Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Βορίδης: Παγκόσμια παραδοξότητα να στηρίζεται μια κυβέρνηση στις ψήφους της αντιπολίτευσης

Βορίδης: Παγκόσμια παραδοξότητα να στηρίζεται μια κυβέρνηση στις ψήφους της αντιπολίτευσης
Να λύσει το ζήτημα της πλειοψηφίας της, κάλεσε την κυβέρνηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης, επισημαίνοντας το «τεράστιο πολιτικό πρόβλημα» του κυβερνώντος κόμματος και την παγκόσμια παραδοξότητα να στηρίζεται μια κυβέρνηση στις ψήφους της αντιπολίτευσης.

Κατά την τοποθέτησή του στην συνεδρίαση των κοινοβουλευτικών επιτροπών επί του νομοσχεδίου για την δεύτερη δέσμη των προαπαιτούμενων, ο Μάκης Βορίδης κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να αντιληφθεί ότι έρχεται κάθε φορά στη Βουλή να αναζητήσει την πλειοψηφία και ως εκ τούτου δεν έχει δικαίωμα να απευθύνεται επικριτικά προς εκείνους στους οποίους στηρίζεται η ύπαρξη της κυβέρνησης.

«Δεν μπορεί να μας επιτιμάτε, όταν οι ίδιοι υπερβαίνουμε εαυτούς όπως έγινε στο προηγούμενο νομοσχέδιο, που ψηφίσαμε να αυξηθεί ο ΦΠΑ, που εμείς είχαμε μειώσει, που ψηφίσαμε την έκτακτη εισφορά, που ψηφίσαμε την φορολόγηση των νησιών, όταν εμείς είχαμε πετύχει την διατήρηση του φορολογικού συντελεστή στα νησιά. Δεν μπορεί να ακούμε αντιμνημονιακές κορώνες. Να έρχεστε με σεμνότητα απέναντι στο Σώμα», είπε ο κ. Βορίδης απευθυνόμενος προς τα κυβερνητικά έδρανα.

Τέλος, είπε πως δεν έχει υπάρξει ποτέ σε αιτιολογική έκθεση νομοσχεδίου ότι αυτό έρχεται για ψήφιση γιατί είναι το μοναδικό κείμενο που έχει την σύμφωνη γνώμη των θεσμών, ζητώντας την απόσυρση αυτής της παραδοχής. «Δεν μπορούν να έρχονται τέτοιες αιτιολογικές εκθέσεις, γιατί αναιρούν την βασική αντίληψη για την εθνική κυριαρχία του νομοθετικού Σώματος», κατέληξε ο κ. Βορίδης.