Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

Στο… σφυρί 15 παραλίες της Πελοποννήσου, 8 στην Ηλεία και 7 στην Αργολίδα!

http://www.zacharo.com/paralia_zacharos.jpg
Δεκαπέντε  παραλίες της Πελοποννήσου εκπληκτικής ομορφιάς,  περιλαμβάνονται στην περιουσία του ΤΑΙΠΕΔ, η οποία μεταβιβάζεται στο νέο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων και ξαναμπαίνουν σε τροχιά… πώλησης, εκτός αν υπάρξει διαφορετική πολιτική απόφαση.
Σύμφωνα με την Real News αρκετοί είναι αυτοί που καλοβλέπουν να πάρουν υπό την ιδιοκτησία τους μία από τις πανέμορφες παραλίες της χώρας μας και μάλιστα δύο γερμανικά δημοσιεύματα, ένα στην Bild κι ένα στην Handelsblatt έδωσαν τον τόνο, παρουσιάζοντας τα ελληνικά περιουσιακά στοιχεία προς πώληση με έμφαση στις παραλίες.
Μάλιστα η τρόικα ήδη από το 2011 είχε θέσει θέμα για παραχώρηση της χρήσης των ελληνικών παραλιών σε ιδιώτες κάτι που πέρασε από τη Βουλή με τους εφαρμοστικούς νόμους του δεύτερου Μνημονίου. Στη λίστα του ΤΑΙΠΕΔ περιλαμβάνονται πολλές όμορφες παραλίες ανά η χώρα.
Από τη Πελοπόννησο περιλαμβάνονται οχτώ παραλίες στο νομό Ηλείας (Νεοχώρι, Λουτρά Κυλλήνης, Βώλακας, Κάτω Σαμικό, Ζαχάρω, Αλυκές Λεχαινών, Γαλατάς και Αρκούδι Κυλλήνης).και  επτά παραλίες στην Αργολίδα (Θεμησσία, παραλία Κίου, Καραθώνας, Κανδύλι, Σαμπάριζα, Σαλαντί).
Ουσιαστικά πρόκειται για δημόσια παραλιακά ακίνητα που διαθέτουν ακτογραμμή και τα οποία είτε καλύπτουν όλο το παραλιακό μέτωπο, είτε μέρος αυτούς. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε τεμαχισμό παραλιών με κάποια κομμάτια να είναι ελεύθερα και κάποια άλλα κλειστά.