Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Αλλάζει ο χάρτης της Επικρατείας! Θρίλερ με την αυτοδυναμία - Οι εκπλήξεις του Λεβέντη και του Γκλέτσου

ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Η εικόνα στο 33,84% της Επικράτειας
Από τα πρώτα αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών με την ενσωμάτωση να φτάνει στο 38,54% προκύπτει η ξεκάθαρη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ με τη Νέα Δημοκρατία να ακολουθεί και με ποσοστό που τείνει να είναι μειούμενο.

Η τρίτη θέση μέχρι τώρα φαίνεται πως ανήκει ξεκάθαρα στη Χρυσή Αυγή, με το Ποτάμι να τερματίζει όπως όλα δείχνουν στην τέταρτη θέση.

Παρά τις αισιόδοξες εκτιμήσεις των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, φαίνεται πως το κόμμα φτάνει στην έκτη θέση έχοντας οριακή διαφορά από το ΚΚΕ.

Φαίνεται πως τα exit polls έπεσαν έξω για τους Ανεξάρτητους Έλληνες, οι οποίοι όπως όλα δείχνουν μπαίνουν στη Βουλή.

Μεγάλο ερώτημα παραμένει τελικά εάν το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου θα καταφέρει να εισέλθει στη Βουλή, αφού προς το παρόν συγκεντρώνει 2,44%.

Από τις μεγάλες εκπλήξεις της εκλογικής διαδικασίας είναι τα ποσοστά που συγκέντρωσε σε όλη τη χώρα τόσο ο Βασίλης Λεβέντης που έφτασε στο 1,85%, ενώ και το κόμμα του Απόστολου Γκλέτσου, η Τελεία φτάνει στο 1,78%.

Τέλος, η ΔΗΜΑΡ φαίνεται πως εξαφανίζεται από τον πολιτικό χάρτη.


Πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ - Θρίλερ μέχρι πρωίας η αυτοδυναμία Από 149 έως 151 έδρες!

 Τσίπρας: Αισιόδοξα μηνύματα απ’ όλη την Ελλάδα
Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος από το υπουργείο Εσωτερικών δείχνει ότι φτάνει τις 150 έδρες, με ενδεχόμενο αυτό να αλλάξει τις επόμενες ώρες είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω.


  • ΣΥΡΙΖΑ 36,5% - 150 έδρες
  • ΝΔ 27,7% - 76 έδρες
  • Χρυσή Αυγή 6,3% - 17 έδρες
  • Ποτάμι 5,9% - 16 έδρες
  • ΚΚΕ 5,6% - 15 έδρες
  • ΠΑΣΟΚ 4,8% - 13 έδρες
  • Ανεξάρτητοι Έλληνες 4,7% - 13 έδρες
Εκτός Βουλής μένουν:
  • Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών 2,5%
  • Ένωση Κεντρώων 1,8%
  • Τελεία 1,8%
  • ΛΑΟΣ 1%
  • ΑΝΤΑΡΣΥΑ 0,6%
  • ΔΗΜΑΡ 0,5%

Εθνικές εκλογές 2015

Εκλογές 2015: Ποιός κερδίζει από το κύμα ''μεσημεριανών'' ψηφοφόρων

Οι κάλπες έχουν ανοίξει από τις 07:00 το πρωί της Κυριακής και στις περισσότερες περιοχές της χώρας οι εκλογικές διαδικασίες κυλούν μέχρι στιγμής ομαλά.

Όσο πλησιάζουν οι μεσημεριανές ώρες έχει αρχίσει να «πυκνώνει» η προσέλευση των ψηφοφόρων για τις βουλευτικές εκλογές, ιδίως στα σχολεία του κέντρου της Αθήνας. Για αυτό και στα επιτελεία των κομμάτων επικρατεί πυρετός συσκέψεων για να εκτιμηθεί το ποιό κόμμα θα είναι ωφελημένο από την αθρόα και συνάμα αιφνιδιαστικά μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές το μεσημέρι.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ - ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα, Κυριακή (25/01/2015) και τις επόμενες ημέρες με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές.

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε σήμερα Κυριακή 25/01/2015 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), επιδείνωση του καιρού αναμένεται στη χώρα μας με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τις χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και κυρίως της βόρειας χώρας.
Πιο αναλυτικά:

Δικαστικός αντιπρόσωπος πήγε στο τμήμα του με . . . εκχιονιστικό

 Η πυκνή χιονόπτωση δυσκολεύει την μετάβαση των ψηφοφόρων στα εκλογικά κέντρα της ορεινής Ευρυτανίας, ενώ εντύπωση προκαλεί η μετακίνηση του δικαστικής αντιπροσώπου που ήταν κυριολεκτικά... απ' τα άγραφα.
Συγκεκριμένα, στο χωριό της Σάικας Αγράφων ο δικαστικός αντιπρόσωπος που πήγε από χθες, αρρώστησε και ζήτησε σήμερα το πρωί την αντικατάστασή του.
Τότε η Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας έδωσε εντολή να σταλεί άλλος δικαστικός αντιπρόσωπος, η πρόσβασή το πρωί στο χωριό όμως ήταν αδύνατη, λόγω της πυκνής χιονόπτωσης.
Ετσι ο νέος δικαστικός αντιπρόσωπος πήγε στις 9 το πρωί, στο εκλογικό κέντρο με εκχιονιστικό και 4χ4 προκειμένου να διεξαχθεί η εκλογική διαδικασία.

εικόνα: prasiaonline
 
iefimerida.gr

Ηλεία: Έπεσαν βράχια στο δρόμο Θολού - Επικουρίου Απόλλωνα

vraxoiΚατολίσθηση σημειώθηκε μέσα στη νύχτα στο 24ο χιλιόμετρο της Επαρχιακης Οδού Θολού - Επικουρίου Απόλλωνα, στο ύψος των Πετραλώνων. Βράχοι που έπεσαν έκλεισαν το οδόστρωμα και η κυκλοφορία στο σημείο γινόταν για αρκετή ώρα μόνο με οχήματα τύπου 4x4. Αργότερα μέσα στη νύχτα κατέστη δυνατό να ανοίξει το ένα ρεύμα κυκλοφορίας, ενώ το πρωί ξεκίνησαν εργασίες από το δήμο για τη διάνοιξη της οδού. Πάντως πρόβλημα δεν δημιουργήθηκε με την μετάβαση των δικαστικών αντιπροσώπων σε εκλογικά τμήματα της περιοχής.
.ilialive.gr

Ο ΘΑλέξης θα κατεβαίνει στις πορείες; Το Μαξίμου θα κάνει απεργία;


tsipras-poreiaΤα ζητήματα της κοινωνίας μεγάλα και καυτά. Όσο και αν ο Αλέξης Τσίπρας εμπορεύτηκε την ελπίδα μέχρι και την τελευταία στιγμή, χωρίς να παρουσιάσει κανένα οικονομικό σχέδιο εξεύρεσης πόρων, υπάρχει η επόμενη ημέρα που θα πρέπει η αριστερή κυβέρνηση να υλοποιήσει όσα έταξε απλόχερα σε όλους.

Πολλά κιλά ελπίδας, μισθούς, συντάξεις, επαναπροσλήψεις, κρατικοποιήσεις. Τα πάντα όλα. Θα κάνει όσα δεν έχει κάνει καμία κομμουνιστική χώρα.
Αν όλα αυτά δεν γίνουν, αν οι αριστεροί υπουργοί δεν καταργήσουν με ένα νόμο όλους τους εφαρμοστικούς νόμους του μηχανισμού στήριξης, όπως έχουν υποσχεθεί, τότε ο Αλέξης Τσίπρας θα κατεβαίνει στις πορείες; Θα συμμετέχει στις απεργίες;
Το αριστερό Μαξίμου θα κάνει απεργία ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα της δεξιάς πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ που απ ότι έδειξε έχει ήδη «γονατίσει» στην κυρία Μέρκελ;

Πάντως αν ισχύσει ότι ίσχυσε στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΥΡΙΖΑ,  “Στο Κόκκινο”,  όπου οι εργαζόμενοι που έκαναν απεργία, διότι ήταν απλήρωτοι!! χαρακτηρίστηκαν ως ανήθικοι... τότε η δεξιά κυβίστηση του Αλέξη Τσίπρα και η εξαπάτηση του μεσαίου χώρου μας επιφυλάσσει μεγάλες εκπλήξεις και κοινωνικές συγκρούσεις!

Το ερώτημα λοιπόν είναι μεγάλο: Ο ΘΑλέξης θα κατεβαίνει στις πορείες;

Σε ένα μήνα θα ξέρουμε!
Επαμεινώνδας Στεργιόπουλος
www.tokentro.gr

Μία στιγμή θυμού ισοδυναμεί με 100 χρόνια θλίψης

katathlipsi
Η μεγάλη αποχή του μεσαίου Δημοκρατικού χώρου θα δώσει την εξουσία στον Αλέξη Τσίπρα. Η μεγάλη αποχή του μεσαίου Δημοκρατικού χώρου θα δώσει δύναμη στη Χρυσή Αυγή.

Είναι η στιγμή που όλοι εκείνοι, που έχουν απογοητευτεί από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια, πρέπει με την παρουσία τους στις κάλπες να μην αφήσουν το μεγαλύτερο ΨΕΜΑ που ειπώθηκε μέσα στην κρίση να πάρει επάνω του τις τύχες όλων μας.

Σαμαράς: Καθοριστικές εκλογές για το μέλλον των παιδιών μας


Εμφάνιση
Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι εκλογές αυτές είναι καθοριστικές για το μέλλον μας και για το μέλλον των παιδιών μας.
Σήμερα, αποφασίζουμε εάν θα πάμε μπροστά με δύναμη, με ασφάλεια, με σιγουριά, ή αν θα πάμε σε περιπέτειες.
Σε αυτές τις εκλογές υπάρχει ένας πρωτόγνωρα μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας οι οποίοι είναι ακόμα αναποφάσιστοι. Εκείνοι θα κρίνουν το αποτέλεσμα.
Είμαι αισιόδοξος, γιατί πιστεύω ότι κανείς δεν θα διακινδυνεύσει την ευρωπαϊκή πορεία της Πατρίδας μας.
Θα νικήσουμε». 

Αλέξης Τσίπρας: "Σήμερα η ελπίδα και η αξιοπρέπεια επιστρέφουν στη χώρα"


Το αδιαχώρητο γίνονταν στο εκλογικό τμήμα της Κυψέλης όπου έσπευσε ο Αλέξης Τσίπρας, με ένα πλατύ χαμόγελο που δεν εγκατέλειψε ούτε μια στιγμή να ψηφίσει. Υποψήφιοι, στελέχη του κόμματος, πλήθος κόσμου, αλλά και εκατοντάδες δημοσιογράφοι, απ’ όλο τον κόσμο περίμεναν τον Αλέξη Τσίπρα να ψηφίσει.

Μάλιστα και ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δυσκολεύτηκε να μπει στην αίθουσα του σχολείου όπου ήταν η κάλπη καθώς οι δημοσιογράφοι διαγκωνίζονταν για ένα πλάνο του ή μια φωτογραφία του. Εν μέσω ιαχών «alexis» και “tsipras-tsipras”, που φώναζαν οι ξένοι δημοσιογράφοι προκειμένου να γυρίσει προς το μέρος του άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, ενώ πρωτοφανείς ήταν οι διαγωνισμοί δημοσιογράφων την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε να κάνει δηλώσεις, με τον ίδιο να σχολιάζει: «Έχω αμέτρητη υπομονή, θα περιμένω μέχρι να τακτοποιηθείτε»

Εξερχόμενος από το εκλογικό τμήμα ο Αλέξης Τσίπρας: «Ζητώ συγνώμη από όλα τα μέσα και τους δημοσιογράφους διότι είναι πρωτοφανές το ενδιαφέρον γιατί όλοι θέλετε να καταγράψετε μια στιγμή που μπορεί να είναι και ιστορική.

Σήμερα ο ελληνικό λαός θέλει να αποτελειώσει αυτό το βήμα που έχει απομείνει για την επιστροφή της ελπίδας, η ευθύνη ανήκει σε όλους και σε όλες. Το δίλημμα της εκλογικής αναμέτρησης είναι πιο καθαρό από ποτέ. Σήμερα αποφασίζουμε αν αύριο θα επιστρέψει η τρόικα για να υλοποιηθούν οι δεσμεύσει του κ.Σαμαρά, δηλαδή η συνέχεια μιας καταστροφική λιτότητας δίχως τέλος ή αν η χώρα μας από αύριο θα διεκδικήσει με αξιοπρέπεια την Ευρώπη, όλα όσα αξίζουν στην χώρα μας και στον λαό μας. Είμαι αισιόδοξος. Σήμερα θα είναι μια ιστορική ημέρα. Ο λαός θα ολοκληρώσει αυτό το βήμα και η ελπίδα και η αξιοπρέπεια θα επιστρέψουν στη χώρα».

parapolitika.gr

Βενιζέλος: Επιλογές που θα οδηγήσουν σε κατι καλύτερο


O Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στη Θεσσαλονίκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Εύχομαι ο ελληνικός λαός να κάνει επιλογές που θα τον οδηγήσουν σε κάτι καλύτερο και όχι σε κάτι χειρότερο γι αυτόν και τα παιδιά του"

airetos.gr

H ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ - Σύνδεση με ΣΚΑΪ


Θεσσαλονίκη: Απρόοπτα στο εκλογικό κέντρο που ψήφισε ο Κώστας Καραμανλής - Το καλώδιο που ''φρέναρε'' τον πρώην πρωθυπουργό (Βίντεο)!

Θεσσαλονίκη: Απρόοπτα στο εκλογικό κέντρο που ψήφισε ο Κώστας Καραμανλής - Το καλώδιο που ''φρέναρε'' τον πρώην πρωθυπουργό (Βίντεο)!
Στο 1ο δημοτικό σχολείο, στον Άγιο Ελευθέριο, ψήφισε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Ο πρώην πρωθυπουργός έφτασε στις 07.50 το πρωί και στην είσοδο του σχολείου τον υποδέχθηκαν ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής νομού Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Μηνάς Σαμαντζίδης, υποψήφιοι βουλευτές και κομματικά στελέχη. Αντάλλαξε χειραψίες μαζί τους και προχώρησε προς το εκλογικό τμήμα.

Κατά τη διάρκεια της άφιξής του, υπήρξε συνωστισμός με τους δημοσιογράφους και τους οπερατέρ να τρέχουν και να κόβουν το δρόμο του πρώην πρωθυπουργού, που αναγκάστηκε να περιμένει για λίγο, μέχρι όλοι να πάρουν τις θέσεις τους...

 Ο πρώην πρωθυπουργός ακολουθώντας την πάγια τακτική του δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις ούτε κατά τη διάρκεια της άφιξης ούτε κατά τη διάρκεια της αναχώρησής του...
 Η εκλογική διαδικασία πάντως ξεκίνησε με προβλήματα στο εκλογικό κέντρο που ψήφισε ο κύριος Καραμανλής, καθώς στα τμήματα 304 με 310 λείπουν όλα τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής.

Σύμφωνα με την πρώτη ενημέρωση του υπουργείου Εσωτερικών, έχει ενημερωθεί ο Εισαγγελέας και η Αστυνομία που αναζητεί τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής, ώστε η διαδικασία να κυλήσει ομαλά.

Σε περίπτωση που δεν βρεθούν αναμένεται, σύμφωνα με την ακολουθούμενη διαδικασία, να αντικατασταθούν από τους πρώτους ψηφοφορους που έχουν ήδη βρεθεί στο εκλογικό κέντρο

newsit.gr

Πύλος: Χαμογελαστός με κόκκινη γραβάτα ψήφισε ο Αντώνης Σαμαράς - ''Θα νικήσουμε, οι αναποφάσιστοι θα κρίνουν το αποτέλεσμα'' (Βίντεο)!


 Ένα τέταρτο μετά τις 8 το πρωί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς άσκησε στην Πύλο το εκλογικό του δικαίωμα. Ο πρωθυπουργός συνοδευόμενος από υποψήφιους βουλευτές και τοπικούς παράγοντες της Νέας Δημοκρατίας έφτασε χαμογελαστός στο δημοτικό σχολείο που ψηφίζει και χαιρέτησε τους εκλογικούς αντιπροσώπους και τους ανθρώπους που τον υποδέχτηκαν στο εκλογικό τμήμα,.

Βγαίνοντας δήλωσε: ''Οι εκλογές αυτές είναι καθοριστικές για το μέλλον μας και για το μέλλον των παιδιων μας. Σήμερα αποφασίζουμε αν θα πάμε μπροστά με δύναμη, με ασφάλεια με σιγουριά ή αν θα πάμε σε περιπέτειες. Οι αναποφάσιστοι θα κρίνουν το αποτέλεσμα. Είμαι αισιόδοξος γιατί πιστεύω ότι κανείς δεν θα διακινδυνεύσει την Ευρωπαϊκή πορεία της πατρίδας μας. Θα νικήσουμε''.
Πολλά χαμόγελα προκάλεσε το γεγονός πως ο πρωθυπουργός παραλίγο να φύγει χωρίς να πάρει μαζί την ταυτότητά του. Ο κ.Σαμαράς έριξε στην κάλπη το ψηφοδέλτιο, έπιασε κουβέντα με τα άτομα που τον συνόδευαν και όπως φαίνεται ξεχάστηκε.  Τελικά ο κύριος που βλέπετε πίσω από τον Αντώνη Σαμαρά τον ειδοποίησε και ο πρωθυπουργός πήρε την ταυτότητά του χαμογελαστός και συνέχισε για να κάνει δηλώσεις...

newsit.gr

Τα ψηφοδέλτια των κομμάτων που συμμετέχουν στις εκλογές στην Κορινθία - Όλα τα ονόματα των υποψηφίων


Δεκαοκτώ κόμματα και τέσσερις συνασπισμοί κομμάτων θα συμμετάσχουν στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.
Διαβάστε αναλυτικά τα ψηφοδέλτια των κομμάτων για όλες τις εκλογικές περιφέρειες:

  1. Νέα Δημοκρατία  (Αντ. Σαμαράς) - Υποψήφιοι με τη Νέα Δημοκρατία
  2. ΣΥΡΙΖΑ – Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς (Αλ. Τσίπρας) - Υποψήφιοι με το ΣΥΡΙΖΑ
  3. ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (Ε. Βενιζέλος) – Υποψήφιοι με το ΠΑΣΟΚ
  4. Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή (Ν. Μιχαλολιάκος) – Υποψήφιοι με τη Χρυσή Αυγή
  5. Κ.Κ.Ε. – Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (Δ. Κουτσούμπας) - Υποψήφιοι με το ΚΚΕ
  6. Τελεία – Απόστολος Γκλέτσος (Απ. Γκλέτσος) – Υποψήφιοι με την Τελεία
  7. Ο.Κ.Δ.Ε. – Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδος (3μελής διοικούσα επιτροπή) – Υποψήφιοι με την ΟΚΔΕ
  8. Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών (Γ. Παπανδρέου) - Υποψήφιοι του Κινήματος
  9. Ανεξάρτητη Ανανεωτική Αριστερά, Ανανεωτική Δεξιά, Ανανεωτικό ΠΑΣΟΚ, Ανανεωτική Νέα Δημοκρατία, Όχι στον Πόλεμο, Κόμμα Επιχείρηση Χαρίζω Οικόπεδα, Χαρίζω Χρέη, Σώζω Ζωές, Παναγροτικό Εργατικό Κίνημα Ελλάδος (ΠΑ.Ε.Κ.Ε.) (Μ. Τζαλαζίδης).
  10. Κ.Ε.Α.Ν. – Κίνημα Εθνικής Αντίστασης (Ιππ. Σαββούρας)
  11. ΕΕΚ –Τροτσκιστές – Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (Σαμπετάι Μάτσας) – Υποψήφιοι με τους ΕΕΚ
  12. ΛΑ.Ο.Σ. – Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός (Γ. Καρατζαφέρης) – Υποψήφιοι με το ΛΑΟΣ
  13. Ένωση Κεντρώων (Βασ. Λεβέντης) - Υποψήφιοι Ενωσης Κεντρώων
  14. ΕΛΚΣΙ- Ελληνικό Λευκό Κίνημα Σημερινής Ιδεολογίας (Ελ. Δανιηλίδης)
  15. Ένωση Δημοκρατικής Εθνικής Μεταρρύθμισης (3μελής διοικούσα επιτροπή) -Υποψήφιοι της ΕΔΕΜ
  16. «ΡΟΜΑ»- Ριζοσπαστικό Ορθόδοξο Μέτωπο Αλληλεγγύης (Άγγ. Λιακόπουλος)
  17. Το Ποτάμι (Στ. Θεοδωράκης) - Υποψήφιοι με το Ποτάμι
  18. ΕΛ.ΛΑ.ΔΑ -Ελληνική Λαϊκή Δημοκρατική Απελευθέρωση (Κων. Παπανικόλας)  
  19.  Μεμονωμένοι Κορινθίας εκλογών 2015
Συνασπισμοί κομμάτων
  1. Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή  (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.) – Μέτωπο της Αντικαπιταλιστικής Επαναστατικής Κουμμουνιστικής Αριστεράς και της Ριζοσπαστικής Οικολογίας και Μετωπική Αριστερή Συμπόρευση—ΜΑΡΣ (κεντρική συντονιστική επιτροπή) και 3μελής διοικούσα επιτροπή) Υποψήφιοι με την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.- Μ.ΑΡ.Σ
  2. Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (Μαρξιστικό-Λενινιστικό)–Μ.Λ. ΚΚΕ- Εκλογική Συνεργασία (4μελής διευθύνουσα επιτροπή) - ΚΚΕ Μ-Λ / Μ-Λ ΚΚΕ
  3. Πράσινοι – Δημοκρατική Αριστερά (Ν. Χρυσόγελος και Φωτ. Κουβέλης) - Υποψήφιοι ΔΗΜΑΡ-Πράσινοι
  4. Ανεξάρτητοι Έλληνες Εθνικής Πατριωτική Συμμαχία, Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας, Λευκό, Πυρίκαυστος Ελλάδα, Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος, Ανεξάρτητοι Έλληνες (Πάν. Καμμένος) Υποψήφιοι με τους ΑΝΕΛ

Εφάπαξ με νέο σύστημα: Ποιοι είναι οι 52.293 δικαιούχοι

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η λίστα αναμονής για το εφάπαξ, καθώς, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των ταμείων πρόνοιας, που αποκαλύπτει ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής», 52.293 ασφαλισμένοι που συνταξιοδοτήθηκαν από το δημόσιο, το ΙΚΑ, τις ΔΕΚΟ και τις τράπεζες, περιμένουν να πληρωθούν το εφάπαξ.
Από το σύνολο των δικαιούχων: