Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Απαίτηση - βόμβα από τους θεσμούς για το ασφαλιστικό «Καμία σύνταξη να μην ξεπερνά το 53% του μισθού»

«Καμία σύνταξη να μην  ξεπερνά το 53% του μισθού» 
 Ρουκέτα για μείωση των ποσοστών αναπλήρωσης στις κύριες συντάξεις στο 53,02% έριξαν οι θεσμοί στο αποκορύφωμα των διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση! Η πρότασή τους ρητή και απαιτητική: «Καμία σύνταξη να μην ξεπερνά το 53% του μισθού, γιατί το ασφαλιστικό σας σύστημα δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει μεγαλύτερα ποσά».

Η απαίτηση αυτή τέθηκε, σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες που αποκαλύπτει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής, στις τελευταίες συνεδριάσεις του Brussels Group, όπου κυριαρχούν το ασφαλιστικό και οι παραμετρικές αλλαγές σε όρια ηλικίας και υπολογισμό συντάξεων.

Μέλος της ελληνικής ομάδας που συμμετέχει στις συζητήσεις αποκάλυψε την απαίτηση των θεσμών στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, που κρατά σιγήν ιχθύος για το πραγματικό περιεχόμενο των διαλαμβανομένων στο τραπέζι θεσμών (Ε.Ε., ΕΚΤ και ΔΝΤ) και κυβέρνησης, η οποία ισχυρίζεται ότι «δεν προτίθεται» να προχωρήσει σε μείωση συντάξεων, όπως αναφέρεται στο τελευταίο ανεπίσημο κείμενο που διένειμε το Μέγαρο Μαξίμου την περασμένη Τετάρτη για την πορεία των διαπραγματεύσεων και τα σημεία σύγκλισης με τους δανειστές.

Η απαίτηση των θεσμών σημαίνει ότι η ανώτατη κύρια σύνταξη στο Δημόσιο για υπάλληλο με 37 έτη υπηρεσίας και βαθμό γενικού διευθυντή δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 900 ευρώ από 1.386 ευρώ που είναι σήμερα μετά τις μειώσεις που επιβλήθηκαν τα τελευταία χρόνια. Για μισθωτό με ασφάλιση στο ΙΚΑ, η μείωση του ποσοστού αναπλήρωσης στο 53% σημαίνει ότι καμία σύνταξη δεν θα ξεπερνά τα 1.250 ευρώ, ενώ σήμερα ένας εργαζόμενος με 37 έτη ασφάλισης (11.100 ένσημα) και με μισθό 2.300 ευρώ παίρνει 1.425 ευρώ μετά τις περικοπές του Μνημονίου.

Στην ουσία οι δανειστές και τεχνικά κλιμάκια που ξεσκονίζουν τα μεγέθη της οικονομίας έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το ασφαλιστικό θα πρέπει να ανοίξει «εδώ και τώρα» με την ατζέντα των αλλαγών να περιλαμβάνει όχι μόνο την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης για όσους αποχωρούν πριν από το 62ο έτος (σ.σ.: κατάργηση των πρόωρων συντάξεων) αλλά απαραίτητα και το χρηματοδοτικό σκέλος του συστήματος με προσαρμογή των συντάξεων σε χαμηλότερα από τα σημερινά επίπεδα.

Η πρόβλεψη, μάλιστα, για ποσοστό αναπλήρωσης 53% δεν είναι τυχαία, καθώς περιλαμβάνεται στην τελευταία αναλογιστική μελέτη που έστειλε το υπουργείο (τέλη του 2014) στην Κομισιόν, η οποία με τη σειρά της δημοσιοποίησε πρόσφατα σε δική της έκθεση τις προβλέψεις για την εξέλιξη των συνταξιοδοτικών δαπανών τα επόμενα χρόνια σε όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με την Ελλάδα να βρίσκεται σε πορεία εκτροχιασμού!
Στη μελέτη αυτή γινόταν η πρόβλεψη ότι έως το 2020 το ποσοστό αναπλήρωσης στις συντάξεις από το 64,4%, που είναι σήμερα, θα υποχωρούσε στο 53,02%, υπό την προϋπόθεση ότι θα εφαρμοζόταν το νέο σύστημα υπολογισμού από το 2015 και μετά.

Η απαίτηση των θεσμών όμως να πέσουν οι συντάξεις στο 53% νωρίτερα (από το 2015 ή το 2016, αντί του 2020) ανοίγει πλήρως όλη την καυτή ατζέντα για το ασφαλιστικό, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, θα περιγράφεται στο κείμενο της συμφωνίας που θέλει να κλείσει η κυβέρνηση, με τον όρο ότι η συζήτηση θα ξεκινήσει τώρα, έστω κι αν οι τελικές αποφάσεις μετατεθούν για τον Σεπτέμβριο.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΚΟΣ/  e-typos.com

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής

ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

krokidios nea1

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Από την Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου ανακοινούται ότι τα Γραφεία αυτής θα παραμείνουν κλειστά από 2ας έως 20ης Ιουνίου ε. ε., λόγω της μετεγκαταστάσεως αυτών ως και της κατοικίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου, ουσιαστικά μετά από μία τριακονταετία, στον χώρον τους, δηλαδή στο ανακαινισθέν Ιστορικό Επισκοπείο, επί της οδού Κροκιδά 4 στην Κόρινθο.
     Προς εξυπηρέτηση των πιστών το Γραφείο Γάμων θα συνεχίσει την λειτουργίαν του, καθ’ όλο το ανωτέρω χρονικό διάστημα, επί της οδού Πυλαρινού 76 στην Κόρινθο, όπου λειτουργεί έως σήμερα.
29/5/2015
.imkorinthou.org/

Η ανακυκλωση στην Καλαμάτα ( ραδιοφωνική συνεντευξη Δημάρχου Καλαμάτας)

Υλοποίηση καινοτομιών κυκλικής οικονομίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου



http://astrosnews.gr/wp-content/uploads/2014/09/peloponnisos_periferia_aftodioikisi.jpg 
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου από το 2ο εξάμηνο του 2014, έχει ξεκινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες και σχεδιασμό για να αποτελέσει την 1η Ελληνική Περιφέρεια και μία από τις πρώτες σε Ευρωπαϊκό επίπεδο που αποδεδειγμένα προωθεί δράσεις Κυκλικής Οικονομίας, σύμφωνα με τις σχεδιαζόμενες πολιτικές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Έχει ήδη αναπτύξει επαφές με έγκυρα Ερευνητικά Κέντρα του εξωτερικού και με διεθνή Think Tanks σε θέματα Αειφορίας και Βιωσιμότητας.
Δράσεις που υποχρεωτικά περιλαμβάνουν όλες τις εκφάνσεις της τοπικής οικονομίας και όχι μόνο τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων.
Ο υφιστάμενος και υλοποιούμενος σχεδιασμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στα συνδυασμένα θέματα Καινοτομίας και Κυκλικής Οικονομίας θα αποτελέσει τον Οδηγό για τις λοιπές Ελληνικές Περιφέρειες, σε συμφωνία με τις αρχές και τις προγραμματιζόμενες δράσεις - χρηματοδοτούμενα προγράμματα της Ευρωπαϊκής 'Ένωσης.  
Στόχος, της Κυκλικής Οικονομίας, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή,  αποτελεί, πέρα από την περιβαλλοντικά φιλική διαχείριση των στερεών αποβλήτων (αποφυγή παραγωγής, επαναχρησιμοποίηση, μείωση, ανακύκλωση, κλπ) η γενικότερη βιώσιμη χρήση των πόρων.
Η μη βιώσιμη χρήση των πόρων προκαλεί περιβαλλοντική ζημία, θέτοντας ένα τεράστιο οικονομικό κίνδυνο σε παγκόσμιο επίπεδο. Η παγκόσμια οικονομία χρησιμοποιεί το ισοδύναμο των 1,5 πλανητών αξίας των φυσικών πόρων για την παγκόσμια οικονομική δραστηριότητα αλλά και να απορροφήσει τα παραγόμενα απόβλητα. Το 2030 το ποσοστό αυτό εκτιμάται ότι θα ανέλθει στους δύο πλανήτες.
Η ετήσια κατανάλωση ορυκτών, ορυκτών καυσίμων και βιομάζας αναμένεται να διπλασιαστεί μέχρι το 2050,
φθάνοντας τα 140 εκατομμύρια τόνους. Αυτό είναι ένα αποτέλεσμα του συνδυασμού της αύξησης: του παγκόσμιου πληθυσμού, του
διαθέσιμου εισοδήματος, η αυξανόμενη ποικιλία διαθέσιμων προϊόντων και η ολοένα μικρότερη διάρκεια ζωής του προϊόντος.
Αυτή η πορεία θα οδηγήσει σε οικολογικό και οικονομικό αδιέξοδο.
Οι οικολογικές επιπτώσεις είναι πολλαπλές και σε πολλές περιπτώσεις μη αναστρέψιμες: η κλιματική αλλαγή, η αποψίλωση των δασών, η ερημοποίηση, η υποβάθμιση του εδάφους, η απώλεια της βιοποικιλότητας, η μείωση της γενετικής ποικιλότητας και η αποδυνάμωση των οικοσυστημάτων.
Για να αποφευχθούν αυτές οι αλλαγές στη βιόσφαιρα μας πρέπει να χρησιμοποιούμε  λιγότερους πόρους. Όπως αναφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε σχετική έκθεση της: μπορούμε να έχουμε, σε παγκόσμια κλίμακα, τουλάχιστον το ίδιο βιοτικό επίπεδο, όπως σήμερα, χρησιμοποιώντας μόνο το ένα δέκατο των πόρων που χρησιμοποιούνται τώρα. Μπορούμε να βελτιώσουμε την ανταγωνιστικότητά μας, αναφέρει, ως Ευρώπη και να ενισχύσουμε την ποιότητα της ζωής μας, μόνο, με την αποσύνδεση της οικονομικής ανάπτυξης από τη χρήση των πόρων.
Η Ευρώπη εξαρτάται περισσότερο από τους εισαγόμενους πόρους από οποιαδήποτε άλλη περιοχή στον κόσμο. Σαράντα τοις εκατό όλων των υλικών που χρησιμοποιούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι εισαγόμενα. Για ορισμένους στρατηγικούς πόρους, όπως μεταλλεύματα και θρεπτικά συστατικά, το ποσοστό είναι ακόμη υψηλότερο. Βελτίωση της αποδοτικότητας των πόρων θα ωφελήσει την οικονομία αλλά και την ασφάλειά μας. 
Η αποδοτική και αποτελεσματική χρήση των πόρων θα μειώσει τις εξαρτήσεις και θα επιφέρει εξοικονομήσεις στο κόστος των υλικών. Η εφαρμογή της Κυκλικής Οικονομίας σε κάθε μορφή της οικονομίας στην χώρα μας, με πρωτοστάτη την Περιφέρεια Πελοποννήσου θα δημιουργήσει, με την εφαρμογή χρηματοδοτούμενων Ευρωπαϊκών προγραμμάτων,  νέες καινοτόμες και εξωστρεφείς επιχειρηματικές δραστηριότητες και θέσεις εργασίας, όπως και στην Ευρώπη. 
Πολλά από τα σημερινά διαρθρωτικά και παραγωγικά προβλήματα της χώρας μας, αποτελούν μέρος των συνολικών προβλημάτων ανταγωνισμού και παραγωγικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μίας  Ευρωπαϊκής Ένωσης, που έχει αναμφίβολα, πρωτοστατήσει με θετικό τρόπο, σε διεθνές επίπεδο στα θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, έναντι των λοιπών γεωπολιτικών συσχετισμών και κρατών.
Αύξηση της αποδοτικότητας των πόρων κατά δύο τοις εκατό, θα δημιουργήσει δύο εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας στην ΕΕ το 2030, σύμφωνα με τις επίσημες
εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Μη λησμονούμε ότι είναι απαραίτητη μία ολιστική Ευρωπαϊκή πολιτική, που ήδη προγραμματίζεται, και όχι μόνο εθνική ή τοπική διαχείριση των πόρων. Μην λησμονούμε τις τεράστιες ποσότητες ανακυκλώσιμων υλικών που η Ε.Ε. εξάγει σε τρίτες χώρες όπως η Κίνα, χάνοντας κρίσιμους πόρους για την αυτάρκεια της. Αυτή την φιλοσοφία της αυτάρκειας και της ολοκληρωμένης διαχείρισης με στόχο την παραγωγή μηδενικών αποβλήτων και την χρησιμοποίησή τους ως πόρους επιδιώκουμε καινοτόμα και πρωτοποριακά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, ως η 1η Περιφέρεια της χώρας που σχεδιάζει και υλοποιεί καινοτόμες δράσεις στην Κυκλική Οικονομία, θα δώσουμε συνέντευξη τύπου στην Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου, για να αντιληφθεί η Ευρωπαϊκή κοινωνία ότι υπάρχει και σήμερα η Ελλάδα που έμπρακτα καινοτομεί και πρωτοποριακά σχεδιάζει και εφαρμόζει τις πλέον φιλικές προς το περιβάλλον και τον πολίτη, Ευρωπαϊκές επιταγές προς όφελος των τοπικών κοινωνιών της και της επιδιωκόμενης οικονομικής και οικολογικής βιωσιμότητας.
Μία Περιφέρεια που από τις πολυάριθμες παράνομες - για πολλές δεκαετίες - λειτουργούσες χωματερές, που παραλάβαμε το 2010, θα έχει κάνει μέσα σε ελάχιστα χρόνια το άλμα στην ορθολογική τοπική διαχείριση, στην παραγωγή μηδενικών αποβλήτων και στις πλέον καινοτόμες εφαρμογές της Κυκλικής Οικονομίας.

Οι δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος σχετικά με την διάβρωση των ακτών και την απειλή διακοπής των έργων κατασκευής του νέου αυτοκινητόδρομου Κορίνθου - Πατρών, δεν συνάδουν με την σοβαρότητα του θέματος



 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η διάβρωση των ακτών είναι ένα παγκόσμιο περιβαλλοντικό πρόβλημα, που ταλανίζει και την χώρα μας. H περιοχή του Κορινθιακού έχει απασχολήσει την Περιφέρεια Πελοποννήσου και οι τοπικές δράσεις της έχουν ήδη αποδώσει αποτελέσματα.
Απαιτείται ωστόσο γενικότερος σχεδιασμός και υπεύθυνη εμπλοκή όλων των αρμόδιων φορέων για την αντιμετώπιση του. 
Οι δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού σε θέματα Περιβάλλοντος, το πρωί της Πέμπτης 28 Μαϊου, στην έδρα της Αντιπεριφέρειας Κορινθίας, σχετικά με την διάβρωση των ακτών και την απειλή διακοπής των έργων κατασκευής του νέου αυτοκινητόδρομου Κορίνθου - Πατρών, δεν συνάδουν με την σοβαρότητα του θέματος και δη με την ανάγκη για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης του σοβαρού και πολυπαραμετρικού αυτού προβλήματος.
Ο Κορινθιακός έχει πληγεί τις τελευταίες δεκαετίες και απαιτείται σοβαρή μελέτη και εκτεταμένες δράσεις για την αποκατάσταση των διαβρωμένων ακτών.
Η δε δήλωσή του περί αδυναμίας του να ελέγξει τους περιβαλλοντικούς όρους δεν συνάδει με το Υπουργείο που εκπροσωπεί και την ευθύνη που έχει αναλάβει. 



Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Πελοποννήσου


ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ - Γραμματέας Οργανωτικού ο Κωστας Κόλλιας.


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEidHn3MCWPC_UcsqwNtL9d_CggON8OgwlSWOMTxWRX_KrCwQlP6OV23wgI5s_CJqGqDQLQJa-5yeP7Qx3YhkLg_3XAFW-kHGzRll0KeK88pUmsrxPLykrcVfLA8sS-yCAP_b57l6LjNFtHh/s1600/kollias+kor+orizontes.jpg

Η Νέα Δημοκρατία προχωρά στην  ανασύνταξη  της  οργανωτικής της δομής, με την αξιοποίηση νέων ιδεών και καταξιωμένων προσώπων.
Δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στο άνοιγμα της Νέας Δημοκρατίας σε ολόκληρη την κοινωνία, τους παραγωγικούς φορείς, τις τοπικές κοινωνίες και τους εργαζόμενους.  
Ειδικότερα, με απόφαση  του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, ορίζονται:
Γραμματέας Οργανωτικού ο κ. Κωνσταντίνος  Κόλλιας.
Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων η κα Μαρία Συρεγγέλα.
Γραμματέας Μισθωτών και Επιστημονικών Φορέων ο κ. Δημήτρης Σιάχος.
Γραμματέας Σχέσεων Κοινωνίας – Κόμματος  η κα Μαρία Γιαλαμά.
Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης ο κ. Δημήτρης Μαραβέλιας.
Γραμματέας Συντονισμού των Τομέων Κοινοβουλευτικού  Έργου ο κ. Γιώργος Λουλουδάκης.    
Συντονιστής Εκτελεστικής Γραμματείας και Πολιτικής Επιτροπής ο κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος.

Ραγδαίες εξελίξεις στη FIFA! Ξανά πρόεδρος ο Μπλάτερ

Ραγδαίες εξελίξεις στη FIFA! Ξανά πρόεδρος ο ΜπλάτερΓια 5η φορά, ο Ζεπ Μπλάτερ εξελέγη πρόεδρος της FIFA. Ο Έλβετος επανεξελέγη, καθώς ναι μεν δεν εξασφάλισε την πλειοψηφία που απαιτούνταν (τα 2/3 των ψήφων), ωστόσο ο Πρίγκιπας Άλι αποσύρθηκε κι έτσι ο δεύτερος γύρος δεν διεξήχθη ποτέ.

Η κυριαρχία του Μπλάτερ είχε γίνει εμφανής από την πρώτη, ήδη, ψηφοφορία, όπου συγκέντρωσε 133 ψήφους, έναντι 73 του αντιπάλου του, Πρίγκιπα Άλι, κι έτσι ο πρόεδρος της FIFA παραμένει για 5η διαδοχική ψηφοφορία στη θέση του προέδρου της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Ο Πρίγκιπας Άλι ευχαρίστησε, μιλώντας στο πόντιουμ του 65ου συνεδρίου της FIFA, όλους όσους είχαν το θάρρος, όπως είπε, να τον ψηφίσουν. Την υποψηφιότητά του είχε στηρίξει, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, και ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί.

Παρά το μεγάλο σκάνδαλο που "έσκασε" τις τελευταίες ημέρες, ο Μπλάτερ κατάφερε να διατηρήσει τη βάση των υποστηρικτών του, δείγμα της δύναμης και των γνωριμιών που έχει "χτίσει" στη FIFA, καθώς πριν αναλάβει την προεδρία, ήταν και γενικός γραμματέας, βρισκόμενος στα ενδότερα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας από το 1981!

Ο 79χρονος Μπλάτερ, μετά τη νέα νίκη του, δήλωσε:

"Σας ευχαριστώ που με δεχθήκατε για ακόμη 4 χρόνια στην προεδρία της FIFA. Θα βρίσκομαι αρχηγός στο τιμόνι της ομοσπονδίας. Χρειαζόμαστε γυναίκες στην ομοσπονδία. Δεν θα αλλάξουμε κάτι στις διοργανώσεις του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Είμαι ένας άνθρωπος με πίστη και ελπίζω ο Θεός, ο Αλλάχ να μας βοηθήσουν να φτιάξουμε τη FIFA. Μετά από 4 χρόνια, θα παραδώσω στο διάδοχο μου μια ισχυρή ομοσπονδία. Μου αρέσει η δουλειά μου, αλλά δεν είμαι τέλειος. Κανείς δεν είναι τέλειος. Αλλά μαζί θα τα καταφέρουμε. Let's go FIFA", ήταν τα πρώτα του λόγια, μετά την επικράτηση του, διευκρινίζοντας αμέσως ότι δεν σκοπεύει να αποσύρει το Παγκόσμιο Κύπελλο από το Κατάρ ή τη Ρωσία. 

newsit.gr

Συνελήφθησαν δύο από τους ληστές του Διστόμου και αυτοκτόνησε ο τρίτος μετά από επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής -

Οι Σπύρος Δραβίλας, Σπύρος Χριστοδούλου και Γιώργος Πετρακάκος εντοπίστηκαν στη Νέα Αγχίαλο Βόλου

Συνελήφθησαν δύο από τους ληστές του Διστόμου και αυτοκτόνησε ο τρίτος μετά από επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής
Αιματηρό τέλος είχε επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στην Νέα Αγχίαλο Βόλου για τη σύλληψη τριών καταζητούμενων κακοποιών, οι οποίο φέρονται να είχαν πραγματοποιήσει τη ληστεία στο Δίστομο και είχαν σχέσεις με τον Νίκο Μαζιώτη.
Οι τρεις κακοποιοί είναι ο Σπύρος Δραβίλας, ο Σπύρος Χριστοδούλου και ο Γιώργος Πετρακάκος. Δύο από τους άντρες έχουν πέσει στα χέρια των αστυνομικών ενώ ο τρίτος είναι νεκρός. Μέχρι στιγμής, όμως, οι αστυνομικοί δεν έχουν διευκρινίσει επίσημα ποιος από τους τρεις άντρες τραυματίστηκε θανάσιμα. 




Οι τρεις καταζητούμενοι εντοπίστηκαν σε ένα σπίτι στη Χρυσή Ακτή Αγχιάλου Βόλου και αμέσως στήθηκε επιχείρηση για τη σύλληψή τους. Ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. δήλωσε ότι οι ληστές κλήθηκαν να παραδοθούν και αμέσως μετά ακούστηκαν δύο πυροβολισμοί. Οι συλληφθέντες ισχυρίζονται ότι ο σύντροφος τους αυτοπυροβολήθηκε για να μην πέσει στα χέρια των αστυνομικών, κάτι το οποίο ερευνάται από τις αρχές.


Το ιστορικό της ληστείας στο Δίστομο 

Το μεσημέρι της 22ης Αυγούστου 2014, τρεις ένοπλοι εισέβαλαν στην Εθνική Τράπεζα του Διστόμου και με την απειλή καλάσνικοφ απέσπασαν 300.000 ευρώ και διέφυγαν, παίρνοντας μαζί τους ως όμηρο τον ταμία της τράπεζας.
Οι δράστες διέφυγαν με ένα ασημί τζιπ μάρκας Toyota, το οποίο βρέθηκε λίγες ώρες αργότερα καμένο στην παραλία της Αγίας Σωτηρίας. Από εκεί, οι τρεις ένοπλοι διέφυγαν με ταχύπλοο, το οποίο επίσης βρέθηκε  καμένο από τους άντρες της αστυνομίας.
Ο ταμίας εντοπίστηκε λίγες ώρες αργότερα, καθώς τον είχαν ρίξει στη θάλασσα ένα χιλιόμετρο από την παραλία.


Διοχετεύεται η κυκλοφορία

Το magnesianews.gr αναφέρει ότι οι αστυνομικοί διοχετεύουν την κυκλοφορία από άλλα σημεία, ενώ σε όσους δεν επείγονται να ταξιδέψουν αυτή τη στιγμή, τους ζητείται να επιστρέψουν πίσω, ενώ στις έρευνες φαίνεται να λαμβάνει μέρος το ελικόπτερο της Αστυνομίας.
Οι οδηγοί που κατευθύνονταν προς Αθήνα, έχουν γυρίσει και πλέον πάνε στον προορισμό τους μόνο μέσω Βελεστίνου.






Πηγή φωτογραφιών: volosnow.gr
e-typos.com

Φινάλε με ντερμπι κορυφής αύριο στην Α2 Κορινθίας

Τα πάντα έχουν κριθεί στο πρωτάθλημα της Α2 Κορινθίας.Πρωταθλητής είναι ο Ηρακλής Λεχαίου που μαζί με τον Ολυμπιακό Άσσου και την Δάφνη Εξαμιλίων κερδίζουν την άνοδό τους στην Α1 κατηγορία, ενώ οι ομάδες του Πανευρωστινιακού και του Α. Ο Σολομού θα ακολουθήσουν τον εδω και καιρό υποβιβασμένο Φωκά Αρχαίων Κλεωνών στη Β κατηγορία Κορινθίας. Απομένει μόνο μια ακόμη στροφή για να λήξει και τυπικά το πρωτάθλημα της Α2 Κορινθίας. Η τελευταία (30) αγωνιστική διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο. Η αυλαία της αγωνιστικής ανοίγει αύριο Σάββατο, με 3 αγώνες όπου περιλαμβάνει και το ντέρμπι κορυφής ανάμεσσα στον πρωταθλητή Ηρακλή Λεχαίου και το δευτεροαθλητή Ολυμπιακό Άσσου, στις 5 το απόγευμα στην Αρχαία Κόρινθο. Στο Κιάτο την ίδια ώρα η Θύελλά Κάτω Διμηνιού αντμετωπίζει την Δάφνη Εξαμιλίων και στο γήπεδο Πετρίου ο υποβιβασμένος Φωκάς αποχαιρετά την κατηγορία κόντρα στον Άρη Αρχαίας Κορίνθου. 
Η αγωνιστική συνεχίζεται και τελειώνει την Κυριακή με τους αγώνες Περαχώρας - Πανσολυγειακού, Σολομού - Ισθμιακού. Πανευρωστινιακού - Δάφνης Πουλίτσας ,Ταρσινών - Προόδου Αγίου Βασιλείου και Σαρωνικού - Αετου Κρυονερίου


H τελευταία (30η) αγωνιστική
Σάββατο 30/5 17:00
ΘΥΕΛΛΑ Κ. ΔΙΜΗΝΙΟΥ - ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ
ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ. ΚΛ. - ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡ.
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ
Κυριακή 31/5 17:00
ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ
ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ - ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ - ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ
ΤΑΡΣΙΝΑ '97 - ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ. ΒΑΣ.
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ - ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ

Κρήτη: Έξι τραυματίες από χτύπημα κεραυνού στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού Χαροπαλεύει μια γυναίκα

ΦΩΤΟ από cretalive.gr
Όλα έγιναν στις 09.30 όταν κεραυνός χτύπησε και τραυμάτισε έξι Ρώσους τουρίστες, ενώ ξεναγούνταν στο χώρο. Μία γυναίκα και ένας άντρας τραυματίστηκαν σοβαρά,  ενώ οι υπόλοιποι τρόμαξαν από τον εκκωφαντικό θόρυβο και έπεσαν στο έδαφος, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά. Κάποιοι έχασαν τις αισθήσεις τους, αλλά ευτυχώς επανήλθαν γρήγορα, ενώ η άτυχη γυναίκα χαροπαλεύει...

«Λεφτά υπάρχουν» για... ανακαίνιση: Έξι χιλιάδες ευρώ για διακόσμηση στο γραφείο του Σκουρλέτη! - Προκλητική σπατάλη 6.088 ευρώ ενώ ακυρώνονται προγράμματα κοινωφελούς εργασίας

«Λεφτά υπάρχουν» για... ανακαίνιση: Έξι χιλιάδες ευρώ για διακόσμηση στο γραφείο του Σκουρλέτη!
Πόσα λεφτά είναι τα 6.088,50 ευρώ; Με μια απλή προσέγγιση στις μέρες που ζούμε, τα 6.088,50 ευρώ είναι 17 επιπλέον μηνιαία επιδόματα των 360 ευρώ για 17 περισσότερους ανέργους. Είναι επίσης 30 μηνιαία επιδόματα αλληλεγγύης (ΕΚΑΣ) των 200 ευρώ για 30 χαμηλοσυνταξιούχους. Είναι, τέλος, επιδόματα σίτισης των 120 ευρώ το μήνα για 50 απόρους. Είναι και πολλά άλλα αυτά τα 6.088,50 ευρώ.

Ολες οι παραπάνω περιπτώσεις που αναφέρουμε ενδεικτικά (17 άνεργοι, 30 χαμηλοσυνταξιούχοι και 50 άποροι) δεν πήραν ούτε σεντ από τα 6.088,50 ευρώ. Και δεν πήραν γιατί το υπουργείο Εργασίας προτίμησε να τα διαθέσει για την ανακαίνιση των γραφείων της πολιτικής του ηγεσίας! Αυτή η αιτιολογία περιγράφεται στην απόφαση με αριθμό πρωτοκόλλου 21956/4096 η οποία εγκρίνει τη δαπάνη των 6.088,50 ευρώ.

Τι κι αν οι συνταξιούχοι πάνε με την πίεση στο… 25 για να δουν αν μπήκαν τα λεφτά τους στην τράπεζα, τι κι αν οι νέοι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ για το 2015 περιμένουν έξι μήνες και δεν έχουν δει τίποτε από το ΕΚΑΣ, τι κι αν οι άνεργοι περιμένουν έναν και πλέον μήνα τον ΟΑΕΔ να ανακοινώσει αν πέτυχαν στο διαγωνισμό της κοινωφελούς εργασίας. Αυτά είναι ζητήματα που μπορούν να περιμένουν, αρκεί να διακοσμηθούν κατάλληλα τα γραφεία της ηγεσίας. Όλα αυτά σε μια στιγμή που η χώρα απειλείται με χρεοκοπία!

Ο πρωθυπουργός, να θυμίσουμε, ζήτησε να μην έχει ούτε αστυνομικούς. Δεν φαίνεται να βρήκε μιμητές όμως. Δυστυχώς, τη στιγμή που η χώρα απειλείται με χρεοκοπία, υπάρχουν Λουδοβίκοι και Αντουανέτες της εξουσίας που αγοράζουν καινούργια επίπλωση! Έτσι, φαίνεται, θα υπερασπιστούν καλύτερα τους ανέργους, τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους απόρους.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΚΟΣ / e-typos.com

Ριζικές αλλαγές στις δαπάνες μετακινήσεων δημοσίων υπαλλήλων – Σε διαβούλευση ν/σ του ΥΠΟΙΚ – Τι προβλέπει (όλο το σχέδιο)

Σε δημόσια διαβούλευση αναρτήθηκε από το υπουργείο Οικονομικών το σχέδιο νόμου «Δαπάνες μετακινούμενων εντός και εκτός επικράτειας». Ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Μάρδας καλεί όλους τους πολίτες και κάθε ενδιαφερόμενο να συμμετάσχουν από σήμερα στη δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, προκειμένου να καταθέσουν τις προτάσεις τους μέχρι και την Τρίτη 2 Ιουνίου 2015 και ώρα 12:00.

Κινδυνεύουν το Βοήθεια στο Σπίτι και οι παιδικοί σταθμοί των δήμων - Σίμος Δανιηλίδης: Όχι άλλη χαμένη μέρα…

Δραματική έκκληση στους αρμόδιους υπουργούς της κυβέρνησης να κινηθούν άμεσα και αποτελεσματικά ώστε «να μη χαθεί άλλο ούτε μια μέρα» για τη  …
airetos.gr


29 Μαΐου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνέντευξη του Προέδρου της Δράσης Θόδωρου Σκυλακάκη στην Χαρά Αυγερινού στο reporter.gr 

1.Τα μηνύματα σχετικά με την διαπραγμάτευση με τους δανειστές είναι διφορούμενα. Το Μαξίμου διαρρέει την αισιοδοξία του, ενώ οι θεσμοί παρουσιάζουν μια λιγότερο θετική προοπτική. Ποια η εκτίμησή σας για την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης;

ΔΝΤ: Πάρτε πίσω το νόμο Κατρούγκαλου για επαναπροσλήψεις

Απόσυρση του νόμου Κατρούγκαλου για επαναπροσλήψεις και απολύσεις στο δημόσιο, με σαφή καθορισμό του πλαισίου λειτουργίας και …
airetos.gr

Η δικτατορία του «πολιτικά ορθόν»

Άρθρο του Δημοσθένη Δαββέτα



Έτσι και κάποιος τις μέρες μας μιλήσει για περιορισμένη μετανάστευση, για άρνηση διαχωρισμού εκκλησίας – πολιτείας, για άρνηση κατάργησης συνόρων, ή κάνει κριτική στον φεμινισμό, χαρακτηρίζεται άμεσα «πολιτικά λάθος».
Πρόκειται για μια μορφή ιδεών των οπαδών του «πολιτικά ορθόν», για μια αυταρχική ιδεολογία της νεωτερικότητας που οραματίζεται την ουτοπία ενός ασύνορου κόσμου, όπου το κέντρο είναι ο άνθρωπος πάνω από έθνος, φύλο, παραδόσεις ή θρησκευτικές ομάδες. Πρόκειται για συνειδητή άρνηση των φυσικών, ιστορικών και πολιτισμικών διαφορών, με τέτοια ακρότητα ώστε εύκολα ο αντίθετος να χαρακτηρίζεται ρατσιστής, συντηρητικός, αντιδραστικός, μέχρι και ακροδεξιός. Ο πολιτικά ορθός προτιμάει να λέει «έγχρωμος» αντί «μαύρος» και άλλα ανάλογα. 

Τις συμβάσεις για την αντιμετώπιση καταπτώσεων πρανών στην Αργολίδα υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου



Τις συμβάσεις για την αντιμετώπιση των καταπτώσεων πρανών σε περιοχές της Αργολίδας υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, την Πέμπτη 28 Μαΐου 2015.
Ειδικότερα, τα έργα αφορούν τη λήψη μέτρων προστασίας για την αντιμετώπιση των καταπτώσεων στην Εθνική Οδό Κορίνθου – Άργους – Τρίπολης (περιοχή Αχλαδοκάμπου), στην περιοχή του Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής στο Κεφαλάρι Άργους και στην Επαρχιακή Οδό Λυγουριό – Κρανίδι – Πόρτο Χέλι (τμήμα παράκαμψης Διδύμων).