Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Ολυμπία Οδός: 12 σήραγγες μετατρέπουν το Κόρινθος-Πάτρα σε Αυτοκινητόδρομο υψηλών προδιαγραφών

olimpia odos dromos
Το πλέον δύσκολο έργο χαρακτηρίζεται η αναβάθμιση σε αυτοκινητόδρομο του τμήματος Κόρινθος-Πάτρα. Σήμερα οι θαρραλέοι οδηγοί που διασχίζουν το τμήμα αυτό είναι αναγκασμένοι να οδηγούν ανάμεσα σε ένα στενό δρόμο χωρίς ασφάλεια από τη μία και με τα εργοτάξια σε συνεχή διάταξη δίπλα τους από την άλλη.
Όμως το γεωγραφικό ανάγλυφο της περιοχής δεν θα επέτρεπε και κάτι άλλο. Πρόκειται για ένα καθημερινό άθλο των ανθρώπων της Ολυμπίας Οδού, του επιστημονικού προσωπικού και των εργαζομένων που αντίστοιχα δουλεύουν σε δύσκολες συνθήκες με την κυκλοφορία των οχημάτων στην κυριολεξία σε απόσταση αναπνοής. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του ypodomes.com τα έργα τρέχουν με ικανοποιητικούς ρυθμούς παρά τις σημαντικές δυσκολίες.
Παρά τις μεγάλες δυσκολίες που παρουσιάζει αυτός ο άξονας σήμερα, υπάρχει ένα συστατικό επιτυχίας. Σε κανένα σημείο του δρόμου δεν υπάρχει τρομερή στένωση και ανά λίγα χιλιόμετρα υπάρχει ένα –έστω υποτυπώδες- άνοιγμα για προσωρινή στάση οχημάτων.
120 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΜΕ 12 «ΚΡΥΦΕΣ» ΣΗΡΑΓΓΕΣ
Στην πραγματικότητα ένα ακόμα πιο δύσκολο έργο έχει ήδη συντελεστεί στον δρόμο αυτό. Στα 120 χιλιόμετρα αναβάθμισης του δρόμου σε κατασκευή βρίσκονται και 12 σήραγγες που θα συντελέσουν τα μέγιστα στην μετατροπή του δρόμου σε ένα κλειστό ασφαλές αυτοκινητόδρομο.
Συνολικά οι σήραγγες είναι συνολικού μήκους 10.375μ. Η μεγαλύτερη είναι η σήραγγα Παναγοπούλας με 4,2χλμ μήκος περίπου ενώ η πιο δύσκολη είναι η σήραγγα Πλατάνου μήκους 1,6χλμ λόγω του ασταθούς γεωλογικού υπεδάφους.
Όλες οι σήραγγες είναι διανοιγμένες ενώ σε διάνοιξη παραμένει μόνο η σήραγγα στον Πλάτανο. Εκτός από τις σήραγγες υπάρχουν και υπόγεια τμήματα (cut and cover), συνολικού μήκους 3.374 μέτρα.
ΕΝΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΥΨΗΛΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΓΩΝ
Σε περίπου 1 χρόνο (Μάρτιος 2017) τα 120 χλμ. του τμήματος Κόρινθος – Πάτρα, θα είναι εντελώς διαφορετικά για τον οδηγό, για να κυριολεκτούμε θα είναι αγνώριστο σε σχέση με το παρελθόν. Σε όλο το μήκος θα υπάρχουν 2 λωρίδες κυκλοφορίας +ΛΕΑ ανά κατεύθυνση και μεσαίο διαχωριστικό διάζωμα. Ο αυτοκινητόδρομος αυτός θα έχει πλάτος 26,5 μέτρα με εξαίρεση το τμήμα Έξοδος Πάτρας – Διόδια Ρίου μήκους 6 χλμ που θα διαθέτει 4 Λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση με συνολικό πλάτος 33,15 μέτρα. Λίγο αργότερα από τον Μάρτιο θα παραδοθούν 2-3 σημεία με τεχνικές δυσκολίες.
Αυτή την εποχή προετοιμάζεται η παράδοση των πρώτων τμημάτων στην κυκλοφορία και πιθανότατα το αμέσως επόμενο διάστημα θα έχουμε και την πρώτη μεγάλη παράδοση τμήματος που προσδιορίζεται στο υποτμήμα Κόρινθος-Κιάτο

Ματαιώσεις και τροποποιήσεις δρομολογίων σε τρένα και προαστιακό

Ματαιώσεις και τροποποιήσεις δρομολογίων σε τρένα και προαστιακό
Λόγω των τρίωρων επαναλαμβανόμενων στάσεων εργασίας που πραγματοποιούν και αυτή την εβδομάδα οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο θα σημειωθούν ματαιώσεις και τροποποιήσεις στα δρομολόγια όλου του σιδηροδρομικού δικτύου, των αμαξοστοιχιών του Προαστιακού της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας, καθώς και στα δρομολόγια των λεωφορείων στη διαδρομή Κιάτο - Πάτρα και αντιστρόφως.
Υπενθυμίζεται, πως οι στάσεις εργασίας ξεκινούν από σήμερα Τρίτη έως και την ερχόμενη Πέμπτη τις ώρες 05:00-08:00,13:00-16:00,21:00-24:00. Τις παραπάνω ώρες και ημέρες των στάσεων εργασίας δεν θα εξασφαλίζεται η κυκλοφορία για τους συρμούς του ΜΕΤΡΟ, στο τμήμα Δ. Πλακεντίας - Αεροδρόμιο. Κανονικά θα πραγματοποιούνται όλα τα δρομολόγια από την ερχόμενη Παρασκευή 22 Ιανουαρίου.
Αναλυτικά οι αριθμοί των αμαξοστοιχιών που τα δρομολόγια τους θα ματαιωθούν είναι οι εξής:


Μεταξύ Αεροδρομίου - Κιάτου - Αεροδρομίου οι αμαξοστοιχίες του Προαστιακού:4400,4402,4412,4414,4416,4418,4428,4430,4432,4401,4403,4415,4417, 4419,4431,4433
Σημειώνεται πως οι αμαξοστοιχίες 4405 & 4421 θα κυκλοφορήσουν μεταξύ(Λιόσια Αεροδρόμιο) και οι αμαξοστοιχίες 4404 & 4420 θα αναχωρήσουν μετά τη λήξη της στάσης εργασίας.

Μεταξύ Διακοπτού-Καλαβρύτων-Διακοπτού 1336, 1337
Μεταξύ Αγ. Ανδρέα -Πάτρας -Ρίου - Αγ. Βασιλείου οι αμαξοστοιχίες του Προαστιακού: 1300,1301,1302,1303,1304,2303,2304,2305,2306,2307,2308,3300,3309,
4300, 4301,4302,4303
Επίσης, δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομογόγια των Λεωφορείων μεταξύ Κιάτου - Πάτρας -ΚιάτουΛ2,Λ4,
Μεταξύ Πύργου-Κατάκολου-Ολυμπίας-Πύργου δεν θα πραγματοποιηθεί το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας 1380 και 1381μεταξύ Ολυμπία-Πύργου.
Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από τον αριθμό 14511 και στο www.trainose.gr

30.000 παιδιά το χρόνο εγκαταλείπουν το σχολείο

Σε ποσοστό που αγγίζει περίπου το 4% ανέρχεται η σχολική διαρροή στην Ελλάδα και κυρίως όσον αφορά στους μαθητές του ...
airetos.gr

Ανυπόστατα δημοσιεύματα για τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στη δημοτική παράταξη "Πρωτοβουλία Αλληλέγγυων Πολιτών Δήμου Κορινθίων".


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αναφορικά με ανυπόστατα δημοσιεύματα που αφορούν τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στη δημοτική παράταξη «Πρωτοβουλία Αλληλέγγυων Πολιτών Δήμου Κορινθίων» θα θέλαμε να διευκρινήσουμε ότι δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Καμιά τέτοιου είδους απόφαση δεν έχει ληφθεί από τη ΝΕ. Ειδικά στο χώρο της Αυτοδιοίκησης ΟΛΕΣ οι δημοτικές παρατάξεις που υποστηρίχθηκαν από το ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές, διοργανώνουν από κοινού εκδήλωση το ερχόμενο Σάββατο στο Κιάτο με θέμα τη διαχείριση απορριμμάτων. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ εμμένει στην αντίληψη ότι οι αυτοδιοικητικές παρατάξεις πρέπει να είναι ανοικτές σε συμμετοχή πολιτών με διαφορετικές πολιτικές καταβολές. Στη λογική αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ  συμμετέχει και στηρίζει τα αυτοδιοικητικά σχήματα, του νομού όπως ακριβώς τα στήριξε και στις εκλογές του 2014. Ιδιαίτερα τιμά την αγωνιστική ιστορία και το ήθος του Παναγιώτη Ψηλογιαννόπουλου.

Υ/Γ. Διευκρινίζουμε ότι Συντονιστής της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας είναι ο σ. Αντώνης Πρεντάκης. Ο σ. Γ. Παπασταμόπουλος είναι Συντονιστής της Οργάνωσης Μελών Κορίνθου

Κόρινθος 19/1/2016
Γραφείο Τύπου της ΝΕ Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ

Μανώλης Κεφαλογιάννης: Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το μεταναστευτικό παρουσία των κυρίων Γιούνκερ και Τουσκ

http://www.creteplus.gr/assets/pages/8dafc-kefalogiannis.jpg
Στη σημερινή Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου παρουσία του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κυρίου Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ και του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κυρίου Ντόναλντ Τουσκ, ο κύριος Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης, Επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, ανέφερε τα εξής:

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Ο διαπολιτισμικός διάλογος καταλύτης στην προώθηση των ευρωπαϊκών αξιών

http://www.rodiaki.gr/articles/2014-06-03/279637/thumb_640.jpg
Με αφορμή την ψήφιση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο της έκθεσης για το ρόλο του διαπολιτισμικού διαλόγου, της πολιτισμικής πολυμορφίας και της εκπαίδευσης στην προώθηση των θεμελιωδών αξιών της ΕΕ, η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και Αντιπρόεδρος της Ομάδας Εργασίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για Νομικές και Εσωτερικές Υποθέσεις, Ελίζα Βόζεμπεργκ- Βρυωνίδη, έκανε γραπτή παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Υπογράμμισε τη σκληρή μάχη που δίνει η Ευρώπη το τελευταίο διάστημα, για να ανταποκριθεί στην κρίσιμη συγκυρία που βιώνει, εν μέσω της ανεξέλεγκτης ροής μεταναστών, της αυξανόμενης εισόδου στρατολογημένων μαχητών της θρησκευτικής τρομοκρατίας και της εξάπλωσης του διασυνοριακού οργανωμένου εγκλήματος με κύριο στόχο την Ευρώπη.

Θεόδωρος Ζαγοράκης: «Οφείλουμε να στηρίξουμε την ειδική αγωγή και εκπαίδευση, με κάθε μέσο»

http://greece.greekreporter.com/files/zagorakis-europe.jpg
Το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η δημόσια ειδική αγωγή και εκπαίδευση ανέδειξε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Θεόδωρος Ζαγοράκης. Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής, με ερώτησή του, ζητά από την ΕΕ τη διαρκή και αποτελεσματική στήριξή της, τόσο σε  οικονομικό, όσο και σε τεχνικό επίπεδο. Στην ερώτηση του θέτει και το ζήτημα της ποιότητας στην παρεχόμενη ειδική εκπαίδευση και αγωγή, καθώς και τις δυνατότητες πρόσβασης σε αυτή.

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΏΝ ΚΑΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ

12341137_1659455290974726_6541277015821429338_n 
Η εκστρατεία ενημέρωσης τελεί υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ και τη συνεργασία της Ιατρικής κοινότητας και του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων.Το παρόν έδωσε ο ιατρός του Γ.Ν Κορίνθου κ. Αναστάσιος Γκιολής ως μέλος Δ.Σ Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, ο οποίος επισήμανε πως η Ελλάδα διατηρεί αρνητική πρωτιά στην κατανάλωση αντιβιοτικών διεθνώς και συγχρόνως κατέχει ένα από τα πλέον  υψηλά ποσοστά μικροβιακής αντοχής σε παγκόσμια κλίμακα, με αποτέλεσμα τα αντιβιοτικά να καταστούν αναποτελεσματικά στην αντιμετώπιση σοβαρών και θανατηφόρων λοιμώξεων.

Στη χώρα μας σύμφωνα με πρόσφατες στατιστικές, ένας στους δύο ενήλικες παίρνει αντιβιοτικά για βήχα,πονόλαιμο και συνάχι, δηλ. για ιώσεις στις οποίες δεν είναι δραστικά τα αντιβιοτικά.Επιπλέον η Ελλάδα υστερεί δραματικά στον προληπτικό εμβολιασμό εμβολιασμό κατά της γρίπης, όπως και έναντι του πνευμονιόκοκκου για ενήλικες.
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Γ.ΓΚΙΟΛΗΣ ΜD,MSc,PhD
ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΑΝ.ΑΘΗΝΩΝ

Μαρία Σπυράκη προς Ζ.Κ. Γιούνκερ: Κυρώσεις στα κράτη - μέλη που δεν τηρούν τη συμφωνία για το μεταναστευτικό

http://www.mariaspyraki.gr/wp-content/uploads/unnamed-11-1024x683-960x540.jpg
Μηχανισμό κυρώσεων για τα κράτη-μέλη που δεν εκπληρώνουν την υποχρέωσή τους να φιλοξενήσουν το συγκεκριμένο αριθμό προσφύγων που έχουν δεσμευθεί , ζήτησε με παρέμβασή της στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ενώπιον του προέδρου της Κομισιόν Ζ.Κ. Γιούνκερ, η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του ΕΛΚ κυρία Μαρία Σπυράκη.

Παράλληλα, ζήτησε εντατική επιτήρηση της Τουρκίας για την εφαρμογή της συμφωνίας με την Ε.Ε. ώστε να ελεγχθεί το κύμα των μεταναστευτικών ροών και να προχωρήσει η επαναπροώθηση.
Στην παρέμβασή της η Μαρία Σπυράκη επεσήμανε ιδιαίτερα ότι «η ανισορροπία στην συνεισφορά των κρατών-μελών στην αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης, αποτελεί θρυαλλίδα στα θεμέλια της Ένωσης».

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΣΠΥΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑΝΙΚΗ ΑΝΕΡΓΙΑ

http://www.mariaspyraki.gr/wp-content/uploads/unnamed-11-1024x683-960x540.jpg
Να σταματήσει η “ψευτομαθητεία” ώστε η εκπαίδευση των νέων ανέργων να στοχεύει σε πραγματικές θέσεις εργασίας ζήτησε με παρέμβασή της για τη νεανική ανεργία, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ε.Λ.Κ. Μαρία Σπυράκη.
Η Μαρία Σπυράκη τόνισε ότι «οφείλουμε να ενθαρρύνουμε τη νεανική εξωστρεφή επιχειρηματικότητα με προώθηση των νέων επιχειρηματιών στο Erasmus, αλλά και τη συνεργασία των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων με τις επιχειρήσεις ώστε οι δύο εκατομμύρια κενές θέσεις εργασίας που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη να γίνουν άμεσα δουλειές με προοπτική».

Κοινό μέτωπο για επιβίωση του επιστημονικού δυναμικού της χώρας – Οι επιστημονικοί φορείς ενώνουν δυνάμεις για το συλλαλητήριο της Πέμπτης 21/6 κατά του νέου ασφαλιστικού

ÊïéíÞ óõíÝíôåõîç ôýðïõ åðéóôçìïíéêþí öïñÝùí ãéá ôï ðñïôåéíüìåíï áðü ôçí êõâÝñíçóç ó÷Ýäéï ôïõ íÝïõ áóöáëéóôéêïý óõóôÞìáôïò êáé ôéò êéíçôïðïéÞóåéò åíáíôßïí áõôïý ôïõ ó÷åäßïõ ðïõ áðïöÜóéóáí ïé åðéóôçìïíéêïß êáé åðáããåëìáôéêïß öïñåßò, Ôñßôç 19 Éáíïõáñßïõ 2016. ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁËÅÎÁÍÄÑÏÓ ÂËÁ×ÏÓ 
Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, Ολομέλεια Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων, Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών, Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών, Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών, Ένωση Ελλήνων Χημικών, Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος.
 Όλοι στην πορεία, όλοι στη διαμαρτυρία!

Κοινό μέτωπο για επιβίωση του επιστημονικού δυναμικού της χώρας – Οι επιστημονικοί φορείς ενώνουν δυνάμεις για το συλλαλητήριο της Πέμπτης 21/6 κατά του νέου ασφαλιστικού

Ενώνουν τις δυνάμεις τους για κοινό αγώνα οι επιστημονικοί φορείς της χώρας μας, ενάντια στις προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, καθώς τυχόν εφαρμογή των μέτρων που περιλαμβάνονται στο προσχέδιο νόμου θα εξοντώσει τους ελεύθερους επαγγελματίες και θα οδηγήσει σε αφανισμό το επιστημονικό δυναμικό του τόπου.
Κατά τη διάρκεια της κοινής Συνέντευξης Τύπου των επιστημονικών φορέων που διοργανώθηκε νωρίτερα σήμερα στα γραφεία του ΤΕΕ (Νίκης 4, Σύνταγμα),

Συνάντηση Τσιπρα - Μητσοτάκη Να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας


 Την πρώτη τους συνάντηση έχουν σήμερα στις 15:00 ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ακριβώς στις 15:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέρασε το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου, συνοδευόμενος από τον εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Κουμουτσάκο και τον διευθυντή του γραφείου Τύπου της ΝΔ Μακάριο Λαζαρίδη
 
Να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισκέφτηκε εθιμοτυπικά τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.  Στη συνάντηση που είχαν εξέφρασε την ανησυχία του για την γενικότερη πορεία της χώρας που δικαιολογημένα προκαλεί αβεβαιότητα και απογοήτευση στους πολίτες.  

Ειδικότερα αναφέρθηκε:

Κλίμα σύγκρουσης στη συνάντηση Τσίπρα-Μητσοτάκη Για διαρροές από το Μαξίμου που «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», κάνουν λόγο πηγές της Συγγρού

Για διαρροές από το Μαξίμου που «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», κάνουν λόγο πηγές της Συγγρού
Την έντονη αντίδραση της ΝΔ προκάλεσαν οι διαρροές από το Μέγαρο Μαξίμου για τα όσα είπε ο πρωθυπουργός στον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τη σημερινή τους συνάντηση. Πηγές της Συγγρού επεσήμαιναν το γεγονός ότι οι διαρροές πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης, κάτι που χαρακτήρισαν ως «προβληματικό» και «απρεπές».

«Αν έχουν μια ειδική ικανότητα οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού, με τρόπο μεταφυσικό να έχουν γνώση τι έλεγε ο κ. Μητσοτάκης στην κλειστή συνάντηση, οι συνεργάτες του πρωθυπουργού αυτονομούνται, υποσκάπτοντας το μήνυμα που ήθελε να δώσει ο πρωθυπουργός», τόνιζαν στη Συγγρού, υπενθυμίζοντας πως κάτι ανάλογο είχε γίνει και κατά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Επίσκεψη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο

http://cdn2.24live.co/images/2016/01/19/1453209241328494.jpg

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε σήμερα, Τρίτη 19 Ιανουαρίου, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης, έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις:

ΠΕΜΠΤΗ 21/01/2016 - ΟΧΙ στην εξόντωση των Δικηγόρων

sdikigoria.gr
Δελτίο Τύπου Σύγχρονης Δικηγορίας, Παράταξης Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών

Την Πέμπτη 21/1 όλοι οι δικηγορικοί σύλλογοι και τα δικηγορικά γραφεία σε όλη την επικράτεια θα παραμείνουν κλειστά, ως Σύγχρονη Δικηγορία συμμετέχουμε στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο "Επιστημόνων-Ελευθέρων Επαγγελματικών", ενάντια στο ασφαλιστικό-έκτρωμα που στόχο έχει να αφανίσει τους ελευθέρους επαγγελματίες και δη τους νέους επιστήμονες !
Παράδειγμα φορολόγησης με το νέο νομοσχέδιο:

Eισόδημα (φορολογητέο):                          18.000 €
Νέες εισφορές:                                       38,5%*18.000= 6.930
Φόρος εισοδήματος:                              26%Χ11.000= 2.878
Τέλος επιτηδεύματος:                             650 + 126 (εισφορά αλληλεγγύης)
Σύνολο ΦΟΡΩΝ:                                   10.584 €
Επιβάρυνση εισοδήματος:                     58,8%
Προκαταβολή φόρου από εφορία:          2.878 €
ΣΥΝΟΛΟ ΕΤΗΣΕΩΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΩΝ:     13.402 €  ή 74,45% επί του Εισοδήματος!
Διεκδικούμε απλά το δικαίωμα να επιβιώνουμε, να ασκούμε χωρίς δυσβάστακτα εμπόδια το επάγγελμα που σπουδάσαμε!
Το ραντεβού μας, Πέμπτη 21/1 στις 12μ.μ. στα Προπύλαια (Μετρό Πανεπιστήμιο)
Όλοι εκεί!!!
 

Σύγρονη Δικηγορία στην Πράξη

 

Ανασφαλιστικό - Άρθρο του Νίκου Ανδρουλάκη στην Εφημερίδα των Συντακτών




 

Πριν από λίγες ημέρες η κυβέρνηση παρουσίασε την πρόταση για το ασφαλιστικό. Είναι δεδομένο ότι το τελικό κείμενο θα διαφέρει σημαντικά από το σημερινό. Ωστόσο, και ανεξάρτητα από την τελική μορφή που θα έχει το σχέδιο νόμου που θα κατατεθεί στην Βουλή, μια σειρά από συμπεράσματα μπορούν να εξαχθούν με ασφάλεια. Η πρόταση της κυβέρνησης είναι διαγενεακά άδικη, μη βιώσιμη και χαρακτηρίζεται από πολιτικό τακτικισμό. Είναι διαγενεακά άδικη γιατί μεταφέρει τα βάρη σε νυν εργοδότες, εργαζόμενους και μελλοντικούς συνταξιούχους. Όσοι εργάζονται σήμερα θα κληθούν να καταβάλλουν πολύ μεγαλύτερες ασφαλιστικές εισφορές για σημαντικά χαμηλότερες συντάξεις. Είναι ένα ασφαλιστικό σύστημα που δημιουργεί ανασφάλεια παρά ασφάλεια. Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι θα πάρει τελικά σύνταξη. Το αποτέλεσμα:

Πρώτος θάνατος εργαζόμενου στην Κοινωφελή: Εργαζόταν παράνομα στην καθαριότητα του Δήμου Μεγαρέων – Για δολοφονία μιλούν οι συνάδελφοί του

Την τελευταία του πνοή άφησε χθες ο  35χρονος Γιώργος Σταμέλος ο οποίος αν και είχε προσληφθεί μέσω των Προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας εργαζόταν παράνομα στην καθαριότητα του Δήμου Μεγαρέων. Αποτέλεσμα, να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι κατά την πτώση του από απορριμματοφόρο του δήμου και μετά από τετράμηνη νοσηλεία σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας να καταλήξει.

Κατσιφάρας: Σημαντικός μοχλός για την αγροτική οικονομία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας το ΕΣΠΑ 2014-2020

Για μία μοναδική ευκαιρία, η οποία θα συμβάλει στην ενίσχυση της αγροτικής οικονομίας, στην αύξηση της παραγωγικότητας και στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας κατά  ...
airetos,gr 

Σε σπάσιμο εκλογικών περιφερειών προχωρεί η Κυβέρνηση

«Φωτιές» άναψε στα κόμματα και στους βουλευτές ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής, ανακοινώνοντας σαρωτικές αλλαγές στον εκλογικό νόμο.

Μεταξύ άλλων, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στην ΕΡΤ ο κ. Κουρουμπλής προανήγγειλε πως θα σπάσουν όλες οι μεγάλες εκλογικές περιφέρειες και όχι μόνο η Β’ Αθηνών και πρόσθεσε πως κατά την προσωπική του άποψη «δεν θα πρέπει να υπάρξουν περιφέρειες με πάνω από 6 βουλευτές».
Χαρακτήρισε τις μεγάλες περιφέρειες ως «τα μεγαλύτερα εκκολαπτήρια διαφθοράς». Ενώ τόνισε ότι στο τραπέζι του διαλόγου θα μπει και το θέμα των θητειών των βουλευτών.

Μετά τις ανακοινώσεις Κουρουμπλή, άπαντες άρχισαν να... ψάχνονται για το πώς θα δημιουργηθεί ο χάρτης των περιφερειών ανά τη χώρα, εφόσον προκριθούν αυτές οι αλλαγές από την κυβέρνηση.
Από τις 55+1 εκλογικές περιφέρειες (με την επικρατείας) οι 10 εξ αυτών – οι λεγόμενες «μεγάλες» εκλέγουν πάνω από 6 βουλευτές.

Πρόκειται για τις περιφέρειες:

Απεργούν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ

Τους τελευταίους μήνες η Ομοσπονδία ενημέρωσε για πολλοστή φορά την ηγεσία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, για ...
airetos.gr

Μπαράζ προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ τους επόμενους μήνες – Ποιες θέσεις ανοίγουν

Περίπου 9.663 προσλήψεις τακτικού προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ στο Δημόσιο θα ολοκληρωθούν το πρώτο και δεύτερο εξάμηνο του 2016. Σε αυτές δε συγκαταλέγονται οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί καθώς υπάγεται η πρωτοβουλία αυτή στο υπουργείο Παιδείας.
Οι περισσότερες εξ αυτών όπως γράφει το enikonomia.gr, αφορούν στα υπουργεία Υγείας και Δικαιοσύνης. Πιο συγκεκριμένα οι εγκρίσεις αφορούν:

ΟΑΕΔ: Έτσι θα πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης εργαζομένων ΛΑΕΚ για δημόσιο-ιδιωτικό τομέα (εγκύκλιος)

Τη διαδικασία με την οποία θα πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης εργαζομένων (ΛΑΕΚ 0,24%) για το έτος 2016 με ΕΓΚΥΚΛΙΟ του ο ΟΑΕΔ. Στην εγκύκλιο η οποία έρχεται ως συνέχεια της δημοσίευσης στο ΦΕΚ της σχετικής απόφασης του ΔΣ του Οργανισμού , τονίζεται μεταξύ άλλων ότι:
-Στο πρόγραμμα μπορούν να λάβουν μέρος Ιδιωτικές Επιχειρήσεις και φορείς του Δημόσιου τομέα, όπως αυτός ορίζεται στο άρθρο 51 παρ. 1 του Ν.1892/1990 (ΦΕΚ Α΄ 101), όπως ισχύει.
-Το προσωπικό το οποίο έχουν δικαίωμα να καταρτίσουν πρέπει να είναι ασφαλισμένο στο ΙΚΑ και να υπάγεται έστω και σε ένα Κλάδο Ασφάλισης του ΟΑΕΔ.
-Τα προγράμματα κατάρτισης υλοποιούνται από την ημερομηνία δημοσίευσης της παρούσης απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης έως και την 20/12/2016
-Ένας εργαζόμενος δύναται να καταρτισθεί μέχρι 100 ώρες συνολικά κατά τη διάρκεια ισχύος της παρούσης απόφασης. Δεν προσμετράται ως συμμετοχή εργαζομένου σε πρόγραμμα κατάρτισης η περίπτωση ακύρωσης προγράμματος από την επιχείρηση
-Για τα προγράμματα κατάρτισης που υλοποιούνται με εσωτερικούς εκπαιδευτές το Μέσο Ωριαίο Κόστος Κόστος (ΜΩΚ) διαμορφώνεται ως εξής :
ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΩΝ Μ.Ω.Κ (Ευρώ)
Έως 3 καταρτιζόμενοι στο τμήμα 33
Έως 6 καταρτιζόμενοι στο τμήμα 25
Έως 10 καταρτιζόμενοι στο τμήμα 19
Έως 15 καταρτιζόμενοι στο τμήμα 16
Έως 33 καταρτιζόμενοι στο τμήμα 12
ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 

aftodioikisi.gr

Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργου Κουμουτσάκου: «Ζούμε έφοδο κατάληψης τους Κράτους. Παντού “σύντροφοι”, συγγενείς και φίλοι της εξουσίας»



Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Κουμουτσάκος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Την ώρα, που βάλλεται η ανάπτυξη και η εργασία, την ώρα που χάνονται κάθε μέρα δουλειές, το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προκαλεί την κοινωνία. Αυτό που όλοι βλέπουμε είναι έφοδος κατάληψης του Κράτους. Παντού “σύντροφοι”, συγγενείς και φίλοι της εξουσίας.  
Σε μόνο δύο μήνες διπλασίασαν τους μετακλητούς στα υπουργεία. Αποκεφάλισαν διοικήσεις νοσοκομείων. Μεθόδευσαν έκτακτες κρίσεις στην Αστυνομία. Να γιατί αποκήρυξαν την αριστεία.
Εμείς επιμένουμε στην αριστεία και στην αξιοκρατία».

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Η Περιφερειακή Αρχή είναι περήφανη και το 2015 για το έργο της»



«Η Περιφερειακή αρχή είναι περήφανη και το 2015 για το έργο που έχει επιτελέσει και γιατί απέδειξε για μία ακόμη χρονιά ότι μέσα σε αντίξοες συνθήκες τα κατάφερε» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο Περιφερειακό Συμβούλιο και υπογράμμισε ότι «το μείζον ζήτημα που πρέπει να αναδειχθεί είναι ότι πρέπει να επενδύσουμε στη λογική και όχι σε προσωπικές ιδεολογικές χίμαιρες που οδηγούν σε αδιέξοδα και σύγχυση, τα οποία καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες. Το πρόβλημα δεν είναι να έχουμε ανοιχτά τα αυτιά μας, αλλά ανοιχτό το μυαλό μας».
Πρέπει να υπάρξει σεβασμός στη λειτουργία και την ευθύνη του Περιφερειακού Συμβουλίου και να μην επικρατήσει άκρατος λαϊκισμός, ούτε αλλοθικές συμπεριφορές, δήλωσε ακόμη ο Περιφερειάρχης και σημείωσε ότι «ο κόσμος βαρέθηκε την άποψη ότι υπέγραψα ένα έργο αλλά δεν το πιστεύω. Ο κόσμος βαρέθηκε τους Υπουργούς που συμμετέχουν σε διαδηλώσεις εναντίον νομοσχεδίων που οι ίδιοι φέρνουν προς ψήφιση. Η υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος των Πελοποννησίων συμπολιτών μας και η εκπροσώπησή του είναι η ευθύνη του Περιφερειακού Συμβουλίου και του θεσμού της Περιφερειακής διοίκησης και είμαστε πολύ υπερήφανοι για το έργο μας. Το μέγιστο ενδιαφέρον μας εστιάζεται στη δράση για την πρόοδο της Πελοποννήσου, στην αντίσταση στον άκρατο λαϊκισμό και στη δημιουργία καλών πρακτικών για τη χώρα. Εύχομαι το 2016 να αλλάξει ο προσανατολισμός και η συμπεριφορά ορισμένων».

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Έκθετη η Ελλάδα στη σύνοδο κορυφής για την κλιματική αλλαγή στο Παρίσι»



Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στο περιθώριο της τοποθέτησής του στο Περιφερειακό Συμβούλιο για το θέμα της αντιμετώπισης των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής σχολίασε την παρουσία της Ελλάδος στη σύνοδο κορυφής στο Παρίσι:
«Η Ελληνική προετοιμασία στη σύνοδο κορυφής για την κλιματικά αλλαγή στο Παρίσι ήταν εξαιρετικά ελλειμματική. Είναι η πρώτη φορά στις συνόδους για την κλιματική αλλαγή που η χώρα ήταν απροετοίμαστη, με αποτέλεσμα να εκτεθεί ο Πρωθυπουργός της χώρας. Η ευθύνη του αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Τσιρώνη είναι μεγάλη, καθώς, αφενός, η χώρα δεν συμμετείχε στην προπαρασκευαστική συνάντηση στη Γερμανία, με δυσμενείς συνέπειες, και,. Αφετέρου, το κείμενο της εισήγησής μας στη σύνοδο κορυφής ήταν επιεικώς απαράδεκτο. Σε αυτό το κείμενο άλλωστε εξέφρασαν την πλήρη αντίθεσή τους όλες οι ΜΚΟ που ασχολούνται με το περιβάλλον».