Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Ασφάλεια και Ανάπτυξη στην ατζέντα του Ανδρέα Λοβέρδου


loverdos-andreasΔυναμική παρουσία θα πρέπει να έχουν τα μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ που επιθυμούν να δουν την παράταξη της καρδιάς τους, να επανέρχεται σε δρόμους δυναμικής ανασυγκρότησης, δηλώνει ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Και είναι πολλοί οι φίλοι! Είναι σαφώς πολύ περισσότεροι από αυτούς που καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις. Είναι σαφώς πολύ περισσότεροι από αυτούς που ψήφισαν στις πρόσφατες εκλογές. Είναι τελικά όλοι αυτοί που έφυγαν από το 2010 και μετά και προσέτρεξαν στον ΣΥΡΙΖΑ και αλλού, πιστεύοντας πως ο δρόμος του μνημονίου δημιούργησε την κρίση και όχι η χρεοκοπία της Ελλάδας. Άλλωστε ο Ανδρέας Λοβέρδος συμμετέχει στην εξεταστική για τα Μνημόνια, εκεί που σήμερα "εξετάζεται" ο ΣΥΡΙΖΑ, για το 3ο και χειρότερο που ετοιμάζεται να φέρει.
Και τώρα που οι μάσκες έχουν πέσει, και η Ελλάδα βρίσκεται ένα χιλιοστό πριν την πραγματική χρεοκοπία ή ένα καταστροφικό μνημόνιο, το απατηλό όνειρο της αριστερής σωτηρίας και των παροχών χωρίς χρηματοδότηση, αποδεικνύεται ο χειρότερος εφιάλτης.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, ισχυρότατος εκ των διεκδικητών για την αρχηγία του νέου ΠΑΣΟΚ, εκτιμά πως υπό αυτές τις πολιτικές συνθήκες, η προσέλευση του κόσμου για την εκλογή νέου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, θα είναι μεγάλη, την επόμενη Κυριακή. Γιατί αποκαλύπτεται η αλήθεια και το ψέμα.

Έχοντας μακράν, τη μεγαλύτερη εμπειρία από τους άλλους συνυποψήφιούς του, στη διαχείριση της κρίσης, δηλώνει σίγουρος πως έχει τη δυναμική, τη γνώση και την πολιτική βούληση να οδηγήσει και να συνεισφέρει στη μεγάλη προσπάθεια της Ελλάδας να βγει από το αδιέξοδο. Δηλώνει υπέρμαχος της ελεύθερης υγιούς επιχειρηματικότητας που τροφοδοτεί την κοινωνία με πλούτο, το κράτος με έσοδα και δίνει απάντηση στο μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας. Αντιδρά έντονα στον αριστερό αντιπαραγωγικό κρατισμό.

Ακόμη o Ανδρέας Λοβέρδος, επισημαίνει πως: “ η Ελλάδα σήμερα έχει ανάγκη από ένα ισχυρό Δημοκρατικό Κοινωνικό Κέντρο που θα αντισταθεί στο δεξιό και αριστερό λαϊκισμό και που αθροιστικά έχουν φέρει την πατρίδα μας σε οριακές καταστάσεις. Η ενδυνάμωση του ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη, δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά «υποχρέωση» του κεντρώου χώρου, προκειμένου να υπερασπιστεί τους πολίτες από την πολιτική και οικονομική αβεβαιότητα, με λύσεις για αποκατάσταση της Ασφάλειας και άμεσων προϋποθέσεων Ανάπτυξης.”
Ο Ανδρέας Λοβέρδος δεν διεκδικεί την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ στηριζόμενος σε πολιτικά τζάκια, ή σε κάποιο ισχυρό οικογενειακό επίθετο, αλλά μόνο σε προσωπική σκληρή δουλειά, επαγγελματική, πανεπιστημιακή και πολιτική. Δηλώνει υπερήφανος για αυτό και μάχεται για τη νέα ημέρα του καθαρού ΠΑΣΟΚ και της ακηδεμόνευτης Ελλάδας, μακριά από τις καταστροφικές παθογένειες του παρελθόντος.

Αργυρώ Θεοτοκάτου (a.th@tokentro.gr)
www.tokentro.gr