Τετάρτη, 31 Μαΐου 2017

H Ελλάδα αποχαιρέτησε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη – Κηδεύτηκε με όλες τις τιμές

ermtmi1Με τιμές εν ενεργεία πρωθυπουργού κηδεύτηκε στη Μητρόπολη ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκη και η Ελλάδα αποχαιρέτησε έναν μεγάλο πολιτικό ηγέτη… Ηταν όλοι εκεί… Τα παιδιά του, τα εγγόνια του, η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία του τόπου.
Στη νεκρώσιμη ακολουθία χοροστάτησε  ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδας κ.Ιερώνυμος. Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Σημίτης, Κώστας Καραμανλής, Αντώνης Σαμαράς και Γιώργος Παπανδρέου, σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων και της Δικαιοσύνης, εκπρόσωποι του πνευματικού και του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας.
Η σορός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη θα μεταφερθεί  από την Ελευσίνα  με στρατιωτικό αεροπλάνο C-130 στην Κρήτη και την ιδιαίτερη πατρίδα του εκλιπόντος, όπου, κατόπιν επιθυμίας του, θα ταφεί δίπλα στην αγαπημένη σύζυγό του, Μαρίκα. Η σορός θα διανυκτερεύσει στην Αγία Μαγδαληνή Χαλέπας, όπου θα γίνει αγρυπνία και επιμνημόσυνη δέηση προτού μεταφερθεί στις 15.00 της Πέμπτης στην τελευταία κατοικία, στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ, και σε τάφο του οποίου την κατασκευή επιμελήθηκε ο ίδιος ο εκλιπών.