Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Προβάδισμα για την ΑΕΚ, 1-0 τον Ατρόμητο στο Κύπελλο Ελλάδος

Προβάδισμα για την ΑΕΚ, 1-0 τον Ατρόμητο
Προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας πήρε η ΑΕΚ μετά τη νίκη της με 1-0 επί του Ατρόμητου στο σημερινό πρώτο ημιτελικό του ΟΑΚΑ. Ένα 24ωρο μετά την απομάκρυνση του Γκουστάβο Πογέτ και την έλευση του Στέλιου Μανωλά η Ένωση πραγματοποίησε μέτρια εμφάνιση στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, απέναντι σε μία ομάδα που παρατάχθηκε για να φύγει αήττητη και όχι να διεκδικήσει κάτι περισσότερο. Παρ΄ όλα αυτά οι γηπεδούχοι πέτυχαν το γκολ, με τον εκτελών χρέη σέντερ φορ στην φάση, Πέτρο Μάνταλο και, πλέον, έχουν τον πρώτο λόγο για το «εισιτήριο» που οδηγεί στον τελικό.
Το γκολ που έκρινε το ματς πέτυχε με  κεφαλιά στο 73΄ ο Μάνταλος, μετα από σέντρα του Αραβίδη.
Η ρεβάνς είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Τετάρτη στην έδρα της ομάδας των δυτικών προαστίων.
ΑΕΚ (Στ.Μανωλάς): Μπαρόχα, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος (79΄ Κορδέρο), Βάργκας (57΄ Τζιμπούρ), Μπαρμπόσα (86΄ Μπουονανότε), Αραβίδης
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Τρ.Δέλλας): Μπάρκας, Μπίτολο, Λαζαρίδης, Κοντοές (87΄ Φυτανίδης), Κιβρακίδης, Μπρίτο (68΄ Στόιτσεφ), Ουσέρο, Ούμπιδες, Γροντής, Ματέι, Λε Ταλέκ (78΄ Παπαδόπουλος)

Με νίκη στην έδρα του Παναθηναϊκού στέφεται πρωταθλητής ο Ολυμπιακός Μεγάλη νίκη με 74-37 του Παναθηναϊκού

Με νίκη στην έδρα του Παναθηναϊκού στέφεται πρωταθλητής ο Ολυμπιακός
Κοντά στο πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας της βρίσκεται η ομάδα μπάσκετ γυναικών του Ολυμπιακού που επικράτησε με 74-37 του Παναθηναϊκού στο ΔΑΚ Γλυφάδας και έκανε το 3-0 στη σειρά των τελικών (έχουν και το 2-0 από την κανονική διάρκεια). 
Ετσι, οι “ερυθρόλευκες” θα στοχεύσουν να κατακτήσουν τον τίτλο μέσα στο “σπίτι” του Παναθηναϊκού, καθώς το επόμενο ματς θα διεξαχθεί την Κυριακή, στο "Παύλος Γιαννακόπουλος". Το "τριφύλλι" δεν έβρισκε λύσεις στην επίθεση, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό και η διαφορά έφτασε ακόμη και τους 44 πόντους για τις Κυπελλούχες (72-28). Τα δεκάλεπτα: 22-6, 38-17, 66-25, 74-37 Ολυμπιακός: Γκοτζή 2, Σταμάτη 10, Μπόνη 13, Χατζηνικολάου 7, Καλογήρου, Μπαλτά 6, Νικολαϊδου 2, Χαλιβέρα 14, Τζόνσον 8(12 ριμπ., 4 ασίστ), Κοσμά 2, Παπαμιχαήλ 4, Κριστόφερσον 6. 
Παναθηναϊκός: Καλέντζου 5, Δανούση, Αυτζή, Καλημέρη, Κόνιαλη, Αλμπάνεζ 2, Σλούκα 3, Δίελα 1, Παντέλη 4, Λύμουρα 2, Ντέλβα 13(13 ριμπ.), Κυριακοπούλου 7.

Εξαιρούνται οι βουλευτές από το νέο ασφαλιστικό Το παραδέχτηκε ο Γ. Κατρούγκαλος με τη δικαιολογία πως οι συντάξεις τους "είναι κατ' απονομήν"

Εξαιρούνται οι βουλευτές από το νέο ασφαλιστικόΤην εξαίρεση των βουλευτών από το νέο ασφαλιστικό επιβεβαίωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, υποστηρίζοντας ότι «το νομοσχέδιο δεν ρυθμίζει τις συντάξεις για τις οποίες δεν έχουν καταβληθεί εισφορές».
Σύμφωνα με τον υπουργό που μίλησε το πρωί στον Αντ1, «οι συντάξεις των βουλευτών, των θυμάτων τρομοκρατικών οργανώσεων και οι τιμητικές των καλλιτεχνών είναι συντάξεις κατ’ απονομήν, δεν είναι συντάξεις ανταποδοτικές με εισφορές τις οποίες ρυθμίζει το νομοσχέδιο». Αρχικά είχε διαβεβαιώσει ότι όλοι θα έχουν την ίδια μεταχείριση «από τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου μέχρι και το τελευταίο μπλοκάκι».
 Την ίδια ώρα, παρότι το νέο ν/σ περιλαμβάνει μειώσεις σε συντάξεις άνω των 1.170 ευρώ καθαρά, περικοπές σε εφάπαξ και μερίσματα, αυξήσεις εισφορών και μειώσεις νέων συντάξεων ο κ. Κατρούγκαλος επιμένει στη θέση του ότι δεν θα μειωθούν οι κύριες συντάξεις.
Κατά τον υπουργό θα προστατευθούν οι αδύναμοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι αλλά και αυτοί που έχουν λίγα χρόνια ασφάλισης και «θα τα πάρουμε από αυτούς που φοράνε μαντηλάκι και γραβάτα, σαν εμένα» 


Ο Κατρούγκαλος για την εξαίρεση στις συντάξεις... από Enikos_gr
Πηγή: www.lifo.gr

Συνεχίζουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις ενάντια στο Ασφαλιστικό οι επιστημονικοί φορείς

http://www.paideia.tee.gr/images/tee2.jpg 
Την αποφασιστικότητα τους να συνεχίσουν με μεγαλύτερη ένταση τις κινητοποιήσεις και τις αντιδράσεις ενάντια στις προτάσεις της Κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό ανέδειξαν σήμερα οι εκπρόσωποι των επιστημονικών φορέων της χώρας σε συνάντησή τους στα γραφεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Οι εκπρόσωποι των επιστημονικών φορέων τόνισαν ότι μετά από τρεις μήνες αντιδράσεων και κινητοποιήσεων ενάντια στα σχεδιαζόμενα μέτρα η κυβέρνηση δεν έκανε καμία αλλαγή αποδεκτή και παρουσίασε νομοσχέδιο σε σύντομη και προσχηματική δημόσια διαβούλευση και κατήγγειλαν ότι δεν είχε στην πραγματικότητα προηγηθεί κανένας ουσιαστικός κοινωνικός διάλογος για το νέο Ασφαλιστικό, όπως αποδεικνύεται από το γεγονός ότι η Κυβέρνηση δεν άλλαξε τίποτε από όσα πρότεινε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΜΠΡΟΣ...



Διαβάστε αύριο στο « Εμπρός» που κυκλοφορεί εκτάκτως την Πέμπτη 21 Απριλίου

Συλλυπητήριο μήνυμα Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για τον Γεράσιμο Αρσένη



«Με μεγάλη λύπη πληροφορήθηκα την απώλεια του πρώην Υπουργού κ. Γεράσιμου Αρσένη, ο οποίος υπήρξε διακρίθηκε για τη συνεπή πολιτική του πορεία, αλλά και υπήρξε ένας από τους σημαντικούς παράγοντες για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Ο Γεράσιμος Αρσένης ξεχώρισε για την προσφορά του και το ήθος που επέδειξε σε όλες τις θέσεις ευθύνης που υπηρέτησε.
Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του»


Πέτρος Τατούλης
Περιφερειάρχης Πελοποννήσου 

Συνάντηση Τατούλη – Γιαννακόπουλου για το σχεδιασμό της ποδοσφαιρικής ομάδας της Σπάρτης



Το σχεδιασμό της ποδοσφαιρικής ομάδας της Σπάρτης ενόψει της νέας σαιζόν και τη δυνατότητα υποστήριξής της από την Περιφέρεια Πελοποννήσου συζήτησαν κατά τη συνάντησή τους ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος, η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κα Ντία Τζανετέα, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Χαράλαμπος Σκούρος, ο Εκτελεστικός Γραμματέας κ. Ιωάννης Σταματάκος και το στέλεχος της ομάδας κ. Ηλίας Κατσογιάννης.
Κοινή βούληση και των δύο μερών είναι η ανάδειξη του brand name της Σπάρτης και της Λακωνίας και η μετατροπή της από παραμεθόριο περιοχή σε δυναμικό πυλώνα αναπτυξιακής προοπτικής για την Πελοπόννησο.

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Δεν θα δεχτούμε αυτοσχεδιασμούς και μονομερείς ενέργειες της Κυβέρνησης για εγκατάσταση προσφύγων στην Πελοπόννησο»



Σχολιάζοντας τις πληροφορίες σχετικά με την εγκατάσταση προσφύγων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης προέβη στην κάτωθι δήλωση:
«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει επανειλημμένα αποδείξει ότι σε μείζονα εθνικά θέματα είναι πάντοτε παρούσα και δεν φοβάται να αναλάβει πρωτοβουλίες και ευθύνες. Το προσφυγικό συνιστά ένα πολύ σοβαρό ζήτημα και η μέχρι τώρα διαχείρισή του από την Κυβέρνηση χαρακτηρίζεται από προχειρότητα, αυτοσχεδιασμούς και αντιδράσεις πανικού σε κρίσιμα ζητήματα.  
Επαναλαμβάνουμε την πρόσκλησή μας προς τους αρμόδιους Κυβερνητικούς παράγοντες να καταθέσουν το σχέδιό τους και να συνεργαστούν με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ώστε να συμφωνήσουμε σε ένα χάρτη ενεργειών με σαφή χρονοδιάγραμμα και σαφώς καθορισμένες τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες που θα αναλάβει κάθε φορέας.
Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανένα να εφαρμόσει πρόχειρες και μονομερείς αποφάσεις, υπό το καθεστώς πανικού, για την εγκατάσταση προσφύγων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, χωρίς να ληφθούν υπόψιν οι ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής.
Δεν θα επιτρέψουμε επίσης να δημιουργηθούν από τις αποσπασματικές και χωρίς σχεδιασμό ενέργειες της Κυβέρνησης προβλήματα κοινωνικής συνοχής, αλλά και να πληγεί η τουριστική μας οικονομία, ιδιαίτερα κατά την έναρξη της τουριστικής περιόδου.
Έχουμε κατ’ επανάληψη δηλώσει ανοιχτά ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου πρόθυμα θα αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν στη διαχείριση του προσφυγικού προβλήματος, δεν θα συναινέσουμε όμως σε καμία απόφαση που ενέχει τον κίνδυνο να οδηγήσει σε κοινωνική έκρηξη με άγνωστες συνέπειες και ανεξέλεγκτες διαστάσεις, αλλά και να δημιουργήσει προβλήματα στον αναπτυξιακό στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου».

Επίσκεψη μαθητών του ΕΠΑΛ στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ξυλοκάστρου -

Στη δημοτική βιβλιοθήκη του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης βρέθηκε χτές το πρωί 19/4/2016, η τάξη της 1ης Λυκείου του ΕΠΑΛ Ξυλοκάστρου στα πλαίσια του σχολικού προγράμματος«Ταξιδεύοντας στο τόπο μου μέσα από ένα βιβλίο».
Με αφορμή την μελέτη του Βιβλίου της συντοπίτισσάς μας Τέτης Παγκάλου «Μου λείπεται ύπνος», οι καθηγήτριες Μιχελή Σταυρούλα, Προύβα Δώρα και Ευθυμίου Λίτσα,διοργάνωσαν την επίσκεψη στην βιβλιοθήκη προκειμένου να ενημερωθούν οι μαθητές για την λειτουργία της βιβλιοθήκης.
-

Θανατηφόρο τροχαίο με μία νεκρή και δύο τραυματίες κοντά στο Ξυλόκαστρο

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα στις 11μιση το πρωί  στο 124,5 χλμ της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών-Πατρών, κοντά στο Ξυλόκαστρο
Ι.Χ. επιβατηγό όχημα που οδηγούσε 84χρονος άνδρας  και στο οποίο επέβαιναν δύο γυναίκες
ηλικίας 80 και 76 ετών, αντίστοιχα, συγκρούστηκε με Δ.Χ. φορτηγό βυτιοφόρο όχημα που οδηγούσε 35χρονος, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της 80χρονης ( υπέκυψε στο νοσοκομείο) και τον τραυματισμό της 76χρονης και του 84χρονου. Το επιβατικό όχημα είχε κατεύθυνση προς Πάτρα και το βυτιοφόρο είχε κατεύθυνση προς Αθήνα.
Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Κορινθίας

Επιτέλους Κύπελλο με ΑΕΚ-Ατρόμητος


Livescore: ΑΕΚ - Ατρόμητος (0-0) για το... Κύπελλο
Επιστροφή στο Κύπελλο Ελλάδος ύστερα από πολλές περιπέτειες. ΑΕΚ και Ατρόμητος παίζουν αυτή την ώρα (19:00) στο κεκλεισμένων των θυρών ΟΑΚΑ, τον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό με την «Ενωση» να έχει στον πάγκο της τον Στέλιο Μανωλά και όχι τον Γκουστάβο Πογιέτ, που αποτέλεσε παρελθόν.
ΑΕΚ: Μπαρόχα, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Ντιντάκ, Γιόχανσον, Σιμόες, Μάνταλος, Βάργκας, Μπαρμπόσα, Αραβίδης
Στον πάγκο για την ΑΕΚ είναι οι: Ντούνης, Άρθο, Σβάρνας, Μπακάκης, Κορδέρο, Μπουονανότε, Τζεμπούρ.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Μπάρκας, Μπιτόλο, Λαζαρίδης, Κοντοές, Κυβρακίδης, Μπρίτο, Ουσέρο, Ούμπιντες, Γροντής, Ματέι, Λε Ταλέκ
 Αναπληρωματικοί για τους Περιστεριώτες είναι οι: Γκορμπούνοφ, Φυτανίδης, Στόιτσεφ, Μπαστάκος, Λημνιός, Παπαδόπουλος, Κεϊτά.
Τα επεισόδια που σημάδεψαν τον πρώτο ημιτελικό ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού, έφεραν αρχικά την διακοπή της διοργάνωσης από τον Υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή, απόφαση που οδήγησε σε πυρετώδεις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην πολιτεία και τις παγκόσμιες ποδοσφαιρικές αρχές, προκειμένου να αποφευχθεί η διεθνής απομόνωση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τελικά το Grexit αποφεύχθηκε και η διοργάνωση επαναρχίζει, έστω και χωρίς θεατές.

Η ΑΕΚ, θέλει να κάνει το πρώτο βήμα πρόκρισης σε τελικό για πρώτη φορά μετά το 2010-11, όταν είχε κατακτήσει τον τίτλο κερδίζοντας στον τελικό τον Ατρόμητο, ενώ οι φιλοξενούμενοι θέλουν να βάλουν τις βάσεις για να διεκδικήσουν το τρόπαιο για τρίτη φορά στις τελευταίες έξι σεζόν.

Συνοπτικά το πρόγραμμα:

ΤΕΤΑΡΤΗ
ΟΑΚΑ (19:00) ΑΕΚ-Ατρόμητος

26/04/2016
Ατρόμητος-ΑΕΚ

27/04/2016
Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ

07/05/2016
Τελικός

Μήνυμα του Προεδρείου της Βουλής για τη μαύρη επέτειο της 21ης Απριλίου

Μήνυμα του Προεδρείου της Βουλής για τη μαύρη επέτειο της 21ης Απριλίου

Δευτερολογίες Τσίπρα-Μητσοτάκη με εκατέρωθεν πυρά

http://www.parapolitika.gr/sites/default/files/styles/sc_640x430/public/article/2016-03/mitsotakis-tsipras.jpg?itok=q1KctJ84
«Μνημείο κινδυνολογίας και καταστροφολογίας» χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας την πρωτολογία του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη τονίζοντας ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσπαθεί να «ψαρέψει» στα θολά νερά της ακροδεξιάς.

Απαντώντας επίσης σε θέσεις του κ. Μητσοτάκη ότι η ασφάλεια είναι προϋπόθεση της ελευθερίας, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η ελευθερία και η ασφάλεια είναι διαλεκτικά συνδεόμενες, γιατί ελευθερία χωρίς ασφάλεια σημαίνει μια κατάσταση ζούγκλας και ασφάλεια χωρίς ελευθερία, είναι ολοκληρωτισμός.

Ο κ. Τσίπρας χαιρέτισε το κλείσιμο της πρωτολογίας του κ. Μητσοτάκη ότι η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει ασφαλής χώρα και αυτό, προσέθεσε, είναι το μήνυμα της συνεδρίασης που πρέπει να πάρουν όλοι οι πολίτες του κόσμου που θέλουν να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα.

Απαντώντας σε τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη για τις σχέσεις Αριστεράς-τρομοκρατίας, ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ τονίζοντας ότι η Αριστερά έχει ιστορία αγώνων, διωγμών, έχει υπάρξει θύμα της βίας, οι αριστεροί ήταν διωκόμενοι και όχι διώκτες μιας βίας που οργάνωνε το κράτος, αλλά και το παρακράτος των εθνικοφρόνων. Οι αριστεροί, και όχι μόνο, σημείωσε ο κ. Τσίπρας, έδωσαν τη ζωή τους για τις αξίες της ελευθερίας, της δικαιοσύνης της δημοκρατίας. Επίσης προσέθεσε οι αριστεροί δεν είχαν και δεν έχουν σχέση με αντιεξουσιαστές και άλλους που δεν σέβονται την αξία της ανθρώπινης ζωής λέγοντας χαρακτηριστικά στον κ. Μητσοτάκη: «Δεν σας επιτρέπω να το επαναλαμβάνετε, γιατί είναι διχαστικό να μιλάτε για ιδεολογία αριστερής τρομοκρατίας».

Μητσοτάκης: Δεν μάθατε τίποτα

Ομιλία του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην Προ Ημερησίας Διατάξεως Συζήτηση στη Βουλή σχετικά με την ασφάλεια των πολιτών

 Live: Τσίπρας: `Η αξιολόγηση θα κλείσει!` - Μητσοτάκης: Η αξιολόγηση είναι σαν κινητή γιορτή!
Αναρωτηθήκατε, κύριε Τσίπρα, γιατί η σημερινή συζήτηση είναι επίκαιρη; Θα σας απαντήσω αμέσως.

Η σημερινή προ Ημερησίας Συζήτηση, για την ασφάλεια δεν είναι απλά επίκαιρη εξαιτίας των πρόσφατων τρομοκρατικών χτυπημάτων στις Βρυξέλες. Δεν είναι απλά επίκαιρη επειδή οι πολίτες αισθάνονται αυξημένη ανασφάλεια λόγω του τρόπου με τον οποίο η Κυβέρνηση έχει χειριστεί στο προσφυγικό μεταναστευτικό πρόβλημα.

 

Είναι επίκαιρη, επειδή σε ολόκληρο τον κόσμο αναπτύσσεται μία συζήτηση για τον τρόπο με τον οποίο οι οργανωμένες κοινωνίες αντιλαμβάνονται το δίλημμα μεταξύ ελευθερίας και ασφάλειας. Και το αίτημα για τη σημερινή συζήτηση δεν έγινε για να κινδυνολογήσουμε. Έγινε, όμως, για να τοποθετηθούμε όλοι με υπευθυνότητα, με σοβαρότητα απέναντι στη σημερινή απογοητευτική κατάσταση αλλά και απέναντι στις νέες προκλήσεις.

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η ασφάλεια των πολιτών και της χώρας είναι αδιαπραγμάτευτη"

Live: Τσίπρας: `Η αξιολόγηση θα κλείσει!` - Μητσοτάκης: Η αξιολόγηση είναι σαν κινητή γιορτή!
Βασικά σημεία ομιλίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στη συζήτηση στη Βουλή για την ασφάλεια των πολιτών.«Η ασφάλεια είναι πολύτιμο ατομικό, κοινωνικό και εθνικό αγαθό. Είναι θεμελιώδες συνταγματικό δικαίωμα του πολίτη και θεμελιώδης υποχρέωση του Κράτους. Καθήκον κάθε δημοκρατικής Πολιτείας», τόνισε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της προ Ημερησίας Διατάξεως συζήτησης στη Βουλή, σχετικά με την ασφάλεια των πολιτών.

 «Ο φοβισμένος πολίτης είναι ανελεύθερος πολίτης. Και η Δημοκρατία δεν θέλει φοβισμένους πολίτες. Θέλει ασφαλείς, ελεύθερους και δημιουργικούς ανθρώπους», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος, στην πρωτοβουλία που έλαβε ο ίδιος για να πραγματοποιηθεί η  σημερινή συζήτηση σημείωσε χαρακτηριστικά: «Με την πρωτοβουλία μας αυτή, σπάμε σήμερα ένα μεταπολιτευτικό ταμπού. Διαλύουμε μια αγκύλωση που για δεκαετίες είχε επιβάλει στο δημόσιο διάλογο και στην πολιτική ζωή του τόπου, μια ιδεοληπτική, περιθωριακή, αριστερίστικη λογική. Μια λογική που βασιζόταν - και δυστυχώς βασίζεται ακόμη και σήμερα - σε μια διπλή άρνηση: 

"Eφυγε" ο σπουδαίος ηθοποιός Γιάννης Βόγλης

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Γιάννης Βόγλης
Ο Γιάννης Βόγλης, ένας σπουδαίος ηθοποιός με μεγάλη καριέρα στο θέατρο, στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση έφυγε σήμερα από την ζωή σε ηλικία 79 ετών. Ο Γιάννης Βόγλης νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα σε νοσοκομείο με προβλήματα υγείας. Πέθανε σήμερα το πρωί στο Ιπποκράτειο από επιπλοκές μετά από μάχη με τον καρκίνο.
Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 30 Σεπτεμβρίου του 1937. Σπούδασε στη δραματική σχολή του Πέλου Κατσέλη. Η πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο έγινε στη θεατρική παράσταση "Η άνοδος του Αρτούρο" το 1961, σε σκηνοθεσία του Καρόλου Κουν. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στον κινηματογράφο στην ταινία "Οι Υπερήφανοι". Έγινε γνωστός από την ταινία "Το χώμα βάφτηκε κόκκινο"' το 1966, ενώ σημαντική ερμηνεία του υπήρξε στην ταινία "Κορίτσια στον ήλιο"' του Βασίλη Γεωργιάδη. Εμεινε θρυλική η φράση «Στάσου μύγδαλα!» στην συμπρωταγωνίστριά του, Αν Λόμπεργκ.


Εργάστηκε κυρίως στο θέατρο, μαζί με αξιόλογους άλλους ηθοποιούς, όπως η Έλλη Λαμπέτη, ο Αλέκος Αλεξανδράκης, ο Μάνος Κατράκης. Συνεργάστηκε ως βασικό στέλεχος με το "Προσκήνιο" του Αλέξη Σολομού. Εργάστηκε για μια πενταετία ως βασικό στέλεχος του ΚΘΒΕ μετά την μεταπολίτευση. Φαίνεται να χρησιμοποίησε το όνομα John Miller σε αγγλόφωνη ταινία, ενώ στο αρχείο του Εθνικού Θεάτρου αναφέρεται και ως Ι. Γκόγκλης. Το "Γιάννης Βόγλης" είναι καλλιτεχνικό ψευδώνυμο.
Ήταν ο ιδρυτής του Καλλιτεχνικού Οργανισμού "Ανατολή" κατά την πενταετία του '80. Σημαντικές παραγωγές του ήταν οι "Καπετάν Μιχάλης", "Αλέξης Ζορμπάς", "Ελλάδα-Ρίτσος Μακρυά Πορεία" (Πολυθέαμα), "Ο Καλός Στρατιώτης Σβέικ", "Αγαπημένε μου Παππού", "Προμηθέας Δεσμώτης" του Αισχύλου και περιόδευσε στην Ελλάδα, την Κύπρο, τον Καναδά με μεγάλη επιτυχία.
Συνεργάστηκε με το Θέατρο "Πράξη" της Μπέτυς Αρβανίτη. Μερικά έργα στα οποία έπαιξε είναι: "Ο Φερνάντο Κραπ μου Έγραψε ένα Γράμμα", "Η Κυρία από τη Θάλασσα" σε σκηνοθεσία Μίνου Βολανάκη, "Μια Πιθανή Συνάντηση", "Η Επιστροφή" του Χ. Πίντερ, κ.α.

Nέο ασφαλιστικό: Έντονες αντιδράσεις για την εξαίρεση αιρετών, βουλευτών

Αντιδράσεις προκαλεί η διάταξη του ασφαλιστικού νομοσχεδίου με την οποία εξαιρούνται οι αιρετοί της Αυτοδιοίκησης και οι βουλευτές που έχουν εκλεγεί πριν το 2012 από τις ρυθμίσεις του νέου ασφαλιστικού. Μετά την αποκάλυψη της είδησης τα social media έχουν κατακλυστεί από μηνύματα είτε δεικτικά («κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει!!!!!!!!») είτε ειρωνικά («μόνο σ’ αυτό έχουν εξαιρεθεί!!!»), ενώ πολλές συζητήσεις προκαλεί και στα τηλεοπτικά πάνελ.
Τι προβλέπει όμως η διάταξη, το περιεχόμενο της οποίας επιβεβαίωσε και ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος. Πρόκειται για το άρθρο 4 παραγρ. 3 που προβλέπει ότι:  την εξαίρεση των βουλευτών από τους νέους ενιαίους κανόνες ασφάλισης, συγκεκριμένα για εκείνους που έχουν εκλεγεί πριν από το 2012.
*Οι ανωτέρω διατάξεις δεν έχουν εφαρμογή:

Η νέα Αυτοδιοίκηση είναι εδώ



Μπορείτε να δείτε τη σελίδα μας στο Facebook  (facebook.com/aftodioikisi.gr) και το λογαριασμό μας στο Twitter (twitter.com/aftodioikisi) απλά με ένα πάτημα στο αντίστοιχο εικονίδιο στην κεντρική ιστοσελίδα της aftodioikisi.gr.
Κάντε μας Like (Μου αρέσει) στο Facebook, ακολουθήστε μας στο Twitter, κοινοποιήστε το περιεχόμενο που σας αρέσει και βρίσκετε ενδιαφέρον.
Θα είμαστε πάντα σε μια διαρκή επικοινωνία μαζί σας
Με εκτίμηση,

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ: "η Νέα Δημοκρατία δεν χρειάζεται επανίδρυση. Οργανωτική και ιδεολογική ανασυγκρότηση χρειάζεται, μέσα από μια γενναία αυτοκριτική που θα εντοπίσει τα λάθη, τις αδυναμίες και τις παραλείψεις μας και θα μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε τις παθογένειες του παρελθόντος."



http://cdn.e-daily.gr/repository/2015/giannis-plakiotakis.jpgΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
«ΤΟ ΒΗΜΑ» ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΑΡΗ ΡΑΒΑΝΟ ΤΗΝ 20-4-2016
Ερώτημα 1ο
 Θα ξεκινήσω από τα όσα έγιναν πρόσφατα στην ΟΝΝΕΔ και με την απόφαση του κ. Μητσοτάκη να ανασταλεί η λειτουργία της και να επανιδρυθεί. Μήπως ήρθε η ώρα να προχωρήσετε σε επανίδρυση και της ΝΔ;
Απάντηση:
Καταρχήν θα ήθελα να σχολιάσω τη συγκεκριμένη απόφαση του Προέδρου του κόμματος κ. Κυριάκου Μητσοτάκη. Θεωρώ, ότι έπειτα από τα όσα διαδραματίστηκαν στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, είναι μια δυναμική και σωστή απόφαση. Το αν αποδώσει βέβαια, θα κριθεί από το αποτέλεσμα. Σε σχέση με το ερώτημά σας, θεωρώ ότι η Νέα Δημοκρατία δεν χρειάζεται επανίδρυση. Οργανωτική και ιδεολογική ανασυγκρότηση χρειάζεται, μέσα από μια γενναία αυτοκριτική που θα εντοπίσει τα λάθη, τις αδυναμίες και τις παραλείψεις μας και θα μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε τις παθογένειες του παρελθόντος.

Ερώτημα 2ο

Δυναμική παρουσία της ΚΕΔΕ στη Συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του CEMR που διεξάγεται στη Κύπρο 20 -22 Απριλίου





                                                               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Με κεντρικό στόχο την υιοθέτηση της Διακήρυξης για τους Πρόσφυγες διεξάγεται η συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του CEMR στη Κύπρο. 
Στη συνεδρίαση που ξεκίνησε σήμερα και ολοκληρώνεται στις 22 Απριλίου, εκπροσωπεί τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη, ο Α’ Αντιπρόεδρός Δ. Καφαντάρης.

Τελετή Έναρξης Πανελληνίων Αγώνων Special Olympics «Λουτράκι 2016»



http://astrosnews.gr/wp-content/uploads/2016/04/51.jpg
http://korinthiannews.gr/korinthian/wp-content/uploads/2016/04/a826-533x600.jpg 18 Απριλίου 2016 – Στο κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο «Γιώργος Γαλανόπουλος» του Δήμου Λουτρακίου στις 19.00 το απόγευμα σήμανε το ξεκίνημα μιας νέας εποχής για τα Special Olympics, καθώς Πανελλήνιοι Αγώνες που σε παρόμοιο μέγεθος, διάρκεια, εύρος αθλημάτων και με τόσο μεγάλη συμμετοχή από Σχολεία, Φορείς Ειδικής Αγωγής, Προπονητικά Προγράμματα Special Olympics τόσο από την Ελλάδα όσο και από την Κύπρο, είχαν να πραγματοποιηθούν εδώ και έξι χρόνια.
Οι αποστολές και από τις δεκατρείς Περιφέρειες της Ελλάδας μαζί με την αποστολή της Κύπρου παρέλασαν καταχειροκροτούμενοι από χιλιάδες θεατές, σε ένα στάδιο όπου δεν έπεφτε καρφίτσα κάτω. Πρωτόγνωρος παλμός, ενθουσιασμός, χαρούμενα πρόσωπα παντού όπου κι αν γύριζες το βλέμμα σου. Αλλά και πολύ συγκίνηση, πολύ συναισθηματική φόρτιση. Με λόγια αυθόρμητα, ανεπιτήδευτα, λόγια αγάπης καλωσόρισε τους αθλητές και τους θεατές ο παρουσιαστής της Τελετής κ. Αλέξης Κωστάλας.

TΡΙΠΟΛΗ: Πρόσκληση έκθεσης "Guernica - Γκουέρνικα"

Region Peloponnese


Το ΤΕΕ «ρίχνει» τα ηλεκτρονικά του συστήματα - Σκληρή απάντηση των μηχανικών στο ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης

http://www.skai.gr/files/temp//ED10DC2979D18BC7CBCF7D8F24969E8F.jpgΚατόπιν της παρουσίασης από την Κυβέρνηση του νέου ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου, ο τεχνικός κόσμος της χώρας, οι διπλωματούχοι μηχανικοί και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας σκληραίνουν τη στάση τους και απαντούν ακόμη πιο δυναμικά στις σχεδιαζόμενες αλλαγές.