Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Μητσοτάκης:Μνημόνια με ξένα κόλυβα δεν θα κάνουμε.



http://news247.gr/eidiseis/politiki/article1727488.ece/BINARY/w660/mitsotakis090412.jpgΟ Kυριάκος Μητσοτάκης στην ολομέλεια της Βουλής είπε 
Εδώ και μήνες από αυτό το βήμα σας προειδοποιούσαμε κ. υπουργοί, ότι όταν συγκρούεται ο φαντασιακός κόσμος συγκρούεται με την πραγματικότητα, κερδίζει η πραγματικότητα  Κάθε εβδομάδα, κάθε μέρα που περνάει το κόστος μεγαλώνει, μια επιχείρηση κλείνει.
 Αυτός ο φαύλος κύκλος πρέπει να σταματήσει τώρα Η αυταπάτη για την οποία μας μίλησε ο πρωθυπουργός στοίχισε και στοιχίζει στη χώρα. Αναγνωρίζω στον πρωθυπουργό ότι έστω υπό την πίεση, έκανε το σωστό. Μην περιμένετε να σας πούμε και μπράβο που επιχειρείτε να αποτρέψετε μία καταστροφή που εσείς οι ίδιοι προκαλέσατε Συζητούμε για το τρίτο μνημόνιο με τον κίνδυνο του Grexit να μην έχει περάσει. Η χώρα χρειάζεται τρίτο πρόγραμμα και την ενδιάμεση συμφωνία το συντομότερο δυνατόν για να αποκατασταθεί η οικονομική κανονικότητα που η δική σας ανικανότητα προκάλεσε:  Κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο εβδομάδων, το κόστος αυξήθηκε κατά 25 δισ. ευρώ Επώδυνη η συμφωνία με μία σειρά υφεσιακών μέτρων Για να πετύχει η συμφωνία δεν αρκεί να εφαρμόζουμε επιλεκτικά κάποια μέτρα. Επιλέξατε να καλύψετε τον δημοσιονομικό στόχο με αύξηση φόρων, ενώ υπήρχαν και υπάρχουν ακόμα και άλλες επιλογές Τα ισοδύναμα μέτρα είναι οι διαρθρωτικές αλλαγές Ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του είπε ότι δεν πιστεύει στο πρόγραμμα αυτό. Το πρόγραμμα δεν πρόκειται να βγει εάν δεν στηρίξουμε τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις: Μου κάνει εντύπωση που ο πρωθυπουργός λείπει από τη σημερινή συζήτηση Σήμερα από τον πρωθυπουργό θα ήθελα να μιλήσει πραγματικά για μία νέα αρχή, για το πώς μπορούμε να κλείσουμε τον φαύλο κύκλο του λαϊκισμού των τελευταίων πέντε ετών. Οι βουλευτές της ΝΔ παίρνουν βάρος που δεν τους αναλογεί, θα ψηφίσουν από εθνική συνείδηση και όχι από κομματική πειθαρχία  Είναι βολικό για κάποιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να πουν εμείς δεν το ψηφίσαμε. Εμείς θα ψηφίσουμε τώρα και στις 23, αλλά a la carte κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες δεν υπάρχουν. Μνημόνια με ξένα κόλυβα δεν θα κάνουμε.