Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου ζήτησε ο Παπούλιας από τον Νταβούτογλου

Σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου ζήτησε ο Παπούλιας από τον Νταβούτογλου
 Το Διεθνές Δίκαιο πρέπει να διέπει τις σχέσεις μας είπε στον τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας κατά τη συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο κ. Νταβούτογλου προσκάλεσε τον κ. Παπούλια να επισκεφθεί την Αγκυρα, επισημαίνοντας ότι οι καλές σχέσεις μεταξύ γειτόνων είναι απαραίτητες.

«Χαιρετίζω την τρίτη σύνοδο του Ανώτατου Συμβουλίου Ελλάδας - Τουρκίας και αυτές οι συναντήσεις συμβάλλουν στην ενίσχυση των σχέσεων των δύο χωρών» τόνισε ο Κ.Παπούλιας υποδεχόμενος τον κ. Νταβούτογλου.

Ο κ. Παπούλιας τόνισε στον τούρκο πρωθυπουργό ότι αυτές οι συναντήσεις «ενισχύουν τις αρχές της καλής γειτονίας και τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, που πρέπει να διέπουν τις σχέσεις μας».

«Είμαστε γείτονες και θα παραμείνουμε γείτονες και γι' αυτό θα πρέπει να είμαστε καλοί γείτονες» συμπλήρωσε.

Ο κ. Νταβούτογλου απάντησε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι έχει απόλυτο δίκιο, ότι «μπορούν να αλλάξουν τα πάντα, αλλά η γεωγραφική τοποθεσία δεν μπορεί να αλλάξει. Κι ευτυχώς είμαστε γείτονες, καθώς υπάρχουν λίγα παραδείγματα γειτόνων με κοινά πολιτισμικά χαρακτηριστικά και καλές σχέσεις».

«Σάς είχα καλέσει στην Τουρκία ως υπουργός Εξωτερικών και τώρα, ως πρωθυπουργός, σας προσκαλώ και πάλι να την επισκεφθείτε» ανέφερε.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος και ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Ο τούρκος πρωθυπουργός έφτασε στην Αθήνα λίγο μετά τις 15:30. Συνοδεύεται από εννέα υπουργούς της κυβέρνησή τους εν όψει του 3ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας, το πρωί του Σαββάτου.

Τον τούρκο πρωθυπουργό υποδέχτηκε στο «Ελ.Βενιζέλος» ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας.

Μετά τη συνάντηση με τον κ. Παπούλια ο κ. Νταβούτογλου θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Το βράδυ θα μιλήσει στο Επιχειρηματικό Φόρουμ Ελλάδος-Τουρκίας.

Το πρωί του Σαββάτου οι κ.κ. Σαμαράς και Νταβούτογλου θα προεδρεύσουν στο 3ο «Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδος-Τουρκίας» που θα πραγματοποιηθεί στο Hilton.

Στις 3 το μεσημέρι του Σαββάτου ο κ. Νταβούτογλου θα συναντηθεί στο αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος» με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

 Newsroom ΔΟΛ

Το μήνυμα του Βενιζέλου στην τρόικα και η προοπτική της συμφωνίας

benieurope Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στην οργανωτική επιτροπή για το συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης, έστειλε μήνυμα στους δανειστές ότι δεν μπορούν να επιβάλουν μέτρα που δεν ευνοούν την προσπάθεια ανάκαμψης της οικονομίας, υποστήριξε ότι σύντομα η τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα και πως είναι εφικτή η συμφωνία μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου.
«Αναμένουμε την επιστροφής της Τρόικας. Έχουμε τη δυνατότητα πριν τα Χριστούγεννα, πριν την προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη της 15ης Δεκεμβρίου να έχουμε ολοκληρώσει τη συμφωνία με τους δανειστές», τόνισε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε: «Επειδή μιλάνε κάποιοι για παράταση του προγράμματος: Δεν υπάρχει πρόγραμμα χωρίς δάνειο».
Για το ενδεχόμενο επέκτασης του Μνημονίου μέσα στο 2015 είπε: «Δεν μιλάμε για παράταση του προγράμματος αλλά για τεχνική επέκταση των διαδικασιών».
Παράλληλα, έστειλε μήνυμα και στους δανειστές: «Κανείς δεν μπορεί να εισηγηθεί ή να επιβάλει μέτρα που αντί να ευνοούν σκοτώνουν την ανάπτυξη», επεσήμανε χαρακτηριστικά και ξεκαθάρισε ότι δεν θα ληφθούν άλλα δημοσιονομικά μέτρα.

ysterografa.gr

Τελεσίγραφο της τρόικας στην Αθήνα: Συμφωνία ή ρευστότητα… τέλος

troikanew Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt η τρόικα απειλεί να διακόψει την παροχή ρευστότητας προς την Ελλάδα, εάν δεν επέλθει συμφωνία αξιολόγησης μέσα στο 2014.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, σύμφωνα με όσα μεταφέρει η Deutsche Welle, η τρόικα προειδοποιεί ότι εάν δεν υπάρξει συμφωνία μέχρι το τέλος της χρονιάς, θα διακοπεί η χρηματοδότηση. Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα σταματήσει η ροή της ρευστότητας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προς τις ελληνικές τράπεζες που αποτελεί το «νευρικό σύστημα» της οικονομίας. Σε αυτήν την περίπτωση οι ελληνικές τράπεζες δεν θα είχαν άλλη πηγή ρευστότητας, καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν θα δεχόταν ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου ως ενέχυρα για την αναχρηματοδότηση των πιστωτικών ιδρυμάτων.
Η Handelsblatt σημειώνει ότι το Eurogroup θέλει να κλείσει οπωσδήποτε τη διαπραγμάτευση πριν από τα Χριστούγεννα, γι’ αυτό και «εντείνει την πίεση» προς την Αθήνα. Στο ρεπορτάζ αναφέρεται πάντως και ότι στην Ελλάδα εκδηλώνεται δυσφορία απέναντι στους δανειστές, καθώς και η υποψία ότι η ίδια η τρόικα δυσχεραίνει τις διαπραγματεύσεις προβάλλοντας συνεχώς νέες αξιώσεις.


ysterografa.gr

Εκλογές (όποτε και αν γίνουν) με Μνημόνιο…

kalpes-proores-ekloges
Οι τελευταίες, δραματικές εξελίξεις στη διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα, και οι πολιτικά άγαρμπες κινήσεις από την πλευρά των δανειστών της χώρας, στέλνουν ένα πολύ ξεκάθαρο μήνυμα για το μέλλον.
Οι εκλογές, που θα είναι πρόωρες και θα διεξαχθούν μετά βεβαιότητας πλέον εντός του πρώτου εξαμήνου του 2015, είτε Φεβρουάριο-Μάρτιο είτε τον Μάιο, ανάλογα και με το αν θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τη σημερινή Βουλή, θα έχουν την “ομπρέλα” της παράτασης του Μνημονίου. Όπως κι αν βαπτιστεί.

Οργή Σαμαρά για το Βρετανικό Μουσείο!

Antonis-Samaras-E.U
Την οργή του Αντώνη Σαμαρά προκάλεσε η απόφαση του Βρετανικού Μουσείου να δώσει γλυπτά του Παρθενώνα σε έκθεση στην Αγία Πετρούπολη.
Αναλυτικά η δήλωση του Πρωθυπουργού:
«Προκαλεί τον Ελληνικό λαό η απόφαση του Βρετανικού Μουσείου να «δανείσει» ένα από τα γλυπτά του Παρθενώνα σε έκθεση στην Αγία Πετρούπολη.
Το τελευταίο μέχρι σήμερα Βρετανικό δόγμα περί «αμετακίνητων» γλυπτών του Παρθενώνα παύει να ισχύει. Όπως καταρρίφθηκε με τη λειτουργία του Μουσείου της Ακρόπολης και το άλλο «επιχείρημά» τους, αυτό της έλλειψης ανάλογου χώρου που θα μπορούσε να τα φιλοξενήσει.
Ο Παρθενώνας και τα γλυπτά του υπήρξαν αντικείμενο λεηλασίας. Η αξία των γλυπτών είναι ανεκτίμητη.
Οι Έλληνες είμαστε ταυτισμένοι με την Ιστορία και τον πολιτισμό μας! Τα οποία δεν τεμαχίζονται, δεν δανείζονται και δεν παραχωρούνται!
».


ysterografa.gr

Η Ντόρα “επικήρυξε” τον εθνικό διχασμό. Και τα αδιέξοδά του

Dora-Bakoyanni-1
Οι κρίσιμες στιγμές που βιώνει η Ελλάδα απαιτούν από όλους να υπερβούν τον κακό εαυτό τους, και να προτάξουν το κοινό, εθνικό συμφέρον, πέρα και πάνω από κομματικές διαφοροποιήσεις, σκοπιμότητες και στοχεύσεις.
Στο πλαίσιο αυτή, η σημερινή ομιλία της Ντόρας Μπακογιάννη στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για την ψήφιση του προϋπολογισμού, έστειλε μηνύματα πολιτικής και εθνικής ευθύνης. Προς όλους…
Ακολουθούν τα κυριότερα σημεία της ομιλίας της Ντόρας Μπακογιάννη στη Βουλή:
Αυτή η Βουλή έχει την πλειοψηφία των βουλευτών εκείνων που αντιλαμβάνονται την ευθύνη τους απέναντι στη χώρα και τη νέα γενιά.
Είναι αναγκαίο να υλοποιήσουμε τις μεταρρυθμίσεις που εκκρεμούν για να απαλλαγεί η οικονομία απο τις στρεβλώσεις δεκαετιών.
Το κλειδί της νέας περιόδου, βρίσκεται στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων.
Το 2015, η μεγάλη πρόκληση είναι να κάνουμε το βήμα προς τα εμπρός.
Μονο ενα εθνικό μέτωπο θα συμβάλει στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης προς την χώρα και την οικονομία της.
Η πολιτική της πόλωσης της οξύτητας και του διχασμού δεν προσφέρει καμία διέξοδο.
Δεν μπορουμε να συνεχίσουμε ούτε με μισές αλήθειες, ούτε με όσα εξωπραγματικά υπόσχεται η Αντιπολίτευση.
Οι συνθήκες επιτάσσουν τη συγκρότηση ενός εθνικού μετώπου.
Για να προστατέψουμε την ομαλότητα, απαιτείται στοιχειώδης ευθύνη απο ολους”.

υστερογραφα

Δοκιμασίες πρωτοπόρων Αστέρα Δερβενίου και Θύελλας Πετρίου σε Νεμέα και Ζευγολατιό

Mε τους δύο πρωτοπόρους της βαθμολογίας , Αστέρα Δερβενίου και Θύελλα Πετρίου να δοκιμάζονται εκτός έδρας , συνεχίζεται , αύριο Σάββατο, στις 3 το απόγευμα , το πρωτάθλημα της
 Α1 Κατηγορίας Κορινθία, με τους αγώνες της 10ης αγωνιστικής.
Ο Αστέρας Δερβενίου αγωνίζεται στη Νεμέα, κόντρα στον Παννεμεατικό, ενώ η Θύελλα Πετρίου μάχεται στο Ζευγολατιό , κόντρα στο τοπικό ΑΟΖ , στο ντέρμπι της ημέρας..
Στην Κόρινθο , στο ΔΑΚ, ο ΠΑΣ αντιμετωπίζει τον  Ολυμπιακό Λουτρακίου, ενω στο Συνοικισμό η Κόρινθος '06 υποδέχεται τον Πανκαμαριακό.
Την ίδια ώρα ο Κύψελος , στο Ξυλόκαστρο , αντιμετοπίζει την ουραγό τοπική ομάδα του Ηρακλή, ενώ η Ελλάδα βέλου πάει στα Αθίκια , κόντρα στον τοπικό Τενεάτη.
Εκτός έδρας, στο γήπεδο της Κλένιας, οι Άγιοι Θεόδωροι αντιμετωπίζουν τον ΑΟ. Σπαθοβουνίου , ενώ τέλος στο Κιάτο ο τοπικός Πέλοπας υποδέχεται τον Ατρόμητο Χιλιομοδίου.

Η 10η αγωνιστική
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ -ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΟΙ
ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ -ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ
ΠΕΛΟΠΑΣ -ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛ/ΔΙΟΥ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛ/ΣΤΡΟΥ - ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ
ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ - ΣΦΛ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06 -ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ
ΤΕΝΕΑΤΗΣ-ΠΑΣ ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ -ΑΣΤΗΡ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ

Αποζημίωση 75,9 εκατ. στον Μορέα για μειωμένα έσοδα από διόδια

Αποζημίωση 75,9 εκατ. στον Μορέα για μειωμένα έσοδα από διόδια
 Τη διάθεση στον Μορέα ακόμα 75,9 εκατ. ευρώ ως αποζημίωση για τα μειωμένα έσοδά του από τα διόδια, καθώς και 330 εκατ. ευρώ σε βάθος 30ετίας με τη μορφή επιδότησης λειτουργίας, εφόσον τα έσοδα δεν επαρκούν για την αποπληρωμή των δανείων του ιδιώτη - πλέον των 199 εκατ. ευρώ της επιδότησης λειτουργίας που όριζε η αρχική σύμβαση παραχώρησης - είναι οι βασικές παραχωρήσεις του Δημοσίου, στο πλαίσιο της ανασύστασης της σύμβασης παραχώρησης του άξονα Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας - Σπάρτης.

Η «Κ» παρουσιάζει σήμερα αποκλειστικά τη συμφωνία ανασύστασης (restructuring agreement) της σύμβασης παραχώρησης του Μορέα, που πήρε προ μηνός την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Πιο..

Περισσότερα: .isthmos.gr

ΚΕΔΕ στον Σταικούρα : Ότι δωσαμε, δώσαμε. Ούτε ένα ευρώ παραπάνω για να επιτευχθεί το πλεόνασμα


Αντιπροσωπεία της Κ.Ε.Δ.Ε., αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Γ. Πατούλη, τους Αντιπροέδρους Δ. Καφαντάρη και Γ. Καραγιάννη, τον Γ.Γ. Γ. Μουράτογλου , τον Πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών Α. Καστρινό , τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης Α. Κοιμήση, Δ. Μπίρμπα και Γ. Ιωακειμίδη , καθώς και ο Δήμαρχος Σιθωνίας Ι. Τζίτζιος συναντήθηκε σήμερα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Χ. Σταικούρα.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η χρηματοδότηση των Δήμων, ενόψει της ψήφισης του προϋπολογισμού του 2015, καθώς και μια σειρά ακόμη οικονομικά ζητήματα που αφορούν τους Δήμους.

Κοινή συνεδρίαση ΚΕΔΕ – ΠΕΔ στο ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ» με θέμα Τοπική Αυτοδιοίκηση και Κρατικός Προϋπολογισμός 2015

 https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/v/t34.0-12/10822260_1518676695052587_323188990_n.jpg?oh=0d1ec0595e767f3ba6133571a1361c60&oe=5483F019&__gda__=1417944249_b07b591eddc5087192be75b53b82bc66
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση και ο κρατικός προϋπολογισμός του 2015 είναι το θέμα κοινής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ και των Προεδρείων των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων της χώρας, που διεξάγεται σήμερα  5 Δεκεμβρίου από τις 12.30, το μεσημερι στην Αθήνα (ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ»), ενόψει της συζήτησης και ψήφισής του στην Ολομέλεια της Βουλής.
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/v/t34.0-12/10818879_1518670708386519_1937982038_n.jpg?oh=39b39069e716d24917b8f010d36946df&oe=5483FE28&__gda__=1417942905_cf2f05affae18944756652d6a2a24574Οι αιρετοί εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης της χώρας αναμένεται να διατυπώσουν τις τελικές θέσεις για τον Προϋπολογισμό του 2015 .
Μάλιστα όπως έχει ήδη επισημανθεί πρόσφατα και από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, όπου διατυπώθηκαν καταρχήν οι προτάσεις και οι θέσεις της Αυτοδιοίκησης, η συζήτηση και οι τελικές προτάσεις που θα κατατεθούν θα γίνουν  στη βάση της διαπίστωσης ότι οι δήμοι της χώρας έχουν συμβάλει όσο κανένας άλλος φορέας της Γενικής Κυβέρνησης στη δημοσιονομική σταθερότητα και τη δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος, παρά τις τεράστιες περικοπές των πόρων της, στηρίζοντας ταυτόχρονα, με κάθε τρόπο, τις χειμαζόμενες τοπικές κοινωνίες.
Ως  εκ τούτου έχει ξεπεραστεί κάθε όριο αντοχής και τόσο  κυβέρνηση όσο και τα πολιτικά κόμματα πρέπει να αναγνωρίσουν την ανάγκη ο προϋπολογισμός του 2015 και το νέο ΕΣΠΑ να στηρίξουν ουσιαστικά τους δήμους της χώρας και τις τοπικές κοινωνίες.

Οι τελικές θέσεις, που θα προκύψουν κατά τη διάρκεια της σημερινης  συνάντησης  θα επιδοθούν αύριο  Σάββατο, 6 Δεκεμβρίου, στο πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων στη Βουλή.

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/v/t34.0-12/10850585_1518675088386081_565127520_n.jpg?oh=14e37089843e28a434faf14ae8a983b5&oe=5483FFA4&__gda__=1417917380_16d1aa78bdb625c6c19497b62c6ec9e9Τέλος να σημειωθεί ότι πριν τη κοινή συνεδρίαση του ΚΕΔΕ –ΠΕΔ , στις 10.00  συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, στα γραφεία της Ένωσης.
Μεταξύ των θεμάτων που  συζητήθηκαν ήταν:
  • Οι προτάσεις της ΚΕΔΕ επί του σχεδίου νόμου του ΥΠΕΚΑ, «Ενίσχυση της Ανακύκλωσης και βελτίωση της διαχείρισης αποβλήτων»
  • Οι προτάσεις της ΚΕΔΕ επί του σχεδίου νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης «Διαχείριση –Έλεγχος και Εφαρμογή Αναπτυξιακών Παρεμβάσεων για την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020».

Ομιλία του Κώστα Κόλλια στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό του 2015 (VIDEO)



Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, στα πλαίσια της συζήτησης για τον Προϋπολογισμό του 2015. Στην ομιλία του ο κ. Κόλλιας μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Ο προϋπολογισμός του 2015 δεν είναι τίποτα λιγότερο από την ξεκάθαρη απόδειξη ότι οι θυσίες του ελληνικού λαού πιάνουν τόπο. Είναι το χειροπιαστό αποτέλεσμα ετών σκληρής, αλλά αναγκαίας δημοσιονομικής προσαρμογής. Είναι η απόδειξη ότι η πολιτική που ακολούθησε η Κυβέρνηση δεν ήταν μόνο επιβεβλημένη, ήταν και σωστή, διότι με αυτήν την πολιτική, με αυτές τις θυσίες, μπορούμε πλέον να μετράμε θετικά αποτελέσματα.

Πρωτογενές πλεόνασμα στο 3% του ΑΕΠ, ρυθμοί ανάπτυξης στο 2,9%, μείωση της ανεργίας στο 22,6% και μείωση του χρέους. Ορισμένοι λένε ότι οι προβλέψεις θα πέσουν έξω και επικαλούνται τις εκτιμήσεις της τρόικας, την οποία κατά τα άλλα ξορκίζουν. Η δική μας θέση είναι ξεκάθαρη: η τρόικα δεν έχει το αλάθητο. Ήδη έχει πέσει δύο φορές έξω, και πέρυσι και πρόπερσι, αυτό θα συμβεί και αυτή τη φορά.

Όμως η τρόικα, έχει έναν επιπλέον λόγο να παρουσιάζεται άτεγκτη στις απαιτήσεις της – και ο λόγος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Το λέμε εδώ και καιρό ότι η ανεύθυνη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει κόστος για την Ελλάδα. Η τρόικα εκπροσωπεί λαούς, κυβερνήσεις, κοινοβούλια, επενδυτές. Είναι επομένως απολύτως αναμενόμενο ότι θα επιδιώξει εδώ και τώρα να διασφαλίσει τα συμφωνημένα, διότι με τον ΣΥΡΙΖΑ υποψήφιο για αυριανή κυβέρνηση, δεν ξέρει ποια θα είναι η κατάσταση στη χώρα.

Το αλαλούμ στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, τα «ήξεις αφήξεις» και οι αντιφάσεις,  δεν δημιουργούν ανασφάλεια μόνο στους Έλληνες πολίτες. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να ξεκαθαρίσει στα ευρωπαϊκά κοινοβούλια που εκπροσωπούνται στην τρόικα μέσω της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ποια συνιστώσα του έχει δίκιο: Αυτή που διακηρύσσει τη μονομερή κατάργηση των μνημονίων και το κούρεμα του χρέους; Αυτή που μιλά για επιμήκυνση; Η τρίτη που μιλά για απόσυρση ή η τέταρτη, που μιλά για κούρεμα και αποπληρωμή με ρήτρα ανάπτυξης;

Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει πολύ περισσότερες και πολύ κρισιμότερες εξηγήσεις στον ελληνικό λαό. Τα μισά ηγετικά στελέχη δηλώνουν ότι θα κουρέψουν το 80% των χρεών των πολιτών και τα άλλα μισά το διαψεύδουν. Στο ερώτημα πού θα βρει τα λεφτά, επαναλαμβάνει το ανέκδοτο ότι θα πιάσει τη φοροδιαφυγή και τις οφ σορ εταιρείες. Λέει ότι θα φορολογήσει τις καταθέσεις, ότι θα τις δεσμεύσει για ανάπτυξη, ή ότι θα προχωρήσει σε υποχρεωτικό εσωτερικό δανεισμό. Λέει ότι θα διώξει τους επενδυτές, θα εθνικοποιήσει τις τράπεζες και θα επαναφέρει στο κράτος ό,τι ιδιωτικοποιήθηκε. Αρνείται να συναινέσει στην εκλογή Προέδρου, δηλώνοντας ότι θα προκαλεί συνέχεια εκλογές μέχρι να πάρει αυτοδυναμία.

Ο κύριος Τσίπρας άλλα λέει στο κόμμα, άλλα στο Κόμο και άλλα στον κόσμο, αλλά οι συνεργάτες του διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους γιατί δήθεν η Νέα Δημοκρατία τρομοκρατεί τον κόσμο. Υπάρχει μεγαλύτερη τρομοκρατία από την ανασφάλεια που ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ καλλιεργεί, όταν σπεύδει να προδικάσει την αποτυχία του προϋπολογισμού του 2015; Όταν στοιχηματίζει στην εθνική αποτυχία;
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει το στοίχημα, διότι το ζητούμενο για τους πολίτες είναι η ασφάλεια, η σταθερότητα και η εμπιστοσύνη - και η εμπιστοσύνη κερδίζεται δύσκολα. Με τον προϋπολογισμό του 2015 κλείνουμε οριστικά το κεφάλαιο «κρίση», φτιάχνοντας μια οικονομία βιώσιμη, ένα έθνος ενωμένο μπροστά σε ένα καλύτερο μέλλον, μια νέα Ελλάδα οικονομικά ανεξάρτητη και πολιτικά ισχυρή.»

Κινητικότητα: Οι τελικοί πίνακες του ΑΣΕΠ – Ποιοι μπήκαν στις λίστες κατάταξης, απόρριψης, διάθεσης και διαθεσιμότητας

Μετά την εξέταση των 701 ενστάσεων κατά των προσωρινών πινάκων κατάταξης, στο πλαίσιο της 11/2014 ανακοίνωσης κινητικότητας προσωπικού διάφορων ειδικοτήτων και φορέων, το ΑΣΕΠ κατάρτισε και εκδίδει: α) τελικό πίνακα κατάταξης, β) πίνακα απορριπτέων, γ) τελικό πίνακα διάθεσης υπαλλήλων και δ) πίνακα υπαλλήλων που παραμένουν σε διαθεσιμότητα διότι δεν καταλαμβάνουν κάποια από τις θέσεις προτίμησής τους.
Οι εν λόγω πίνακες αναρτώνται στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ και διαβιβάζονται στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και στους φορείς υποδοχής.
Η καταχώρηση των υπαλλήλων που παραμένουν σε διαθεσιμότητα και αυτών που περιλαμβάνονται στον πίνακα απορριπτέων γίνεται με τον ΑΔΤ ή ΑΜΚΑ των υπαλλήλων, κατ’ εφαρμογή της 62/2004 απόφασης της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.
Σύμφωνα με τα οριζόμενα στις κείμενες διατάξεις, τυχόν αιτήσεις θεραπείας κατά των τελικών πινάκων κατάταξης και διάθεσης υποβάλλονται εντός αποκλειστικής προθεσμίας δέκα ημερών από την ανάρτησή τους στο δικτυακό τόπο του ΑΣΕΠ.
Δείτε τους πίνακες ΕΔΩ

aftodioikisi.gr

Πόσο επικίνδυνη είναι η αφθώδης στοματίτιδα

http://cdn7.bbend.net/media/k2/items/cache/bf573f3cb8fe2f8a71fafbb6e988b45b_L.jpg?t=1415557609
Γράφει ο Δρ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Γ. ΓΚΙΟΛΗΣ

Δεν είναι καθόλου απίθανο κάποια στιγμή να εμφανίσετε άφθα στο στόμα. Οι άφθες, που ονομάζονται επίσης «αφθώδη έλκη» ή «αφθώδης στοματίτιδα», είναι επί της ουσίας μικρές πληγές/έλκη που βρίσκονται συνήθως στο κάτω μέρος των ούλων και στο εσωτερικό των χειλιών στο στόμα.
Έχουν στρογγυλό σχήμα, λευκοκίτρινη επιφάνεια και ερυθρή περιφέρεια, με κύριο χαρακτηριστικό τους τον  έντονο  πόνο  και τη συχνή επανεμφάνιση.
Οι πληγές διαρκούν από μία έως δύο εβδομάδες και εξαφανίζονται μόνες τους.
Πότε οι άφθες είναι επικίνδυνες
Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων πρόκειται για  επώδυνο μεν αλλά αθώο πρόβλημα δε. Υπάρχουν, και περιπτώσεις που μπορεί να υποκρύπτουν κάτι πολύ πιο σοβαρό.
Συγκεκριμένα, στο στόμα εκδηλώνονται περισσότερα από 1.200 νοσήματα, τοπικά και συστηματικά (αφορούν ολόκληρο τον οργανισμό), ορισμένα από τα οποία απειλούν τη ζωή.
Ανάμεσα, λοιπόν, στα νοσήματα που προκαλούν άφθες στο στόμα ή βλάβες που μοιάζουν με άφθες συμπεριλαμβάνονται:
– παθήσεις του πεπτικού (λ.χ. νόσος του Crohn, ελκώδης κολίτιδα)
– παθήσεις του αίματος (λ.χ. λευχαιμία)
– καρκίνος του στόματος
– ιογενείς λοιμώξεις (έρπης)
– HIV/AIDS λοίμωξη
– σύφιλη
Μάλιστα, δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο να χαρακτηρίζονται «άφθες» πολυάριθμες άλλες αρρώστιες και να παραμένουν χωρίς σωστή θεραπεία για πολύ καιρό, με αρνητικές συνέπειες για την υγεία.
Για το λόγο αυτό επιβάλλεται σε κάθε περίπτωση η αξιολόγησή τους από ειδικό.
Δείτε μερικούς απλούς, φυσικούς τρόπους για να αντιμετωπίσετε τις άφτρες αποτελεσματικά:Αλατόνερο: Μπορεί να είναι μια κάπως επώδυνη διαδικασία, αλλά είναι μια από τις καλύτερες μεθόδους για να θεραπεύσετε τις άφτρες. Προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό και ανακατέψτε καλά. Χρησιμοποιήστε το για να ξεπλύνετε το στόμα σας πολλές φορές. Στη συνέχεια, ρίξτε μια πρέζα αλάτι κατευθείαν επάνω στην άφτρα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα στη θέση του αλατιού.

Λεμόνι: Στύψτε ένα λεμόνι και με λίγο βαμβάκι βάλτε το επάνω στην άφτρα. Αφήστε το για περίπου 1-5 λεπτά προτού ξεπλύνετε με νερό. Επαναλάβετε πολλές φορές μέσα στην ημέρα. Μπορείτε επίσης να βάλετε 1-2 σταγόνες χυμό λεμονιού απευθείας επάνω στην άφτρα.
Μέλι: Το μέλι είναι ένα χαλαρωτικό που έχει αντιβακτηριακές και αντισηπτικές ιδιότητες. Βάλτε 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι πάνω στην άφτρα. Μπορεί να νιώσετε κάψιμο/πόνο για μερικά λεπτά, αλλά σταδιακά ο πόνος και η φλεγμονή θα μειωθούν. Επαναλάβετε 2-3 φορές την ημέρα.
Αιθέρια Έλαια: Βάλτε μία σταγόνα από αιθέριο έλαιο ρίγανης ή αιθέριο έλαιο Melaleuca απευθείας επάνω στην άφτρα.

Μαγειρική σόδα και Aloe Vera: Αυτή η λύση δεν είναι τόσο επώδυνη. Κάντε χρήση του χυμού αλόης για να καθαρίσετε το στόμα σας. Αφού ξεπλύνετε με νερό, βάλτε λίγη μαγειρική σόδα απευθείας επάνω στην άφτρα.
Χρησιμοποιήστε 3% διάλυμα υπεροξειδίου του υδρογόνου (οξυζενέ): Βάλτε μια μικρή ποσότητα του διαλύματος υπεροξειδίου του υδρογόνου σε ένα πλαστικό καπάκι και αραιώστε το με την προσθήκη ίσης ποσότητας νερού. Βυθίστε ένα κομμάτι βαμβάκι στο διάλυμα και βάλτε το επάνω στην άφτρα. Επαναλάβετε αυτό δύο φορές την ημέρα για 2-3 ημέρες. Προσοχή: Μην καταπίνετε το υπεροξείδιο του υδρογόνου.


ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Γ. ΓΚΙΟΛΗΣ
Επ. Β' ΓΕΝ.ΙΑΤΡΙΚΗΣ Γ.Ν.ΚΟΡΙΝΘΟΥ - Κ.Υ.ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
 ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΝ.ΑΘΗΝΩΝ

Στις 19 Δεκεμβρίου η καταβολή των συντάξεων του ΟΑΕΕ

Στις 19 Δεκεμβρίου, και όχι στις 2 Ιανουαρίου 2015, θα καταβληθεί η σύνταξη Ιανουαρίου από τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), σύμφωνα με ανακοίνωση της Διοίκησης του Οργανισμού.
Η πληρωμή αυτή αφορά τους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ καθώς και τους συνταξιούχους των Τομέων (ΤΑΝΤΠ, ΤΕΑΑ & ΤΕΑΠΥΚ).

Ρένα Δούρου: Πολιτική δέσμευση μας η ακύρωση των διαγωνισμών για τα απορρίμματα - Γ. Σγουρός: "Πισωγύρισμα για την Αττική ο σχεδιασμός της νέας διοίκησης της Περιφέρειας για τα απορρίμματα"

  Σήμερα βάζουμε τα θεμέλια για μία νέα φιλοσοφία στη διαχείριση των        απορριμμάτων, με έμφαση στο  ...






  Τραγικό πισωγύρισμα, με ολέθριες συνέπειες για την Αττική, χαρακτήρισε  ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο   ...



airetos.gr

Μπουνιές στο δήμο Ωραιοκάστρου

Για γέλια και για κλάματα ήταν το σκηνικό έντασης που δημιουργήθηκε στον δήμο Ωραιοκάστρου, όταν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο και τα αυτοδιοικητικά στελέχη στη δημοτική κοινότητα Πενταλόφου πιάστηκαν στα χέρια

Δείτε στο 1'.26''

airetos.gr

Βραβείο στην Αντιγόνη Δήμα για το συναρπαστικό ταξίδι της χαρτογράφησης του DNA

Η κ. Δήμα αποφάσισε να ασχοληθεί με την έρευνα γιατί όπως εξηγεί έχει «μεγάλη περιέργεια για το πώς το DNA περιέχει τις οδηγίες για να φτιαχτεί και να λειτουργήσει ένας οργανισμός

«Η έρευνά μας διαμορφώνει τον χώρο της εξατομικευμένης ιατρικής, δηλαδή της στοχευμένης περίθαλψης που βασίζεται στο βιολογικό προφίλ του κάθε ασθενούς». Ήδη, για ορισμένες νόσους (πχ σε διάφορες μορφές καρκίνου) είναι δυνατή η επιλογή της πιο αποτελεσματικής θεραπευτικής αγωγής για τον κάθε ασθενή, σημειώνει η κ. Δήμα και προσθέτει ότι έτσι αποφεύγονται αγωγές με σοβαρές παρενέργειες και μειώνεται η ταλαιπωρία του ασθενούς».

Η δρ. Δήμα χαρακτηρίζει μεγάλη τιμή τη βράβευσή της. «Νιώθω ότι αναγνωρίζεται η προσπάθεια που έχω κάνει όλα αυτά τα χρόνια. Με βοηθάει πολύ καθώς είναι μία σημαντική ενθάρρυνση κι ένα μήνυμα προς εμένα και τους συνεργάτες μου ότι μάλλον κάνουμε κάτι σωστά».
ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Αποφθέγματα - Γνωμικά - Ρήσεις ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται...

Ισοκράτης
436 π.Χ. – 338 π.Χ.
αθηναίος ρήτορας και λογογράφος.

  • «Από την εξουσία να φεύγεις όχι πιο πλούσιος, αλλά πιο δοξασμένος, γιατί ο έπαινος του λαού είναι καλύτερος από πολλά χρήματα.»
  • «Δεν πρέπει μόνο να επαινείς τους ενάρετους ανθρώπους. Θα πρέπει και να τους μιμείσαι.»
  • «Δεν φτάνει να επαινείτε μόνο τους ενάρετους, μα και να τους μιμείσθε.»
  • «Εκείνων που ζηλεύεις τις δόξες, μιμήσου τις πράξεις.»
  • «Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται, διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία.»
  • «Η εξουσία, που όλοι την κυνηγάνε, είναι δυσκολομεταχείριστη και κάνει όσους την αγαπούν να παραφρονούν. Μοιάζει με τις ερωμένες, που προκαλούν την αγάπη, όμως καταστρέφουν τους εραστές τους.»
  • «Η ψυχή κάθε πόλεως δεν είναι τίποτε άλλο παρά το κράτος, το οποίο τόση δύναμη έχει, όση ο νους στο σώμα.»
  • «Καθώς τα άτομα, έτσι και οι λαοί, συνταυτίζονται περισσότερο με τα ελαττώματά τους παρά με τις αρετές τους.»
  • «Κακολογούμε κάποιον όταν του αποδίδουμε κάποια μομφή με σκοπό να τον βλάψουμε. Όταν αυτό το κάνουμε με σκοπό να τον ωφελήσουμε, τότε απλώς τον συμβουλεύουμε.»
  • «Κανένα κτίσμα δεν είναι πιο σεμνό και πιο σίγουρο απ' την αρετή.»
  • «Μεγάλο κακό είναι οι χειρότεροι να εξουσιάζουν και να κυβερνούν τους καλύτερους.»
  • «Μεταχειρίσου τους γονείς σου με τον τρόπο που επιθυμείς να σου συμπεριφέρονται τα παιδιά σου.»
  • «Να μην ζηλεύεις κανέναν από εκείνους που κερδίζουν με αδικίες, αλλά περισσότερο να τιμάς εκείνους που με δικαιοσύνη ζημιώθηκαν.»
  • «Να προτιμάς δίκαιη φτώχια παρά άδικο πλούτο, γιατί η δικαιοσύνη είναι καλύτερη απ' τα χρήματα, γιατί αυτά μεν ωφελούν μονάχα τους ζωντανούς, εκείνη δε προετοιμάζει δόξα και στους πεθαμένους.»
  • «Να φροντίζετε να είστε τίμιοι και όχι να πλουτίζετε.»
  • «Ο ισχυρός έχει σκλάβους, ο πλούσιος κόλακες και ο σοφός φίλους.»
  • «Ο πιο κακός άρχοντας είναι εκείνος που δεν μπορεί να κυβερνήσει τον εαυτό του.»
  • «Οι άντρες κάνουν τις πράξεις και οι γυναίκες κάνουν τους άντρες.»
  • «Όσα με τη λογική βρίσκεις σωστά, αυτά εφάρμοσέ τα στην πράξη. Όσα δεν πρέπει να κάνεις, ούτε να τα σκέφτεσαι.»
  • «Όταν πρόκειται να λάβεις μια συμβουλή από κάποιον, εξέτασε πρώτα τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε τις δικές του υποθέσεις. Διότι, ο άνθρωπος που διαχειρίστηκε άσχημα τις υποθέσεις του, δεν μπορεί να συμβουλέψει σωστά τους άλλους.»
  • «Πάρε το λόγο σε δύο περιστάσεις, ή όταν πρόκειται για πράγματα που τέλεια γνωρίζεις, ή όταν η ανάγκη το απαιτεί. Σ' αυτές τις δύο περιπτώσεις μοναχά, ο λόγος είναι προτιμότερος απ' τη σιγή. Σ' όλες τις άλλες, αξίζει καλύτερα να σιωπάς, παρά να μιλάς.»
  • «Προτρέπετε τους νεώτερούς σας στην αρετή, όχι μόνο με τις καλές σας συμβουλές, μα προ πάντων με το παράδειγμά σας.»
  • «Στους φιλότιμους άντρες όχι μόνο αρέσει να τους επαινούν, αλλά και προτιμούν τον ένδοξο θάνατο απ' τη ζωή, και περισσότερο ενδιαφέρονται για τη δόξα παρά για τη ζωή τους.»
  • «Τίποτε το ανθρώπινο δεν είναι σταθερό. Αν το γνωρίζεις καλά αυτό, δεν πρόκειται να είσαι ούτε πολύ χαρούμενος, όταν έρχεται η ευτυχία, ούτε και πολύ λυπημένος.»

ΠΗΓΗ: .sansimera.gr

Πρόγραμμα Ημερίδας Παρουσίασης της Πράξης "ΒΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑ"


Μπερδεύοντας τους δανειστές με τις αρκούδες

 
Γράφει η
Σοφία Βούλτεψη

Όσοι παρακολουθούν τα τεκταινόμενα εκτός συνόρων – και πάντως όχι εκείνοι που βλέπουν στον καθρέφτη τους τον περιούσιο ηγέτη της περιούσιας χώρας και τους συνομιλητές τους ως αρκούδες που θα τους βαράνε τα νταούλια – πιθανότατα πληροφορήθηκαν πως στη Σουηδία υπάρχει κυβερνητική κρίση.

Στις 3 Δεκεμβρίου, ο Σουηδός πρωθυπουργός Στέφαν Λεβέν ανακοίνωσε ότι θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές τον Μάρτιο του 2015 μετά την αποτυχία της κεντροαριστερής κυβέρνησής του, κυβέρνησης συνασπισμού Σοσιαλδημοκρατών και Πρασίνων, να περάσει το πρώτο της σχέδιο προϋπολογισμού από το κοινοβούλιο.

Μπάμπης Δούναβης:Πρέπει να υπάρχει ισόνομη συνύπαρξη αναπήρων και αρτημελών



Ο νεαρός δημοτικός σύμβουλος του Περιστερίου ανοίγει τα χαρτιά του για το πως το Περιστέρι μπορεί να γίνει ακόμη πιο λειτουργική πόλη

Συνέντευξη στον Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλο
Ο Μπάμπης Δούναβης είναι ένας νεαρός άνθρωπος που αντιμετωπίζει κινητικές δυσκολίες. Αυτό δεν τον εμποδίζει να «τρέχει» και μάλιστα γρήγορα για τα όνειρα του. Πριν από λίγους μήνες εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος στο Περιστέρι και ο δήμαρχος της πόλης Ανδρέας Παχατουρίδης του έθεσε τα καθήκοντα του γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου.
Διαβάστε περισσότερα » 

Λευτέρης Θεοδωρακόπουλος

ΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Ως βόμβα «μολότοφ» πέφτει στο πολιτικό και ειδησεογραφικό προσκήνιο της ελληνικής κοινής γνώμης  κάθε μέρα και μία νέα ιδέα για τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών. Η τρομοκρατία της πολιτικής αστάθειας είναι το μεγάλο όπλο της δικτατορίας της μίζας και της εικονικής δημοκρατίας του τόπου.

ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ai970.photobucket.com_albums_ae190_dimosf_WESTERN_20CORINTHIA_202010_DSC09434.jpg

Δεν έχει περάσει ούτε μια ώρα και από τη θάλασσα βρισκόμαστε μέσα στην ομίχλη, στα έλατα, στα 1300 μέτρα υψόμετρο! Α! ρε Ελλάδα με τις απίστευτες εναλλαγές σου!
Ξεκινήσαμε από την Αθήνα με καιρό λίγο χειμωνιάτικο, λίγο φθινοπωρινό. Οι θερμοκρασίες από 15 μέχρι 20 βαθμούς. Ο ήλιος να παίζει παιχνιδάκια με τα σύννεφα. Και η διάθεση να παίζει από καλή έως άριστη. Στο CD player Ιταλικά (από παλιά μας συντροφεύουν στα ταξίδια μας) και εμπρός για το ραντεβού μας. Από την προηγουμένη κανονισμένο, είναι στο χωριό Δερβένι της Κορινθίας. Προορισμός μας η ορεινή Δυτική Κορινθία: Εβροστίνα, Παναγιά του Βράχου και Λίμνη Δόξα.
Όπως θα έλεγε και ένας
Περισσότερα : sfedona.gr

Παιδικό Πρωτάθλημα Κορινθίας : Aστέρας Δερβενίου - Ηρακλής Ξυλοκάστρου

Ο Στέλιος Ρούκης στο νέο Π.Σ. της ΟΝΝΕΔ

Image Μια σημαντική εξέλιξη επιφύλασσε για την ΟΝΝΕΔ Κορινθίας, ο ορισμός του νέου Πολιτικού Συμβουλίου της ΟΝΝΕΔ που έγινε στις 21 Νοεμβρίου.

Ο Στέλιος Ρούκης, ένα από τα βασικά στελέχη της ΟΝΝΕΔ Κορινθίας εδώ και αρκετά χρόνια, βρίσκεται πλέον στο νέο Πολιτικό Συμβούλιο και συγκεκριμένα στον Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Σύμφωνα με το άρθρο 23β του Κανονισμού Λειτουργίας της ΟΝΝΕΔ και κατόπιν απόφασης του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ Σάκη Ιωαννίδη, ως Τομεάρχες στο Πολιτικό Συμβούλιο ορίζονται οι κάτωθι:

Τομέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: Κων/νος Πανέτσος - Στέλιος Ρούκης
Τομέας Αθλητισμού: Δημήτρης Αρβανίτης
Τομέας Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας & Ανταγωνιστικότητας: Αργύρης Χρονόπουλος
Τομέας Απασχόλησης και Κοινωνικής Ασφάλισης: Γιάννης Αρμπής - Δημήτρης Μουντάκης
Τομέας Δημοσίας Τάξεως: Ευάγγελος Αυγέρης
Τομέας Διεθνών Σχέσεων: Παύλος Κώνστας
Τομέας Δικαιοσύνης & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Κων/νος - Κοσμάς Γαϊτης
Τομέας Εθελοντισμού & Αλληλεγγύης: Άννη Κοντούρη - Ασπασία Τάτση
Τομέας Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας: Αθανάσιος Δουρουκλάκης
Τομέας Έρευνας, Τεχνολογίας & Καινοτόμων Ιδεών: Κων/νος Καραλής
Τομέας Εσωτερικών & Δημόσιας Διοίκησης: Γιώργος Μιχαλολιάκος
Τομέας Οικονομίας: Γιώργος Γκούσκος
Τομέας Πολιτισμού και Θρησκευμάτων: Αλέξανδρος Μίχας - Νίκος Παραβατός
Τομέας Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής: Κωνσταντίνος Μπούρας
Τομέας Τουριστικής Πολιτικής: Κων/νος Πλαστήρας
Τομέας Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής: Φίλιππος Φόρτωμας
Τομέας Χωροταξίας, Υποδομών και Μεταφορών: Βαλάντης Κούτσικος
Τομέας Υγείας & Πρόνοιας: Νίκος Μαχαιριώτης

Image
Πρόκειται για μια σημαντική διάκριση συνολικά για την οργάνωση της ΟΝΝΕΔ  Κορινθίας και τη Νομαρχιακή της Επιτροπή.

Καλή δύναμη στο Στέλιο Ρούκη με ευχές για καλή και αποδοτική θητεία στο νέο Πολιτικό Συμβούλιο της ΟΝΝΕΔ.


ΟΝΝΕΔ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ