Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Δ.Τ. Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Η θεσμική συνεργασία Περιφερειών Ελλάδος και Επαρχιών Γερμανίας αναβαθμίζει την Ελληνογερμανική Συνέλευση» Στην Πελοπόννησο και το Ναύπλιο η 6η Διάσκεψη 3-5 Νοεμβρίου 2016




Τα θεμέλια για να αποκτήσει η Ελληνογερμανική Συνέλευση νέα πνοή και να αναβαθμιστεί ο ρόλος και η λειτουργία της μέσα από τη θεσμοθέτηση της συνεργασίας με των Ελληνικών Περιφερειών και των Γερμανικών Επαρχιών στην 6η Διάσκεψη, που θα πραγματοποιηθεί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και συγκεκριμένα στο Ναύπλιο στις 3-5 Νοεμβρίου 2016, έθεσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης σε διαδοχικές συναντήσεις του στην Ένωση Περιφερειών και την Κεντρική Ένωση Δήμων με τους προέδρους κ.κ. Αγοραστό και Πατούλη και με τους εκπροσώπους της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, την Τρίτη 29 και Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016.

Πρόσκληση σε συνέντευξη τύπου: το ΤΕΕ παρουσιάζει αναλογιστική μελέτη για το ΤΣΜΕΔΕ, το Ταμείο των Μηχανικών

http://content-mcdn.imerisia.gr/filesystem/images/20150918/engine/assets_LARGE_t_942_44249232_type13031.jpgΣε συνέχεια των κινητοποιήσεων του τεχνικού κόσμου της χώρας ενάντια στην κυβερνητική πρόταση για το νέο Ασφαλιστικό, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος καλεί τους δημοσιογράφους που καλύπτουν τα θέματα των μηχανικών και του επιμελητήριου και τους συντάκτες του ασφαλιστικού και εργατικού ρεπορτάζ σε συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση της αναλογιστικής μελέτης για τη βιωσιμότητα του ταμείου των μηχανικών, του ΤΣΜΕΔΕ.

Την παρουσίαση θα κάνει ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) κ. Γιώργος Ν. Στασινός και ο Αναλογιστής, Επίκουρος Καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Αλέξανδρος  Α. Ζυμπίδης, οι οποίοι θα απαντήσουν και σε ερωτήσεις των ενδιαφερόμενων συντακτών.

Η Συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016 και ώρα 11:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων (1ος όροφος) του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Νίκης 4, Αθήνα).

Γραφείο Τύπου ΤΕΕ


ΞΙΔΑΚ Ι- Ενοχλημένος ο Ισλαμοφασίστας Ερντογαν από την παρουσία ευρωπαίων διπλωματών στη δίκη δημοσιογράφων


turkey-medium

Αυτο ειναι το Βίντεο με το κομβόι Τουρκικών όπλων στους Ισλαμιστες #IstandwithRussia #Syria – Ο Ερντογαν συνέλαβε τους Δημοσιογράφους για κατασκοπία! 

«Η Άγκυρα έχει δεσμευτεί να σεβαστεί τις δημοκρατικές αρχές» απαντά η Ε.Ε.


Η Ευρωπαϊκή Ένωση υπερασπίστηκε σήμερα την παρουσία ευρωπαίων διπλωματών στη δίκη δύο αντιπολιτευόμενων δημοσιογράφων στην Τουρκία οι οποίοι κατηγορούνται για κατασκοπεία, μια παρουσία που ενόχλησε την τουρκική κυβέρνηση η οποία υπέβαλε διαμαρτυρία σε πολλές χώρες.
«Οι διπλωμάτες της ΕΕ παρίστανται τακτικά σε δίκες παντού στον κόσμο ως παρατηρητές, ιδιαίτερα σε χώρες υποψήφιες» για ένταξη στην ΕΕ, υπογράμμισε ένας εκπρόσωπος σε μήνυμά του προς το Γαλλικό Πρακτορείο...

Greek Hellenic News Feed


Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Διαβούλευση για το Τοπικό Σχέδιο Αποκεντρωμένης Διαχείρισης Αποβλήτων (Τ.Σ.Δ.) του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Διαβούλευση για το Τοπικό Σχέδιο Αποκεντρωμένης Διαχείρισης Αποβλήτων (Τ.Σ.Δ.) του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης
Την Δευτέρα 21η Μαρτίου  2016 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης  Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης (ώρα 18.00 μ.μ.) στο Θέατρο «Άγγελος Σικελιανός» για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί του Τοπικού Σχεδίου Αποκεντρωμένης Διαχείρισης Αποβλήτων.
Σ' ότι αφορά στο ΤΣΔ Αποβλήτων, εκπονήθηκε από ομάδα μελέτης με επικεφαλής τον άμισθο ειδικό συνεργάτη του Δημάρχου κ. Λάμπρο Μπούκλη, και στοχεύει μεταξύ άλλων στην ορθολογική διαχείριση των αποβλήτων, στην προώθηση της πρόληψης και ευαισθητοποίησης του κοινού (διαλογή στη πηγή), στην προστασία του περιβάλλοντος και εν γένει στις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης και βελτίωσης της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες.
Παρά το γεγονός ότι στη διαβούλευση ενός τόσο σοβαρού ζητήματος, δεν υπήρξε μεγάλη συμμετοχή, στη συζήτηση που ακολούθησε τέθηκαν ερωτήματα, δόθηκαν διευκρινήσεις, εκφράστηκαν απόψεις και κατά γενική ομολογία πρόκειται για μια ολοκληρωμένη και αξιοποιήσιμη μελέτη στη σωστή κατεύθυνση. Κατά συνέπεια έγινε αποδεκτή, στις βασικές της κατευθύνσεις, από τα μέλη της Επιτροπής Διαβούλευσης, τους Αρχηγούς της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αλλά και τους παραβρισκόμενους.
Όλοι βέβαια κατέληξαν στο συμπέρασμα, πως η ενημέρωση των δημοτών και κατ' επέκταση η ευαισθητοποίησή τους θα επιφέρουν θεαματικά αποτελέσματα στο καθημερινό πρόβλημα διαχείρισης των απορριμμάτων του κάθε νοικοκυριού. Η βούληση της τοπικής κοινωνίας θα διαδραματίσει τον ουσιαστικότερο ρόλο για την ορθή υλοποίηση του σχεδίου αυτού.
Τέλος ο Δήμαρχος, αφού ευχαρίστησε θερμά τον κ. Λάμπρο Μπούκλη καθώς και την ομάδα εργασίας, επεσήμανε την ανάγκη συνεργασίας και προσφοράς όλων (φορέων και συνδημοτών), ως βασική προϋπόθεση βιωσιμότητας και επιτυχίας του Σχεδίου. Το περιβάλλον άλλωστε και η προστασία του, αποτελεί υπόθεση όλων μας.

dimos xylokastrou - evrostinis


Ο ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ ΑΦΗΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ ΕΧΑΣΕ 3-2 ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΡΙ

1Με δύο...πρόσωπα οι ''κανονιέρηδες'' της Βόχας , άφησαν μια δικιά τους πρόκριση στη Ζάκυνθο! Το συγκρότημα του Γιάννη Δουβίκα , αν και ξεκίνησε καλά τον αγώνα στο πρώτο τέταρτο με ευκαιρία του Χατζησωφρονίου , πλήρωσαν τα αμυντικά λάθη τους με τους γηπεδούχους να βρίσκονται μπροστά στο σκορ με 3-0 ! στο 35΄... 
Ο Ματαράγκας στο 18΄ και 25΄με δύο πλασέ και ο Μαλαφούρης με σουτ ύστερα από σύγχυση στην άμυνα του ΑΟΖ , έκαναν τους πάντες να πιστέψουν ότι το ματς τέλειωσε από το πρώτο ημίχρονο... 
Ομως οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη..

Πλήρωνε, πλήρωνε, πλήρωνε. Το 60% του μισθού παει σε φόρους

Ο μισός μισθός των εργαζομένων χάνεται ήδη σε εισφορές και φόρους, ενώ έρχονται και νέες επιβαρύνσεις με το φορολογικό και το ασφαλιστικό  ...
airetos.gr

Και επίσημα πενθήμερο το Πάσχα – Υπεγράφη η απόφαση για τη μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς (έγγραφο)

Υπογράφτηκε από τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο η μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς την Τρίτη του Πάσχα. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση, «καθορίζουμε την 1η Μαΐου 2016 ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας για όλα τα καταστήματα, τις βιομηχανίες, βιοτεχνικές επιχειρήσεις, εκμεταλλεύσεις και εργασίες γενικά, οι οποίες αργούν κατά τις Κυριακές και μεταθέτουμε αυτή για τις 3/05 και ημέρα Τρίτη».
ΑΠΟΦΑΣΗ 

aftodioikisi.gr

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕΝΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ



ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEixI7qb7teLrbNmis7NitcZzw6dnlaEUKo_fEBZSDmsGgJzhDoPRWVPHL1DA7LMeT_c7s7YqLFYkrxfiyUMsong1Z1GZSh1ifgUoZCimDfvgi9ZkU2TA2Qa01TFTq2I9DYTMCVsRLFPF5k/s1600/jgj.jpgΗ  Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Αρκαδίας, ενημερώνει τους αγρότες της Π.Ε. Αρκαδίας που διαθέτουν εξοπλισμό εφαρμογής γεωργικών φαρμάκων (ψεκαστικά μηχανήματα) τα παρακάτω:
Σύμφωνα με το άρθρο 22 του νόμου 4036/2012 όλοι οι αγρότες που διαθέτουν εξοπλισμό εφαρμογής γεωργικών φαρμάκων (ψεκαστικά μηχανήματα) υποχρεούνται  μέχρι 26-11-2016  να πραγματοποιήσουν επιθεώρηση στον εν λόγω εξοπλισμό.
  Η επιθεώρηση θα γίνει από εξουσιοδοτημένους από την  υπηρεσία μας σταθμούς επιθεώρησης εξοπλισμού εφαρμογής γεωργικών φαρμάκων. Μέχρι σήμερα εξουσιοδοτημένοι σταθμοί από την υπηρεσία μας είναι οι παρακάτω.
1. ΜΑΖΩΜΕΝΟΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.  με έδρα τη  ΒΙΠΕ  ΤΡΙΠΟΛΗΣ  τηλ: 2710225137
2. ΠΡΩΪΜΑΔΗ  ΕΛΕΝΗ  ΤΟΥ  ΚΥΡΙΑΚΟΥ   με έδρα το ΣΤΕΝΟ  ΑΡΚΑΔΙΑΣ  τηλ: 6942062700
3. ΡΟΥΣΣΟΣ  ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ  ΤΟΥ  ΓΕΩΡΓΙΟΥ με έδρα το ΣΤΑΔΙΟ ΤΕΓΕΑΣ  τηλ: 2710556000

Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Πελοποννήσου

Νέα υπηρεσία του ΤΕΕ: Γραφείο Ενημέρωσης Μηχανικών για το ΕΣΠΑ 2014-2020, HELP-DESK «Info-thec, by TEE»

H δημιουργία ενός help-desk, δηλαδή ενός Γραφείο Ενημέρωσης Μηχανικών για το ΕΣΠΑ 2014-2020, με τίτλο «Info-thec, by TEE» που προσφέρουν από σήμερα το ΤΕΕ και η Attica Bank, ανακοινώθηκε από το Επιμελητήριο.

Το ΤΕΕ αναλαμβάνει μια νέα, σημαντική και επίκαιρη πρωτοβουλία, στο πλαίσιο της συνεχούς και άμεσης υποστήριξης των μελών του, ώστε το Επιμελητήριο να παράσχει καθοδήγηση στα μέλη του που επιθυμούν να υποβάλλουν προτάσεις για λήψη χρηματοδότησης μέσω των δημοσιευμένων προσκλήσεων των δράσεων του ΕΣΠΑ 2014-2020:
  • Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης
  • Νεοφυής Επιχειρηματικότητα

Έφεραν το ΝΑΤΟ πιο κοντά για να… το διαλύσουν καλύτερα!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Σύμφωνα με την Απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ της 6ης Μαρτίου, υπογραμμίζεται ότι «η υπερσυγκέντρωση ανθρώπων σήμερα στην Ειδομένη είναι τραγική και απάνθρωπη, καθώς αφήνει ανθρώπους εκτεθειμένους στα καιρικά φαινόμενα, αλλά και στα κυκλώματα κερδοσκόπων».
Από τότε, αντί να βελτιωθεί η κατάσταση επιδεινώθηκε. Και ο αριθμός των προσφύγων αυξήθηκε. 
Αναφερόταν επίσης ότι «το δράμα εκατομμυρίων προσφύγων αποκαλύπτει την κραυγαλέα αποτυχία της κυρίαρχης ευρωπαϊκής πολιτικής, τόσο στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού-προσφυγικού φαινομένου, όσο στην Κοινή Εξωτερική Πολιτική και στην Πολιτική Ασφάλειας της ΕΕ».

Η ομιλία του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην Προ Ημερησίας Διατάξεως Συζήτηση στη Βουλή σχετικά με τις εξελίξεις στο χώρο της Δικαιοσύνης


Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Σε μια κανονική, δημοκρατική ευρωπαϊκή χώρα, η λειτουργία της Δικαιοσύνης δεν θα έπρεπε να είναι αντικείμενο συζήτησης στη Βουλή. Στα κανονικά, δημοκρατικά κράτη της Ευρώπης και του δυτικού κόσμου, όλοι σέβονται την ιερή αρχή της διάκρισης των εξουσιών και την πλήρη και απόλυτη ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Και οι δύο θεμελιώδεις αυτές αρχές βρίσκονται στον πυρήνα του κράτους δικαίου. Της ίδιας της Δημοκρατίας. Αλλά η σημερινή Ελλάδα του κ. Τσίπρα απέχει πολύ από το να είναι μια κανονική δημοκρατία.
 

Κυκλοφοριακή ρύθμιση μακράς διαρκείας στο Δερβένι επί της Ν.Ε.Ο. Κορίνθου-Πατρών μέσω της νέας προσωρινής γέφυρας του Ζαχολίτικου ποταμού


Η υφιστάμενη κυκλοφοριακή ρύθμιση μακράς διάρκειας επί της Ν.Ε.Ο. Κορίνθου-Πατρών στην περιοχή της Λυγιάς, από τις 30.03.2016 θα επεκταθεί σε μήκος και θα εκτείνεται συνολικά από τη Χ.Θ. 136,100 έως τη Χ.Θ. 140,650.
Στο εν λόγω τμήμα, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται σε μια λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση πλάτους 3,25 μ., με ενδιάμεση λωρίδα πλάτους 3,00 μ. η οποία κατά τις περιόδους υψηλού κυκλοφοριακού φόρτου θα διατίθεται στην κατεύθυνση αιχμής, ενώ ειδικά στην περιοχή του ποταμού Δερβενιώτη, θα διεξάγεται μέσω της νέας προσωρινής γέφυρας του ποταμού, σε μια λωρίδα κυκλοφορίας πλάτους 3,80 μ. ανά κατεύθυνση και ενδιάμεσο κενό πλάτους 0,60μ. επί του οποίου τοποθετούνται εύκαμπτοι οριοδείκτες και κατά τις περιόδους υψηλού κυκλοφοριακού φόρτου θα διατίθεται μία επιπλέον λωρίδα στην υφιστάμενη γέφυρα.
H ανωτέρω επέκταση της κυκλοφοριακής ρύθμισης είναι απαραίτητη, προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες κατασκευής τοίχου αντιστήριξης καθώς και της γέφυρας του ποταμού Δερβενιώτη από τον αρμόδιο Κατασκευαστή (ΟΛΥΜΠΙΑ JV, μέλος της Κ/Ξ ΑΠΙΟΝ ΚΛΕΟΣ).
Η Ολυμπία Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται προς τη σχετική εργοταξιακή σήμανση και τις υποδείξεις της Τροχαίας, καθώς και να επιδείξουν αυξημένη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από την εν λόγω περιοχή».

olympiaodos.gr

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ

Ένα λεκτικό λάθος στο μπαλαούρο της ιστορίας μας. Θλιβερή και η σημερινή εμφάνιση της Ελληνικής Βουλής. Πολλοί στο κόλπο της εξαθλίωσης της ζωής των Ελλήνων. Σε λίγες ημέρες θα ηχήσουν οι καμπάνες των φόρων ξεκουφαίνοντας τον απλό λαό και θα μας θυμίσουν πόσο κούφια ήταν τα λόγια τα σημερινά της κυβερνητικής καρικατούρας.

Ίσως η ευθεία απαίτηση για πρώτη φορά από τον Αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας κ. Μητσοτάκη για τη διεξαγωγή εκλογών δημοκρατικής απομάκρυνσης της Κυβέρνησης της ανικανότητας να αποτελούσε ένα ορόσημο της σημερινής νύχτας της Ελλάδας.

Κουμουτσάκος: Θλιβερή κυβίστηση από τον Πάνο Καμμένο

Κουμουτσάκος: Θλιβερή κυβίστηση από τον Πάνο ΚαμμένοΩς «κυβίστηση γιγαντιαίων διαστάσεων», αλλά «θλιβερή», χαρακτήρισε ο κ. Γιώργος Κουμουτσάκος (ΝΔ) την τοποθέτηση του κ. Πάνου Καμμένου αναφορικά με το ζήτημα Μουζάλα, που ο ίδιος ήγειρε, ζητώντας την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μουζάλας είχε υποπέσει σε γλωσσικό ολίσθημα αναφέροντας τα Σκόπια «Μακεδονία». Τότε ο κ. Καμμένος σήκωσε θύελλα αναφέροντας ότι αποσύρει την εμπιστοσύνη του από τον υπουργό και ζητώντας την παραίτησή του. Στη συνέχεια, βέβαια, είπε ότι η εμπιστοσύνη αφορούσε τις δηλώσεις Μουζάλα και όχι το πρόσωπο Μουζάλα, αν και επέμεινε για την ανάγκη παραίτησης. Σήμερα αναγνώρισε ότι ο υπουργός Εσωτερικών υπέπεσε σε γλωσσικό ολίσθημα και κάλεσε την αντιπολίτευση αν επιθυμεί, να καταθέσει πρόταση μομφής.

Από την πλευρά του ο κ. Κουμουτσάκος, που είχε ζητήσει το λόγο επι προσωπικού σχολίασε: «Μετά τη γιγαντιαίων διαστάσεων και θλιβερή κυβίστησή στο πανελλήνιο  από τον κ. Καμμένο απαξιώ να σχολιάσω οτιδήποτε άλλο»

Εκτός ορίων η συζήτηση στη Βουλή Βενιζέλος σε Καμμένο: Αλήτη, αλητάμπουρα, θα ζητήσεις στα 4 συγγνώμη!

Βενιζέλος σε Καμμένο: Αλήτη, αλητάμπουρα, θα ζητήσεις στα 4 συγγνώμη!
 Εκτός ορίων εξελίχθηκε η συζήτηση στη Βουλή κατά τη διάρκεια της ομιλίας του υπουργού Εθνικής Άμυνας και προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, όταν ο Πάνος Καμμένος κατηγόρησε τον Ευάγγελο Βενιζέλο ότι με τους χειρισμούς του ζημίωσε το ελληνικό δημόσιο. Ο κ. Καμμένος υπαινίχθηκε ότι στην υπόθεση των υποβρυχίων ο κ. Βενιζέλος με λάθη και παραλείψεις ζημίωσε τα συμφέροντα των πολιτών επικρίνοντας την μεταβίβαση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά στον επιχειρηματία Ισκαντάρ Σαφά έναντι ενός ευρώ (με την υποχρέωση όμως της ανάληψης υποχρεώσεων εκατοντάδων εκατ.ευρώ).  Μάλιστα αναφέρθηκε στα πεπραγμένα του προφυλακισμένου Άκη Τσοχατζόπουλου επιχειρώντας να διασυνδέσει -εμμέσως- τις δύο υποθέσεις.

Λεβέντης: Ποιος σας εμποδίζει να κυνηγήσετε τη διαπλοκή;

Λεβέντης: Ποιος σας εμποδίζει να κυνηγήσετε τη διαπλοκή;
 Στις προσωπικές του εμπειρίες με έναν δικαστικό και μία γιατρό βάσισε την κριτική του στην κυβέρνηση ο Βασίλης Λεβέντης και χαρακτήρισε το πολιτικό σύστημα σάπιο. Αναφερόμενος στο εκλογικό σύστημα είπε πως «γνωρίζω μία απλή αναλογική που την γράφετε στα παλιά σας τα παπούτσια».

Καμμένος για εκλογές: Τα αιτήματα ενίοτε γίνονται αποδεκτά

Καμμένος για εκλογές: Τα αιτήματα ενίοτε γίνονται αποδεκτά
 Άνω-κάτω η Βουλή μετά την ομιλία του Πάνου Καμμένου, καθώς ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων επιτέθηκε κατά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας τα δύο κόμματα για διαπλοκή.

Όπως ήταν φυσικό, ο κ. Καμμένος προκάλεσε την έντονη αντίδραση των βουλευτών, μετατρέποντας τη Βουλή σε… καφενείο, με την οχλαγωγία να μην σταματά, παρά τις προσπάθειες του προεδρεύοντος. Τα πνεύματα οξύνθηκαν, όταν ο κ. Καμμένος απείλησε στο τέλος της ομιλίας του: «Θα πληρώσετε όλοι για τα εγκλήματα που κάνατε κατά της χώρας, θα επιστρέψετε όλα τα χρήματα».

Συντριβή μικρού αεροσκάφους στο Κεμπέκ, έξι νεκροί. Μεταξύ των επιβαινόντων πρώην υπουργός

Κεμπέκ, Καναδάς
Συντριβή μικρού αεροσκάφους στο Κεμπέκ, έξι νεκροίΤουλάχιστον έξι άτομα σκοτώθηκαν όταν μικρό ιδιωτικό αεροπλάνο συνετρίβη σε νησί ανοιχτά της ανατολικής ακτής του Κεμπέκ στον Καναδά.

Μεταξύ των επιβαινόντων ήταν ο Ζαν Λαπιέρ, πρώην υπουργός Μεταφορών του Καναδά. Δεν έχει γίνει γνωστό εάν ο Λαπιέρ έχει σκοτωθεί.

Συνολικά, επτά άτομα επέβαιναν στο αεροπλάνο.

Το αεροσκάφος συνετρίβη καθώς προσέγγιζε το αεροδρόμιο Ιλ-ντε-λα-Μαντλέν εν μέσω ισχυρών ανέμων και χιονόπτωσης.

Ένα άτομο διασώθηκε και έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο
.
Newsroom ΔΟΛ

Κουτσούμπας: «Ανασύρουν τη σκανδαλολογία Όποιος αποδεχεται τον καπιταλισμό, γίνεται μέρος της διαπλοκής»

Κουτσούμπας: Όποιος αποδεχεται τον καπιταλισμό, γίνεται μέρος της διαπλοκής

«Όποια πολιτική δύναμη δεν αμφισβητεί την κυριαρχία του κεφαλαίου στην οικονομία, οποιαδήποτε πολιτική δύναμη αποδέχεται ως αιώνιο τον καπιταλιστικό τρόπο οργάνωσης της οικονομίας και της κοινωνίας, στηρίζει αντικειμενικά το πλαίσιο στο οποίο γιγαντώνονται αυτά τα φαινόμενα και γίνεται αναπόφευκτα μέρος της διαπλοκής» υπογράμμισε στην ομιλία του στην Βουλή ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.