Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Με ανατροπή στο 91΄ ο Αστέρας Δερβενίου "δάμασε" τον Ολυμπιακό Λουτρακίου

 Ujevyfee
Με τέρμα που πέτυχε στο τελευταίο σχεδόν λεπτό του αγώνα, ο Αστέρας Δερβενίου, στο πλαίσιο της προτελευταίας (29ης) αγωνιστικής, του πρωταθλήματος της Α΄κατηγορίας Κορινθίας, νίκησε στο "ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ' τον Ολυμπιακό Λουτρακίου με σκορ 3 – 2, παρότι βρέθηκε στις αρχές του β’ μέρους να ηττάται με 1 – 2.
Dvrp5gon
Ήταν ο τελευταίος εντός έδρας αγώνας του Αστέρα, ο οποίος παρουσιάστηκε νωθρός, απέναντι σ’ έναν αντίπαλο, ο οποίος αν το πίστευε περισσότερο, θα έφευγε με θετικό αποτέλεσμα. Όμως η τακτοποίηση, μετά το 1 – 2, των παικτών του Αστέρα στις γνώριμες σε αυτούς θέσεις και ο εγωισμός που αυτοί έβγαλαν στο τελευταίο 15λεπτο τους χάρισαν τελικά τη νίκη.

Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΟΥ


Άπό την Διοικηση του Αστέρα Δερβενίου εξεδώθει η ακόλουθος ανακοίνωση:

"Το Δ.Σ., εκφράζοντας και τα συναισθήματα των φίλων του Συλλόγου μας, συγχαίρει τη Διοίκηση, τους Προπονητές και τους Παίκτες του φίλου Σωματείου Ηρακλής Ξυλοκάστρου  για την άνοδο στην Α' Κατηγορία. Αναμένουμε ωραίους αγώνες για το καλό της νεολαίας μας και του κορινθιακού ποδοσφαίρου."

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Πελοπίδας Καλλίρη με το Δήμαρχο Νεμέας . Κωνσταντίνο Καλαντζή για το νεο ΕΣΠΑ



Συνάντηση είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Πελοπίδας Καλλίρης με το Δήμαρχο Νεμέας κ. Κωνσταντίνο Καλαντζή, ολοκληρώνοντας έτσι το κύκλο συναντήσεων με τους Δημάρχους της Κορινθίας.
Οι δυο τους συζήτησαν για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Νεμέας και σε συνεργασία με τις υπηρεσίες, τόσο του Δήμου όσο και της Περιφέρειας, οι οποίες παρευρέθηκαν στη σύσκεψη, αποτύπωσαν τις προτεραιότητες που έχουν στο νέο ΕΣΠΑ σύμφωνα με την ωριμότητα των έργων τους   εντός του πλαισίου των αξόνων της στρατηγικής της Περιφέρειας Πελοποννήσου.


Γραφείο Τύπου Αντιπεριφερειάρχη

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 1Ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ




Μία εβδομάδα πριν την έναρξη του 1ου Διεθνούς Τουρνουά Ποδοσφαίρου του Δήμου Πύλου-Νέστορος και σήμερα δόθηκε συνέντευξη Τύπου από το Δήμαρχο Πύλου-Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη και τον Υπεύθυνο της διοργάνωσης Νίκο Κακαλέτρη.
Στη συνέντευξη Τύπου, η οποία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στην Πύλο, ο Δήμαρχος και ο Υπεύθυνος της διοργάνωσης  μίλησαν για το πρόγραμμα των αγώνων, τους συμμετέχοντες, τους χορηγούς της διοργάνωσης αλλά και τους λόγους που αποφασίστηκε η πραγματοποίηση του Τουρνουά.

“Οξυγόνο για την Ελλάδα μας” το σύνθημα του 10ου Τακτικού Εθνικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας


 Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της παρουσίασης του συνθήματος του 10ου Τακτικού Εθνικού Συνεδρίου, «Οξυγόνο για την Ελλάδα μας», έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Νέα Δημοκρατία έχει μπει πια στην τελική ευθεία για το 10ο Τακτικό Εθνικό της Συνέδριο. Ένα Συνέδριο, στο οποίο θα κάνουμε πράξη το αίτημα των φίλων και των μελών της Νέας Δημοκρατίας για μια “Νέα Δημοκρατία από την Αρχή”.

Επιλέξαμε για σύνθημα του 10ου Τακτικού Εθνικού Συνεδρίου το “Οξυγόνο για την Ελλάδα μας”. 

Το οξυγόνο για να ξεφύγουμε από την ασφυξία που έχει περιέλθει η ελληνική κοινωνία. 

Το οξυγόνο για να τολμήσουμε και πάλι να ονειρευτούμε την Ελλάδα μας έτσι όπως τη θέλουμε ».

Χωρίς την ΟΝΝΕΔ μηχανισμών που θα αναπαράγει τις παθογένειες του χθες το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας - Κυριάκος Μητσοτάκης Τιμούμε την ιστορία της ΟΝΝΕΔ. Δίνουμε ισχυρή προοπτική στη σχέση μας με τους νέους και για αυτό προχωράμε αμέσως μετά το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στην επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ.

Ο Μητσοτάκης διαλύει την ΟΝΝΕΔ!  
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η πολιτική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας αφορά και απευθύνεται πρώτα από όλα στη νέα γενιά, αυτήν που αποζητά την αλήθεια και εμπνέεται από τις αξίες της ελευθερίας, της αλληλεγγύης και της αξιοπρέπειας. 

Οι εικόνες απαξίωσης της ΟΝΝΕΔ στο Συνέδριο της ιστορικής νεολαίας της παράταξης εκπέμπουν παρακμή και τέλος εποχής. Όλα όσα έγιναν σε μια τόσο νοσηρή ατμόσφαιρα δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά. 

Στην ομιλία μου στο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ την Παρασκευή, είπα ξεκάθαρα ότι “δεν θα ανεχθώ μία ΟΝΝΕΔ μηχανισμών που θα αναπαράγει τις παθογένειες του χθες”.

Στο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ δεν πραγματοποιήθηκε καμία εκλογική διαδικασία. Κατά συνέπεια δεν θα συμμετέχουν  στο Συνέδριο του Κόμματος αντιπρόσωποι από το Συνέδριο της Νεολαίας. Οι ευθύνες για αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση θα αποδοθούν άμεσα, όπως ορίζει το καταστατικό. 

Τιμούμε την ιστορία της ΟΝΝΕΔ. Δίνουμε ισχυρή προοπτική στη σχέση μας με τους νέους και για αυτό προχωράμε αμέσως μετά το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στην επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ. 

Αφήνουμε στο χθες τις αρνητικές νοοτροπίες και πρακτικές, τους μηχανισμούς εξυπηρετήσεων και διανομής προνομίων, που διάβρωναν τη νεολαία του Κόμματος και την απήχησή της στους νέους.

Η ΟΝΝΕΔ μετά την επανίδρυσή της θα είναι μια σύγχρονη, δημιουργική πολιτική νεολαία. 

Ανοιχτή σε όλους τους νέους.

Συλλογική χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις, ομάδες και ομαδάρχες. 
 
Μια νεολαία που θα προβάλλει και θα υπηρετεί ιδέες και πολιτικές υπέρ των νέων, της κοινωνίας και της πατρίδας μας». 

Ολυμπιακή υπερηφάνεια! / Olympiacos pride! στιγμές μαγείας και προσφοράς! Το βίντεο της φιέστας

Ολυμπιακός: `Ερυθρόλευκες` στιγμές μαγείας και προσφοράς! Το βίντεο της φιέστας
Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε την Κυριακή (17/4) την κατάκτηση του 43ου πρωταθλήματος της ιστορίας του, κάνοντας μία λαμπρή φιέστα στο κατάμεστο "Γ. Καραϊσκάκης". Οι "ερυθρόλευκοι" παρουσίασαν τις κορυφαίες στιγμές της φετινής σεζόν στην έναρξη της φιέστας. Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, όπου έπαιξε στα μάτριξ των εορτασμών του 43ου πρωταθλήματος, και μας θύμισε τις στιγμές που νιώσαμε υπερήφανοι τη φετινή σεζόν.

What the Olympiacos TV video played at the stadium matrix during the 43rd title celebrations, reminding us of the proud moments this season

Ηλιόλουστη ξενάγηση και 'υιοθεσία' του Αρχαίου Θεάτρου Αιγείρας από μαθητές!





Χαρά Θεού το πρωί της Δευτέρας. Σίγουρα επικρατούσαν οι καλύτερες συνθήκες για την προγραμματισμένη ξενάγηση μαθητών στο Αρχαίο Θέατρο Αιγείρας με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μνημείων (18 Απριλίου σύμφωνα με την UNESCO και το Διεθνές Συμβούλιο μνημείων και τοποθεσιών-ICOMOS).
Υλοποιώντας πολιτιστικά προγράμματα, μαθητές σχολείων από το Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο Αιγείρας, 1ο γυμνάσιο Παραλίας Πατρών, Δημοτικό Σχολείο Καλαμιά και 2ο Δημοτικό Σχολείο Ακράτας βρέθηκαν σήμερα το πρωί στον αρχαιολογικό χώρο του θεάτρου στις Αιγές και ξεναγήθηκαν άψογα από τους μαθητές της Αιγείρας. 
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας δια της υπεύθυνης του

Η σημασία του ηλίου για την υγεία μας

logo newsletterlogo newsletterlogo newsletterlogo newsletter

 

Η σημασία του ηλίου για την υγεία μας

ilios_kai_ygeia_stogiatro.jpg
Όταν βγαίνετε έξω στον ήλιο ενισχύετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Αυτό συμβάλλει στη δημιουργία περισσότερων λευκών αιμοσφαιρίων ώστε να μπορεί ο οργανισμός να καταπολεμά ασθένειες. Ο ήλιος σκοτώνει επίσης όλα τα είδη των βακτηρίων, ιών, μυκήτων , ακόμα και μερικά παράσιτα στα ρούχα και στο νερό.
Διαβάστε περισσότερα

Η σωστή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στις πανελλήνιες

panellinies-2012-2-600x400.jpgΕπτά απλά αλλά σημαντικά μυστικά διατροφής στις πανελλήνιες εξετάσεις, μπορούν να βοηθήσουν τους υποψηφίους να έχουν περισσότερη ενέργεια και καλύτερη απόδοση.
Διαβάστε περισσότερα

Σαρωτικές αλλαγές έρχονται στις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων

Σαρωτικές αλλαγές έρχονται για τις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Οι απώλειες για όσους συνταξιοδοτηθούν από την  ...
airetos.gr

Part-time εργασία: Πώς υπολογίζονται οι αμοιβές σε υπερωρία, πρόσθετη εργασία και υπερεργασία

Πώς υπολογίζεται η αμοιβή στην περίπτωση πρόσθετης εργασίας, υπερεργασίας ή υπερωρίας σε καθεστώς μερικής απασχόλησης; Είναι ένα ερώτημα που τίθεται από απασχολεί πολλούς part-time εργαζόμενους.
Πρέπει να έχουν υπόψη τους αρχικά ότι στην μερική απασχόληση, αν ζητηθεί από τον εργαζόμενο πρόσθετη εργασία, αυτός έχει υποχρέωση να την παράσχει, αν αντικειμενικά μπορεί να το κάνει.

Στα επτά η Β' Αθηνών - Τέλος και στο ασυμβίβαστο των Περιφερειαρχών

Στα …επτά σπάει η Β’ Αθηνών σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης που θα πάρουν σάρκα και οστά σε λίγες ημέρες.
Υλοποιώντας τις εξαγγελίες του, ο Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής ετοιμάζεται να φέρει τις σχετικές αλλαγές στη Βουλή, όχι μόνο για τη Β’ Αθηνών αλλά και για άλλες μεγάλες περιφέρειες.

Την ίδια στιγμή και αυτό χει μεγάλη σημασία με αλλαγή του Καλλικράτη ετοιμάζεται να δοθεί τέλος στο ασυμβίβαστο της εκλογής Περιφερειάρχη στο Κοινοβούλιο πριν από τη λήξη της θητεία του.

Στελέχωση σε δύο άξονες – Πώς θα καλυφθούν τα κενά στο Δημόσιο

Σε δύο άξονες θα επιχειρήσει η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το μεγαλύτερο πρόβλημα της Δημόσιας Διοίκησης, δηλαδή την υποστελέχωσή της.
Έπειτα από την χαρτογράφηση των υπαρκτών κενών και την λεπτομερή καταγραφή των προς κάλυψη θέσεων εργασίας, στόχος είναι να επιτευχθεί ένας εξορθολογισμος στην κατανομή των υπαλλήλων ανά τον δημόσιο τομέα, κάτι που επιδιώκεται μέσω του νέου συστήματος κινητικότητας που βρίσκεται σε (προ)διαβούλευση. Έμφαση αναμένεται να δοθεί, όπως έχει επαναλάβει στο παρελθόν η κυβέρνηση, στις επείγουσες ανάγκες τομέων όπως η Υγεία και η Παιδεία. Πρόκειται για το πρώτο σκέλος της προσπάθειας συμπλήρωσης κενών.
Δεύτερο και ταυτόχρονα παράλληλο σκέλος, είναι οι προσλήψεις προσωπικού στις οποίες η κυβέρνηση αναμένεται να προχωρήσει εντός τους έτους. Ο αριθμός τους δεν έχει ακόμα «ξεκλειδώσει» από το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές. Κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι η ελληνική πλευρά διεκδικεί συνολικά 20.000 προσθήκες σε προσωπικό, ζητώντας να οι προσλήψεις που έχουν υπολογιστεί έως τα επόμενα έτη, να υλοποιηθούν εμπροσθοβαρώς.
Να σημειωθεί, πάντως, ότι έχει ήδη αποφασιστεί η ομάδας εργασίας που έχει συγκροτηθεί, να απευθυνθεί σε όλα τα υπουργεία και τους εποπτευόμενους φορείς τους, με στόχο να καταγραφούν και να επικαιροποιηθούν τα στοιχεία, σχετικά με τις ανάγκες που υπάρχουν σε προσωπικό, οι οποίες πρέπει να καλυφθούν, όπως περιγράψαμε, είτε με το νέο σύστημα κινητικότητας, είτε με προσλήψεις.

aftodioikisi.gr

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Η Πελοπόννησος υλοποιεί βήμα - βήμα το πιο ασφαλές και σύγχρονο οδικό δίκτυο στη χώρα» Η παράδοση του Λεύκτρου – Σπάρτη ένα ακόμα βήμα για το αναπτυξιακό σχέδιο της Πελοποννήσου Παραμύθι η «δήθεν διαπραγμάτευση» υπέρ του δημοσίου συμφέροντος





«Ο οδικός άξονας Λεύκτρο – Σπάρτη σε συνδυασμό με τις λοιπές οδικές υποδομές που υλοποιεί η περιφερειακή αρχή συνιστούν ένα εξαιρετικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, συνδράμοντας αποφασιστικά στην πολιτική προτεραιότητα μας για ανάπτυξη της οικονομίας μας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στην τελετή παράδοσης του τμήματος Λεύκτρο – Σπάρτη στην κυκλοφορία τη Δευτέρα 18 Απριλίου 2016.

Επίσκεψη του Aναπληρωτή Συνηγόρου του Πολίτη στη Κόρινθο,




Ο Αναπληρωτής  Συνήγορος του Πολίτη, Βασίλης Καρύδης, θα επισκεφθεί την Κόρινθο, επικεφαλής κλιμακίου της Ανεξάρτητης Αρχής. Σκοπός της επίσκεψης είναι η ενημέρωση των πολιτών και των στελεχών των δημοσίων υπηρεσιών της περιοχής για την αποστολή και το έργο του Συνηγόρου του Πολίτη.

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Αδιανόητη η απουσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου από τη διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας»



https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhELoQIl5PbNJDYEpVbgZuUFv0cDil5Ucycz2yi6C5UKlDhqxYBeTzr1FUylQ_bZS9gaAdcuNONcpaRhoTbC9ij_5jrmptPBuhcFCLIzHy5LigXPc0iO7kwVq_Du-dXGhJZIEw_5IP3gG5F/s640/b7cd2376f2e5bec22799eff620085e75_L.jpgΜετά την ανακοίνωση της διαδρομής της Ολυμπιακής Φλόγας από την οποία απουσιάζουν περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης προέβη στην εξής δήλωση:
«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες βρίσκονται στο σκληρό πυρήνα του Πελοποννησιακού πολιτισμού, «γέννημα» του οποίου συνιστούν, ανεξάρτητα από την οικουμενική διάσταση των αξιών και των αγώνων τους.
Θεωρώ τουλάχιστον «άστοχη» την κατάρτιση της συγκεκριμένης διαδρομής, που επελέγη από την Ολυμπιακή Επιτροπή, καθώς απουσιάζουν σημαντικές και ιστορικά συμβολικές περιοχές της Πελοποννήσου, παρά τις επανειλημμένες προσωπικές μου παρεμβάσεις, ώστε να συμπεριληφθούν στο δρομολόγιο της Ολυμπιακής Φλόγας.
Οφείλω να υπενθυμίσω ότι το 2004 από τη θέση του Υπουργού Πολιτισμού μερίμνησα ώστε η Ολυμπιακή Φλόγα να διατρέξει «ενιαία» απ’ άκρου εις άκρου την Πελοπόννησο, χωρίς να ληφθεί υπόψιν καμία διοικητική ή άλλη διαίρεση.
Η Πελοπόννησος αποτελεί ενιαίο πολιτισμικό, ιστορικό και οικονομικό χώρο και οι Ολυμπιακοί Αγώνες αποτελούν το κορυφαίο εμβληματικό γεγονός της. Είναι αδιανόητη η όποια προσπάθεια να τεμαχιστεί εξυπηρετώντας προσωπικές σκοπιμότητες ή μικροπολιτικές ματαιοδοξίες».  

H Kορινθία εκτός από τη διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας» - Το πρόγραμμα της Λαμπαδηδρομίας «Ρίο 2016»


 Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή παρουσιάζει το πρόγραμμα της Λαμπαδηδρομίας επί ελληνικού εδάφους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Ρίο 2016».


ΠΟΛΕΙΣ
ΤΕΛΕΤΗ


1η Ημέρα – 21/04/2016

ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ
ΑΦΗ
ΠΥΡΓΟΣ
ΝΑΙ
ΑΜΑΛΙΑΔΑ
ΟΧΙ
ΑΡΧΑΙΑ ΗΛΙΔΑ
ΝΑΙ
ΛΕΧΑΙΝΑ
ΣΤΑΣΗ
ΖΑΚΥΝΘΟΣ
ΤΕΛΕΤΗ & ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ


2η Ημέρα – 22/04/2016

ΖΑΚΥΝΘΟΣ

ΠΑΤΡΑ
ΝΑΙ
ΓΕΦΥΡΑ ΡΙΟ
ΟΧΙ
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
ΝΑΙ
ΑΣΤΑΚΟΣ
ΝΑΙ
ΛΕΥΚΑΔΑ
ΝΑΙ
ΝΙΚΟΠΟΛΗ
ΣΤΑΣΗ
ΠΡΕΒΕΖΑ
ΤΕΛΕΤΗ & ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ


3η Ημέρα – 23/04/2016

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
ΝΑΙ
ΚΕΡΚΥΡΑ
ΝΑΙ
ΙΩΑΝΝΙΝΑ
ΝΑΙ
ΒΕΡΟΙΑ
ΝΑΙ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΕΛΕΤΗ & ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ


4η Ημέρα – 24/04/2016

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
ΣΤΑΣΗ
ΘΕΣ/ΝΙΚΗ – ΤΟΥΜΠΑ
ΝΑΙ
ΣΕΡΡΕΣ
ΝΑΙ
ΧΡΥΣΟ
ΣΤΑΣΗ
ΔΡΑΜΑ
ΝΑΙ
ΚΑΒΑΛΑ
ΝΑΙ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
ΤΕΛΕΤΗ & ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ


5η Ημέρα – 25/04/2016

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

ΚΟΜΟΤΗΝΗ
ΝΑΙ
ΞΑΝΘΗ
ΝΑΙ
ΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΝΑΙ
ΛΑΡΙΣΑ
ΤΕΛΕΤΗ & ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ


6η Ημέρα – 26/04/2016

ΛΑΡΙΣΑ

ΧΑΛΚΙΔΑ
ΝΑΙ
ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ
ΝΑΙ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝ.ΑΜΥΝΑΣ
ΝΑΙ
ΕΛΑΙΩΝΑΣ
ΝΑΙ
ΑΘΗΝΑ
ΟΧΙ
ΑΚΡΟΠΟΛΗ
ΝΑΙ
ΝΕΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ
ΤΕΛΕΤΗ & ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ


7η Ημέρα – 27/04/2016

ΝΕΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ
ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ

Τρικυμία εν κρανίω και ενημέρωση για κλάματα

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Η «ενημέρωση» από την κυβερνητική εκπρόσωπο την προηγούμενη Τρίτης, 12 Απριλίου, μπορεί κάλλιστα να εγγραφεί στις χρυσές δέλτους της παγκόσμιας ιστορίας των μπρίφινγκ – ως παράδειγμα προς αποφυγήν αν μιλάμε για πραγματική ενημέρωση και ως παράδειγμα προς μίμηση αν μιλάμε για σκόπιμη πρόκληση σύγχυσης.
Η εκπρόσωπος δέχθηκε αλλεπάλληλες ερωτήσεις σχετικά με τη στάση της κυβέρνησης έναντι του ΔΝΤ και ιδού τι είπε (στο ίδιο μπρίφινγκ, της ίδιας μέρας):
1.Υπενθυμίζουμε ότι η Διευθύντρια του Ταμείου χαρακτήρισε τα σενάρια αυτά «ανοησίες» και τάχθηκε υπέρ της έγκαιρης ολοκλήρωσης της αξιολόγησης.
Μέχρι στιγμής, αυτή η πρόθεση δεν επαληθεύεται, από την στάση του ΔΝΤ στις διαπραγματεύσεις. Σε κάθε περίπτωση, η παραδοχή λαθών από την διευθύντρια του ΔΝΤ είναι ένα θετικό γεγονός που συμβάλλει στην κατανόηση των όσων συμβαίνουν, από την διεθνή κοινή γνώμη.

ΑΝΟΙΞΗ ΣΤΟ MARE WEST



Πάσχα με χαμόγελα φέτος στο MARE WEST
Φέτος το Πάσχα, το MARE WEST υποδέχεται την άνοιξη με κέφι & δραστηριότητες για τους μικρούς του φίλους!
(Κόρινθος, 18 Απριλίου 2016): Το εμπορικό πάρκο Mare West, με ανοιξιάτικη διάθεση, υποδέχεται το Πάσχα με μοναδικές εκπλήξεις και δραστηριότητες για τους μικρούς του φίλους. Από το Σάββατο 23 Απριλίου έως και το Σάββατο 30 Απριλίου, οι μέρες γεμίζουν με παιχνίδι και διασκέδαση, ενώ από την Κυριακή 24 Απριλίου κάνει την εμφάνισή του και ο Happy Bunny, που υπόσχεται αξέχαστες στιγμές!
Διαγωνισμοί, ταχυδακτυλουργικά κόλπα, πασχαλινές ιστορίες, μπαλονοκατασκευές, face painting, ξυλοπόδαροι, ζογκλέρ, κατασκευή λαμπάδων, χορός, ιστορίες και ζωγραφική είναι μόνο μερικές από τις δραστηριότητες που θα κάνουν τη φαντασία των μικρών και μεγάλων φίλων του MARE WEST να ταξιδέψει σε ανοιξιάτικα μονοπάτια.

Στους 235 ο αριθμός των νεκρών από τον σεισμό στον Ισημερινό των 7,8 βαθμών.

.Κίτο, Ισημερινός
Στους 235 εκτινάχθηκε ο αριθμός των νεκρών από τον ισχυρότερο σεισμό που έχει πλήξει εδώ και δεκαετίες τον Ισημερινό. Τα σωστικά συνεργεία προσπαθούν ακόμη να εντοπίσουν και να ανασύρουν επιζώντες από τα χαλάσματα, ενώ δέκα χιλιάδες στρατιώτες και 3.500 άνδρες της αστυνομίας έχουν αναπτυχθεί στις ζώνες που δεχθεί το μεγαλύτερο χτύπημα από τη δόνηση των 7,8 βαθμών.

Περισσότεροι από 1.500 είναι οι τραυματίες. Σε κατάσταση σοκ οι πολίτες...

«Φιέστα» με «5άρα» ο Θρύλος, άνετα ο ΠΑΟ, ήττα η ΑΕΚ, πλέι οφ ο Πανιώνιος, ελπίζει ο ΠΑΣ

«Φιέστα» με «5άρα» ΟΣΦΠ, άνετα ο ΠΑΟ, ήττα η ΑΕΚ, πλέι οφ ο Πανιώνιος, ελπίζει ο ΠΑΣ
Με εμφατικό τρόπο ολοκλήρωσε τη σεζόν ο πρωταθλητής Ολυμπιακός, ο οποίος συνέτριψε την Καλλονή με 5 - 0 στην φιέστα του 43ου πρωταθλήματος της ομάδας.
Ο Ολυμπιακός δεν δυσκολεύθηκε σε κανένα σημείο της αναμέτρησης και παρά το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι είχαν 2-3 αξιόλογες στιγμές με τον Μανούσο, έφτασε άνετα στην νίκη. Στο 6ο λεπτό ο Ελαμπντελαουϊ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Δαύκου, αλλά στο 22ο λεπτό ο Φορτούνης σημείωσε το 18ο γκολ του στην διοργάνωση, με απ΄ ευθείας εκτέλεση φάουλ από πλάγια αριστερά, στην κλειστή γωνία του Ελληνα τερματοφύλακα.

Θρυλική γιορτή Έτσι το σήκωσε ο Ολυμπιακός με +31 βαθμούς διαφορα από την ΑΕΚ

Θρυλική γιορτή, επική ατάκα Μαρινάκη! Έτσι το σήκωσε ο Ολυμπιακός
Ο Ολυμπιακός γιόρτασε το 6ο συνεχόμενο και συνολικά 43ο του πρωτάθλημα, με μία θρυλική γιορτή αμέσως μετά το τέλος του αγώνα με την Καλλονή στο κατάμεστο "Γ. Καραϊσκάκης, όπου η ομάδα του Μάρκο Σίλβα επικράτησε με 5-0. Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα με 85 βαθμούς (31 βαθμούς μπροστά από την δεύτερη ΑΕΚ), έχοντας την καλύτερη επίθεση με 81 τέρματα και την καλύτερη άμυνα με μόλις 16 γκολ παθητικό! Απόλυτη κυριαρχία για τους Πειραιώτες, οι οποίοι δεν έχουν χάσει πρωτάθλημα, απ' όταν ανέλαβε τις τύχες της ομάδας ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

 
Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού ήταν πολύ χαρούμενος και φρόντισε να πει μία επική ατάκα, απευθυνόμενος στον Χρήστο Φερεντίνο, ο οποίος ήταν ο παρουσιαστής της φιέστας. "Χρήστο, αντέχεις; Έχουμε βαρεθεί να βλέπουμε ο ένας τον άλλο…" και συνέχισε: "Το φετινό πρωτάθλημα θέλω να το αφιερώσω σε έναν πολύ καλό φίλο, σε έναν πολύ μεγάλο Ολυμπιακό, που μας βλέπει από το σπίτι του, τον Γιώργο Σαλονίκη".
 
Στον αγωνιστικό χώρο βρέθηκαν εκατοντάδες παιδιά των ακαδημιών με ερυθρόλευκες εμφανίσεις, κρατώντας σημαίες του Ολυμπιακού και της Ελλάδας. Ακόμα βρέθηκε η ομάδα Κ20  που κατέκτησε το πρωτάθλημα σήμερα, νικώντας 8-2 την Καλλονή, καθώς και όλα τα ερασιτεχνικά τμήματα του Ολυμπιακού. Αρκετοί αθλητές που ανήκουν στα ερασιτεχνικά τμήματα έχουν προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες και βγήκαν ως... η ολυμπιακή ομάδα του Ολυμπιακού στον αγωνιστικό χώρο του "Γ. Καραϊσκάκης".
Κατά τη διάρκεια της απονομής, ιδιαίτερα θερμή ήταν η υποδοχή στον Μάρκο Σίλβα, τον Κώστα Φορτούνη και τον Νταβίντ Φουστέρ. "Είμαι πολύ συγκινημένος. Είναι ο,τι μεγαλύτρο μου έχει συμβεί, αυτή η αγάπη του κόσμου. Δεν ξέρω πως να την ανταποδώσω. Πάντα είναι το σπίτι μου ο Ολυμπιακός", δήλωσε ο Ισπανός μέσος.

"Είμαστε πολύ χαρούμενοι, συνεχίζουμε, έχουμε τώρα μπροστά μας το Κύπελλο. Αφιερωμένο αυτό το πρωτάθλημα στον κόσμο και στον πρόεδρο. Όσο για μένα, δούλεψα πολύ φέτος, με πίστεψε πολύ η ομάδα και ο προπονητής. Νομίζω ότι τον δικαίωσα τον κ. Σίλβα", ανέφερε ο Φορτούνης.
"Είμαι πολύ χαρούμενος και ευτυχισμένος. Τρία χρόνια εδώ και τρία πρωταθλήματα. Το αφιερώνω στην κόρη μου. Θέλω να μείνω εδώ και του χρόνου. Τώρα όμως, ας απολαύσουμε αυτές τις στιγμές...", τόνισε ο Σαλίνο.
Να σημειωθεί πως μετά τον καθιερωμένο γύρο του θριάμβου, ο Ρομπέρτο πήγε στην Θύρα 7 και έδωσε το τρόπαιο στους οργανωμένους φίλους του Ολυμπιακού.
 Δείτε τη στιγμή της απονομής:
Κλείσιμο