Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Μητσοτάκης: Οποιαδήποτε άδεια στον Κουφοντίνα είναι αδιανόητη

Την έντονη δυσαρέσκεια του για την διήμερη άδεια που θα λάβει εκτός απροόπτου το πρωί της Πέμπτης από τις φυλακές Κορυδαλλού ο Δημήτρης Κουφοντίνας, εξέφρασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Οποιαδήποτε άδεια στον Κουφοντίνα είναι αδιανόητη», ανέφερε σε tweet του ο επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και πρόσθεσε: «Όχι μόνο για τις απεχθείς πράξεις του που στρέφονταν κατά της Δημοκρατίας, αλλά και γιατί δεν έχει εκφράσει ποτέ καμία μεταμέλεια γι’ αυτές και παραμένει ιδεολογικός καθοδηγητής της νέας γενιάς τρομοκρατών»
Μπακογιάννη: Έχω μείνω άναυδη με την απόφαση για άδεια στον Κουφοντίνα
«Ποιος θα μας δώσει εγγυήσεις όταν θα κυκλοφορεί για δύο ημέρες ελεύθερος;» διερωτάται η βουλευτής της Ν.Δ. Ντόρα Μπακογιάννη σχολιάζοντας τη διήμερη άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα. Καλεί την κυβέρνηση να πάρει θέση για την άδεια αυτή ενώ δηλώνει άναυδη.
«Περιμένω τους λαλίστατους της κυβέρνησης να πάρουν θέση για την άδεια Κουφοντίνα. Έχω μείνει άναυδη με την απόφαση αυτή, σε αυτή τη χρονική στιγμή. Τον θεωρώ επικίνδυνο τον κ. Κουφοντίνα» αναφέρει σε ανάρτησή της στο twitter.
«Πώς είναι δυνατόν να δίνουν άδεια στο πιστόλη της 17 Νοέμβρη; Ο κ. Κουφοντίνας θα γυρίζει αύριο στην Αθήνα ελεύθερος;» διερωτάται.

Μαρινάκης: Απορρίφθηκαν ως αβάσιμες οι εναντίον μου κατηγορίες

 
Ανακοίνωση εξέδωσε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Ευάγγελος Μαρινάκης, για την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών, κάνοντας λόγο για κατηγορίες οι οποίες αποδείχθηκαν ως αβάσιμες και απορρίφθηκαν ομόφωνα, απογυμνώνοντας «όσους περίμεναν να γίνουν αποδεκτές αυτές οι κατηγορίες, για να ικανοποιήσουν τον φθόνο τους», όπως τονίζει.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Βαγγέλη Μαρινάκη:
«Το Συμβούλιο Εφετών απέρριψε ομόφωνα τις κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση, απάτη, εκβίαση και ηθική αυτουργία σε έκρηξη, ως απολύτως αβάσιμες και απογύμνωσε, έτσι, όσους περίμεναν να γίνουν αποδεκτές αυτές οι κατηγορίες, για να ικανοποιήσουν τον φθόνο τους.
Την αθωότητά μου και για τις υπόλοιπες κατηγορίες θα αναδείξει η διαδικασία που θα επακολουθήσει, δικαιώνοντάς με απολύτως, επικυρώνοντας την εκφρασμένη γνώμη του Προέδρου του Συμβουλίου.
Μέχρι το τέλος αυτής της διαδικασίας και για τους λίγους μήνες που απομένουν για την πλήρη δικαίωσή μου, προτείνω στο Διοικητικό Συμβούλιο να αναλάβει την προεδρία της ΠΑΕ ο Δήμαρχος Πειραιά και Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Γιάννης Μώραλης».

Επιστροφές Καταστροφές - Τάκης Καραμάνης (video)


Μια ακόμη μάχη για τον Πανευρωστνιακό

Φωτογραφία του Stefanos Kaitsas.  
Ένα ακόμα ενδιαφέρον παιγνίδι δίνει ό Πανευρωστινιακός στην έδρα  του (γήπεδο Ξυλοκάστρου) στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής γιά το πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας. Η  νεοφώτιστη στη κατηγορία ομάδα της Δυτικής Κορινθίας , αντιμετωπίζει σε ένα ακόμη ντέρμπι τον Σαρωνικό Γαλατακίου. 
Σε δηλώσεις του,  στους "ΔΥΤΙΚΟΥΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ", ο πρόεδρος του Πανευρωστινιακού κ. Στέφανος Καΐτσας  τόνισε τα εξής: 
    "Την Κυριακή η ομάδα μας δίνει έναν δύσκολο αγώνα εντός έδρας ( στο Ξυλόκαστρο). βαθμολογικά ο αγωνας (με τον Σαρωνικό) είναι πάλι ντέρμπι.     Κάνω έκκληση στους φίλους της ομάδος μας την Κυριακή να βρεθούν στο γήπεδο και να βοηθήσουν τους παίκτες μας να πάρουμε τη νίκη , μια νίκη για περισσότερη διάκριση, μια νίκη που θα μας διατηρήση κοντά στην κορυφή. 
ΣΑΣ ΘΈΛΟΥΜΕ ΜΑΖΊ ΜΑΣ ΌΛΟΥΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ"

Κοινή συνεδρίαση Κοινοβουλευτικών Επιτροπών με θέμα την διαδικασία εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Εμφάνιση IMG_2017_11_08_9_56.jpg
Με θέμα την «παρακολούθηση  των θεσμικών εξελίξεων σχετικά με τη διαδικασία εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση» συνεδρίασαν σήμερα από κοινού στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής, η Ειδική Διαρκής Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και η Διαρκής Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων.

ΕΣΠΑ: Επιδότηση μέχρι 50.000 ευρώ ανέργων, αυτοαπασχολουμένων για ίδρυση νέας επιχείρησης

http://aftodioikisi.gr/wp-content/uploads/2017/11/espa-696x463.jpg 
Ξεκινάει σήμερα, Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017, η 3η περίοδος υποβολών για τη δράση του ΕΠΑνΕΚ «Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης» (Β’ Κύκλος).
Με την 3η περίοδο, η οποία λήγει στις 13/12/2017, ολοκληρώνεται το χρονοδιάγραμμα υποβολών για τη συγκεκριμένη, ιδιαίτερα δημοφιλή, δράση.

Πόσα αναδρομικά θα πάρουν οι συνταξιούχοι -Αναλυτικά παραδείγματα


Κλείδωσαν αναδρομικά για 382.973 συνταξιούχους Δημοσίου και ως την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου αναμένεται να έχουν «περαστεί» στην ΗΔΙΚΑ όλα τα ποσά από την αναδρομική επιστροφή των «λάθος» κρατήσεων στην εισφορά ασθενείας τόσο για τους 382.973 του Δημοσίου όσο και για 900.000 με 1 εκατ. συνταξιούχους που τα δικαιούνται από τα Ταμεία του Ιδιωτικού τομέα δηλαδή, ΙΚΑ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ, ΔΕΚΟ, τραπεζών, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, καθώς και της Τράπεζας της Ελλάδος.
Στο σύνολο τα αναδρομικά αφορούν πάνω από 1,3 εκατ. συνταξιούχους με κύρια

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα 3 πρώτα Προσυνέδρια τηςΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ




Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα 3 πρώτα Προσυνέδρια της Ν.Δ.
"Για τους Εργαζόμενους και τους Άνεργους",  "Για τους Νέους" και «Για εκείνους που χρειάζονται στήριξη και αλληλεγγύη»

Ομιλία Κυριάκου Μητσοτάκη στο 3ο Προσυνέδριο στα Ιωάννινα 

Γιάννης Μανιάτης: "Στις 12 Νοεμβρίου πάμε #Μαζί_Μπροστά!" (video)



 

Ο ΜΟΥΣΙΚΟΣΥΝΘΕΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΙΧΑΚΗΣ ΥΜΝΕΙ ΤΟΝ ΤΑΞΙΑΡΧΗ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟ ΜΙΧΑΗΛ!

Χρόνια πολλά! Σήμερα ημέρα εορτής της συνάξεως του Αρχαγγέλου Μιχαήλ και των Αγγελικών ταγμάτων αφιερώνουμε σε όλους τους Έλληνες έναν ύμνο προς τον Αρχάγγελο Μιχαήλ.

  O μουσικοσυνθέτης και ερμηνευτής Δημήτριος Μιχάκης υμνεί τον Ταξιάρχη Αρχάγγελο Μιχαήλ, σε ποίηση του Ιερέως π. Γεώργιου Διαμαντόπουλου!  Ακολουθεί ο ύμνος " Ο Ναός

Εντολή για άμεση καταγραφή των μεγάλων καταστροφών στην Κορινθία, τη Μεσσηνία και την Αργολίδα από τη χαλαζόπτωση έδωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου



 http://www.protothema.gr/files/1/2014/04/28/xalazi1.jpg
Εντολή για άμεση αποτίμηση των ζημιών από τη σημερινή χαλαζόπτωση που έπληξε καλλιέργειες στην Κορινθία, τη Μεσσηνία και την Αργολίδα έδωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης.
Σε συνεργασία με τους Αντιπεριφερειάρχες των Περιφερειακών αυτών Ενοτήτων συνεργεία των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής προέβησαν και θα προβούν σε άμεσες αυτοψίες, ώστε να εκτιμηθεί το επίπεδο των ζημιών

Πέντε προτάσεις για τη διαχείριση των Υδατικών Πόρων του Ν. Κορινθίας

Εμφάνιση IMG_1519.jpg


Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Πελοπίδας Καλλίρης και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιώργος Τσόγκας συζήτησαν σε κατιδίαν συνάντηση τα συγκεκριμένα έργα που πρέπει να περατωθούν, προκειμένου να γίνει αποτελεσματική διαχείριση των υδατικών πόρων του νομού Κορινθίας και της Περιφέρειας ευρύτερα.

ΟΙ VEGAS ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ



Εμφάνιση vegas_2010_02_01.jpg
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το MLO Strongman Champions League, το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της χρονιάς για την Κορινθία, δεν μπορούσε να μην συνοδεύεται και από το μεγαλύτερο καλλιτεχνικό γεγονός της χρονιάς. Και κάπως έτσι, η αυλαία των παράλληλων εκδηλώσεων για τον μεγάλο ημιτελικό που θα γίνει το Σάββατο το μεσημέρι, θα σηκωθεί την Παρασκευή το βράδυ στην μεγάλη συναυλία με τους VEGAS, ένα από τα πιο γνωστά εναλλακτικά, ελληνικά, μουσικά συγκροτήματα.

Δύσκολα θα ακούσεις ότι κάποιος δεν γνωρίζει τους VEGAS στην Ελλάδα, μιας και το εναλλακτικό συγκρότημα έχει ερμηνεύσει μερικά από τα πιο δημοφιλή

Ο ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΟΥ...ΤΙΜΑ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ ΣΠ. ΛΟΥΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Εμφάνιση 04_ prosklisi 18-11-17.jpg

Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων

Πρόγραμμα Περιοδείας Γιάννη Μανιάτη 10-11 Νοεμβρίου στην Πελοπόννησο



http://www.parapolitikaradio.gr/storage/photos/master/201503/maniatis.jpg 
Ολοκληρώνοντας την περιοδεία του σε όλη τη χώρα στο πλαίσιο επαφής και διαλόγου με τους πολίτες για την υποστήριξη των θέσεων και της υποψηφιότητάς του για την προεδρία του νέου προοδευτικού κινήματος, ο Γιάννης Μανιάτης θα βρίσκεται σε Λακωνία, Μεσσηνία και Αργολίδα. 
 Συγκεκριμένα την Παρασκευή 10η Νοεμβρίου το πρωί θα βρίσκεται στη Σπάρτη και  το  απόγευμα της ίδιας ημέρας στην Καλαμάτα. Το Σάββατο 11η Νοεμβρίου  θα βρίσκεται στην Αργολίδα όπου θα ψηφίσει την Κυριακή το πρωί. 
Αναλυτικότερα το πρόγραμμά του έχει ως εξής:

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ...



Εμφάνιση IMG_20171016_095318.jpg
https://facultymechanic.files.wordpress.com/2009/10/sima-mixaniku.jpg?w=134&h=160

ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων και της αγαστής συνεργασίας με την τοπική κοινωνία, διατέθηκαν κατόπιν αιτήματος του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας - Αγ. Θεοδώρων, μηχανήματα και προσωπικό της Σχολής Μηχανικού, για την εκτέλεση αντιπλημμυρικών έργων ενόψει της χειμερινής περιόδου, που αφορούν κυρίως στη διευθέτηση και καθαρισμό αριθμού υδατορρεμάτων, τόσο στο Λουτράκι, όσο και στους Αγίους Θεοδώρους και στην Περαχώρα

Εμφάνιση IMG_20171016_095233.jpg 












 

Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ - ΜΥΘΟΙ & ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΑ & ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ






ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ενημερωτική Εκδήλωση για τους Δημότες με θέμα:
«Μύθοι & Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια»
πραγματοποιείται στο Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, τη Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2017, ώρα 6.00μ.μ. στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, Κέντρο Νεότητας Ξυλοκάστρου, Ασπ. Κρινάκου 2, Ξυλόκαστρο.
Η εκδήλωση υλοποιείται με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, στο πλαίσιο της Εκστρατείας Ενημέρωσης για την Ορθή Χρήση των Αντιβιοτικών & των Εμβολίων που διοργανώνουν: το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, η Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων, η Ελληνική Εταιρεία Χημειοθεραπείας και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, υπό την Αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).
Στόχος της Εκστρατείας Ενημέρωσης είναι να γίνει κατανοητό και ξεκάθαρο από όλους τους Δημότες:
  • Πώς μπορούν και οι ίδιοι να συμβάλλουν στη μείωση της άσκοπης χρήσης αντιβιοτικών, μαθαίνοντας πότε πραγματικά χρειάζεται να πάρουν αντιβιοτικό και πότε όχι,
  • Ποιες είναι οι συνέπειες από την άσκοπη χρήση,
  • Πώς προλαμβάνονται οι λοιμώξεις μέσω των εμβολιασμών ώστε να μη νοσήσουν και να μη χρειαστεί τελικά να πάρουν αντιβιοτικό.
Το θέμα θα αναπτύξει η Δρ. Στυλιανή Συμπάρδη, Παθολόγος - Λοιμωξιολόγος, Δ/ντρια Α΄ Παθολογικής Κλινικής, Γ.Ν. Ελευσίνας «Θριάσιο»
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Mε επιτυχία η ημερίδα με θέμα «Γονείς και Παιδί» στο Ξυλόκαστρο



Εμφάνιση ΟΜΙΛΙΤΡΙΕΣ-ΓΟΝΕΙΣ & ΠΑΙΔΙ.jpg
Την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017, στις 18.00, στο θέατρο Άγγελος Σικελιανός πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα «Γονείς και Παιδί».
Από τις ομιλήτριες, κκ. Αμαλία Παπαδημητροπούλου - Παιδοψυχίατρο, και Διονυσία Τζούλια­ -  Εργοθεραπεύτρια,  αναπτύχθηκαν τα παρακάτω θέματα:
-                      Εργοθεραπεία  σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας.
-                      Στηρίζοντας το παιδί μου, στο σπίτι και στο σχολείο.
Εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, το παρόν έδωσαν, οι Αντιδήμαρχοι κκ. Καλύβας Παναγιώτης και Κουσουλός Κωνσταντίνος, καθώς και η  Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας  Ξυλοκάστρου, κ. Καραπανάγου Σπυριδούλα.
Ο Αντιδήμαρχος κ. Καλύβας, στην προσφώνηση του, ευχαρίστησε τις ομιλήτριες, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς  και τους  συμμετέχοντες και  ανήγγειλε ότι ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, προγραμματίζει και άλλες τέτοιες ενδιαφέρουσες, ενημερωτικές ημερίδες. Θερμές ευχαριστίες, στις ομιλήτριες και τους συμμετέχοντες, εξέφρασε και η πρόεδρος, κα Καραπανάγου.

Βαφτίσια, φτώχεια και προπαγάνδα

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Για να τελειώνουμε: Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης δεν είναι τίποτε άλλο από το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα που η κυβέρνηση Σαμαρά είχε εισαγάγει και ο ΣΥΡΙΖΑ είχε λυσσαλέα πολεμήσει και καταψηφίσει.
Ο σχεδιασμός του εγχειρήματος κράτησε δύο χρόνια και τελικά έγινε νόμος του Κράτους (ΦΕΚ 3018/7-11-2014, τεύχος Β΄)
Η παρούσα κυβέρνηση, όμως, αφού έκανε πάλι τα γνωστά βαφτίσια και το ονόμασε Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, το παρουσιάζει ως δικό της έργο, με τον ίδιο τον κ. Τσίπρα να γράφει στο twitter πως «το

Πέτρος Τατούλης: «Καλό Παράδεισο Σεβάσμιε Δέσποτα»Συλλυπητήριο μήνυμα Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για την κοίμηση του Μακαριστού Μητροπολίτη Μάνης Χρυσοστόμου

http://www.lakonikanea.gr/assets/images/bigbg/tat-gith-big-s.jpg
Για την εκδημία του μακαριστού Χρυσοστόμου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης σε μήνυμά του ανέφερε:
 «Με βαθύτατη οδύνη πληροφορήθηκα την ξαφνική απώλεια του Μακαριστού Μητροπολίτη Μάνης Χρυσοστόμου. Διακρίθηκε για την ιεροπρέπειά του, τη σύνεση, τη σωφροσύνη αλλά και τη σεμνότητά του, προσφέροντας ποιμαντικό, πνευματικό και φιλανθρωπικό έργο. Διακρίθηκε επίσης για την άδολη αγάπη του για τη Μάνη, την οποία υπηρέτησε με αυταπάρνηση και αφοσίωση.
Καλό Παράδεισο Σεβάσμιε Δέσποτα».


Πέτρος Τατούλης
Περιφερειάρχης Πελοποννήσου