Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Πέθανε ο θρυλικός Μίστερ Σποκ του "Σταρ Τρεκ" - Ο Λίοναρντ Νιμόι έφυγε σε ηλικία 83 ετών

Υπήρξε μια εμβληματική φυσιογνωμία που σημάδεψε γενιές και γενιές... διαστημόπληκτων.

Ο ηθοποιός Λίοναρντ Νιμόϊ, ο οποίος ενσάρκωνε τον εξωγήινο Μίστερ Σποκ στη σειρά "Σταρ Τρεκ", με το χαρακτηριστικό... κούρεμα και τα μυτερά αυτιά, ήταν το δεξί χέρι και η φωνή της λογικής του Κάπτεν Κέρκ, κατά κόσμον Ουίλιαμ Σάτνερ.

Στη νεκρολογία του, η οποία δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική έκδοση των New York Times σημειώνεται ότι ο Νιμόι απεβίωσε σε ηλικία 83 ετών στο σπίτι του στο Λος Άντζελες, μετά από μακρά μάχη με τη χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια από την οποία έπασχε.



Εκτός από την ηθοποιία ο πολυτάλαντος Νιμόι είχε ασχοληθεί με τη σκηνοθεσία, την ποίηση, τη φωτογραφία και τη μουσική, ενώ από τα μέσα της δεκαετίας του '60, όταν άρχισε η Οδύσσεια του Σταρ Τρεκ και του διαστημόπλοιου Εντερπράιζ στις εσχατιές του σύμπαντος και βέβαια στους τηλεοπτικούς δέκτες εκατοντάδων εκατομμυρίων φανατικών φίλων της σειράς.

Η δήλωσή του που ξεχώρισε ήταν: "Αν μπορούσα να είμαι κάποιος άλλος, θα ήμουν ο Μίστερ Σποκ"

Πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο: «Λιγότερα συνθήματα και πιο πολλή δουλειά»

Πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο: «Λιγότερα συνθήματα και πιο πολλή δουλειά» 
Ολόκληρη η ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο υπουργικό συμβούλιο:

"Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Σήμερα μετά και τις αποφάσεις των Κοινοβουλίων των Ευρωπαϊκών Κρατών που απαιτούνταν ώστε να επικυρωθεί η καταρχήν συμφωνία του EWG της 20 Φεβρουαρίου, έκλεισε ένας πρώτος κύκλος σκληρής και επίπονης διαπραγμάτευσης.
Οι εταίροι μας ενέκριναν επέκταση της δανειακής σύμβασης με την Ελλάδα, στην βάση του αιτήματος που είχαμε καταθέσει με την επιστολή μας.
Δηλαδή την επέκταση της δανειακής σύμβασης χωρίς την επέκταση των μνημονιακών δεσμεύσεων, του προγράμματος της λιτότητας δηλαδή, που μέχρι χθες τη συνόδευε αποκλειστικά.
Αποδείχτηκε έτσι, ότι η Ευρώπη μπορεί να προχωράει όταν υπάρχει πολιτική βούληση.
Μπορεί να υπερβαίνει αδιέξοδα, να αναζητά άλλους δρόμους για την ανάπτυξη.
Να βάζει σε προτεραιότητα το κοινό μέλλον των ευρωπαϊκών λαών.

Τρίπολη: Ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες για τα επεισόδια στη χωματερή

Τρίπολη: Ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες για τα επεισόδια στη χωματερή
 Ελεύθεροι αφέθηκαν το απόγευμα οι τρεις συλληφθέντες για τα επεισόδια που έγιναν το πρωί στον παλιό ΧΑΔΑ Λεβιδίου, στην Τρίπολη.
Με εντολή του εισαγγελέα, ο αντιδήμαρχος του δήμου Τρίπολης, Χαράλαμπος Σταμάτης και τα δύο μέλη της συντονιστικής επιτροπής των κατοίκων του Λεβιδίου, αφέθηκαν ελεύθεροι και θα δικαστούν σε τακτική δικάσιμο που θα οριστεί.
Ωστόσο, τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απείθεια και άσκηση παράνομης βίας.

Όπως επισημαίνει ο δικηγόρος των κατοίκων του Λεβιδίου, Κωνσταντίνος Γκότσης ετοιμάζεται μηνυτήρια αναφορά, από πλευράς κατοίκων του Λεβιδίου, που πιθανότατα θα κατατεθεί την προσεχή Δευτέρα, κατά του δημάρχου Τρίπολης, του αντιδημάρχου Καθαριότητας, καθώς και του προϊσταμένου της αρμόδιας διεύθυνσης του δήμου για παράβαση καθήκοντος.
Ο λόγος είναι, όπως σημείωσε ο ίδιος, ότι έδωσαν την εντολή στους οδηγούς των απορριμματοφόρων να πάνε τα σκουπίδια στον παλαιό ΧΑΔΑ Λεβιδίου, χωρίς ωστόσο να έχουν πραγματοποιηθεί οι εργασίες που ο δήμος έχει δηλώσει πως θα κάνει.

Νέες κινητοποιήσεις από τους κατοίκους

Η τοπική κοινωνία βρίσκεται σε αναστάτωση για το πρόβλημα των σκουπιδιών στους δρόμους της Τρίπολης.
Την Κυριακή, στις 6 το απόγευμα οι κάτοικοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ξενοδοχείο Μαίναλο, προκειμένου να οργανώσουν τη συνέχιση του αγώνα που ξεκίνησαν για να καθαρίσει η πόλη.
Παράλληλα, το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού σχολείου Τρίπολης και του 12ου Νηπιαγωγείου καλούν τους γονείς να μην στείλουν τα παιδιά τους τη Δευτέρα στο σχολείο, σε συμβολική πράξη αντίδρασης στο πρόβλημα των απορριμμάτων. Ταυτόχρονα καλούν τους γονείς σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο Τρίπολης την προσεχή Δευτέρα στις 9.00 το πρωί.

Πηγή: ΑΠΕ

«Xτυπήθηκε» από ισχυρή καταιγίδα η Μάνδρα

«Xτυπήθηκε» από ισχυρή καταιγίδα η Μάνδρα
Εφιαλτική ήταν η νύχτα που πέρασαν οι κάτοικοι στη Μάνδρα Αττικής αφού ισχυρή καταιγίδα χτύπησε την περιοχή δημιουργώντας σκηνικό κατακλυσμού.

Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, άνθρωποι εγκλωβίστηκαν, ενώ πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα. Μάλιστα το νερό στους δρόμους της Μάνδρας ξεπέρασε και το ένα μέτρο.

Πολλά σπίτια πλημμύρισαν με αποτέλεσμα να χρειαστεί η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τον απεγκλωβισμό έξι ατόμων ιδιαίτερα στις οδούς Πλάτωνος και Κοροπούλη, ενώ προβλήματα παρουσιάστηκαν και στην ηλεκτροδότηση.Από την καταιγίδα εγκλωβίστηκαν και δύο άτομα στα αυτοκίνητά τους κάτω από τη γέφυρα στη διασταύρωση της Αττικής Οδού με τη Μάνδρα Αττικής όπου με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας απεγκλωβίστηκαν.
Σε αρκετά σημεία στη Μάνδρα οι δρόμοι είναι ακόμα χείμαρροι...

Europa League: Τα ζευγάρια της φάσης των «16»

Europa League: Τα ζευγάρια της φάσης των «16»
Ζευγάρια επιπέδου Champions League έβγαλε η κληρωτίδα στη Νιόν για τους «16» του Europa League. 
Αναλυτικά τα ζευγάρια:
Έβερτον (Αγγλία) - Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία)

Ντνίπρο (Ουκρανία) - Άγιαξ (Ολλανδία)

Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία) - Τορίνο (Ιταλία)

Βόλφσμπουργκ (Γερμανία) - Ίντερ (Ιταλία)

Βιγιαρεάλ (Ισπανία) - Σεβίλλη (Ισπανία)

Νάπολι (Ιταλία) - Ντιναμό Μόσχας (Ρωσία)

Κλαμπ Μπριζ (Βέλγιο) - Μπεσίκτας (Τουρκία)

Φιορεντίνα (Ιταλία) - Ρόμα (Ιταλία)

 
Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις 12 και 19 Μαρτίου.
*Στις 20 Μαρτίου θα ακολουθήσει η κλήρωση για τα προημιτελικά, που θα γίνουν 16 και 23 Απριλίου. Τα ημιτελικά θα γίνουν 7 και 14 Μαΐου, ενώ ο τελικός στις 27 Μαΐου στη Βαρσοβία.

ΣτΕ: Συνταγματική η επιβολή του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας - Για τον προσδιορισμό της αξίας της ακίνητης περιουσίας λαμβάνονται υπόψη γενικά και αντικειμενικά κριτήρια

ΣτΕ: Συνταγματική η επιβολή του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας
Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την υπ΄αριθμ. 532/2015 απόφασή της, έκρινε συνταγματική και σύμφωνη με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) την επιβολή του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ).

Η Ολομέλεια του ΣτΕ, με πιλοτική απόφασή της (νόμος 3900/2010) έκρινε, ότι ο ΦΑΠ είναι σύμφωνος με στις συνταγματικές επιταγές περί ισότητας (άρθρο 4 Συντάγματος), κ.λπ., και με τους κανόνες της ΕΣΔΑ.

Παράλληλα, το ΣτΕ αναφέρει, ότι για τον προσδιορισμό της αξίας της ακίνητης περιουσίας λαμβάνονται υπόψη γενικά και αντικειμενικά κριτήρια (τιμές εκκίνησης, επιφάνεια ακινήτου, κ.λπ.), ενώ προβλέπονται απαλλαγές από το φόρο για μη εκμεταλλεύσιμα ακίνητα, υπάρχει αφορολόγητο πόσο μέχρι 200.000 ευρώ, κ.λπ.

Με τα δεδομένα αυτά, σημειώνεται στην απόφαση, η επιβολή του ΦΑΠ «δεν υπερβαίνει τα όρια της διακριτικής ευχέρειας του νομοθέτη», να διαμορφώνει το φορολογικό σύστημα και να καθορίζει τον ενδεδειγμένο τρόπο φορολογήσεως διαφόρων κατηγοριών φορολογικών στοιχείων και επομένως δεν παραβιάζει συνταγματικές διατάξεις.

Ακόμα, υπογραμμίζεται στην δικαστική απόφαση, ότι δεν υπάρχει φορολογική εξομοίωση του ψιλού κυρίου του ακινήτου με τον επικαρπωτή, καθώς η φορολογική επιβάρυνση του ψιλού κυρίου με τον ΦΑΠ είναι μειωμένη σε σχέση με εκείνη του επικαρπωτή.

Στο ΣτΕ, είχε προσφύγει φορολογούμενος και ζητούσε να ακυρωθούν τα εκκαθαριστικά σημειώματα ΦΑΠ φυσικών προσώπων των ετών 2011 και 2012.

Γερμανία: Τρεις γυμνόστηθες υπέρ της... Ελλάδας και κατά της εφημερίδας Bild - Μπαράζ δημοσιευμάτων και δράσεων έχει προκαλέσει το προκλητικό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας

Γερμανία: Τρεις γυμνόστηθες υπέρ της... Ελλάδας και κατά της εφημερίδας Bild
  
Έξω από τα γραφεία της Bild στο Βερολίνο τρεις γυμνόστηθες κοπέλες εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους προς την Ελλάδα
 

Όπως αναφέρει η ίδια η Bild στην ιστοσελίδα της, μετά τη χθεσινή εκστρατεία με τις σέλφι που η ίδια ξεκίνησε, τρεις γυμνόστηθες ακτιβίστριες διαδήλωσαν το πρωί της Παρασκευής μπροστά από τα γραφεία του εκδοτικού οίκου Axel-Springer στο Βερολίνο, στον οποίο ανήκει και η λαϊκή εφημερίδα.

Ντέρμπι στα Εξαμίλια η Δάφνη κόντρα στον Ολυμπιακό Άσσου

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhP7AXuj9J6Uy_JQ4v4BaQo2QvPgHzWbVv1p8O5IWg_cigduUpWOezT2GWgKMTf5NWNJX1ns5_Zu_72G2vkStv92M646LikelvJ3ixa2JWhBb2QRzWPTYhIUrqjwpJVhPyUKV1i_zhe-Xs/s1600/660a6_football1.jpgΤο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας Κορινθίας, μετά την διακοπή του λόγω αποκριάς, συνεχίζεται αυτό το Σαββατοκύριακο, με τους αγώνες της 18ης ημέρας. 
Η αυλαία της αγωνιστικής ανοίγει αύριο Σάββατο στά Εξαμίλια , όπου το ντέρμπι ανάμεσσα στην τοπική Δάφνη και τον Ολυμπιακό Άσσου και στο "ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑΣ" στα Ίσθμια όπου ο Ισθμιακός αντιμετωπίζει τον Αετό Κρυονερίου.
Η 18η αγωνιστική συνεχίζεται την Κυριακή με τον πρωτοπόρο Ηρακλή Λεχαίου να δοκιμάζεται εκτός έδρας με αντίπαλο τον Σαρωνικό Γαλατακίου, την ίδια ώρα που τα Ταρσινά 97' υποδέχονται τον Πανσολυγειακό. Στο Κιάτο η Θύελλα Κάτω Διμηνιού αντιμετωπίζει τον Πανευρωστινιακό που ψάχνει βαθμούς σωτηρίας, όπως ψάχνει και η Περαχώρα στην εκτός έδρας κόντρα της με τον ουραγό Φωκά Αρχαίων Κλεωνών. Στο Σολομό η τοπική ομάδα θα προσπαθήσει να πάρει τρίποντο απέναντι στη Δάφνη Πουλίτσας , για παραμονή στην κατηγορία , ενώ τέλος στην Αρχαία Κόρινθο ο τοπικός Άρης αντμετωπίζει την Πρόοδο Αγίου Βασιλείου.

Η 18η αγωνιστική
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ - ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ 
ΘΥΕΛΛΑ Κ. ΔΙΜΗΝΙΟΥ - ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ
ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ. ΚΛΕΩΝΩΝ - ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ
ΤΑΡΣΙΝΑ '97 - ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ 
ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ - ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ 
ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ. ΒΑΣ.

Οι κόντρες της 23ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Α1 Κορινθίας. Δοκιμάζεται στο Πετρί η Κόρινθος 2006

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj_A-om1tQcdDzVx_HvFEAZ7vac7fENzqjJLJ-u-Ojanx434QN2A00zRU7DNtGBkzag7FYGB9EgipP2co5jmH4pDdrMoq8uOcoWdEHt5n1c9OEbipt_30fP5IQ80LGRvHkAOTuMT-iu3KE/s400/nerm.jpgΜε τους αγώνες της 23ης αγωνιστικής συνεχίζεται , αύριο Σάββατο , στις 3 το απόγευμα, το πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας Κορινθίας. 
Μία αγωνιστική που βρίσκει την πρωτοπόρο Κόρινθο 2006 να δοκιμάζεται στο Πετρί κόντρα στην τοπική Θύελλα, την ίδια ώρα που ο ΑΟ Ζευγολατιού φιλοξενεί στην έδρα του τον ουραγό Ηρακλή Ξυλοκάστρου. 
Στο Λουτράκι , κόντρα στον τοπικό Ολυμπιακό αγωνίζεται ο Αστέρας Δερβενίου, ενώ εκτός έδρας στο Χιλιομόδι κόντρα στον Ατρόμητο, μάχεται και ο Τενεάτης Αθικίων. 
Δύσκολη έξοδο στο Ξυλόκαστρο κανει η Ελλάδα Βέλου εναντίον του Πανκαμαριακού, όπως και ο Πέλοπας Κιάτου στους Αγίους Θεοδώρους στην κόντρα του με την τοπικη ομώνυμη ομάδα. 
Στο Συνοικισμό ο Κύψελος αντιμετωπίζει τον Παννεμεατικό, ενώ τέλος στις Κλένιες ο ΑΟ Σπαθοβουνίου υποδέχεται τον ΠΑΣ Κόρινθο που έχει να γνωρίσει νίκη από τις 7 Φεβρουαρίου.


Η 23η αγωνιστική
 ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΟΙ - ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ  
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΒΟΥΝΙΟΥ - ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ  
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06 
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛ/ΔΙΟΥ - ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ
ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ- ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ  
ΣΦΛ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ -  ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
 ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ - ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ 

Με 542 «ναι» - 32 «όχι» - 13 «αποχές» Εγκρίθηκε η παράταση του ελληνικού προγράμματος από την Bundestag


Εγκρίθηκε από την Bundestag το ελληνικό αίτημα για παράταση του προγράμματος, με 542 «ναι», 32 «όχι» και 13 «αποχές.

Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας είχε δηλώσει: «Η απόφαση δεν είναι εύκολη για κανένα μέλος της Βουλής. Οι συζητήσεις των τελευταίων ημερών, ακόμη και ωρών δεν έκαναν την απόφαση ευκολότερη. Η βάση του αιτήματος προς τη Βουλή είναι η δήλωση της ελληνικής κυβέρνησης ότι θα υλοποιήσει το πρόγραμμα χωρίς καμμιά επιφύλαξη» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κατά την εισήγησή του στη γερμανική Βουλή για την έγκριση της παράτασης του ελληνικού προγράμματος και ανέδειξε ως βασικό στοιχείο ότι οι όροι δεν έχουν αλλάξει.

«Η Ελλάδα δεσμεύθηκε να μην προβεί σε μονομερείς ενέργειες χωρίς συνεννόηση με τους θεσμούς, να ξεπληρώσει όλους τους πιστωτές πλήρως και έγκαιρα, να διατηρήσει το πρωτογενές πλεόνασμα» επισήμανε ο κ. Σόιμπλε και πρόσθεσε ότι «η αλληλεγγύη συνδέεται με τη σταθερότητα» και «δεν σημαίνει ότι μπορείς να αφήνεις τον άλλον να σε εκβιάζει, αλλά ότι πρέπει να βοηθάει ο ένας τον άλλο». Πάντα σεβόμαστε τις εκλογές, πρόσθεσε, αλλά η Ελλάδα «δεν μπορεί μόνη της να αποφασίσει ποιος είναι ο σωστός δρόμος για όλη την Ευρώπη. Αποδείξαμε ποιος είναι ο σωστός δρόμος και αυτόν πρέπει να συνεχίσουμε».

Ο κ. Σόιμπλε ανέφερε ακόμη ότι το βιοτικό επίπεδο και ο κατώτατος μισθός είναι χαμηλότερα σε πολλές χώρες της Ευρωζώνης από ό,τι στην Ελλάδα, διευκρίνισε ωστόσο ότι αυτό δεν ισχύει για τη Γερμανία.

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί σήμερα στη γερμανική Βουλή είναι το γεγονός ότι ο κ. Σόιμπλε, όταν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του διεκόπη από παρεμβάσεις βουλευτών τόνισε ότι "δεν έχει διάθεση" για τέτοια και ότι το ζήτημα "είναι πολύ σοβαρό".

e-typos.com

"Έφυγε" ο σεισμολόγος Γιώργος Σταυρακάκης

`Έφυγε` ο σεισμολόγος Γιώργος Σταυρακάκης   Έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών ο διακεκριμένος σεισμολόγος Γιώργος Σταυρακάκης, ύστερα από ολιγόμηνη μάχη με τον καρκίνο. Ο Γιώργος Σταυρακάκης, διδάκτωρ σεισμολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του από τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.) (1983-1987) και συνέχισε ως σεισμολόγος- ερευνητής στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (1989-1994). Μάλιστα διετέλεσε διετέλεσε διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών για 8 έτη (1995-2008), περίοδο κατά την οποία το Ινστιτούτο ανέπτυξε πλούσιο έργο.

Ήταν για πολλά χρόνια μέλος και Πρόεδρος της Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού κινδύνου του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας. Διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (1997-2005) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Τεχνικής Σεισμολογίας και Αντισεισμικών Κατασκευών (1999-2000).

Εξελέγη ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ το 2009 και κατά τη διάρκεια της θητείας του διετέλεσε αντιπρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί αύριο, Σάββατο 28/2/2015 και ώρα 11:00 π.μ. στο κοιμητήριο Μελισσίων.

Πέθανε ο συλλέκτης Ίων Βορρές

"Έφυγε" πλήρης ημερών ο συλλέκτης Ίων Βορρές, δημιουργός του ομώνυμου Μουσείου στην Παιανία.
Πέθανε ο συλλέκτης Ίων ΒορρέςΟ Ίων Βορρές ήταν απόφοιτος του Κολεγίου Αθηνών, με σπουδές στα Οικονομικά και στις Πολιτικές Επιστήμες (Πανεπιστήμιο του Queen's στο Οντάριο), καθώς και στη Φιλοσοφία και Ψυχολογία (Πανεπιστήμιο του Τορόντο). Στον Καναδά εργάστηκε περιστασιακά ως δημοσιογράφος, ενώ το 1967 διορίστηκε, με βαθμό πρέσβη, διευθυντής του Ελληνικού Περιπτέρου στη Διεθνή Έκθεση του Μόντρεαλ, όντας ο μόνος Καναδός υπήκοος διευθυντής ξένου περιπτέρου.
Διετέλεσε δήμαρχος Παιανίας από το 1991 ως το 1998. Έχει τιμηθεί από τον Σοροπτιμιστικό Όμιλο Αθηνών και τη Λέσχη Λάιονς και έχει παρασημοφορηθεί από πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.
Το 2001 έλαβε τιμητικά τον τίτλο του δρος Καλών Τεχνών, από το Αμερικανικό Κολέγιο της Ελλάδας.
Το Μουσείο Βορρέ ιδρύθηκε το 1983 με σκοπό την ανάδειξη της ελληνικής τέχνης και του πολιτισμού, μέσα από ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, όπως η διοργάνωση εκθέσεων σε εσωτερικό και εξωτερικό και η υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά. Τα δύο μουσεία που αποτελούν το ίδρυμα, το Μουσείο σύγχρονης ελληνικής τέχνης και το λαογραφικό Μουσείο, καλύπτουν μαζί τουλάχιστον 2.500 χρόνια ελληνικής ιστορίας.
Στο μεταξύ, τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του θανόντος, εξέφρασε -μέσω ανακοίνωσης- ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης, ο οποίος πρόσθεσε: «Μέσα από το σημαντικό μουσείο που ίδρυσε, ο Ιων Βορρές πρόσφερε πολλά στην ανάδειξη της συνέχειας μεταξύ της λαϊκής παράδοσης και της σύγχρονης ελληνικής τέχνης. Τα δύο τμήματα του Μουσείου Βορρέ, το λαογραφικό και το μουσείο σύγχρονης τέχνης, διασώζουν αυθεντικές εκδοχές του ελληνικού πολιτισμού, του ίδιου πολιτισμού που ο Βορρές φρόντισε να προβάλει με πολλές εκθέσεις έργων της συλλογής του στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Στις 500.000 ευρώ το ύψος του οικογενειακού αφορολόγητου για τα ακίνητα

Στο ύψος των 500.000 ευρώ θα είναι το αφορολόγητο ακίνητης περιουσίας ανά οικογένεια, με τις αναθεωρημένες, μάλιστα, αντικειμενικές τιμές.

Η επεξεργασία του φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας που θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ έχει αρχίσει δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης.

Επίσης σημείωσε ότι οι αντικειμενικές αξίες δεν θα μειωθούν οριζόντια αλλά η αναπροσαρμογή τους θα γίνει λαμβάνοντας υπόψη της ζώνες, υπογραμμίζοντας ότι σε κάποια περιοχή θα γίνει μείωση 10% και σε κάποια άλλη 40%.

Δεν έχει διευκρινιστεί αν το αφορολόγητο όριο των 500.000 ευρώ θα αφορά στην πρώτη κατοικία και μόνο ή στο σύνολο της περιουσίας.

Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
-airetos.gr

ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Να πάμε σε ένα μίνιμουμ εθνικής συνεννόησης

Ανακλήθηκαν οι παραιτήσεις στο ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου - Συνεχίζεται το αδιέξοδο με τα σκουπίδια στην Τρίπολη


Στον παλαιό ΧΑΔΑ Λεβιδίου στη θέση Μαγούλα έφτασαν τρία απορριμματοφόρα του δήμου Τρίπολης, γύρω στις 10.30 το πρωί σήμερα, προκειμένου να αποθέσουν σκουπίδια.
Όπως μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ, στην είσοδο της χωματερής ήταν συγκεντρωμένοι πολλοί κάτοικοι του Λεβιδίου και της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι δεν επέτρεψαν την είσοδο των απορριμματοφόρων να αδειάσουν με αποτέλεσμα τα οχήματα του δήμου ύστερα από την ένταση που δημιουργήθηκε να πάρουν τον δρόμο της επιστροφής.

Εν τω μεταξύ, στο σημείο υπήρχε αστυνομική δύναμη η οποία προχώρησε στη σύλληψη τριών ατόμων, για παρεμπόδιση των απορριμματοφόρων να αδειάσουν. Συγκεκριμένα, συνελήφθη ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Τρίπολης Χαράλαμπος Σταμάτης και δύο μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής των κατοίκων του Λεβιδίου, που αντιδρούν στην απόθεση σκουπιδιών στην παλαιά χωματερή.

Οι συλληφθέντες έχουν οδηγηθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Τρίπολης, όπου κρατούνται και θα ενημερωθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας, ο οποίος θα αποφανθεί εάν θα δικαστούν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ή θα αφεθούν ελεύθεροι.

Έκρυθμη η κατάσταση από χθες
Χθες πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Τρίπολη από κατοίκους που διαμαρτύρονται για το θέμα των απορριμάτων το οποίο κατέληξε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου όπου πέταξαν στην πόρτα του κτιρίου σκουίδια ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάσταση η οποία επικρατεί στην πόλη, τους τελευταίους τρεις μήνες, λόγω της έλλειψης χώρου υγειονομικής ταφής.

«Τρίπολη, πόλη ιστορική, σε έχουν καταντήσει χωματερή» φώναζαν, ενώ έλεγαν ότι απείλησαν πως θα κλείσουν δρόμους και θα καταλάβουν δημοτικά κτίρια.

Ανακλήθηκαν οι παραιτήσεις στο ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου

Εν τω μεταξύ χθες αργά το βράδυ ανακλήθηκαν οι παραιτήσεις, του προέδρου του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Πελοποννήσου και δημάρχου Ξυλοκάστρου Ηλία Ανδρικόπουλου και του αντιπροέδρου του Φορέα, ύστερα από πολύωρη συνεδρίαση της Εκτελεστικής επιτροπής του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ,η Εκτελεστική Επιτροπή του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου ενέκρινε τον προϋπολογισμό του Φορέα, η μη έγκριση του οποίου πριν λίγες ημέρες είχε οδηγήσει στην παραίτηση του προέδρου του ΦΟΔΣΑ.

Στο μεταξύ, μιλώντας κατά τη συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ ο δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής, ενημέρωσε ότι από σήμερα ξεκινά η αποκομιδή κι απόθεση των απορριμμάτων της πόλης στον παλαιό ΧΑΔΑ Λεβιδίου και σημείωσε ότι σημαντικές ποσότητες σκουπιδιών της πόλης αναμένεται να οδηγηθούν σε νόμιμο χώρο στη Μακεδονία.

Επιπλέον, ο δήμαρχος Τρίπολης ανέφερε για τον σχεδιασμό της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων της Περιφέρειας ότι, «δεν πρόκειται να γίνει τίποτα» και πρόσθεσε πως το σχέδιο αυτό βρίσκεται για προσυμβατικό έλεγχο στο Συμβούλιο της Επικρατείας, στο οποίο, είπε, έχουν γίνει προσφυγές από πολλούς, ενώ κάλεσε τους δημάρχους της Περιφέρειας να αναλάβουν δράση λύνοντας το πρόβλημα μόνοι τους.

Ο κ. Παυλής υπογράμμισε ότι προχωρά τις διαδικασίες για την δημιουργία μονάδας διαχείρισης των απορριμμάτων του δήμου Τρίπολης στην περιοχή Μεγαβούνι της δημοτικής ενότητας Βαλτετσίου, με ΚΔΑΥ και κομποστοποίηση. Στη μονάδα που θα δημιουργηθεί στο Μεγαβούνι ανέφερε ότι θα εξυπηρετήσει ο δήμος Τρίπολης και τους δήμους Γορτυνίας και Μεγαλόπολης, ενώ σημείωσε ότι οι δύο δήμοι της Κυνουρίας ξεκινούν τη δημιουργία ανάλογης μονάδας σε περιοχή της βόρειας Κυνουρίας.


Πηγή:www.capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Πρωτη,μετεκλογικη,τηλεοπτικη,δηλωση Γρηγορη Καρπουζη:Η κυβερνηση εκανε πολιτικη αναδιπλωση

Πρωτη,μετεκλογικη,τηλεοπτικη,δηλωση Γρηγορη Καρπουζη:Η κυβερνηση εκανε πολιτικη αναδιπλωση
Τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης αλλά και τους τρόπους αμφισβήτησης που,αυτή,επιχειρεί σχολίασε,με δεικτικό τρόπο, ο πολιτευτής Κορινθίας Γρηγόρης  Καρπούζης, ο οποίος σημειωτέων στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου ήταν για πρώτη φορά υποψήφιος Βουλευτής με την Νέα Δημοκρατία.
Μεταξύ των άλλων ο κος Καρπουζης,μετά την θετική παραδοχή Βαρουφακη για το 70% του υπάρχοντος μνημονίου στηλιτεύει την αναδίπλωση της νέας κυβέρνησης ενώ τονίζει πως ο Αλ.Τσιπρας δεν θα μπορέσει να εφαρμόσει όλα όσα ανακοίνωσε από βήματος Βουλής.
Παράλληλα ευχαρίστησε τους χιλιάδες ψηφοφόρους της Ν.Δ. που στην πρόσφατη αναμέτρηση τον τίμησαν με την ψήφο τους.


freddotv.gr

Συντάξεις: Ο δρόμος της εξόδου για 110.000 μισθωτούς σε Δημόσιο, ΔΕΚΟ, Τράπεζες (παραδείγματα)

Διαφορετικές «ταχύτητες» ισχύουν για 110.000 μισθωτούς του δημοσίου, ευρύτερου δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που θα βγουν φέτος στη σύνταξη. Τυχεροί είναι οι ασφαλισμένοι που πρόλαβαν να κλειδώσουν δικαίωμα μέχρι και το τέλος του 2012, καθώς μπορούν να αποχωρήσουν πριν την συμπλήρωση του 60 έτους ηλικίας.
001

002

003
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

1+2=1 – Τα ανορθόδοξα μαθηματικά του υπουργείου Εσωτερικών

Μπορεί στο υπουργείο Εσωτερικών της πλατείας Κλαυθμώνος να στεγάζονται τρεις πολιτικοί προϊστάμενοι αλλά μόνο ο ένας υφίσταται τυπικά. Πρόκειται για τον (υπερ)υπουργό Νίκο Βούτση, καθώς για τη μεν Τασία Χριστοδουλοπούλου δεν έχει ακόμη συσταθεί το υπουργείο της Μεταναστευτικής Πολιτικής (εκκρεμεί ο σχετικός νόμος στη Βουλή) ενώ για τον γενικό γραμματέα Κώστα Πουλάκη το ΦΕΚ για το διορισμό του θα υπογραφεί την ερχόμενη εβδομάδα (πιθανότατα την Δευτέρα). Δηλαδή, 1+2=1…

aftodioikisi.gr

Δημόσιο: Τι αλλάζει στον έλεγχο των πιστοποιητικών των υπαλλήλων – Τα δύο “όχι” και το “ναι” του Γ. Κατρούγκαλου

Aλλάζει ο τρόπος με τον οποίο θα γίνεται από εδώ και στο εξής ο έλεγχος του φακέλου των δημοσίων υπαλλήλων και της γνησιότητας των πιστοποιητικών που έχει καταθέσει για την πρόσληψή. Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, ο νέος αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος τονίζει σε κάθε ευκαιρία ότι «δεν πρόκειται να συνεχίσει το κυνήγι μαγισσών» που ξεκίνησε ο προκάτοχός του.
Ως εκ τούτου:
-Παύει ο επανέλεγχος των συμβάσεων που με τα ΠΔ Παυλόπουλου και Β. Παπανδρέου και στη συνέχεια μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου, καθώς, όπως τονίζει ο κ. Κατρούγκαλος, «πρόκειται για βαθύτατη υποκρισία του κράτους και του πολιτικού συστήματος» που χρησιμοποιούσε τους συγκεκριμένους συμβασιούχους ως αορίστου χρόνου το οποίο επικυρώθηκε με τα ΠΔ και στη συνέχεια επιχείρησε να θέσει τους υπαλλήλους εκτός Δημόσιου
-Στο πλαίσιο αυτό οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους δεν θα επικεντρώνονται ούτε στον έλεγχο των πλαστών πιστοποιητικών αλλά σε περίπτωση που βρεθεί υπάλληλος με τέτοιο πιστοποιητικό θα απομακρύνεται από το Δημόσιο
-Ο έλεγχος για την γνησιότητα των πιστοποιητικών και των πτυχίων θα γίνεται όταν προσλαμβάνεται κάποιος στο Δημόσιο και πιθανότατα, με βάση το νομοθετικό πλαίσιο που ψηφίστηκε επί Κ. Μητσοτάκη, όταν μετακινείται σε άλλη θέση.

Στον αέρα σε 10 μέρες η προκύρηξη για τις 32.000 θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας

 

Τις τελευταίες λεπτομέρειες προκειμένου να ολοκληρωθεί η προεργασία και να εκδοθεί η προκήρυξη για τις 32.000 θέσεις εργασίας στους δήμους μέσω του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας συζήτησε η αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ με επικεφαλής τον πρόεδρο Γ. Πατούλη, στη συνάντηση που είχε χθες το απόγευμα με την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου.

Από την Κ.Ε.Δ.Ε. στη συνάντηση παρέστησαν επίσης τα μέλη του Δ.Σ., Δ. Καφαντάρης, Γ. Μουράτογλου, Σ. Δανιηλίδης και ο Δ. Μπίρμπας.

Όπως δήλωσε αμέσως μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Γιώργος Πατούλης, «η αναπληρώτρια υπουργός έδωσε τη διαβεβαίωση ότι η προκήρυξη για τις θέσεις θα εκδοθεί το επόμενο δεκαήμερο, προκειμένου οι δήμοι να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν το προσωπικό εντός Απριλίου. Η δημόσια πρόσκληση για την κάλυψη των 32.000 θέσεων θα δημοσιοποιηθεί από τον ΟΑΕΔ».

Όπως επισημάνθηκε στη συνάντηση, στην συγκεκριμένη πρόσκληση υλοποίησης του προγράμματος δεν συμπεριλαμβάνονται θέσεις σχολικών φυλάκων και καθαριστριών. Οι θέσεις αυτές θα καλυφθούν με νέα προκήρυξη που θα εκδοθεί το επόμενο διάστημα.

Στην προκήρυξη που θα εκδοθεί και αφορά στις 32.000 εργασίας στους δήμους μέσω του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας θα συμπεριλαμβάνονται και ειδικές φόρμες οι οποίες θα πρέπει να συμπληρωθούν από τις δημοτικές αρχές. Οι φόρμες θα περιγράφουν το αντικείμενο απασχόλησης των ωφελούμενων καθώς και το παραγόμενο έργο.

Να επισημανθεί τέλος ότι η Κ.Ε.Δ.Ε. σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ της, έχει προτείνει σε επόμενο κύκλο προσλήψεων να επανεξεταστούν και τα κριτήρια επιλογής των ανέργων. Η σχετική πρόταση αντιμετωπίζεται θετικά από το υπουργείο, ενώ ο προσδιορισμός των νέων κριτηρίων θα αποτελέσει αντικείμενο της Ομάδας Εργασίας που έχει συσταθεί και απαρτίζεται από στελέχη του υπουργείου και της Κ.Ε.Δ.Ε.

airetos.gr

Το πόρισμα για το δήμο Μαραθώνα, παρέλαβε από τον Ρακιντζή ο Ψινάκης


Συνοδεία του ποινικολόγου Αλέξανδρου Λυκουρέζου, ο Ηλίας Ψινάκης παρέλαβε το μεσημέρι της Πέμπτης -στις 13:45- το πόρισμα που αφορά την κατάσταση διαχείρισης του δήμου Μαραθώνα από την προηγούμενη δημοτική αρχή.

Ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης στις δηλώσεις του ανέφερε πως ήδη έχει ξεκινήσει τον έλεγχο έπειτα από αίτημα του κύριου Ψινάκη τονίζοντας πως η διαδικασία βρίσκεται στην αρχή. Ωστόσο βρέθηκαν παρατυπίες που αφορούν το κοιμητήριο στην δημοτική κοινότητα της Νέας Μάκρης.

«Όταν ανέλαβε ο κύριος Ψινάκης τη δημαρχία του Μαραθώνα μου ζήτησε να ελέγξω κάποια πράγματα. Ήδη ήλεγξα το θέμα το νεκροταφείου της Νέας Μάκρης, διαπιστώσαμε κάποιες παρατυπίες, καταχρήσεις και ζητάμε με το πόρισμα που θα του δώσω τώρα πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες, καταλογισμούς που θα σταλούν στον εισαγγελέα Τα ποσά που ακούγονται δεν είναι πραγματικά, θα φανούν στην έκθεση που θα δοθεί. Διαπιστώσαμε αρκετά ποσά, αλλά κυρίως δεν υπάρχουν πολλά παραστατικά. Στο κοιμητήριο της Νέας Μάκρης δεν κρατούσαν καθόλου στοιχεία, ούτε στο κυλικείο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ρακιντζής στους δημοσιογράφους

protothema.gr
.airetos.gr

Πέτρος Τατούλης «Τελείωσαν τα ψέματα. Η Δημοτική Αρχή να μαζέψει τα σκουπίδια εδώ και τώρα»



Μετά τη συνάντηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και πολιτών της Τρίπολης, για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο Τρίπολης με τα απορρίμματα, και κυρίως μετά την απέλπιδα προσπάθεια ορισμένων να αποποιηθούν τις ευθύνες τους και να εμπλέξουν την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης δήλωσε:

«Τελείωσαν τα ψέματα. Η Δημοτική Αρχή να μαζέψει τα σκουπίδια εδώ και τώρα. Αν οι υπεύθυνοι δεν μπορούν να βρουν λύση να ομολογήσουν ευθέως την αδυναμία τους και να εξουσιοδοτήσουν άλλο φορέα. Οι πολίτες της Τρίπολης πληρώνουν κάθε μήνα δημοτικά ανταποδοτικά τέλη για το συγκεκριμένο σκοπό και δεν επιτρέπεται ο Δήμος να βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση. Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, προξενούνται ανεπανόρθωτες βλάβες στο περιβάλλον και δυσφημείται η πόλη». 

Γιώργος Μπουλούκος: Aνάγκη να προωθηθούν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και να παρουσιαστεί ένα σύγχρονο αναπτυξιακό μοντέλο




ΦωτόΟ κ. Γιώργος Μπουλούκος, Δικηγόρος και Αντιπρόεδρος ΔΣΑ, ερωτώμενος για  τις πολιτικές εξελίξεις δήλωσε:
           
          Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει πλέον ενταχθεί στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος και των αταλάντευτων κανόνων του. Είτε την τρόικα την μετονομάσουμε σε θεσμούς, είτε το πρόγραμμα το πούμε παράταση ή γέφυρα δεν αλλάζει η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ελληνική κοινωνία. Άλλωστε άμεσα δεν επηρεάζεται η καθημερινότητα του Έλληνα πολίτη.
          Το κρίσιμο πάντοτε ήταν, έστω και αν παραβλέπεται, και είναι η αντιμετώπιση της καθημερινότητας του ταλαιπωρημένου και διαρκώς πιεζόμενου πολίτη. Επομένως σημασία έχει και πάντοτε είχε, και κατά την διακυβέρνηση των προηγούμενων, τόσο  η νομοθέτηση για την εξισορρόπηση των απαιτήσεων των δανειστών με τις πραγματικές δυνατότητες των πολιτών, όσο και η νομοθέτηση, πλέον επιτακτικότερα από ποτέ, για  την επίτευξη ενός αποτελεσματικού αναπτυξιακού μοντέλου για την παραγωγή πλούτου, ώστε επιτέλους να ξεφύγει η χώρα από αυτήν την αυτοτροφοδοτούμενη στασιμότητα.

ΔΗΛΩΣΗ TOY ΕΚΠΡOΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΓΙΑ ΨΗΦΙΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ



Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Κώστας Καραγκούνης, για την υποχρέωση της κυβέρνησης να φέρει για ψήφιση στη Βουλή τη συμφωνία με τους εταίρους, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η επέκταση για τέσσερις ακόμα μήνες του Προγράμματος βοήθειας προς την Ελλάδα, πρέπει να περάσει από την Ελληνική Βουλή! Πρόκειται για μια απόφαση που περιλαμβάνει τη Δανειακή σύμβαση και το Μνημόνιο.  

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                              
ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ
ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ                          
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ                                       
ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ
                                                                                          

Σας καλούμε όπως προσέλθετε στο Δημοτικό κατάστημα (πρώην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου άνωθεν του Πολυϊατρείου της Δημοτικής Κοινότητας) την 3η  ΜΑΡΤΙΟΥ 2015 ,ημέρα Τρίτη και ώρα 19:00 μ.μ. για Τακτική Συνεδρίαση σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων του Ν. 83,88,89 του Ν. 3852/10 για την συζήτηση και λήψη των παρακάτω θεμάτων:           
         
1)Προέγκριση η μη  άδειας ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος         
  «ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ» ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ  
   ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ της ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΤΖΑΜΑΛΗ του
   ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ στην οδό Δ. κυριάκη και Αυγουστίνου αρ. 34 στους  
   Αγίους Θεοδώρους . 
       
  2) Προέγκριση η μη  άδειας ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος
            1. «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ( ΠΡΑΤΗΡΙΟ 
            ΑΡΤΟΥ- ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΕΙΔΩΝ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ),2.ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
            ΑΝΑΨΥΧΗΣ ( ΚΑΦΕΝΕΙΟ) στον ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΚΑΤΑΒΑΤΗ του
            ΙΩΑΝΝΗ στην Θέση Ποτάμι Αγίων Θεοδώρων .

3) Προέγκριση η μη  άδειας ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος                                
               ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ( ΚΥΛΙΚΕΙΟ ΕΝΤΟΣ
               ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ- ΛΥΚΕΙΟΥ) Αγίων  Θεοδώρων της   
               ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ ΛΟΥΚΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ                              

                                             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
                                                 ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

                                     ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ-ΣΚΟΥΛΙΚΑΡΙΤΗΣ