Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΚΗΦΙΣΙΑ 97-59 Πω, πω τι άμυνα Θεέ μου...

Πω, πω τι άμυνα Θεέ μου...
Ο Ολυμπιακός έδωσε ρεσιτάλ στην άμυνα, στο 3ο δεκάλεπτο δεν δέχθηκε πόντο (21-0), φθάνοντας στο εντυπωσιακό 97-59 επί της Κηφισιάς, φθάνοντας στην 22η νίκη στην Basket League. Ρεκόρ καριέρας ο Παπαπέτρου με 20 πόντους
Οι «ερυθρόλευκοι» (παρα)έδειξαν διάθεση στα αμυντικά τους καθήκοντα απέναντι στην άτυχη Κηφισιά, σε μια πρόβα για τον «τελικό» με τη Ρεάλ Μαδρίτης, ανήμερα της 25ης Μαρτίου (21.45) στο ΣΕΦ για τη 12η αγωνιστική των ομίλων του Τοp 16 της Euroleague

Kαι το αξιοσημείωτο είναι ότι η πειραϊκή ομάδα για δεύτερο σερί παιχνίδι στην έδρα της, δέχθηκε μόνο 59 πόντους, μιας και είχε προηγηθεί ο αγώνα με τη Ζαλγκίρις την προηγούμενη Παρασκευή.
Μόνο που κόντρα στην ομάδα του βορείου προαστίου, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πετύχουν κάτι το ξεχωριστό, να κρατήσουν ανέπαφο το καλάθι τους για ένα δεκάλεπτο, το 3ο.
Μάλιστα, όσο περνούσε ο χρόνος σε αυτό το κομμάτι τού αγώνα, οι φίλοι του Ολυμπιακού παρότρυναν τους παίκτες να μη χαλαρώσουν στην άμυνα και τους αποθέωσαν όταν το δεκάλεπτο έληξε με 21-0.
Ετσι το 50-38 του ημιχρόνου, έγινε 71-38 με τον Ολυμπιακό να φθάνει με όλη του την άνεση στην επικράτηση.
Σε ατομικό επίπεδο ρεκόρ καριέρας σημείωσε ο Ιωάννης Παπαπέτρου, σκοράροντας 20 πόντους. Ο Έλληνας φόργουορντ ξεκίνησε το ματς έχοντας 3/3 τρίποντα, ολο
Τα δεκάλεπτα: 28-21, 50-38, 71-38, 79-59
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Σπανούλης 13 (2), Μιλουτίνοβ 2, Αγραβάνης 7 (1(, Μάντζαρης 8 (1), Παπανικολάου 8 (1), Όντομ 8, Χάντερ 5, Παπαπέτρου 20 (4), Στρόμπερι 12 (1), Τσαϊρέλης, Ουόρικ 6, Χάκετ 12 (2).
Κηφισιά (Παπαθεοδώρου): Χατζηνικόλας 3, Πόποβιτς 2, Σταμάτης 2, Κασελάκης 9, Χογκ 15, Μάρσαλ 3, Στίγκερς 8, Γκίκας, Χρυσικόπουλος 5, Ελ-Αμίν 2, Σμιθ 10.

Τελεσίγραφο της FIFA στον Κοντονή: Ξεκίνα το Κύπελλο αλλιώς...

Τελεσίγραφο της FIFA στον Κοντονή: Ξεκίνα το Κύπελλο αλλιώς...
Εξελίξεις αναμένονται στο θέμα του Κυπέλλου Ελλάδας, με τη FIFA να πιέζει προς την κατεύθυνση της επανέναρξής του, καθώς η διοργάνωση έχει ματαιωθεί με απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή.

H FIFA απέστειλε ήδη επιστολή -που είναι σε κοινή γραμμή με την UEFA- στον Κοντονή, αφού πρώτα διαβιβάστηκε στην Ομοσπονδία. Στην επιστολή που του κοινοποιήθηκε το ύφος της είναι πολύ αυστηρό και ενημερώνει για τυχόν κυρώσεις εφόσον δεν αρθεί η απόφαση για την διακοπή του Κυπέλλου.

Εκτός αυτού επεξηγεί πλήρως την αντίδραση των Συνομοσπονδιών και ενημερώνει ότι θα έρθει κοινή αποστολή FIFA / UEFA στην Αθήνα να συζητήσει τα... φλέγοντα θέματα. Πέραν του Κυπέλλου υπάρχει η αίσθηση και η εκτίμηση πως επί τάπητος θα τεθεί και το θέμα της τροπολογίας που πάει να περάσει και εμπλέκει και την ΕΠΟ.

Το πρόβλημα είναι πως ο Κοντονής δεν είναι πρόθυμος να κάνει πίσω αλλά την ίδια στιγμή οι FIFA / UEFA είναι αποφασισμένες για όλα.

Στην συνάντηση με τον Κοντονή, οι εκπρόσωποι της FIFA θα ζητήσουν να μάθουν τους λόγους που υπαγόρευσαν την απόφασή του, αλλά και να προειδοποιήσουν για τις συνέπειες, αν δεν αρθεί η απόφαση...

Ιστορική συνάντηση του Μπαράκ Ομπάμα με τον Ραούλ Κάστρο στο Μέγαρο της Επανάστασης στην Αβάνα - Ο πρώτος εν ενεργεία επικεφαλής του αμερικανικού κράτους που επισκέπτεται την Κούβα εδώ και 88 χρόνια

Ιστορική συνάντηση του Μπαράκ Ομπάμα με τον Ραούλ Κάστρο στο Μέγαρο της Επανάστασης στην Αβάνα
Ξεκίνησαν οι συνομιλίες μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα με τον Κουβανό ομόλογό του Ραούλ Κάστρο στο Μέγαρο της Επανάστασης στην Αβάνα, κατά τη δεύτερη ημέρα της ιστορικής του επίσκεψης στην Κούβα, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Αμερικανός ηγέτης αναμένεται να ασκήσει πιέσεις στον εταίρο του ώστε να προχωρήσει σε οικονομικές και δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις, ενώ θα ακούσει τα παράπονα του συνομιλητή του σχετικά για τις αμερικανικές κυρώσεις που παραμένουν σε ισχύ.

Ποιοι γλιτώνουν τις μειώσεις στις κύριες συντάξεις - Λιγότερες απώλειες όσο πιο γρήγορα βγείτε στη σύνταξη

Ποιοι γλιτώνουν τις μειώσεις στις κύριες συντάξεις

Πέντε κατηγορίες συνταξιούχων, όσον αφορά στις κύριες συντάξεις, και δυο στις επικουρικές δημιουργεί ο νέος νόμος για το ασφαλιστικό. Περικοπές συντάξεων έρχονται για τους περισσότερους, ωστόσο δεν θα είναι ίδιες για όλους και μάλιστα, ακόμη και τώρα, χιλιάδες ασφαλισμένοι έχουν την τελευταία τους ευκαιρία να γλιτώσουν τις συντάξεις τους από τις επερχόμενες μειώσεις σπεύδοντας στη σύνταξη, ακόμη και αν είναι μειωμένη. Οσοι φύγουν μετά την ψήφιση του νόμου είναι βέβαιο ότι θα χάσουν περισσότερα, ενώ ο λογαριασμός των μειώσεων θα γίνεται μεγαλύτερος κάθε χρόνο.

Προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Η Κυριακή της Ορθοδοξίας εορτάστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου

Η Κυριακή της Ορθοδοξίας εορτάστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου
Προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου και παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου τελέσθηκε το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου Συνοδική Θεία Λειτουργία, με αφορμή την εορτή της Α' Κυριακής των Νηστειών, όταν και εορτάζεται σε όλη την Ορθοδοξία η α­να­στήλω­ση των Ι­ε­ρών Ει­κό­νων, η ο­ποί­α κα­θι­ε­ρώ­θη­κε το 843 α­πό την Αυ­το­κρά­τει­ρα Θε­ο­δώ­ρα, τον υι­ό της Μι­χα­ήλ τον Γ’ και τον Πα­τριά­ρχη Κων­σταν­τι­νου­πό­λε­ως Με­θό­διο τον Ο­μο­λογη­τή.

Συλλειτούργησαν οι μητροπολίτες Σάμου Ευσέβιος, Μαντινείας Αλέξανδρος, Καστορίας Σεραφείμ, Λαρίσης Ιγνάτιος, Νικαίας Αλέξιος, Κασσανδρείας Νικόδημος, Φλωρίνης Θεόκλητος, Ναυπάκτου Ιερόθεος, Άρτης Ιγνάτιος, Σερρών Θεολόγος και Σιδηροκάστρου Μακάριος και ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου επίσκοπος Μεθώνης Κλήμης.
Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας ανέγνωσε, κατά το έθιμο, το Σύμβολο της Πίστεως, παρουσία μελών της κυ­βέρνησης, βου­λευ­τών, πρέ­σβεων των ορ­θόδοξων κρα­τών, εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας και πλήθους κόσμου.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «Η σημερινή εορτή της Ορθοδοξίας συνδέει τη Θεολογία με την Ιστορία και δείχνει τη διαφοροποίησή της από τον δυτικό ορθολογισμό και τον ανατολικό μυστικισμό. Η Ορθόδοξη Θεολογία είναι μια σταθερή δύναμη στον σύγχρονο μεταβαλλόμενο και ανισόρροπο κόσμο με τις σκληρές ιδεολογίες και με τους μισαλλόδοξους φανατισμούς».

Προ της λήξης της Θεί­ας Λει­τουρ­γί­ας έγινε λι­τά­νευ­ση των Ι­ε­ρών Ει­κό­νων, σε α­νά­μνη­ση της α­να­στήλωσης των Ι­ε­ρών Ει­κό­νων το 843.

Το μεσημέρι, ακολούθησε το παραδοσιακά καθιερωμένο νηστίσιμο γεύμα, το οποίο παρέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο Προεδρικό Μέγαρο προς τιμήν του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και της δωδεκαμελούς Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, παρουσία της υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικής εκπροσώπου, Όλγας Γεροβασίλη και του υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Θεοδόση Πελεγρίνη.

Ο Πρόεδρος της Βουλής συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαος Βούτσης συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας κ. Ditmir Bushati.
Ο κ. Βούτσης σε δήλωσή του εξέφρασε την χαρά του που υποδέχεται τον Υπουργό της γειτονικής χώρας. Από πλευράς του, ο Αλβανός Υπουργός επεσήμανε την ιδιαίτερη σημασία των σχέσεων των δύο χωρών.

Απλήρωτοι ένα εκατομμύριο εργαζόμενοι

Oι απλήρωτοι από 1-5 μήνες εργαζόμενοι προσεγγίζουν το ένα εκατομμύριο, ενώ σχεδόν μισό εκατομμύριο είναι οι υποαπασχολούμενοι, μέχρι 4 ώρες επισήμως την ημέρα με τις μισές αποδοχές ...
airertos.gr

Ο ανασχηματισμός στο προσκήνιο – Για ποιους υπουργούς υπάρχει δυσαρέσκεια – Ποια τα σενάρια

Η «υπόθεση Μουζάλα» και η αρχική απαίτηση του μικρού κυβερνητικού εταίρου, Πάνου Καμμένου, για απομάκρυνση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, παρά τη σε δεύτερο χρόνο επιλογή να χαμηλώσουν οι τόνοι, άνοιξε τη συζήτηση περί ενδεχόμενου ανασχηματισμού.
Ούτως ή άλλως, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η «Καθημερινή», η προοπτική ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, που η κυβέρνηση επιθυμεί να συντελεστεί μέχρι το τέλος του μήνα, αναμενόταν να φέρει πολιτικές πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στην κατεύθυνση «φρεσκαρίσματος» του κυβερνητικού σχήματος. Απλά η υπόθεση Μουζάλα άνοιξε τη σχετική συζήτηση λίγο πιο νωρίς. Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας είχε προϊδεάσει τους υπουργούς του κατά την πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου ότι θα αξιολογηθούν με τη συμπλήρωση εξαμήνου.

Αποκάλυψη: Η επιστολή με την οποία 70χρονος συνταξιούχος ζητά να του κάνουν ευθανασία – Ποια ήταν η απάντηση του Δήμου Δομοκού (αποκλειστικό έγγραφο)

Συγκλονίζει το απίστευτο, ωστόσο καθόλα αληθινό περιστατικό που παρουσίασε η aftodioikisi.gr:  Αίτημα ευθανασίας, κατέθεσε στις 16 Μαρτίου, στο δημαρχείο του Δομοκού 70χρονος, εξαιτίας χρεών του προς το ρουμανικό δημόσιο, ύψους 150 εκ. ευρώ, όπως επιβεβαιώνει το έγγραφο που παρουσιάζει η aftodioikisi.gr.  Το έγγραφο απευθύνεται προς το Δήμο Δομοκού και κοινοποιείται προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Υγείας αλλά και προς την ΕΕ και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, καθώς ο αιτών, δεν το απέστειλε προς τους φορείς στους οποίους κοινοποιείται ανέλαβε αυτό το έργο ο δήμος, ο οποίος να σημειωθεί δεν έχει ακόμη αρμοδιότητα αναφορικά με το αίτημα του 70χρονου.
Το συγκεκριμένο χρέος, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, οφείλεται σε εξαπάτηση του 70χρονου άνδρα από συνεργάτη του, με τον οποίο διατηρούσαν κατάστημα στην Κωστάντζα Ρουμανίας, πριν από μια δεκαετία.
Aς δούμε όμως πώς περιγράφει ο ίδιος την ιστορία του:

ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1821 : Ο ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ»


Ενσωματωμένη εικόνα 1


φωτογραφία: Ο Καπετάν Κωνσταντής το 1844. Εις το αριστερό μέρος της φέρμελης φέρει το Αργυρούν Αριστείον για την συμμετοχή του εις την Επανάστασιν του 1843.


Ποια επανάσταση ;
Ένα επεισόδιο ήταν στην ιστορία της οθωμανικής αυτοκρατορίας.
Τι ήταν οι επαναστάτες του 1821 ;
Κάτι άγριοι και βίοι ληστές. Ο Κολοκοτρώνης ; Ένας φιλοχρήματος συμφεροντολόγος. Ο Καραϊσκάκης ; Ένα λούμπεν στοιχείο. Ο Μπότσαρης ; Ένας Αλβανός. Και ο Μακρυγιάννης ; Ένας θρησκομανής τοκογλύφος.
Ποιοι τα υποστηρίζουν αυτά ; Όχι βέβαια οι Τούρκοι, οι σοβαροί ιστορικοί τους τουλάχιστον.
Πριν δούμε ποιοι τα υποστηρίζουν, ας ακούσουμε πως απαντά ο ποιητής λαός το 1361, θρηνώντας το κούρσεμα της ελληνικής Ανδριανούπολης, 92 περίπου χρόνια πριν από την άλωση :

Σημαντική συνεργασία του Πολυτεχνείου της Ζυρίχης με την Περιφέρεια Πελοποννήσου




Την ομάδα των μεταπτυχιακών φοιτητών του Ομοσπονδιακού Πολυτεχνείου της Ζυρίχης που υλοποιούν το μεταπτυχιακό ερευνητικό πρόγραμμα «Ευρωπαϊκή Ύπαιθρος» υπό την καθηγήτρια κα Μίλιτσα Τοπάλοβιτς υποδέχθηκαν στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου την Κυριακή 20 Μαρτίου 2016 ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Βαγγέλης Γιαννακούρας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αργολίδας κ. Ιωάννης Σαρρής, ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Ιωάννης Γιαννόπουλος, ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Λέπουρας και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας.
Η καθηγήτρια κα Τοπάλοβιτς τόνισε ότι η Πελοπόννησος, παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε ότι αφορά την εξέλιξη της αναπτυξιακής της πορείας και για το λόγο αυτό είναι η πρώτη από τις 6 Ευρωπαϊκές περιοχές που μελετάται. Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα δομείται σε τέσσερις θεματικές, α) Τα Αρκαδικά χωριά, β) Οι Ελαιοπαραγωγικές περιοχές της Πελοποννήσου, γ) Η Ολυμπία και η πολιτιστική της κληρονομιά και δ) Η ακτή της Ηλείας και η παραθαλάσσια ύπαιθρος. 
Ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Γιαννακούρας αναφέρθηκε στη συνάντηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και της καθηγήτριας το Δεκέμβριο 2015, η οποία ήταν η απαρχή της συνεργασίας του Πολυτεχνείου της Ζυρίχης και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, και χαρακτήρισε κρίσιμη την έρευνα αυτή γιατί «πάνω στα επιστημονικά δεδομένα μπορούμε να στηρίξουμε μια ορθή πολιτική βούληση για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών μας.
Η Πελοπόννησος έχει τα πάντα να προσφέρει σε έναν επισκέπτη, είτε έρχεται για τουρισμό, είτε για εργασία, όπως οι φοιτητές του Πολυτεχνείου της Ζυρίχης. Ο τόπος μας διαθέτει ιστορία, πολιτισμό, αρχαιολογικούς χώρους, είναι παραγωγικός, έχει πολλά μοναστήρια και βέβαια διαθέτει και παραδοσιακή αρχιτεκτονική. Βέβαια πολλές περιοχές της Πελοποννήσου, κυρίως τα χωριά της, έχουν ελάχιστους κατοίκους και περιμένουμε με τη βοήθεια και της έρευνας των φοιτητών να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού προβλήματος» σημείωσε ακόμη ο κ. Γιαννακούρας.
Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Σαρρής από την πλευρά του εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιλογή της Πελοποννήσου, καθώς και το ενδιαφέρον του για τα αποτελέσματα της έρευνας, ενώ μετέφερε και τη δέσμευση του Περιφερειάρχη κ. Τατούλη ότι η Περιφέρεια θα συνεχίσει να υποστηρίζει την έρευνα του Πολυτεχνείου της Ζυρίχης.
Η πολυπληθής ομάδα των μεταπτυχιακών φοιτητών, μαζί με τους επιστημονικούς υπεύθυνους του προγράμματος και τους συνεργαζόμενους φοιτητές από τα Πανεπιστήμια Πατρών και Αθηνών, πραγματοποίησαν έρευνα πεδίου σε πολλές περιοχές της Πελοποννήσου, στην Αρκαδία, στην Αργολίδα, στη Μεσσηνία, στη Λακωνία, στην Κορινθία και στην Ηλεία, τα αποτελέσματα της οποίας θα παρουσιαστούν το Φθινόπωρο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. 

Τατούλης και Κατσίβελας προς τον Πρωθυπουργό «Σταματήστε τις καταστροφικές πρακτικές του Τσιρώνη για τον Κυπαρισσιακό»



Την προσωπική παρέμβαση του Πρωθυπουργού ώστε να σταματήσουν οι καταστροφικές πρακτικές του αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Τσιρώνη σε ότι αφορά το ΠΔ του Κυπαρισσιακού κόλπου ζήτησαν με κοινή επιστολή τους ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης και ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Παναγιώτης Κατσίβελας τονίζοντας ότι «με το προτεινόμενο ΠΔ τίθενται ανυπέρβλητα εμπόδια στην αναπτυξιακή πορεία μιας περιοχής πρότυπο αναπτυξιακής δυναμικής στη χώρα».

Μαθήματα Ιταλικής γλώσσας


.
Διδάσκουμε ΙΤΑΛΙΚΑ με μεγάλη επιτυχία.
INFONET: 20 χρόνια στην υπηρεσία της Εκπαίδευσης!
Με σοβαρότητα και υπευθυνότητα χτίζουμε σχέσεις εμπιστοσύνης μαζί σας και προσαρμόζουμε το κατάλληλο πρόγραμμα σπουδών για εσάς.
Η σωστή εκμάθηση της ξένης γλώσσας στηρίζεται στο πρωτοποριακό σύστημα της Infonet CIL (Computer Interactive Learning) με 5 σημεία υπεροχής:
  1. Ολιγομελή τμήματα, 5-6 ατόμων.
  2. Συνεργασία με τα μεγαλύτερα επίσημα ιταλικά Πανεπιστημιακά κέντρα και χρήση των πλέον σύγχρονων εκπαιδευτικών τεχνικών.
  3. Έμπειροι καθηγητές με τεράστια διδακτική εμπειρία.
  4. Εκπαιδευτικός Σύμβουλος: Ο άνθρωπος σας! Είναι πάντα κοντά σας, κατανοεί τις ανάγκες σας, παρακολουθεί την πορεία σας
  5. Ωρολόγιο πρόγραμμα σπουδών προσαρμοζόμενο στις δικές σας ανάγκες.
Όλα τα τμήματα οδηγούν στις εξετάσεις γλωσσομάθειας από τους πλέον έγκυρους φορείς πιστοποίησης Ξένων Γλωσσών: CELI, CILS, PLIDA, Κρατικό πτυχίο γλωσσομάθειας.
Επιπλέον σας ενημερώνουμε ότι η INFONET είναι επίσημο εξεταστικό κέντρο της πιστοποίησης του ιταλικού κράτους του Παν/μίου Roma3.
Υπεύθυνη Σπουδών Γλωσσομάθειας
Ιωσηφίδη Ελισάβετ
Απόφοιτος Università degli studi di Bari
Τηλ. 6976999493, 2610226533
email: elisavet@01infonet.gr
Web site: http://www.01infonet.gr 

INFONET

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Α.Ο. Ζευγολατιού- Να θυμήσουμε στην Κόρινθο 2006... το πρωτάθλημα παίζεται εντος γηπέδου

Το Δ/Σ του Α.Ο. Ζευγολατιου αισθάνεται την υποχρέωση
να ευχαριστήσει ιδιαίτερα τον φίλαθλο κόσμο της Κορινθίας, τους ποδοσφαιρίστές της ομάδας μας και το τεχνικό team για τον αγώνα που διεξήχθει στις 19/3/2016 με αντίπαλο την Κόρινθο 2006.
Η προσέλευση του κόσμου ήταν ενα μήνυμα που αποδεικνύει την έμπρακτη συμπαράσταση των φιλάθλων στην προσπάθεια του Α.Ο. Ζευγολατιού να δημιουργήσει την δική του σφραγίδα στο Κορινθιακό ποδόσφαιρο.
 Για άλλη μια φορά απεδείχθει οτι ο Α.Ο. Ζευγολατιού είναι μια πολύ μεγάλη οικογένεια. Επισημαίνουμε την άψογη φιλοξενία που έτυχαν τα μέλη της διοίκησης, το τεχνικό επιτελείο και οι ποδοσφαιριστές της Κορίνθου 2006.
Αισθανόμαστε επίσης την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε δημόσια την Ε.Π.Σ. Κορινθίας και την διαιτητική τριάδα για την άψογη διατησία της.
 Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Ελληνική Αστυνομία για την μεγάλη παρουσία που είχαν στο γήπεδο του Ζευγολατιού καθώς παίξανε αποφασιστικό ρόλο στο να αποφευχθουν τα χειρότερα. Θα θέλαμε τέλος να σας θυμήσουμε οτι την ίδια πορεία είχαν οι δύο ομάδες στο περσινό και στο προπέρσινο πρωτάθλημα αλλά εφέτος εξαίρεση αποτελεί η καταδικαστέα συμπεριφορά του Δ/Σ της αντιπάλου ομάδας Κόρινθος 2006 να εισάγει 'ηθη' που δεν συνάδουν με την ιστορία του Κορινθιακού ποδοσφαίρου.
 Θα θέλαμε να τους τονίσουμε οτι το πρωτάθλημα παίζεται εντος γηπέδου. 
Βεβαίως πέρσι και πρόπερσι στο τιμόνι της ομάδας ήταν οι αδερφοί Λόντρα που η ηθική τους και οι αξίες τους είναι απεδεδειγμένες.
Ευχόμαστε καλή συνέχεια στην προσπάθεια της ομάδας μας και πάνω απο όλα υγεία στους ποδοσφαιριστές όλων των ομάδων.

Για το Δ/Σ του Α.Ο. ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ
 ο Πρόεδρος
 Πισιμίσης Χαράλαμπος

Πέντε "στροφές" αγωνίας για τον Πρωταθλητή Κορινθίας - Α.Ο. Ζευγολατιού ή Κόρινθος 2006



http://www.sfedona.gr/sites/default/files/styles/node-detail/public/field/image/DSCN0556.JPG?itok=sc9KSpuz
Πέντε «στροφές» ακόμα για την λήξη του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος  Α΄ κατηγορίας  Κορινθίας. Και ενώ  στην ουρά του πρωταθλήματος  τα πάντα έχουν κριθεί  από γρήγορα ,  για τις 3 ομάδες   ( Ολυμπιακό Λουτρακίου, Δάφνη Εξαμιλίων και Κύψελο Κορίνθου) που υποβιβάζονται στη β ΄  κατηγορία , στη κορυφή  ακόμη δεν  έχει κριθεί τίποτα  για ποια ομάδα θα αναδεχθεί  πρωταθλήτρια Κορινθίας  περιόδου 2015 – 2016. 
Πέντε αγωνιστικές αγωνίας   για  να δούμε ποια από τις δύο  διεκδικήτριες ομάδες, ο Α.Ο. Zευγολατιού ή η Κόρινθος 2006 , καταφέρει να  κόψει  το  νήμα  πρώτη στο τέλος  αυτού  του «μαραθώνιο»  των  30 αγωνιστικών ημερών.   
Ήδη  μετά και την χθεσινή  25η αγωνιστική ο ΑΟ Ζευγολατιού  έχει πάρει προβάδισμα  ενός βαθμού ( 68)  από την  Κόρινθο 2006 (67) και την  οποία  νίκησε   1 – 0 στο προχθεσινό σούπερ ντέρμπι.
Αλλά ας δούμε τους  επόμενους αγώνες των  δύο ομάδων
Ο ΑΟ Ζευγολατιού  θα  αντιμετωπίσει   τον  Ατρόμητο Χιλιομοδίου (εκτός),τον Ολυμπιακό Λουτρακίου (εντός), την  Δάφνη Εξαμιλίων ( εκτός), τον Ηρακλή Λεχαίου ( εντός) και τον Τενεάτη Αθικίων (εκτός).
Η Κόρινθος 2006 θα  αντιμετωπίσει   την Θύελλα Πετρίου  (εντός), τον Αστέρα Δερβενίου (εντός), την  Κόρινθο (εκτός), την Ελλάδα Βέλου (εντός) και  τον Παννεμεατικό ( εκτός).
Όλα  παίζονται  μέχρι  την τελευταία στιγμή  με τον πρωταθλητή  να κόβει το νήμα  την τελευταία αγωνιστική  και  μάλιστα  στο πόντο ξεπερνώντας  τους 80  βαθμούς.

Ούτε τρεις μέρες δεν κράτησε το «θαύμα» της υπεράσπισης της Μακεδονίας

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Τα πράγματα ήταν απλά και απορεί κανείς πώς και δεν το είχαμε καταλάβει από την αρχή:
Ο κ. Καμμένος θέλει να υπερασπιστεί το όνομα της Μακεδονίας, αλλά προηγούνται:
-Πρώτον, το ταξίδι του στις Ηνωμένες Πολιτείες
-Δεύτερον, ο πόλεμος κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής
-Τρίτον, η έξοδος της χώρας από την εποχή των μνημονίων με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης
Επίσης, ο κ. Καμμένος αποφάσισε να συνεχίσει να συμμετέχει στην κυβέρνηση και να μην δώσει συνέχεια στο ανακύψαν θέμα, διότι, όπως διεπίστωσε, αυτό (το ανακύψαν θέμα) έδωσε την ευκαιρία στους «εθνομηδενιστές» να βγουν και να πάρουν θέση.

ΑΒΕΛΤΗΡΙΑ Ή ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ;


Γραφεί ο Χρήστος Α. Κατσαρός (Chris Sintiki)
 
Τελικά αυτή η κυβέρνηση δεν παύει να μας εκπλήσσει συνεχώς και επί τα χείρω σε ό,τι αφορά τα εθνικά θέματα.  Οι λεκτικές επιλογές των υπουργών της αναφορικά με φλέγοντα ζητήματα του ελληνισμού, σε εποχές μάλιστα δύσκολες για εθνική διαπραγμάτευση, είναι τουλάχιστον άστοχες και ανεπίτρεπτες, αν δεν δείχνουν μία τάση να λειανθούν εσκεμμένα οι γωνίες που ενοχλούν τους πάσης φύσεως επίβουλους της ιστορίας μας και του πολιτισμού μας, αν όχι και των εδαφών μας.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ



 http://www.eviawelle.gr/wp-content/uploads/2015/03/25-martiou-1821.jpg

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                           Ξυλόκαστρο   15.03.2016
ΝΟΜΟΣ  ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                          Αριθ.  πρωτ:    3084
ΔΗΜΟΣ    ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
                                                                                       

Π  Ρ  Ο  Γ  Ρ  Α Μ Μ  Α – Π  Ρ  Ο  Σ  Κ  Λ  Η  Σ  Η

  25ης  Μ  Α  Ρ  Τ  Ι  Ο  Υ 


Γενικός Σημαιοστολισμός από ώρα 08:00 της 23ης-03-2016 μέχρι της δύσης του ηλίου της 25ης-03-2016, Εκκλησιών, Οργανισμών, Γραφείων, Συλλόγων, κατοικιών και καταστημάτων γενικά, καθώς και πανηγυρική φωταγώγηση όλων των Δημοσίων και Ιδιωτικών καταστημάτων.
ΠΕΜΠΤΗ 24-03-2016                    Ομιλίες στα σχολεία, υπηρεσίες και στα ΝΠΔΔ με φροντίδα των προϊσταμένων τους για την σημασία της Εθνικής Επετείου.

 

ΠΕΜΠΤΗ 24-03-2016
ώρα 18:30                                        Μέγας Εσπερινός στον Ιερό Ναό
                                                            ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ Μερτικεΐκων.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  25-03-2016
ώρα 07:30                                        Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών του Δήμου.
ώρα 09:30                                        Συγκέντρωση Σχολείων, Σ. Ελληνικού Οδηγισμού, και Σωματείων με Λάβαρα στο χώρο μπροστά στον  Ιερό Ναό του " Αγίου Βλασίου".
ώρα 09:45                                        Είσοδος στο Ναό: Λαβάρων, Σχολείων,
                                                Σ. Ελληνικού Οδηγισμού, Σωματείων, Συλλόγων.
ώρα 09:55                                        Είσοδος Αρχών & Επισήμων
ώρα 10:00                                        Θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό ‘‘Αγίου Βλασίου’’ επίσημη Δοξολογία στην οποία καλούνται να παραστούν ο Ιερός Κλήρος όλων των εκκλησιών του Δήμου, οι ανάπηροι πολέμου, οι τιμηθέντες με παράσημα, το Δημοτικό Συμβούλιο, οι Δημόσιες υπηρεσίες & Οργανισμοί, οι Έφεδροι Αξιωματικοί, τα Ν.Π.Δ.Δ., οι Οργανώσεις, Σωματεία & Σύλλογοι, δωρητές και συμπολίτες.
Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η καθηγήτρια του Γενικού Λυκείου Ξυλοκάστρου κ. Ναστάτου Ευφημία.
Μετά  την  δοξολογία :                   Θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των ΗΡΩΩΝ και θα ακολουθήσει :
1. Κατάθεση στεφάνων 2. Προσκλητήριο πεσόντων 3. Ενός λεπτού σιγή 4. Εθνικός Ύμνος από την Φιλαρμονική 5. Λήξη τελετής.
Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού την ώρα της επιμνημόσυνης δέησης, θα ραίνει το Μνημείο με λουλούδια.

25-03-2016    ώρα  11:00              Π Α Ρ Ε Λ Α Σ Η      Τ Μ Η Μ Α Τ Ω Ν
Η παρέλαση θα γίνει επί της Π. Τσαλδάρη από το Μνημείο των  ΗΡΩΩΝ μέχρι την πλατεία Αγίου Βλασίου.
Τα της Ιεροτελεστίας παρακαλούνται να ρυθμίσουν οι Αιδεσιμότατοι  Εφημέριοι. Τα της τάξεως και τυχόν λεπτομέρειες σημαιοστολισμών κ.λ.π. το Αστυνομικό Τμήμα.
Τελετάρχες ορίζονται οι υπάλληλοι του Δήμου κ.κ. Φιλιππάκη Σοφία, Σαλωνίτης Ιωάννης  και Παρίδης Βασίλειος.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΗΛΙΑΣ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ