Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Τρίπολη: Ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες για τα επεισόδια στη χωματερή

Τρίπολη: Ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες για τα επεισόδια στη χωματερή
 Ελεύθεροι αφέθηκαν το απόγευμα οι τρεις συλληφθέντες για τα επεισόδια που έγιναν το πρωί στον παλιό ΧΑΔΑ Λεβιδίου, στην Τρίπολη.
Με εντολή του εισαγγελέα, ο αντιδήμαρχος του δήμου Τρίπολης, Χαράλαμπος Σταμάτης και τα δύο μέλη της συντονιστικής επιτροπής των κατοίκων του Λεβιδίου, αφέθηκαν ελεύθεροι και θα δικαστούν σε τακτική δικάσιμο που θα οριστεί.
Ωστόσο, τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απείθεια και άσκηση παράνομης βίας.

Όπως επισημαίνει ο δικηγόρος των κατοίκων του Λεβιδίου, Κωνσταντίνος Γκότσης ετοιμάζεται μηνυτήρια αναφορά, από πλευράς κατοίκων του Λεβιδίου, που πιθανότατα θα κατατεθεί την προσεχή Δευτέρα, κατά του δημάρχου Τρίπολης, του αντιδημάρχου Καθαριότητας, καθώς και του προϊσταμένου της αρμόδιας διεύθυνσης του δήμου για παράβαση καθήκοντος.
Ο λόγος είναι, όπως σημείωσε ο ίδιος, ότι έδωσαν την εντολή στους οδηγούς των απορριμματοφόρων να πάνε τα σκουπίδια στον παλαιό ΧΑΔΑ Λεβιδίου, χωρίς ωστόσο να έχουν πραγματοποιηθεί οι εργασίες που ο δήμος έχει δηλώσει πως θα κάνει.

Νέες κινητοποιήσεις από τους κατοίκους

Η τοπική κοινωνία βρίσκεται σε αναστάτωση για το πρόβλημα των σκουπιδιών στους δρόμους της Τρίπολης.
Την Κυριακή, στις 6 το απόγευμα οι κάτοικοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ξενοδοχείο Μαίναλο, προκειμένου να οργανώσουν τη συνέχιση του αγώνα που ξεκίνησαν για να καθαρίσει η πόλη.
Παράλληλα, το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού σχολείου Τρίπολης και του 12ου Νηπιαγωγείου καλούν τους γονείς να μην στείλουν τα παιδιά τους τη Δευτέρα στο σχολείο, σε συμβολική πράξη αντίδρασης στο πρόβλημα των απορριμμάτων. Ταυτόχρονα καλούν τους γονείς σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο Τρίπολης την προσεχή Δευτέρα στις 9.00 το πρωί.

Πηγή: ΑΠΕ