Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Επιστροφή απ'την κόλαση! Λυτρώθηκε στις καθυστερήσεις με Μήτρογλου ο Ολυμπιακός στην Λιβαδειά

http://content-mcdn.sentragoal.gr/filesystem/images/20141213/low/pegasus_LARGE_t_1041_106437208.JPG
 Μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ και την ισοπαλία με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες στο πρωτάθλημα. Επικράτησε δύσκολα 2-1 του Λεβαδειακού εκτός έδρας, για την 14η αγωνιστική και μείωσε στον ένα βαθμό τη διαφορά από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ, ο οποίος την Κυριακή (14/12) φιλοξενεί την Κέρκυρα. Οι «ερυθρόλεκοι» ήταν κακοί, βρέθηκαν πίσω στο σκορ μόλις στο 2' από την  κεφαλιά του Τομάς ύστερα από κόρνερ του Βούκσεβιτς. Στη συνέχεια, όμως, η τύχη γύρισε την πλάτη στους γηπεδούχους, που έκαναν δύο αναγκαστικές αλλαγές, χάνοντας τα δύο ακραία μπακ τους στο 6' (Πρόγιτς) και στο 18' (Μαχαίρας). Γύρισαν πίσω και ο Ολυμπιακός πήρε τα ηνία.

Ο Πανσολυγειακός 4 - 0 τον ΑΟ. Σολομού. - 10η αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας Κορινθίας

Με αρκετούς ενδιαφέροντες αγώνες συνεχίζεται , στα πλαίσια της 10ης αγωνιστικής, το Σαββατοκύριακο, το πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας Κορινθίας. Η αυλαία της αγωνιστικής άνοιξε στο Σοφικό, όπου  ο  Πανσολυγειακός επικράτησε με 4 - 0 επί του ΑΟ. Σολομού.
Το πρόγραμμα της αγωνιστικής συνεχίζεται αύριο Κυριακή . Ο εκ των πρωτοπόρων , Ολυμπιακός Άσσου υποδέχεται τον Ισθμιακό, ενώ ο έταιρος Ηρακλής Λεχαίου αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Περαχώρα. Εκτός έδρας στην Αρχαία Κόρινθο , δοκιμάζεται η Δάφνη Εξαμιλίων, κόντρα στον τοπικό Άρη, ενώ στο Ζευγολατιό θα γίνει το ντέρμπι της ημέρας αναμεσα στη Δάφνη Πουλίτσας και την Θύελλα Κάτω Διμηνιού, όπως και στο Κιάτο ανάμεσα στον Αετό Κρυονερίου και στα Ταρσινά
Στο Δερβένι ο Πανευρωστινιακός θα προσπαθήσει για την νίκη που θα τον βγάλει από την επικυνδηνη ζώνη κόντρα στον ισοβαθμό του Φωκά Αρχαίων Κλεωνών, ενώ ο ουραγός Σαρωνικός αγωνίζεται με την Πρόοδο Αγίου Βασιλείου

 
Η 10η αγωνιστική
 13.12.14 15:00
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ -ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ 4 - 0
14.12.14 15:00
ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ
ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ -ΘΥΕΛΛΑ Κ. ΔΙΜΗΝΙΟΥ
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ -ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ - ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ. ΚΛΕΩΝΩΝ
ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ -ΤΑΡΣΙΝΑ '97
 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ - ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ 
ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ- ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ AΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ

Το μέλος του Δ. Σ. του Αστέρα Δερβενίου & Δημοτικός Σύμβουλος  Ξυλοκάστρου -  Ευρωστίνης, κ. Κώστας Κουσουλός, μετά την λήξη του σημερινού ντέρμπι με την Κόρινθο ΄06 , δήλωσε τα εξής:

"ΣΗΜΕΡΑ Ο ΑΣΤΕΡΑ ΜΑΣ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΟΜΑΔΑ. (ΚΑΘΑΡΗ ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΝΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ.ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ!!). 
ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩΣΩ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΕΔΩΣΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΑΛΕΨΑΝ, ΙΔΡΩΣΑΝ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗΝ ΦΑΝΕΛΑ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΜΑΣ.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΣΤΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΜΑΣ!!!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΣΟΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ ΘΑ ΜΑΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΝΟΙΩΘΕΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ ΜΑΣ.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΙΑ ΖΩΗ!!! ΤΕΖΑΣ.
 

Υ.Γ: ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΠΟΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΑΣΧΗΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΓΛΥΦΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΘΑ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΑΣ.
ΑΨΟΓΗ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΚΑΙ 50-50 ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ.
ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΤΟ ΒΛΕΠΑΜΕ ΣΥΧΝΟΤΕΡΑ ΑΛΛΑ ........"

Κόρινθος '06 και Ζευγολατιό πέρασαν νικηφόρα από Δερβένι και Συνοικισμό και παρέμειναν στο "ρετιρέ"


Η σημερινή ημέρα ( Σάββατο 13/12/14) αποδείχτηκε "γρουσούζικη"  για τρεις από τους πέντε πρωτοπόρους , καθώς στα πλαίσια της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας Κορινθίας, απώλεσαν έδαφος.  
Ιδιαίτερα χαμένος , μέσα στην έδρα του, ο "κατατρεγμένος" και αποδεκατισμένος Αστέρας Δερβενίου που ηττήθει 0 - 1, στο ντέρμπι κορυφής, από την πολύ καλή Κόρινθο  '06,  ενώ ηττήθηκαν  Θύελλα Πετρίου  και ΠΑΣ Κόρινθος ,εκτός έδρας με 1 - 0 & 2 - 1 από Αγίους Θεοδώρους, και Ελλάδα Βέλου, αντίστοιχα. Έτσι στο "ρετιρέ" παρέμειναν η Κόρινθος ΄06 που νίκησε στο Δερβένι και ο ΑΟ Ζευγολατιού που πέρασε με 0 - 1 , από τον Συνοικισμό, επί του Κύψελου Κορίνθου
Σημαντική νίκη εκτός έδρας με 0 - 1 σημείωσε ο Πέλοπας Κιάτου επι του Ολυμπιακού Λουτρακίου που κινδυνεύει
Στο Ξυλόκαστρο στο τοπικό ντέρμπι ο τυπικά γηπεδούχος  Πανκαμαριακός επικράτησε με 3 - 2  επί του τυπικά φιλοξενούμενου Ηρακλή Ξυλοκάστρου , ενώ στο Χιλιομόδι ο Ατρόμητος έχασε 2 - 3 από  την γειτονική του ομάδα του ΑΟ Σπαθοβουνίου, η οποία ανεβηκε πάνψ από διακεκαμμένη ζώνη. Τέλος ο Παννεμεατικός έχασε με το ίδιο σκορ , στη Νεμέα από τον Τενεάτη Αθικίων.
Η 11η αγωνιστική
 ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΟΙ -ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ   1 - 0
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛ.-ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ 2 - 3
 ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ - ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ 0 - 1
ΣΦΛ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΕΛΟΠΑΣ 0 - 1
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ 3 - 2
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ -ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ 2 - 1
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ -ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06 0 - 1
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ -ΤΕΝΕΑΤΗΣ 2 - 3


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 11 αγώνες)



Α.Ο. ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ
18-
3
24
ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06
21-
11
24
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
16-
7
21
Π.Α.Σ. ΚΟΡΙΝΘΟΣ
25-
10
21
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ
19-
15
21
ΠΑΣ ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ
18-
12
17
ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ
14-
13
17
ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ
13-
16
17
ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ
17-
13
15
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ
14-
23
15
ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ
11-
16
14
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ
17-
24
11
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
8-
19
11
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ
12-
16
10
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ
12-
19
7
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
14-
32
5





Ο ρόλος του Λοβέρδου

loverdos-andreas 











  
Αυτές τις ώρες, που οι φερόμενοι ως Παπανδρεϊκοί πυροβολούν αδιακρίτως κατά του επίσημου ΠΑΣΟΚ και του εγχειρήματος που ακούει στο όνομα Δημοκρατική Παράταξη, ο Ανδρέας Λοβέρδος, προσπαθεί με δημόσιες δηλώσεις αλλά και στο παρασκήνιο να «μαζέψει» στελέχη και τάσεις που οδηγούν σε αλληλοσπαραγμό χωρίς ουσία και ορατό θετικό αποτέλεσμα.

Όπως επισημαίνουν συνομιλητές του, αυτή την ώρα προέχει για τη χώρα, πάνω απ' όλα, η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Οι εκλογές θα ήταν καταστροφικές.
Επίσης ο ίδιος δηλώνει πως αυτή η εικόνα δεν βοηθά το κλίμα μεταξύ των ανεξάρτητων βουλευτών αλλά και εκείνων της ΔΗΜΑΡ, που επιζητούν πολιτικό άλλοθι από τα κόμματα της συγκυβέρνησης που δεν είναι άλλο από αυτό της σταθερότητας επιλογών και χειρισμών.


Γι αυτούς τους λόγους ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει επιδοθεί τις τελευταίες ημέρες και ώρες, με τη στάση του, σε ρόλο ειρηνοποιού, προκειμένου το πολιτικό σύστημα (κυρίως αυτό του κεντρώου χώρου), να αντιμετωπίσει Τρόικα + ξένες αγορές, ενωμένο και να αποδείξει στο εσωτερικό πως μπορεί να είναι πόλος σταθερότητας.

Επαμεινώνδας Στεργιόπουλος
www.tokentro.gr

Συνάντηση Β.Νανόπουλου με κατοίκους του πρώην Δήμου Άσσου - Λεχαίου

Εμφάνιση lexaiokaigetai.jpg 
Μετά τη συνάντηση που είχε την Παρασκευή 12  Δεκεμβρίου με κατοίκους του πρώην Δήμου Άσσου-Λεχαίου οι οποίοι ζήτησαν διευκρινίσεις για το μηδενικό ποσό που προβλέπει για την περιοχή τους το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου για το 2015, αλλά και για τις δηλώσεις του Δημάρχου Κορινθίων που έγιναν κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου όπου και απείλησε ότι θα σταματήσει την αποκομιδή των απορριμμάτων στον πρώην Δήμο Άσσου-Λεχαίου, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Κορινθίων κος Βασίλειος Νανόπουλος δήλωσε:

Ενημερωτικό Δελτίο για το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό του Δήμου Κορινθίων (video) - ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

Την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου, αν και στο σύνολο των Δήμων της χώρας ήδη από τον Οκτώβριο ή το Νοέμβριο οι διαδικασίες είχαν ολοκληρωθεί ώστε να υπάρξει ο απαραίτητος χρόνος για την έγκριση από την κεντρική διοίκηση, ορίσθηκαν δύο συνεχόμενες συζητήσεις του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Κορινθίων για  το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό για το 2015, τα οποία και καταψηφίστηκαν από την μείζονα μειοψηφία.

Και μόνο η μεθόδευση ως προς το χρόνο ψήφισης από το προεδρείο, δείχνει την έλλειψη σοβαρότητας της Δημοτικής αρχής. Ως γνωστό η έγκαιρη κατάρτιση και ψήφιση  ορθού και με άξονες Τεχνικού Προγράμματος αλλά και η πραγματική διαβούλευση, είναι τα κύρια εργαλεία για να συνταχθεί ένας κατά το δυνατόν αντικειμενικός Προϋπολογισμός.

Πάρτε βαθιά ανάσα και διαβάστε: Είστε βέβαιοι πως ξέρετε την αξία της Ελλάδας;




1. Είμαστε μια χώρα που ελέγχει μια χερσαία και θαλάσσια έκταση όση είναι η Γερμανία και η...

Τραγικό: Στο ίδιο σημείο του δρόμου τα τελευταία χρόνια έχουν σκοτωθεί 5 συνάνθρωποί μας σε τροχαίο στο Μελίσσι Ξυλοκάστρου (video)

Τραγικό: Στο ίδιο σημείο του δρόμου τα τελευταία χρόνια έχουν σκοτωθεί 5 συνάνθρωποί μας σε τροχαίο στο Μελίσσι Ξυλοκάστρου (video)

Συγκλονιστική μαρτυρία - Τραγικό: Στο ίδιο σημείο του δρόμου τα τελευταία χρόνια έχουν σκοτωθεί 5 συνάνθρωποί μας σε τροχαίο στο Μελίσσι Ξυλοκάστρου, που α νερά από την βροχή είχαν κάνει το οδόστρωμα να φαίνεται ένα με το πεζοδρόμιο και την θάλασσα.


Ένα αυτοκίνητο μέσα στη θάλασσα στο Μελίσσι έφερε το πρώτο φως της ημέρας.  Το ατύχημα έγινε πιθανότατα τη νύχτα που έβρεχε καταρρακτωδώς στην περιοχή. 
O 29χρονος οδηγός από το Κάτω Διμηνιό που έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου ανετράπη και έπεσε στη θάλασσα στο ύψος του Μελισσίου.

 korinthostv.gr

Στα Εξαμίλια "έγδυσαν" από ελιές το ξένο αγρόκτημα και... βρέθηκαν με χειροπέδες


`Έγδυσαν` από ελιές το ξένο αγρόκτημα και... βρέθηκαν με χειροπέδες
 Δύο άτομα, ένας 53χρονος Έλληνας και ένας 54χρονος Αλβανός, συνελήφθησαν στα Εξαμίλια Κορινθίας, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, επειδή μάζεψαν ελαιόκαρπο, από το αγρόκτημα ενός κατοίκου του χωριού.
Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν γεωργικά εργαλεία
ενώ σε βάρος του 53χρονου εκκρεμεί και απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Κορίνθου για διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς.
Προανάκριση κάνει η Ασφάλεια Κορίνθου.

Κόρη παλαίμαχου διαιτητή η νεαρή γυναίκα που έχασε τη ζωή της στην καραμπόλα της Αθηνών – Λαμίας

Κόρη παλαίμαχου διαιτητή η νεαρή πανέμορφη γυναίκα που έχασε τη ζωή της στην καραμπόλα της Αθηνών – Λαμίας – Ποια ήταν η Ιωάννα ΓιαννακοπούλουΈνα όμορφο κορίτσι ήταν η Ιωάννα Γιαννακοπούλου, η άτυχη κοπέλα που έχασε τη ζωή της στην καραμπόλα των 35 αυτοκινήτων που σημειώθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής στο 61ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος του Σχηματαρίου στο ρεύμα προς Αθήνα.

Η άτυχη Ιωάννα, κόρη του παλαίμαχου διαιτητή ποδοσφαίρου Κοσμά Γιαννακόπουλου επέβαινε στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Βασίλης Πιτσίλκας, γιος του παλαίμαχου διαιτητή μπάσκετ, Νίκου Πιτσίλκα. Μαζί τους ήταν και η 30χρονη Αλεξία Φεγγίτη.

Ντερμπι κορυφης ση Β κατηγορία Κορινθίας

Με τα ντέρμπυ κορυφής συνεχίεται στα πλαίσια της 9ης αγωνιστικής το πρωτάθλημα των ομίλων της Β κατηγορίας Κορινθίας.
 Στη Β1 κατηγορία δεσπόζουν οι αγώνες του ΠΑΣ Κλένια με τον πρωτοπόρο Άγιο Γεώργιο, και του Αγιάννη με το Σοφικό ΄05. Ο ΑΣ Λουτρακίου αντιμετωπίζει τον Αστέρα Κορίνθου
 Στη Β1 κατηγορία δεσπόζουν οι αγώνες του πρωτοπόρου ΠΑΟ Κουταλά με τους Νέους Στιμάγκας και της Προοδευτικής Περιγιαλίου  με τον Άρη Βοχαϊκού. Τέλος η Λυκοποριά αντιμετωπίζει τον ΑΟ Λεχαίου.

Β1 Κατηγορία
9η αγωνιστική
ΑΟ ΜΑΨΟΥ -ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛ/ΖΗΣ
 ΑΟ ΡΟΜΑ- ΠΟΣΕΙΔΩΝ Κ.ΒΡΥΣΗΣ
ΑΕΤΟΣ ΑΓΓ/ΣΤΡΟΥ - ΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ -ΣΟΦΙΚΟ '05
ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ -ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑΣ -ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ


Β2 Κατηγορία
9η αγωνιστική 
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ -ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ
ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ - ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ
ΑΠΕΣΣΑΣ -ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ.ΒΑΛΤΟΥ
ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ -ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ
 ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑ-ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ
ΑΟ ΛΑΥΚΑΣ -ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ

Βούλτεψη: Με νταούλια ή με λύρα ο Τσίπρας στοχεύει στην χρεοκοπία της χώρας


Sofia-VoultepsiΗ Σοφία Βούλτεψη σχολίασε αναφορικά με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Ηράκλειο:
«Ο μοναδικός αρχιτέκτονας του χάους σ’ αυτή τη χώρα είναι ο κ. Τσίπρας και ο μοναδικός σπασμός που υπάρχει, είναι αυτός που ο ίδιος υπόσχεται: Ο σπασμός πριν από το τέλος της ευρωπαϊκής Ελλάδας.
Με τα σπρεντ στο ζενίθ, το Χρηματιστήριο στο ναδίρ και τους διεθνείς οίκους να μιλούν για «αρνητικό πιστωτικό γεγονός», αλαζονικά επιμένει να διακηρύσσει πως είναι… σκληρό καρύδι.
Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι συνιστώσες του είναι οι μόνοι που με τις απίστευτες δηλώσεις τους καλούν τις αγορές να επιτεθούν στη χώρα.
Διαπιστώνουμε τέλος, ότι ο κ. Τσίπρας αλλάζει… μουσικό όργανο, ανάλογα με το ακροατήριό του.
Στην Κρήτη άφησε τα νταούλια και… έπιασε τη λύρα. «Εμείς θα παίζουμε τη λύρα και οι αγορές θα χορεύουν» είπε.
Η αλήθεια είναι πως με νταούλια ή με λύρα, μοναδική επιδίωξη του κ. Τσίπρα είναι να οδηγήσει τη χώρα στη χρεοκοπία».


υστερογραφα

Τατσόπουλος: Τσάκι Τσαν και… Ράμπο


Petros-Tatsopoulos-Vouli Με χιουμοριστική διάθεση σχολίασε στο Facebook ο Πέτρος Τατσόπουλο τις οικονομικές εξαγγελίες των Σαμαρά και Τσίπρα.
«Ο ένας σκίζει το μνημόνιο κάθε μέρα. Ο άλλος παίζει το ζουρνά και οι αγορές χορεύουν πεντοζάλη. Εμείς δεν έχουμε πρωθυπουργό και αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τον Τσάκι Τσαν έχουμε και τον Ράμπο».

«Άνοιγμα» Σαμαρά σε ΔΗΜΑΡ και ΑΝ.ΕΛ για την Προεδρική εκλογή

Ο Πρωθυπουργός Aντώνης Σαμαράς με βαρυσήμαντο άρθρο του στην Real News απευθύνει έμμεση πρόσκληση στους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ και των ΑΝΕΛ να ψηφίσουν κατά συνείδηση στην Προεδρική εκλογή.
Επίσης ο κ. Σαμαράς καλεί όλους τους βουλευτές να απορρίψουν τον εκφοβισμό, τις πιέσεις και τους εκβιασμούς του ΣΥΡΙΖΑ και διατυπώνει δύο ερωτήματα:

«Οσοι μέχρι πριν έναν χρόνο συμπαρατάχθηκαν με την κυβέρνηση κρατώντας τη σημαία της Ευρώπης, πώς μπορούν σήμερα να στηρίξουν μιαν εξέλιξη αντι-ευρωπαϊκή; Και μάλιστα την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί σε μετωπική σύγκρουση με όλη την Ευρώπη;».
«Οσοι υπερθεμάτιζαν για την “υπεράσπιση των εθνικών μας θεμάτων” και την “ασφάλεια του πολίτη”, πώς μπορούν σήμερα να συνταχθούν με τις “συνιστώσες” που υπερασπίζονται την προπαγάνδα των Σκοπίων, την “ελεύθερη είσοδο λαθρομεταναστών” στην Ελλάδα και, σε κάθε ευκαιρία, το όργιο των “μπαχαλάκηδων”;».

υστερογραφα

Καλάβρυτα: Το Ολοκαύτωμα για το οποίο κανείς δεν πλήρωσε! ΒΙΝΤΕΟ

Image
 Μαύρη επέτειος της ναζιστικής σφαγής στα Καλάβρυτα σήμερα. Ένα ακόμη έγκλημα με θύματα αμάχους.
Κανένας Γερμανός αξιωματικός της Unternehmen Kalawrita δεν λογοδότησε ποτέ σε κανένα διεθνές δικαστήριο σε καμία δίκη. Και η ανώτερη ποινή που επιβλήθηκε ήταν εκείνη των 3 χρόνων. Τρία χρόνια για 1000 ψυχές…

Το ρολόι στην εκκλησιά του χωριού σταμάτησε στις 2.43. Οι κάννες από τα γερμανικά πολυβόλα που ήταν στημένα περιμετρικά στη τοποθεσία Ράχη του Καππή, ακόμη κάπνιζαν. Κάποιοι λοχίες μαζί με 2-3 αξιωματικούς και μερικούς στρατιώτες, πατούσαν ανάμεσα στα εκατοντάδες άψυχα κορμιά, και έψαχναν για κάποιο σημάδι ζωής. Έβριζαν στα γερμανικά επειδή λέρωναν τις καλογυαλισμένες αρβύλες τους όπως περπατούσαν μέσα σε ποτάμια ζεστού ακόμη αίματος. Όταν εντόπιζαν κάτι να κινείται, να αργοσαλεύει, να σφαδάζει από τον πόνο, πήγαιναν από πάνω του και το εκτελούσαν. Μια ριπή, η χαριστική βολή για να μη γλυτώσει κανείς. Για να είναι σίγουροι ότι όλοι οι Καλαβρυτινοί άνδρες θα πεθάνουν...

Άνοιγμα Τίπρα στους ψηφοφόρους της ΝΔ! – Ο ΣΥΡΙΖΑ θα βαράει το νταούλι και οι αγορές θα χορεύουν!

Την προεκλογική... εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε από το Ηράκλειο ο Αλέξης Τσίπρας, που μιλώντας στην περιφερειακή σύσκεψη του κόμματός του στην Κρήτη αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις, όχι μόνο ζήτησε συμμαχίες για να κυβερνήσει τη ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά για πρώτη φορά έκανε άνοιγμα στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, καλώντας τους να εμπιστευτούν τον ΣΥΡΙΖΑ και το πρόγραμμά του.
Ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνθηκε «στους εργαζόμενους, στους μικρομεσαίους, στους αγρότες, στους συνταξιούχους, που μέχρι χτες ψήφιζαν τη ΝΔ και έτρεφαν ελπίδες από τη ΝΔ. Για να τους πω: Δεν είναι η ΝΔ το κόμμα σας. Δεν πιστεύουμε ότι αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα το θέλετε. Δεν πιστεύουμε ότι άνθρωπος της συντηρητικής παράταξης θέλει να υπάρχει τόση φτώχια. Και τον καλούμε να αγκαλιάσει και αυτός το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και να κάνουμε όλοι μαζί την υπέρβαση για να χτίσουμε μια δίκαιη και αξιοπρεπή Ελλάδα».
 Ο Αλέξης Τσίπρας θέλησε να στείλει και μηνύματα στο εξωτερικό, προς τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τις αγορές τις οποίες... "απείλησε" πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα βαράει το νταούλι κι εκείνες θα "χορεύουν". «Ή για να το πω αλλιώς, εμείς θα παίζουμε τη λίρα κι εκείνοι θα χορεύουν πεντοζάλη!».
 Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την πτώση της κυβέρνησης. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για κέντρα εγχώριας διαπλοκής και διεθνούς τρομοκρατίας που «τρομοκρατούν και γαβγίζουν», αλλά όπως είπε «ο πολιτικός τους χρόνος έχει τελειώσει».
Εξαπέλυσε δριμεία επίθεση προσωπικά στον πρωθυπουργό λέγοντας πως «η επίσπευση της διαδικασίας για την εκλογή προέδρου δεν είναι παρά ένας σπασμός πριν το τέλος.

Πληροφορίες από Newsit.gr

Κρεμαστινός: Λάθος του Γιώργου η ίδρυση κόμματος

kremastinos

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΡΙΤ και στους πολιτικούς συντάκτες της Βουλής, ο καθηγητής Δημήτρης Κρεμαστινός, σε ερώτηση σχετικά με την άποψή του για το κόμμα που θα ιδρύσει ο Γιώργος Παπανδρέου απάντησε ότι δεν γνωρίζει για την ίδρυση νέου κόμματος και ότι όλοι οι βουλευτές, πολύ περισσότερο οι πρώην Πρωθυπουργοί, έχουν το δικαίωμα της προσωπική άποψης, όμως, είναι καλό να την εκφράζουν στα όργανα του κόμματος. Πρόσθεσε, επίσης, ότι «η ίδρυση νέου κόμματος και μάλιστα τη συγκεκριμένη περίοδο, θα ήταν κατά τη γνώμη μου μεγάλο λάθος.»

Ντόρα: Η μεγάλη Κεντροδεξιά μπορεί να πείσει και να εμπνεύσει

Dora-Bakoyannis-Kostas-Karamanlis

Στην πολιτική παρεμβατικότητα μιας Κεντροδεξιάς που θα απευθυνθεί και πάλι στην πλατιά κοινωνική πλειοψηφία των πολιτών, ώστε να συνθέσει ένα μέτωπο απέναντι στον λαϊκισμό, τα άκρα και τις ακρότητες που τα συνοδεύουν, αναφέρεται η Ντόρα Μπακογιάννη, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ.
Μιλώντας στον δημοσιογράφο Σωτήρη Ξενάκη και στην εβδομαδιαία εφημερίδα “Παραπολιτικά”, το κορυφαίο στέλεχος της Κεντροδεξιάς σημειώνει χαρακτηριστικά:
“Πίστευα και πιστεύω στη μεγάλη Παράταξη στην οποία όλοι έχουν ρόλο και λόγο. Το κομβικό σημείο δεν είναι στα πρόσωπα, αλλά στις αρχές, τις ιδέες και το σαφές σχέδιο για το μέλλον του τόπου, που μπορεί να πείσει, να εμπνεύσει και να φέρει αποτελέσματα”.

ysterografa.gr

“Μυστικός δείπνος” Καραμανλή - Ιερώνυμου για τις ραγδαίες εξελίξεις

iero_kar

Πηγή: www.romfea.gr

Για περισσότερο από τρεις ώρες ο Αρχιεπίσκοπος συζήτησε με τον Κώστα Καραμανλή όλες τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις
Όπως αποκαλύπτει η Αγορά, ο κ. Ιερώνυμος παρέθεσε, την προηγούμενη Τρίτη το βράδυ, δείπνο στον Κώστα Καραμανλή, στην οικία του στο μέγαρο της Αρχιεπισκοπής. 
Ήταν κοινή η επιθυμία, εδώ και καιρό, να συναντηθούν και να συνομιλήσουν. Μπορεί οι σχέσεις μεταξύ των δύο να μην είναι τόσο στενές, όπως ήταν του Κώστα Καραμανλή με τον μακαριστό Χριστόδουλο, όμως πάντα υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός και εκτίμηση. 
Η συνάντηση κλείστηκε πριν από περίπου είκοσι ημέρες. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Α», η συζήτηση, όπως ήταν φυσικό, περιεστράφη γύρω από τις τελευταίες εξελίξεις.
Και οι δύο τάχθηκαν υπέρ της πολιτικής σταθερότητας της χώρας με κύριο γνώμονα το εθνικό συμφέρον
Ο Αρχιεπίσκοπος ρώτησε τον Κώστα Καραμανλή πώς βλέπει τις πολιτικές εξελίξεις με αφορμή την επίσπευση της προεδρικής και αν η παρούσα Βουλή θα εκλέξει τον διάδοχο του Κάρολου Παπούλια
«Το παλεύουμε και πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε», φέρεται να είπε ο πρώην πρωθυπουργός. 
Εκείνο που προέχει είναι το εθνικό συμφέρον, απάντησε ο Αρχιεπίσκοπος, κρατώντας τις ισορροπίες και αποφεύγοντας να πάρει οποιαδήποτε κομματική θέση. 
Ο πρώην πρωθυπουργός χαρακτήρισε «εξαιρετική» την υποψηφιότητα Δήμα
Σημειωτέον, όλο αυτό το διάστημα ο Κώστας Καραμανλής αλλά και οι συνεργάτες του προσπαθούν με διακριτικό τρόπο να πείσουν ανεξάρτητους βουλευτές που προέρχονται από τον κεντροδεξιό χώρο να στηρίξουν την υποψηφιότητα Δήμα.
Ωστόσο, η ανησυχία τους ήταν έκδηλη και για τα φαινόμενα φτώχειας που έχουν πλήξει όλες τις κοινωνικές τάξεις και ηλικίες, αλλά και για τα μεγάλα ποσοστά της ανεργίας. 
Ωστόσο, την περισσότερη ώρα ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε για την εξωτερική πολιτική και λιγότερο για όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό της χώρας. 
Οι εξελίξεις στο Κυπριακό, οι τουρκικές προκλήσεις, αλλά και όσα συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή αποτέλεσαν ένα σημαντικό κομμάτι του τρίωρου δείπνου, που πραγματοποιήθηκε στον δεύτερο όροφο της Αρχιεπισκοπής με θέα την Ακρόπολη. 
Παρόντες ήταν ο στενός συνεργάτης τού πρώην πρωθυπουργού, Ευάγγελος Αντώναρος, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Αρχιεπισκοπής και εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Χάρης Κονιδάρης, καθώς και ο γενικός διευθυντής της ΜΚΟ Αποστολή, Κωστής Δήμτσας.

Ντέρμπι κορυφής και «ρεβάνς» στην Παραλία. Παναργειακός και Καλαμάτα θέλουν την νίκη να διασκεδάσουν τον αποκλεισμό τους στο Κύπελλο


Γ’ Εθνική – 3ος Όμιλος: «Διπλά» κορυφής για Καλαμάτα, Παναργειακό | onsports.gr Με τους αγώνες της 10ης αγωνιστικής συνεχίζεται αύριο Κυριακή (14/12) στις 3 το απόγευμα , το πρωτάθλημα του 3ου ομίλου στην 3η Εθνική κατηγορία. Μιά αγωνιστική που βρίσκει τους 2 πρωτοπόρους του Ομίλου, Παναργειακό και Καλαμάτα , μετά τον αποκλεισμό τους , την Τετάρτη, από το Κύπελλο Ελλάδος, να επιζητούν , στις έδρες των, την νίκη. Ο Παναργειακός στο Αργος αντιμετωπίζει τον Αστέρας Μαγούλας, ενω΄στην Καλαμάτα η "Μαύρη Θύελλα" αντιμετωπίζει στο ντέρμπι κορυφής (ξανά , μέσα σε λίγες μέρες) στη «ρεβάνς» τον "κακό της δαίμονα" την Δόξα Νέας Μανωλάδα, η οποία  , στο Κύπελλο, τις έκλεισε το "σπίτι"
Ο θριαμβευτής του Άργους, Α.Ο. Λουτρακίου αντιμετωπίζει στο "Θώδειο" τον Ζακυνθιακό, ενώ ο Πανελευσινιακός μάχεται σε αγώνα ντέρμπι τον Αιολικό.
Την ίδια ώρα ο Μανδραϊκός, υποδέχεται τον Ερμή  Κιβερίου, ενώ ο Παναρκαδικός , στη Τρίπολη, αντιμετωπίζει τον Βύζαντα Μεγάρων. Εκτός έδρας τρίποντο στα "χαρτιά" κεδρίζει η Αχαϊκή, καθώς η Κύμη έχει αποχωρήσει από το πρώταθλημα, ενω τέλος ρεπό έχει η ομάδα του ΠΑΟ Βάρδας.

Η 10η  αγωνιστική του 3ου ομίλου 

Παναργειακός – Αστέρας Μαγούλας
Παναρκαδικός – Βύζας Μεγάρων
Καλαμάτα – Δόξα Μανωλάδας
ΑΟ Λουτράκι – Ζακυνθιακός
Μανδραϊκός – Ερμής Κιβερίου
Πανελευσινιακός – Αιολικός
 ΑΟ Κύμης – Αχαϊκή 0 - 3 ά. α.
Ρεπό ο ΠΑΟ Βάρδας
  





























































Το Βασιλικό Κίνημα του '67

Το Βασιλικό Κίνημα έλαβε χώρα στις 13 Δεκεμβρίου 1967 και ήταν η αποτυχημένη προσπάθεια του Βασιλιά Κωνσταντίνου να ανατρέψει τη Χούντα των Συνταγματαρχών.
Ο Κωνσταντίνος είχε ορκίσει τους πραξικοπηματίες την 21η Απριλίου του ίδιου χρόνου, νομιμοποιώντας έτσι την εξουσία τους. Κάποιοι θεώρησαν τη βραχύχρονη συνεργασία τους ως τακτικό ελιγμό, προκειμένου ο Κωνσταντίνος να οργανώσει την αντεπίθεσή του και να επαναφέρει τη Δημοκρατία στη χώρα. Οι περισσότεροι το είδαν ως το μοιραίο λάθος του 27χρονου βασιλιά, που οδήγησε επτά χρόνια αργότερα στην κατάργηση της Μοναρχίας.
Η σχέση Κωνσταντίνου και πραξικοπηματιών δεν ήταν αρμονική. Ο Γεώργιος Παπαδόπουλος και οι συν αυτώ δεν ήθελαν να μοιραστούν την εξουσία με τον νεαρό βασιλιά, που σύμφωνα με την παράδοση της ελληνικής μοναρχίας «δεν βασίλευε απλώς, αλλά κυβερνούσε». Σ' ένα ταξίδι του στις Ηνωμένες Πολιτείες το φθινόπωρο του '67, ο Πρόεδρος Τζόνσον φέρεται να του είπε ότι καλό θα ήταν η κυβέρνηση να αντικατασταθεί από μία άλλη. Ο Κωνσταντίνος το εξέλαβε ως ενθάρρυνση για την ανατροπή της Χούντας.
Έπειτα από δισταγμούς και αμφιταλαντεύσεις, αποφάσισε να εκδηλώσει το κίνημά του στις 13 Δεκεμβρίου. Όχι από την Αθήνα, που εστρατοκρατείτο και εχουντοκρατείτο, αλλά από τη Βόρεια Ελλάδα, όπου υπήρχαν στρατιωτικοί πιστοί σ' αυτόν. Το σχέδιο προέβλεπε ότι οι δυνάμεις του θα κινούνταν από την Καβάλα προς τη Θεσσαλονίκη, με αντικειμενικό σκοπό την κατάληψη και την εγκατάσταση μιας δεύτερης κυβέρνησης στη συμπρωτεύουσα. Ο Κωνσταντίνος πίστευε ότι ο διεθνής παράγων και η εσωτερική πίεση θα ανάγκαζαν τη Χούντα σε παραίτηση, με αποτέλεσμα τη θριαμβευτική επιστροφή του στην Αθήνα.
Η βασιλική οικογένεια λίγο μετά την άφιξη της στη Ρώμη.
Έτσι, το πρωί της 13ης Δεκεμβρίου επιβιβάστηκε στο βασιλικό αεροπλάνο στο Τατόι, με προορισμό το αεροδρόμιο της Χρυσούπολης. Μαζί του είχε την βασίλισσα Άννα-Μαρία, τα δύο παιδιά του Αλεξία και Παύλο, τη βασιλομήτορα Φρειδερίκη, την αδελφή του Ειρήνη και τον πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Κόλλια, που ήταν δικός του άνθρωπος. Στην αρχή, τα πράγματα πήγαιναν κατ' ευχή. Του επιφυλάχθηκε θερμή υποδοχή στο αεροδρόμιο από τον τοπικό διοικητή της μεραρχίας, που ήταν μυημένος στο κίνημα. Το Ναυτικό και η Αεροπορία, που δεν είχαν συμμετοχή στο πραξικόπημα της 21ης Απριλίου, τάχθηκαν στο πλευρό του.Όμως, το σχέδιο του Κωνσταντίνου και των συνεργατών του ήταν απλοϊκό, αφελές και γραφειοκρατικό. Στηρίχθηκε μόνο στους στρατιωτικούς και δεν προσπάθησε να προσεταιρισθεί τους πολιτικούς και το λαό. Ήταν εύκολο να υπονομευθεί εκ των έσω και μάλιστα από μεσαίους αξιωματικούς πιστούς στη Χούντα, οποίοι συνέλαβαν τους επικεφαλής τους και ανέλαβαν αυτοί τη διοίκηση των μονάδων. Κινήθηκαν, μάλιστα, προς την Καβάλα, με σκοπό τη σύλληψη του Βασιλιά. Η έλλειψη οργάνωσης και η διακοπή των επικοινωνιών εμπόδισαν το Ναυτικό και την Αεροπορία να συντονιστούν.
Η Χούντα των Αθηνών, αφού ξεπέρασε αβρόχοις ποσί τον αρχικό αιφνιδιασμό, γρήγορα ανέλαβε τον έλεγχο της κατάστασης. Δεν την πείραξε και πολύ που ο εκλεκτός της πρωθυπουργός ήταν μεταξύ των συνωμοτών. Σε μία εμφανή αλλαγή διάθεσης, άρχισαν να λοιδορούν τον Κωνσταντίνο, ανακοινώνοντας από ραδιοφώνου ότι ο Μεγαλειότατος κρύβεται «από χωρίου εις χωρίον», μία ρήση που παρέμεινε έκτοτε στο ελληνικό λεξιλόγιο.
Ο Κωνσταντίνος, αφού αντελήφθη ότι το σχέδιό του δεν είχε δυνατότητα επιτυχίας, επιβιβάστηκε στο βασιλικό αεροπλάνο με την οικογένειά του και τον Κόλλια. Από την Καβάλα κατευθύνθηκε στη Ρώμη, όπου έφθασε το πρωί της 14ης Δεκεμβρίου 1967 και ζήτησε πολιτικό άσυλο. Παρέμεινε εξόριστος για το υπόλοιπο της χουντικής διακυβέρνησης και δεν επέστρεψε ποτέ στην Ελλάδα ως Βασιλιάς, καθώς η Μοναρχία καταργήθηκε με το δημοψήφισμα της 8ης Δεκεμβρίου 1974.
 

13 ΔΕΚΕΒΡΙΟΥ 1943 - Η ΜΑΥΡΗ HΜΕΡΑ - ΟΙ ΝΑΖΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ

Οι Ναζί καταστρέφουν τα Καλάβρυτα

Ένα από μεγαλύτερα εγκλήματα της Ναζιστικής Γερμανίας κατά τη διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου.
Στις 13 Δεκεμβρίου του 1943 δυνάμεις της «Βέρμαχτ» σκότωσαν σχεδόν όλους τους άρρενες κατοίκους των Καλαβρύτων, σε αντίποινα για την εκτέλεση αιχμαλώτων Γερμανών στρατιωτών από τον ΕΛΑΣ.
Το τελευταίο ιδίως έτος της Κατοχής είχαν αυξηθεί δραματικά οι ακρότητες των κατακτητών, καθώς η κυριαρχία τους βρισκόταν υπό διαρκή αμφισβήτηση από την ελληνική αντίσταση και οι δυνάμεις τους δεν επαρκούσαν για να ελέγχουν τη χώρα. Η τύχη των Καλαβρύτων φαίνεται να

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Τελέστηκε το Τρισάγιο από τους συγγενείς των θυμάτων


Τελέστηκε χθες το απόγευμα (12/12) στο μαρτυρικό λόφο του Καπή , στα Καλάβρυτα, τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αδίκως εκτελεσθέντων συμπατριωτών μας από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής τον Δεκέμβρη του 1943. Το τρισάγιο τελέστηκε από τους συγγενείς των αθώων θυμάτων, όπως κάθε χρόνο, χωρίς τυμπανοκρουσίες και παρουσία επισήμων.
ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΑΥΤΩΝ
 
kalavrytanews.com

Κλείνει για 24 ώρες η Εθνική Κορίνθου - Πατρών από τα Σελινιάτικα έως το Ρίο

Όπως ανακοίνωσε η Ολυμπία Οδός, κλειστό θα παραμείνει από το Σάββατο στις 16:00 έως το αργότερο τις 14:00 το μεσημέρι της Κυριακής το τμήμα της νέας Εθνικής Οδού Κορίνθου - Πατρών μεταξύ των κόμβων Σελιανιτίκων (Χ.Θ. 183,0) και Ρίου (Χ.Θ. 206,5) και στα δύο ρεύματα.
Προσωρινά θα εξυπηρετείται μέσω παράκαμψης από την Παλαιά Εθνική Οδό.
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις είναι απαραίτητες για την ασφαλή κατεδάφιση παλαιάς μεταλλικής γέφυρας του ΟΣΕ περί τη ΧΘ 186,6 από τον αρμόδιο κατασκευαστή.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ κ. ΠΕΛΟΠΙΔΑ ΚΑΛΛΙΡΗ ΣΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ KOΡΙΝΘΟΥ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ.

100 0880

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε στις, 10-12-2014, το μεσημέρι ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Πελοπίδας Καλλίρης στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο, στα Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως.
Σε πολύ θερμό κλίμα, το οποίο εκφράζει απόλυτα την καλή διαπροσωπική σχέση που ενυπάρχει μεταξύ τους, ο Σεβασμιώτατος και ο Αντιπεριφερειάρχης συζήτησαν για υπηρεσιακά, κοινωνικά, φιλανθρωπικά θέματα, αλλά και για τις σχέσεις Ι. Μητροπόλεως και Αντιπεριφέρειας, τις οποίες η ανάληψη των συγκεκριμένων καθηκόντων υπό του κ. Καλλίρη, ως πρώτου του Νομού Κορινθίας αναθέρμανε. Ο κ. Καλλίρης προσφέρθηκε να μελετήσει για άλλη μια φορά το χρονίζον πρόβλημα της ανακαινίσεως του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου Ανδρών Κορίνθου υπό την επωνυμία «ΤΟ ΕΡΓΟΝ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ», το οποίο, παρά την επιτακτική ανάγκη γενικής αναβαθμίσεως χώρου και υποδομών για την αρτιότερη λειτουργία του, επί οκταετία ολόκληρη παραμένει στάσιμο. Η εποικοδομητική συνεργασία των δύο ανδρών θα συνεχιστεί σύντομα με νέα συνάντηση κατόπιν συνεννοήσεως.