Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Ιστορική νίκη στη Φλωρεντία στο φινάλε για ΠΑΟΚ που... βλέπει πρόκριση

ΠΑΟΚ είσαι... με μια ακόμη ιστορική νίκη στη Φλωρεντία!Φλωρεντία, Ιταλία
Μια ιστορική νίκη, έναν θρίαμβο και μια πρόκριση πέτυχε ο ΠΑΟΚ μέσα στο «Αρτέμιο Φράνκι», ο οποίος για την 5η αγωνιστική του 10ου ομίλου του Europa League, κοίταξε στα μάτια τη Φιορεντίνα, αρχικά προηγήθηκε 2-0, κι ενώ ισοφαρίστηκε σε 2-2, τελικά με ένα γκολ του Ροντρίγκες στις καθυστερήσεις κατάφερε να νικήσει με 3-2.

Πριν συμπληρωθεί το μισάωρο, ο «Δικέφαλος» είχε πετύχει δύο γκολ με τους Σακχόφ (5') και Τζάλμα Κάμπος (26΄), ενώ η ιταλική ομάδα ισοφάρισε προσωρινά με τους Μπερναντέσκι (33'), Μπαμπακάρ (50'). Αυτή είναι η πρώτη νίκη που πετυχαίνει ο ΠΑΟΚ επί ιταλικού εδάφους.
Φιορεντίνα: Λετσερίνι, Τόμοβιτς, Αστόρι, Ροντρίγκες, Μίλιτς (51' Κιέζα), Κριστόφορο (66' Σάντσεζ), Μπάντελι, Τέγιο (83' Ιλισιτς), Βεσίνο, Μπερναρντέσκι και Μπαμπακάρ.

ΠΑΟΚ: Μπρκιτς, Μάτος, Λέοβατς, Βαρέλα, Κρέσπο, Τσίμιροτ, Σακχόφ (83' Μυστακίδης) , Κάνιας, Ροντρίγκες, Κάμπος (71' Πέλκας) και Κουλούρης (61' Τιάμ}.

Άγιαξ - Παναθηναϊκός 2-0, Καλύτερος μόνο από την Καμπάλα, έχει να νικήσει από το 2012


Ακόμα μια ήττα γνώρισε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος  δεν διεκδίκησε καν το... θαύμα και έχασε από τον Άγιαξ στο Άμστερνταμ  με 2 -0, μια ήττα ψυχολογικού χαρακτήρα, αφού αποκλείστηκε και μαθηματικά κι απλά περιμένει ένα αδιάφορο ματς για να τελειώσει η νέα ντροπιαστική σεζόν στο Europa League! 

Ο χαλαρός Ομπάμα συγχωρεί για τελευταία φορά γαλοπούλα

;

Ουάσινγκτον
Η γνωστή χάρη που δίνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ στη γαλοπούλα που δεν θα θυσιαστεί για την Ημέρα των Ευχαριστιών είχε και αυτή την ιδιαιτερότητά της φέτος. Ήταν η τελευταία φορά που το έκανε ο Μπαράκ Ομπάμα με την ιδιότητά του και ασφαλώς δεν έλειψε η χαλαρή διάθεση και το χιούμορ.

Ξεκαθάρισε, μάλιστα, στέλνοντας το δικό του μήνυμα στις δύο κόρες του, ότι θα συνεχίσει και εκτός Λευκού Οίκου την παράδοση που ξεκίνησε μόλις έγινε πρόεδρος: τα αστεία και τα λογοπαίγνια με την «γαλοπούλα», ενώ όλοι τρώνε. Κάποια από αυτά προφανώς δεν είναι και πολύ πετυχημένα..


Newsroom ΔΟΛ

Ισχυρός σεισμός στην Κεντρική Αμερική, κίνδυνος για τσουνάμι. Ταυτόχρονα με τον κυκλώνα Ότο

Ισχυρός σεισμός στην Κεντρική Αμερική, κίνδυνος για τσουνάμι
Σαν Σαλβαδόρ, Ελ Σαλβαδόρ
Σεισμική δόνηση μεγέθους 7,2 βαθμών, σύμφωνα με την αμερικανική γεωλογική υπηρεσία USGS, έγινε αισθητή στο Ελ Σαβαδόρ, την Νικαράγουα και την Κόστα Ρίκα στην Κεντρική Αμερική την Πέμπτη για να ακολουθήσει προειδοποίηση για τον κίνδυνο εκδήλωσης τσουνάμι.

Η δόνηση, εστιακού βάθους 33 χιλιομέτρων, έχει επίκεντρο περίπου 154 χλμ νότια-νοτιοδυτικά του Πουέρτο Τριούμφο στο Ελ Σαλβαδόρ.

Ο Σημίτης κάνει μάθημα για την έξοδο από την κρίση που… ο ίδιος δημιούργησε

screen-shot-2016-11-24-at-5-00-04-pm

Η είδηση είναι σκανδαλιστική… Ο Κώστας Σημίτης θα μιλήσει στο London School of Economics, για την έξοδο από την κρίση.
Ακριβώς. Ο Σημίτης. Για την έξοδο από την κρίση. Ούτε στο Criminal Minds δεν έχουν σκεφτεί τέτοιο σενάριο, να φωνάξουν τον δολοφόνο να κάνει…

Ακόμη και ο… ντε Γκωλ θα τον ψηφίσει. Σαρώνει στις δημοσκοπήσεις ο Φιγιόν

screen-shot-2016-11-24-at-1-06-18-pm
Στην περίπτωσή του, οι δημοσκοπήσεις… λένε την αλήθεια. Το στιγμιαίο πάθος που βιώνουν οι Γάλλοι για τον Φρανσουά Φιγιόν, περίπου προεξοφλεί την επικράτησή του έναντι της Μαρίν Λεπέν στις προεδρικές εκλογές της άνοιξης, παρά το πρόωρο της πρόβλεψης.
Ο… κλώνος της Μάργκαρετ Θάτσερ, όπως τον περιέγραψε η “Liberation”, ο οποίος σάρωσε στον πρώτο γύρο των προκριματικών εκλογών για τον υποψήφιο που θα στηρίξει η γαλλική Κεντροδεξιά, σαρώνει στις δημοσκοπήσεις για τον δεύτερο γύρο της εσωκομματικής αναμέτρησης απέναντι στον Αλέν Ζιπέ, με ποσοστά 65%-35%.
Ταυτόχρονα, και τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων μιας αναμέτρησής του με τη Μαρίν Λεπέν, δείχνουν ότι ο πάλαι ποτέ πρωθυπουργός της περιόδου Σαρκοζί στην Προεδρία, θα… επαναφέρει στη θέση της την καρδιά της Ευρώπης, καθώς θα καταφέρει να σταματήσει την επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου.
Είναι προφανές ότι, αν χρειαστεί, τον Φιγιόν θα τον ψηφίσουν… και τα δένδρα. Μην σας πούμε.. και οι νεκροί. Σε μια τέτοια περίπτωση, ο “πατέρας” της Γαλλικής Δημοκρατίας, Σαρλ ντε Γκωλ, θα περίμενε πρώτος στη σειρά πάνω από την κάλπή.

Μαρίκα Λυσιάνθη / ysterografa.gr

Πέτρος Τατούλης, Με υψηλό αίσθημα ευθύνης ο Πρόεδρος και τα μέλη της πλειοψηφίας με το κύρος τους θωράκισαν τη θεσμική λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου

Εμφάνιση IMG_1558.JPG

«Η θετική γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου επί της ΣΜΠΕ του ΠΕΣΔΑ αποτελεί ένα κρίσιμο βήμα για την επίλυση του μεγαλύτερου προβλήματος της Πελοποννήσου, της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης τύπου την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016.
«Η ΣΜΠΕ αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την έγκριση του ΠΕΣΔΑ» συνέχισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και διευκρίνισε ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο γνωμοδότησε, όπως κάνουν και άλλοι φορείς, επί της ΣΜΠΕ, που έχει συντάξει, όχι η Περιφέρεια Πελοποννήσου, αλλά  ο ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου, ο οποίος την έχει αποστείλει στο Υπουργείο Περιβάλλοντος προς έγκριση.

Στρες: Οι 40+1 τοπ αιτίες, σύμφωνα με τους ειδικούς

logo newsletter


Στρες: Οι 40+1 τοπ αιτίες, σύμφωνα με τους ειδικούς

stressets.jpg
Στην εποχή μας το στρες είναι καθημερινό φαινόμενο – είναι πανταχού παρόν και ρίχνει τη σκιά του σχεδόν σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας. Γι΄αυτό και είναι βασικό να μάθει κανείς πώς να το διαχειρίζεται. Αυτό είναι το «εισιτήριό» του για τη σωματική και ψυχική υγεία. Ωστόσο, ο δρόμος για την αντιμετώπιση του στρες πρέπει να περάσει από το στάδιο της αναγνώρισης του κινδύνου- ποια περιστατικά της ζωής

Γκρινιάζει ο Πατούλης για το Όχι της Γεροβασίλη στη σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου για μετάταξη υπάλληλων των δήμων

Για άλλη μια φορά παραβιάζεται η αρχή της εγγύτητας και το δικαίωμα των τοπικών κοινωνιών να αποφασίζουν για τον τόπο τους. 

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, στην οποία ξεκίνησε η συζήτηση του νομοσχεδίου για την κινητικότητα των υπαλλήλων, απορρίφθηκε η πρόταση της ΚΕΔΕ σύμφωνα με την οποία η κινητικότητα δημοτικών υπαλλήλων θα μπορεί να υλοποιείται μετά τη σύμφωνη γνώμη των Δημάρχων. 

Συγκεκριμένα στην τοποθέτηση του ο εκπρόσωπος της ΚΕΔΕ Ν. Χιωτάκης, εισηγήθηκε να συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο πρόβλεψη, με βάση την οποία, για την όποια μετακίνηση δημοτικού υπαλλήλου να ζητείται η σύμφωνη γνώμη του δημάρχου. Να σημειωθεί ότι το περιεχόμενο της παραπάνω εισήγησης είχε ομόφωνα συμφωνηθεί στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ το 2015 και έχει διατυπωθεί και εκφραστεί δημόσια πολλές φορές από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη. 

Πέθανε υπάλληλος του υπουργείου Εσωτερικών -Δεν άντεξε την ένταση της δουλειάς (φωτο)

ypes_metanastefsi_aftodioikisi
Eξέπνευσε κατά τη διάρκεια άσκησης των καθηκόντων του υπάλληλος του υπουργείου Εσωτερικών στο Γραφείο Μεταναστευτικής Πολιτικής στον Πειραιά. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο 55χρονος υπάλληλος που ήταν επιφορτισμένος με την πληροφόρηση των

Χάκερς «τρελαίνουν» τα ATM και βγάζουν ανεξέλεγκτα λεφτά

Χάκερς «τρελαίνουν» τα ATM και βγάζουν ανεξέλεγκτα λεφτά 
Προειδοποίηση σχετικά με συντονισμένες «επιθέσεις» από χάκερς σε μηχανήματα αυτόματης ανάληψης εξέδωσε πρόσφατα μια ρωσική εταιρεία που ειδικεύεται σε θέματα κυβερνο-ασφάλειας. Οι χάκερς στοχοποιούν το κεντρικό σύστημα των τραπεζών

Πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων

       
 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        Λουτράκι     24/11/2016
          ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                    Αριθμ. Πρωτ.: 21645
                     ΔΗΜΟΣ
     ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ -
    ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ
       

            Παρακαλούμε όπως προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Ιάσονος & Εθν. Αντιστάσεως, Λουτράκι) την 28η Νοεμβρίου 2016, ημέρα Δευτέρα και ώρα 7:00 μ.μ. σε τακτική συνεδρίαση, για συζήτηση  επί των κατωτέρω θεμάτων της ημερήσιας διάταξης:

Συνάντηση εργασίας στα γραφεία της Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Εμφάνιση WP_20161122_11_13_33_Pro.jpg

Στις 22 Νοεμβρίου, 2016 στα γραφεία της Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας για την υποβολή πρότασης έργου στο πλαίσιο της Πρόσκλησης: «ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ONE STOP SHOP/ ΚΕΝΤΡΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΥΠΑΘΩΝ ΟΜΑΔΩΝ, ΜΕ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ», καθώς και της Πρόσκλησης: «ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ "ΕΠΙΤΕΛΙΚΗΣ/ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΔΟΜΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ" (ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΥΛΗ)» του ΕΠ «Πελοπόννησος» 2014-2020, με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων και στελεχών της Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Ε.Π. Περιφέρειας Πελοποννήσου και των δυνητικών δικαιούχων, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Περιφέρειας:

ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΩΡΓΟΥ ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΨΕΚΑΣΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ Π.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Την Τρίτη 22 Νοεμβρίου ο Βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ψυχογιός, κατέθεσε Αναφορά προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου. Με την Αναφορά αιτείται την παράταση της επιθεώρησης των ψεκαστικών μηχανημάτων, βάσει επιστολής του Αγροτικού Συλλόγου Νεμέας, στην οποία επισημαίνεται η αντικειμενική αδυναμία έγκαιρης ολοκλήρωσης του ελέγχου των ψεκαστικών μηχανημάτων μέχρι την καταληκτική ημερομηνία της 26ης Νοεμβρίου.

Παρακάτω το πλήρες κείμενο της Αναφοράς, όπως κατατέθηκε στη Βουλή:

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΑ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ



24.11.2016




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΑ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ
Η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Εκπαίδευση στην Ελλάδα, αποτελεί πλήρη δικαίωση όλων όσων τα τελευταία χρόνια με συνεχείς παρεμβάσεις τους στο δημόσιο πεδίο διαπίστωναν την σταδιακή υποβάθμιση του εκπαιδευτικού μας συστήματος με αντιμεταρρυθμιστικές επιλογές όλων των κυβερνήσεων προεξαρχούσης αυτής των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ καθώς και των ηγεσιών του υπουργείου Παιδείας μετά την επιτυχή υπουργία της Άννας Διαμαντοπούλου.
Τα αποτελέσματα της έκθεσης της Επιτροπής προκαλούν τουλάχιστον θλίψη. Πιο συγκεκριμένα διαπιστώνεται ότι:

ΜΑΘΕ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΚΥΩΝ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ "Η ΑΛΚΥΩΝ"
Τ.θ. 34 ΑΙΓΙΟ 25100    e-mail :  info@alcyon.gr
Μάθε τι συμβαίνει στον Κορινθιακό Κόλπο και πέριξ αυτού.
Η ΑΛΚΥΩΝ (Ομοσπονδία Οικολογικών Οργανώσεων Κορινθιακού Κόλπου), μέσα από την ιστοσελίδα της, παρέχει πληροφόρηση στον πολίτη, για τα σημαντικά θέματα του Κορινθιακού. 
Στοχεύοντας στο να γίνει ένας κόμβος πρωτογενούς ενημέρωσης (ανεβάζοντας ειδήσεις ΄΄από πρώτο χέρι΄΄), στην σελίδα μας, μπορείς να διαβάσεις για σημαντικές ειδήσεις, δράσεις, να έχεις πρόσβαση σε οπτικοακουστικό υλικό, να ενημερωθείς για μελέτες, για το τι συμβαίνει στα φυσικά οικοσυστήματα στην στεριά και στην θάλασσα, για θέματα που αφορούν την ποιότητα της ζωής σου, για θέματα ρύπανσης και όχι μόνο. 
Ειδήσεις πάντα τεκμηριωμένες από τους επιστημονικούς μας συνεργάτες και διασταυρωμένες από μαρτυρίες πολιτών. 
Η ενημέρωση με νέα θέματα είναι συνεχής.
Γίνε συμμέτοχος στο τι συμβαίνει στον Κορινθιακό Κόλπο, με την δική σου μαρτυρία.
Μπες στο http://www.alcyon.gr/  και μάθε τα πράγματα όπως είναι, όχι όπως στα σερβίρουν…..
Εμείς δεν θάβουμε τις ειδήσεις, τις ξελακώνουμε….

Αποτέλεσμα εικόνας για LISTEN 
ΔΗΜΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ

Εμφάνιση ΑΦΙΣΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ.jpg
Σας καλούμε την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, στις 7:30 μμ,  στο Θέατρο "Άγγελος Σικελιανός" στο Ξυλόκαστρο, στη 
«ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ».  
Ένα μουσικό ταξίδι, μέσα από διεθνείς σύγχρονες pop-rock επιτυχίες, αλλά και μουσικά θέματα από κορυφαίες κινηματογραφικές ταινίες. 
Θα ήταν ιδιαίτερη τιμή και χαρά να παραβρεθείτε στην εκδήλωση και να στηρίξετε την προσπάθεια της Δημοτικής Φιλαρμονικής Δερβενίου, που έχει ως στόχο να φέρει τους νέους μας, αλλά και τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, πιο κοντά στη Μουσική.

Σας περιμένουμε!
Από το Γραφείο Δημάρχου 
Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης
κ. Ηλία Ανδρικόπουλου

Ιδιωτική ανεξάρτητη πολιτική δημοσκόπηση 11-16/11/2016 ( ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ)


Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΪΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ Η' ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ.
Η Δημοσκόπηση διενεργήθηκε το διάστημα 11-16/11/2016 όπου συμμετείχαν 242 άτομα ( 171 άνδρες και 71 γυναίκες) από όλη την Ελλάδα.
Από τις απαντήσεις της δημοσκόπησης αυτής και στο ερώτημα
Ποιό κόμμα θα ψηφίζατε εάν διεξάγονταν τώρα ΕΚΛΟΓΕΣ; προκύπτει Πεντακομματική βουλή ενώ προβάδισμα με μεγάλη διαφορά έχει η Νέα Δημοκρατία, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.
Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης μπορείτε να δείτε ΕΔΩ
D. K.

Δημόσιο: «Στενός κορσές» δανειστών για μισθούς, προσλήψεις έως το 2020


Έλεγχο στους μισθούς αλλά και τον αριθμό προσλήψεων στο δημόσιο έως και το 2020 ζητούν οι δανειστές. Σύμφωνα με το κείμενο του επικαιροποιημένου Μνημονίου 2017-2020, η ψήφιση του οποίου είναι προαπαιτούμενο για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, οι εκπρόσωποι των θεσμών ζητούν να τεθούν «όρια για τη μισθολογική δαπάνη και για τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων, τα οποία θα είναι συνεπή με την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων».

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Κωστή Στεφανόπουλου τήρησε το Περιφερειακό Συμβούλιο

Ενός λεπτού σιγή τήρησε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου εις μνήμην του τέως Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κωστή Στεφανόπουλου, μετά από πρόταση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη και του Προέδρου του Συμβουλίου κ. Χαράλαμπου Σκούρου, την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016. 

Φοβική αντιμετώπιση των ΑΠΕ


Γράφει η
Αντωνία Μπούζα
Η αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα των μνημονίων και των οικονομικών δυσκολιών,  έπρεπε να είναι προτεραιότητα.
Αντί αυτού, πληρώνουμε στη Βουλγαρία μεγάλα ποσά από το υστέρημα μας, για την προμήθεια ηλεκτρικού ρεύματος προερχόμενο από πυρηνικά εργοστάσια, ενώ οι δικές μας μονάδες παραγωγής ρεύματος υπολειτουργούν και με ρυπογόνες διαδικασίες παρέχουν μέρος της ηλεκτρικής ενέργειας  στην πατρίδα μας.
Στο περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου, όταν έρχονται περιβαντολλογικές μελέτες για ΑΠΕ, πλευρές των μειοψηφιών, ή ακριβέστερα  σχεδόν όλη η μειοψηφία, ακόμη και οι εκπρόσωποι των οικολόγων, αντιδρούν διότι θεωρούν ότι είμαστε καλυμμένοι από πλευράς προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας και δεν χρειαζόμαστε  άλλη, με αποτέλεσμα να είναι αρνητικοί σε οποιαδήποτε σκέψη για ΑΠΕ, θέτοντας διάφορα προσκόμματα που δεν υφίστανται επί της ουσίας παραπληροφορώντας για ανύπαρκτες επιπτώσεις τους πολίτες!
Αντίθετα, προηγμένες χώρες, επενδύουν στις ΑΠΕ και παρέχουν οικολογική και άφθονη ενέργεια αξιοποιώντας τα φυσικά τους πλεονεκτήματα.
Παράδειγμα, η θάλασσα της Μάγχης βρίθει ανεμογεννητριών χωρίς ουδείς να ενοχλείται , ενώ συγχρόνως προστατεύεται το περιβάλλον.
Μετά αναρωτιόμαστε γιατί βρισκόμαστε σε δυσχερή θέση στον οικονομικό και περιβαντολλογικό τομέα!

Αντωνία Μπούζα  
Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου, 
Εντεταλμένη Σύμβουλος

Να αναδιαπραγματευτούμε το Υπερταμείο αποικιοκρατίας όπως το χρέος

Γράφει ο
Γιάννης Μανιάτης
Είναι ανιστόρητο, γραφικό και τελικά προσβλητικό για όλους μας το ερώτημα, με ποιον είμαστε. Με αφορμή τις θέσεις μας στο ΕΣΡ ρωτούσαν κάποιοι μήπως είμαστε με το ΣΥΡΙΖΑ. Είναι οι ίδιοι που πριν λίγο καιρό με αφορμή τις θέσεις μας στο νόμο για την απλή αναλογική δήθεν ρωτούσαν μήπως είμαστε με τη δεξιά. Κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν.
Η απάντηση είναι μία, καθαρή και σαφής. Είμαστε με τον

Ποιοι από αυτούς θα ανέφεραν τη λέξη «Ελλάδα» στα κοινοβούλιά τους;


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Επειδή πολύς λόγος γίνεται τελευταία για ρύθμιση, απομείωση, ακόμη και διαγραφή (αν ακούσουμε τις δηλώσεις του κ. Καμμένου) του χρέους και επειδή είναι γνωστό πως για να συμβεί οτιδήποτε με το χρέος μας αυτό πρέπει να αποφασιστεί από τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια, άρα από τους ευρωπαϊκούς λαούς, θα αναφερθώ και πάλι στην περίπτωση του Βελγίου, όπου οι πολίτες διαδηλώνουν επί μήνες, τουλάχιστον από τον περασμένο Μάιο.
Πριν από δέκα περίπου μέρες, χιλιάδες στρατιωτικοί και στελέχη των σωμάτων ασφαλείας διαδήλωσαν στους δρόμους των Βρυξελλών, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της βελγικής κυβέρνησης να αυξήσει τα όρια ηλικίας για την αποστρατεία τους.
Με βάση την απόφαση της κυβέρνησης, η ηλικία συνταξιοδότησης θα αυξηθεί σταδιακά από τα 56 χρόνια που είναι σήμερα στα 63.

Έκτακτη συνέντευξη τύπου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέμπτη 24.11.2016, 12.30

Έκτακτη συνέντευξη τύπου θα παραχωρήσει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης σήμερα, Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 12:30 στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη, σχετικά με τη θετική γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΠΕΣΔΑ).  

Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Πελοποννήσου

Πρόσκληση για συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης 25/11/2016

ΠΡΟΣ: Μέλη Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης
Καλείστε σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης την 25η Νοεμβρίου 2016 ημέρα Παρασκευή και ώρα 13:30, που θα γίνει στο γραφείο του Προέδρου αυτής στο Δημοτικό Κατάστημα, σύμφωνα με τα άρθρα 72 και 75 του Ν. 3852/2010, με θέματα:

ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Τρίπολης 

afisa gynaikes via

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Κακοποίησης των Γυναικών γιορτάζεται στις 25 Νοεμβρίου κάθε χρόνο, μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στις 17 Δεκεμβρίου 1999, όπου ανακήρυξε τη συγκεκριμένη ημέρα ως Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.
Η βία κατά των γυναικών αποτελεί πια μάστιγα που συνεχώς επιδεινώνεται μέσα στο άρρωστο κλίμα της εποχής. Είναι πιο αποκρουστική από ποτέ, με την οικονομική κρίση να κάνει την κατάσταση ακόμα πιο δύσκολη.
Η βία κατά των γυναικών έχει πολλές μορφές. Οι πιο γνωστές μορφές είναι η

Βρέθηκε σε πατατοχώραφο της Βέρροιας Βουλγαρίας αρχαία κεφαλή του Απόλλωνος του 6ου αι. π.Χ.! Η πόλη είχε επαφές με Σπάρτη, Βουδαπέστη, Συρία!

Displaying Βρέθηκε σε πατατοχώραφο της Βέρροιας Βουλγαρίας αρχαία κεφαλή του Απόλλωνος του 6ου αι. π.Χ.! Η πόλη είχε επαφές με Σπάρτη, Βουδαπέστη, Συρία!

Στον ιστότοπο των Φρυκτωριών (www.fryktories.net) θα δείτε και θα διαβάσετε περισσότερα.

lekakis.com

Ο Τσίπρας απειλεί (με) τις καρέκλες του συστήματος ΣΥΡΙΖΑ

tsipras_maximou.jpg
Καμία αντίδραση από το συστημικό (πλέον) ΣΥΡΙΖΑ. Ψηφίζουν τα πάντα, ότι στέλνουν από το Βερολίνο και μάλιστα αμετάφραστο.
Εντυπωσιάζει, που κανένας από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν βγάζει άχνα. Όλα τα φοροληστρικά μέτρα είναι καταπληκτικά. Καμία αντίδραση. Μαγικό!

Ο Τσίπρας, περισσότερο τρομάζει με τους βο(υ)λευτές του που ψηφίζουν τα πάντα, παρά με την Τρόικα που τα επιβάλει.
 Και αυτό γιατί η κοινωνία αντιλαμβάνεται πως όλο το σκηνικό που στήθηκε με το βαθύ ΠΑΣΟΚ υπό το μανδύα του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει καμία μπέσα. Ψηφίζουν τα πάντα, αρκεί να βρίσκονται στην εξουσία. Όπως έριξαν τον Καραμανλή για να οδηγήσουν την Ελλάδα στο πρώτο Μνημόνιο, έτσι και τώρα, ακριβώς οι ίδιοι με τον ίδιο λαϊκισμό ψηφίζουν το τρίτο Μνημόνιο και είναι έτοιμοι να ψηφίσουν και το τέταρτο.

ΧΑΝΕΙ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ! Η δήλωση του Μάικλ Φλιν που προκαλεί σεισμό

197066232F3E6886B2E1B2F8DD92EB4DΟ Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ήταν από τους πρώτους που έσπευσε να συγχαρεί τον Ντόναλντ Τραμπ ενώ δεν δίστασε να επιτεθεί σε όσους τον αμφισβήτησαν. Ωστόσο, τα νέα δεν είναι καλά για την Άγκυρα μετά τη δήλωση του

Δήμος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης Συλλυπητήριο τηλεγράφημα για το θάνατο του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κώστη Στεφανόπουλου


ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κωστή Στεφανόπουλου, επίτιμου Δημότη του Δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης ο οποίος υπήρξε ένας ευπατρίδης πολιτικός και  άξιος Πρόεδρος , ταυτίζοντας την πολιτική του διαδρομή με το ήθος, την σοβαρότητα και την συναίνεση.    
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
ΗΛΙΑΣ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ   

ΠΛΗΡΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗ: Ποιος θα προσλαμβάνει στο εξής τους δημοσίους υπαλλήλους

dimosioi-efedreia660_31
Τα πάνω κάτω στην πρόσληψη και τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, φέρνει το κείμενο του επικαιροποιημένου Μνημονίου.
Σύμφωνα με το κείμενο που επικαλείται η Καθημερινή, οι μισθοί και ο αριθμός των προσλήψεων στο Δημόσιο θα βρίσκεται στην κρίση των δανειστών μέχρι το

Νέα επίθεση Μητσοτάκη στην κυβέρνηση: «Πλειοψηφικό το αίτημα για πολιτική αλλαγή»

«Η Ελλάδα έχει ανάγκη από μια Κυβέρνηση ικανή να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του έθνους και του λαού»

Η παταγώδης αποτυχία της Κυβέρνησης στον οικονομικό τομέα αλλά και οι διεθνείς εξελίξεις καθιστούν επιτακτική την ανάγκη πολιτικής αλλαγής. Αυτό τόνισε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας χθες, Τετάρτη 23 Νοεμβρίου, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Τα έδρανα της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας, τα οποία σήμερα καταλαμβάνουμε εμείς, τίμησε για πολλά χρόνια, ο αείμνηστος Πρόεδρος όλων των Ελλήνων, Κωστής Στεφανόπουλος.
Ήταν ένας πολιτικός, που με το κύρος του αναβάθμισε κάθε αξίωμα από το οποίο υπηρέτησε το κοινό συμφέρον – πρωτίστως το ύπατο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Δεν υπήρξε ποτέ λαϊκιστής. Απεχθανόταν τη δημαγωγία. Αναζητούσε την αλήθεια. Έκανε τη σεμνότητα στην άσκηση της εξουσίας τρόπο ζωής.
Ήταν ένας γνήσιος δημοκράτης, που πίστευε στην αξία της ευνομίας και της τήρησης του Συντάγματος και των νόμων.
Όπως εύστοχα έγραψε ένας αρθρογράφος, υπήρξε ένας πατριώτης που δεν θυσίασε ούτε γραμμάριο της Δημοκρατίας στο όνομα του πατριωτισμού.
Κέρδισε κάτι σπουδαίο, κάτι ανεκτίμητο:  Την αγάπη και το σεβασμό όλων των Ελλήνων. Κέρδισε με τον πολιτικό του βίο την καρδιά της Ελλάδας.
Αισθανόμαστε μεγάλη τιμή που ο Κωστής Στεφανόπουλος αποτελεί μέρος της ιστορίας της μεγάλης μας Παράταξης.
Θα τον θυμόμαστε πάντα με σεβασμό, με ευγνωμοσύνη και με υπερηφάνεια.
  
  
«Διανύουμε», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, «μια περίοδο πυκνής διεθνούς κινητικότητας, η οποία εύλογα προκαλεί ανησυχία … Η ραχοκοκαλιά της Ευρώπης έχει εισέλθει σε προεκλογική περίοδο. Ταυτόχρονα, η Ένωση θα πρέπει να διαχειριστεί το Brexit ... Στη γειτονιά μας, οι συνομιλίες για το Κυπριακό έχουν εντατικοποιηθεί … 

Καλόβολος υπάλληλος; Μικρότερος μισθός!

logo newsletter


ncewomanwork.jpgΚαλόβολος υπάλληλος; Μικρότερος μισθός!


Είστε καλοί και συναινετικοί στη δουλειά σας; Τότε μάλλον παίρνετε τα λιγότερα λεφτά. Ειδικά αν είστε γυναίκα. Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση The European Journal of Work and Organizational Psychology.

Διαβάστε περισσότερα 

pregnancytest.jpgΕλπίδα για τις υπογόνιμες γυναίκες


Nέα ελπίδα δίνουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον στις γυναίκες που προσπαθούν να μείνουν έγκυες.

Διαβάστε περισσότερα 

chocolate.jpgΤαξίδι στην ιστορία της σοκολάτας


Αγαπημένη μικρών και μεγάλων, θεωρείται ένας από τους πιο αμαρτωλούς πειρασμούς του πλανήτη. Ο λόγος, φυσικά, για τη σοκολάτα. Πόσα όμως ξέρετε για την ιστορία της;

Αποσύρεται το ν/σ για τους ΟΤΑ –Τι θα το αντικαταστήσει

Προς οριστική απόσυρση βαίνει με την υπάρχουσα μορφή του, το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τους ΟΤΑ που είχε συνταχθεί από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, επιβεβαιώνοντας σχετικό ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr, από τον περασμένο Αύγουστο. 
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εσωτερικών, στις προθέσεις του νέου υπουργού Πάνου Σκουρλέτη, είναι να αποσύρει σε πρώτη φάση το νομοσχέδιο όπως

Τα Ελληνικά επίσημη γλώσσα επιλογής στην Ρωσία #GRE 🇬🇷 #RUS 🇷🇺

Τα Ελληνικά επίσημη γλώσσα επιλογής στην Ρωσία #GRE 🇬🇷 #RUS 🇷🇺 


Έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ για τον προϋπολογισμό

 
Την έντονη αντίδραση της ΚΕΔΕ προκάλεσαν οι προβλέψεις του κρατικού προϋπολογισμού 2017, που αφορούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς προβλέπονται ...
airetos.gr

Νίκος Ανδρουλάκης: Πάγωμα των διαπραγματεύσεων και της οικονομικής βοήθειας προς την Τουρκία


Το πάγωμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων καθώς και της προενταξιακής οικονομικής βοήθειας που λαμβάνει η Τουρκία ζήτησε ο ευρωβουλευτής των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Νίκος Ανδρουλάκης κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο.
Όπως σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης, 2.386 δικαστές και εισαγγελείς, 150 δημοσιογράφοι, πάνω από 31.000 πολίτες και 10 Τούρκοι Βουλευτές, μεταξύ των

Ο Άρειος Πάγος καταργεί τη μονιμότητα –Πού προσκρούει η εισήγηση


Αντίθετη με τον Αναθεωρημένο Ευρωπαïκό Κοινωνικό Χάρτη που κυρώθηκε πρόσφατα από την ελληνική Βουλή με το νόμο 4359/20.1.2016, χαρακτηρίζει την πρόσφατη εισήγηση δύο αεροπαγιτών να κριθεί συνταγματική η κατάργηση της «ρήτρας μονιμότητας» ο εργατολόγος Νίκος Ρουκλιώτης με άρθρο του στηνaftodioikisi.gr. Όπως τονίζει «το άρθρο 24 του συγκεκριμένου νόμου εισάγει ένα νέο θεμελιώδες δικαίωμα, που συνίσταται στην προστασία του εργαζομένου από την απόλυση με πρωτοβουλία του εργοδότη του. Το δικαίωμα αυτό αντιπαρατίθεται στην αρχή του «hire and fire» ή «employment at will» δηλαδή της απόλυτα ανέλεγκτης απόλυσης που ισχύει παραδοσιακά στις Η.Π.Α. Η βασική αρχή που διέπει τη