Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Η μάχη της ΟΝΝΕΔ που κέρδισε ο Σάκης Ιωαννίδης

Η μάχη της ΟΝΝΕΔ που κέρδισε ο Σάκης Ιωαννίδης
Μια κρίσιμη παράμετρος για την τελική έκβαση της μάχης ηγεσίας στη Νέα Δημοκρατία, ήταν η μάχη στη νεολαία, που κέρδισε κατά κράτος ο νυν πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης.
Ο Σάκης Ιωαννίδης τάχθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, υποστήριζοντας την προοπτική συνοχής και συνέχειας της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και της μετεξέλιξής της σε ένα σύγχρονο κόμμα, πιο κοντά στις απαιτήσεις της σημερινής κοινωνίας, με πολιτικούς όρους και όχι ως… λέσχη ακτιβισμού.
Ο σημερινός πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ άλλωστε, είναι ο πιο “πολιτικός” που είχε η οργάνωση τα τελευταία χρόνια. Χωρίς να επιδιώκει τη δημοσιότητα, και δίνοντας έμφαση σε δράσεις και πρωτοβουλίες ουσίας, κατάφερε να συσπειρώσει γύρω του μια ομάδα νεολαίων στην οποία μπορεί να επενδύσει η Νέα Δημοκρατία και συνολικά η Κεντροδεξιά για τα επόμενα χρόνια.
Η στρατηγική σημασία της επικράτησης του Σάκη Ιωαννίδη στον χώρο της νεολαίας, προσλαμβάνει μεγαλύτερη σημασία, καθώς ήρθε σε βάρος του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, και προκατόχου του στην ηγεσία της ΟΝΝΕΔ, Ανδρέα Παπαμιμίκου.
Ο τελευταίος έχει ταχθεί στο πλευρό του Απόστολου Τζιτζικώστα, όπως τον κατηγορούν οι υπόλοιποι υποψήφιοι πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας, ενώ στενοί συνεργάτες του βρίσκονται από την πρώτη μέρα στο επιτελείο του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.
Τη στρατηγική νίκη του Σάκη Ιωαννίδη έναντι του Ανδρέα Παπαμιμίκου καταγράφει και ο σημερινός “Μικροπολιτικός” των “Νέων”, με αφορμή τη διάσπαση των δυνάμεων του Απόστολου Τζιτζικώστα στη Βόρεια Ελλάδα, και την περιορισμένη διείσδυσή του στις τάξεις της νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας.

ysterografa.gr