Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Κοινή συνεδρίαση Επιτροπών της Βουλής με την Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το προσφυγικό.

Ολοκληρώθηκε η κοινή συνεδρίαση της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, με την Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Το προσφυγικό και οι τρέχουσες νομοθετικές εξελίξεις στο συγκεκριμένο ζήτημα αποτέλεσαν τα ιδιαίτερα αντικείμενα της συνεδρίασης.

Χωρίς αλλαγές κατατέθηκε το ΠΔ για τον Κυπαρισσιακό

kiparisiakos.jpg

Κατατέθηκε το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος στην Επιτροπή Φύσης, η οποία συνεδρίασε χθες για αυτό το θέμα προκειμένου να γνωμοδοτήσει επ’ αυτού.
Για αιφνιδιαστική πρόσκληση έκανε λόγο ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας που παρευρέθηκε στη συνεδρίαση μαζί με επιστημονικούς συνεργάτες του δήμου και όπως τόνισε τελικά αναβλήθηκε η γνωμοδότηση αφού ζητήθηκε να υπάρξει επικαιροποίηση της περιβαλλοντικής μελέτης και θα γίνει εκ νέου ειδική συνεδρίαση.
Από εκεί και πέρα ο κ. Κατσίβελας τόνισε ότι το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος κατατέθηκε στην επιτροπή από τον κ. Τσιρώνη όπως ήταν στην αρχική του μορφή, όταν τέθηκε σε διαβούλευση, χωρίς να έχει επιφέρει σε αυτό καμία αλλαγή. Ο δήμος έκανε παράσταση με την καθηγήτρια Νομικής κ. Σιούτη και την καθηγήτρια Περιβάλλοντος του ΕΜΠ κ. Παπαδοπούλου.
Η πρώτη επισήμανε ότι η επιτροπή για να γνωμοδοτήσει πρέπει να έχει ένα κείμενο τεκμηριωμένο και στηριγμένο σε περιβαλλοντική μελέτη. Πάνω σε αυτό στάθηκε και η κ. Παπαδοπούλου που τόνισε ότι οποιοδήποτε Προεδρικό Διάταγμα πρέπει να είναι συνέπεια περιβαλλοντικής μελέτης. Ο δήμαρχος από την πλευρά του αναφέρθηκε στο όλο ζήτημα και υπογράμμισε ποιο είναι το ζητούμενο και η επιθυμία της τοπικής κοινωνίας η οποία έχει επανειλημμένως εκφραστεί.

 

ΣΟΚ από το θάνατο 16χρονης μαθήτριας την ώρα που διάβαζε , στο Λυγουριό

Αργολίδα: Θάνατος μαθήτριας την ώρα που διάβαζε - Τη βρήκε νεκρή στο κρεβάτι ο αδερφός της! Σοκ και ανείπωτη θλίψη έχει προκαλέσει στο Λυγουριό Αργολίδας, ο αιφνίδιος θάνατος μιας 16χρονης μαθήτριας Γυμνασίου. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η 16χρονη βρισκόταν στο δωμάτιό της και διάβαζε, όταν ο 14χρονος αδελφός της, μπήκε κάποια στιγμή μέσα και την βρήκε ακίνητη στο κρεβάτι της. Επιχείρησε να την επαναφέρει αλλά δεν τα κατάφερε. 
Αμέσως κλήθηκε γιατρός απ’ το Κέντρο Υγείας Λυγουριού, ο οποίος, απλά επιβεβαίωσε το θάνατό της. 
Η σορός της θα μεταφέρθηκε στην ιατροδικαστική υπηρεσία Πατρών, για νεκροψία-νεκροτομή, προκειμένου να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου της.
Σύμφωνα με πληροφορίες, προβλήματα υγείας η μαθήτρια δεν αντιμετώπιζε, ενώ έχει αποκλειστεί απ’ την πρώτη στιγμή η εγκληματική ενέργεια.

Προφυλακίστηκε ο Ανδρέας Μαρτίνης - Ελεύθερη η σύζυγός του με περιοριστικούς όρους

Προφυλακίστηκε ο Ανδρέας Μαρτίνης - Ελεύθερη η σύζυγός του με περιοριστικούς όρουςΠροφυλακιστέος κρίθηκε ο πρώην προέδρος του ΔΣ του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, ο οποίος κατηγορείται για το αδίκημα του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος.
"Εγώ δεν τα κατάφερα να πείσω, ευτυχώς τα κατάφερε η σύζυγος μου" ανέφερε αμέσως μετά ο Ανδρέας Μαρτίνης.
Η υπόθεση αφορά σε μίζα ύψους 3.130.850 που φέρεται να έλαβε ο Ανδρέας Μαρτίνης από τη γερμανική εταρία «Hospitalia International GmbH» προκειμένου να της ανατεθεί η προμήθεια νοσοκομειακού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού.

Τηλεοπτικές άδειες: Στη δημοσιότητα η προκήρυξη του διαγωνισμού! Τι προβλέπει

http://www.astratv.gr/wp-content/uploads/2016/01/201601192007188322.jpgΔημοσιεύθηκε σήμερα Παρασκευή 20 Μαΐου η προκήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού, στο πλαίσιο του οποίου θα δοθούν άδειες στα ιδιωτικά κανάλια για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια λειτουργίας τους στην Ελλάδα. Μέσω του διαγωνισμού, θα δοθούν άδειες σε τέσσερις τηλεοπτικούς σταθμούς που θα καλύπτουν όλη την επικράτεια.
Όπως σημειώνουν

Υπέρταση: H επίτευξη άριστης ρύθμισης μειώνει σημαντικά τον καρδιαγγειακό κίνδυνο.....

logo newsletter

nIl96Kl4.png 

 

ΣΦΕΕ: O ρόλος της κλινικής έρευνας στο κοινωνικό κράτος

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κλινικών Μελετών (20 Μαΐου) πραγματοποιήθηκε σήμερα ενημερωτική συνάντηση του ΣΦΕΕ με τίτλο: «Κλινική Έρευνα: Πρόοδος στην πράξη, δικαίωμα στη ζωή, φωνή στους ασθενείς».
Διαβάστε περισσότερα

pnigmos_thalassa_navagp.jpg"Μια Ευκαιρία στα Παιδιά" Διεθνής Δράση Πρόληψης Πνιγμών


Στο πλαίσιο του "Εθνικού Προγράμματος Ασφάλειας στο Νερό" της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας και του Προγράμματος "Ακαδημία Αθλητικής Ναυαγοσωστικής" της Ελληνικής Ομοσπονδίας Υποβρύχιας Δραστηριότητας δημιουργήθηκε το παραμύθι "Μια Ευκαιρία στα Παιδιά".

Προσλήψεις: Σε ποιους δήμους έχουν ανοίξει πάνω από 2.000 θέσεις (λίστα)

Σε 2.072 προσλήψεις προχωρούν αυτό το διάστημα δήμοι σε όλη τη χώρα. Δείτε αναλυτικά τις θέσεις που έχουν ανοίξει:
Έγκριση πρόσληψης 299 ατόμων σε Δήμους από το υπ. Εσωτερικών
Έγκριση πρόσληψης 50 ατόμων στο Δ. Πατρέων
Προσλήψεις 129 ατόμων στο Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών
130 θέσεις στις Παιδικές Εξοχές του Δ. Αθηναίων
Πρόσληψη 70 ατόμων στο Δ. Κηφισιάς
Πρόσληψη 20 ατόμων στο Δ. Παπάγου – Χολαργού
Πρόσληψη 10 Συνοδών Απορριμματοφόρων στο Δ. Κορυδαλλού
Πρόσληψη 5 Ναυαγοσωστών στο Δ. Ανατ. Μάνης
Πρόσληψη 9 ατόμων στην Καισαριανή
Έγκριση πρόσληψης 26 ατόμων σε ΝΠΙΔ της χώρας
Πρόσληψη 10 ατόμων στο Δ. Νότιας Κυνουρίας
Προσλήψεις 374 συμβασιούχων στους δήμους – Αναλυτικά οι θέσεις (απόφαση)
Πρόσληψη 92 ατόμων στο Δ. Ρόδου
Πρόσληψη 13 υδρονομέων στο Δ. Νέστου
Πρόσληψη 20 ατόμων στο Δ. Κομοτηνής
Πρόσληψη δέκα ατόμων στο Δήμο Διστόμου – Αράχωβας (απόφαση)
Τρίπολη: 24 προσλήψεις για την πυροπροστασία
ΥΠΕΣΔΑ: 763 προσλήψεις σε δήμους της χώρας (λίστα)
Δήμος Αγίας Παρασκευής: Προχωρά στην πρόληψη 18 ατόμων για πυρασφάλεια 

aftodioikisi.gr

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης - ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΜΑΪΟΥ




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
 ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ  ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ 

Γραφείο Δημοτικού Συμβουλίου      Ξυλόκαστρο 19 Μαϊου 2016  
                                                             Αριθμ.Πρωτ.  6101

     Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

       

Σας καλούμε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, που θα πραγματοποιηθεί τη    ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΜΑΪΟΥ 2016 & ΩΡΑ 20:30  στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κέντρου Νεότητας Ξυλοκάστρου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:   

Πρόγραμμα του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, για αύριο Παρασκευή 20 Μαΐου


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί αύριο, Παρασκευή 20 Μαΐου, στις 12 το μεσημέρι, τις κοινωνικές δομές της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως – Σταυρουπόλεως, στη Θεσσαλονίκη.

Στις 14:00, ο κ. Μητσοτάκης θα μιλήσει σε εκδήλωση με θέμα «Διάλογος για την ανάπτυξη», που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ)

Βρέθηκαν συντρίμμια της EgyptAir και αντικείμενα των επιβατών - Ψάχνουν το "μαύρο" κουτί που θα δώσει απαντήσεις για την τραγωδία

LIVE - Βρέθηκαν συντρίμμια της EgyptAir και αντικείμενα των επιβατών - Ψάχνουν το `μαύρο` κουτί που θα δώσει απαντήσεις για την τραγωδία
Έφτασε στο τέλος του το θρίλερ με την εξαφάνιση του Airbus της EgyptAir με τους 66 επιβαίνοντες, που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ τα ξημερώματα της Πέμπτης (19.05.2016); Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η αιγυπτιακή τηλεόραση, βόρεια της Αλεξάνδρειας εντοπίστηκαν συντρίμμια του αεροπλάνου στη θαλάσσια περιοχή 290 χιλιόμετρα βόρεια της Αλεξάνδρειας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, σε άλλο σημείο εντοπίστηκαν και αντικείμενα που φέρονται να ανήκουν σε επιβάτες της πτήσης MS 804 που είχε απογειωθεί από το Παρίσι με προορισμό το Κάιρο. Περισσότερες από 24 ώρες μετά, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τα αίτια που προκάλεσαν τη νέα αεροπορική τραγωδία, με την εκδοχή της τρομοκρατικής επίθεσης να είναι η πιο πιθανή. Προς το παρόν, όμως, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.
 Το αιγυπτιακό ναυτικό βρήκε επίσης και αντικείμενα που ανήκουν σε επιβάτες της μοιραίας πτήσης, ενώ σαρώνει την περιοχή για το "μαύρο" κουτί, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Στρατού.

Άμεσα η βαθμολογική κατάταξη των δημοτικών υπαλλήλων – Διευκρινίσεις για κινητικότητα (εγκύκλιος)

Να εφαρμόσουν άμεσα την από 30.3.2016 ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΒΕΡΝΑΡΔΑΚΗ για τη βαθμολογική κατάταξη και εξέλιξη των δημοσίων υπαλλήλων καλεί τους δήμους της χώρας ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μπαλάφας. Συγκεκριμένα, με σημερινή του ΕΓΚΥΚΛΙΟ ο κ. Μπαλάφας αφού υπενθυμίζει ότι «τα οριζόμενα στην ανωτέρω διευκρινιστική εγκύκλιο εφαρμόζονται αναλόγως και στο προσωπικό των ΟΤΑ Α΄ Βαθμού», καλεί τις αρμόδιες υπηρεσίες Προσωπικού «ανεξαρτήτως της μη λειτουργίας των υπηρεσιακών

Από τον ΣΥΡΙΖΑ ως την αλήθεια, ένας… αγωγός δρόμος

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Ξεπέρασαν ακόμη και το μήκος του αγωγού που θα μεταφέρει το αζέρικο αέριο τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ.
Μετά τις χαρές και τα πανηγύρια για τα εγκαίνια του TAP από τον κ. Τσίπρα αυτοπροσώπως, την ίδια μέρα, 17 Μαΐου 2016, κυβερνητικές πηγές αισθάνθηκαν την ανάγκη να απαντήσουν στην έντονη κριτική που ασκήθηκε σχετικά με την διαχρονικά αρνητική στάση του απέναντι στον αγωγό. Και ιδού τι είπαν οι «πηγές»:
«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρξε ποτέ αντίθετος με το έργο του TAP, δεν το καταψήφισε στη Βουλή, αλλά έθεσε ζητήματα σχετικά με τα αντισταθμιστικά οφέλη, καθώς και για την ανάγκη πολυδιάστατης ενεργειακής συνεργασίας, πέρα του ΤΑΠ. Ως κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ αφενός βελτίωσε τους όρους του TAP και αφετέρου προωθεί στην πράξη πολυδιάστατη ενεργειακή πολιτική».

Ένας Chef Europe 2015, πολλά τρόφιμα-ποτά και ...τα Olymp Awards 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Ευρωπαϊκό Κογκρέσο Οινογευσιγνωσίας & Γαστρονομίας, στο Congresso Palace Perpignan, France στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας και Οινολογίας (μέσω του προέδρου της CEOCO Mr Carlos Martin Cosme), απένειμε βραβεύσεις εστιατορίων, οινολόγων και επίσης βράβευσε για «CHEF EUROPE 2015″ τον Κωνσταντίνου Μουζάκη ως διευθυντή Γαστρονομίας του Ομίλου για την UNESCO Πειραιεύς & Νήσων:

Συνάντηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο

Στα Πλαίσια της εκστρατείας που έχει αναλάβει η «Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών» για τη διάδοση της ιδέας της δωρεάς ιστών και οργάνων σώματος πραγματοποιήθηκε συνάντηση διοικητικών στελεχών της στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών με τον προκαθήμενο της Ορθόδοξης Ελληνικής Εκκλησίας, Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο.

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ αυτή της Π.Ο.Ν. είναι η δεύτερη με θεσμικό παράγοντα της χώρας μας μετά από την επίσκεψη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο στις 15 Φεβρουαρίου 2016, ο οποίος έθεσε υπό την αιγίδα του τις δράσεις της Π.Ο.Ν. για το σκοπό αυτό.

Ο ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΣ, στη συζήτηση που έγινε (σε κλίμα εγκαρδιότητας και συναντίληψης) με τον πρόεδρο της Π.Ο.Ν. κ. Γιώργο Καστρινάκη και τον ταμία της κ. Ξενοφών Λύρο (φωτογραφία) εξέφρασε τις πάγιες απόψεις και θέσεις της Εκκλησίας στο ζήτημα των μεταμοσχεύσεων και δήλωσε την ενεργό στήριξή του σε όποια δράση ή πρωτοβουλία αναλάβει η Ομοσπονδία.


Θα επακολουθήσουν συναντήσεις με τις διοικήσεις της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και άλλους φορείς.

Οι τοπικοί φορείς οφείλουν να παραδειγματιστούν από γειτονικές πρωτοβουλίες …!!

Αυτήν εδώ την ώρα που για πολλούς είναι η ύστατη ώρα επιβάλλεται να προσπαθήσουμε να περισώσουμε ότι ακόμη σώζεται ….
Διαβάζοντας διαπίστωσα την εξαιρετική πρωτοβουλία που είχε ο Βουλευτής Λακωνίας της Ν.Δ. κ. Θανάσης Δαβάκης για αξιοποίηση του ΞΕΝΙΑ από το Δήμο Σπάρτης ως Κέντρου Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων στην οποία και έλαβε την σύμφωνη γνώμη του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Μπαλτά σε απάντηση σχετικής ερώτησης που είχε καταθέσει στη βουλή.
Το Ξενία Σπάρτης σήμερα, είναι και αυτό ένα από τα πολλά κτήρια με εξαιρετική σημασία τα οποία δυστυχώς καταρρέουν.