Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΗΡΩΕΣ

Δύο γενιές μετά το ηρωικό ΄40 η Ελλάδα στέρεψε από ήρωες. Δεν δικαιούται η νέα γενιά να καρπώνεται πια από το αίμα των προγόνων μας. Καλές και οι παρελάσεις, καλές και οι φιέστες σε γη και ουρανό, το μέτωπο όμως κάνει τους άνδρες και οι άνδρες τις γενιές.
Η Ελλάδα ένας πολεμικός λαός που υπερασπίστηκε στην ιστορία του ασταμάτητα την ύπαρξή του με μάχες, που δεν δείλιασε στις ορδές του ναζισμού, που σήμερα υπερασπίζεται η Χρυσή Αυγή, απέχει και δειλιάζει αναίτια τις τελευταίες δεκαετίες για πρώτη φορά στην ιστορία της.
Με φωτογραφίες ενός στρατιωτικού lifestyle  δεν χτίζονται τα κράτη και δεν διατηρούνται οι λαοί. Η ιστορία απλά τους προσπερνά. Για αυτό εξάλλου το πάλαι ποτέ πανίσχυρο ελληνικό παρακράτος έκανε το παν για να κρατήσει τους Έλληνες μακριά από τα διεθνή πεδία των μαχών και τα τραπέζια των νικητών.
Με μαϊμού απειλές κατάφερε να καταστήσει τον ελληνικό στρατό ανενεργό και με προδοτικές αποφάσεις ελλειμματικό. Ποιος να ξεχάσει τον σημερινό πατριώτη Υπουργό Άμυνας κ.Καμμένο που με την ανάληψη των καθηκόντων του αποκάλυπτε δημόσια τις επαίσχυντες τακτικές των προκατόχων του με τις επανδρώσεις Μονάδων των συνόρων με 30%.
Από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου δεν υπήρξε λαός της Δύσης που να μην πολέμησε. Να μην έχυσε το αίμα του για τα ιδανικά του. Η Ελλάδα και το βαθύ κράτος της με τον αρχηγό του, με τους Υπουργούς Άμυνας της μίζας και με σάπια μέσα ενημέρωσης, πούλησε το παραμύθι μίας ανύπαρκτης απειλής και κατάφερε ξεδιάντροπα να καταχρεώσει το ελληνικό κράτος ξεγυμνώνοντας το παράλληλα. Την ώρα που διαφήμιζε την απειλή μείωνε τη θητεία ανεξέλεγκτα.
Σήμερα κάποιοι ζητούν την κατάργηση των παρελάσεων και οι υπόλοιποι φωτογραφίζονται ανελλιπώς για να ανταλλάξουν τη φωτογένεια τους στα μέσα ενημέρωσης με μία ανύπαρκτη μαχητικότητα.
Οι παρελάσεις έχουν νόημα μόνο όταν έχουν στην πρώτη γραμμή εκείνους που έδωσαν τη σωματική τους ακεραιότητα για τα ιδανικά της φυλής μας. Αλλιώς μετατρέπονται σε ένα κακόγουστο reality αντίστοιχο αυτών που παίζονται κάθε βράδυ σε καταχρεωμένα κανάλια, για να μας πείσουν ότι είμαστε αυτό που δεν είμαστε. Ότι έχουμε ήρωες ως λαός.
Χρόνια πολλά στις μνήμες εκείνων που επί αιώνες έδωσαν τη ζωή τους για την αληθινή Ελλάδα, αυτή που δεν κιοτεύει και διδάσκει την οικουμένη , όπως τότε το '40...
 
thedayaftergr.blogspot.gr