Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2015

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα ενόψει της ψηφοφορίας στη Βουλή

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα ενόψει της ψηφοφορίας στη ΒουλήΣυγκέντρωση στο Σύνταγμα πραγματοποιεί αυτή την ώρα η ΑΔΕΔΥ, ενόψει της ψηφοφορίας για το νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα στη Βουλή.

Κλειστοί είναι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα.

Σε ανακοίνωσή της, η ΑΔΕΔΥ καλεί τους πολίτες «να συνεχίσουν τους αγώνες για να μην περάσει και να ανατραπεί το νέο βάρβαρο μνημόνιο, για την ανατροπή όλων των μνημονιακών πολιτικών και την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, για τη μη αναγνώριση και διαγραφή του χρέους, και την προάσπιση της λαϊκής κυριαρχίας, ανεξαρτησίας και δημοκρατίας».

Στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, παραβρέθηκε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας ο οποίος δήλωσε:«Έτσι κι αλλιώς στους δρόμους θα κριθεί το δίκιο. Ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να τους αφήσει σε χλωρό κλαρί, τόσο τους σημερινούς κυβερνώντες όσο και όσους κυβέρνησαν μέχρι σήμερα αυτή τη χώρα, αλλά και την τρόικα, το μεγάλο κεφάλαιοΠρέπει ο ελληνικός λαός σήμερα να οργανωθεί τώρα στα ταξικά συνδικάτα, να πυκνώσει τις γραμμές του εργατικού κινήματος, να ενωθεί σε μια μεγάλη λαϊκή συμμαχία ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό, ενάντια στις κυβερνήσεις τους, στο κεφάλαιο, σε όλους αυτούς που του πίνουν το αίμα καθημερινά εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Σε συμπόρευση και πάλη με το ΚΚΕ» πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας.
Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι «σήμερα χρειάζεται ένα λαϊκό κίνημα, μια λαϊκή συμμαχία χειραφετημένα από ψεύτικες προσδοκίες, από κάλπικες ελπίδες, από εκβιασμούς, από τη φοβία, από την τρομοκρατία. Πρέπει αυτός ο λαός εδώ και τώρα να ορθώσει ξανά το κεφάλι, και θα νικήσει».