Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Κοινή δήλωση της Συντονίστριας Παραγωγής και Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας κας Ο. Κεφαλογιάννη και του Υπεύθυνου του Τομέα Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κ. Καραμανλή



 
Η Συντονίστρια Παραγωγής και Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α’ Αθηνών, κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Υπεύθυνος του Τομέα Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Βουλευτής Σερρών, κ. Κώστας Καραμανλής, κατέθεσαν στη Βουλή ερώτηση αναφορικά με το θέμα που έχει προκύψει σ’ ό,τι αφορά στην παράταση της σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.


               Για το θέμα αυτό, οι δύο βουλευτές έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

                                              

«Ο Πρόεδρος του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (Δ.Α.Α.), κ. Παναγιώτης Ρουμελιώτης, σε χθεσινή συνέντευξη, εναντιώθηκε ανοιχτά στο ενδεχόμενο παράτασης της σύμβασης παραχώρησης του Δ.Α.Α. κατά είκοσι έτη (από το 2026 στο 2046), όπως προβλέπεται, τόσο από τις μνημονιακές δεσμεύσεις της κυβέρνησης ΣYΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όσο και από την υφιστάμενη Σύμβαση.

Ο κ. Ρουμελιώτης, μάλιστα, χαρακτήρισε ως “σκάνδαλο” τυχόν επέκταση της σύμβασης παραχώρησης, ενώ δεν δίστασε να κατηγορήσει ευθέως το ΤΑΙΠΕΔ, υποστηρίζοντας ότι στο εν λόγω θέμα κινείται αυτόνομα, χωρίς να έχει λάβει εντολή από το αρμόδιο υπουργείο.

Είναι πλέον φανερό ότι η Κυβέρνηση, όχι μόνο διέπεται από ασυνεννοησία, αλλά δεν έχει προβεί ούτε στον απαραίτητο στρατηγικό σχεδιασμό των αποκρατικοποιήσεων, στις οποίες σκοπεύει να προβεί.

Η Νέα Δημοκρατία καλεί τα αρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων να λάβουν άμεσα θέση. Να πουν ξεκάθαρα ποια είναι η επίσημη θέση της Κυβέρνησης στο ζήτημα της παράτασης της σύμβασης παραχώρησης του Δ.Α.Α., καθώς και το αν και κατά πόσο ο κ. Ρουμελιώτης εκφράζει δικές του προσωπικές απόψεις».