Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

23χρονος βρέθηκε κρεμασμένος κάτω από τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου

 
Πριν από λίγη ώρα βρέθηκε απαγχονισμένος στην δυτική προβλήτα του Αντιρίου, κάτω απο τη γέφυρα. νεαρός άνδρας. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για 23χρονο φοιτητή στο ΤΕΙ της Ναυπάκτου από την Χαλκίδα.

Αύξηση των γεννήσεων και μείωση των θανάτων το 2016, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ


fdsdfadfadfasdas.jpgΑύξηση των γεννήσεων και μείωση των θανάτων καταγράφηκε το 2016, σε σχέση με το 2015, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που αποτυπώνουν την εξέλιξη των δημογραφικών μεγεθών στη χώρα.

Διαβάστε περισσότερα

stogiatro.gr


Επίσκεψη κλιμακίου του Σ.Π.Ο.Α.Κ. στο εργοστάσιο Αλουμίνιον της Ελλάδος (ΑΤΕ)


http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/dei-ate-708_0_0.jpg

  ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ
ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ
ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ (Σ.Π.Ο.Α.Κ.) «Ο ΑΡΙΩΝ»


                                                     

                                                                                      Αίγιο, 3 Οκτωβρίου 2017  
     
Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

Αντιπροσωπείες, του Σ.Π.Ο.Α.Κ. με επικεφαλή τον Πρόεδρο κ. Σταμάτη Χαλβατζή και Μέλη του Δ.Σ. και του Δήμου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας με επικεφαλή τον Δήμαρχο κ. Ιωάννη Γεωργακό και Μέλη του Δ.Σ., είχαμε συνάντηση με στελέχη της Διοίκησης της Αλουμίνιον της Ελλάδος ΤΕ ) στις εγκαταστάσεις του

Πρόσκληση, 190η επέτειος Ναυμαχίας Ναβαρίνου




Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στις επετειακές εκδηλώσεις της ιστορικής Ναυμαχίας του Ναβαρίνου, που θα πραγματοποιηθούν στις 19 και 20 Οκτωβρίου 2017 ημέρες Πέμπτη και Παρασκευή, στην Πύλο...
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.
Με εκτίμηση

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗΣ 

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ 

Α' ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΕΔΕ


Το EUROPE DIRECT Περιφέρειας Πελοποννήσου γιόρτασε την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών!



               ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ EUROPE DIRECT ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Συγγρού 20 ΝΑΥΠΛΙΟ 21100- ΤΗΛ. 27520 21033, 6973019919
Λυκούργου 5 ΤΡΙΠΟΛΗ 22100-ΤΗΛ. 2710 234910
                                                                                                                        


Ναύπλιο, 03.10.2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EUROPE DIRECT Περιφέρειας Πελοποννήσου, σε συνεργασία με το PALSO Αρκαδίας, διοργάνωσε το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017 στην Πλ. Πετρινού στην Τρίπολη, εκδήλωση προς τιμήν της  «Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών», η καθιέρωση της οποίας προάγει τη σπουδαιότητα εκμάθησης γλωσσών και εξαίρει την πλούσια γλωσσική πολυμορφία της Ευρώπης, θεμελιώδες στοιχείο της ευρωπαϊκής πολιτιστικής μας ταυτότητας, 

Στη δράση αυτή, η οποία στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, συμμετείχαν:

Ένα βήμα ακόμα κ. Σκουρλέτη.. Ανοικτή επιστολή του Ανδρέα Ζάρρου προς τον Υπουργό Εσωτερικών


Ανοικτή επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Σκουρλέτη.
 Ένα βήμα ακόμα κ. Σκουρλέτη…

Οι πρόεδροι των κοινοτήτων δεν θα καταργηθούν, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Σκουρλέτης στις 30/9/2017, αλλάζοντας (ευτυχώς!) την πρόταση της Επιτροπής για τη μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Συγκεκριμένα είπε: «…δεν προτιθέμεθα να καταργήσουμε τους προέδρους των κοινοτήτων. Κάτι τέτοιο θα οδηγούσε στην πλήρη ερημοποίηση

Πέτρος Τατούλης «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου τολμά, πρωτοπορεί και δικαιώνεται στις πολιτικές της πρωτοβουλίες». «Στόχος μας οι πόροι του προγράμματος να πάνε στους ωφελούμενους»



http://cdn1.bbend.net/media/com_news/story/2016/02/29/674398/snapshot/TATOYLIS-620x320.jpg«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου τολμά και δικαιώνεται, καινοτομεί και πρωτοπορεί, με αποτέλεσμα η Κυβέρνηση, και κάθε Κυβέρνηση, να την ακολουθεί στις πολιτικές της πρωτοβουλίες» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την έγκριση από το Περιφερειακό Συμβούλιο, της σύστασης της επιτελικής δομής Κοινωνικής Ένταξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου (Περιφερειακή Κοινωνική Πύλη) στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.

Γ. Ψυχογιός: «Μια σειρά θετικών νομοθετικών βημάτων από αυτήν την Κυβέρνηση προς όφελος της νεολαίας»



http://www.syriza.gr/upload/70946_1.pngΤην Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου συνεδρίασε η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου με θέμα «Νεολαία ’17-’27: Πλαίσιο Στρατηγικής και Δράσεων για την Ενδυνάμωση των Νέων». To πρόγραμμα παρουσιάστηκε από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και Δια βίου Μάθησης με προσκεκλημένους διάφορους φορείς, οι οποίοι αντάλλαξαν τις απόψεις τους για ζητήματα και δράσεις σχετικά με τη νεολαία. Ο βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ψυχογιός, κατά την τοποθέτησή του ανέφερε τα εξής:

Πόσο θα πληρώσετε για τα τέλη κυκλοφορίας του 2018 -Δείτε τους πίνακες

http://media.enikonomia.gr/data/photos/resized/720_158632_02ceb898a1-bd3d4677be227b12.jpg
Στο συρτάρι του υπουργείου Οικονομικών θα καταλήξουν για άλλη μια χρονιά όπως όλα δείχνουν τα σχέδια και οι προτάσεις για τη δημιουργία ενός νέου πλαισίου υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας οχημάτων.
Στην Καραγιώργη Σερβίας αφού διαπίστωσαν ότι δεν υπάρχει χρόνος για να

Tοποθέτηση νέου χλοοτάπητα στο γήπεδο του Άστρους από την Περιφέρεια Πελοποννήσου - Αυριο Αγιασμός και φιλικός αγώνας μεταξυ Πανθυρεατικού και Αστέρα Τρπίπολης



 http://www.ert.gr/wp-content/uploads/2015/09/IMG_2002-e1442380734922.jpg
Μετά την τοποθέτηση νέου χλοοτάπητα (προϋπολογισμού 164.000 ευρώ) στο γήπεδο του Άστρους από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, που διέθεσε τους απαιτούμενους πόρους, θα τελεστεί αγιασμός την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου στις 18.30.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθεί φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας ανάμεσα στον «οικοδεσπότη» Πανθυρεατικό και τον Αστέρα Τρίπολης.

ΑΔΕΔΥ-Αξιολόγηση: Απέτυχε ο «εκβιασμός» Γεροβασίλη -Στο 80% η αποχή

 
Για μαζική συμμετοχή που ξεπερνάει το 80% στην απεργία – αποχή από όλες τις διαδικασίες της «αξιολόγησης», κάνουν πηγές της ΑΔΕΔΥ.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η ΑΔΕΔΥ η συντριπτική πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων, γύρισε και πάλι την πλάτη της, στην

Ιστορική νίκη της Λαμίας με 1 - 0 επι του Πανιωνίου που του στέρησε την κορυφή

ΑΠΕ ΜΠΕ 
Με νίκη επί του Πανιωνίου εγκαινίασε τη φυσική έδρα της η Λαμία, καθώς επιβλήθηκε 1-0 των «κυανέρυθρων» στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας, στην ακροτελεύτια συνάντηση της 6ης αγωνιστικής. 
Το γκολ που έκρινε τη συνάντηση σημείωσε με έξοχο σουτ ο Μπλάζιτς, στο 78ο λεπτό. Ο Πανιώνιος, που γνώρισε την πρώτη εφετινή ήττα στο πρωτάθλημα,

Η Δημοτική Τοπική Οργάνωση Ν. Δ. Αιγιάλειας απαντά στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ

https://i1.wp.com/www.aigialeiapress.com/wp-content/uploads/2016/08/ND-topiki.jpg?resize=350%2C200
Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. Αιγιάλειας αναφέρει τα εξής:

"Με αφορμή πρόσφατη ανακοίνωση της Οργάνωσης μελών ΣΥΡΙΖΑ Αιγιαλείας, στην οποία μεταξύ ανακριβειών και πολιτικών ακροβασιών, κατηγορεί τη

Τρόμος για ηλικιωμένη στην Ακράτα - Κουκουλοφόροι την έδεσαν, την έκλεισαν σε αποθήκη και τη λήστεψαν!

http://patrastimes.gr/wp-content/uploads/2017/10/3-18.jpg 
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ακράτας, σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία σε βάρος τριών αγνώστων δραστών, οι οποίοι χθες νωρίς το πρωί, στην Ακράτα, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και φορώντας γάντια, ενεργώντας από κοινού, εισήλθαν σε οικία ηλικιωμένης ημεδαπής την οποία δέσμευσαν με υφάσματα και την μετέφεραν στην αποθήκη της.
Στη συνεχεία αφού ερεύνησαν τους χώρους της οικίας, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (10.000) ευρώ και τράπηκαν σε φυγή.
Διενεργούνται αναζητήσεις από το Αστυνομικό Τμήμα Ακράτας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Φωτιά σε βυτιοφόρο στην Ε.Ο. Κορίνθου – Πατρών , στο Ζευγολατιό

Φωτιά σε βυτιοφόρο στην Εθνική Οδό | Newsit.grΤο περιστατικό με τη φωτιά στο βυτιοφόρο έγινε στο ύψος της γέφυρας του Ζευγολατιού, στο 95ο χιλιόμετρο της εθνικής Κορίνθου – Πατρώνστο ρεύμα προς Αθήνα.
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα οχήματα της πυροσβεστικής. Ωστόσο ο οδηγός κατάφερε, αφού ακινητοποίησε το όχημα στη ΛΕΑ να σβήσει τη φωτιά.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική τα λάστιχα του οχήματος τυλίχθηκαν στις φλόγες, το φορτίο έμεινε ανέπαφο.

Έκκληση στον κόσμο του Πανευρωστινιακού

 Φωτογραφία του Stefanos Kaitsas.
Με το βαθμό της ισοπαλίας "απέδρασε" ο Πανευρωστινιακός την Κυριακή το απόγευμα, από το "Γιάννης Στέφας" των Ίσθμιών. Δεύτερη αγωνιστική και η ομάδα της Ευρωστίνης αναδείχτηκε ισόπαλος ωρίς τέρματα απέναντί σε μία ομάδα , τον Ποσειδώνα Κυράς Βρύσης , ο οποίος στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος Β΄ κατηγορίας Κορινθίας έκανε την εκπληξη , καθώς πήρε τρίποντο μέσα στους Αγίους Θεοδώρους..

Φωτογραφία του Stefanos Kaitsas.
Ο Πανευρωστινιακός την επομενη Κυριακή, στα πλαισια της 3ης αγωνιστικής αντιμετοπίζει στην έδρα του ( γήπεδο Ξυλοκάστρου) τον Αστέρα Κορίνθου. 
Η διοίκηση της ομάδας της Δυτικής Κορινθίας καλεί τους φιλαθλους να κατακλήουν το γήπεδο. Χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Πανευρωστινιακού Στέφανος Κα!τσας τονιζει " Για εμας όλοι οι αγώνες ειναι ντέρμπι. Θέλουμε να σας έχουμε όλους μαζί μας δίπλα στα παιδιά μας ,να τα στηρίξουμε το αξίζουν ,σας περιμένουμε....."

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Πυλώνας ενέργειας η Πελοπόννησος στη νέα γεωστρατηγική της Μεσογείου»



http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2016/05/tatoylis.png«Στη νέα γεωστρατηγική θεώρηση της ενέργειας η Πελοπόννησος θεωρείται πυλώνας της Μεσογείου και αυτό πρέπει να το λάβουμε υπόψιν μας» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, κατά τη συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο του θέματος της πώλησης των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.
Τα οικονομικά της ΔΕΗ, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, χειροτερεύουν διαρκώς και αυτό έχει

5η Συνάντηση Αντιπεριφερειαρχών Τουρισμού στην Κεφαλονιά - Πρόταση για την ίδρυση Δικτύου Περιφερειών σε θέματα τουρισμού παρουσίασε η Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου



 Εμφάνιση φωτό 1.JPG
Oλοκληρώθηκε η 5η Συνάντηση Αντιπεριφερειαρχών Τουρισμού η οποία έλαβε χώρα από 30 Σεπτεμβρίου έως 1 Οκτωβρίου στην Κεφαλονιά. Η συνάντηση που αποτελεί πλέον θεσμό, ενισχύει την εμβάθυνση της συνεργασίας και των συνεργιών στον τομέα του τουρισμού όλων των Περιφερειών, με το Υπουργείο Τουρισμού, τον Ε.Ο.Τ και άλλους φορείς.
Ο Αντιπεριφερειάρχης αρμόδιος για τον τουρισμό Ιονίων Νήσων κ. Σπύρος Γαλιατσάτος υποδέχθηκε τους Αντιπεριφερειάρχες στο συνεδριακό χώρο του πολιτιστικού κέντρου «Κέφαλος» στο Αργοστόλι, όπου αναφέρθηκε στις