Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Εσπευσμένα στο Ωνάσειο ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης


Εσπευσμένα στο Ωνάσειο ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης Eσπευσμένα στο καρδιοχειρουργικό νοσοκομείο του Ωνασείου μεταφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης.
Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Μαρκογιαννάκης κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στη Βουλή, αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία.
Αμέσως κλήθηκε ασθενοφόρο και τον παρέλαβε και το οποίο τον μετέφερε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Ωνάσειο. Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης έχει χρόνιο πρόβλημα με την καρδιά του. 


newsit.gr

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Πόρος!

ΦΩΤΟ από το PorosNews
Δραματικές ώρες πέρασαν χθες τη νύχτα οι κάτοικοι του Πόρου καθώς πριν προλάβουν να επουλώσουν τις πληγές τους από την πρωινή νεροποντή, η βραδινή καταιγίδα, ήρθε να προκαλέσει μεγαλύτερες ακόμη καταστροφές, σε πολλές περιοχές του νησιού, κυρίως στην Καλαυρεία.
Ο Δήμος Πόρου εξέδωσε έκτακτη ανακοίνωση με την οποία ζητούσε από τους δημότες να μην μετακινούνται με τα οχήματά τους καθώς η κυκλοφορία δεν είναι δυνατή στα περισσότερα μέρη του νησιού και να παραμείνουν σε ασφαλή σημεία, ενώ ενημέρωνε ότι τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και σήμερα.
Μεγάλη επικινδυνότητα παρουσιάστηκε στην περιοχή από το Κανάλι, μέχρι το Νεκροταφείο, όπου ο δρόμος για το Ασκέλι ήταν απροσπέλαστος, καθώς το ποτάμι του Συνοικισμού, κατέβαζε χώμα, πέτρες και ξύλα.
Στο Ασκέλι, η νύχτα ήταν εφιαλτική. Οικίες και καταστήματα πλημμύρισαν, προκαλώντας τεράστιες ζημιές.
Το Νεώρειο, πέρασε επίσης δύσκολη νύχτα. Η κυκλοφορία γινόταν με πολύ μεγάλη δυσκολία Ο δρόμος για τη Φούσα, έκλεισε από κατολισθήσεις στην περιοχή της Βρυσούλας.
Στην πόλη του Πόρου, τα πράγματα ήταν λίγο καλύτερα ενώ δεν παρουσιάστηκαν προβλήματα στον περιφερειακό δρόμο της Σφαιρίας.
 Ο Δήμαρχος, ζήτησε από τις αρμόδιες υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας, να κηρυχτεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ζητώντας από την Πολιτεία την συνδρομή στην καταγραφή και την αποκατάσταση των ζημιών
 Στον Πόρο βρίσκεται ήδη ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Τάκης Χατζηπέρος, με κλιμάκιο της Περιφέρειας, για να αξιολογηθεί η κατάσταση.

Πηγή: porosnews

Η ιστορία των προεδρικών εκλογών στην Ελλάδα

h-istoria-twn-proedrikwn-eklogwn-sthn-ellada-meta-th-metapoliteysh
Γράφει η Ντία Μούλου
Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις μετά την επίσπευση της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, με το Μέγαρο της Ηρώδου του Αττικού να ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον νέο ένοικό του.
Από την κατάργηση της βασιλευομένης δημοκρατίας, με το δημοψήφισμα της 8ης Δεκεμβρίου 1974, το Προεδρικό Μέγαρο έχει φιλοξενήσει έξι Προέδρους σε εννέα προεδρικές θητείες, ωστόσο η εκλογή τους δεν ήταν πάντα εύκολη υπόθεση. 
Το newpost.gr κάνει μια ιστορική αναδρομή στις προεδρικές εκλογές από το 1974 έως σήμερα.

Τελικός πρόκρισης για τον Ολυμπιακόκόντρα στη Μάλμε Μόνο νίκη... και ό,τι βγει!

http://content-mcdn.sentragoal.gr/filesystem/images/20141209/engine/pegasus_LARGE_t_1041_106428927_type12395.jpg
Τελικός πρόκρισης κόντρα στη Μάλμε για τον Ολυμπιακό που αφήνει πίσω του τα... κακώς κείμενα, φοράει το ευρωπαϊκό του κοστούμι κι ετοιμάζεται για άλλη μια πρόκριση.

Ο Μίτσελ έχει αποφασίσει για την ενδεκάδα με την οποία θα παρατάξει τον Ολυμπιακό και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κώστας Μήτρογλου θα είναι αυτός που θα ηγηθεί της επίθεσης των πρωταθλητών Ελλάδος, στο αποψινό (21:45, Novasports 2) σπουδαίο ματς απέναντι στη Μάλμε.

Το πιθανότερο «σενάριο» λοιπόν αναφορικά με την ενδεκάδα που θα παρατάξει ο Ισπανός τεχνικός είναι το εξής: Τερματοφύλακας ο Ρομπέρτο και στο δεξί άκρο της αμυντικής διάταξης ο Ελαμπντελαουί. Στο κέντρο άμυνας της ομάδας τού λιμανιού θα είναι ο Μποτία με τον Αμπιντάλ και αριστερό μπακ θα παίξει ο Μαζουάκου.
Καταλαβαίνει λοιπόν εύκολα κάποιος ότι ο Μίτσελ επιλέγει για την άμυνα της ομάδας του τους τέσσερις παίκτες που δεν αγωνίστηκαν στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα.
Σε ό,τι αφορά τον άξονα της μεσαίας γραμμής, ρόλο αμυντικού μέσου θα έχει ο Εντινγκά και δίπλα του θα είναι ο Μανιάτης σε διάταξη 4-2-3-1 με δύο αμυντικούς μέσους. Ούτως ή άλλως ο Μίτσελ δεν έχει στη διάθεσή του τον Μιλιβόγεβιτς και αυτό είναι ένα σημαντικό θέμα για τον Ισπανό τεχνικό, που βασιζόταν πολύ πάνω στον Σέρβο μεσοαμυντικό.
Σε ό,τι έχει να κάνει με τον επιτελικό χαφ, αυτός θα είναι ο Αλεχάντρο Ντομίνγκες, με τον Αργεντινό να σηκώνει στις πλάτες του το δημιουργικό κομμάτι τού παιχνιδιού της ομάδας του Πειραιά. Στο δεξί άκρο της επιθετικής τριάδας θα είναι ο Νταβίντ Φουστέρ και τη θέση στο αριστερό άκρο θα πάρει πιθανότατα ο Κασάμι.
Πάντως, υπάρχει και η επιλογή Αφελάι για τη συγκεκριμένη θέση, αλλά όλα δείχνουν ότι ο Ελβετός είναι το φαβορί. Στην κορυφή της επίθεσης, όπως προαναφέραμε, θα είναι ο Μήτρογλου.
Οι πιθανές συνθέσεις:
Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Αμπιντάλ, Μαζουάκου, Εντινγκά, Μανιάτης, Ντομίνγκες, Φουστέρ, Κασάμι, Μήτρογλου.
Μάλμε:
Ολσεν, Κονάτε, Ρικαρντίνιο, Ελάντερ, Χάλστι, Αντού, Ερικσον, Φόρσμπεργκ, Τίνερχολμ, Θέλιν, Ρόζενμπεργκ 
.

Εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας:Τα "ναι" και τα "όχι" μέχρι στιγμής για την υποψηφιότητα Σταύρου Δήμα

Εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας: Δύσκολο να βρεθούν οι 180 - Ποιοί λένε ότι δεν βγαίνουν τα `κουκιά` - Τα `ναι` και τα `όχι` μέχρι στιγμής
Πολύ δύσκολο θεωρείται έως αυτήν την ώρα να βρεθούν οι 180 βουλευτές οι οποίοι στην τρίτη ψηφοφορία θα πούν "ναι" στην υποψηφιότητα Σταύρου Δήμα για την Προεδρία της Δημοκρατίας.
Στελέχη τόσο από τη ΝΔ, όσο και από το ΠΑΣΟΚ, δηλώνουν ότι δεν είναι αισιόδοξοι πως θα βρεθούν οι 180 και μάλιστα υποστηρίζουν ότι είναι από δύσκολο έως ακατόρθωτο η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου να κατορθώσει να βρεί 180 "πρόθυμους" να ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Παραμένει "ενεργός" ο π. Πρόεδρος της Τ. Κ. Δερβενίου Χαρίλαος Βασ. Λαζανάς


Σε δήλωσή του  ο Πρώην Πρόεδρος της Τοπικής Κοιότητας. Δερβενίου Χαρίλαος Βασ. Λαζανάς   αναφέρει τα εξής:
http://www.fonikorinthias.gr/sites/default/files/styles/large/public/field/image/%CE%9B%CE%91%CE%96%CE%91%CE%9D%CE%91%CE%A3%20%CE%A7%CE%91%CE%A1%CE%99%CE%9B%CE%91%CE%9F%CE%A3.jpg?itok=pnBXp7e_Θέλω να διαβεβαιώσω όχι μόνο τους ψηφοφόρους μου αλλά και αυτούς που δεν με ψήφισαν αλλά «προσδοκούν» από εμένα ότι παραμένω ενεργός παρακολουθώντας τα ευρωστινιακά αλλά κυρίως τα του Δερβενίου αυτοδιοικητικά θέματα, παρεμβαίνοντας όταν χρειάζεται. Για εμένα  είναι θέμα τιμής, αυτά που δρομολόγησα και έχουν φτάσει στο τέλος από πλευράς ενεργειών, να πάρουν «σάρκα και οστά». Παράδειγμα η «παρακαμπτήριος οδός» που την ανέδειξα με την βοήθεια των Κορινθίων βουλευτών Κατερίνας Γκέκη – Φαρμάκης, Κων. Κόλλια καταρχάς και στην συνέχεια με τον Ν. Ταγαρά και τον Χρ. Δήμα, εντός του 2015 θα υλοποιηθεί από την ΑΕ ΕΡΓΑ ΟΤΕ! Το έργο αυτό που θα συμβάλει στην μεγάλη αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού καθώς ο «βιολογικός» και η διάβρωση των ακτών θεωρούνται ως έργα πνοής για το καταταλαιπωρημένο Δερβένι! Επίσης για τον «βιολογικό» σας γνωρίζω ότι χρηματοδοτήθηκε με ποσό 5,1 εκατ. ευρώ για να γίνει η σύνδεση Λυκοποριάς – Πιτσών με το Λουτρό. Τώρα θα «υπερβάλλω εαυτόν» για την επέκτασή του από Σαρανταπηχιώτικα έως και τα Μ. Λιθάρια, διότι η παλαιά μελέτη προέβλεπε έως την Αγ. Τριάδα Δερβενίου αφήνοντας εκτός τις δύο πλέον παραθεριστικές συνοικίες Πεταλούς και Μ. Λιθαρίων. Όσον αφορά την «διάβρωση των ακτών» οι προτάσεις μου θεωρήθηκαν απόλυτα ρεαλιστικές όταν παρουσία του Περιφερειάρχη κ. Π. Τατούλη συνομίλησα με κλιμάκιο μηχανικών για την πλέον γρήγορα οικονομικά και συνάμα νόμιμη λύση που είναι η ρήψεις βράχων αναλόγου μεγέθους εντός της ΠΕΟ όπου ο κίνδυνος διακοπής της κυκλοφορίας εις Λυκοποριά – Πεταλού – Μαύρα Λιθάρια είναι θέμα χρόνου.

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΕ ΠΑΛΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΕΚΤΙΜΩ ΤΟΝ ΔΗΜΑ

Ολοκληρώθηκε η 44η Τακτική Σύνοδος της Συνέλευσης ΟΣΕΠ

Εμφάνιση 2014_12_09_00086a.jpg
Ολοκληρώθηκαν σήμερα το απόγευμα οι  εργασίες της 44ης Τακτικής Συνόδου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΣΕΠ, την έναρξη της οποίας έκανε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης.
Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών κ. Ε. Βενιζέλος, ο οποίος υπογράμμισε τη σημασία της διακοινοβουλευτικής συνεργασίας, χαρακτηρίζοντας την Κοινοβουλευτική Συνέλευση ως το σώμα που διαφυλάσσει και αναδεικνύει τον οικονομικό και αναπτυξιακό χαρακτήρα του ΟΣΕΠ, ενώ σημείωσε ότι το τρίπτυχο ειρήνη-σταθερότητα-ανάπτυξη πρέπει να είναι ο κοινός στόχος όλων. Ακόμη, παρά τις συγκρούσεις που υπάρχουν αυτή την εποχή, τόνισε ότι δεν πρέπει να γίνεται συναισθηματική και ιδεολογική χρήση της ιστορίας αλλά να έχουμε το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον. Τέλος, ολοκλήρωσε λέγοντας στους βουλευτές να μεταφέρουν στις κυβερνήσεις τους το μήνυμα ότι η Ελλάδα τους βλέπει όλους ως φίλους και εταίρους.
Εμφάνιση 2014_12_09_00070a.jpg
Στη συνέλευση παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Μολδαβίας κ. Igor Corman, καθώς η Μολδαβία παραλαμβάνει τη σκυτάλη της επόμενης προεδρίας, ο οποίος δήλωσε ότι η νέα προεδρία θα διασφαλίσει τη συνέχεια της προηγούμενης και θα εργαστεί για την ενίσχυση του διαλόγου με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, καθώς και για τη διευκόλυνση του εμπορίου, την ανάπτυξη των μεταφορών, του τουρισμού και των νέων τεχνολογιών.
            Ακολούθησε η εκλογή του νέου Γ.Γ. και εν συνεχεία, στην 1η συνεδρίαση της Ολομέλειας, ο Γ.Γ. του ΟΣΕΠ κ. Victor Tvircun παρουσίασε τον απολογισμό δράσεων του ΟΣΕΠ του τελευταίου 6μήνου και υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, τη σημασία του συγχρονισμού των Προεδριών ΟΣΕΠ- Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης  ΟΣΕΠ για τη στενότερη συνεργασία τους και αναφέρθηκε εκτενώς στο κοινό σχέδιο δράσης για την ενδυνάμωση της συνεργασίας αυτής.
            Στην 2η συνεδρίαση ακολούθησαν οι ομιλίες των επικεφαλής όλων των εθνικών αντιπροσωπειών. Ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας κ. Σίμος Κεδίκογλου στην ομιλία του  χαρακτήρισε τον ΟΣΕΠ ως κρίσιμη ένωση κρατών με διαφορετικό οικονομικό υπόβαθρο, που επέτυχε τα τελευταία χρόνια να δημιουργήσει ισχυρούς οικονομικούς δεσμούς αλλά και σημαντικά ενεργειακά, μεταφορικά και εμπορικά δίκτυα μεταξύ των κρατών.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις δράσεις που η Ελλάδα ανέπτυξε στα πλαίσια του ΟΣΕΠ, ως ιδρυτικό μέλος και ως προεδρεύουσα χώρα τον τελευταίο χρόνο, δηλώνοντας ότι η χώρα μας είναι από τους μεγαλύτερους συμβάλλοντες και στα οικονομικά του Οργανισμού. Σημείωσε δε, ότι η Ελλάδα κατά την προεδρία της εξέφρασε την ισχυρή της βούληση για την οικοδόμηση του υποστηρικτικού μηχανισμού του ΟΣΕΠ, εστιάζοντας τις προσπάθειές της στην διαμόρφωση και ενίσχυση συνεργειών κοινού ενδιαφέροντος -όπως η οικονομική συνεργασία μέσω διαφόρων προγραμμάτων και η μεταφορά τεχνογνωσίας και γνώσης στο επιχειρησιακό σκέλος του Οργανισμού- την εξεύρεση χρηματοδοτικών πόρων και την τομεακή συνεργασία στα θέματα  υγείας, μεταφορών και τουρισμού.
            Οι εργασίες της συνέλευσης έκλεισαν με ομιλία του Προέδρου της Βουλής και Προεδρεύοντος της Συνέλευσης κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη,  οποίος αφού έκανε μια σύντομη σύνοψη των εργασιών, χαρακτήρισε την ΚΣ ΟΣΕΠ ως χώρο ζωντανού διαλόγου που προσφέρει όχι μόνο πολλές δυνατότητες περιφερειακής συνεργασίας, αλλά και παρέμβασης στις εξελίξεις στον άμεσο γεωγραφικό περίγυρο.
 
Σημειώνεται δε ότι στις εργασίες της συνέλευσης, συμμετείχαν 75 εκπρόσωποι από τις 12 χώρες που απαρτίζουν την ΟΣΕΠ.

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κηρύττει την έναρξη των εργασιών της Ολομέλειας της 44ης Τακτικής Συνόδου της Συνέλευσης του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ)

https://gm1.ggpht.com/20NOg4KMU0vH_mXPAamKx9wXoiMKwLRKUlLyxHNjRlRxUr8kCmbQb0hxYVDLE1kDxNRFEKM-DRNZe4aA3Sr4W65aoH8NrRegLleB7guiT5hDsDXziXQ5cBFzek0JPlBhrdS85ByPpjngYzEfAsBUOmNRli1fasW68fm8UDtwbqTX9f0-IX9Rett9_D54t3VxHRieuBmP8hmHMO7fq-FUCgHpcPCj_xh0oLSxqBxsB17MBHMOsm3_lqlWGcy4JVQiZzochcrX6KXrPr5fzl6CsERwZQN_6Q1H0-HCtVbW9DquaZrS-a0HbAmuzfYV8S1Wd6k4TMIFI5Mt6uRrJ-gHRkRr9TsQLjcOjbkxZeJU7E_BNBhtkESQ05RlMctOMKzDMASOkZua3283Xw3YLRhXEMWcIGFnodMitWThXkxa8HXMq1B6U2CuFix_HU35TjwSh3QN6ZPUUoANfvnT4X6KVs7ZffQ5RkrsoVorN03rjONGpCEt-sHkGi8Jff3nswrygyhoOypeLrRSuMbniDsWeh3maprBNCa9RodeuGmIl_WLIIYGlhCqJna-C03QbwBafm6uKSDrPAtQ=w1332-h465-l75-ft
Με την ομιλία του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη άρχισαν σήμερα οι εργασίες της Ολομέλειας της 44ης Τακτικής Συνόδου της Συνέλευσης του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ) στην αίθουσα της Γερουσίας. 
Η ομιλία του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων έχει ως εξής:
« Με μεγάλη χαρά σας καλωσορίζω στην Αθήνα και στην 44η Διάσκεψη της Ολομέλειας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου.
Εμφάνιση IMG_2014_12_09_292.jpg
Είμαι βέβαιος ότι και αυτή η Συνέλευση θα προσφέρει τη δική της συμβολή στην ήδη στενή κοινοβουλευτική συνεργασία των χωρών μας. Αυτή η συνέλευση μάλιστα συμπίπτει και με την άσκηση της προεδρίας του ΟΣΕΠ από την Ελλάδα, με σύνθημα που αντικατοπτρίζει την ισχυρή βούληση της Ελλάδος για την οικοδόμηση του υποστηρικτικού μηχανισμού του Οργανισμού ΟΣΕΠ, με στόχο την πλέον αποτελεσματική οικονομική συνεργασία μεταξύ των μελών του.
Εμφάνιση IMG_2014_12_09_094.jpg
Η ποικιλόμορφη περιοχή γύρω από τη Μαύρη Θάλασσα,   εμπορικό και γεωπολιτικό σταυροδρόμι μεταξύ Ευρώπης και Ασίας, υπήρξε από αρχαιοτάτων χρόνων τόπος συνάντησης και «ανάμειξης» λαών με διαφορετικές εθνικότητες, παραδόσεις, πολιτισμούς και θρησκείες.

Ο Πρόεδρος της Βουλής παρουσίασε το βιβλίο της πρώην υπουργού Φάνης Πάλλη-Πετραλιά «Σαράντα χρόνια τώρα – Γεγονότα, παρασκήνια και πρωταγωνιστές της μεταπολίτευσης»



Εμφάνιση IMG_2014_12_09_367.jpg
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εμφάνιση IMG_2014_12_09_486.jpg
«Έκκληση προς όλους για συνεργασία και συνεννόηση, ειδικά αυτή την κρίσιμη περίοδο που διανύει η χώρα μας» απηύθυνε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης κατά την παρουσίαση του βιβλίου της πρώην υπουργού, κυρίας Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, «Σαράντα χρόνια τώρα – Γεγονότα, παρασκήνια και πρωταγωνιστές της μεταπολίτευσης», που έκανε το μεσημέρι ενώπιον μεγάλου αριθμού εκπροσώπων του πολιτικού, επιχειρηματικού και δημοσιογραφικού κόσμου, καθώς και ενός πολυπληθέστατου κοινού σε κεντρική αθηναϊκή αίθουσα.
«Η Βουλή είναι ο ναός της Δημοκρατίας, η βάση του πολιτεύματός μας. 
Και δεν πρέπει κανείς να επιτρέπει, στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία, να την υπονομεύει και να την απαξιώνει. Αυτό στο τέλος θα γυρίσει σε βάρος όλων μας», υπογράμμισε ο κ. Μεϊμαράκης.
https://gm1.ggpht.com/78T9hD7Mr5zYEJofX9iSiqYY4aiw3A2CYUqU-9d24GyEpehtIcCpi5v9lCyr3xFFFVWGE98KYF2B40PjVQ9ym5h3WSj1EzoQZ-MnM-Tcn9kaUVWUjppAY59txat6xv8_HRl8zPzINspDYgkYXjxypGca_-JE1cirlQN6D6M_hj4r2l6KL9t3BI8Zq3uyNlsTH13MY2rcIAxV8ICnJWb_QRD-zXR_GQVTZiKWrjsw-7d-bpPzM9EgMDX8-WqTEYKMcNYyAY5cb9xWjVJSG4XMy83SeKBuGfu2W1eoG-S7xL48iMm9VXEWsocSUNTFFc0Xvc3K2Aiy68wKSSOwr0g_RjN_PTuczLd-uR2gY2k6UVhTs7fWC_crzV6peCHOnv9F4MhUpEmf2gBshLRilS7V-3RJ82rbytC3Vl_vcjzVgm32VbXvHx3OIbFVu6OS6RHvi2YqAyYMV3rFZIoEe50KPwnIOON9zYvPwKe4jU1RVNdscDfLtIL7hyiKUsaPdz4BtJzY-Sgpqa7qkctQ2FYOM9XMjQkocuAqAUAl_aiREgLt05jPQ6Rd4u7wpv9AGYOv7iqU4DTNVWcJ=w1332-h465-l75-ft
Αναφερόμενος στη μακροχρόνια συνεργασία του με τη συγγραφέα-πολιτικό σημείωσε: «Συναντηθήκαμε στη μεγάλη δημοκρατική παράταξη που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, όπου ενταχθήκαμε όλοι όσοι πιστέψαμε στις ίδιες αρχές και στις ίδιες αξίες. Συναντηθήκαμε σε κοινούς αγώνες, στις χαρές και στις λύπες που προσφέρει η ενασχόληση με τα κοινά. Συμφωνήσαμε και διαφωνήσαμε, αλλά συνεργαστήκαμε με έναν κοινό στόχο. Τη βελτίωση των συνθηκών, τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών».
«Ήταν και είναι τιμή μου να αγωνίζομαι πλάι-πλάι με ανθρώπους που θέτουν στόχους. Που επιθυμούν να προσφέρουν. Που έχουν αρχές», τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής.
Ο κ. Μεϊμαράκης αναφέρθηκε επίσης στην ιστορική αξία του βιωματικού αυτού βιβλίου, «οι σελίδες του οποίου», όπως είπε, «θα μπορούσαν πολύ εύκολα να χρησιμοποιηθούν από τους ιστορικούς που επιθυμούν να καταγράψουν πολιτικά γεγονότα και μάλιστα μιας περιόδου ιδιαιτέρως σημαντικής για τη νεότερη ιστορία της χώρας, τη Μεταπολίτευση». 

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης

Οι Έλληνες αγρότες προτιμούν τη βιωματική εκμάθηση του μάρκετιγνκ και branding - Τα αποτελέσματα της έρευνας του farminc.


cid:image006.jpg@01D01311.E5609BF0
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 9 Δεκεμβρίου 2014


Στοχευμένη έρευνα ευρωπαϊκού έργου αναδεικνύει την προτίμηση των Ελλήνων αγροτών και επιχειρηματιών του αγροτικού τομέα σε μεθόδους βιωματικής και εμπειρικής εκμάθησης των αρχών μάρκετινγκ και branding με στόχο να μάθουν να προωθούν καλύτερα και αποτελεσματικότερα τα προϊόντα τους.
Συγκεκριμένα, οι Έλληνες αγρότες φαίνεται να προτιμούν τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες, έξω από τάξεις και αίθουσες διδασκαλίας, όπως η συμμετοχή σε εκθέσεις, συνέδρια, καθώς και οι επιτόπιες επισκέψεις σε αγροκτήματα.

Κώστας Κόλλιας: «Απαιτούνται μέσα προστασίας των μελισσοκόμων της Κορινθίας»

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiH2HuInvcgtB-mpZI5-tSpjMqYQkD4sRbvnr_F2Ilg4KCXNp5McUSIuGKW_bwBUpVI8SPnhFYzveikcGq78fRdlRDb1QcOsI98ftXhZGrUwwe8Od_lU8U7hyJa1YOlr22ianq3bb4OEjlk/w139-h140-p/kostaskollias.png
Ερώτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μελισσοκόμοι της Κορινθίας κατέθεσε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, έπειτα από συνάντηση που είχε με εκπροσώπους τους στο Ζευγολατιό. Σχετικά με το θέμα ο κ. Κόλλιας δήλωσε:


«Είχα χθες την ευκαιρία να συναντηθώ με εκπροσώπους των μελισσοκόμων της Κορινθίας, να ενημερωθώ για τα προβλήματά τους και να ανταλλάξουμε απόψεις για το παρόν και το μέλλον του κλάδου τους. Είχαμε μία πολύ ουσιαστική συζήτηση με τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Παθέκα και μέλη του Συνεταιρισμού, κατά την οποία αναδείχθηκαν δύο βασικά ζητήματα: το θεσμικό πλαίσιο ασφάλισης του ΕΛΓΑ και το συνεταιριστικό.
Σε ό,τι αφορά την ασφάλιση, ενώ ο ΕΛΓΑ ασφαλίζει το κεφάλαιο από μια σειρά ασθένειες, ωστόσο θέτει προϋποθέσεις και κριτήρια που στην πράξη συνιστούν αφανισμό των σμηνών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η νοζεμίαση, μία καταστροφική νόσος η οποία πριν λίγα χρόνια αφάνισε το ένα πέμπτο των δηλωμένων μελισσιών στη χώρα μας. Προκειμένου να αποζημιωθεί ο παραγωγός, ο ΕΛΓΑ θέτει ως προϋπόθεση να έχει προσβληθεί ένα τεράστιο ποσοστό του μελισσοσμήνους.
Αυτή η πρακτική εξοντώνει οικονομικά τους παραγωγούς, δεν τους επιτρέπει να αναπληρώσουν τις απώλειες και να κάνουν μια νέα αρχή στα μελίσσια τους. Επισημαίνω ότι οι μελισσοκόμοι δεν αποζημιώνονται για απώλειες στην παραγωγή τους, αλλά μόνο για το κεφάλαιο. Εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι όταν υπάρχουν απώλειες στα σμήνη, ο μελισσοκόμος χάνει τα μέσα βιοπορισμού του, γεγονός που καθιστά ακόμα πιο κρίσιμη την άμεση και στο ακέραιο αποζημίωσή τους σε περίπτωση ζημιών.
Επίσης, συζητήσαμε τους πιθανούς κινδύνους που υπάρχουν από την εξάπλωση ενός είδους σκαθαριού, το οποίο έχει ήδη προσβάλει μελίσσια στη γειτονική Ιταλία και η άφιξή του στη χώρα μας θεωρείται βέβαιη. Πρέπει να ληφθούν προληπτικά μέτρα, αλλά και να βοηθηθούν οι μελισσοκόμοι μας να το αντιμετωπίσουν εάν και εφόσον εμφανιστεί.
Το δεύτερο σοβαρότατο ζήτημα που έθεσαν οι παραγωγοί ήταν η συλλογική συνεταιριστική τους εκπροσώπηση. Από το 2010 έχω επισημάνει ότι ο νόμος 4015 για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς ήταν στην καλύτερη περίπτωση ανεπαρκής. Ένα από τα προβλήματα είναι η έλλειψη κλαδικότητας, οργάνωσης δηλαδή των συνεταιρισμών με βάση το προϊόν που παράγουν τα μέλη τους. Αυτό ακριβώς το πρόβλημα έχουν βρει μπροστά τους οι μελισσοκόμοι. Αυτή τη στιγμή 70 μελισσοκομικοί συνεταιρισμοί δεν έχουν θεσμικό όργανο εκπροσώπησης. Υπάρχει πανελλαδική Ομοσπονδία, πλην όμως, ο 4015 προβλέπει τη δημιουργία Ομοσπονδίας μόνο ανά περιφέρεια, και όχι πανελλαδικά. Ακόμα χειρότερα, οι ομοσπονδίες αυτές προβλέπεται να έχουν ως μέλη και γεωργούς και κτηνοτρόφους. Αυτό το σχήμα δεν μπορεί να λειτουργήσει, αφενός διότι χρειάζεται ένα πανελλαδικό όργανο και, αφετέρου, διότι ο κτηνοτρόφος και ο γεωργός έχουν διαφορετικά συμφέροντα.
Η μελισσοκομία στην Κορινθία διαθέτει το μεγάλο όπλο της ασύγκριτης ποιότητας και της μοναδικότητας των πρώτων υλών. Είναι χρέος μας να την προστατεύσουμε και να την ενισχύσουμε, γι’ αυτό και κατέθεσα σχετική ερώτηση προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Πιστεύω ότι το Υπουργείο αναγνωρίζει τη βαρύτητα της μελισσοκομίας στην εθνική οικονομία και ευελπιστώ ότι οι απαντήσεις που θα λάβω θα δώσουν ικανοποιητικές λύσεις στους μελισσοκόμους της Κορινθίας.»

Σταύρες Δήμας: «Ενότητα για να βγει η χώρα από την κρίση. Ευχαριστώ πολύ τις πολιτικές δυνάμεις που με στηρίζουν»

Γιατί Σαμαράς και Βενιζέλος κατέληξαν στον Σταύρο Δήμα για υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας - Όλο το παρασκήνιο

«Ευχαριστώ πολύ τις πολιτικές δυνάμεις που με στηρίζουν», δήλωσε στους δημοσιογράφους φτάνοντας στο γραφείο του ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Σταύρος Δήμας. 
Στις πρώτες του δηλώσεις ο Koρίνθιος πολιτικός εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα βρεθεί ο αριθμός των 180 βουλευτών για την εκλογή του.
Παράλληλα, τόνισε ότι είναι απαραίτητη η ενότητα για να βγει η χώρα από την κρίση, ενώ ευχαρίστησε τις πολιτικές δυνάμεις που τον στηρίζουν.


 Αναλυτικά η δήλωση του κ. Δήμα έχει ως εξής:
«Αυτήν την κρίσιμη ώρα για την Ελλάδα, όλες οι Eλληνίδες και όλοι οι Έλληνες, βρισκόμαστε μπροστά στο ανώτατο καθήκον της εθνικής ενότητας.

» Αυτή η ενότητα στην κοινή προσπάθεια για το σήμερα και το αύριο της πατρίδας και του Ελληνικού λαού, είναι ο μόνος ασφαλής δρόμος για την έξοδο από την κρίση και το πέρασμα σε μια νέα εποχή προόδου και αξιοπρέπειας.
» Ευχαριστώ θερμά τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο κ. Ευάγγελο Βενιζέλο που πρότειναν την υποψηφιότητα μου για την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας καθώς και τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες των δύο Κομμάτων.
» Η τιμή που νιώθω πολλαπλασιάζεται από τα θετικά σχόλια που ήδη διατυπώθηκαν και από την αντιπολίτευση για το πρόσωπό μου. Τους ευχαριστώ και εκλαμβάνω την στάση τους ως αναγνώριση μιας πορείας που είχε πάντα οδηγό της την συνεννόηση και τον διάλογο.
» Απευθύνω θερμό χαιρετισμό στις Κορίνθιες και στους Κορίνθιους συμπατριώτες μου που με ανέδειξαν πολίτικό τους εκπρόσωπο για πολλά χρόνια.
» Θέλω να βεβαιώσω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τους Βουλευτές και όλους τους Έλληνες, ότι μοναδική μου μέριμνα θα είναι, όπως ήταν και μέχρι τώρα, το συμφέρον της πατρίδας και του λαού μας.
» Καλώ όλους να υπερβούμε, με θάρρος και αίσθημα ευθύνης, ό,τι τυχόν μας χωρίζει.
» Γιατί αυτό που μας ενώνει είναι ανώτερο, ισχυρότερο και μονιμότερο, για το παρόν και το μέλλον.
» Είναι η Ελλάδα».

“Εκείνη” η πέτρα στους Δελφούς που… δεν πετάξαμε στη θάλασσα

DELFOI

Twitter@EmOikonomidis
Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “Παρασκήνιο”, το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Λένε συνήθως ότι για όσα δεν χρειάστηκε να προσπαθήσεις αρκετά, αλλά μάλλον σου χαρίστηκαν, πόσο μάλλον σου κληρονομήθηκαν, προκύπτει η εγγενής αδυναμία να αντιληφθείς πλήρως την αξία τους… Μέχρι να τα χάσεις, ή να τα ξεχάσεις.
Οι Έλληνες έχουμε το ηχηρό προνόμιο να είμαστε κληρονόμοι-κομιστές ενός dna με ιστορικά εκκωφαντικό αποτύπωμα, μπροστά στην ανάμνηση του brand name του οποίου η ανθρωπότητα κοντοστέκεται, συλλογίζεται και υποκλίνεται.
Δυστυχώς, αυτό το παρελθόν που “ομιλεί” από μόνο του, εξελίχτηκε πολλές φορές σε ανάχωμα στη φυσική εξέλιξη και πρόοδο του έθνους, στην αυτονόητη επιδίωξη να γίνει κάθε γενιά καλύτερη από την προηγούμενη.
Και, κατ’ αντιστοιχία, να αφήσει το δικό της αποτύπωμα στην Ιστορία, και να συνεχιστεί έτσι αβλαβώς η εθνική διαδρομή, χωρίς η ματιά να μένει καθηλωμένη στο παρελθόν.
Αντί να χτίσουμε καινούριους “Παρθενώνες”, περιοριζόμαστε στο να υπερασπιζόμαστε την αυταπόδεικτη μοναδικότητα της κληρονομιάς και της σημειολογίας της Ακρόπολης, της Αθήνας, της Δημοκρατίας, του πολιτισμού, των γραμμάτων και των τεχνών.
Αντί να προσθέτουμε σύγχρονους “μεγάλους Έλληνες” στη διεθνή αφήγηση, κρυφοκοιτάζουμε τη σημαντική ανακάλυψη της Αμφίπολης, με την ανομολόγητη λαχτάρα να είναι εκεί ο Μέγας Αλέξανδρος.
Αντί να κάνουμε ένα re-positioning της σημερινής Ελλάδας στη σύγχρονη διεθνή πραγματικότητα, αξιοποιώντας με εθνική αυτοπεποίθηση τα πλεονεκτήματα που διαθέτει η χώρα, συνεχίζουμε να στριφογυρίζουμε γύρω από όσα προσέφεραν στην ανθρωπότητα εκείνοι οι οποίοι ονομάζονταν Έλληνες πριν από εμάς 
Ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε εστιάσει εγκαίρως στην αναγκαιότητα να… πετάξουμε στη θάλασσα “εκείνη” την πέτρα από τους Δελφούς, που συμβόλιζε τον ομφαλό της Γης. Και να αρχίσουμε να είμαστε οι ίδιοι πρωταγωνιστές του δικού μας εθνικού σεναρίου για το μέλλον 
Το μέλλον άλλωστε ανήκει σε εκείνους που το προετοιμάζουν. Οι οποίοι τυγχάνει να είναι οι… εκάστοτε ζωντανοί. Δεν ανήκει στους ένδοξους νεκρούς, και την ακόμη πιο ένδοξη ιστορική μνήμη του τόπου. 

Μάνος Οικονομίδης / ysterografa.gr

Καραμανλής: Εξαιρετική επιλογή η υποψηφιότητα Δήμα

Ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, μιλώντας σε συνεργάτες του αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια για την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα για τη Προεδρία της Δημοκρατίας.
«Η υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα για την Προεδρία της Δημοκρατίας αποτελεί εξαιρετική επιλογή», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής, όπως αναφέρει το enikos.gr.

Ποιός είναι ο Υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατιάς κ. Σταύρος Δήμας

dimas_sama_
 Το βιογραφικό του Σταύρου Δήμα σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Ο Σταύρος Δήμας γεννήθηκε το 1941 στην Κλένια του νομού Κορινθίας. Σπούδασε Νομική στο Πανεπιστημίο Αθηνών και Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη.
Την περίοδο 1968-1975, εργάσθηκε στη Wall Street στη Νέα Υόρκη και αργότερα στη Διεθνή Τράπεζα του ΟΗΕ ως ανώτερο στέλεχος, με αρμοδιότητες για επενδύσεις στις χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής.
Το 1975, ανέλαβε υποδιοικητής της Ελληνικής Τράπεζας Βιομηχανικής Ανάπτυξης (ΕΤΒΑ). Παράλληλα ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής που έκανε τις διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ.
Το 1977, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Επικρατείας με το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ..
Το διάστημα 1981-1986, ήταν τακτικό μέλος της αντιπροσωπείας της Ελληνικής Βουλής στο Συμβούλιο της Ευρώπης.
Από τον Οκτώβριο του 1985 έως τον Ιούνιο του 1989, υπήρξε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ..
Το 1986, εξελέγη ομόφωνα πρόεδρος της Ομάδας Κοινοβουλευτικού Εργου (ΟΚΕ) Οικονομικών της Ν.Δ..
Στις 8 Δεκεμβρίου 1989, στις εκλογές που διεξήγαγε η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και μία εβδομάδα αργότερα, η Σύνοδος της Κεντρικής Επιτροπής τον εξέλεξε πέμπτο, με 34 ψήφους, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος.
Στις 25 Ιουλίου 1991, ενώ συνόδευε τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη στο επίσημο ταξίδι του στη Σοβιετική Ενωση, δήλωσε ξαφνικά ότι παραιτείται από υπουργός Βιομηχανίας. Τα αίτια της παραίτησης, τα οποία δεν αποσαφηνίστηκαν από τον ίδιο, απεδώθησαν από το σύνολο του Τύπου σε φραστικό επεισόδιο που είχε με τη σύζυγο του πρωθυπουργού κ. Μαρίκα Μητσοτάκη. Η παραίτηση υπεβλήθη και τυπικά στις 27 Ιουλίου – είχε ήδη γίνει αποδεκτή από τον πρωθυπουργό την προηγούμενη ημέρα- ενώ τα καθήκοντα του υπουργού Βιομηχανίας ανατέθηκαν προσωρινά από τις 29 Ιουλίου στον υφυπουργό Β. Μαντζώρη.
Στις 11 Νοεμβρίου 1993, εξελέγη πρόεδρος της Ομάδας Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (ΟΚΕ) της ΝΔ για θέματα σχετικά με το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και τρεις ημέρες αργότερα, ανέλαβε γραμματέας της Γραμματείας Προγράμματος του κόμματος.
Στις 24 Απριλίου 1994, στο 3ο Συνέδριο της Nέας Δημοκρατίας, επανεξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και στις 10 Μαϊου εξελέγη μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος (πρώτος με 89 ψήφους).
Στις 24 Νοεμβρίου 1994, εξελέγη πρόεδρος της Ομάδας Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (ΟΚΕ) της Ν.Δ. για θέματα σχετικά με την Εθνική Οικονομία.
Τον Ιανουάριο του 1995, με απόφαση του πρέδρου της Ν.Δ. ορίστηκε γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (Κ.Ο.) του κόμματος.
Στις 23 Μαρτίου 1997, στο 4ο Συνέδριο της Ν.Δ. εξελέγη εκ νέου μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και στις 2 Απριλίου του ίδιου έτους, επανεξελέγη δια βοής γραμματέας της Κ.Ο. του κόμματος.
Στις 10 Μαρτίου του 2004, ορίστηκε επίτροπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αρμόδιος για τα χαρτοφυλάκια της Απασχόλησης και των Κοινωνικών Υποθέσεων, στη θέση της Αννας Διαμαντοπούλου, η οποία παραιτήθηκε, ενώ από τον Νοέμβριο του ιδίου χρόνου ανέλαβε υπεύθυνος για θέματα περιβάλλοντος.
Τον Ιούλιο του 2010, μετά από απόφαση του προέδρου της Ν.Δ., Αντώνη Σαμαρά, ανέλαβε καθήκοντα αντιπροέδρου του κόμματος για τους τομείς Οικονομίας, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Ναυτιλίας, Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Υποδομών και Μεταφορών, Υγείας, Κοινωνικής Πολιτικής και Κυβερνητικού Προγράμματος. Το Νοέμβριο του 2011 ορκίστηκε υπουργός Εξωτερικών στη μεταβατική κυβέρνηση συνεργασίας του Λουκά Παπαδήμου.
Διετέλεσε:
• Υφυπουργός Συντονισμού (28/11/1977-10/05/1980)
• Υπουργός Εμπορίου (10/05/1980-11/10/1980)
• Υπουργός Ανευ Χαρτοφυλακίου (11/10/1980-17/09/1981)
• Υπουργός Ανευ Χαρτοφυλακίου (17/09/1981-21/10/1981)
• Υπουργός Γεωργίας (02/07/1989-12/10/1989)
• Υπουργός Γεωργίας (23/11/1989-13/02/1990)
• Υπουργός Βιομηχανίας, Ενέργειας, Τεχνολογίας (11/04/1990-29/07/1991)
• Υπουργός Εξωτερικών (11/11/2011-17/05/2012)

O Σταύρος Δήμας υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας - Σαμαράς: Επιλέξαμε την καλύτερη υποψηφιότητα

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiTR2kldepSzFNfhZO8ugl655XBo8n31L7afi3zkQGqPPP8ZMPuDsfi2p4qJyHX4I-XUNlnpLxk-yrb1p3mXX9y2wIiWwQzwkgz84TrliWyDUb0Aqir7sVmXjFAz9qNARViR7sf1Y6XzxPX/s1600/Stavros-Dimas.jpg
Σε διάγγελμά του ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επιβεβαίωσε την επιλογή του Σταύρου Δήμα ως υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας και στις τρεις ψηφοφορίες, εφόσον χρειαστούν, και τόνισε ότι η πολιτική αβεβαιότητα που προκλήθηκε λόγω του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο λόγος της επίσπευσης των διαδικασιών για την Προεδρική εκλογή.

Αναλυτικά η δήλωση του κου Σαμαρά:
«Η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας είχε μετατραπεί το τελευταίο διάστημα σε πρόσχημα εκβιασμού πρόωρων εκλογών. Κι έτσι, ενώ οικονομικά είχαμε σταθεροποιηθεί και είχαμε μπει επιτέλους στην ανάκαμψη, δημιουργήθηκαν και πάλι σύννεφα πολιτικής αστάθειας μέσα στην Ελλάδα και πολιτικής αβεβαιότητας για την Ελλάδα στο εξωτερικό.
Όπως όφειλε να κάνει, η κυβέρνησή μας αποφάσισε να απομακρύνει αυτή την αβεβαιότητα και να αποκαταστήσει πλήρως την πολιτική σταθερότητα, επισπεύδοντας την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας!
Εξ άλλου, η χθεσινή απόφαση του Eurogroup να εγκρίνει την πιστωτική γραμμή της Ελλάδας και να δώσει τεχνική παράταση δύο μηνών για την ολοκλήρωση της νέας συμφωνίας, δείχνει ότι και στην Ευρώπη συνειδητοποιούν πλέον ότι η Ελλάδα θα περάσει στην επόμενη μέρα. Κι αυτό είναι ιδιαίτερα θετικό για τη χώρα…
Έτσι με την εκλογή Προέδρου από την Ελληνική Βουλή ως το τέλος του μήνα, θα έχουν καθαρίσει τα σύννεφα πια και η χώρα μας θα είναι έτοιμη να μπει και επισήμως στη μετά το Μνημόνιο εποχή.
Επιλέξαμε λοιπόν, μαζί με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης την καλύτερη υποψηφιότητα για την Προεδρία της Δημοκρατίας: Τον Σταύρο Δήμα, πρώην υπουργό και βουλευτή, Επίτροπο της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου τιμήθηκε με ιδιαίτερες διακρίσεις, ειδικά στον ευαίσθητο τομέα της Προστασίας του Περιβάλλοντος, άνθρωπο που τον εκτιμά η Ελληνική κοινωνία, αλλά και τον σέβεται η διεθνής κοινότητα και που προφανώς, θα είναι υποψήφιος και στις τρεις προεδρικές ψηφοφορίες, αν χρειαστούν.
Ο Σταύρος Δήμας είναι κατά κοινή ομολογία πρόσωπο που ενώνει, αλλά και εμπνέει. Ενώνει πολίτες πέρα από κομματικές προτιμήσεις και εμπνέει σοβαρότητα, εμπιστοσύνη και σεβασμό.
Με την εκλογή του νέου Προέδρου, η Ελλάδα – απόλυτα σταθερή και οικονομικά και πολιτικά πλέον – θα είναι από κάθε άποψη έτοιμη να προχωρήσει στην επόμενη μέρα. Της ηρεμίας, της σταθερότητας και της Ανάπτυξης».

 Βενιζέλος: Έτσι καταλήξαμε στον Δήμα
Το σκεφτήκαμε πολύ με τον Αντώνη Σαμαρά είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας για την απόφαση να είναι ο Σταύρος Δήμας υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Πιστεύω ότι είναι ο καταλληλότερος διάδοχος του Κάρολου Παπούλια» τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

«Γιατί για να πετύχουμε, καταλήξαμε στην επιλογή ενός προσώπου που εκπληρώνει στο ακέραιο τις προδιαγραφές του προεδρικού αξιώματος», είπε ο κ. Βενιζέλος μιλώντας σε εκδήλωση του Τομέα Αυτοδιοίκησης του ΠΑΣΟΚ με θέμα: «Οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις στο Κράτος και την Αυτοδιοίκηση».

Πρόσθεσε πως ο ίδιος και ο Αντώνης Σαμαράς έφτασαν σε αυτή την επιλογή γιατί ο κ. Δήμας είναι «ένα πολιτικό πρόσωπο μετριοπαθές, με μακρά διαδρομή, ευπαρουσίαστο διεθνώς, με μεγάλη υπουργική και κυβερνητική εμπειρία, καταξιωμένο ως Επίτροπος Περιβάλλοντος στην ΕΕ και μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντα του ρυθμιστή του πολιτεύματος, του εκπροσώπου της εθνικής ενότητας, του συμβόλου της συναίνεσης»

1.150 προσλήψεις σε δήμους και φορείς

Σε δήμους, ΔΕΗ, επιστημονικά κέντρα και νομικά πρόσωπα επικεντρώνεται το ενδιαφέρων για εργασία σε οργανικές θέσεις και τη σύναψη συμβάσεων.

Αιτήσεις για 743 θέσεις μόνιμου και εποχικού προσωπικού υποβάλλονται σε προθεσμίες που έχουν οριστεί, ενώ μέσα στον Δεκέμβριο αναμένεται και η προκήρυξη από το ΑΣΕΠ άλλων 407 θέσεων που έχουν εγκριθεί.

Εκτός από τις θέσεις σε δημοτικές υπηρεσίες που είναι πολυπληθείς και αφορούν κυρίως εργατοτεχνικό προσωπικό, το ενδιαφέρον συγκεντρώνουν προσλήψεις επιστημόνων σε Ερευνητικά Ινστιτούτα με συμβάσεις έργου.

Το Τεχνικό Επιμελητήριο ζητά ,επίσης, 18 συνεργάτες και η Τράπεζα της Ελλάδος πέντε ειδικευμένους νομικούς.

Σε δύο διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ για τη ΔΕΗ και ΔΕΗ ανανεώσιμες συνεχίζεται η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

airetos.gr

Εγκύκλιος Μητσοτάκη για τον έλεγχο των πλαστών – Τι προβλέπει για νέους, παλιούς και μετατάξεις

Τον τρόπο εφαρμογής του πρόσφατα ψηφισθέντα από τη Βουλή Νόμου 4305/2014 για τον έλεγχο της γνησιότητας πτυχίων –  πιστοποιητικών και λοιπών δικαιολογητικών πριν από κάθε νέα πρόσληψη, αλλά και πριν από κάθε παραίτηση υπαλλήλου στο Δημόσιο, προβλέπει με εγκύκλιο που υπέγραψε σήμερα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης  Κυριάκος Μητσοτάκης.
Υπενθυμίζεται ότι με το νόμο αυτό καθιερώθηκε ο αυτεπάγγελτος έλεγχος της γνησιότητας των δικαιολογητικών πριν από κάθε νέα πρόσληψη στο δημόσιο, αλλά και κάθε σοβαρή υπηρεσιακή μεταβολή (μετάταξη ή μεταφορά) ή την παραίτηση από την υπηρεσία. Η εν λόγω διαδικασία βάζει οριστικό τέλος στο απαράδεκτο φαινόμενο της χρήσης πλαστών δικαιολογητικών από υπαλλήλους του Δημοσίου Τομέα και επιπλέον μεριμνά για να μην επαναληφθούν στο μέλλον ανάλογες συμπεριφορές που ζημιώνουν το κύρος της δημόσιας διοίκησης.

Νέο θεατρικό στέκι στα Ροζενά Κορινθίας από τη θεατρική ομάδα «Πειραματιστές»!

54657879089o[i;jkhgky4678799p[io;jkhgfjyrwyr76879809pop;uilky576897089
 Στη Δημοτική ενότητα Ευρωστίνης, μια θεατρική ομάδα δημιουργεί σιωπηρά και συστηματικά, καταπλήσσοντας με τις υπέροχες δημιουργίες της. Πρόκειται για τη θεατρική ομάδα «Πειραματιστές» που δρα στην περιοχή της Ευρωστίνης, και ειδικότερα στις περιοχές Δερβένι και Ροζενά, από τον Δεκέμβριο του 2012, έχοντας παρουσιάσει, μέχρι σήμερα, 8 παραγωγές.
5656879809puilhjght4657968pukhjgf467878p;okhjgfjw4676879po;ulhjhf5657878http://www.carabola.gr/static/uploads/2014/12/54675879089-0ioulkjw546577909pijlhhftw6576879709ioul4657858709.jpg
 
Σε λίγες μέρες η θεατρική ομάδα θα παρουσιάσει την 9η παραγωγή της, το θεατρικό έργο «Με Δύναμη από την Κηφισιά» των Δ. Κεχαΐδη και Ε. Χαβιαρά με το οποίο οι «Πειραματιστές» θα εγκαινιάσουν το «Νέο Θεατρικό Στέκι» που οι ίδιοι δημιούργησαν με προσωπική εργασία και μόχθο, μεταμορφώνοντας μία αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Ροζενών σε χώρο έκφρασης, δράσης και πειραματισμών.
56476898079[io;lhgetw465769607p[io;jkhghtw4657689807-0[
 Ιδρύτρια της ομάδας είναι η ηθοποιός και σκηνοθέτις Τερέζα Λουίζου που κατάφερε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να οργανώσει και να εκπαιδεύσει μικρούς και μεγάλους «εραστές της τέχνης» και να τους μεταμορφώσει σε «επαγγελματίες ηθοποιούς».
 Μπράβο λοιπόν στους «Πειραματιστές» αλλά και στους κατοίκους της περιοχής που αγκάλιασαν την ομάδα και τα μέλη της καθώς και στο Δήμο Ευρωστίνης – Ξυλοκάστρου που στήριξε αυτή την πρωτοβουλία! 

carabola.gr

Ελευθέριος Βενιζέλος. Η διαμόρφωση της πολιτικής σκέψης του: ιδεολογικές αφετηρίες και επιρροές

                                   Λογότυπο απλό
 
Αθήνα, 9 Δεκεμβρίου 2014
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» εξέδωσαν τον τόμο Ελευθέριος Βενιζέλος. Η διαμόρφωση της πολιτικής σκέψης του: ιδεολογικές αφετηρίες και επιρροές.
Εμφάνιση venizelos_1.jpgΕμφάνιση Prosklisi_venizelos.jpg
Ο συλλογικός αυτός τόμος αποτελεί μια προσπάθεια να αναδειχθούν η θεωρητική συγκρότηση του Ελευθερίου Βενιζέλου, οι ιδεολογικές αντιλήψεις του, τα φιλοσοφικά ρεύματα που τον επηρέασαν από τη νεότητά του και διαμόρφωσαν τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά του. Το βασικό συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι το ιδεολογικό οπλοστάσιο του πολιτικού Βενιζέλου θεμελιώνεται σε μια επεξεργασμένη ιδεολογική ταυτότητα, ενώ το στοιχείο που τον καθιστά ηγέτη είναι η ικανότητά του να συνδυάζει τις ποικίλες ιδεολογικές επιρροές, λαμβάνοντας πάντοτε υπόψη τις εκάστοτε ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούσαν στον ελληνικό χώρο.

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης


 

Πρόσκληση στο χριστουγεννιάτικο σπιτάκι του Συλλόγου Ξενοδόχων Ξυλοκάστρου!


Ο Σύλλογος Ξενοδόχων Περιοχής Ξυλοκάστρου σας προσκαλεί στο χριστουγεννιάτικο σπιτάκι του!


Οι ξενοδόχοι μέλη του Συλλόγου Ξενοδόχων Περιοχής Ξυλοκάστρου σας προσκαλούμε στο χριστουγεννιάτικο σπιτάκι μας στην πλατεία Αγίου Βλασίου στο Ξυλόκαστρο, για να γνωριστούμε, να πιούμε μαζί ένα ποτηράκι ζεστό κρασί και να συζητήσουμε για τον τουρισμό στον Δήμο μας.

Πότε:
  • Από την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου έως την Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου
  • Από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ
Γιατί:
  • Γιατί θέλουμε να μας γνωρίσετε από κοντά: η φιλοξενία ξεκινάει από τη γνωριμία!
  • Γιατί ο τουρισμός είναι πολύ σημαντικός για τον Δήμο μας: θέλουμε να τον συζητήσουμε, να τον οργανώσουμε και να τον υλοποιήσουμε μαζί!
  • Γιατί για να αποκτήσουμε ποιοτικό τουρισμό χρειάζεται συνεργασία: εμείς κι εσείς ενωμένοι με ένα κοινό όραμα!
  • Γιατί θέλουμε να είμαστε μέρος μιας νέας εκκίνησης για το Ξυλόκαστρο: πιο συλλογικής, πιο στοχευμένης και πιο επιτυχημένης!
Σας περιμένουμε με το χριστουγεννιάτικο κέφι σας και την επιθυμία σας για δημιουργική συζήτηση!

Πληροφορίες: Γραμματεία Συλλόγου 27430 22375

Αναθεώρηση Συντάγματος: Είναι αναγκαία, υπό ποιούς όρους και προς ποιά κατεύθυνση;

Γράφει ο
Προκόπης Παυλόπουλος
Στο πλαίσιο της εφαρμογής του Συντάγματος του 1975 –το οποίο φέρει, αναμφισβήτητα, την θεσμική και πολιτική «σφραγίδα» του Κωνσταντίνου Καραμανλή- η Ελλάδα βιώνει την μακροβιότερη και σταθερότερη περίοδο δημοκρατικής διακυβέρνησης στην όλη συνταγματική ιστορία της.  Τούτο και μόνον αναδεικνύει αφενός την κανονιστική εμβέλεια του ισχύοντος Συντάγματος και την ανάγκη υπεράσπισης στο μέλλον των θεσμικών χαρακτηριστικών του, με στόχο την περαιτέρω εμπέδωση και θωράκιση της Δημοκρατίας μας.  Και, αφετέρου, την κατεύθυνση, πάνω στην οποία πρέπει να κινούνται οι διαδικασίες αναθεώρησής του, ώστε να μην αλλοιώνεται η θεσμική και πολιτική φυσιογνωμία του. Αλλά, όλως αντιθέτως, να προσαρμόζεται ομαλώς και καταλλήλως στις, μοιραίως, αενάως μεταβαλλόμενες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες, που συνιστούν την υποδομή πάνω στην οποία στηρίζεται –υπό όρους αμφίδρομης επιρροής- το κανονιστικό συνταγματικό εποικοδόμημα.

Η εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας ορόσημο επαναστατικών αλλαγών


Γράφει ο
Χρήστος Πασαλάρης

ΣΕ 9 ΜΕΡΕΣ από σήμερα, θα ξεκινήσουν οι ψηφοφορίες στη Βουλή για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας. Η πολιτική εκκρεμότητα είναι ολοφάνερη και βεβαίως λίαν επιζήμια για την πατρίδα, αφού τα κόμματα δεν λένε να τα βρουν ούτε στο όνομα του νέου Προέδρου, ούτε στην ημερομηνία των εκλογών, ούτε στα εθνικά θέματα.

ΣΑΜΑΡΑΣ, Τσίπρας, Καμμένος, Κουβέλης, Κουτσούμπας και οι κομματικοί καπεταναίοι τους έχουν άμεσες και έμμεσες ευθύνες για τους κινδύνους που ζώνουν την πατρίδα ολοένα και περισσότερο, για την παράταση της ξένης κατοχής μέσω μνημονίου «νέας κοπής» και για τα παραπάνω δεινά που σωρεύονται μέσω του Προϋπολογισμού 2015, έτσι όπως υποβάλλεται τα μεσάνυχτα στην Ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση, εν μέσω θορυβωδών συλλαλητηρίων.

Δέκα ψέματα και επτά διλήμματα: Μια ομιλία

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Παρακολουθώντας όλες αυτές τις μέρες τη συζήτηση επί του προϋπολογισμού και τις ομιλίες της αντιπολίτευσης, διαπιστώσαμε για άλλη μια φορά πόσο εύκολες είναι οι περιγραφές, πόσο εύκολα είναι τα λόγια. Μέχρι στιγμής, τόσο μέσα στο κοινοβούλιο, όσο και γενικότερα στον δημόσιο διάλογο, απάντηση στο κορυφαίο ερώτημα «πού θα βρεθούν τα λεφτά;» δεν έχει δοθεί. Η αντιπολίτευση – κυρίως η αξιωματική, που έχει και μεγαλύτερη θεσμική ευθύνη – βομβαρδίζει τον λαό με ένα σωρό απατηλές υποσχέσεις περί τέλους της λιτότητας και επιστροφής στα αμέριμνα χρόνια της πλαστής ευημερίας, αλλά δεν λέει πώς θα χρηματοδοτήσει τις υποσχέσεις της. Οι απαντήσεις που δίνει αποτελούν τον κορμό ενός μεγάλου ψέματος, που χτίζεται με πολλά μικρά ψέματα.
 

Ανεπιθύμητο εις την Ευρώπη το Πολιτικό Σύστημα - ο Εφιάλτης της εθνικής συμφοράς -

Γράφει ο Γεώργιος Εμ. Δημητράκης

Εμφάνιση DSC00008.JPGΩς γενικός ορισμός Διπλωματία σημαίνει την τέχνη και πρακτική διεξαγωγής διαπραγματεύσεων, την απόπειρα απόκτησης στρατηγικού πλεονεκτήματος, την εύρεση αποδεκτών λύσεων με την παράθεση επιχειρημάτων με ήπιο και ευγενικό τρόπο, χωρίς διαπληκτισμούς. Όμως, όπως η διπλή όψη ενός νομίσματος, την οποία  αποκρύπτει κάποιος για να επιτύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα, διπλωμάτης σημαίνει και το διπλό μάτι  το οποίο χρησιμοποιεί, για να βλέπει και να εκφράζει προς τα έξω επουσιώδεις λύσεις, και παράλληλα  να αποκρύπτει σοβαρές μυστικές διαπραγματεύσεις.

Το ξέσπασμα οργής κατά του Δωρόθεου στην Τήνο (WEB TV)


Το ξέσπασμα οργής κατά του Δωρόθεου στην Τήνο (WEB TV)
Την οργή των κατοίκων της Τήνου έχει προκαλέσει η αλλαγή καθεστώτος διαχείρισης και λειτουργίας του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου (ΠΙΙΕΤ), το οποίο με το νόμο 4301/7-10-2014 ουσιαστικά περνά από τα χέρια του κράτους σ' αυτά της Εκκλησίας, δίνοντας τον έλεγχο και μεγάλες εξουσίες στο εκάστοτε Μητροπολίτη (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΧΕΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ). 
 Αποδέκτης της οργής του τηνιακού λαού έγινε ο Μητροπολίτης Σύρου και Νήσων κ. Δωρόθεος Β', κατά την αποχώρησή του από το Ίδρυμα χθες, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η παντηνιακή κινητοποίηση για το θέμα αυτό Δείτε το στιγμιότυπο από την αποχώρηση του Μητροπολίτη υπό... βροχή αποδοκιμασιών και αντικειμένων στο WEB TV 

Βίντεο: xanemo

cyclades24.gr

Τι κρύβεται πίσω απο την επίσκεψη Νταβούτογλου στην Αθήνα


Του Φάνη Μαλκίδη

Η εικόνα που αντίκριζε κάποιος τόσο στο αεροδρόμιο της Αθήνας, όσο και στο κέντρο της πόλης, τις προηγούμενες ημέρες, όπου η χώρα περίμενε με κομμένη την ανάσα την άφιξη του Νταβούτογλου, θύμιζε τα λόγια του Ίωνα Δραγούμη στο βιβλίο του για τη Σαμοθράκη, όπου εκεί εξηγούσε την μία και μοναδική κατάσταση που ζούσαν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες στην περίοδο της οθωμανικής κατοχής: Από την μία ο πασάς και από την άλλη οι ραγιάδες.

Νίκησαν Χανιά & Παναχαϊκή


Κορυφή με (μη) πέναλτι η Λαμία, «καρέ» η Παναχαϊκή Πάγκαλος και Μαζιώτης. Δύο ονόματα που έχουν απασχολήσει και απασχολούν την ελληνική κοινωνία, αλλά και που χαρακτήρισαν το δευτεριάτικο ποδοσφαιρικό απόγευμα (8/12) της Football League (7η αγωνιστική) στον 1ο όμιλο.

Ο πρώτος είναι ο ποδοσφαιριστής του ΑΟ Χανίων, ο οποίος σκόραρε στο 45' το νικητήριο γκολ (1-0) των Κρητικών στο ντέρμπι με τον Παναιγιάλειο, ενώ ο δεύτερος ο παίκτης του Πανηλειακού, που στο 34' έκανε πέναλτι και αποβλήθηκε συμβάλλοντας άθελά του στο να φτάσει η Παναχαϊκή στην ανατροπή του σκορ και στην 5η νίκη της στο φετινό πρωτάθημα.
Στα Περιβόλια, σ' έναν αγώνα – ντέρμπι, ο ΑΟ Χανίων έφτασε στη νίκη χάρις στο τέρμα – όπως αναφέραμε – του Πάγκαλου με κεφαλιά σε σέντρα του Κοντέοντος στο 45'. Το ματς χαρακτηρίστηκε από την πτώση του ηλεκτρικού ρεύματος και τη δεκάλεπτη διακοπή στο 68' έως ότου επανέρθει ο φωτισμός. Αυτό είναι το δεύτερο σερί ματς που ο Παναιγιάλειος βιώνει κάτι τέτοιο, καθώς την περασμένη Δευτέρα (1/12) είχε «πέσει» για μισή ώρα ο ηλεκτροφωτισμός στην εντός έδρας αναμέτρησή του με τον Απόλλωνα Σμύρνης. 
ΑΟ ΧΑΝΙΑ (Σταύρος Παπανδρέου): Σικαλιάς, Παγώνης, Γκότοβος, Κοντέων, Μανωλάς, Εσόνο, Σιλιγαρδάκης, Οικονομόπουλος (92' Καμινιώτης), Καραλής (73' Καραγιάννης), Πάγκαλος, Κρητικός (80' Γκούμας)
ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ (Μουράτ Σεροπιάν): Σταυριανός, Σπίνουλας, Τζημογιάννης, Ιωάννου (56' Σταμόγιαννος), Γκοτσούλιας, Νάστος (73' Μίλιεβιτς), Τσατσαρής, Μπούνας, Σκαρτσίλας, Ουρτάδο, Σεχολάρι (46' Πόνσε)

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 1' στον Πύργο κόντρα στον Πανηλειακό η Παναχαϊκή κατάφερε να πετύχει την ανατροπή, να πάρει τη νίκη με σκορ 4-2 (1', 74' Τσίτας – 36 πεν. Ντα Κόστα, 45' Μαρουκάκης, 49' Μπαλού, 61 Πατινιώτης) και πετυχαίνοντας την 5η νίκη της στη σεζόν.
Καθοριστικό ρόλο στην ανατροπή έπαιξε και το ότι οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μαζιώτη (ανέτρεψε τον Στεργίδη) στη φάση του 34' όταν και οι Αχαιοί κέρδισαν πέναλτι και ισοφάρισαν με τον Ντα Κόστα σε 1-1. Ακολούθως οι «ροσονέρι» επικράτησαν κατά κράτος, φτάνοντας, όπως αναφέραμε, στη νίκη με 4-2.
 Ο Πανηλειακός τελείωσε τον αγώνα με 10 παίκτες . Εκτός από τον Μαζιώτη αποβλήθηκε στο 95' και οΧατζόγλου  με 2η κίτρινη κάρτα.
ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ (Ηλίας Φυντάνης): Γκίνης, Γραικός, Αρμένης, Χατζόγλου, Μπαξεβάνος, Γεωργόπουλος (88' Κυριακάκης), Μαζιώτης, Εμμανουήλ, Τσίτας, Μπουντόπουλος, Πούρνος (84' Κωτάτης).
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Δημήτρης Σπανός): Μπαλασάκης, Κάργας, Άλμπι, Πατινιώτης, Μπαλού, Γκαντιάγκα, Ντα Κόστα (64' Αναστασόπουλος), Χαρτσιάς (84' Κοντοχρήστος), Μαρουκάκης, Στεργίδης, Ασίγκμπα (59' Χούσα).


Τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικης
1ος Όμιλος
Ηρακλής Ψαχνών-Απόλλων 2-1
Φωστήρας-Ερμιονίδα 1-1
Αχαρναϊκός-Άλιμος 0-0
ΑΕΚ-Επισκοπή 7-0
Πανηλειακός-Παναχαϊκή 2-4
Α.Ο. Χανιά-Παναιγιάλειος 1 - 0