Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Ο Ατρόμητος πήρε «διπλό» στην Κρήτη με 10 παίκτες και ολική επαναφορά

Ο Ατρόμητος πήρε «διπλό» στην Κρήτη με 10 παίκτες και ολική επαναφορά Τρεις πολύτιμους βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει για να συμμετάσχει στα πλέι οφ, πήρε απόψε ο Ατρόμητος, καθώς στην αναμέτρηση με την οποία ολοκληρώθηκε η 25η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ, επικράτησε με 2-1 στο Ηράκλειο του Εργοτέλη.

Ιδανικό ξεκίνημα επεφύλασσε ο αγώνας για τους γηπεδούχους, καθώς  προηγήθηκαν στο 16ο λεπτό, όταν ο Λαζαρίδης ανέτρεψε τον Σολάρι κι ένα λεπτό αργότερα ο Αργεντινός άνοιξε το σκορ από την «άσπρη βούλα», αφού ο έμπειρος στόπερ των φιλοξενούμενων πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια.

Συμμαχία Πολιτών Kορινθίων: Εγκληματική αδιαφορία για την υγεία των κατοίκων Εγκληματική αδιαφορία για την υγεία των κατοίκων

Εμφάνιση perigiali1.jpg
Εμφάνιση perigiali2.jpgΑπό την Πέμπτη 19/02/2015 φωτιές που άναψαν άγνωστοι, καίνε τα κλαδιά και τα αστικά απόβλητα  που γεμίζουν την «κλειστή» χωματερή του ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ. Πυκνοί καπνοί καρκινογόνων διοξινών που παράγονται από την ανεξέλεγκτη καύση των πλαστικών που περιέχονται στα απορρίμματα, τα οποία ασυνείδητοι συνεχίζουν να απορρίπτουν στην κατά τα άλλα κλειστή χωματερή, καταδικάζουν αργά τους περιοίκους.

Μία ενέργεια για την οποία έχουν ήδη επιβληθεί στον Δήμο Κορινθίων δεκάδες χιλιάδες Ευρώ σαν πρόστιμα, τα οποία βεβαίως πληρώνουν από την τσέπη τους οι Δημότες.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΦΕΝΕΟΥ ΝΟ 52


 


















Προεπισκόπηση συνημμένου ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΦΕΝΕΟΥ ΤΕΥΧΟΣ ΝΟ 52 E.pdf
ΕΝΤΥΠΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ TOY Τ. ΔΗΜΟΥ ΦΕΝΕΟΥ:
ΜΕΣΙΝΟΥ-ΓΚΟΥΡΑΣ-ΣΤΕΝΟΥ-ΤΑΡΣΟΥ-ΦΕΝΕΟΥ-ΑΡΧ.ΦΕΝΕΟΥ-ΜΑΤΙΟΥ-ΜΟΣΙΑΣ-ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ


ΛΕΞΕΙΣ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ Η΄ΧΑΝΟΝΤΑΙ
αρμακάς =σορός λιθαριών
άταρος =αδύνατος
αποπαίρνω =μαλώνω με κάποιον
αχουγιάζω =φωνάζω δυνατά
άει παράταμαι=άφησε με ήσυχο
βούζα =είδος μεγάλου βατράχου
βούλιαγκας =βαθούλωμα με πολύ νερό σε
ποτάμι
διβολίζω =οργώνω για δεύτερη φορά το
χωράφι
ζεμπερέκι =μπετούγια για κλείσιμο και α-
σφάλεια της πόρτας
ζαμπλαρίκος =τραχανάς
ζερζεβούλης =ο σατανάς
καταμεριά =παραπέρα
καρτερώ =περιμένω
κοτάω =τολμάω
καρακαηδώνα=η ψηλή και άχαρη γυναίκα
κλωνά=κλωστή
λειψή =ψωμί από αραβοσιτάλευρο χωρίς προ-
ζύμι
λεσιά =ξύλινη πόρτα αυλής η περιβολιού
μπουκιά=μικρό κομματάκι ψωμιού
μπριστούρα =η κοιλιά
μπούφλα =χτύπημα με την ανάποδη πλευ-
ρά της παλάμης
μπερντάχι =φράση «θα σου δώσω ένα
μπερτάχι» θα σε χτυπήσω δυνατά
ντερέκι =ψηλός και δυνατός άντρας
νοιάζομαι =ενδιαφέρομαι
ξελαχιουρίζω=αποδιώχνω με σκληρό τρόπο
ξεχάστηκα =λησμόνησα
ουλοένα =ολοένα
ουλούθε =ολόγυρα
παρέκει =παραπέρα
στατέρι =καντάρι
σιαδώ σιακεί=πέρα δώθε
ταγριμπέσι =δυνατό χτύπημα
τσιάχαλα =ξυλάκια ξερά για προσάναμμα
τσιορομπίλι =μικρό παιδί
φαρφαλιάρης=φλύαρος
φορτωτήρας=διχάλα ξύλινη για φόρτωμα
φάγε =τρώγε
χλιαίνω =ζεσταίνω
Γεώργιος Π. Σκιρλής

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ

Οι συμπατριώτες μας που βρίσκονται στο ευρωπαϊκό μετερίζι των Βρυξελλών και μάχονται για τα δίκαια του λαού μας αδρά αμειβόμενοι, οφείλουν να είναι πιο προσεκτικοί στα μηνύματα τους προς την μητέρα πατρίδα.
Η Ελλάδα χρειάζεται νίκες στα ευρωπαϊκά σαλόνια και όχι τον ευρωπαϊκό απομονωτισμό. Φυσικά με 29 δισεκατομμύρια ευρώ που οφείλει η Κυβέρνηση να βρει για να ξεχρεώσει εντός του 2015,  δισεκατομμύρια ευρώ για μισθούς και συντάξεις και κυρίως δισεκατομμύρια ευρώ για φάρμακα, άμυνα και παιδεία είναι εγκληματικά ύποπτο να διακηρύσσονται ανικανοποίητοι πόθοι εκ του ασφαλούς σε έναν λαό που βρίσκεται σε εκνευριστική αναμονή. 
Τα διακομματικά σύμβολα της επανάστασης των Βρυξελλών θα περίμενε κανείς να αναφέρονται στους 17 Έλληνες εντοπισθέντες με μαύρο πλούτο 404 εκατομμυρίων, πλούτος που στερείται από τα τους υπόλοιπους φορολογούμενους. 
Σε κάθε περίπτωση η επανάσταση είναι θεμιτή όταν όμως αυτοί που την διακηρύττουν βρίσκονται εντός των τειχών και όχι εντός του πλούτου. Όχι από αυτούς που το ένα μηνιάτικο είναι τα έσοδα του έτους για  τους προνομιούχους Έλληνες του ιδιωτικού τομέα.
Πάνω από όλα αυτοί που την επιθυμούν την επανάσταση ενάντια στη λογική να αναλάβουν και τις ευθύνες και να δράξουν τους καρπούς των επιλογών τους ή τη μήνιν του λαού αναλόγως του αποτελέσματος.
Δεν μπορεί οι τράπεζες και η κοινωνία να ψυχορραγούν και οι αμπελοφιλοσοφίες να γίνονται ειδήσεις.
Αρκετά με την υπομονή μας και την κοροιδία... 
 
thedayaftergr.blogspot.gr

Κείμενο – παρέμβαση από 42 προσωπικότητες προς την κυβέρνηση για τη στάση της απέναντι στη Γερμανία.

ellada_germania_madata_221642168 Ένα κείμενο δόθηκε στη δημοσιότητα και το οποίο υπογράφουν 42 προσωπικότητες που διαμαρτύρονται για τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στη Γερμανία.
Αναλυτικά το κείμενο:
Η αξιοπρέπεια της χώρας προσβάλλεται
Την ώρα που η κυβέρνηση μάς βομβαρδίζει με όλα τα μέσα ότι αγωνίζεται για την αξιοπρέπεια των πολιτών, εμείς νιώθουμε ότι η αξιοπρέπεια της χώρας προσβάλλεται.
Προσβάλλεται όταν για δεύτερη φορά σε μια τετραετία βρίσκεται στη διεθνή ημερήσια διάταξη το θέμα Grexit, δηλαδή η αντιμετώπιση της χώρας μας σαν παρία της Ευρώπης.
Προσβάλλεται όταν η κυβέρνηση βγαίνει στη γύρα, ζήτουλας για νέα δανεικά, και συγχρόνως υβρίζει και λοιδορεί τον μεγαλύτερο χρηματοδότη της χώρας μας, που είναι η Γερμανία.
Προσβάλλεται όταν περισσεύουν οι κυβερνητικές γελοιότητες, που ξεκινούν από τις ενδυματολογικές εμφανίσεις, συνεχίζουν με την αμετροέπεια ότι θα αλλάξουν την Ευρώπη και καταλήγουν να διαπραγματεύονται με τους ίδιους εκπροσώπους των εταίρων μας, αλλά να τους αλλάζουν όνομα, ώστε να ξορκίσουν την «τρόικα».
Προσβάλλεται όταν όχι μόνο δεν προωθούνται μέτρα για να ανακάμψει η οικονομία μας και να πάψουμε να είμαστε το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης, αλλά ματαιώνονται και όσα λίγα, δειλά και ανεπαρκή μέτρα ελήφθησαν στο διάστημα της κρίσης.
Προσβάλλεται όταν βλέπουμε την οικονομία να ξαναγίνεται βορά του υδροκεφαλικού κράτους και των συντεχνιών, την εκπαίδευση να ξαναγίνεται βορά των κομματικών εγκάθετων, τις λίγες ξένες επενδύσεις που με δυσκολία προσελκύσαμε να πολεμιούνται και να ματαιώνονται.
Προσβάλλεται όταν η κοινωνία μας έχει ποτιστεί με το ξενοφοβικό ψευδο-νταηλίκι τόσο, ώστε να χειροκροτεί μια κυβέρνηση που πουλάει αντι-δυτικισμό και εθνικισμό, με πρωτοπόρα στο χειροκρότημα τη ναζιστική «Χρυσή Αυγή».
Για τους λόγους αυτούς κάνουμε έκκληση σε όλους τους Έλληνες δημοκράτες, που πιστεύουν στις ευρωπαϊκές αξίες και στην ανάγκη μεταρρυθμίσεων για την ανόρθωση της χώρας, να παραμερίσουν άλλες πολιτικές και προσωπικές διαφορές και να ενωθούν σε μια κοινή προσπάθεια για να προσφέρουν στον Έλληνα πολίτη μια εναλλακτική λύση στην απελπιστική αυτή κατάσταση. Μια εναλλακτική λύση που είναι απαραίτητη και υπάρχει σε όλες τις προηγμένες δημοκρατίες, αλλά όχι στη δική μας.
Αβραντίνης Αναστάσιος
Αδάμου Νίκος
Αναστασόπουλος Γεώργιος
Ανδριανόπουλος Ανδρέας
Αργυρίδης Κωνσταντίνος
Βεζιρτζόγλου Χρήστος
Βουρλούμης Παναγιώτης
Γιαννής Νίκος
Γουσέτης Διονύσης
Δέλλας Χάρης
Δήμου Νίκος
Εμπέογλου Νίκος
Εφραιμίδης Αντώνης
Καραμάργιου Ιωάννα
Κατσούδας Δημήτριος
Κατσούλης Ηλίας
Κελμ Ματθίας
Κουμπή Βάλλη
Κρούστης Αντώνης
Κυριαζής Δημοσθένης
Κυριακόπουλος Νίκος
Μανούσος Δημήτριος
Μαράτος Τηλέμαχος
Μεϊμάρογλου Γιάννης
Μίχας Τάκης
Μιχελής Λεωνίδας
Μπακάλης Στέφανος
Μπήτρος Γεώργιος
Μπήτρος Κωνσταντίνος
Ξανθόπουλος Τόλης
Ξαφά Μιράντα
Παλαιολόγος Γιάννης
Παπανδρόπουλος Αθανάσιος
Παπασωτηρίου Χαράλαμπος
Παρασκευόπουλος Σπυρίδων
Περράκης Στέλιος
Πετρολέκας Σταύρος
Σαρηγιαννίδης Γεώργιος
Στεργίδης Κωνσταντίνος
Στρίγκνιτς Ανδρέας
Τζήμερος Θάνος
Τόντσεφ Πλάμεν
Τριδήμας Γεώργιος
Φαράκλας Γιάννης
Φούντας Στέλιος
Χρηστίδης Κωνσταντίνος
Ψαχαρόπουλος Γεώργιος

Συγκίνηση για τον θάνατο του Αχιλλέα Χαλκιά - Ο ανιψιός ανακοίνωσε τον θάνατό του (Βίντεο)!

Ήπειρος: Συγκίνηση για τον θάνατο του Αχιλλέα Χαλκιά - Ο ανιψιός ανακοίνωσε τον θάνατό του (Βίντεο)!"Έφυγε" χθες το απόγευμα από τη ζωή ο μεγάλος Ηπειρώτης βιολιστής Αχιλλέας Χαλκιας...
αδερφός του Πετρο-Λούκα Χαλκιά. Ήταν ένας εκ των μύθων της ελληνικής μουσικής κληρονομιάς. Έπαιζε βιολί και το ρεπερτόριό του περιελάμβανε κυρίως ηπειρώτικους σκοπούς και τραγούδια.

Είχε συμμετάσχει σε συναυλίες στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (Νέα Υόρκη, Σικάγο, Φλόριντα, Νιού Τζέρσεϊ, Καλιφόρνια, Μασσαχουσέτη, Φιλαδέλφεια, Τέξας και Νέο Μεξικό) και σε άλλες χώρες του κόσμου όπως: Αγγλία, Γερμανία, Σουηδία, Γαλλία, Αλβανία, Βέλγιο, Ολλανδία, Αυστραλία και Νότια Αφρική. Σε πολλές συναυλίες και μουσικές εκδηλώσεις, καθώς και σε διάφορες δισκογραφικές δουλειές.

Ενδεικτικά αναφέρονται οι δίσκοι: Λεβεντογέννα Ήπειρος (1981), Πατήματα (2001), και Ηπειρώτικα (2002).Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα,ο ανιψιός του Μπάμπης.


 Πηγή: epirusgate

Με σκόρερ τον Ταμπουράκη ο Αστέρας Δερβενίου πέρασε με "διπλό" από το Σπαθοβούνι

Qlfcr295
Αφού έκανε τα εύκολα δύσκολα, ο Αστέρας Δερβενίου κατάφερε να νικήσει στην Κλένια τον ΑΟ Σπαθοβουνίου με σκορ 3 - 2. Ο αγώνας είχε τεράστιο ενδιαφέρον, ιδιαίτερα στο β' μέρος, όπου είχαμε 4 τέρματα, ένα άλλο που κακώς ακυρώθηκε, δύο πέναλτι (ένα για κάθε ομάδα), μία αποβολή, τουλάχιστον οκτώ τεράστιες ευκαιρίες (και από τις δύο ομάδες) και πολύ αγωνία στο τέλος. Ένα πλούσιο σε φάσεις παιχνίδι, μιας και οι δύο ομάδες έπαιξαν ανοικτά, γιατί ο μεν ΑΟ Σπαθοβουνίου ήθελε να αποφύγει τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, ενώ ο Αστέρας να ανέβει ακόμη ψηλότερα.
J2ai6ggjΟ Αστέρας ξεκίνησε καλύτερα και μόλις στο 2' ο Πεθαίνος αστόχησε από θέση πλάγια αριστερά. Οι παίκτες του ΑΟ Σπαθοβουνίου σ' ένα κόρνερ είδαν την μπάλα να περνά παράλληλα με τη γραμμή του τέρματος του Ρουμελιώτη, με όλη την άμυνα του Αστέρα να αιφνιδιάζεται. Στο 17' ο Σιδέρης ξεφεύγει από τον αντίπαλό του και σεντράρισε,  με τον τερματοφύλακα Κσρατζάογλου να μη φτάνει τη μπάλα και ο Ταμπουράκης, που καραδοκούσε, να τη στέλνει ψύχραιμα στα ανυπεράσπιστα δίκτυα.
Ο παίκτες του Αστέρα, μετά το τέρμα που
V1zuhmgf
πέτυχαν, πατούσαν ακόμη καλύτερα στο γήπεδο και δημιουργούσαν καταστάσεις στην άμυνα του Σπαθοβουνίου, οι παίκτες του οποίου άρχισαν να μεταχειρίζονται αθέμιτα μέσα για να τους ανακόψουν, με την ανοχή του διαιτητή στα πολύ σκληρά μαρκαρίσματά τους. Ο Αλούσι 'έφαγε' τις περισσότερες κλωτσιές και στο ημίχρονο αποχώρησε με πρησμένο το πόδι του, ο Αντωνόπουλος 'κατάλαβε για καλά' τι θα πει να κρατάς μπάλα στο κέντρο του γηπέδου. Στο 34' ο Λέπεντζης του ΑΟ Σπαθοβουνίου έστειλε τη μπάλα στη συμβολή των δοκαριών, από την έξω πλευρά, σ' ένα πλάγιο φάουλ που κτύπησε πονηρά.
Jn45zwp7 Στη συνέχεια οι του Αστέρα διαμαρτύρονται σοβαρά για δύο φάσεις, όταν οι Ταμπουράκης και Πεθαίνος έφευγαν ολομόναχοι πίσω από την άμυνα και υποδείχτηκαν από τον βοηθό κ. Μπουρτζοβίτη σαν οφσάιντ, ξεσηκώνοντας τους φίλους τους που παρακολουθούσαν από την κερκίδα και είχαν άποψη για τις επιθέσεις του Αστέρα.
Yrgpe74cΣτο β' μέρος ξεκίνησε με τέρμα για τον ΑΟ Σπαθοβουνίου, όταν στο 49' ο Λέπεντζης χτύπησε πλάγιο φάουλ και στην αναταραχή που δημιουργήθηκε, ο Παν. Σαϊσανάς με κοντινή προβολή ισοφάρισε.
Στο 57' ο Πεθαίνος, που προηγούμενα σε δύο άλλες φάσεις δεν γύρισε σωστά τη μπάλα και χάθηκαν οι καλές του ατομικές ενέργειες, ανατράπηκε από δύο αντιπάλους μέσα στην περιοχή και έτσι ο Αστέρας μετά από 21 αγώνες κέρδισε το πρώτο του πέναλτι. Ο Αντωνόπουλος το κτύπησε δυνατά, αλλά ο Καρατζάολγλου έπεσε στη σωστή γωνία και απέκρουσε. Ο Ταμπουράκης πήγε πρώτος στη μπάλα και σκόραρε για το 1 - 2.
http://i.imgbox.com/kT7M5tY6.jpgΑκολούθως ο Αστέρας έχασε έξι τεράστιες ευκαιρίες να 'τελειώσει' τον αγώνα, με κύριο εκφραστή τον Σιώζο, που σούταρε άστοχα τέσσερες φορές (η μία ήταν κραυγαλέα σε τετ-α-τετ). Τις άλλες φάσεις τις είχαν ο Ταμπουράκης και ο Σιδέρης. Στο 78' ο Ταμπουράκης με υπέροχη λόμπα έστειλε τη μπάλα στο κάτω μέρος του οριζόντιου δοκαριού και μετά η μπάλα χτύπησε στο πάγιο δίχτυ και βγήκε έξω και αντί να κατακυρωθεί το πασιφανέστατο τέρμα, ο βοηθός κ. Ν. Τσολάκης και ο διαιτητής κ. Παν. Κακριδής δεν 'διάβασαν' σωστά τη φάση, με τον πάγκο του Αστέρα, διαμαρτυρόμενος, να μπαίνει όλος μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Τέτοια απόφαση είχαμε καιρό να δούμε !!
N0dparasΚαι αφού ο Αστέρας δεν μπόρεσε να μετουσιώσει και σ' ένα άλλο τέρμα την υπεροχή του, με δεδομένο το εύθραυστο του αποτελέσματος, οι παίκτες του ΑΟ Σπαθοβουνίου με γκρίνιες προς το διαιτητή και με δυνατό παιχνίδι προσπαθούσαν να ισοφαρίσουν. Στο 85' ο Μετεβελής ανέτρεψε τον επελαύνοντα μέσα στην περιοχή Λεπεντζή. Πέναλτι και αποβολή για τον Μετεβελή. Ο Μπεξής κτύπησε το πέναλτι και ισοφάρισε σε 2 - 2.
Το τελευταίο μέρος του αγώνα ήταν 'όλα τα λεφτά'.
Gktrw9ew Οι παίκτες του ΑΟ Σπαθοβουνίου, με παίκτη παραπάνω, κατασκήνωσαν στο μισό γήπεδο και ο Αστέρας προσπαθούσε να διατηρήσει τα κεκτημένα. Στο 87' ο Σιώζος ξέφυγε από τη σέντρα, έφτασε από πλάγια δεξιά μέσα στην περιοχή και σούταρε δυνατά, αλλά όμως πάνω στον εξερχόμενο τερματοφύλακα Καρατζάογλου. Ο Ταμπουράκης που ακολουθούσε, με κοντινό σουτ, πέτυχε το 2 - 3 μέσα σε πανηγυρισμούς. Στο 89' μετά από πλάγιο άουτ, που δόθηκε σε αλλαγή, και σέντρα στην περιοχή του Αστέρα, ο Γ. Καραμήτος, αφύλακτος μέσα από τη μικρή περιοχή, έπιασε κεφαλιά, αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ !
TjmllvbtΚαι στο επόμενο λεπτό, μετά από κόρνερ, ο Μπεξής σούταρε, από πολύ κοντά, πάνω στο απλωμένο σώμα του Ρουμελιώτη και στην επαναφορά της μπάλας ο Ρουμελιώτης κατάφερε να την μπλοκάρει ανάμεσα στα πόδια συμπαικτών και αντιπάλων.
Ο διαιτητής κ. Παν. Κακριδής έκανε πολλά λάθη σε βάρος και των δύο ομάδων, όπως και οι βοηθοί του κ.κ. Μπουρτζοβίτης και Ν. Τσολάκης.  Οι του Αστέρα 'φωνάζουν' για το ακυρωθέν τέρμα, για την ανοχή στο σκληρό παιχνίδι και για τα οφσάιντ του α' μέρους και οι του ΑΟ Σπαθοβουνίου για ένα πέναλτι, όταν σε απόκρουση του Κουτρούλη από την περιοχή, η μπάλα εμφανώς βρήκε το χέρι του.
ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙ: Καρατζάογλου, Γεώργαρης Χ., Μαγγίνας, Γεώωργαρης Ι., Γόγολας Χ., Παπαϊωάννου, Σαϊσανάς Π.,Λέπεντζης, Σαϊσανάς Ν., Γεώργαρης Σπ., Μπεξής Έπαιξε και ο Καραμήτος Γ.
ΑΣΤΕΡΑΣ: Ρουμελιώτης, Μαστρογιαννόπουλος, Κουτρούλης, Μετεβελής, Βασιλάρης, Τάφα (86’ Ψαρρός), Αντωνόπουλος, Αλούσι (λ.τρ. 46' Σιώζος), Σιδέρης, Ταμπουράκης, Πεθαίνος (83’ Μερκούρης).

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ:  asterasderveniou.gr

Το πέταμα του αετού στο Δερβένι

Επεισόδιο με Κωνσταντοπούλου, Ήσυχο Μητροπολίτης Ιερεμίας: Τι προκοπή να δούμε από αλειτούργητους άρχοντες;

Μητροπολίτης Ιερεμίας: Τι προκοπή να δούμε από αλειτούργητους άρχοντες; 
 
 
Μεγαλόπολη
Επεισόδιο σημειώθηκε από την παρατήρηση του μητροπολίτη Ιερεμία προς τους επισήμους που βρέθηκαν την Κυριακή στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου στη Μεγαλόπολη για την επιμνημόσυνη δέηση για τους 212 εκτελεσθέντες από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

Η καθυστερημένη άφιξη μεταξύ άλλων της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου, του αναπληρωτή υπουργού Αμυνας Κώστα Ήσυχου και του δημάρχου Μεγαλόπολης, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του μητροπολίτη Ιερεμία, ο οποίος τόνισε:

«Τετιμημένοι άρχοντες, σας βλέπουμε με τιμή και με σεβασμό, αλλά ως Επίσκοπος της επαρχίας αυτής έχω να σας πω με πόνο το εξής: Είστε παραβάτες του προγράμματός σας! Καθορίσατε το Μνημόσυνο ώρα 10:00, εμείς αρχίσαμε μετά τις 10:00, λέγαμε αργά την Ακολουθία, και όμως ήλθατε μετά το πέρας του Μνημοσύνου. Θα έλεγα ότι έπρεπε να έλθετε και πολύ πριν από το Μνημόσυνο, για να λειτουργηθείτε.
»Κυριακή σήμερα, πού λειτουργηθήκατε σεις οι άρχοντές μας; Αλειτούργητοι άρχοντες; Τι προκοπή να δούμε τότε με αλειτούργητους άρχοντες; Τι κακό είναι αυτό που συμβαίνει με σας τους επισήμους; Έχουμε επίσημες εορτές και έρχεστε μετά – μετά τη Λειτουργία, στη Δοξολογία μόνο. Δεν είναι η Λειτουργία, κύριοι Επίσημοι, για τον αφελή λαό. Η Λειτουργία είναι αναγκαία προπαντός για σας, για να λάβετε την ευλογία του Θεού, για να κυβερνήσετε σωστά τον ματωμένο και αγιασμένο αυτό τόπο της πατρίδας μας».
Στις παρατηρήσεις αυτές αντέδρασε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου και, μετά από προτροπή της, αποχώρησαν οι περισσότεροι από τους επισήμους.
Οι εκπρόσωποι της πολιτείας παρέστησαν στο πολιτικό μνημόσυνο για τους εκτελεσθέντες. Στη διάρκεια της τελετής, η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε τη σύσταση διακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων.
Newsroom ΔΟΛ

Άστατος ο καιρός, δύσκολος ο εορτασμός της Καθαράς Δευτέρας - Βροχές και καταιγίδες

Άστατος ο καιρός, δύσκολος ο εορτασμός της Καθαράς Δευτέρας 
 Άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες συνοδεύει τον φετινό εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, χιόνια αναμένονται στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Σταδιακή εξασθένιση των φαινομένων αναμένεται από το απόγευμα και από τα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί που στο Αιγαίο τοπικά θα φτάσουν τα 8 μποφόρ. Η ένταση των ανέμων ευνοεί τη μεταφορά σκόνης. 
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις στα ορεινά (πάνω από 1.200 μέτρα). Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν αρχικά στα βορειοδυτικά και σταδιακά και στις υπόλοιπες περιοχές.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές και καταιγίδες παροδικά πιθανόν ισχυρές κυρίως στην Πελοπόννησο. Χιονοπτώσεις στα ορεινά της Θεσσαλίας (πάνω από 1.200 μέτρα). Τη νύχτα στις περισσότερες περιοχές τα φαινόμενα θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου. 
Την Τρίτη, στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά. Στο Αιγαίο αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στα ανατολικά και νότια τμήματα που από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.

Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις προβλέπονται στα βόρεια ορεινά. Λόγω των ανέμων ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα ανατολικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Οσκαρ 2015: Αυτοί είναι όλοι οι νικητές της φετινής απονομής! Μια βραδιά χωρίς εκπλήξεις και με νικητές τα φαβορί Birdman και Ιναρίτου

 Οσκαρ 2015: Αυτοί είναι όλοι οι νικητές της φετινής απονομής! Μια βραδιά χωρίς εκπλήξεις και με νικητές τα φαβορί Birdman και Ιναρίτου 
 Καμία έκπληξη δεν επεφύλασσε η φετεινή απονομή των βραβείων Οσκαρ, η οποία ωστόσο συνοδεύτηκε από στιγμές έντονα συναισθηματικές και με τους νικητές να παίρνουν ακόμα και πολιτική θέση στον ευχαριστήριο λόγο τους κυρίως για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Κανένα από τα βραβεία που απονεμήθηκε δεν ήταν αυτό που λέμε έκπληξη, ενώ στις ευχάριστες εκπλήξεις της βραδιάς ήταν ο παρουσιαστής, Νιλ Πάτρικ Χάρις ο οποίος με εκλεπτυσμένο χιούμορ πήρε πάνω του όλη την βραδιά.
Οι νικητές της 87ης απονομής των βραβείων Όσκαρ:

Κίνδυνος αφαίρεσης βαθμών απ'τον Παναθηναϊκό! Κατάθεση Κασάμι στην αστυνομία

Κίνδυνος αφαίρεσης βαθμών απ'τον Παναθηναϊκό! Κατάθεση Κασάμι στην αστυνομία
Οι τρεις βαθμοί που πήρε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ο Παναθηναϊκός μπορεί να πεταχτούν στα... σκουπίδια, λόγω της συμπεριφοράς των οπαδών του. Βέβαια, όλα θα εξαρτηθούν από το τι θα γραφτεί στο φύλλο αγώνα από το διαιτητή Σιδηρόπουλο, αλλά και από τις εκθέσεις που θα παραδώσουν οι παρατηρητές της ΔΕΑΒ και της Αστυνομία! Ολα αυτά θα κρίνουν το κατά πόσο “καίγονται” οι “πράσινοι”.

Ωστόσο, ήδη η ΠΑΕ Ολυμπιακός άρχισε το... “στρίμωγμά” τους με την κατάθεση που έδωσε ο Παϊτίμ Κασάμι στους άνδρες της ασφάλειας μέσα στα αποδυτήρια. Αναφέρθηκε στη φωτοβολίδα που τον χτύπησε στο πόδι στο ημίχρονο του αγώνα, ενώ οι “ερυθρόλευκοι” καταγγέλλουν πως τραυματίστηκε από αντικείμενο ο αναλυτής της ομάδας, Αντώνης Λεμονάκης αλλά και ότι έγινε επίθεση από άντρα της εταιρείας σεκιούριτι σε βάρος του γυμναστή του συλλόγου, Χρήστου Μουρίκη.

Σημαντικό ρόλο θα παίξει επίσης η αναφορά του διαιτητή και η αναφορά των εκθέσεων σχετικά με την εισβολή πριν από τη σέντρα και τα επεισόδια. Είναι βέβαιο ότι η "πράσινη" ΠΑΕ θα τιμωρηθεί με βαρύ πρόστιμο.

Διαβάστε τι αναφέρει ο πειθαρχικός κώδικας:

Ο ΚΑΠ στο άρθρο 15, παράγραφος 3, περί «ρίψεων αντικειμένων», αναφέρει: «αν οι ρίψεις πραγματοποιήθηκαν πριν έναρξη του αγώνα, πρόστιμο 20.000 έως 120.000 ευρώ και 1 έως 3 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, ανάλογα με τη βαρύτητα της πράξης».

Στο άρθρο 15, παράγραφος 4, περί «εισόδου στον αγωνιστικό χώρο», σημειώνεται: «Α) Αν η είσοδος των οπαδών δεν συνδέεται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας, πρόστιμο ύψους 20.000 έως 95.000 ευρώ. Β) Αν η είσοδος των οπαδών συνδέεται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας, πρόστιμο ύψους 40.000 έως 240.000 ευρώ, 2 έως 4 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και αφαίρεση 3 βαθμών».

Στο άρθρο 15, παράγραφος 5, περί «μεμονωμένων επεισοδίων», αναφέρει: «Αν τα μεμονωμένα επεισόδια έγιναν μέσα στον αγωνιστικό χώρο, πρόστιμο 12.000 έως 80.000 ευρώ. Στο άρθρο 15, παράγραφος 6, περί «εκτεταμένων επεισοδίων», αναφέρεται: Αν τα εκτεταμένα επεισόδια έγιναν μέσα στον αγωνιστικό χώρο, πρόστιμο ύψους 70.000 έως 200.000 ευρώ, 2 έως 3 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και αφαίρεση 3 βαθμών».

Δερβενιώτικο τρελό καρναβάλι 2015 Φωτορεπορτάζ από την παρέλαση που έγινε με βροχή!


https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xap1/v/t1.0-9/10990274_10206063282963176_7979384168408550346_n.jpg?oh=933a608e20b27ad8e193f09f853bf07a&oe=557E62E1&__gda__=1431695028_8a8c8d44e9097b8fe2d294b6d3e54b78  

Δεν είναι μόνο η Πάτρα που βρέθηκε στο επίκεντρο σήμερα των καρναβαλικών εκδηλώσεων, αλλά και το Δερβένι.
Παρά την κακοκαιρία και τη βροχή, που ανά διαστήματα ήταν πολύ ισχυρή, οι καρναβαλιστές βγήκαν στους δρόμους και διασκέδασαν στο Δερβενιώτικο τρελό καρναβάλι.