Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Oι 81 του «Δημοκρατικού Συνδέσμου»

Ανακοινώθηκαν τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν το Κεντρικό Συμβούλιο του Δημοκρατικού Συνδέσμου, επικεφαλής του οποίου είναι ο ανεξάρτητος βουλευτής, Βασίλης Οικονόμου. Όπως αναφέρουν σε σχετική τους ανακοίνωση:
«Ο Δημοκρατικός Σύνδεσμος επιδιώκει μια μεγάλη συμμαχία όλων των δημοκρατικών, προοδευτικών, μεταρρυθμιστικών και φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων ώστε να υλοποιήσουν ενωμένες και με κοινωνική δικαιοσύνη ένα Ριζοσπαστικό, Μεταρρυθμιστικό και Κοινωνικά Δίκαιο Σχέδιο Εξόδου της χώρας από την κρίση, στη βάση της παραγωγικής και αναπτυξιακής ανασυγκρότησης. Η διαμόρφωση ενός κυβερνητικού προγράμματος με σαφή στόχο την έξοδο από την κρίση με την κοινωνία όρθια πρέπει να είναι η κορωνίδα των επιδιώξεων. Με σεβασμό στην αυτονομία και τον χαρακτήρα των κομμάτων, των κινήσεων και των προσώπων που θα προσέλθουν για τη διαμόρφωση της κοινής τράπεζας των ιδεών και των προτάσεων για ένα Νέο Ξεκίνημα.

Εργαζόμενη της NASA: Είδα ανθρώπους να περπατούν στον Άρη το 1979

Εργαζόμενη της NASA: Είδα ανθρώπους να περπατούν στον Άρη το 1979Είναι αυτή η πιο μνημειώδης συγκάλυψη στην ιστορία του διαστήματος; Η Jackie, που ισχυρίζεται ότι είναι πρώην εργαζόμενη της NASA, υποστήριξε πως το 1979 είδε δύο ανθρώπινες μορφές με διαστημικές στολές να περπατούν προς το όχημα προσεδάφισης Viking στην επιφάνεια του Άρη.

Αποκαλύπτοντας το περιστατικό στο Coast to Coast AM, η Jackie ζήτησε από τον παρουσιαστή να λύσει για την ίδια το μυστήριο των 27 ετών.

Μιλώντας στην εκπομπή ανέφερε ότι χειριζόταν κάποια εργαλεία του Viking, του πρώτου οχήματος που έστελνε πίσω στη Γη εικόνες, όταν ξαφνικά παρατήρησε δύο ανθρώπους να περπατούν στην επιφάνεια του Άρη.

"Είδα δύο άντες με διαστημικές στολές -όχι όπως αυτές οι ογκώδεις που χρησιμοποιούνται συνήθως- αλλά φαίνονταν προστατευμένοι.

Εμείς απλώς συντηρούσαμε τον εξοπλισμό. Στη συνέχεια έκοψαν την εικόνα από το βίντεο που παίρναμε", σημείωσε.

Ο πρώην εργαζόμενος της CIA John Lear ισχυρίζεται ακόμα ότι η NASA προσγειώθηκε στον Άρη το 1966 και πως οι άνθρωποι προσαρμόστηκαν να αναπνέουν στην ατμόσφαιρα.

Πηγή: Metro

Βροχές την Τετάρτη

Βροχές την Τετάρτη - Δείτε σε ποιες περιοχές
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στα νότια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τη νύχτα στο Ιόνιο οι βροχές θα ενταθούν.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 με τάση ενίσχυσης στο Ιόνιο από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: από 04 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη και νωρίς το πρωί θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως μετά το μεσημέρι. Λίγα χιόνια στα ορεινά της Θεσσαλίας και της Στερεάς.
Άνεμοι: βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 05 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πέμπτη 27-11-2014
Καιρός: στα δυτικά νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στα ηπειρωτικά με πρόσκαιρες βροχές. Από το απόγευμα βαθμιαία τα φαινόμενα θα επεκταθούν
ανατολικοτερα. Λίγα χιόνια στα βόρεια ορεινά.
Άνεμοι: στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί 5 πρόσκαιρα 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο κυρίως προς τις ελάχιστες τιμές.

Παρασκευή 28-11-2014
Καιρός: σε όλη τη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και τα νότια. Σταδιακά τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και θα ασθενήσουν.
Άνεμοι: από νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε περαιτέρω μικρή άνοδο.

Σάββατο 29-11-2014
Καιρός: λίγες νεφώσεις, αυξημένες κατά τόπους με ασθενείς βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά.
Άνεμοι: στα δυτικά νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε περαιτέρω μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και νότια.

Κυριακή 30-11-2014
Καιρός: λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά με ασθενείς βροχές.
Άνεμοι: στα δυτικά νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Δευτέρα 01-12-2014
Καιρός: στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και βαθμιαία στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ της “κοινωνίας αξιών”




 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΑΣ
 
Αξιότιμα μέλη και φίλοι της “κοινωνίας αξιών”

Τα Πολιτικά Όργανα της “κοινωνίας αξιών”, σας προσκαλούν σε προσυνεδριακή εκδήλωση που θα γίνει το Σάββατο στις 29 Νοεμβρίου από 17.30 -20.30,στο “Art Factory”, οδός Λαμίας 6, δεξιά στο ύψος  της οδού Πειραιώς 178 - δίπλα στο εμπορικό κέντρο Athens Heart.

Ένας και μοναδικός είναι ο στόχος αυτής της  εκδήλωσης, που επιδιώκεται με τις τοποθετήσεις και την ανοικτή συζήτηση:
            
 Η ''κοινωνία αξιών'' σε μία δυναμική πορεία επικεντρωμένη “στη πράξη”,
 γιατί
η κοινωνία σήμερα, χρειάζεται δυναμικά πολιτικά σχήματα που να προάγουν πρακτικές και βιώσιμες λύσεις για τους πολίτες και τα προβλήματα της χώρας.


Η συμμετοχή σας είναι σημαντική για να διαμορφώσουμε αυτά τα δραστικά βήματα της “κοινωνίας αξιών”, με ομαδικό πνεύμα και αποφασιστικότητα


Με εκτίμηση και αισιοδοξία
Το Πολιτικό Συμβούλιο της “κοινωνίας αξιών”

Χάρτης για την διευκόλυνση της προσέλευσης στον παρακάτω σύνδεσμο:
                          Χάρτης   
                             
                            

                                                                 

Σύμπραξη ΚΕΔΕ με την Ένωση Επιμελητήριων για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας

Συνάντηση συνεργασίας των Προέδρων της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε) και Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (Κ.Ε.Ε.Ε.) και Προέδρου του Ε.Β.Ε.Α. Κωνσταντίνου Μίχαλου, πραγματοποιήθηκε με σκοπό την ανάπτυξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων μέσα από την τοπική αυτοδιοίκηση.

Στο πλαίσιο της συνάντησης εξετάστηκε η τρέχουσα κατάσταση σε επίπεδο επιχειρηματικότητας αλλά και εντοπίστηκαν τα περιθώρια συνεργασίας σε επίπεδο κοινών ευρωπαϊκών προγραμμάτων αλλά και ιδιαίτερα το πλαίσιο για την ανάπτυξη της νεανικής επιχειρηματικότητας.

Η συνάντηση των δύο πλευρών αποτέλεσε το πρώτο βήμα πριν την επισημοποίηση της συνεργασίας που θα επισφραγιστεί με την υπογραφή σχετικού συμφώνου συνεργασίας το επόμενο διάστημα.


airetos.gr

10.000 προσλήψεις σε δήμους και ΔΕΚΟ μέχρι τα Χριστούγεννα

Ερχονται διαγωνισμοί για προσλήψεις στο Δημόσιο, σε δήμους και ΔΕΚΟ, που συνολικά έως τα τέλη του έτους θα αγγίξουν τις 10.000 και αφορούν σε μόνιμο και εποχικό προσωπικό.

Ήδη τρέχουν οι διαγωνισμοί για την πρόσληψη 1.232 γυμναστών, ενώ δόθηκε το «πράσινο φως» για την πρόσληψη 75 συμβασιούχων στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων. Παράλληλα, σε υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων θα προσληφθούν μαζί με τεχνικό προσωπικό 145 άτομα. Στη ΔΕΗ ανοίγουν 184 θέσεις τεχνικών και ο κατάλογος δεν σταματάει εδώ.

Αρχές Δεκεμβρίου ξεκινούν οι αιτήσεις για την πρόσληψη μέσω εξάμηνων συμβάσεων 5.396 ατόμων στον χώρο της Παιδείας, ενώ την ίδια εποχή ξεκινούν και οι αιτήσεις για 2.536 θέσεις με συμβάσεις πέντε μηνών στον χώρο της Υγείας

airetos.gr

Έτσι διασκέδαζαν οι αρχαίοι Έλληνες...

Symposium_scene_Nicias_Painter
Του Αθανάσιου Δέμου | Αναδημοσίευση από: aftonomi | Φωτό: Marie-Lan Nguyen

Οι αρχαίοι Έλληνες δεν θεωρούνται μόνο οι εφευρέτες του κρασιού, αλλά και της ταβέρνας και γενικά των κέντρων διασκέδασης. Στην αρχαία Αθήνα, τα καπηλειά ήταν τόσο πολλά, ώστε ο Περικλής με ένα διάταγμά του, θέλησε να τα καταργήσει μια για πάντα. Έπεσαν, όμως, στη μέση οι δημογέροντες και δεν τον άφησαν να πραγματοποιήσει την απόφασή του.

"Αν το κάνεις αυτό", του είπαν, "θα στερήσεις τον λαό από μια ευχαρίστηση και το κράτος (πόλη) από ένα έσοδο. Ίσως, μάλιστα, το σπουδαιότερο έσοδό του".

Την εποχή εκείνη το κρασί της Αττικής ήταν φημισμένο. Οι ξένοι που επισκέπτονταν την Αθήνα, το πρώτο πράγμα που έκαναν ήταν να σπεύσουν στα καπηλειά, για να κατεβάσουν μερικές κούπες κρασί. Τα καπηλειά αυτά, ιδιαίτερα του Πειραιά, που ήταν διεθνές λιμάνι, ήταν καθαρά καταστήματα, με ζωγραφικές παραστάσεις στους τοίχους από τις γιορτές του Διονύσου και του Πανός.

Απήγαγαν ζευγάρι στο Ξυλόκαστρο!

Απήγαγαν ζευγάρι στο Ξυλόκαστρο!Ενα απίστευτο περιστατικό συνέβη στο Ξυλόκαστρο και οδήγησε στην σύλληψη ενός 46χρονου Ξυλοκαστρίτη.
Αστυνομικοί του τμήματος Ξυλοκάστρου συνέλαβαν χθές τον 46χρονο ο οποίος μαζί με ένα ακόμα άτομο με την χρήση σωματικής βίας επιβίβασαν σε αυτοκίνητο ένα ζευγάρι και το ανάγκασαν να υπογράψει έγγραφα.
Το περιστατικό κατήγγειλαν στην αστυνομία ο 30χρονος και η 27χρονη φίλη του  που δέχθηκαν την απροσδόκητη αυτή επίθεση και αναγκάστηκαν κάτω απο απειλές αλλά και βία να υπογράψουν…τα χαρτιά που ζητούσαν οι απαγωγείς τους.
Είναι ενα πρωτόγνωρο περιστατικό για τα αστυνομικά δεδομένα και του Ξυλοκάστρου αλλά και της Κορινθίας. Η αστυνομια δεν έχει δώσει ακόμα περισσότερες λεπτομέριες για το περιστατικό και ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα της Κορίνθου.
/korinthostv.gr

«Πρόμαχος»: Μια ταινία για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα


Δύο δικηγόροι μάχονται για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα και της δικαιοσύνης στην Αθήνα σε μια ταινία που αναμένεται να προκαλέσει αίσθηση και να συμβάλλει στην προσπάθεια επανένωσης των Μαρμάρων.
Μια ιδιαίτερη συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη,  για την παρουσίαση της ταινίας PROMAKHOS με θέμα την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, η οποία θα προβληθεί στις αίθουσες από τις 27 Νοεμβρίου. Οι δύο Αμερικανοί παραγωγοί - ελληνικής καταγωγής - που υπογράφουν, επίσης, το σενάριο και τη σκηνοθεσία της ταινίας, Coerte και John Voorhees μίλησαν στους δημοσιογράφους για την ταινία και το όραμά τους να συμβάλλουν στην προσπάθεια επαναπατρισμού των γλυπτών του Παρθενώνα, που αποτελεί και το βασικό μήνυμα της ταινίας.  Στην εκδήλωση, στην οποία έγινε προβολή του τρέιλερ της ταινίας, έδωσαν το παρόν και δύο εκ των πρωταγωνιστών της ταινίας, ο Γιώργος Χωραφάς και ο Παντελής Κοντογιάννης, οι οποίοι μίλησαν θερμά για τη συμμετοχή τους στην ταινία και την εμπειρία τους.

Ο κοιν. εκπρόσωπος & βουλευτής Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής στον Οικονομικό Εισαγγελέα για την υπόθεση των «ανείσπρακτων» κόκκινων επιχειρηματικών δανείων -Κατάθεση Υπομνήματος για περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε συνέχεια της από 10/11/2014 μηνυτήριας αναφοράς του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου και βουλευτή Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Κουρουμπλή προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου με σκοπό τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης των «ανείσπρακτων» κόκκινων επιχειρηματικών δανείων ύψους 23 δισ., εκλήθη σήμερα από τον Οικονομικό Εισαγγελέα κ. Γ. Δραγάτση  προκειμένου να καταθέσει επιπρόσθετα στοιχεία για το εν λόγω καίριας σημασίας ζήτημα. 

Ο Δένδιας έδωσε “τιμητική” άδεια στον υπαξιωματικό για το “στοπ” σε ναύαρχο στην πύλη του Πενταγώνου

Image
Υπουργική “τιμητική” άδεια έδωσε ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας στον υπαξιωματικό που δεν επέτρεψε σε ναύαρχο να εισέλθει στο Πεντάγωνο χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα.
Η κάρτα εισόδου του ναυάρχου δεν λειτουργούσε και ο υπαξιωματικός ζήτησε επιβεβαίωση της ταυτότητάς του .Ο ναύαρχος αντέδρασε και υπηρξε επεισόδιο .

Ο Δένδιας έγινε έξαλλος με το επεισόδιο και σήμερα έδωσε άδεια στον υπαξιωματικό στέλνοντας το μήνυμα.

Διαβάστε περισσότερα στο Onalert.gr

Όλγα: Στόχος μας ένας μοναδικός και αξιοζήλευτος ελληνικός τουρισμός

olgatourismos
 Τη γρήγορη προσαρμογή του ελληνικού τουρισμού στις διεθνείς εξελίξεις που αφορούν τον κλάδο, προκειμένου να συνεχίσει την ανοδική πορεία των τελευταίων ετών, χαρακτήρισε ως αναγκαία συνθήκη η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας σήμερα στο διεθνές φόρουμ με θέμα “Sharing Economy in the Greek Hospitality & Tourism Sector”.

Έναρξη λειτουργίας του χωριού του Αϊ Βασίλη

Για "αχαρακτήριστη συμπεριφορά" καταγγέλλει η αντιπολίτευση τον Περιφερειαρχη Πέτρο Τατούλη



ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΟ ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
Στην προσφιλή τακτική των ύβρεων και  των  χαρακτηρισμών  κατέφυγε  για μια ακόμη φορά ο  Περιφερειάρχης , κ. Τατούλης, κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου  Πελοποννήσου (24/11/2014), σε  μια απέλπιδα προσπάθεια να μεταφέρει  την ατμόσφαιρα της «κερκίδας» στο συλλογικό όργανο. Με μια αψυχολόγητη και ανεύθυνη τοποθέτησή του δυναμίτισε την -μέχρι εκείνη στιγμή απόλυτα ήρεμη- συνεδρίαση, χαρακτηρίζοντας ως «χουλιγκάνους» τα στελέχη της αντιπολίτευσης, αναγκάζοντας  σύσσωμη  την  αντιπολίτευση να αποχωρήσει από τη συνεδρίαση.
Η χθεσινή επίθεση αποτελεί τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, σε μια σειρά συστηματικών υβριστικών επιθέσεων, κατά της αντιπολίτευσης, που στην γκάμα της περιλαμβάνει όρους και χαρακτηρισμούς, όπως «κομμουνιστοσυμμορίτες», «λούμπεν», «φασιστοειδή», κ.ά.
Καταγγέλλουμε στο λαό της Πελοποννήσου αυτή την αχαρακτήριστη συμπεριφορά  του Περιφερειάρχη ,που  στόχο έχει να υποβαθμίσει, να αποδυναμώσει και εν τέλει να απαξιώσει το κορυφαίο αιρετό όργανο της Περιφέρειας, ώστε να μην ελέγχονται ο τρόπος και οι μέθοδοι άσκησης της εξουσίας που ο ίδιος προσπαθεί να επιβάλλει.
Τον καταλαβαίνουμε! Η πολιτική του απραξία και τα συσσωρευμένα άλυτα προβλήματα της Πελοποννήσου τον παρασύρουν σε πρακτικές αντιδημοκρατικού εκτροχιασμού. Τα ψέματα, οι φαρισαϊσμοί, τα ποικιλώνυμα τερτίπια  και η ακατάσχετη κενολογία φθάνουν στο τέλος τους.
Δηλώνουμε απερίφραστα ότι οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης θα ασκήσουμε υπεύθυνα τη λειτουργία μας  μέσα και έξω από το συλλογικό όργανο, όπως αυτή απορρέει από το θεσμικό μας ρόλο. «Η σιωπή των αμνών» που  ονειρεύεται  να  επιβάλλει ο κ. Περιφερειάρχης δεν θα περάσει. Η πολιτική εκ μέρους του, των αλαλαγμών και των ύβρεων δεν έχουν καμία  θέση  στο θεσμικό όργανο της Περιφέρειας. Δεν θα τον ακολουθήσουμε στον κατήφορο  του.
Έχουμε διαφορετική αντίληψη από τον κ. Τατούλη για τον τρόπο άσκησης της εξουσίας, για την λειτουργία  του  Περιφερειακού Συμβουλίου, αλλά και για την Δημοκρατία γενικότερα.
Τον παραδίδουμε στην κρίση  των συμπολιτών μας !
                                                                                                                                                                ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ
                                                                                                                                                «Πελοπόννησος Πρώτα»
«Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία»
«Πελοποννησιακή Ένωση»

Νέος πρόεδρος της Super League ο Γιώργος Μποροβήλος

mporovilios_958755615 Ο Γιώργος Μποροβήλος ψηφίστηκε κατά πλειοψήφια στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο της λίγκας νέος πρόεδρος της Σούπερλιγκ διαδεχόμενος τον Δημήτρη Αγραφιώτη. Χρέη αναπληρωτή προέδρου της λίγκας θα εκτελεί ο πρόεδρος του Πανθρακικού, Δημήτρης Τζελέπης.
Υπέρ του κ Μποροβήλου ψήφισαν 13 ΠΑΕ, κατά ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ λευκό, ενώ η Ξάνθη, ο Λεβαδειακός και η Νίκη Βόλου παρών.
Ο παραιτηθέντας πρόεδρος με γραπτή του δήλωση στο σάιτ της Σούπερλιγκ ανέπτυξε τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, τόνισε ότι χρειάζεται η υπεράσπιση του πρωταθλήματος από όλους, και ευχήθηκε στις ομάδες που αγωνίζονται στα ευρωπαϊκά κύπελλα καλή επιτυχία.
«Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Όπως γνωρίζετε από τη γραπτή μου ανακοίνωση, στη σημερινή μας συνεδρίαση θα υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του προέδρου της Super League.
Η απόφασή μου αυτή, όπως άλλωστε δήλωσα, ήταν αναπόφευκτη λόγω των τελευταίων γεγονότων που μετέτρεψαν τη Super League από όργανο συλλογικής προσπάθειας και λειτουργίας σε πεδίο οπαδικών αντιπαραθέσεων, για λόγους απολύτως άσχετους με το γράμμα και το πνεύμα αυτού του αθλητικού και επιχειρηματικού θεσμού.
Η δημιουργία και η ύπαρξη της Super League έχει ως στόχο την ομαλή διεξαγωγή του Πρωταθλήματος και την υπεράσπιση και προώθηση των οικονομικών συμφερόντων ΟΛΩΝ των ΠΑΕ.
Οι επιδιώξεις αυτές έχουν ως ακρογωνιαίο λίθο τη συλλογική προσπάθεια και όταν αυτή διαταράσσεται και πολύ περισσότερο όταν στην πράξη διαλύεται, τότε παύει να έχει λόγο η ύπαρξη του ίδιου του οργάνου.
Ελπίζω και εύχομαι ότι με την εκλογή νέου προέδρου να τεθεί οριστικό τέλος στην αλλοίωση της φυσιογνωμίας της Super League, μακριά από άγονες αντιπαραθέσεις και επικοινωνιακές πιρουέτες.
Το επιβάλλει το συμφέρον των ΠΑΕ και η επιβίωση του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Θέλω να ευχηθώ σε όλες τις ελληνικές ομάδες που αγωνίζονται αυτή την εβδομάδα στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα καλή επιτυχία για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου συνολικά.»

Αναλυτικά οι πρόεδροι της Super League
2006-2007: Πέτρος Κόκκαλης
2007-2008: Γιάννης Βαρδινογιάννης
2008-2009: Κώστας Πηλαδάκης
2009-2010: Νίκος Θανόπουλος – Νίκος Πατέρας (από μισή σεζόν)
2010-2011: Βαγγέλης Μαρινάκης
2011-2012: Απόστολος Παπουτσάκης
2012-2013: Γιάννης Μώραλης
2013-2014: Γιάννης Μώραλης
2014-2014: Τάκης Αγραφιώτης
2014-: Γιώργος Μποροβήλος

Παπαμιμίκος: Δεν μπορούν κάποιοι να διατηρούν προνόμια που ανήκουν σε άλλες εποχές

Andreas-Papamimikos Ο γραμματέας της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ, Ανδρέας Παπαμιμίκος, μιλώντας στον Real FM αναφέρθηκε στις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στον συνδικαλιστικό νόμο, ώστε να μην παίρνει μια μικρή μειοψηφία των συνδικάτων τις αποφάσεις για απεργίες.

«Εγώ θα σας μιλήσω πολύ ξεκάθαρα. Γίνεται μία συζήτηση για τον συνδικαλιστικό νόμο, έναν συνδικαλιστικό νόμο από το 1982. Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω που είναι το κακό να μην υπάρχει μία διάταξη που θα προβλέπεται για να μπορέσει να κηρυχθεί μία απεργία να απαιτεί τη συναίνεση του “50+1” των μελών ενός συνδικάτου και όχι μόνο μιας μικρής μειοψηφίας που συμμετέχει σήμερα στις συνελεύσεις συνδικάτων. Αυτό βλέπουμε σε αρκετές επιχειρήσεις, αυτό βλέπουμε στα Πανεπιστήμια. Που είναι το παράλογο; Υπάρχει σήμερα κάποιος που να διαφωνεί ότι στην Ελλάδα κάναμε για πολλά χρόνια κατάχρηση του δικαιώματος αυτού;» είπε ο κ. Παπαμιμίκος.

Ο Βενιζέλος εξελίσσεται σε “εθνικό πρόβλημα” Λάζαρος Καλλιανιώτης

 Evangelos-Venizelos-George-Papandreou11
Όσοι στοιχειωδώς παρακολουθούν τις πολιτικές εξελίξεις, κοιτάζοντας λίγο πίσω από τα… προφανή, πόνταραν πάντοτε τα χρήματά τους στην κρισιμότητα της “παραμέτρου ΠΑΣΟΚ” για την κυβέρνηση, τη σταθερότητά της και τον χρόνο διεξαγωγής των πρόωρων εκλογών.
Στον απόηχο της στρατηγικής ανατροπής του Ευάγγελου Βενιζέλου, που έθεσε σε κίνηση ο Γιώργος Παπανδρέου, βρίσκοντας πρόθυμο ακροατήριο σε μεγάλη μερίδα του ΠΑΣΟΚ, ακόμη και στη σημερινή συρρικνωμένη Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος, είναι προφανές ότι ο αντιπρόεδρος και Υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης εξελίσσεται στον αδύναμο κρίκο της εξίσωσης.
Ή αλλιώς, προσλαμβάνει διαστάσεις “εθνικού προβλήματος”, καθώς είναι εξαιρετικά δύσκολο να διατηρηθεί η συνοχή του ΠΑΣΟΚ με τον ίδιο στην ηγεσία του, με αποτέλεσμα να πέφτουν στο κενό οι ζυμώσεις και οι προσδοκίες για τη διαμόρφωση προεδρικής πλειοψηφίας από τη σημερινή Βουλή, ώστε να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές.
Δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε την ακραία αρνητική φόρτιση που προκαλεί η παρουσία του Ευάγγελου Βενιζέλου, ως του πολιτικού που συνδέθηκε περισσότερο από κάθε άλλον με το Μνημόνιο, από το 2010 μέχρι και σήμερα, με… ενδιάμεσο σταθμό την ανατροπή του Γιώργου Παπανδρέου το 2011, που μέχρι και σήμερα οδηγεί τους παπανδρεϊκούς στην πεισματική αναζήτηση μιας ιστορικής ρεβάνς.
Σε όλες τις δημοσκοπήσεις άλλωστε, ο Ευάγγελος Βενιζέλος εμφανίζεται ως “βαρίδι” για το ΠΑΣΟΚ, καθώς είναι ο πλέον αντιδημοφιλής πολιτικός αρχηγός, με… χειρότερο μόνο τον προφυλακισμένο Γενικό Γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο.
Από την “απόσυρση” του Ευάγγελου Βενιζέλου από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ λοιπόν, φαίνεται να εξαρτάται εν πολλοίς η τύχη της κυβέρνησης, επομένως και ο χρόνος διεξαγωγής των εκλογών. Για τη χώρα… θα δούμε αργότερα.

Λάζαρος Καλλιανιώτης /ysterografa.gr

Κουμουτσάκος: Πάρτε τα σκουπίδια σας μακρυά από τα Πανεπιστήμιά μας

Giorgos-Koumoutsakos
Σκληρό σχόλιο μέσω του Twitter έκανε ο Γιώργος Κουμουτσάκος για την ενέργεια φοιτητών που άδειασαν δύο σακούλες με σκουπίδια στο γραφείο του αντιπρύτανη του ΕΚΠΑ, Αντώνη Καλοκαιρινού.
Συγκεκριμένα έγραψε:
“Οι εικόνες αριστερού “ακτιβισμού”στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών επιβεβαιώνουν ότι τα άκρα επιχειρούν και πάλι να ορίσουν την ατζέντα. Οφείλουμε να τα εμποδίσουμε από το να εκφασίσουν την κοινωνία. Πάρτε τα σκουπίδια σας μακρυά από τα Πανεπιστήμιά μας”.

ysterografa.gr

Αποφυλακίστηκε η Αρετή Τσοχατζοπούλου

Αποφυλακίζεται η Αρετή Τσοχατζοπούλου – Λυγμοί και χειροκροτήματα – Την αγκάλιασε και τη φίλησε ο Άκης – Παραμένει κρατούμενη η Βίκυ ΣταμάτηΜε τρεις ψήφους υπέρ και δύο κατά το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφάσισε την αποφυλάκιση της Αρετής Τσοχατζοπούλου, θέτοντας τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου απο τη χώρα, της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα, ενώ της επέβαλε και χρηματική εγγύηση 30.000 ευρώ.
Με το άκουσμα της απόφασης η Αρετή Τσοχατζοπούλου ξέσπασε σε λυγμούς, ενώ ο ο πατέρας της έσπευσε να την αγκαλιάσει και να τη φιλήσει.
Αντίθετα, ομόφωνα οι δικαστές αποφάσισαν να συνεχιστεί ο εγκλεισμός της Βίκυς Σταμάτη.
Την  αποφυλάκιση της Αρετής Τσοχατζοπούλου είχαν ζητήσει και οι δικαστές.

ysterografa.gr

Έξι e-mail «βόμβα» από την τρόικα για εργασιακά – ασφαλιστικά

Βόμβα στην 35ετία και στην αποζημίωση του 40% που δικαιούνται όσοι αποχωρούν με πλήρη σύνταξη βάζει η τρόικα, ανοίγοντας «ατζέντα-φωτιά» στις διαπραγματεύσεις για 6 αλλαγές, πέραν των όσων έχουν προσυμφωνηθεί για το ασφαλιστικό. Η ατζέντα αυτή, την οποία αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος με επίσημα έγγραφα, συζητήθηκε μυστικά όλο το προηγούμενο διάστημα στο υπουργείο Εργασίας και δόθηκαν απαντήσεις που αφήνουν περιθώρια για πρόσθετες αλλαγές. Η τρόικα ζητά με την ατζέντα-φωτιά:
  1. Επανεξέταση του 40% της αποζημίωσης που παίρνουν όσοι αποχωρούν με σύνταξη και 35ετία χωρίς όριο ηλικίας από ΔΕΚΟ, τράπεζες, καθώς και όσοι φεύγουν με τις προϋποθέσεις πλήρους συνταξιοδότησης, από ΙΚΑ, με 5.500, 10.000 και 10.500 ημέρες ασφάλισης.
  2. Κατάργηση της προσαύξησης 75% στο ημερομίσθιο της Κυριακής.
  3. Την άρση της προστασίας απολύσεων για άτομα με ειδικές ανάγκες που προσλαμβάνονται με το ν. 2643/98.
  4. Την περαιτέρω μείωση των αποζημιώσεων λόγω απόλυσης, όταν η καταγγελία σύμβασης κρίνεται παράνομη και ο εργοδότης υποχρεώνεται σε πλήρη αποζημίωση.
  5. Τη μη δεσμευτική ανανέωση των εποχικών συμβάσεων 90.000 εργαζομένων στον τουρισμό.
  6. Την αύξηση του ανώτατου ποσοστού των εργαζομένων υπό δοκιμή (ασκούμενοι) στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.
Η ατζέντα-φωτιά περιλαμβάνεται στα θέματα της διαπραγμάτευσης με την τρόικα στο Παρίσι και ορισμένα από τα σημεία που ζητούν οι δανειστές είναι πιθανό να «δοθούν» ως ανταλλάγματα για να κλείσει η συμφωνία.

aftodioikisi.gr

Ο Μητσοτάκης πάει Παρίσι – Τι θα πει στην τρόικα για απολύσεις, μισθολόγιο, αξιολόγηση

Οι υπολειπόμενες 5.500 απολύσεις, το νέο μισθολόγιο αλλά και το πάγιο σύστημα αξιολόγηση στο Δημόσιο, θέματα τα οποία από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης υποστηρίζουν ότι έχουν κλείσει, αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης της ελληνικής αντιπροσωπείας με τους εκπροσώπους της τρόικας στο Παρίσι.
Αυτός είναι και ο λόγος που στη συνάντηση θα δώσει το παρόν ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος θα εξηγήσει από κοντά στους εκπροσώπους των δανειστών:
-Από πού θα βρεθούν οι υπόλοιπες απολύσεις. Στο ΥΔΜΗΔ τονίζουν ότι έχουν ήδη βρεθεί από τους πειθαρχικά ελεγκτέους, του υπαλλήλους που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα,  τα νομικά πρόσωπα του υπουργείων Υποδομώ ν και Μεταφορών, Πολιτισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά και τους 1.800 συμβασιούχους, που παρέμεναν στο δημόσιο με προσωρινές αποφάσεις και έχουν απομακρυνθεί, με τελεσίδικες αποφάσεις.
-Πώς θα εφαρμοσθεί και τι θα εξοικονομηθεί από την εφαρμογή του νέου μισθολογίου στο Δημόσιο από 1.1.2015 για τους νεοεισερχόμενους, από1.7.2015 για τους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών με την εξάλειψη της λεγόμενης προσωπικής διαφοράς και για όλους τους υπαλλήλους από 1.1.2016
-Να παρουσιάσει το σχέδιο για το πάγιο σύστημα αξιολόγησης το οποίο όπως αποκάλυψε η aftodioikisi.gr, θα βασισθεί στο ΠΔ 318του 1992.
Να σημειωθεί ότι από τη Βασιλίσσης Σοφίας εκπέμπεται μήνυμα ότι τα θέματα του ΥΔΜΗΔ έχουν κλείσει, κάτι που είπε χθες δημοσίως και η υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Οι αμοιβές των διδασκόντων στη Βουλή ορίζονται από Υπουργική Απόφαση


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σε απάντηση δημοσιευμάτων που αφορούν στην αμοιβή των Καθηγητών Ξένων Γλωσσών (που διδάσκουν σε Τμήματα για Βουλευτές και υπαλλήλους της βουλής στο πλαίσιο προγραμμάτων Επιμόρφωσης) διευκρινίζεται ότι οι αμοιβές τους καθορίζονται με την υπ’αριθμ. 2/43210/0022 Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και του Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών (ΦΕΚ 1679/β/1.12.2005) και ορίζονται στα 40€ ανά ώρα. Ειδικά για τους καθηγητές ξένων γλωσσών που είναι λειτουργοί ή υπάλληλοι του Δημοσίου,  οι αμοιβές αυτές έχουν μειωθεί στα 32,38€ ανά ώρα, μετά τις μειώσεις που επήλθαν το 2010 στα επιδόματα δημοσίων υπαλλήλων.

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης


 

Παρέμβαση Κικίλια για την αλλαγή του νόμου για τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών κακοποιών


Vassilis-Kikilias.jpg-largeΟ υπουργός Δημόσιας Τάξεως, Βασίλης Κικίλιας, απέστειλε επιστολή στον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου με την οποία ζητά την τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου για τη δημοσιοποίηση των προσωπικών δεδομένων καταζητούμενων.
Συγκεκριμένα ο κ. Κικίλιας με αφορμή το περιστατικό με τον Αλβανό κακοποιό στο Μικρολίμανο και την απαγόρευση δημοσιοποίησης της φωτογραφίας του εκφράζει την άποψη περί αναγκαίας τροποποίησης του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου.
Όπως αναφέρει στην επιστολή του προς τον Χαράλαμπο Αθανασίου, «με δεδομένο ότι βασικό καθήκον της Πολιτείας αποτελεί η προστασία της ζωής και της ασφάλειας των πολιτών, οφείλουμε να θωρακίσουμε τις αρμόδιες Αρχές με το κατάλληλο νομοθετικό πλαίσιο, ώστε να μη χάνεται πολύτιμος χρόνος για τη συλλογή στοιχείων και πληροφοριών, που είναι καθοριστικές για τον εντοπισμό και τη σύλληψη προσώπων που αναζητούνται για σοβαρά ποινικά αδικήματα, αλλά και την αποτροπή τέλεσης νέων.
Είναι αδιανόητο σε παρόμοιες εγκληματικές περιπτώσεις το νομοθετικό πλαίσιο και η ευαισθησία των προσωπικών δεδομένων να διευκολύνει τον καταζητούμενο και να αποβαίνει σε βάρος τόσο της αναζήτησης και της ανεύρεσης της ουσιαστικής αλήθειας, όσο και της αξίωσης της Πολιτείας για ποινικό κολασμό των σοβαρών εγκλημάτων».

Ο κ. Κικίλιας ζητά είτε την επαναφορά του Ν.2472/1997 σχετικά με τη δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων καταζητούμενων, είτε την τροποποίηση για εξειδικευμένες περιπτώσεις, όπως για καταζητούμενους που δεν ανευρίσκονται ή είναι αγνώστου διαμονής, με στόχο τη διευκόλυνση του έργου της Ελληνικής Αστυνομίας για την ασφάλεια και την προστασία του Έλληνα πολίτη.

ysterografa.gr

Γιατί ενοχλεί η υπενθύμιση του… dna του ΠΑΣΟΚ;

 
PASOK-SynedrioΤις τελευταίες ημέρες, και με αφορμή την… υπενθύμιση του ιστορικού dna του ΠΑΣΟΚ από τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Ιορδάνη Τζαμτζή, επιχειρείται μια προσπάθεια επιβολής παρατεταμένης σιωπής, με επιχείρημα την αναγκαιότητα να μην διαταραχθούν οι ενδοκυβερνητικές ισορροπίες.
Η αγωνία είναι εύλογη, αναμενόμενη και εξηγήσιμη: Πώς μπορείς να κατηγορείς το κόμμα με το οποίο συνδιαχειρίζεσαι την εξουσία, και μάλιστα με σκληρούς, εν πολλοίς μη αναστρέψιμους χαρακτηρισμούς;
Η απάντηση είναι ότι… λογικά δεν μπορείς. Ποιός είπε ωστόσο ότι ζούμε σε μέρες λογικής ή κανονικότητας; Αυτός άλλωστε ο ασυγχώρητος πολιτικός καθωσπρεπισμός ευθύνεται για το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μετριοπαθών πολιτών βρίσκονται από τις εκλογές του 2009 σπίτι τους, και αντί να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία, καλούν κι άλλους… κοντά τους. Στην αποχή και στην αποστασιοποίηση.
Η Ελλάδα της κρίσης πληρώνει ακριβά την επιβολή σιωπητηρίου για τους λόγους που προκάλεσαν την κρίση αυτή. Μια κρίση που φέρει την πολιτική υπογραφή του “όλου ΠΑΣΟΚ”, για να θυμηθούμε μια αγαπημένη φράση του Ευάγγελου Βενιζέλου. Και είναι τραγικό, το ΠΑΣΟΚ που μας έφερε ως εδώ, να συνδιαχειρίζεται την εθνική προσπάθεια εξόδου από την κρίση… ανεξαρτήτως τωρινού (Νέας Δημοκρατίας) ή μελλοντικού (ΣΥΡΙΖΑ) κυβερνητικού εταίρου.
Στην Ελλάδα, η έννοια της συναίνεσης απουσιάζει από τα γονίδια της κοινωνίας, είναι λοιπόν επιεικώς αφελές να την αναζητεί κανείς στην πολιτική. Σε τέτοιες περιόδους, συναίνεση βαφτίζεται ο συμβιβασμός. Ίσως και η ανοχή απέναντι στον πολιτικό αντίπαλο.
Σε καμία περίπτωση όμως, δεν δικαιολογείται η άφεση αμαρτιών. Και οι ιστορικές, πολιτικές αμαρτίες του ΠΑΣΟΚ, είναι πάρα πολλές. Και ασυγχώρητες…

Λάζαρος Καλλιανιώτης / ysterografa.gr

Οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Κορινθίας και Σικυώνας - Ξυλοκάστρου για την απεργεία στις 27 Νοεμβρίου

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi2MF26EmuD91W_Qx34F5VU4-RIXwYh5w06NILBD9TIde0K-GsUAeLWFLmJRa-jEaZpPqbKxUiT4fWzcuanY2TEvZG80qdR84JyUYQ4ljq1CczbP0rabgg-0e88HiNiqRM5HcPYeWfjKgo/s1600/DSCN5306.jpg«Οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Κορινθίας και Σικυώνας - Ξυλοκάστρου, η Α΄ και Β΄ ΕΛΜΕ Κορινθίας καλούν όλους, στην Απεργιακή Συγκέντρωση, την Πέμπτη στις 11 το πρωί στον Πεζόδρομο της Εθνικής Αντίστασης στην Κόρινθο. Μας οδηγούν στα έγκατα της φτώχειας και της εξαθλίωσης, για να αποπληρώσουν τόκους και τοκοχρεολύσια στους τραπεζίτες και στο κεφάλαιο…. ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΧΡΟΝΙΑ!!! ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ!! Στις 27 Νοέμβρη απεργούν ΟΛΟΙ:  δημόσιο, μαγαζιά, υπηρεσίες, βιομηχανίες κλπ. Να μην ανοίξουν και τα σχολεία !!!» Αναφέρει μεταξύ άλλων σχετική ανακοίνωση

Επίσκεψη Δημάρχου στα Τρικαλοχώρια - Ο κ. Η. Ανδρικόπουλος στη Γενική Συνέλευση της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. στο Ρέθυμνο

Τα Μεσαία Τρίκαλα επισκέφτηκαν στις 23 Νοεμβρίου ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης Ηλίας Ανδρικόπουλος με τους Αντιδημάρχους.
Εκεί συναντήθηκαν με τους Προέδρους των τριών κοινοτήτων των Τρικάλων και συζήτησαν για τα προβλήματα που τους απασχολούν εν όψει της χειμερινής περιόδου, όπως ο εκχιονισμός, η αντιμετώπιση του παγετού και ο εορταστικός στολισμός.

Επίσης  ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος μαζί με την Πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Ξ.Ε. κ. Σταυρούλα Μαγγίνα - Χώλεση και τον Διευθυντή της Δ.Ε.Υ.Α.Ξ.Ε. κ. Βλάσιο Γεωργίου παραβρέθηκαν, στην 26η Τακτική Γενική Συνέλευση  του Δ.Σ. της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης – Αποχέτευσης (Ε.Δ.Ε.Υ.Α.) που πραγματοποιηθηκε στις 21 Νοεμβρίου στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Πρόσκληση για συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ.«ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ» Δήμου Ξυλοκάστρου –Ευρωστίνης 27/11/2014

Προς: Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. «ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ».
Σας καλούμε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου Παιδείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης- Πολιτισμού Αθλητισμού & Περιβάλλοντος Δήμου Ξυλοκάστρου –Ευρωστίνης
«ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ», που θα πραγματοποιηθεί: Την ΠΕΜΠΤΗ  27  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2014  και ώρα 14.00 στο Δημοτικό Κατάστημα Ξυλοκάστρου, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 234 και 240 του Ν. 3463/2006 και του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στο παρακάτω θέμα:

Κώστας Κόλλιας: «Να δοθεί παράταση για την καταβολή των εισφορών των αγροτών στον ΟΓΑ»



Επικοινωνία με τον Διοικητή του ΟΓΑ κ. Ξενοφώντα Βεργίνη είχε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, με αφορμή τα ειδοποιητήρια που αποστέλλονται αυτές τις μέρες στους αγρότες για πληρωμή των εισφορών τους προς τον ΟΓΑ. Ο κ. Κόλλιας ζήτησε παράταση της προθεσμίας καταβολής. Σχετικά με το θέμα δήλωσε:
«Τις τελευταίες ημέρες ο ΟΓΑ αποστέλλει ειδοποιητήρια στους αγρότες προκειμένου να καταβάλουν τις εισφορές που οφείλουν στον ασφαλιστικό τους οργανισμό. Η διαδικασία, που γίνεται δύο φορές το χρόνο, ξεκίνησε στις 10 του μήνα και,  όπως πληροφορήθηκα από αγρότες συμπολίτες μου, ορισμένοι  εξ αυτών έλαβαν τα σχετικά έγγραφα μόλις χθες, 24 του μήνα. Πλην όμως, οι προθεσμίες λήγουν άμεσα και πολλοί εξ αυτών δεν θα προλάβουν να καταβάλουν τα χρήματα, με αποτέλεσμα να επιβαρυνθούν με προσαυξήσεις.
Για το λόγο αυτό επικοινώνησα με τον Διοικητή του ΟΓΑ κ. Βεργίνη, ζητώντας του να δοθεί παράταση στην προθεσμία καταβολής. Όπως επεσήμανα στον κ. Βεργίνη, βρισκόμαστε στο αποκορύφωμα της ελαιοκομικής περιόδου, ώστε η πλειοψηφία των αγροτών είναι απασχολημένοι στα χωράφια. Υπάρχει αντικειμενική δυσκολία να προλάβουν τις ημερομηνίες, δεδομένου μάλιστα ότι ορισμένοι μόλις έλαβαν τα ειδοποιητήρια.
Η δόση για τις υψηλότερες ασφαλιστικές κατηγορίες ξεπερνά τα 700 ευρώ, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις τα ειδοποιητήρια αφορούν και καθυστερούμενες οφειλές, ώστε τα ποσά αυξάνονται. Πολλοί αδυνατούν να συγκεντρώσουν τα απαιτούμενα χρήματα μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Όμως ακόμα και αν ο παραγωγός διαθέτει τα χρήματα, δεν υπάρχει η δυνατότητα αυτήν την περίοδο να εγκαταλείψει τις ελιές.
Με δεδομένο ότι η καθυστέρηση στην αποστολή των ειδοποιητηρίων οφείλεται στον ΟΓΑ, θεωρώ ότι ο οργανισμός πρέπει να δώσει παράταση τουλάχιστον 15 ημερών, ώστε να διευκολυνθούν οι αγρότες να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, χωρίς να επιβαρυνθούν με επιπλέον προσαυξήσεις. Ο κ. Διοικητής δεσμεύθηκε ότι από την πλευρά του θα ζητήσει από τον Υπουργό Εργασίας, πολιτικό προϊστάμενο του ΟΓΑ, να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να δοθεί η παράταση. Εκτιμώ ότι μέχρι την Παρασκευή, ημέρα κατά την οποία λήγουν οι προθεσμίες, το θέμα θα έχει διευθετηθεί και δεν θα χρειαστούν περαιτέρω ενέργειες.»