Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Χ(κ)ρισαφένεια νίκη του Αστέρα Δερβενίου με ανατροπή επι του Πέλοπα

 7rmtcsmy
Στο ‘Κώστας Βυζάς’ ο Αστέρας Δερβενίου, στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α'  Κορινθίας  πέτυχε σπουδαία νίκη, και μάλιστα με ανατροπή, επί του ισχυρού Πέλοπα Κιάτου με σκορ 2 – 1 και επανέφερε την ηρεμία, από βαθμολογικής σκοπιάς, στις τάξεις του Συλλόγου.

«Ζωντανός» με Κονέ, στο 90+5', ο Απόλλων στην Ελευσίνα




  «Ζωντανός» με Κονέ, στο 90+5', ο Απόλλων Στην τελευταία φάση του αγώνα, 90+5', ο Κονέ με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ, «λύτρωσε» τον Απόλλωνα, που έφυγε με το νικηφόρο 1-0 από την έδρα τού Πανελευσινιακού, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής.
Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» σημείωσε τη 15η νίκη της, κι έπιασε την Κέρκυρα, στη 2η θέση, χωρίς να αποδώσει καλό ποδόσφαιρο απέναντι στην ομάδα της Ελευσίνας, που άξιζε, τουλάχιστον, τον βαθμό της ισοπαλίας.

Αννα Καραμανλή: " Τεράστιες οι ευθύνες του κ. Κοντονή στο διασυρμό του ελληνικού αθλητισμού

Η Υπεύθυνη του Τομέα Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β’ Αθηνών, κυρία Άννα Καραμανλή, για την σημερινή έκτακτη συνέντευξη του Υφυπουργού κ. Σταύρου Κοντονή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Κοντονής, επιβεβαίωσε στο ακέραιο όσα του καταλογίζει η φίλαθλη κοινή γνώμη εδώ και καιρό: ‘’πολλά λόγια και από ουσία τίποτα’’. Σε τι αλήθεια μας έκανε σοφότερους η νέα του εμφάνιση; 

Ο κ. Κοντονής, στις 2 Μαρτίου, μιλώντας στην Ε.Ρ.Τ., έκανε λόγο για επιχειρηματίες που συντηρούν οπαδικούς στρατούς. Όταν, όμως, προγραμμάτιζε τη συνάντησή του μαζί τους, τους αποκαλούσε σημαίνοντες επενδυτές. Σήμερα και μετά το φιάσκο της ματαίωσης, ξαναμιλά για διαπλοκή που απειλεί την Κυβέρνηση με οπαδικούς στρατούς. 

Ακόμη και τον ευαίσθητο τομέα της Δικαιοσύνης τον χρησιμοποιεί κατά το δοκούν. Από τη μία ζητά να μην ασκείται κριτική στους δικαστές και από την άλλη του προκαλούν αρνητική εντύπωση κάποιες αποφάσεις τους. Ας αποφασίσει τελικά ποιοι είναι οι υπέρμαχοι της εξυγίανσης και ποιοι την υπονομεύουν. 

Κατανοούμε την ανάγκη του να απολογηθεί για το γεγονός ότι οι νόμοι του κρίνονται στα διοικητικά δικαστήρια και το Συμβούλιο της Επικρατείας. 

Κατανοούμε την ανάγκη του να αμυνθεί στην αφόρητη πίεση που του ασκείται από τους ‘’συντρόφους’’ του. 

Κατανοούμε την ανάγκη του να υπερασπιστεί τις εμμονές του και την αποτυχημένη του τακτική, μεταθέτοντας, ως συνήθως, τις ευθύνες σε προηγούμενες Κυβερνήσεις. 
Ας αναλογιστεί, όμως, και τις δικές του τεράστιες ευθύνες για τον καθημερινό και διεθνή διασυρμό του ελληνικού αθλητισμού».

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η νέα Ελλάδα που οραματιζόμαστε χρειάζεται ένα νέο Σύνταγμα»

Την ανάγκη ψήφισης ενός νέου Συντάγματος τόνισε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σήμερα, Δευτέρα 28 Μαρτίου, σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου, στο αμφιθέατρο του Ινστιτούτου Goethe Αθηνών, με θέμα: «Είναι ανθεκτικό το Σύνταγμά μας και τι πρέπει να αλλάξει;».
 

«Η νέα Ελλάδα που οραματιζόμαστε χρειάζεται ένα νέο Σύνταγμα», σημείωσε μεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης τονίζοντας παράλληλα ότι «την κρίση τη δημιούργησε η πολιτική και η πολιτική θα μας βγάλει από την κρίση με τη βοήθεια ενός νέου Συντάγματος».

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Μητσοτάκης κατέθεσε σειρά προτάσεων για τη δημιουργία ενός νέου Συντάγματος:
 

  • Που θα διασφαλίζει την κυβερνητική θητεία με κατάργηση της δυνατότητας πολιτικών ελιγμών που κατατείνουν στην πρόωρη διάλυση της Βουλής
  • Που θα αναβαθμίζει τη Βουλή απεμπλέκοντάς την από δικαστικές λειτουργίες που δεν της ανήκουν και τελικά μειώνουν το κύρος της (κατάργηση άρθρου 86 περί ευθύνης Υπουργών)
  • Που θα αναβαθμίζει το  ρόλο του Προέδρου της Δημοκρατίας χωρίς να αλλάζει τον τρόπο εκλογής του
  • Αναπτυξιακό με κίνητρα για την προσέλκυση επενδύσεων με ασφαλές φορολογικό και ασφαλιστικό περιβάλλον
  • Που θα απομονώνει την Κυβέρνηση από τη δικαστική λειτουργία, χωρίς συμμετοχή στην επιλογή δικαστών και με ενίσχυση της λειτουργικής και προσωπικής ανεξαρτησίας των δικαστών
  • Που θα καταργεί το μονοπώλιο της δημόσιας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης με ριζική τροποποίηση του άρθρου 16
  • Ευέλικτο που αναθεωρείται με διαδικασία απλούστερη
  • Λιτό με κατάργηση όλων των περιττών και δύστοκων διατάξεων που δεσμεύουν χωρίς να εισφέρουν στη συνταγματική αντοχή.

ΠΓΔΜ: Μέχρι τα τέλη του έτους κλειστά τα σύνορα με Ελλάδα, Σερβία - Λόγω των προσφυγικών ροών

ΠΓΔΜ: Μέχρι τα τέλη του έτους κλειστά τα σύνορα με Ελλάδα, Σερβία
Αθήνα
Η Βουλή της ΠΓΔΜ αποφάσισε σήμερα, Δευτέρα, την παράταση του μέτρου της κήρυξης κατάστασης κρίσης στα σύνορα της χώρας με την Ελλάδα και τη Σερβία, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2016, λόγω της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης.

Τρομοκρατία: Να φύγουν άμεσα από την Τουρκία συστήνει στους πολίτες του το Ισραήλ

Τρομοκρατία: Να φύγουν άμεσα από την Τουρκία συστήνει στους πολίτες του το Ισραήλ
Το Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα ότι ανεβάζει το επίπεδο επιφυλακής για τους πολίτες του όσον αφορά την Τουρκία και συνέστησε στους Ισραηλινούς που βρίσκονται στη χώρα αυτή να την εγκαταλείψουν "το ταχύτερο δυνατό". 

Ποιοι μπορούν να χαρακτηριστούν ως κατ’ επάγγελμα αγρότες (γνωμοδότηση ΝΣΚ)

Σύμφωνα με γνωμοδότηση του Ν.Σ.Κ. (157/2015) δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί ως επαγγελματίας αγρότης, κατά την έννοια της διατάξεως του άρθρου 1 του ν. 3874/2010, ο συνταξιούχος του ΟΓΑ με αναπηρία τουλάχιστον 67%.
Οι φοιτητές και οι στρατιώτες που υπηρετούν την στρατιωτική των θητεία, μπορούν, εφόσον έχουν και τις υπόλοιπες προϋποθέσεις του άρθρου 2 του ν. 3874/2010, να χαρακτηρισθούν ως επαγγελματίες αγρότες.
Δείτε αναλυτικά τη γνωμοδότηση:

Δείτε πως μπορείτε να βγείτε στη σύνταξη στα 58 πριν ψηφιστεί το νέο ασφαλιστικό

Οσοι ασφαλίστηκαν στο ΙΚΑ πριν από το 1993 είναι - σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας...
airetos.gr

Διοργάνωση του 43ου Πανελληνίου Συνεδρίου Ενδοκρινολογίας, Μεταβολισμού και Σακχαρώδη Διαβήτη

logo newsletter
 



Συνήγορος του Πολίτη:Η ανάγκη για μεταρρυθμίσεις πλέον είναι επιτακτική περισσότερο από ποτέ.


forologikes protaseis gia ta akinita tou tapa.w hrΣοβαρά διαρθρωτικά προβλήματα εντοπίζονται σε όλο το σύστημα υγείας, τα οποία χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης. Η ανάγκη για μεταρρυθμίσεις πλέον είναι επιτακτική περισσότερο από ποτέ, προκειμένου να οργανωθεί το σύστημα αλλά και να μπορέσει ο ίδιος ασθενής να έχει άμεση πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας.
Διαβάστε περισσότερα


Διοργάνωση του 43ου Πανελληνίου Συνεδρίου Ενδοκρινολογίας, Μεταβολισμού και Σακχαρώδη Διαβήτη


Endokrinologiki
LΗ Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία - Πανελλήνια Ένωση Ενδοκρινολόγων (Ε.Ε.Ε. - Π.Ε.Ε.) και η Εκπαιδευτική Επιτροπή της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας  ανακοινώνουν τη διοργάνωση του 43ουΠανελληνίου Συνεδρίου Ενδοκρινολογίας, Μεταβολισμού και Σακχαρώδη Διαβήτη το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 20-23 Απριλίου 2016, στο ξενοδοχείο Divani Caravel, στην Αθήνα.
Διαβάστε περισσότερα


Διατροφή και οστεοαρθρίτιδα


diatrofi-osteoΜία σωστή διατροφή είναι το παν για την σωστή λειτουργία του οργανισμού. Η οστεοαρθρίτιδα, είναι μία πάθηση από την οποία υποφέρουν πολλοί άνθρωποι. Εκτός από τη θεραπεία που γίνεται με τα φάρμακα και την άσκηση, υπάρχουν κάποιες τροφές που βοηθούν στην καλύτερη πορεία της ασθένειας.
Διαβάστε περισσότερα


Ραγάδες: Ο αιώνιος εχθρός του γυναικείου σώματος!


ragadesΡαγάδες. Ο εφιάλτης της κάθε γυναίκας. Εκτός από την κυτταρίτιδα,αρκετές γυναίκες ανεξαρτήτως ηλικίας, αλλά και όσες διανύουν την περίοδο εγκυμοσύνης, στεναχωριούνται όταν στο σώμα τους εμφανιστούν οι ραγάδες. Δεν έχουν σχέση με το αν η γυναίκα είναι αδύνατη ή παχουλή. Οι ραγάδες δεν κοιτούν κιλά, ούτε ηλικία. Εμείς θα σας λύσουμε μερικές βασικές απορίες για ποιους λόγους εμφανίζονται και αν υπάρχει αποτελεσματική θεραπεία.
Διαβάστε περισσότερα


Τα σκυλιά ζηλεύουν όπως και οι άνθρωποι!


GTY
yawning dog dm 130807Οι σκύλοι ζηλεύουν το αφεντικό τους, αν αυτό δείχνει ενδιαφέρον για κάποιον άλλο σκύλο, ακόμη και ψεύτικο, σύμφωνα με νέα αμερικανική έρευνα.
Διαβάστε περισσότερα




Γιατί είναι καλό να μιλάμε σε αγνώστους!


o-TALK-ON-PLANE-facebookΠόσες φορές ακούσαμε από τους γονείς μας όταν ήμασταν παιδιά «μη μιλάς σε αγνώστους, είναι επικίνδυνο..δεν ξέρεις τι μπορεί να θέλουν»; Ωστόσο, την αντίθεση άποψη φαίνεται πως έχουν σχηματίσει ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι το να μιλάμε με αγνώστους μας κάνει πιο χαρούμενους…
Διαβάστε περισσότερα


Η σεξουαλική ζωή του άνδρα στη μέση ηλικία


sex 50sΤί συμβαίνει όταν ένας άνδρας φθάσει τα 50; Οι αλλαγές στο σώμα του εξαιτίας της φυσιολογικής γήρανσης μπορεί να αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα στο να συνεχίσει να απολαμβάνει τις χαρές του έρωτα; Τις απαντήσεις δίνει το Ινστιτούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας του Δρ. Θάνου Ασκητή, σύμφωνα με το οποίο:
Διαβάστε περισσότερα






ΖΩΑ | ΑμεΑ | ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ | ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΙΑΤΡΩΝ

Έρχονται 13.000 προσλήψεις νέων εκπαιδευτικών – Τι δήλωσε η Αναγνωστοπούλου

Στην τελική ευθεία βρίσκεται ο εθνικός διάλογος για την παιδεία, όπως επεσήμανε το βράδυ του Σαββάτου από τα Χανιά η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων Σία Αναγνωστοπούλου, προαναγγέλοντας ταυτόχρονα την υλοποίηση χιλιάδων προσλήψεων που θα καλύψουν κενά στο χώρο της εκπαίδευσης.
Συγκεκριμένα, στο περιθώριο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα «Ελευθέριος Βενιζέλος», η κ. Αναγνωστοπούλου απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε: «Είμαστε σε ένα μεταβατικό στάδιο. Όπως ξέρετε έχουμε εγκαινιάσει τον εθνικό και κοινωνικό διάλογο, έχουν αποτυπωθεί πάρα πολλά θέματα, συμμετέχει η εκπαίδευση από τη βάση και σε λίγο διάστημα θα είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε ρυθμίσεις και αλλαγές, πιο μικρές στην αρχή, μεγαλύτερες στη συνέχεια. Οι μεγάλες αλλαγές στην παιδεία χρειάζονται και χρήματα».
Αναφορικά με τον σχεδιασμό του υπουργείου για προσλήψεις στην εκπαίδευση δήλωσε ότι «οι προσλήψεις στην παιδεία δεν είναι απλά στόχος. Είναι προϋπόθεση για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στις αλλαγές. Το προσπαθούμε, ήδη ξεκινήσαμε προσλήψεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και τώρα προσπαθούμε, και νομίζω ότι μέχρι τον Ιούνιο θα έχουμε κατορθώσει, να προσλάβουμε τουλάχιστον 13.000 νέους εκπαιδευτικούς».

aftodioikisi.gr

Μετά την κατάργηση του προληπτικού, προσπάθεια περιορισμού και του προσυμβατικού ελέγχου Δημοσίου και ΟΤΑ – Αντιδρά το Ελεγκτικό Συνέδριο

Την ανησυχία της ότι μετά την κατάργηση του προληπτικού ελέγχου, επιχειρείται του προληπτικού και του προσυμβαστικού ελέγχου που ασκεί το Ελεγκτικό Συνέδριο στους φορείς του Δημοσίου και στους ΟΤΑ, εκφράζει, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, η ηγεσία του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Πλήθος οι νεκροί & τραυματίες δημοτικοί υπάλληλοι τα τελευταία χρόνια – Ποιοι δημοι εμπλέκονται (λίστα)

Με αφορμή τον τραγικό θάνατο του 42χρονου εργάτη καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων Θανάση Καλογέρη η aftodioikisi.gr κάνει έναν απολογισμό στα ατυχήματα και τα δυστυχήματα που έχουν συμβεί στους δήμους τα τελευταία χρόνια.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ



 http://www.enallaktikos.gr/img42270_ae023edaba400d6f5d2e30129668dc9f.jpg
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
«Αλληλεγγύη στους Πρόσφυγες»
Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης στα πλαίσια της συνεργασίας του με την Περιφέρεια Πελοποννήσου αναλαμβάνει μια ακόμη πρωτοβουλία για την αποστολή οργανωμένης ανθρωπιστικής βοήθειας στους πρόσφυγες.
Για το σκοπό αυτό το χρονικό διάστημα από 28 Μαρτίου έως 4 Απριλίου 2016 θα προχωρήσει σε συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης όπως τρόφιμα μακράς διαρκείας, φαρμακευτικό υλικό και είδη πρώτης συνδρομής, στη χωρική εμβέλειά του.
Σας προσκαλούμε όλους (φορείς, δημότες) να σταθείτε αρωγοί στην προσπάθεια μας αυτή.

Ο καθένας από εμάς και όλοι μαζί ας δείξουμε έμπρακτα την κοινωνική μας ευαισθησία και αλληλεγγύη

Η συγκέντρωση των ειδών θα γίνεται :
α.      Στο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
εργάσιμες ημέρες  και ώρες 11:00 π.μ. – 02:00 μ.μ.
Υπεύθυνος παραλαβής : Παναγιώτης Μανδελιάς τηλ. 2743360228
β.      Στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
εργάσιμες ημέρες  και ώρες 11:00 π.μ. – 02:00 μ.μ.
Υπεύθυνος παραλαβής: Δημήτρης Γιαννακάς τηλ. 2743360110 


blob:https://mail.google.com/bf2920b2-a750-45d2-9185-f172fa341839

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θεματοφύλακας του ΠΟΠ « Ελιά Καλαμάτας»



http://www.elaiakalamatas.gr/images/stories/virtuemart/product/elies-kalamon-26.jpgΣτη  σύσκεψη που έγινε  στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα τις  εξαγωγές της επιτραπέζιας ελιάς «Kalamata olives» ο Θεματικός   Αντιπεριφερειάρχης κ.  Ηλίας Στρατηγάκος  εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη  κ. Πέτρο Τατούλη  επεσήμανε  ότι  η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι θεματοφύλακας  του ΠΟΠ «Ελιά Καλαμάτας» και  ότι είναι κάθετα αντίθετη σε κάθε  προσπάθεια  η οποία  θα οδηγεί στη κατάργησή του καθώς επίσης σε παραπλανητικές  χρήσεις  ονομασιών.
Η μόνη λύση η οποία είναι εφικτή για το συμφέρον της εθνικής οικονομίας, των  παραγωγών και της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι  η επέκταση  του  ΠΟΠ «Ελιά Καλαμάτας» στους όμορους νομούς. Η  επέκταση της  ζώνης  ΠΟΠ  στους όμορους  νομούς  (Λακωνία, Αρκαδία, Ηλεία) είναι ο μόνος σίγουρος, νόμιμος (επέκταση ΠΟΠ) και  ωφέλιμος  τρόπος  για την  περιφέρειά μας.
Το προϊόν καταγόμενο από συγκεκριμένη οριοθετημένη περιοχή, με συγκεκριμένη άριστη ποιότητα, φήμη, ιστορικά, πολιτιστικά, και λοιπά ιδιαίτερα κοινά  χαρακτηριστικά τεκμηριώνει τους δεσμούς του ανάμεσα στη ζώνη ΠΟΠ Καλαμάτας και στην υπό-επέκταση.
Ταυτόχρονα, αυξάνει σημαντικά η απαραίτητη κρίσιμη μάζα του προϊόντος, δίνοντάς του μια αξιοσημείωτη δυναμική.
Η Περιφέρεια  Πελοποννήσου τονίζει ότι με το διάλογο, τη διαβούλευση και τη συνεννόηση προκύπτουν λύσεις προς τη σωστή κατεύθυνση, που δεν είναι άλλη από την  κατοχύρωση του προϊόντος ΠΟΠ «Ελιά Καλαμάτας» και όχι εκείνη της αποδόμησης και απαξίωσής του με ενέργειες που επιχειρούν διάφοροι κύκλοι.

Νέα έργα στη Λακωνία υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου



 http://www.radioastra.tv/wp-content/uploads/2014/05/Gerolimenas.JPG_b.jpg
Τρία νέα έργα στην Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016.
Πρόκειται για τις συμβάσεις υλοποίησης των έργων «Συντήρηση της με αρ. 33 Επ. Οδού στο Τμήμα Παπαδιάνικα – Δαιμονιά και της 34 Επ. Οδού στο Τμήμα Δαιμονιά – Ελίκα» στο Δήμο Μονεμβασίας, «Συντήρηση της με αρ. 84 Ε.Ο. Σπάρτη – Μυστράς» στο Δήμο Σπάρτης και τη δημοπράτηση του έργου «Συντήρηση της με αρ. 23 Επ. Οδού Αρεόπολης – Πυρίχου – Χειμάρας – Κότρωνα – Αγριλιάς – Δρυαλίου – Νύμφη – Κοκκάλας – Αγ. Κυπριανού – Λάγιας  - Γερολιμένα» στο Δήμο Ανατολικής Μάνης.