Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Ο Ατρόμητος αποτελείωσε....τον Παναθηναϊκό τον “πέταξε” έξω από το Κύπελλο!

Τον αποτελείωσε....
Ο Ατρόμητος έκανε την έκπληξη και προκρίθηκε στους ημιτελικούς του κυπέλλου Ελλάδας. 
“Πέταξε” και το Κύπελλο! Ο Ατρόμητος απέκλεισε τον ΠαναθηναϊκόΟ πρώτος αγώνας είχε λήξει ισόπαλος χωρίς τέρματα, έτσι σήμερα με υπέροχο γκολ από τον Μίλος Στόιτσεφ (65'), θριάμβευσε επί του Παναθηναϊκού 1-0 στο Περιστέρι, πανηγυρίζοντας πανάξια πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου και στέλνοντας τους «πράσινους» στο... σπίτι τους.
Το γκολ ήταν αρκετό για να στείλει τους Περιστεριώτες στους "4" της διοργάνωσης μαζί με την ΑΕΚ, τον Ολυμπιακό και έναν εκ των ΠΑΟΚ, Πανιωνίου.

Βόμβα από τον Νίκο Παππά: Μόνο 4 κανάλια ανεξαρτήτως περιεχομένου με 400 εργαζόμενους το καθένα

Βόμβα από τον Νίκο Παππά: Μόνο 4 κανάλια ανεξαρτήτως περιεχομένου με 400 εργαζόμενους το καθένα
Και νέα ανατροπή στο τηλεοπτικό τοπίο ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς κατά τη διάρκεια ενημέρωσης σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όπου μεταξύ άλλων έκανε σαφές πως οι τηλεοπτικές άδειες θα είναι μόνο 4 ανεξαρτήτως περιεχομένου.
Μέχρι σήμερα όλοι γνώριζαν πως οι τηλεοπτικές άδειες θα είναι 4 γενικού περιεχομένου και θα μπορούν να υπάρχουν κι άλλα κανάλια ψυχαγωγικού χαρακτήρα ή άλλου ενδιαφέροντος. Ωστόσο, αυτό όπως όλα δείχνουν, δεν θα συμβεί και η κυβέρνηση θα προχωρήσει στη νομοθετική ρύθμιση για 4 κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας και τέρμα.
Στην ενημέρωσή του μάλιστα προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παππάς δήλωσε πως οι τραπεζικοί κύκλοι δεν επιθυμούν περισσότερα από 4 κανάλια.
Σύμφωνα με το σχέδιο του αυτά τα 4 κανάλια θα έχουν 400 εργαζόμενους το ελάχιστο το καθένα και μοναδικό κριτήριο θα είναι η βιωσιμότητά τους.
Μάλιστα, ο κ. Παππάς φέρεται να ενημέρωσε πως η τιμή εκκίνησης για τις τηλεοπτικές άδειες θα είναι μόλις 3,5 εκατομμύρια, σημειώνοντας πως τα 8 εκατομμύρια που είχε πει αρχικά ήταν υψηλές προσδοκίες.
Τέλος, ο αρμόδιος υπουργός δήλωσε πως επιθυμεί όλες οι διαδικασίες να γίνουν πολύ γρήγορα και η προκήρυξη να γίνει άμεσα.
Στο θέμα του νέου τηλεοπτικού τοπίου αναφέρθηκε ο κ. Παππάς μιλώντας στο Mega ισχυριζόμενος πως η απόφαση της κυβέρνησης για 4 τηλεοπτικές άδειες ρυθμίζει την αγορά, γιατί σε διαφορετικοί περίπτωση τα κανάλια δεν θα είναι βιώσιμα. Μάλιστα, σε περίπτωση που δεν υπάρξουν κανάλια που θα συγχωνευτούν και θα βρεθούν χιλιάδες εργαζομενοι στο δρόμο, δήλωσε πως η κυβέρνηση δεν έχει καμία ευθύνη.
Άφησε βέβαια ανοιχτό το ενδεχόμενο να αυξηθεί το πλαφόν των εργαζομένων ανά κανάλι από τους 400 εργαζομένους στους 500 εργαζόμενους. 

newsit,gr

Στην αντεπίθεση τα κανάλια - Η ανατροπή με τις 4 άδειες πανελλαδικής εμβέλειας Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας: Η Κυβέρνησή διαπράττει συνταγματική εκτροπή,με άκρως αυταρχικό και καθόλου τεκμηριωμένο τρόπο

Στην αντεπίθεση τα κανάλια - Η ανατροπή με τις 4 άδειες πανελλαδικής εμβέλειας 

Με ανακοίνωση απαντά η Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας) στις κυβερνητικές ανακοινώσεις περί κατάθεσης νομοθετικής διάταξης για τις τηλεοπτικές άδειες, καλώντας την κυβέρνηση σε διάλογο για να μπουν οι κανόνες που λέει ότι επιθυμεί στο τηλεοπτικό τοπίο.

Η κυβέρνηση με την νομοθετική διάταξη πλέον θα ορίζει πως οι τηλεοπτικές άδειες εθνικής εμβέλειας θα είναι τέσσερις και η διαγωνιστική διαδικασία θα πραγματοποιηθεί υπό την κυβερνητική αιγίδα και δίχως τη συμμετοχή ή την εποπτεία του ΕΣΡ.
Η ανακοίνωση της ΕΙΤΗΣΕΕ αναφέρει ότι

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας σε απάντηση της Γενικής Γραμματείας του πρωθυπουργού

Αρχική


«Το ερώτημα παραμένει: Ποιόν να πιστέψουν οι Έλληνες;
 Τον Τσίπρα των τρακτέρ ή τον Τσίπρα των ΜΑΤ;»


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σε απάντηση της  Γενικής Γραμματείας του πρωθυπουργού, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:


«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, μπροστά στο κύμα αγανάκτησης και οργής όλων των κοινωνικών ομάδων, που συστηματικά εξαπάτησε, χαράζει εναγώνια την τελευταία γραμμή άμυνάς της:

Ότι δήθεν όλοι οι άλλοι - αγρότες, ελεύθεροι επαγγελματίες, Σώματα Ασφαλείας, κόμματα -  υπηρετούν τη διαπλοκή, εκτός από εκείνην.

Ακόμα ένα τεχνητός διχασμός. Ακόμη ένα ψέμα.

Ό,τι και να πουν όμως, το βασανιστικό γι’ αυτούς  ερώτημα παραμένει:

Ποιόν Τσίπρα να πιστέψουν οι πολίτες;

Τον Τσίπρα των τρακτέρ ή τον Τσίπρα των ΜΑΤ;»

Κυριαρχικά δικαιώματα και αντιμετώπιση του προσφυγικού


ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ κ. ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΝΑΤΟ Ή
"ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΕΥΦΥΪΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΑΓΝΟΙΑΣ"

Διαβάζουμε με έκπληξη την θέση του κ.Τσίπρα προς την κ. Μέρκελ για την εμπλοκή του ΝΑΤΟ σε κοινές περιπολίες.
"....ο κ. Τσίπρας, στο πλαίσιο επικοινωνίας με την Γερμανίδα Καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ, κατέστησε σαφές ότι η οποιαδήποτε εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην επιτήρηση στο Αιγαίο για την αντιμετώπιση του προσφυγικού θα αφορά αποκλειστικά τα τουρκικά χωρικά ύδατα και δεν θα πρέπει να θίγει με κανέναν τρόπο τα εληνικά κυριαρχικά δικαιώματα."

15 θρυλικοί έρωτες που ξεκίνησαν από μια απιστία: Από τον Πολ Νιούμαν με την Τζοάν Γούντγουορντ στον Μπραντ Πιτ με την Αντζελίνα Τζολί

 
 Ξεκίνησαν τον έρωτά τους, απατώντας τους συντρόφους τους, και ας είναι επώνυμοι...
Η απιστία φαίνεται πως βγήκε σε καλό στην περίπτωση αυτών των ζευγαριών, καθώς αν και απάτησαν βρήκαν το άλλο τους μισό.
Αρκετά λαμπερά ζευγάρια του Χόλιγουντ ξεκίνησαν τους δεσμούς τους ενώ βρίσκονταν ήδη σε μια σχέση ή ακόμα και σε έναν γάμο. Όταν αποκαλύφθηκε ο παράνομος δεσμός τους, τα μίντια έκαναν πάρτι. Στην κορυφή της λίστας φυσικά ο Μπραντ Πιτ με την Αντζελίνα Τζολί, που ερωτεύτηκαν σφόδρα ενώ εκείνος ήταν παντρεμένος με την Τζένιφερ Άνιστον.
Αλλά και εκείνη όταν γνώρισε τον Τζάστιν Θέρου, οι κακές γλώσσες λένε ότι τον χώρισε από την επί 14 χρόνια φιλενάδα του, Χάιντι Μπίβενς. Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση του υπέροχου Πολ Νιούμαν που έμεινε παντρεμένος 50 χρόνια με την Τζοάν Γούντγουορντ, ένα ζευγάρι υπόδειγμα αγάπης και αφοσίωσης. Όταν τη γνώρισε το 1953 ήταν παντρεμένος.

Σύμφωνα με την επίσημη βιογραφία του Πρίγκιπα Κάρολου, ξεκίνησε παράνομο δεσμό με την Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς το 1986, μόλις 5 χρόνια μετά τον γάμο του με την Πριγκίπισσα Νταϊάνα. Τα "πιτσούνια" τελικά παντρεύτηκαν το 2005.

Oι 10 πιο πλούσιες & ισχυρές γυναίκες της ιστορίας: Από την Αικατερίνη ως την Μπετανκούρ της L' Oreal


Αν και οι γυναίκες δεν έχουν μεγάλη παρουσία στις λίστες με τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο, μέχρι και σήμερα, υπήρξαν κάποιες που κατάφεραν να αποκτήσουν τεράστιες περιουσίες.
Στη λίστα με τις 10 πλουσιότερες από αυτές, ιστορικά, περιλαμβάνονται από κληρονόμους που διαχειρίστηκαν σωστά και μεγάλωσαν την περιουσία που πήραν στα χέρια τους, μέχρι πανούργες αυτοκράτειρες.
10. Σαρλίν ντε Καρβάλιο- Χάινεκεν
Γεννήθηκε: 1954
Χώρα: Ολλανδία
Κορύφωση πλούτου/ παγκόσμιο ΑΕΠ: 0,017%
Η περιουσία της έφτασε στα 12,7 δισ. δολάρια φέτος. Είναι το μοναδικό παιδί του Φρέντι Χάινεκεν, ο οποίος διετέλεσε CEO στην τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία ζυθοποιίας στον κόσμο από το 1971 έως το 1989. Κληρονόμησε το 25% της Heineken International όταν ο πατέρας ρτης πέθανε το 2002.

 
9. Αν Κοξ Τσέιμπερς
Γεννήθηκε: 1919
Χώρα: ΗΠΑ
Κορύφωση πλούτου/ παγκόσμιο ΑΕΠ: 0,021%

Επιτέλους! Good news ότι στις 31 Μαρτίου 2017 παραδίδεται η Κορίνθου - Πατρών

Με απόφαση του ΥΠΟΜΕΔΙ με ημερομηνία 25.1.2016 δόθηκε εντολή πληρωμής 8.203.191,46 ευρώ για την πληρωμή του 14ου λογαριασμού της 11ης τμηματικής καταβολής της 3ης δόσης της Χρηματοδοτικής Συμβολής του Δημοσίου.
Όπως αναφέρει το ypodomes, με αυτό τον τρόπο ξεκινά με τον καλύτερο τρόπο η χρονιά για την κατασκευή η οποία βρίσκεται σε αρκετά προχωρημένο στάδιο. Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα δόθηκε το έτοιμο τμήμα οδοστρώματος στην περιοχή του Ζευγολατιού για να ετοιμαστεί ο βόρειος (δεξιός) κλάδος του νέου αυτοκινητοδρόμου σε ένα χρονικό διάστημα 3 μηνών.

Τα σενάρια απόδοσης του τμήματος Κόρινθος-Κιάτο συνεχίζουν να υφίστανται όμως οι τελικές αποφάσεις για τα έτοιμα τμήματα του αυτοκινητόδρομου θα ληφθούν την Άνοιξη - αποφάσεις που θα καθορίσουν ποιες και πότε θα είναι αυτές. Σε κάθε περίπτωση η λαιμητόμος της 31ης Μαρτίου 2017 υπάρχει και λειτουργεί πλέον ως αντίστροφη μέτρηση καθώς από τότε μας χωρίζουν μόλις 14 μήνες.
Τα υπόλοιπα που θα μείνουν μετά την λειτουργική απόδοση του τμήματος Κόρινθος-Πάτρα θα είναι 4-5 σημεία που έχουν επαφή με το σιδηρόδρομο και που θα αποδοθούν μερικούς μήνες αργότερα, χωρίς όμως να εμποδίζουν τη λειτουργία του νέου αυτοκινητόδρομου. Το τμήμα Κόρινθος-Πάτρα μήκους 120χλμ θα έχει χαρακτηριστικά κλειστού αυτοκινητόδρομου. Σε όλο το μήκος θα διαθέτει 2 λωρίδες + λωρίδα έκτακτης ανάγκης (ΛΕΑ) ανά κατεύθυνση, ενώ θα υπάρχει διαχωριστικό ασφαλείας στο μέσον.

Σε όλο το μήκος θα υπάρχουν ανισόπεδοι κόμβοι για την είσοδο-έξοδο από τον αυτοκινητόδρομο και σταθμοί εξυπηρέτησης αυτοκινητιστών (ΣΕΑ). Με την ολοκλήρωση και λειτουργία του οδικού άξονα η χρονοαπόσταση των 120χλμ μεταξύ Πάτρας και Κορίνθου θα διανύεται σε 1 ώρα ενώ μεταξύ Πάτρας και Αθήνας σε λιγότερο από 2 ώρες.
Ο αυτοκινητόδρομος θα τελειώνει στον κόμβο Μιντιλίογλου, μετά την Περιμετρική Πάτρας, σημείο από όπου θα ξεκινήσουν τα έργα κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος, έργο που δημοπρατείται αυτή την εποχή με πολλαπλές εργολαβίες.

eirinika.gr

Τα τελευταία νέα της EurActiv.gr

Στο
επίκεντρο η μεταφορά
φυσικού αερίου από το
Ισραήλ

Στο επίκεντρο η μεταφορά φυσικού αερίου από το Ισραήλ

Η μεταφορά φυσικού αερίου από το Ισραήλ αποτελεί μια σοβαρή προοπτική  τόσο για την Ελλάδα όσο και για την υπόλοιπη Ευρώπη…

Δημόσιο: Αυτή είναι η κατανομή 236 υπαλλήλων με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις (ΦΕΚ)

Την κατανομή του προσωπικού σε υπουργεία και δημόσιους φορείς για το 2016 για τους 236 εργαζόμενους που έχουν αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις.
Δείτε αναλυτικά την κατανομή ΕΔΩ.

aftodioikisi.gr

Ποια είναι τα 116 πιστοποιητικά που μπορείτε να παραλάβετε μέσω ΕΡΜΗΣ ή ΚΕΠ – Όλη η διαδικασία (λίστα)

Σε 116 ανέρχονται τα πιστοποιητικά που μπορούν να παραλάβουν οι πολίτες είτε ηλεκτρονικά σε δεύτερο χρόνο από την ηλεκτρονική τους θυρίδα είτε με φυσική παρουσία από το ΚΕΠ της επιλογής τους.  Η διαδικασία μπορεί να γίνει είτε από την πύλη ΕΡΜΗΣ (www.ermis.gov.grμέσω της ηλεκτρονικής θυρίδας του πολίτη, είτε πηγαίνοντας στα ΚΕΠ που δηλώνει o πολίτης κατά την υποβολή της αίτησης.
Για τις 116 υπηρεσίες, ο υπάλληλος του ΚΕΠ αναζητά με φυσικό τρόπο το παραγόμενο αποτέλεσμα από τον αρμόδιο φορέα και απαντά στον πολίτη. Κατά την υποβολή της αίτησης, ζητείται από τον πολίτη η επιλογή ενός ΚΕΠ το οποίο θα διαχειριστεί την υπόθεσή του. Εάν επιθυμεί το αποτέλεσμα της αίτησης να αποθηκευτεί απευθείας στην ηλεκτρονική του θυρίδα θα πρέπει να επιλέξει στο πρώτο βήμα, ΚΕΠ με δυνατότητα ψηφιοποίησης εγγράφων.

Διαγωνισμός Σεναρίου με θέμα την Κύπρο [Παράταση υποβολών: 8/5/2016]

Κατόπιν παράκλησης αρκετών ανθρώπων που επιθυμούν να μετάσχουν στον διαγωνισμό συγγραφής σεναρίου ταινίας μεγάλου μήκους με θέμα "ΚΥΠΡΟΣ", δόθηκε παράταση έως την 8η Μαΐου 2016.

Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος σε συνεργασία με τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας και το Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα προκηρύσσουν:
Διαγωνισμό Συγγραφής Σεναρίου για Ταινία Μεγάλου Μήκους:
Πρωτότυπου Έργου στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα με θέμα την ΚΥΠΡΟ.
Η θεματολογία παραμένει ευρύτατη καθώς δύναται να περιλάβει αρχαιολογικά, ιστορικά, πολιτικά, πολιτιστικά και κάθε είδους θέμα που αναφέρεται στην Κύπρο και την μακραίωνη ιστορία της όπως επίσης και θέματα που αφορούν προσωπικότητες της Κύπρου, που έζησαν στην Κύπρο η αλλαχού. Τέλος θα γίνουν δεκτά και σενάρια που πραγματεύονται τις σχέσεις της Κύπρου με άλλους λαούς.
Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι, αφού προηγουμένως κατοχυρώσουν το σενάριό τους στον δικτυακό τόπο της Ε.Σ.Ε. www.senariografoi.gr όπως το αποστείλουν ηλεκτρονικά σε μορφή PDF, μαζί με την απόδειξη κατοχύρωσης που θα παραλάβουν μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, μέχρι την 8η Μαΐου στην ηλεκτρονική διεύθυνση akak1@hotmail.com. Οι κάτοικοι Κύπρου μπορούν να κατοχυρώνουν και στην Κύπρο.
Αναλυτικά οι όροι του διαγωνισμού αναφέρονται στη διεύθυνση: http://senariografoi.gr/gr/news/stories/i886/

Φοιτήτες και άνεργοι γλυτώνουν το φόρο για εισοδήματα μέχρι 6000 ευρώ

Φοιτητές και άνεργοι φαίνεται πως θα γλιτώσουν την καταβολή φόρων για εισοδήματα έως 6.000 ευρώ σύμφωνα με διάταξη  ...

Δημοψήφισμα για τα Hot spot στην Κω με διαφωνίες των Αιρετών του νησιού

Το μπαλάκι στους δημότες της Κω πετάει ο Δήμαρχος κύριος Κυρίτσης με την απόφαση για δημοψήφισμα καθώς προτρέχει και ανακοινώνει τη βούληση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία  ...

Με το προσφυγικό των επιχειρήσεων θα ασχοληθεί η κυβέρνηση;


ioulia-mitrianouΓράφει η Ιουλία Μητριάνου*

Περίπου 60.000 Ελληνικές επιχειρήσεις μεταφέρθηκαν στη Βουλγαρία τους τελευταίους μήνες για να αποφύγουν τη γραφειοκρατία, τους περιορισμούς κεφαλαίων και τους υψηλούς φόρους της χώρας μας. Η ανεργία μαστίζει τους πολίτες που θα έπρεπε να ανήκουν στον παραγωγικό ιστό.
Ταυτόχρονα όλοι οι οικονομικοί δείκτες σύμφωνα με έρευνα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου για τον ιδιωτικό τομέα είναι αποκαρδιωτικοί.

Ο Βερναρδάκης δηλώνει έτοιμος για αλλαγές στο ν/σ για το Δημόσιο – Τι ζήτησαν οι φορείς

‘Ετοιμος να ενσωματώσει πολλές παρατηρήσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής από τους 20 εκπροσώπους φορέων εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χριστόφορος Βερναρδάκης κλείνοντας τη δεύτερη ημέρα συζήτησης του νομοσχεδίου για τη “Διαφάνεια – Αξιοκρατία και Αποτελεσματικότητα της Δημόσιας Διοίκησης”.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βερναρδάκης κατά την πρώτη συνεδρίαση την Παρασκευή είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο για τρεις αλλαγές:

Ερώτηση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες συνυπέγραψε ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας.

Γραπτή ερώτηση για τη διαδικασία αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου προς τους ιδιώτες συνυπέγραψε ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας. Στο κείμενο της ερώτησης, με πρώτο υπογράφοντα τον βουλευτή Φθιώτιδας Χρήστο Σταϊκούρα και συνυπογράφοντα τον βουλευτή Ημαθίας Αποστόλη Βεσυρόπουλο, οι βουλευτές της Ν.Δ. καλούν τον αρμόδιο υπουργό να εκπονήσει έναν ρεαλιστικό σχεδιασμό καθώς και σαφές χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου προς τους ιδιώτες. Παράλληλα, επικαλούνται το Δελτίο Εκτέλεσης Προϋπολογισμού της Γενικής Κυβέρνησης για την περίοδο Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου 2015 σύμφωνα με το οποίο οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου προς ιδιώτες διογκώθηκαν και ανήλθαν στα 4,7 δις ευρώ, δηλαδή, αυξημένες κατά 51% από το τέλος του 2014.

Οι βουλευτές τονίζουν πως η απουσία χρονοδιαγράμματος, καθυστερεί την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου από την Κυβέρνηση η οποία όμως αποτελεί κρίσιμο παράγοντα τόνωσης της ρευστότητας και επομένως της πραγματικής οικονομίας.


Συγκεκριμένα στην ερώτηση αναφέρεται:

Συνάντηση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Γιώργο Καμίνη



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε σήμερα, Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, με το Δήμαρχο Αθηναίων, κ. Γιώργο Καμίνη, στα Κεντρικά Γραφεία του Κόμματος.

           

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για το προσφυγικό -  μεταναστευτικό ζήτημα.

 

Αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης, έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις:

Την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου η ενημέρωση των Πολιτικών Συντακτών από τον Εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Κουμουτσάκο



Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, από τον Εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτή Β’ Αθηνών, κ. Γιώργο Κουμουτσάκο, θα γίνει αύριο Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου, στις 11:00, στα κεντρικά γραφεία του Κόμματος.  

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με αντιπροσωπεία του Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών

 


Τα ζητήματα που απασχολούν τον Πολιτικό Σύνδεσμο Γυναικών συζητήθηκαν εκτενώς κατά τη διάρκεια της συνάντησης μελών του προεδρείου του με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νικόλαο Βούτση.
Ο Πρόεδρος της Βουλής, υποδεχόμενος την αντιπροσωπεία, σημείωσε ότι η Βουλή είναι στη διάθεση του Συνδέσμου προκειμένου να προωθηθούν μια σειρά εκκρεμών ζητημάτων.
Η Πρόεδρος του Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών, κ. Ζέτα Μακρή, τόνισε πως η διακομματική αντιπροσωπεία η οποία επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Βουλής προσβλέπει στη συμβολή του  για την υποστήριξη των  εκκρεμών θεμάτων, τα οποία εξέθεσαν αναλυτικά τα μέλη της.
Στη συνάντηση παραβρέθηκε επίσης η κ. Σοφία Βούλτεψη, Αντιπρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής.  Τον Πολιτικό Σύνδεσμο Γυναικών εκπροσώπησαν η  πρόεδρός του κ. Ζέτα Μακρή, οι αντιπρόεδροι κυρίες  Χαρά Καφαντάρη, Τζένη Τσουμάνη, Άννα Καραμάνου, Ζέφη Δημαδάμα, Ρένα Κιτσοπανίδου, η γενική γραμματέας  κ. Έφη Μπέκου  και η ταμίας του κ. Μαίρη Συναρέλλη.

ΛΟΥΤΡΑΚΙ: ΠΡΩΤΗ ΔΙΑΝΟΜΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Τ.Ε.Β.Α. (Δωρεάν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης)



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
 ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
 ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ –
ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ- ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ  

ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΘΕΜΑ: ΠΡΩΤΗ ΔΙΑΝΟΜΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
     Τ.Ε.Β.Α. (Δωρεάν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης)

Σας γνωστοποιούμε ότι την ΔΕΥΤΕΡΑ 15-02-2016 θα ξεκινήσει η δωρεάν διανομή τροφίμων και ειδών βασικής υλικής συνδρομής στο Δήμο μας.

            Τα προϊόντα που δα διανεμηθούν είναι: νωπά κοτόπουλα και είδη καθαρισμού.

          Οι δικαιούχοι, παρακαλούνται  τη ΔΕΥΤΕΡΑ 15-02-2016 ΚΑΙ  ΩΡΑ 10:00 Π.Μ  να βρίσκονται σε κάποιο από τα παρακάτω σημεία για να παραλάβουν τα προϊόντα που τους αναλογούν.        

·        Στο χώρο του ΚΑΠΗ Λουτρακίου (Μπολέτη και Υψηλάντου)
·        στο Δημοτικό Κατάστημα Αγ. Θεοδώρων

·        στο Δημοτικό Κατάστημα Ισθμίας 

Η ΔΕ ΤΕΕ καλεί ΥΠΕΝ και ΕΚΧΑ να μην λάβουν καμία απόφαση για το διαγωνισμό ΚΤΙΜΑ_13 του Κτηματολογίου χωρίς διάλογο

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κάλεσμα προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος Πάνο Σκουρλέτη και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΧΑ ΑΕ να μην προχωρήσουν σήμερα σε οποιαδήποτε απόφαση για το διαγωνισμό ΚΤΙΜΑ_13 που αφορά περίπου το 70% της κτηματογράφησης της χώρας απευθύνει με χθεσινοβραδινή ανακοίνωσή της η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ. 

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας «Τον Τσίπρα των τρακτέρ ή των ΜΑΤ να πιστέψουν οι Έλληνες πολίτες;»

Αρχική


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, απαντώντας στην τοποθέτηση του κ. Τσίπρα στο Υπουργικό Συμβούλιο, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:


«Ο κ. Τσίπρας εγκλωβισμένος στα αδιέξοδα που ο ίδιος δημιούργησε συνεχίζει την πολιτική της πόλωσης, του διχασμού και της εξαπάτησης.

Σήμερα είπε μία αλήθεια και πολλά ψέματα.

Αλήθεια είναι ότι έρχονται πολύ πιο δύσκολες μέρες. Και αυτό εξαιτίας, κυρίως, της ανεύθυνης και, τελικά, επικίνδυνης πολιτικής του.

Ψέμα είναι όσα είπε για την εξωτερική πολιτική. Δηλώνει ικανοποιημένος, ενώ τον αγνοούν. Μένει “έξω από το δωμάτιο”, ενώ την ίδια ώρα, “μέσα”, άλλοι συζητούν θέματα υψίστης σημασίας για τη χώρα μας.

Ψέμα είναι ότι δεν θέλει να κόψει συντάξεις. Την ώρα που και τις συντάξεις κόβει, και τις εισφορές αυξάνει και, τελικά, δεν λύνει το πρόβλημα.

Ψέμα είναι ότι πολεμά τη διαπλοκή. Την ώρα που αντισυνταγματικά αφαιρεί την αρμοδιότητα για τις άδειες από το ανεξάρτητο ΕΣΡ για να την αναθέσει στην κυβερνητική του πλειοψηφία.

Όμως, με αντισυνταγματικές αποφάσεις “κάτω από το τραπέζι”, δεν χτυπάς τη διαπλοκή. Ο κ. Τσίπρας χτίζει σύστημα διαπλοκής κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του.

Ας είναι πολύ προσεκτικός ο κ. Τσίπρας, όταν μιλά για θεσμική εκτροπή. Ο ίδιος συστηματικά υπονομεύει την ανεξαρτησία των θεσμών και οικοδομεί ένα κομματικό κράτος.

Κανείς πια δεν τον πιστεύει.

Άλλωστε ποιον να πιστέψουν οι Έλληνες πολίτες;


Τον Τσίπρα των τρακτέρ ή τον Τσίπρα των ΜΑΤ;»

Χρυσή Αυγή: Απάντηση στις νέες ψευδείς εξαγγελίες Τσίπρα

Δελτίο Τύπου

Τρομοκρατημένος από τις δυναμικές κινητοποιήσεις των Ελλήνων, ο γερμανόδουλος Τσίπρας άρχισε πάλι τα ψέμματα και τις ανέξοδες υποσχέσεις που δεν πρόκειται να τηρήσει.

Η ανοχή όμως τελείωσε, ο ελληνικός λαός γυρίζει την πλάτη στους απατεώνες και η συγκυβέρνηση Σύριζα-Ανέλ καταρρέει.

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Ένωση Κεντρώων: Λόγια του αέρα

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΘΗΝΑ 10/2/16

Από την Ένωση Κεντρώων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση :
Η ομιλία του κ. Τσίπρα στο Υπουργικό συμβούλιο δείχνει ότι τα περί συναίνεσης που ζητούσε ήταν λόγια του αέρα και ότι τώρα ο ίδιος ενώ είναι αντίθετή του όλη η κοινωνία, σχεδιάζει με αυταρχικό και αλαζονικό τρόπο να παραμείνει στην εξουσία. Όμως η Ένωση Κεντρώων του θυμίζει ότι έτσι φέρονται οι Τύραννοι λίγο πριν καταρρεύσουν.  

Από το Γραφείο Τύπου


Κωνσταντίνος Κιτσόπουλος

Ομιλία - διάγγελμα από τον Αλέξη Τσίπρα - Θα υλοποιήσω τα μέτρα !


Η σημερινή ομιλία – διάγγελμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο υπουργικό συμβούλιο, ήταν μια ομιλία χωρίς εκπλήξεις αλλά και μια ομιλία ενός ηγέτη που δηλώνει αποφασισμένος να υλοποιήσει τα μέτρα για τα οποία έχει δεσμευθεί προς τους δανειστές.
Ο κ. Τσίπρας, απευθυνόμενος ξεκάθαρα στο εσωτερικό της χώρας αναφέρθηκε στο Ασφαλιστικό αφήνοντας μαι μικρή χαραμάδα αλλαγών αλλά μόνο στο πλαίσιο του διαλόγου. Είπε ακόμα ότι είναι αυτονόητο ότι θα γίνει αποδεκτή από τους θεσμούς η αύξηση των εργοδοτικών εισφορών που συμφώνησε ο ίδιος με τις εργοδοτικές οργανώσεις παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με πληροφορίες αυτό δεν έχει γίνει αποδεκτό. Με έμφαση επίσης είπε ότι δεν θα κοπούν οι συντάξεις για 12η φορά.

Η (ΑΝΑΒΛΗΘΕΙΣΑ) ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Κ. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Του Γρηγόρη Κλαδούχου

Στην Κρήτη οι αγρότες έκαναν κηδεία πολιτικών. Στο Ξυλόκαστρο ετοίμαζαν γιορτή. Θρήνοι και χαρές. Είναι το υπερρεαλιστικό σύμπαν της θολωμένου συλλογικού μυαλού της χώρας.
      Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας επρόκειτο να τιμηθεί από τον δήμο Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης. Την ημέρα της τοπικής γιορτής του Αγίου Βλασίου. Ενώ η κοινωνία είναι σε αναβρασμό το αποφάσισε ο Δήμος. Χωρίς περίσκεψη. Και στοιχειώδη ρεαλιστική εκτίμηση της κατάστασης εμπλέκουν και εισάγουν τον Πρόεδρο στο κάδρο των συγκρούσεων.