Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΜΜΕ



Ο Υπεύθυνος του Τομέα Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηρακλείου, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, αναφορικά με το σχέδιο νόμου για τα ΜΜΕ, έκανε την ακόλουθη ανακοίνωση:

          «Η Κυβέρνηση δια των αρμοδίων Υπουργών της, προώθησε «στα μουλωχτά» -εξαπατώντας στην ουσία Βουλή και κόμματα- την αλλαγή του εδάφιου β΄, της παρ. 6 του άρθρου 14 του σ/ν για την αδειοδότηση των ΜΜΕ, δημιουργώντας μια άλλη κατηγορία καναλαρχών εθνικής εμβέλειας, αλλά με άδειες καναλιών περιφερειακής εμβέλειας.
          Πιο συγκεκριμένα, η Κυβέρνηση, δια των Υπουργών κ.κ. Ν. Παππά και Χ. Σπίρτζη προώθησε τροποποίηση στο εδάφιο β΄, της παρ. 6 του άρθρου 14 του σχεδίου νόμου, το οποίο ανέφερε: «Οι πάροχοι περιεχομένου που δικτυώνονται μπορούν να μεταδίδουν το πρόγραμμα του παρόχου ή των παρόχων με τους οποίους τελούν σε δικτύωση, για πέντε (5) ώρες [ενώ αρχικά ανέφερε «για τρεις (3) ώρες] ημερησίως κατ’ ανώτατο όριο και υπό την προϋπόθεση ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της δικτύωσης παρουσιάζονται οι διακριτικοί τίτλοι των παρόχων περιεχομένου, που δικτυώνονται και εφόσον δεν αναιρείται ο χαρακτήρας του προγράμματος».
            Με τον τρόπο αυτό η Κυβέρνηση δημιουργεί μια άλλη κατηγορία καναλαρχών που θα έχουν τη δυνατότητα να εκπέμπουν πανελλαδικά, αλλά με άδειες καναλιών περιφερειακής εμβέλειας.       
          Η συγκεκριμένη ρύθμιση δεν είχε συζητηθεί πουθενά στην Επιτροπή ή την Ολομέλεια και, ουδέποτε ζητήθηκε ή συμπεριλήφθηκε στα υπομνήματα που κατέθεσαν οι τρεις ενώσεις Τηλεοπτικών Σταθμών Περιφερειακής Εμβέλειας και Αττικής ή η Ένωση Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας.
          Μένει να μην επιβεβαιώσει η Κυβέρνηση αυτά που κυκλοφορούν στους διαδρόμους των κυβερνητικών γραφείων για συμφωνίες με επενδυτές -εν δυνάμει καναλάρχες- κάτω από το τραπέζι».