Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη και έφυγε στο +5

Ο ΠΑΟΚ έχτισε... Λευκό Πύργο με «διπλό» στο Καραϊσκάκη
Στο ντέρμπι κορυφής ο ΠΑΟΚ πήρε σπουδαία νίκη μέσα στο «Γ.Καραϊσκάκης» επικρατώντας με 2-1 του Ολυμπιακού σε αναμέτρηση για την 6η αγωνιστική (εξ΄αναβολής) της Superleague και πλέον φαντάζει ως το Νο.1 φαβορί για πρωτάθλημα.
Οι φιλοξενούμενοι που είχαν σαφείς αμυντικούς προσανατολισμούς, προηγήθηκαν κόντρα στην ροή του αγώνα σε κομβικό σημείο, με τον Κλάους (43'), οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με γκολάρα του Φουστέρ (45'), όμως οι γηπεδούχοι δεν εκμεταλλεύτηκαν την υπεροχή τους και  ο «δικέφαλος» πήρε τη νίκη με το εξαιρετικό βολέ του Περέιρα στο 49'.
Ετσι λοιπόν, ο «δικέφαλος» βρέθηκε στο +5 από τον Ολυμπιακό και πλέον κρατάει στα χέρια του την τύχη του.


Αποδοκιμάστηκαν στο φινάλε οι γηπεδούχοι, αποδοκιμάστηκε κι ο Μήτρογλου στην αλλαγή του...

Έξω από το Κύπελλο Αστέρας Δερβενίου και Πέλοπας Κιάτου

http://i.imgbox.com/BfTlqxxM.jpg
  Ολοκλήρώθηκε σήμερα Τετάρτη , η Γ΄ φάσης του Κυπέλλου Κορινθίας, με την διεξαγωγή και των 4 υπόλοιπων αγώνων.
Στο Ξυλόκαστρο ο Πανκαμαριακός με το ευρύ 4 - 0 απέκλεισε τον Αστέρα Δερβενίου, ενώ στο Κιάτο η  Θύελλα Κάτω Διμηνιού απεκλείσθει με σκορ 1 - 2 από τον Α,Ο Ζευγολατιού.
Στο "Θωδειο" Στάδιο ,  ο Ολυμπιακός Λουτρακίου μετά  από το ισόπαλο 0 - 0  στην κανονική διάρκεια του αγώνα  , κατόρθωσε και πήρε  πρόκριση στους  " 8"  στη παραταση επικρατώντας  με 2 - 1  επί του Πέλοπα Κιάτου, ενώ στους Αγίους Θεοδώρους , οι "Άγιοι" νίκηααν με σκορ 3 - 0  την ομάδα του Ασπρόκαμπου.
Μετά και τα σημερινα αποτελέσματα  στον επόμενο γύρο (φάση των "8") έχουν προκριθεί η Δάφνη Εξαμιλίων, ο Α.Ο. Σπαθοβουνίου, η Ελλάς Βέλου, η Κόρινθος, ο Πανκαμαριακός, το Ζευγολατιό, ο Ολυμπιακός Λουτρακίου και οι Αγιοι Θεόδωροι .


  Τα αποτελέσματα
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ - ΑΣΤΗΡ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ    4 - 0
ΘΥΕΛΛΑ Κ. ΔΙΜΗΝΙΟΥ - Α.Ο. ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ 1 - 2
Σ.Φ.Λ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ -ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ 1 - 1 ( παραταση 2 - 1)
ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ - Α.Ο. ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ 3 - 0

Η Παναχαϊκή (ξανα)πλησίασε την ΑΕΚ


Η Παναχαϊκή (ξανα)πλησίασε την ΑΕΚ
Ξεπερνώντας την εντός έδρας ήττα από την ΑΕΚ, η Παναχαϊκή επικράτησε εύκολα, με 2-1, της Επισκοπής στο Ρέθυμνο, σε εξ αναβολής αναμέτρηση για την 3η αγωνιστική της Football League και πλησίασε την Ένωση στους δύο πόντους.

Στο 25' ο Ντα Κόστα με απευθείας εκτέλεση φάουλ έκανε το 1-0 και στο 42' με προβολή από κοντά ο Μαρουκάκης το 2-0. Από το 75ο λεπτό η Επισκοπή έπαιζε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μαραθιανού, αλλά στο 89' μείωσε σε 1-2 με τον Μποτωνάκη.
Να σημειωθεί πως από το 32' η Επισκοπή δεν είχε... προπονητή, καθώς αποβλήθηκε από τον πάγκο ο Κώστας Ανυφαντάκης, ενώ στο 60' ο διαιτητής Μανούρας έδειξε κόκκινη κάρτα στον Λιονάκη, αλλά την πήρε πίσω και ο παίκτης συνέχισε στο ματς!
ΕΠΙΣΚΟΠΗ: Γουναρίδης, Παπαδήμας (46' Μανουσάκης), Λιονάκης, Βουρβαχάκης, Μποτωνάκης, Μαραθιανός, Δελήμπασης, Βιγιαφάνε (46' Δρακάκης), Ράντοβιτς (67' Φοβάκης), Δουμάνης, Νικόλτσης
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: Μπαλασάκης, Ασίγκμπα, Κάργας, Άλα, Στεργίδης (55' Ζλατκόφσκι), Μαρουκάκης, Γκαντιάγκα, Ντα Κόστα (85' Αναστασόπουλος), Μπαλού, Χαρτσιάς, Πατινιώτης (90' Τσώνης)

“Έφυγε” στα 81 του ο Κώστας Λινοξυλάκης

linoksulakis

Βαρύ πένθος σκόρπισε στην οικογένεια του Παναθηναϊκού και του αθλητισμού γενικότερα, η ειδήση της απώλειας του Κώστα Λινοξυλάκη την Τετάρτη.
Ο παλαίμαχος άσος του «τριφυλλιού» αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας και τον Αύγουστο νοσηλεύτηκε στο ΓΝΑ, με την οικογένειά του να κάνει έκληση για αίμα, καθώς η ανάγκη ήταν μεγάλη και δεν υπήρχε επάρκεια...
Τελικά ο μεγάλος αμυντικός των «πράσινων» την δεκαετία του '50 και του '60 δεν κατάφερε να βγει νικητής από αυτή τη μάχη και άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 81 ετών.
Ποιος ήταν ο Κώστας Λινοξυλάκης:
Ο Κώστας Λινοξυλάκης ξεκίνησε την καριέρα του από τον Αστέρα Αθηνών, σαν κεντρικός αμυντικός. Στον Παναθηναϊκό μετακινήθηκε το 1950 και τιμούσε την πράσινη φανέλα για 13 ολόκληρα χρόνια.
Έπαιξε σε 101 αγώνες πρωταθλήματος Α' Εθνικής, πετυχαίνοντας 7 γκολ, πέντε τέρματα πέτυχε στο Κύπελλο, ενώ συμμετείχε και σε πέντε ευρωπαϊκά παιχνίδια του «τριφυλλιού».
Με τα πράσινα, πανηγύρισε τέσσερα πρωταθλήματα (1953, 1960, 1961, 1962) κι ένα Κύπελλο Ελλάδας.
Μάλιστα, ομάδες όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα και η Τορίνο φέρονταν να έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτησή του, προκειμένου να κάνει και διεθνή καριέρα!
Την ποδοσφαιρική του καριέρα την τερμάτισε σε ηλικία μόλις 29 ετών, ωστόσο, το 1963, 10 μήνες αφότου είχε κρεμάσει τα παπούτσια του, αποφάσισε να τα... ξαναφορέσει, ύστερα από παράκληση του προπονητή, Χάρι Γκέιμ, λόγω του κρισιμότατου ντέρμπι με την ΑΕΚ για την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος του 1963!
Με την γαλανόλευκη στο στήθος έπαιξε σε 28 αγώνες σκοράροντας μάλιστα μια φορά. 
Η συλλυπητήρια ανακοίνωση του Παναθηναϊκού:
«Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ αποχαιρετά τον Κώστα Λινοξυλάκη, μία σπουδαία ποδοσφαιρική φυσιογνωμία που τίμησε το Τριφύλλι και τα χρώματα της Εθνικής.
Γεννημένος στο Ρέθυμνο, ο δεξιοτέχνης στόπερ του Παναθηναϊκού πανηγύρισε 4 Πρωταθλήματα (1953, 1960, 1961, 1962), 1 Κύπελλο και είχε 5 ευρωπαϊκές συμμετοχές με την αγαπημένη του ομάδα. 
Με το Τριφύλλι στο στήθος 101 φορές και 28 το εθνόσημο, ο Κώστας Λινοξυλάκης άφησε το δικό του στίγμα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ως στυλοβάτης της άμυνας και αρχηγός του Παναθηναϊκού. 
Η απώλεια του Κώστα Λινοξυλάκη είναι απώλεια όλης της παναθηναϊκής οικογένειας και του ποδοσφαίρου που τίμησε με τα προσόντα και το ήθος του συνάμα. Θα αποτελεί πάντα υπερήφανο κομμάτι της ιστορίας μας».
Πρωταγωνιστής και στο... πανί
Ο Κώστας Λινοξυλάκης πρωταγωνίστησε στην ταινία του Βασίλη Γεωργιάδη (1965) «Οι άσσοι των γηπέδων», απόσπασμα της οποίας μπορείτε να δείτε στο παρακάτω video...

Υπάρχει θέμα παραίτησης Παπούλια;

Karolos-Papoulias

Η μεγάλη πολιτική αναστάτωση που έχει προκληθεί λόγω της εκκρεμότητας στη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την τρόικα, και το κλίμα αποσταθεροποίησης που τείνει να επικρατήσει, επανέφερε στο προσκήνιο, ή μάλλον στο… παρασκήνιο, τα σενάρια πρόωρης παραίτησης του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, ώστε να επιταχυνθούν οι εξελίξεις.
Τα σενάρια αυτά είχαν κυκλοφορήσει και στις αρχές του φθινοπώρου, τότε όμως από την Προεδρία της Δημοκρατίας είχαν προχωρήσει σε ρητή διάψευσή τους, ξεκαθαρίζοντας ότι ο Κάρολος Παπούλιας θα περιμένει την ολοκλήρωση και αυτής της δεύτερης πενταετούς θητείας του, ώστε να αποχωρίσει από το Προεδρικό Μέγαρο μετά την εκλογή του διαδόχου του.
Η φημολογία περί πιθανής παραίτησης του Κάρολου Παπούλια συνδέεται με τις δυσμενείς πολιτικές εξελίξεις, και τη διαγραφόμενη παράταση του Μνημονίου για διάστημα τουλάχιστον μέχρι την Άνοιξη του 2015, που αρκετοί συνδέουν με την προοπτική λήψης νέων δημοσιονομικών μέτρων, στον απόηχο του “σκληρού” απαντητικού mail της τρόικας προς την κυβέρνηση.
Στο πρόσφατο παρελθόν, κυρίως από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, είχε διατυπωθεί μια επιθετική ρητορική, με εφαλτήριο μια “υπερβατική πρωτοβουλία” του Κάρολου Παπούλια, όπως την περιέγραφε η Κουμουνδούρου, ώστε να επιταχυνθούν οι εξελίξεις, και να τερματιστεί η πολιτική εκκρεμότητα. 

υστερογραφα

Μήπως ο υποκριτής ΣΥΡΙΖΑ θα σπουδάσει ΚΑΙ τον Ξηρό ΚΑΙ την Ρούπα;

roupa-xiros

Έχουμε τρελαθεί τελείως; Είναι κοινωνικό θέμα αν ένας ψυχοπαθής εγκληματίας που ληστεύει και θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, θα πάρει εκπαιδευτική άδεια για να φοιτήσει;

Είναι θέμα αν ο κ. Ρωμανός και η παρέα του οι αυτο-αποκαλούμενοι πολιτικοί κρατούμενοι θα σπουδάσουν; Οι εκπαιδευτικές παροχές του έλλειπαν; Όταν έπιανε τα όπλα τι σκεφτόταν; Πως η κοινωνία πρέπει να του δώσει τις παροχές με το καλημέρα… αυτές που ο ίδιος πολεμάει; Και τι να την κάνει την «σπουδή» όταν έχει αυτοανακυρηχθεί φωστήρας αναρχοαυτόνομος;

Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο. Θέλουν τις υπηρεσίες του κράτους, αυτού που πολεμούν, βρίζουν και φτύνουν.
Οι αναρχοαυτόνομοι παλικαράδες του Κολωνακίου, θέλουν τη συμπόνια των συμπολιτών τους, όταν για πλάκα βγάζουν ένα όπλο και τους θερίζουν ή καίνε τις περιουσίες τους. Τότε τα θύματά τους τα ονομάζουν παράπλευρες απώλειες.

Τι να πουν οι οικογένειες των χιλιάδων που έχουν αυτοκτονήσει μέσα στην κρίση; Τι να πουν οι συνταξιούχοι που έχουν χάσει τις ήδη πενιχρές συντάξεις τους στη δύση της ζωής τους; Τι να πουν οι ανάπηροι και οι πολύτεκνοι που τους έχουν κοπεί τα επιδόματα;

Τι να πουν οι εκατομμύρια άνεργοι;

Πόσα εκατομμύρια Έλληνες είναι αυτοί που συναισθηματικά θα μπορούσαν να καταφύγουν στην ένοπλη βία για να ρίξουν το «σύστημα»;

Είμαστε σύμφωνοι, η συντεταγμένη πολιτεία να δώσει το δικαίωμα σε ένα διεστραμμένο εγκληματία να σπουδάσει, και να του αποδείξει πως αυτή η κακή δημοκρατία είναι καλύτερη από το χάος της ένοπλης αναρχίας.

Όταν όμως οι πρόθυμοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, συντάσσονται στο αίτημα κάποιου εγκληματία, που παρουσιάζεται ως πολιτικός κρατούμενος, μάλλον χάνουν τη μπάλα.

Μάλλον ξεχνούν ότι τώρα πια βρίσκονται εντός βουλής και όχι στα χαρακώματα. Ξεχνούν πως τώρα συζητούν με το κεφάλαιο και το σύστημα για την επόμενη ημέρα της Ελλάδας. Ξεχνούν πως διψούν για την εξουσία και για το λόγο αυτό κάνουν τα πάντα. Πηγαίνουν στο City, βλέπουν τη Γιάννα, διαπραγματεύονται για το μνημόνιο.. και άλλα πολλά που δεν φαίνονται.

Οι υποκριτές κυρίες και κύριοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ας δείξουν την ίδια ευαισθησία και για τους ανέργους του ιδιωτικού τομέα, γιατί μέχρι σήμερα μόνο στις διαδηλώσεις των συνδικαλιστών του δημοσίου τους βλέπουμε.
Ας ψηφίσουν κάποιο μέτρο υπέρ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ας αφήσουν τη δικαιοσύνη να κάνει το έργο της .. με τους εγκληματίες και τους τρομοκράτες.

Και να σταματήσουν να ονειρεύονται πως άν έρθουν στην εξουσία, θα δώσουν Phd στην Ρούπα και τον Ξηρό, όταν και αν τους πιάσουν..


Γρηγόρης Σταματιάδης
www.tokentro.gr

ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Μέλη και φίλοι των ΕΠΑΛΞΕΩΝ επισκέφθηκαν τα Τρίκαλα ανήμερα της εορτής του Αγίου Γερασίμου και συμμετείχαν στις λαμπρές τελετές μαζί με χιλιάδες πιστών από όλη την Ελλάδα.
Με έκπληξη, όμως, πληροφορήθηκαν από περίοικους της περιοχής ότι η οικία των Νοταράδων, το οικογενειακό σπίτι του Αγίου Γερασίμου βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση και απειλείται με κατάρρευση. Από τις περιγραφές αφέθηκε να εννοηθεί ότι αιτία για την κατάσταση αυτή είναι η αδιαφορία των σημερινών ιδιοκτητών του χώρου, των απογόνων δηλαδή των Νοταράδων και του Αγίου Γερασίμου, με την προοπτική της πλήρους κατεδάφισης και εκ των υστέρων αξιοποίησης του χώρου για το χτίσιμο ξενοδοχείων και δωματίων.
Σύμφωνα πάντα με τις μαρτυρίες περιοίκων, ένας από τους ιδιοκτήτες ακούστηκε σε συνέδριο να ομολογεί ότι ντρέπεται που είναι απόγονος του Αγίου!
Η πληροφορία αυτή, βεβαίως, ακούγεται εντελώς αδιανόητη.
Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, χάνεται ένα σπουδαίο κειμήλιο από τη ζωή του Αγίου Γερασίμου αλλά και του άλλου Νοταρά Αγίου Μακαρίου, που αν βρισκόταν σε άλλη χώρα θα αποτελούσε πόλο έλξης για τον θρησκευτικό τουρισμό και για προσκύνημα πιστών απ’ όλο τον κόσμο.
Στην περίπτωση αυτή ο ιδιοκτήτης αντί να ντρέπεται θα έπρεπε να χαίρεται και να δοξολογεί τον Θεό για την καταγωγή του, αξιοποιώντας ταυτόχρονα και την πολιτιστική και θρησκευτική κληρονομιά του τόπου του.
Αξίζει να ενδιαφερθεί κάποιος για το θέμα αυτό. Είναι γνωστή η ευαισθησία των Κεφαλλονιτών για τον Άγιό τους, αλλά και ο σεβασμός που τρέφουν προς αυτόν  όλοι οι Έλληνες είτε ζουν στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό.
Ακόμη και η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Νομαρχία Κορινθίας οφείλει να παρέμβει ώστε να διασωθεί ένα τόσο σημαντικό κτίσμα.
Ας ελπίσουμε ότι η κρούση μας θα κάνει κάποιους να συγκινηθούν.
Αναμένουμε τις θετικές αντιδράσεις των υπευθύνων αλλά και όλων όσων σέβονται και τιμούν τον Άγιο Γεράσιμο.
Γ.Β.Τ.
inkefalonia.gr
-
sfedona.gr

Ο Προέδρος της Βουλής στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEir5GIFsdos79DlfQPntTYoH95EJQ-rOvz87MUwx7Ygv0Wq46dfmLlDILfaW3giGUwKv14tXi9Od-b4rwnpOSQ4joOi5mcDBjpAkl0GRUwmiMV_K0eCtb4dyeaKxx7icU6GcDdaMLdQ-Jg/s200/meimarakis+papoulias.jpg
Ο  Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης θα επισκεφτεί αύριο Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου στις 14.00 τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.

Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου: Ισχυρό πλήγμα στην ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και στην απασχόληση ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ στις παρεχόμενες υπηρεσίες




Δελτίο τύπου


Ισχυρό πλήγμα στην ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και στην απασχόληση χαρακτηρίζει ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου την ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ στις παρεχόμενες υπηρεσίες

Η διατήρηση των συντελεστών ΦΠΑ τόσο στη διαμονή όσο και στην εστίαση, σε επίπεδα ανάλογα των κύριων ανταγωνιστριών χωρών της Νότιας Ευρώπης, είχε ως αποτέλεσμα κατά την τελευταία διετία για τη χώρα μας την καταγραφή εντυπωσιακών μεγεθών τόσο στις αφίξεις εισερχόμενων τουριστών όσο και στα έσοδα. Η διεθνής εμπειρία έχει αποδείξει ότι η αύξηση του ΦΠΑ στις παρεχόμενες τουριστικές υπηρεσίες οδηγεί σε μείωση της τουριστικής ζήτησης και κατά συνέπεια σε μείωση εσόδων για τις επιχειρήσεις και το Κράτος.

Μια πιθανή αύξηση του ΦΠΑ θα σήμαινε ανακοπή της δυναμικής που εμφανίζει ο εισερχόμενος τουρισμός και για τα επόμενα έτη στη χώρα μας και παράλληλα την αναχαίτιση της τεράστιας συμβολής του τουριστικού κλάδου στον τομέα της απασχόλησης.

Ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου εκτιμά ότι σύσσωμες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας δεν θα επιτρέψουν ένα τέτοιο καίριο πλήγμα στον τουρισμό και δεν θα ενδώσουν στην όποια αρνητική μεταβολή των συντελεστών του ΦΠΑ. Το αντίθετο θα σήμαινε την απώλεια δισεκατομμυρίων ευρώ για τον τόπο μας, την πλήρη ανάσχεση κάθε τουριστικής επένδυσης και την απώλεια χιλιάδων  θέσεων εργασίας.

Δημήτρης Παππάς
Πρόεδρος Συλλόγου Ξενοδόχων Λουτρακίου
Β' Αντιπρόεδρος Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Πελοπίδα Καλλίρη με τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Ηλία Ανδρικόπουλο - Συζήτησαν για τα προβλήματα και τις ανάγκες του Δήμου.



Εμφάνιση 20141203_120414.jpg 
Συνάντηση με τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης  κ. Ηλία Ανδρικόπουλο  πραγματοποίησε  σήμερα 3-12-2014  ο Αντιπεριφερειάρχης  Κορινθίας κ. Πελοπίδας Καλλίρης .
Η συζήτηση κινήθηκε γύρω από τα προβλήματα  και τις ανάγκες του Δήμου. Μετά το πέρας της συνάντησης ο Αντιπεριφερειάρχης  δήλωσε:
«Ο Δήμαρχος με ενημέρωσε  σχετικά  με όλα τα προβλήματα του δήμου , συζητήσαμε για την τουριστική και αγροτική  ανάπτυξη της περιοχής καθώς και για σημαντικά έργα του Δήμου Ξυλοκάστρου –Ευρωστίνης που θα συμπεριληφθούν στο προβλεπόμενο Νέο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφερειακής Ενότητας Πελοποννήσου.»

Χρίστος Δήμας: Επιτακτική η ανακατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου Κορίνθου

http://www.korinthiaportal.gr/sites/default/files/field/image/dikastiko_megaro_2_1.jpg 
Σε άμεσες ενέργειες καλεί ο Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας το αρμόδιο Υπουργείο προκειμένου να αποκαταστήσει τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στον χώρο του Δικαστικού Μεγάρου Κορίνθου ώστε να μην προκαλείται κίνδυνος για την υγεία των εργαζομένων και των πολιτών.
Στο κείμενο της σχετικής ερώτησής του προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο Χρίστος Δήμας σημειώνει ότι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το περασμένο έτος στον χώρο έχει ως αποτέλεσμα – όπως αποδεικνύεται από σειρά επίσημων ελέγχων, εγγράφων και μελετών το τελευταίο διάστημα - αυξημένες συγκεντρώσεις επικίνδυνων χημικών ουσιών στον χώρο. Μάλιστα σύμφωνα με το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας οι συγκεντρώσεις αυτές είναι συγκρίσιμες με επιβαρυμένες περιοχές βιομηχανικής δραστηριότητας, ακατάλληλες και επικίνδυνες για την υγεία των εργαζομένων και των πολιτών.
Συγκεκριμένα στο κείμενο της ερώτησης αναφέρεται:

Συνάντηση του Κώστα Κόλλια με τον Δήμαρχο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων κ. Γιώργο Γκιώνη



http://b.vimeocdn.com/ps/151/006/1510067_300.jpghttp://korinthiannews.gr/wp-content/uploads/2014/09/%CE%93%CE%BA%CE%B9%CF%8E%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CE%93..jpg 
Συνάντηση με τον Δήμαρχο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων κ. Γιώργο Γκιώνη είχε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, σχετικά με τα προβλήματα και τις ανάγκες του Δήμου. Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Είχαμε μία θερμή και εποικοδομητική συζήτηση εφ’όλης της ύλης με τον Δήμαρχο κ. Γκιώνη, κατά την οποία υπήρξε πλήρης ταύτιση απόψεων ως προς τις ανάγκες και τα προβλήματα του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, την ιεράρχησή τους, καθώς και τις παρεμβάσεις που απαιτούνται για τη βελτίωση της ζωής των δημοτών. Ο κ. Γκιώνης με ενημέρωσε για τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν το Δήμο του, και ιδιαιτέρως για το θέμα του Καζίνο, του Προαστιακού και των έργων ανάπλασης και υποδομής.
Σε ό,τι αφορά το Καζίνο, συμφωνήσαμε ότι προτεραιότητα αποτελεί η διατήρηση των θέσεων εργασίας, πράγμα που προϋποθέτει τη συνέχιση της λειτουργίας της επιχείρησης, δεδομένου ότι τροφοδοτεί μεγάλο κομμάτι της τοπικής και Κορινθιακής οικονομίας. Πλην όμως, οφείλουμε παράλληλα να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα του Δήμου στα πλαίσια της Κοινοπραξίας. Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί είναι βεβαίως ιδιαίτερα δύσκολη. Με δεδομένο όμως ότι τα έσοδα από την Κοινοπραξία είναι ζωτικής σημασίας για τον Δήμο, θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια για την εξεύρεση λύσης που θα διασφαλίζει και τους εργαζόμενους και τα δημοτικά έσοδα.
Σε ό,τι αφορά τα έργα υποδομής και ανάπλασης, ο κ. Γκιώνης με ενημέρωσε ότι ήδη προετοιμάζονται μελέτες, ώστε η δημοτική αρχή να είναι έτοιμη να υποβάλλει φακέλους για την ένταξή τους στο νέο ΕΣΠΑ. Τα έργα αφορούν το κέντρο της πόλης του Λουτρακίου, υποδομές στον υπόλοιπο Δήμο, ανάδειξη του αρχαιολογικού του πλούτου, καθώς βεβαίως και την ανάπλαση του Ισθμού. Τέλος, αναφορικά με τον Προαστιακό σιδηρόδρομο, συμφωνήσαμε ότι η δημιουργία στάσης στον Ισθμό αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την εξυπηρέτηση δημοτών και επισκεπτών. Από εκεί και πέρα, ο Δήμος και οι φορείς της πόλης θα συναποφασίσουν για το πώς θα επεκταθεί η γραμμή μέχρι το Λουτράκι, με τρόπο που να εγγυάται την ασφάλεια των πολιτών και την ομαλή λειτουργία της πόλης.
Από τη μεριά μου, ενημέρωσα τον κ.Γκιώνη για το περιεχόμενο της συνάντησης που είχα πρόσφατα με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη, και ιδιαίτερα για το θέμα της ανάπλασης του Ισθμού. Του μετέφερα τη θέση του κ. Τατούλη ότι το εν λόγω έργο αποτελεί προτεραιότητα για την Περιφέρεια, καθώς ο Ισθμός αποτελεί την πύλη της Πελοποννήσου και σηματοδοτεί την ανάδειξη της Περιφέρειάς μας σε μοχλό ανάπτυξης για ολόκληρη την Ελλάδα.
Τέλος, ενημέρωσα τον Δήμαρχο για τις πρωτοβουλίες που έχω αναλάβει σχετικά με τη μείωση της τιμής ζώνης στον πρώην Δήμο Αγίων Θεοδώρων. Αντίστοιχες ενέργειες που κάναμε από κοινού με κατοίκους του πρώην Δήμου Άσσου-Λεχαίου έπιασαν τόπο και οδήγησαν στη μείωση της τιμής κατά 30 ευρώ. Προκειμένου να έχουμε ανάλογα αποτελέσματα και στους Αγίους Θεοδώρους, κάλεσα τον κ. Γκιώνη να συνεργαστεί με τους δημότες και τη Δ.Ο.Υ., προκειμένου να εντοπιστούν συμβόλαια που τεκμηριώνουν χαμηλότερη τιμή και να κατατεθούν στο Υπουργείο Οικονομικών ώστε να βγει σχετική Υπουργική Απόφαση.
Συμφωνήσαμε με τον κ. Γκιώνη να ανανεώσουμε την επικοινωνία μας και να υπάρχει τακτική και αμοιβαία ενημέρωση, καθώς η συζήτηση που είχαμε αποδείχθηκε χρήσιμη και εποικοδομητική και για τις δύο πλευρές. Είναι πεποίθησή μου ότι η συνεργασία μεταξύ εκπροσώπων και φορέων του Νομού μας, βοηθά όλους μας να αποκτήσουμε πιο σφαιρική εικόνα για τις ανάγκες, να ιεραρχήσουμε τις προτεραιότητες και να βρούμε λύσεις για τους συμπολίτες και τον τόπο μας.»