Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Συνέδριο ΠΑΣΟΚ: Η «καθαρή» Δημοκρατική Παράταξη έχει μία μεγάλη ευκαιρία


loverdos-eliaΚάθε κρίση γεννά ευκαιρίες. Και αν η κρίση του 2010 έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία με μόνο άρμα την αγανάκτηση του κόσμου και τη δημαγωγία της Κουμουνδούρου, τώρα είναι η ευκαιρία για αποκατάσταση της αλήθειας και ασφάλειας στους πολίτες.

Το ΠΑΣΟΚ, εξαιτίας των κακών μονομερών χειρισμών του Γιώργου Παπανδρέου, δεν μοιράστηκε την ιστορική ευθύνη για τα λάθη διακυβερνήσεων δεκαετιών, αλλά και της δήθεν αριστερής διαχρονικής αντίστασης ...με γνώμονα τον αντιπαραγωγικό κρατισμό.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, έκανε το μνημόνιο και τη μοναδική επιλογή χρηματοδότησης, να φανούν ως δημιούργημα του ΠΑΣΟΚ και όχι ως φυσική συνέπεια μίας κακής συλλογικής ευθύνης, κυρίως του δημοκρατικά εκλεγμένου πολιτικού συστήματος.

Η κρίση που «ανακάλυψε» τις παθογένειες, «ανακάλυψε» και το λαϊκισμό.

Σήμερα με αφορμή το έκτακτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, δίνεται η ευκαιρία σε αυτούς που έχουν τα κλειδιά της ιδεολογικής πλατφόρμας του Κοινωνικού Κέντρου, να αναδείξουν τις πτυχές του αριστερού και δεξιού λαϊκισμού, που χτύπησε στα πλευρά τις έννοιες της εθνικής συναίνεσης και έφερε την Ελλάδα σε μία ατυχή και αναξιοπρεπή θέση.
Η αντιμνημονιακή ΝΔ του 2012, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ του 2015. Και οι δύο βρέθηκαν και βρίσκονται μπροστά στο χρηματοδοτικό αδιέξοδο, αφού έχτισαν τα πολιτικά τους ποσοστά στο ψέμα της άλλης οδού.

Η μεγάλη ανάγκη για το χώρο του Δημοκρατικού Κοινωνικού Κέντρου, να πάρει πίσω τις δυνάμεις του, έγκειται στο γεγονός πως η Ελλάδα πρέπει πολύ γρήγορα να κερδίσει το χαμένο έδαφος από την καταστροφική προπαγάνδα.

Το καθαρό ΠΑΣΟΚ, απαλλαγμένο από την τοξικότητα των μονομερών δράσεων του Γιώργου Παπανδρέου και από εκείνους που καιροσκόπησαν εις βάρος της Ελλάδας, έχει το ιδεολογικό προβάδισμα, να έχει προσφέρει τα χρόνια της κρίσης, την ασφάλεια των χειρισμών για να βρίσκεται η Ελλάδα εντός της Ευρωπαϊκής λύσης.

Αυτό αποδεικνύεται σήμερα από την καταστροφική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ που «έκλεψε» ψηφοφόρους από τη Δημοκρατική Παράταξη, φέρνοντάς τους κυριολεκτικά σε αδιέξοδο. Τους πούλησε το όνειρο και σε 4 μήνες έφερε τον εφιάλτη.

Είναι η ώρα για τον επαναπατρισμό των ψηφοφόρων στη «βάση» τους. Είναι η ώρα η Ελλάδα να επιστρέψει στην κανονικότητα και την Ελπίδα. Το εγχείρημα της Ελιάς, στις ευρωεκλογές του 2014, απέδειξε πως αυτό μπορεί να γίνει, επισημαίνει ο ισχυρότερος διεκδικητής της αρχηγίας του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος.

Αυτή την ώρα, τα ώριμα πια στελέχη του νέου καθαρού ΠΑΣΟΚ πρέπει να προσφέρουν στον απογοητευμένο κόσμο τη λύση και το όραμα.

Η κρίση γέννησε το έκτρωμα του ΣΥΡΙΖΑ. Το αδιέξοδο της Ελλάδας λόγω του ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να ξαναγεννήσει τη Δημοκρατική Παράταξη.

Αργυρώ Θεοτοκάτου (a.th@tokentro.gr)
www.tokentro.gr