Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Ο ΠΣΑΤ για Μελισσανίδη

Ο ΠΣΑΤ για Μελισσανίδη, επιθέσεις και `Καραπ@π@ρ@`
Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου τοποθετήθηκε, με αφορμή τα λεγόμενα του διοικητικού ηγέτη της ΑΕΚ
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΣΑΤ:

«Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) παρακολουθεί με προσοχή τα όσα δυσάρεστα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες στο χώρο του ποδοσφαίρου και ειδικώς αυτά που έχουν σχέση με το χώρο του Τύπου. Μετά και τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο κ. Δημήτρης Μελισσανίδης, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα ακόλουθα:

1. Όσον αφορά στους ξυλοδαρμούς και τις βιαιοπραγίες κατά αθλητικών συντακτών για τους οποίους έχουν γίνει προσφυγές και από τον ΠΣΑΤ, στη Δικαιοσύνη, δίνεται μια άνευ προηγουμένου ευκαιρία στις αρχές να διερευνήσουν σε βάθος την υπόθεση και το περιεχόμενο των καταγγελιών του κ. Μελισσανίδη. Καλούμε την Ελληνική Δικαιοσύνη να το πράξει άμεσα και να εξιχνιαστούν επιτέλους οι επιθέσεις κατά 12 αθλητικών συντακτών που έχουν συμβεί τα τελευταία τρία χρόνια και οι οποίες πέραν των φυσικών προσώπων, στρέφονταν και κατά της ελευθερίας του Τύπου.

2. Για την εμπλοκή δημοσιογράφων σε έκνομες ή αντιδεοντολογικές πράξεις, αλλά και για το ποιοι κρύβονται πίσω από τις απολύσεις δύο συναδέλφων, καλούμε τον κ. Μελισσανίδη να μας προσκομίσει τα στοιχεία που διαθέτει για τις περιπτώσεις αυτές, προκειμένου να ασχοληθούν τα θεσμικά όργανα του Συνδέσμου και των Ενώσεων.

3. Ο ΠΣΑΤ σε καμία περίπτωση δεν υιοθετεί τον χαρακτηρισμό προς το μέλος του Συνδέσμου και διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός Κώστα Καραπαπά.

Σε κάθε περίπτωση, ο ΠΣΑΤ παραμένει αμετακίνητος στη σταθερή και αταλάντευτη 62χρονη πορεία του, υπερασπιζόμενος και σεβόμενος την εφαρμογή των κανόνων και διατάξεων που ισχύουν για τη λειτουργία του Τύπου, κάτι το οποίο ζητάμε να πράξουν όλοι οι εμπλεκόμενοι στο χώρο του ποδοσφαίρου, πόσο μάλλον οι παράγοντες των ομάδων που θα πρέπει να αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για όλη την κοινωνία»

Δείτε τον γηραιότερο οδηγό της Ευρώπης να... πατάει γκάζι στην Ακράτα - ΒΙΝΤΕΟ


Τα 100 τα πέρασε πριν από ένα χρόνο! Ωστόσο, κατάφερε να παράσει από τις απαραίτητες εξετάσεις και να ανανεώσει το δίπλωμα οδήγησης...
Δείτε τον γηραιότερο οδηγό της Ευρώπης να... πατάει γκάζι στην Ακράτα - ΒΙΝΤΕΟ"Οδηγώ γιατί είμαι υγιής. Το μυαλό δουλεύει. Το μάτι μου δουλεύει, τα αυτιά μου δουλεύουν..." είπε στο MEGA ο κύριος Χαράλαμπος.

Και αφού το δίπλωμά του ανανεώθηκε και με το νόμο, ο ίδιος θα μπορεί να απολαμβάνει τις βόλτες με το αυτοκίνητο, για ακόμα έναν χρόνο.

Σημειώνουμε ότι είναι ο γηραιότερος Ευρωπαίος οδηγός, αφού ο προηγούμενος, ήταν ένας Βρετανός που ανανέωσε το δίπλωμά του στα 100. Ο κύριος Χαράλαμπος που ζει στην Ακράτα, είναι 101...

Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο του MEGA:

newsit.gr

Φιλικό ΑΕΚ-Παναθηναϊκός σε… άδειο ΟΑΚΑ!

paokoaka
  Αγωνιστική δράση δεν υπάρχει το Σαββατοκύριακο αλλά ένα… ντέρμπι από τα παλιά με την μορφή φιλικού θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ! Χωρίς κόσμο η ΑΕΚ θα υποδεχθεί το μεσημέρι του Σαββάτου τον Παναθηναϊκό!
Σαφώς και είναι μια κίνηση που προκαλεί αίσθηση και ίσως στην «εποχή αυτή» έχει και σημειολογικές προεκτάσεις!
Όπως κι αν έχει τόσο η ΑΕΚ, όσο και ο Παναθηναϊκός με επίσημο τρόπο ανακοίνωσαν πως το Σάββατο και ώρα 15:00 θα πραγματοποιηθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο, φιλικός αγώνας μεταξύ των δύο ομάδων. Όπως επίσης έγινε γνωστό η συγκεκριμένη αναμέτρηση θα είναι κεκλεισμένων των θυρών ενώ θα επιτραπεί η είσοδος μόνο στους εκπροσώπους του Τύπου.
Το γεγονός μάλιστα ότι το φιλικό ορίστηκε (με αφορμή την αναβολή του πρωταθλήματος) μόλις λίγες ώρες μετά την συνέντευξη τύπου του Δημήτρη Μελισσανίδη, αλλά και την ανακοίνωση του Παναθηναϊκού κατά του προέδρου της Σούπερ Λίγκας, κ. Αγραφιώτη, έχει κι αυτό την σημασία του!
 gazzetta.gr

Κομισιόν: Σενάριο για παράταση Μνημονίου για ένα χρόνο, εάν δεν υπάρξει αίσιο τέλος με την αξιολόγηση

commision
Ευρωπαίος αξιωματούχος έριξε… βόμβα από τις Βρυξέλλες μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τονίζοντας ότι αν δεν υπάρξει αίσιο τέλος στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα είναι πιθανόν να παραταθεί το τρέχον πρόγραμμα της Ελλάδας για ένα χρόνο.
«Υπάρχει ακόμα χρόνος να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να κλείσει το τρέχον πρόγραμμα, πριν το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου. Αν, όμως, ξεπεράσουμε και τα τέλη της επόμενης εβδομάδας χωρίς να έχει επιτευχθεί συμφωνία με την τρόικα, τότε είμαστε οριακά», δήλωσε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.
«Αν δεν κλείσει η τρέχουσα αξιολόγηση, θα υπάρξει τεράστιο πρόβλημα, για να το θέσουμε ήπια, εκτός και αν παραταθεί το τρέχον πρόγραμμα», συνέχισε.
Σύμφωνα με τον Ευρωπαίο αξιωματούχο, η απόφαση για ενδεχόμενη παράταση του τρέχοντος προγράμματος θα πρέπει να ληφθεί πριν τη λήξη του, δηλαδή πριν τις 31 Δεκεμβρίου. Και αυτό γιατί η απόφαση θα πρέπει να εγκριθεί από ορισμένα εθνικά κοινοβούλια (όχι μόνο από το Γερμανικό).
Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση που αποφασιστεί η Ελλάδα να μπει στη λεγόμενη «προληπτική γραμμή πίστωσης» (ECCL) του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), σημείωσε ο αξιωματούχος.
Τέλος, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος ανέφερε ότι το τρέχον πρόγραμμα της Ελλάδος θα μπορούσε να παραταθεί ακόμα και για 12 μήνες. Αυτό θα ήταν αναγκαίο, όπως είπε, και για τεχνικούς λόγους, λόγω διαφόρων ζητημάτων που σχετίζονται με τις κεφαλαιακές ανάγκες ορισμένων ελληνικών τραπεζών.


ysterografa.gr

Μαρινάκης: Γελωτοποιός ο Μελισσανίδης

Vaggelis-Marinakis 
Με την ίδια σκληρή γλώσσα απάντησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στην επίθεση που του εξαπέλυσε ο Δημήτρης Μελισσανίδης.
Αναλυτικά η επίσημη θέση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τον Μελισσανίδη: «Γελωτοποιός σε κατάσταση πανικού. Aκούσαμε προσεκτικά τον γελωτοποιό Δημήτρη Μελισσανίδη στην τελευταία του παράσταση και διαπιστώσαμε ότι με τα όσα είπε διευκολύνει το έργο των εισαγγελέων, αφού ομολόγησε ότι μίλησε με το θύμα απόπειρας ανθρωποκτονίας εκ προμελέτης, Χριστόφορο Ζωγράφο, όχι μόνο μια φορά αλλά επαναλαμβανόμενα και πριν απο παιχνίδι της ομάδας του.
Επίσης ενημέρωσε το φίλαθλο κοινό ότι μιλάει πολύ συχνά και με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Σαρρή. Έτσι, αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα και το περιεχόμενο της έγκλησης (μήνυσης) του Χρ. Ζωγράφου αλλά και το περιεχόμενο της κατάθεσης του Προέδρου της ΕΠΟ Γιώργου Σαρρή στον Εισαγγελέα κ. Σιμιτζόγλου. Γέλιο προκάλεσε επίσης και το αίτημα του να «ανοίξουν» τα τηλέφωνα όλων εκτός απο το δικό του και τα τηλέφωνα των γραφείων του.
Και ας είναι αυτός που σύμφωνα με τον Τύπο φέρεται απο όλους τους εμπλεκόμενους να είναι το πρόσωπο που απείλησε το θύμα πριν δεχθεί τη δολοφονική επίθεση και αυτός που είχε το θράσος, εκτός όλων των άλλων, να ζητήσει απο τον πρόεδρο της ΕΠΟ τον ορισμό συγκεκριμένων διαιτητών για παιχνίδι της ομάδας του.

Κατά τα άλλα, ο κύριος Μελισσανίδης κορύφωσε την παράσταση του με την αναφορά του στο λευκό ποινικό του μητρώο (με αυτό πρέπει να γέλασαν τα δικαστήρια και τα κάγκελα στις φυλακές της χώρας που τον έχουν φιλοξενήσει κατ’ επανάληψη) και πέταξε και πάλι την ίδια λάσπη που εξαπολύει συστηματικά ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ.
Σε αυτό, προφανώς, βοήθησε το χθεσινό ραντεβού (προετοιμασίας) στα γραφεία της εταιρείας του με τον κύριο Θωμαϊδη, με τον οποίο έχουν στενή συνεργασία. Φωτογραφίες για τα τετ α τετ τους υπάρχουν στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου. Είναι προφανές ότι για όλες τις παραληρηματικές του αναφορές στην ΠΑΕ Ολυμπιακός αλλά και στον πρόεδρο κ. Μαρινάκη θα μηνυθεί, αν και ο κύριος Μελισσανίδης θα έχει να ασχοληθεί τις επόμενες μέρες με πολύ σοβαρότερες κατηγορίες απο την «συκοφαντική δυσφήμιση».

Κυρίως δε, με την απόπειρα ανθρωποκτονίας εκ προμελέτης του Χριστόφορου Ζωγράφου που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο».

Ο Τσίπρας ζήτησε συνάντηση με τον Βενιζέλο!

venizelos-tsipras

Η Κουμουνδούρου επικοινώνησε με το υπουργείο Εξωτερικών και συμφωνήθηκε συνάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Αλέξη Τσίπρα αρχές Δεκεμβρίου, για να συζητήσουν για τα εθνικά θέματα.
Μπορεί στον ΣΥΡΙΖΑ να απέρριπταν μια κοινή συνάντηση με Σαμαρά και Βενιζέλο, αλλά δεν έχουν πρόβλημα για έναν τετ-α-τετ του Αλέξη Τσίπρα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνηση και υπουργό Εξωτερικών.
Το ραντεβού των δύο ανδρών… μαρτύρησε ο κ. Βενιζέλος στη συνεδρίαση της γενικής Γραμματείας της Δημοκρατικής Παράταξης.
«Μου διαμηνύθηκε ότι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί να συναντηθούμε για τα εθνικά θέματα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος

Πειθαρχική δίωξη σε Μελισσανίδη

melissanidis Η γραπτή απάντηση του Δημήτρη Μελισσανίδη την Παρασκευή στον Βαγγέλη Μαρινάκη, απασχόλησε τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα της ΕΠΟ, Κωνσταντίνο Πετρόπουλο, ο οποίος άσκησε πειθαρχική δίωξη στον ισχυρό άνδρα της ΑΕΚ.

Ολυμπιακός: Ομολόγησε ο Μελισσανίδης για τον Ζωγράφο

olympiaxos 
Στον Ολυμπιακό κάνουν λόγο για περί ομολογίας του Δημήτρη Μελισσανίδη στην υπόθεση «Ζωγράφου» και δεν αναμένεται να μείνουν με «σταυρωμένα χέρια».
Τα όσα είπε ο Δημήτρης Μελισσανίδης στη συνέντευξη Τύπου σαφέστατα και έχουν φτάσει στ' αυτιά των ανθρώπων του Ολυμπιακού.
Οι πρωταθλητές Ελλάδας στέκονται σε τέσσερις βασικούς άξονες της ομιλίας του, οι οποίοι είναι σύμφωνα με πληροφορίες:
1. Ομολόγησε ο Μελισσανίδης ότι μίλησε με τον Ζωγράφο.
2. Ζήτησε να ανοιχτούν τα τηλέφωνα εκτός από το δικό του.
3. Είπε ότι μιλάει με τον Σαρρή, άρα έχει σημασία και τι λέει ο πρόεδρος της ΕΠΟ στην κατάθεσή του.
4. Αναμάσησε την λάσπη του τηλεοπτικού σταθμού «ΣΚΑΪ».
Αυτή είναι η πρώτη αντίδραση από την πλευρά του Ολυμπιακού αλλά μέσα στις επόμενες ώρες, αναμένεται να υπάρξει επίσημη τοποθέτηση.

«Συσπείρωση δυνάμεων» ζήτησε ο Βενιζέλος από τον Γιώργο

benipa

Σε καλό κλίμα έγινε η συνάντηση ανάμεσα στον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Γιώργο Παπανδρέου, η οποία κράτησε περίπου μία ώρα και 40 λεπτά.
Σε σύντομη συνομιλία που είχε ο κ. Βενιζέλος με τους δημοσιογράφους, χαρακτήρισε τη συνάντηση «πολύ φιλική και με θετικό πρόσημο». Είπε ότι έγινε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση και ειδικότερα μια μακρά και ενδιαφέρουσα συζήτηση για τα διεθνή θέματα, για την οικονομία, για τη διαπραγμάτευση και για την παράταξη, για τη συσπείρωση των δυνάμεων.

Σφοδρή επίθεση με… απίστευτους χαρακτηρισμούς Μελισσανίδη σε Μαρινάκη

dimitris-melissanidis-aekΟλομέτωπη επίθεση στον Βαγγέλη Μαρινάκη με… απίστευτους χαρακτηρισμούς εξαπέλυσε ο Δημήτρης Μελισσανίδης βάζοντας φωτιά στο σκηνικό που έχει στηθεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο και θέτοντας σε άλλο επίπεδο την αντιπαλότητά του με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού.
Διαβάστε τι είπε μεταξύ άλλων ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ ... Περισσότερα στα ysterografa.gr

Η Ντόρα απηύθυνε κάλεσμα για μάχη κατά του λαϊκισμού

Dora-Bakoyanni-1

Τη συνεπή μάχη που καλείται να δώσει η Ελλάδα με τον λαϊκισμό, αν θέλει να σταθεί στα πόδια της, και να διεκδικήσει ένα καλύτερο μέλλον, πέρα και μακριά από το Μνημόνιο και τις βλαβερές συνέπειές του, υπογράμμισε η Ντόρα Μπακογιάννη με συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό “Real Fm” και τον Νίκο Χατζηνικολάου.
Το κορυφαίο στέλεχος της Κεντροδεξιάς, πρώτη γυναίκα Δήμαρχος Αθηναίων και Υπουργός Εξωτερικών των κυβερνήσεων του Κώστα Καραμανλή, την περίοδο του τελευταίου μεγάλου εθνικού “όχι” που είπε η Ελλάδα στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι για τα Σκόπια, έχει… κουραστεί να ομιλεί περί της αναγκαιότητας να αφήσει η Ελλάδα πίσω της γονιδιακές στρεβλώσεις και παθογένειες που έφεραν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού το 2010.
Αυτή τη φορά λοιπόν, μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου επεσήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:
“- Τα άτομα πρέπει να μπορούν να ζήσουν όπως θέλουν κ η Πολιτεία έχει την υποχρέωση να αναγνωρίσει σύμφωνο συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια.
- Το κόμμα το οποίο θέλει λιγότερο τις εκλογές είναι το ΠΑΣΟΚ.
- Στα εργασιακά θα έπρεπε να ακολουθήσουμε ότι ισχύει και στην υπόλοιπη Ευρώπη.
- Τους τελευταίους έξι μήνες γίνεται μία εσωτερική κ μία εξωτερική μάχη με το λαϊκισμό.
- Δεν μπορεί πέντε εργατοπατέρες να αποφασίζουν πότε θα γίνει απεργία και πότε όχι. Οι εργαζόμενοι πρέπει να μπορούν να αποφασίσουν”.

Το ΥΠΕΣ ετοιμάζεται για ...α) Εκλογές, β) Χριστούγεννα ή γ) Λιομάζωμα;;

Με κατεπείγον-εκλογικό έγγραφο το Υπουργείο Εσωτερικών προμηθεύεται 5000 σάκους διαστάσεων 70*100, πλαστικούς, για τις επαναληπτικές ...



Οι ανίδεοι που έσπρωχναν τον Σαμαρά σε συνεργασία με τον Καρατζαφέρη

Giorgos-Karatzaferis

Στη σκιά του “Καρατζαφέρης gate” που δονεί τις τελευταίες ημέρες το πολιτικό σκηνικό, με κορύφωση τη χθεσινοβραδινή απόφαση της Βουλής να παραπέμψει στη Δικαιοσύνη τον πρόεδρο του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, αξίζει να θυμηθεί κανείς εκείνους τους… ανίδεους, που εισηγούνταν στον Αντώνη Σαμαρά να επιδιώξει τη συνεργασία με τον Γιώργο Καρατζαφέρη.
Ο Πρωθυπουργός, επιδεικνύοντας ορθή κρίση, και στο περιθώριο της… εξέγερσης των πιο μετριοπαθών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, καθώς και την παρασκηνιακή δυσφορία του Κώστα Καραμανλή, ο οποίος πέρασε τα πάνδεινα επί πρωθυπουργίας του από τη ρητορική των άκρων, με τον Γιώργο Καρατζαφέρη να διατηρεί πρωταγωνιστικό ρόλο σε εκείνη την πολεμική, επέλεξε να κρατήσει κλειστή την πόρτα της Συγγρού.
Φανταστείτε μόνο να είχε επανενταχθεί ο Γιώργος Καρατζαφέρης στη Νέα Δημοκρατία, ή να συνεργαζόταν με κάποιον τρόπο, και σήμερα η κυβέρνηση και ο Αντώνης Σαμαράς, που υφίστανται σημαντική πίεση από την κοινωνία, λόγω της αγανάκτησης για τις επιπτώσεις του Μνημονίου, να ήταν υποχρεωμένοι να απολογούνται.
Φυσικά, το μάθημα από αυτό το παρ’ ολίγον… πάθημα, θα πρέπει να γίνει κατανοητό στις πραγματικές διαστάσεις του. Δηλαδή, ότι ο συγχρωτισμός και το φλερτ με τα άκρα, μέσω της αφελούς προσέγγισης ότι η Νέα Δημοκρατία μπορεί να αναζητήσει εκλογικές εφεδρείες στα δεξιά της, συνιστούν μια στρατηγική όχι απλά αυτοκαταστροφική, αλλά ενδεχομένως και επικίνδυνη.
Στα άκρα, το μόνο που μπορεί να βρει κανείς είναι… τέρατα και σκελετούς στη ντουλάπα.

ysterografa.gr

Δήμαρχοι Αμφίπολης και Κυθήρων: " Δεν εκχωρούμε τα δικαιώματα ανάπτυξης έναντι οιουδήποτε τιμήματος και έναντι ουδενός"

Οι Δήμαρχοι Αμφίπολης, Κωνσταντίνος Μελίτος και Κυθήρων/Αντικυθήρων Ευστράτιος Χαρχαλάκης συναντηθήκαμε ...

Παρουσιάστηκε το βιβλίο “Λέχαιο 150 χρόνια ιστορίας” του Γ. Παναγόπουλου

Παρουσιάστηκε το βιβλίο “Λέχαιο 150 χρόνια ιστορίας” του Γ. Παναγόπουλου 
ΛΕΧΑΙΟ 150 ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
Την περασμένη Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014 παρουσιάστηκε το βιβλίο του Γιώργου Παναγόπουλου στην κατάμεστη αίθουσα του θέατρο Περιγιαλίου «Λέχαιο 150 χρόνια ιστορίας».
Το βιβλίο αναφέρεται στην ιστορία του Λεχαίου που ξεκίνησε το 1860 με τους πρώτους κατοίκους που έφτασαν εκεί από τη ορεινή Αχαΐα και  συνεχίζεται έως και τα χρόνια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου.
Το βιβλίο προλόγισαν οι Γιάννης  Σπηλιόπουλος και  Τάκης Καζής δικηγόροι και ο Ανδρέας  Παναγόπουλος δημοσιογράφος. Στην συνέχεια της εκδήλωσης  η Πολυξένη Ορκοπούλου – Ξανθάκη και ο Η. Λέκκας με την συνοδεία της κιθάρας του Γ. Στεφανόπουλου απήγγειλαν  ποιήματα των Λεχαιωτών ποιητών Φρίξου  Σταυρόπουλου , Άγγελου Μεντζελίδη , Θέμη  Σπηλιόπουλου , Τρ. Στεφανόπουλου

Ο συγγραφέας έχει συλλέξει τόσο φωτογραφικό όσο και ιστορικό υλικό από τους συγχωριανούς του με σκοπό την μεταλαμπάδευση της ιστορίας του τόπου μας στις νεώτερες γενιές που έρχονται.
Κάνει εκτενή αναφορά στα ήθη και έθιμα , τον τρόπο ζωής και την καθημερινότητα , την εργατικότητα και την δημιουργικότητα των κατοίκων του χωριού αλλά και στις πρωτοποριακές τους προσπάθειες για την ανάδειξη του πολιτιστικού , λογοτεχνικού , εικαστικού και αθλητικού στοιχείου καθιστώντας το σε σημείο αναφοράς στον χάρτη της Κορινθίας για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα.
Στον πρόλογό του βιβλίου του ο συγγραφέας αναφέρει χαρακτηριστικά :
«Ελπίζω και θέλω να πιστεύω ότι το βιβλίο αυτό που γράφτηκε με σκοπό να τιμήσει όλους αυτούς που με τον ιδρώτα τους και τον κόπο τους έφτιαξαν αυτό που σήμερα ονομάζεται Λέχαιο , θα αφυπνίσει την  συλλογικότητα και θα μπορέσουμε όλοι μαζί να ξαναζωντανέψουμε τα οράματα των πρώτων κατοίκων της περιοχής. Γιατί τουλάχιστον οι πρώτοι κάτοικοι του χωριού απέδειξαν ότι είχαν όραμα για το χωριό τους»

Πολιτιστικός Σύλλογος Ευρωστίνης ΕΥ ΖΗΝ: Πρόγραμμα Χριστουγεννιάτικών εκδηλώσεων 2014 - 2015

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΝΤΙΦΥΜΑΤΙΚΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ 2014-2015 ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ & ΣΠΕΤΣΩΝ



http://cretalive.s3.amazonaws.com/95276/emvolio.jpgΣτα πλαίσια υλοποίησης του Αντιφυματικού Εμβολιασμού την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 11.00 π.μ., στο Δημαρχείο του Δήμου Ερμιονίδας, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη σχετικά με την οργάνωση του Αντιφυματικού Εμβολιασμού στα Δημοτικά Σχολεία της χωρικής αρμοδιότητας των Δήμων Κρανιδίου και Σπετσών, μετά από πρόσκληση του Προϊστάμενου Δ/νσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και Προέδρου του Συντονιστικού Οργάνου.
          Στη σύσκεψη παρευρέθη, και συντόνισε, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Αθλητισμού & Πολιτισμού κος Βασίλειος Σιδέρης, ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Ερμιονίδας, ο Δήμαρχος Σπετσών καθώς και ο συντονιστής   του Προγράμματος Αντιφυματικού Εμβολιασμού κος Βασίλειος Διαμαντόπουλος, Ιατρός Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, και η κα Σαλεσιώτου Βασιλική, συντονίστρια του Αντιφυματικού Εμβολιασμού στην ΠΕ Αργολίδας.
          Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αναφέρθηκαν αναλυτικά οι αρμοδιότητες της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ο ρόλος του συντονισμού και της εποπτείας του προγράμματος και συζητήθηκαν διεξοδικά όλοι οι παράμετροι για την επιτυχή υλοποίηση του έργου. Ο κος Αντιπεριφερειάρχης επεσήμανε τη συνεργασία που πρέπει να διέπει τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να επιτευχθεί η μεγαλύτερη κάλυψη του πληθυσμιακού στόχου και τόνισε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα σταθεί αρωγός με κάθε δυνατό μέσο στην επίτευξη του μέγιστου αποτελέσματος. Ο κος Δήμαρχος Ερμιονίδας, αφού ευχαρίστησε την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τη συνεργασία, έθεσε στη διάθεση του Προγράμματος όλα τα αναγκαία μέσα και την υποδομή που διαθέτει ο Δήμος. Τέλος,  ο κος Διαμαντόπουλος  και η κα Σαλεσιώτου ανέφεραν τη συγκρότηση των ειδικών συνεργείων, την αναγκαιότητα συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων (Νοσοκομεία, Αντιφυματικά Ιατρεία, Κ.Υ., Ι.Α.Κ. και Φορείς Κοινωνικής Φροντίδας, Δημοτικά Ιατρεία, κ.λ.π.), καθώς και ότι την Δευτέρα 24/11/2014 θα ξεκινήσει η υλοποίηση του Προγράμματος.

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΧΩΡΑ



Η Νέα  Δημοκρατία, ταυτόχρονα με τις εκδηλώσεις για τα 40 χρόνια από την ίδρυσή της, διοργανώνει σειρά θεματικών εκδηλώσεων σε ολόκληρη τη χώρα. Ο κύκλος των δράσεων αυτών, συμπίπτει με το πέρασμα της χώρας σε ρυθμούς ανάπτυξης και αποβλέπει στην ενημέρωση και στη συζήτηση με τους πολίτες για θέματα που αφορούν στην καθημερινότητα, την παιδεία, την περιφερειακή ανάπτυξη και τα μείζονα εθνικά μας ζητήματα. 
Συγκεκριμένα:
Για την Αγροτική Ανάπτυξη και τα θέματα που απασχολούν τους αγρότες, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις στο Μεσολόγγι (5 Δεκεμβρίου), στον Αυλώνα (9 Δεκεμβρίου), στη Νίκαια Λάρισας (11 Δεκεμβρίου) και τις Σέρρες (12 Δεκεμβρίου).
Για θέματα Παιδείας, θα πραγματοποιηθεί, στις 2 Δεκεμβρίου, εκδήλωση με τίτλο «Ένα δημιουργικό σοκ στα Πανεπιστήμια», στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη στην Αθήνα.
Για τα Εθνικά Θέματα, θα πραγματοποιηθεί, στις 9 Δεκεμβρίου, εκδήλωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΒΕΑ. 
Για θέματα Συνδικαλισμού, θα πραγματοποιηθεί, στις 3 Δεκεμβρίου, εκδήλωση με τίτλο «Συνδικαλισμός της Νέας Εποχής» στην Αθήνα.
Στις 25 Νοεμβρίου, παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, θα πραγματοποιηθεί  εκδήλωση  για τις Γυναίκες, στην Αθήνα.
Τέλος, στις 11 Δεκεμβρίου, παγκόσμια ημέρα του παιδιού, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για το Παιδί στο Περιστέρι.

Νησιά Τερκς και Κέικος: Εδώ ψάχνουν τις off shore του Καρατζαφέρη

karatzaferis-offshore
Για ανειλικρινή δήλωση πόθεν έσχες, αλλά και για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη ο κ. Γιώργος Καρατζαφέρης μετά και το πόρισμα που έλαβε η επιτροπή «πόθεν έσχες» της Βουλής από τους ορκωτούς λογιστές.
Εδώ ψάχνουν τις off shore του Καρατζαφέρη 
keikos3.jpgΜε έκταση που δεν ξεπερνά αυτή της Χίου και με πληθυσμό 50.000 κατοίκων, τα δύο μικρά νησιά της Καραϊβικής, Τέρκς και Κέικος, σπάνια βρίσκονται στην επικαιρότητα. Μόνο κάθε δύο χρόνια, όταν δημοσιεύονται τα αποτελέσματα του Δικτύου Φορολογικής Δικαιοσύνης για την αδιαφάνεια των φορολογικών παραδείσων, το μικρό νησιωτικό σύμπλεγμα της Καραϊβικής εμφανίζεται στο προσκήνιο ως μία από τις χώρες που προσφέρει τη μέγιστη δυνατή μυστικότητα σε όσους θέλουν να συστήσουν τη δική του εταιρεία.
keikos2.jpgΤο μικρό αυτό κρατίδιο που βρίσκεται στη σφαίρα επιρροής του Ηνωμένου Βασιλείου, το 2009 βρισκόταν στην κορυφή της λίστας των φορολογικών παραδείσων με τη μεαλύτερη αδιαφάνεια. Ψηλά στη λίστα βρίσκονται και οι Σεϋχέλλες, το Βασίλειο του Μπρουνέι, αλλά και μεγαλύτερες χώρες όπως η Μαλαισία και η Ελβετία.
Στα Τερκς και Κέικος δεν τηρούνται λεπτομερή αρχεία για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των εταιρειών και δεν είναι απαραίτητητη η δημοσιοποίηση στοιχείων για τους μετόχους.
keikos1.jpgΕπιπλέον δεν απαγορεύονται οι μηχανισμοί που καθιστούν δυνατή την αυτόματη μεταφορά περιουσίας σε άλλους φορολογικούς παραδείσους στην περίπτωση που γίνει αντιληπτή έρευνα των Αρχών για εταιρεία που έχει την έδρα της εκεί.
Σύμφωνα με τα «Τα Νέα», στα νησιά Τερκς και Κέικος βρίσκεται και η έδρα δύο εταιρειών με τις οποίες φέρεται να σχετίζεται ο Γιώργος Καρατζαφέρης.

arouraios.gr

Ξεκίνησε το Συνέδριο του Ιδρύματος της Βουλής «Η Δικτατορία των Συνταγματαρχών και η αποκατάσταση της Δημοκρατίας»Ομιλία του Γ.Γ. της Βουλής των Ελλήνων κ. Αθανασίου Παπαϊωάννου


 Εμφάνιση IMG_2014_11_20_9_10.jpg
Ξεκίνησε σήμερα το τριήμερο Συνέδριο με θέμα «Η δικτατορία των συνταγματαρχών και η αποκατάσταση της δημοκρατίας» που διοργανώνει το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων, με αφορμή την επέτειο για τα 40 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας. Το συνέδριο πραγματοποιείται στην αίθουσα της Γερουσίας, στο κτίριο της Βουλής των Ελλήνων και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014.
Την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου κήρυξε ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής κ. Αθανάσιος Παπαϊωάννου.
Στην ομιλία του ο κ. Παπαϊωάννου είπε:

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Προϋπολογισμός νοικοκυρέματος και μεγέθυνσης της τοπικής οικονομίας»



«Αποδίδουμε πρωτόγνωρο έργο με τους πόρους που διαθέτουμε και αυτή είναι η μεγάλη κατάκτηση της περιφερειακής αρχής» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού του 2015 στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου και υπογράμμισε ότι «αξιοποιούμε πλήρως όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία και συνεχώς δημιουργούμε νέες οικονομικές δυνατότητες για την ανάπτυξη του σχεδιασμού του ετήσιου προγράμματος της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπου βασική μας προτεραιότητα αποτελεί η κοινωνική πολιτική και η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας».

Παρέμβαση του εκπροσώπου της Λαϊκής Συσπείρωσης Βαγγέλη Γούργαρη στη συνεδρίαση του ΠεΣυ για τον Προϋπολογισμό του 2015




 
Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι

        Όπως πριν με κορμό το ΠΑΣΟΚ και συμπλήρωμα τη ΝΔ, έτσι και τώρα με κορμό τη ΝΔ και συμπλήρωμα το ΠΑΣΟΚ, καταρτίζετε και υλοποιείτε προϋπολογισμούς που εντάσσονται πλήρως στη λογική των μνημονίων διαρκείας και της δημοσιονομικής πειθαρχίας, των εγκυκλίων του Υπουργείου Οικονομικών, των νουθεσιών και των επιταγών του Παρατηρητηρίου της Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ του Υπουργείου Εσωτερικών.