Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Aννα Ασημακοπούλου: Θα πάμε σε εκλογές όταν πρέπει

Anna-Asimakopoulou

Κατά των πρόωρων εκλογών τάχθηκε η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, με συνέντευξη την οποία παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό “Alpha 9.89″.
Η Άννα Ασημακοπούλου επεσήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:
“Αυτή τη στιγμή οι πολιτικές προτεραιότητες είναι τα άμεσα προβλήματα της καθημερινότητας του κόσμου. Θα πάμε σε εκλογές όταν πρέπει, τώρα βρισκόμαστε σ’ένα σημείο που δεν πρέπει να τεθεί εν αμφιβόλω.
Το συμφέρον της χώρας αυτή τη στιγμή δεν συνδέεται καθόλου με τις εκλογικές αναμετρήσεις”.

ΠΑΣΟΚ: Το ναζιστικό δηλητήριο συνεχίζει να διαχέεται στην ελληνική κοινωνία

PASOK-Harilaou-TrikoupiΑπό το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής το ναζιστικό δηλητήριο συνεχίζει να διαχέεται στην ελληνική κοινωνία. Η ναζιστική ρητορική και πράξη επηρεάζει τη νεολαία μας και δημιουργεί θύτες -θύματα της παραπληροφόρησης και της προπαγάνδας. Η Χρυσή Αυγή θέλει τα παιδιά μας να γίνουν εγκληματίες και δολοφόνοι. Δεν χαρίζουμε κανένα νέο άνθρωπο στους ναζί!
Η ανεξάρτητη δικαιοσύνη, με τη συνολική της έρευνα για τη Χρυσή Αυγή αλλά και την επικειμένη δίκη των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα, στέκεται στο ύψος των περιστάσεων. Η ποινική αντιμετώπιση των εγκλημάτων της Χρυσής Αυγής είναι προτεραιότητα.
Με την ψήφιση του «αντιρατσιστικού» νόμου η ελληνική πολιτεία προσέθεσε ένα ακόμη πολύτιμο εργαλείο για την καταπολέμηση του ρατσισμού και του ναζισμού.
Το ΠΑΣΟΚ καλεί για ακόμη μια φορά σε  συστράτευση τα κόμματα του συνταγματικού τόξου χωρίς υποσημειώσεις και αστερίσκους».

Γιατί ο Τσίπρας επέλεξε να χτυπήσει (απευθείας) τον Σαμαρά

Antonis-Samaras-Alexis-Tsipras
Η σημερινή επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να χτυπήσει ευθέως τον Αντώνη Σαμαρά, μέσω διαρροών για όσα είπε ο Πρωθυπουργός στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή, δείχνει ότι ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αλλάζει στρατηγική.
Και το επόμενο διάστημα να επιχειρήσει να χτυπάει απευθείας τον Αντώνη Σαμαρά, εκτιμώντας ότι, όπως δείχνουν και τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, ο Πρωθυπουργός και οι εφεδρείες εμπιστοσύνης του στην κοινωνία αποτελούν το τελευταίο οχυρό που δεν έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να γκρεμίσει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Η Αξιωματική Αντιπολίτευση βρίσκεται μπροστά σε μια πραγματικότητα που παραδοσιακά παρατηρείται στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό: Ο εκάστοτε πρωθυπουργός αποτελεί το τελευταίο ανάχωμα της κυβέρνησής του, και φθείρεται τελευταίος.
Γι΄ αυτό και η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο διάστημα θα επικεντρωθεί στην στοχοποίηση του Αντώνη Σαμαρά, ώστε να επιφέρει κρίσιμες ρωγμές στο προφίλ του Αντώνη Σαμαρά, και εξ αντανακλάσεως να επιχειρήσει να ενισχύσει την πρωθυπουργική εικόνα του Αντώνη Σαμαρά.
Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι η στρατηγική αυτή θα επιφέρει το τελευταίο και μοιραίο χτύπημα για την κυβέρνηση, που ήδη εμφανίζεται σε εξαιρετικά δυσμενή θέση, όπως δείχνουν τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων, και μόνο ο Αντώνης Σαμαράς “αντέχει”.

ysterografa.gr

ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ: Ένα μικρό απόσπασμα από το οικογενειακό δίτερμα...


Ένα μικρό απόσπασμα από το οικογενειακό δίτερμα που έγινε στη τελευταία προπόνηση στην αγωνιστικής περιόδου 2007-08 όταν και ο Αστέρας κατέκτησε την άνοδο στην Α' Κατηγορία.
 VIDEO
.asterasderveniou.gr

Πώς θα γράψετε ένα email που δε θα αγνοήσει κανείς

Πώς θα γράψετε ένα email που δε θα αγνοήσει κανείς
Σε έναν κόσμο που επικοινωνεί πλέον μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, από την ανταλλαγή μιας κουβέντας, μέχρι την αποστολή βιογραφικών σημειωμάτων και την επίλυση σοβαρών θεμάτων (επιχειρηματικών, οικονομικών κ.ά), είναι σημαντικό να γνωρίζει κανείς πώς μπορεί να στείλει ένα ηλεκτρονικό μήνυμα, που δε θα αγνοηθεί από κανέναν και δε θα «χαθεί» ανάμεσα στα υπόλοιπα.
Όποιος κι αν είναι ο λόγος για τον οποίο θέλετε να τραβήξετε την προσοχή του παραλήπτη σας, σας έχουμε την κατάλληλη πρόταση.
Γιατί όταν κάτι ξεκινά καλά, θες να συνεχίσεις για να δεις πού θα σε βγάλει…

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τη συμπλήρωση ενός έτους από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
 «Σαν σήμερα πριν από ένα χρόνο η εγκληματική οργάνωση που κρύβεται πίσω από τη Χρυσή Αυγή διέπραξε ένα από τα στυγερότερα εγκλήματά της, δολοφονώντας τον Παύλο Φύσσα. Αποκάλυψε έτσι το πραγματικό πρόσωπό της και η Δικαιοσύνη ανέλαβε την ποινική αντιμετώπισή της. Οι Έλληνες έχουμε χρέος απέναντι στη Δημοκρατία, την Ιστορία και την Πατρίδα μας να σταθούμε μετωπικά αντίθετοι στο νεοναζιστικό μόρφωμα».

Κώστας Κόλλιας: «Υπεγράφη η απόφαση για μειωμένη τιμή ζώνης στον πρώην Δήμο Άσσου – Λεχαίου»

 
Υπεγράφη από τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Μαυραγάνη η απόφαση για τη μειωμένη τιμή ζώνης για τα ακίνητα του Δήμου Άσσου Λεχαίου. Το Υπουργείο αποδέχτηκε σχετικά συγκριτικά στοιχεία του 2010 που είχε αποστείλει η Εφορία Κορίνθου, με τα οποία αποδεικνύεται τιμή ζώνης στα 69,50 ευρώ – 30 ευρώ χαμηλότερα από τα 100 που είχαν καθοριστεί με την αρχική υπουργική απόφαση. Σχετικά με το θέμα ο κ. Κώστας Κόλλιας δήλωσε: 
«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από το θετικό αποτέλεσμα που είχαν οι κοπιώδεις προσπάθειες και η επιμονή, τόσο των φορέων και εκπροσώπων των κατοίκων του πρώην Δήμου Άσσου Λεχαίου, όσο και εμού προσωπικά, για τον εξορθολογισμό της αξίας των ακινήτων. Όπως είναι γνωστό, το θέμα μου γνωστοποιήθηκε πριν από ένα χρόνο από συμπολίτες μου, το οποίο στη συνέχεια μετέφερα και σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις στο Υπουργείο Οικονομικών και στο Κοινοβούλιο. 
Η τιμή των 69,50 ευρώ που τεκμηριώθηκε με τα νέα στοιχεία που προσκόμισε η Δ.Ο.Υ. Κορίνθου θα ανακουφίσει χιλιάδες φορολογούμενους, οι οποίοι βρέθηκαν σε απόγνωση βλέποντας τα εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ που τους απεστάλησαν. Πρόκειται για έναν εξορθολογισμό, ουσιαστικά, της υπολογιζόμενης αξίας η οποία θα καταστήσει τη φορολόγηση πιο δίκαιη και αντίστοιχη της φοροδοτικής ικανότητας των συμπολιτών μας. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που εργάστηκαν ακούραστα κατά τους προηγούμενους μήνες ώστε να φτάσουμε σε αυτό το θετικό αποτέλεσμα. 
Ιδιαιτέρως οφείλω να εξάρω την προσφορά του κ. Γ.Ανδρικόπουλου και του κ. Κ.Καραμπίνη, οι οποίοι εντόπισαν το συμβόλαιο, καθώς και τον Έφορο κ. Β.Ανδρικόπουλου. Πρόκειται για μία συλλογική επιτυχία, η οποία αποδεικνύει ότι η συνεργασία και η σύμπνοια φέρνει χειροπιαστά αποτελέσματα, τα οποία πιστεύω ότι μπορούμε να πετύχουμε και για άλλα μεγάλα θέματα του Νομού μας. Με επόμενο δελτίο θα ενημερώσω τους κατοίκους του πρώην Δήμου Άσσου Λεχαίου για τον τρόπο υπολογισμού και συμψηφισμού για την προσαρμογή των τελικών χρεώσεων με βάση τα νέα δεδομένα.» 

Τατούλης – Χρυσοχοΐδης «Έργο πνοής ο Ανατολικός Άξονας της Πελοποννήσου»



https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjahgpEqJp2Ixyg-7XR2pMEv5cLvjgyE7p_uKwACxwIij-JE2MJUu8TZQvxIcCfv9IxR0YWM_BoLv694kkO9fcyf14H3Ue57_J4NpnhaNIVjWsE_9jleYJ97-tR1nMdvg2kEaki51gKbXM/s1600/DSC_3486.jpg 
«Κορυφαίο αναπτυξιακό έργο» χαρακτήρισε τον Ανατολικό άξονα της Πελοποννήσου ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατά τη διάρκεια της συνάντησης για την υπογραφή της απόφασης παράλληλης πολιτικής χρήσης του αεροδρομίου της Τρίπολης, τονίζοντας παράλληλα ότι η Πελοπόννησος αποτελεί ένα διαμάντι του Ελληνικού χώρου, με πρωτοφανή εκρηκτική ανάπτυξη σε σχέση με τις άλλες περιφέρειες.
Συγκεκριμένα για τον Ανατολικό άξονα «Κόρινθο – Επίδαυρο – Πόρτο Χέλι – Ναύπλιο – Λεωνίδιο- Κυπαρίσσι – Γύθειο – Αρεόπολη – Στούπα – Καρδαμύλη –Καλαμάτα» ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε ότι «μετά την πρόσφατη επίσκεψή μου στην Πελοπόννησο και τη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη αποφασίστηκε η συνεργασία μας για την κατασκευή του Ανατολικού άξονα της Πελοποννήσου.  Θα συνδέσει ένα από τα ομορφότερα μέρη της Ελλάδος και θα δημιουργήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος και του πρωτογενή τομέα» και ανακοίνωσε ότι έχει ήδη δώσει εντολή στις υπηρεσίες του Υπουργείου για τη γρήγορη συγκρότηση του φακέλου του έργου.
Ο Υπουργός Υποδομών έκανε τέλος αναφορά στο οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου βάσει ενός ολοκληρωμένου σχεδίου με αποτέλεσμα να διαθέτει η Πελοπόννησος πλέον ένα συγκριτικό πλεονέκτημα.  

Συνέντευξη Νίκου Ανδρουλάκη,Γραμματέα της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ στο Βήμα FM 99.5

http://ysterografa.gr/wp-content/uploads/2013/06/Nikos-Androulakis2.jpg
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΠΕ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟ Ρ/Σ «ΒΗΜΑ FM» ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ Ν. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ, Γ. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟ ΚΑΙ Β. ΧΙΩΤΗ
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θα συνομιλήσουμε τώρα με τον κ. Νίκο Ανδρουλάκη, ευρωβουλευτή και Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ. Καλή σας μέρα κ. Ανδρουλάκη.
Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Καλημέρα. Σε μέθυσε η νίκη του Ολυμπιακού, μου φαίνεται.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Η αλήθεια είναι ότι είμαστε λίγο χύμα σήμερα. Σας ζητούμε συγνώμη, αλλά μικρό το κακό. Πού σας βρίσκουμε;
Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Στο Στρασβούργο γιατί έχουμε Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το θέμα της Συρίας και της Ουκρανίας.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δημιουργήσατε πρόβλημα σε μια συνεδρίαση που λείπατε. Βαφτίζατε ένα παιδί λέει και δεν ήσασταν εκεί και έγινε ολόκληρο θέμα, απ’ ό,τι θυμάμαι.
Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Δυστυχώς ο Σεπτέμβρης αυτός είναι μαύρος για τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ. Κάποιοι έχουν μάθει να πολιτεύονται, ανοίγοντας συνεχώς εσωκομματικά θέματα, χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος βέβαια. Αλλά ας κλείσουμε εδώ αυτή τη συζήτηση η οποία ξεκίνησε από την 1η Σεπτέμβρη με την εκδήλωση για τα 40 χρόνια του κινήματος κι ακόμη συνεχίζεται, γιατί δεν πιστεύω ότι αφορά τους πολίτες και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ. Πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε, πώς θα προχωρήσει η κυβέρνηση, πώς θα απαντήσουμε στα θέματα που αφορούν τους πολίτες. Υπάρχουν σημαντικά θέματα, όπως το θέμα με τη Συρία και την Ουκρανία που αφορούν πάρα πολύ την Ελλάδα. Το ζήτημα με την Ουκρανία ειδικότερα, όσο συνεχίζεται θα πλήξει τη δική μας οικονομία, διότι έχουμε ένα σημαντικό εμπορικό ισοζύγιο με τη Ρωσία. Ιδιαίτερα στα αγροτικά προϊόντα.

Γιώργος Δέδες: « Oι αιρετές Περιφέρειες και η ΕΝ.Π.Ε. θα πρέπει να αναδείξουν τον διεκδικητικό τους ρόλο απέναντι στην κεντρική εξουσία.»

 Εμφάνιση ΔΕΔΕΣ.jpgΕμφάνιση ΣΟΥΚΟΥΛΗ - ΒΙΛΙΑΛΗ.jpgΕμφάνιση ΑΛΕΥΡΑΣ.jpg
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 15ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

 Οι εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπων στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.) αποτέλεσαν το πρώτο από τα θέματα της τακτικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου της Δευτέρας 15 Σεπτεμβρίου 2014.
 Η παράταξη της «Δημοκρατικής Πελοποννησιακής Συνεργασίας» συνεργάστηκε σε κοινή κάθοδο με την παράταξη «Πελοπόννησος Οικολογική» και εξελέγησαν για την Γενική Συνέλευση της ΕΝ.Π.Ε. ως τακτικό μέλος ο Γιώργος Δέδες, με αναπληρωματική την Δήμητρα Λυμπεροπούλου.
Ο κ Δέδες στην σύντομη τοποθέτησή του προσδιόρισε τον ρόλο τον οποίο θα πρέπει να κατακτήσει η νέα διοίκηση της ΕΝ.Π.Ε. και τόνισε χαρακτηριστικά: «Σε μια συγκυρία κατά την οποία η κεντρική Κυβέρνηση, το κεντρικό Κράτος προσπαθεί να αφαιμάξει τις αιρετές Περιφέρειες από πόρους και αρμοδιότητες, μέσα σε συνθήκες παρατεινόμενης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, οι αιρετές Περιφέρειες και η ΕΝ.Π.Ε. θα πρέπει να αναδείξουν τον διεκδικητικό τους ρόλο απέναντι στην κεντρική εξουσία.»
Παράλληλα, ο κ. Δέδες τόνισε πως «είναι αναγκαία η μεταφορά πόρων και αρμοδιοτήτων στις αιρετές Περιφέρειες, ώστε να αναλάβουν πρωτοβουλίες, δράσεις και παρεμβάσεις έργων, αναπτυξιακών δομών, αλλά και κοινωνικής αλληλεγγύης, ώστε να αμβλύνουν τις δριμύτατες επιπτώσεις κρίσης».
 Από τα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης του Περιφερειακού Συμβουλίου, σημαντικές υπήρξαν οι τοποθετήσεις της Μαριλένας Σούκουλη και του Παναγιώτη Αλευρά στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού του 2014. Αναφερόμενοι και οι δύο στην πρόταση αναμόρφωσης του προϋπολογισμού, που εισηγήθηκε η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου, επισήμαναν ως ιδιαίτερα αρνητικό το στοιχείο της εξάντλησης των κονδυλίων των πολιτιστικών εκδηλώσεων και των δημοσίων σχέσεων των Περιφερειακών Ενοτήτων Κορινθίας και Αργολίδας στα μέσα σχεδόν του οικονομικού έτους και την εισήγηση της επιπλέον αύξησής τους.
Τόνισαν πως η ζητούμενη αύξηση αυτή, είναι αποτέλεσμα κακού προγραμματισμού από τους Αντιπεριφερειάρχες της προηγούμενης περιόδου των δύο Περιφερειακών Ενοτήτων και διαχείρισης που προσαρμόστηκε αποκλειστικά στις ανάγκες των προεκλογικών τους αγώνων.
 Για τον λόγο αυτό η «Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία» δεν υπερψήφισε την αναμόρφωση του προϋπολογισμού.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Τα Τοπικά Συμβούλια Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj-NKdCbWxQ2VbK6d9CNdvS355cSH8saGXxatziNWX0ctIXIg-XjTjftG-tvEwGDhPDnBfSCTmAbLD5fgt84yWJDInYi6PgH_Upd8dZoQknl50FMcrK7P6fTwD-vZiJcokt_0J_mGkWfGEh/s1600/derveni+1+kor+orizontes.png
Από την 1η Σεπτεμβρίου μαζί με την νέα Δημοτική Αρχή Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης εγκαταστάθηκαν και  τα νέα Τοπικά Συμβούλια στις 36 Δημοτικές Κοινότητες που απαρτίζουν το καλλικρατικό Δήμο της δυτικής Κορινθίας.
Οι συνθέσεις των τοπικών Συμβουλίων και οι εκπρόσωποι των χωριών στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης έχουν εξής:

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ
ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΟΥ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ)
ΜΕΝΤΖΕΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΚΟΝΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΤΣΕΜΠΕΤΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΔΕΡΒΕΝΙ
ΔΕΝΔΡΙΝΕΛΛΗ ΔΙΑΜΑΝΤΩ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ (Πρόεδρος)
ΖΙΟΖΩΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ
ΜΑΝΕΤΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΓΕΛΙΝΙΑΤΙΚΑ
ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ (Πρόεδρος)
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΔΕΔΕ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ

ΔΕΝΔΡΟ
ΝΤΑΦΑΛΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ (ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ)

ΕΛΛΗΝΙΚΟ
ΧΑΡΛΑΥΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ (ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ)

ΕΥΡΩΣΤΙΝΗ ΡΟΖΕΝA
ΒΕΣΚΟΥΚΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΤΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ (Πρόεδρος)

 ΖΕΜΕΝΟ
 ΧΑΤΟΥΠΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ (ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ)

ΘΑΛΕΡΟ
ΛΙΝΑΡΔΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ (ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ)

ΘΡΟΦΑΡΙ
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ)

ΚΑΛΛΙΘΕΑ
ΜΠΑΡΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ (ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ)

ΚΑΜΑΡΙ
ΑΛΟΓΟΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ (Πρόεδρος )
ΤΣΙΠΑΣ ΒΛΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ
ΤΣΙΑΜΗΣ ΒΛΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΚΑΡΥΑ
ΣΑΡΑΝΤΑΥΓΑ ΠΡΟΚΟΠΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ (Πρόεδρος)
ΝΟΥΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΚΟΡΦΙΩΤΙΣΣΑ
ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ (ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ)

ΛΑΓΚΑΔΑΙΪΚΑ
ΤΥΡΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ (ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ)

ΛΟΥΤΡΟ 
ΤΣΟΥΤΣΟΥΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ (Πρόεδρος)
ΠΑΝΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΒΛΑΣΙΟΥ
ΚΑΡΟΥΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

ΛΥΓΙΑ
ΛΑΤΣΙΝΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ (Πρόεδρος)
ΝΙΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ
ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΛΥΚΟΠΟΡΙΑ
ΚΑΝΑΚΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ (Πρόεδρος)
ΚΑΖΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ
ΝΙΑΣΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

ΜΑΝΝΑ
ΤΖΑΒΕΛΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ (Πρόεδρος)
ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΜΑΖΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΤΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ

ΜΕΛΙΣΣΙ
ΑΔΡΑΚΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ (Πρόεδρος)
ΑΔΡΑΚΤΑΣ ΒΛΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ

ΝΕΕΣ ΒΡΥΣΟΥΛΕΣ
 ΚΑΡΑΒΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ (ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ)

ΞΑΝΘΟΧΩΡΙ
ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ ΓΑΒΡΙΗΛ ΤΟΥ ΗΛΙΑ (ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ)

ΠΑΝΑΡΙΤΙ
ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ (Πρόεδρος)
ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥ ΒΛΑΣΙΟΥ
ΜΠΑΖΙΩΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΛΟΥΚΑ

ΠΕΛΛΗΝΗ
ΔΕΜΗΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ (ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ)

ΠIΤΣΑ
ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ (Πρόεδρος)
ΚΑΣΚΑΡΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ

ΠΥΡΓΟΣ
ΒΥΖΑΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΤΟΥ ΗΛΙΑ (Πρόεδρος)
ΚΟΥΣΟΥΛΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΤΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
ΤΥΡΟΒΟΛΑ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ

ΡΕΘΙ
ΚΟΥΖΙΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ (ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ)

ΡΙΖΑ 
ΓΙΑΝΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ (Πρόεδρος)
ΜΠΟΝΑΤΣΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΡΑΛΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ

ΣΑΡΑΝΤΑΠΗΧΟ 
ΜΑΡΑΜΑΘΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ (ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ)

ΣΟΦΙΑΝΑ
ΜΕΝΟΥΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ (ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ)

ΣΤΟΜΙ 
ΓΛΑΡΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ (ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ)

ΣΤΥΛΙΑ
ΠΑΝΟΥΣΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ (ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ)

ΣΥΚΙΑ 
ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ (Πρόεδρος)
ΚΑΤΣΑΡΟΜΗΤΣΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ
ΜΙΧΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΦΑΝΟΥΣ

ΤΡΙΚΑΛΑ, ΑΝΩ ΣΥΝΟΙΚΙΑΣ
 ΚΟΡΔΑΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ (ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ)

ΤΡΙΚΑΛΑ, ΚΑΤΩ ΣΥΝΟΙΚΙΑΣ
ΑΚΡΑΤΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ (ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ)  

ΤΡΙΚΑΛΑ, ΜΕΣΗΣ ΣΥΝΟΙΚΙΑΣ
ΛΑΟΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ (ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ)

ΧΕΛΥΔΟΡΙ
ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ)

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου “πυροβόλησε” για τις καταγγελίες Λαγκάρντ και Τσίπρα

Eyterpi-Koutzamani
Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνηπυροβόλησε” για τις καταγγελίες της Κριστίν Λαγκάρντ και του Αλέξη Τσίπρα περί απειλών που δέχτηκαν, ζητώντας τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.
Η άμεση αντίδραση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου έρχεται μετά τη χθεσινή διαβίβαση σχετικής επιστολής του Υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου προς την Κριστίν Λαγκάρντ, με την οποία ζήτησε από τη Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου περισσότερα στοιχεία αναφορικά με τις καταγγελίες που έκανε πρόσφατα δημοσίως, ότι δέχτηκε απειλές όταν μίλησε για τη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα.
Αντίστοιχες καταγγελίες έκανε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της πρόσφατης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

ysterografa.gr

Η υπόσχεση που έδωσε ο Χατζηνικολάου στους ακροατές

Nikos-Chatzinikolaou-Real

Το ραδιόφωνο του “Real Fm” συμπληρώνει σήμερα 7 χρόνια λειτουργίας, και έχοντας καταφέρει να… αγκιστρωθεί στην πρώτη θέση της ακροαματικότητας, το δημοσιογραφικό “παιδί” του Νίκου Χατζηνικολάου δικαιούται να γιορτάζει.
Ο “Real Fm”μοιάζει να παίζει σήμερα χωρίς αντίπαλο, και ο Νίκος Χατζηνικολάου αξιοποίησε τον χρόνο της σημερινής εκπομπής του για να ευχαριστήσει τους ακροατές, αλλά και να προχωρήσει σε μια υπόσχεση-δέσμευση.
“Θα προσπαθούμε πάντα για την καλύτερη ενημέρωση. Εσείς κάνατε τον σταθμό αυτό πρώτο. Αισθάνομαι σαν να μην πέρασε μια μέρα”, ήταν τα λόγια του Νίκου Χατζηνικολάου, ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί ονομαστικά και να ευχαριστήσει τους συνεργάτες του και τους συντελεστές των εκπομπών του σταθμού.

Κρίσιμη συνάντηση Σαμαρά-Μέρκελ στις 23 Σεπτεμβρίου

angela-merkel-antonis-samaras
Κρίσιμη συνάντηση για το μέλλον του ελληνικού ζητήματος θα έχουν στις 23 Σεπτεμβρίου στο Βερολίνο ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, όπως διέρρευσε σήμερα από τη γερμανική κυβέρνηση.
Η συνάντηση των δυο ηγετών θεωρείται εξαιρετικά κρίσιμη, καθώς έρχεται σε μια συγκυρία κατά την οποία το ζήτημα του ελληνικού χρέους και η διευθέτησή του με τη σύμφωνη γνώμη των δανειστών της Ελλάδας, εισέρχεται στην τελική ευθεία του.
Η ελληνική κυβέρνηση ευελπιστεί σε “καλά νέα”, σε σύντομο χρονικό διάστημα, ώστε να αξιοποιήσει τις εξελίξεις στο εσωτερικό πεδίο, και να επιχειρήσει να αναστρέψει το αρνητικό κλίμα το οποίο έχει διαμορφωθεί στην κοινωνία.

Τι συμφώνησαν η Όλγα και ο Ρώσος πρέσβης

Olga-Kefalogianni

Την ενίσχυση των σχέσεων και τις δυνατότητες περαιτέρω διεύρυνσης της τουριστικής συνεργασίας Ελλάδας και Ρωσίας, συζήτησαν σε συνάντηση που είχαν στο υπουργείο, η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Ρώσος πρέσβης στην Αθήνα κ. Andrey M. Maslov.
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την περαιτέρω ανάπτυξη των θεματικών ενοτήτων στο τουρισμό και την προσέλκυση ρώσων τουριστών. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο θέμα της διακοπής λειτουργίας ρωσικών τουριστικών πρακτορείων. Επισημάνθηκε η ανάγκη να υπάρξουν ασφαλιστικές δικλείδες που θα διασφαλίζουν τόσο τους έλληνες επιχειρηματίες όσο και τους ρώσους επισκέπτες.
Η Όλγα Κεφαλογιάννη αναφέρθηκε στις προσεκτικές κινήσεις που έγιναν από ελληνικής πλευράς για να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις από τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν και στη πολύ καλή συνεργασία που υπήρξε ανάμεσα στις δυο χώρες για το συγκεκριμένο θέμα.
Όπως τόνισε η Υπουργός Τουρισμού, η Ελλάδα αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στη Ρωσική αγορά για τη περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη και επιδιώκει την εμβάθυνση της συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα.
Η Όλγα Κεφαλογιάννη κάλεσε, μέσω του Ρώσου πρέσβη, την υφυπουργό Πολιτισμού της Ρωσίας, αρμόδια για θέματα τουρισμού κυρία Άλλα Μαλίνοβα να επισκεφτεί την Αθήνα στις 23 Οκτωβρίου, με την ευκαιρία της συνάντησης των αρμόδιων για τον τουρισμό υπουργών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου, στον οποίο η Ελλάδα ασκεί την Προεδρία για το τρέχον εξάμηνο.

ysterografa.gr

Ο Κύρτσος… την είπε στους Γερμανούς ευρωβουλευτές

Giorgos-Kyrtsos
Ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Γιώργος Κύρτσος αξιοποίησε την παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο για να ασκήσει σκληρή κριτική στο κόμμα των Γερμανών ευρωσκεπτικιστών “Εναλλακτική για τη Γερμανία”. Ο κ. Κύρτσος υπογράμμισε ότι το τελευταίο διάστημα το συγκεκριμένο κόμμα κλιμακώνει τις επιθέσεις του σε βάρος των χώρων του Νότου και ειδικά της Ελλάδας με το σκεπτικό ότι τα δανειακά προγράμματα υπέρ των υπερχρεωμένων χωρών της Ευρωζώνης καταλήγουν να επιβαρύνουν τους Γερμανούς φορολογούμενους.
Κατά την άποψη του κ. Κύρτσου, οι Γερμανοί ευρωσκεπτικιστές που επικαλούνται τα συμφέροντα των Γερμανών φορολογούμενων «στην πράξη τα βλάπτουν με τις παρεμβάσεις τους». Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ, «εάν η Ελλάδα αφεθεί αβοήθητη από τους ισχυρούς Ευρωπαίους εταίρους να πέσει σε μια μαύρη τρύπα χρέους, οι πρώτοι που θα πληρώσουν το λογαριασμό θα είναι οι Γερμανοί φορολογούμενοι, οι οποίοι θα κληθούν να καλύψουν τις εγγυήσεις για τα δάνεια στην Ελλάδα που έχει δώσει το γερμανικό Δημόσιο».
Σε ό,τι αφορά στην προετοιμασία της Συνόδου κορυφής των κρατών μελών της Ευρωζώνης που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο, ο κ. Κύρτσος υποστήριξε ότι οι εφαρμοζόμενες μεταρρυθμίσεις και η δημοσιονομική αυστηρότητα είναι αναγκαίες για την αντιμετώπιση της κρίσης, δεν οδηγούν όμως αυτόματα στην έξοδο από αυτή. Οι μεταρρυθμίσεις επιβάλλονται για να αντέξει η Ευρωπαϊκή Ένωση στο σκληρό ανταγωνισμό των ΗΠΑ, της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και άλλων ισχυρών ανταγωνιστών. Η δημοσιονομική πειθαρχία είναι αναγκαία προϋπόθεση για την αντιμετώπιση της κρίσης υπερχρέωσης που οφείλεται, σε μεγάλο βαθμό, στην υπερβολική δημοσιονομική χαλάρωση της περιόδου 2000-2009.
Κάλεσε τους ηγέτες της Ευρωζώνης να σκεφθούν δημιουργικά για να υπάρξει μια νέα αναπτυξιακή δυναμική και να ξεκαθαρίσουν τις προτεραιότητές τους για την οικονομία. Θέλουν ένα ισχυρό ή ένα λιγότερο ισχυρό ευρώ; Θέλουν τον πληθωρισμό κοντά στο 0 % ή στο 2% όπως προτείνει ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Ντράγκι, θέλουν αύξηση της ρευστότητας στην ευρωπαϊκή οικονομία και τη λεγόμενη ποσοτική χαλάρωση ή υποστηρίζουν τη νομισματική ορθοδοξία; Η αποσαφήνιση των προτεραιοτήτων σε επίπεδο Συνόδου κορυφής των κρατών μελών της Ευρωζώνης, είναι αναγκαία για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων, υπογράμμισε ο κ. Κύρτσος.

Το ΠΑΣΟΚ… φωνάζει στον Βορίδη

PASOK-Harilaou-TrikoupiΑπό το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την απόφαση του Συνηγόρου του Πολίτη για τις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ΑΜΕΑ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
“Με την απόφαση του Συνηγόρου του Πολίτη για την καταβολή από τον ΕΟΠΠΥ του νοσηλίου – τροφείου των διαμενόντων σε Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) ΑΜΕΑ, δικαιώνονται οι επίμονες προσπάθειες και εκκλήσεις του ΠΑΣΟΚ προς το υπουργείο Υγείας να αποδώσει ο ΕΟΠΠΥ το νοσήλιο-τροφείο στις ΣΥΔ.
Υπενθυμίζουμε ότι στις 5 Αυγούστου, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μ. Κασσής, μαζί και άλλοι βουλευτές, είχαν καταθέσει τροπολογία για να αρθούν οι ενστάσεις του ΕΟΠΠΥ και να εφαρμόσει τον νόμο και την ΚΥΑ, δηλαδή να καταβάλλει τα νοσήλια. Το συναρμόδιο υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας είχε αποδεχτεί την τροπολογία αλλά ο υπουργός Υγείας δεν την είχε κάνει αποδεκτή και είχε δεσμευτεί να την εξετάσει αργότερα.
Μετά την απόφαση του Συνηγόρου του Πολίτη δεν μπορεί να υπάρξει άλλη αναβολή. Καλούμε τον υπουργό Υγείας, κ. Βορίδη, να προχωρήσει στην άμεση επίλυση του θέματος”.

Φεύγουν από το Δημόσιο για να μην τους «πιάσουν» με πλαστά πιστοποιητικά

Το μεγάλο κύμα εξόδου υπαλλήλων που δεν βρίσκονται κοντά σε ηλικία συνταξιοδότησης παρατηρείται από το Δημόσιο Τομέα αποδίδεται στο φόβο επίορκων εργαζόμενων, οι οποίοι αποφασίζουν να αποχωρήσουν πριν βρεθούν αντιμέτωποι με κυρώσεις.

Ενδεικτικά είναι τα παραδείγματα που αναφέρει το Εθνος με δημοσίους υπαλλήλους που φαίνεται να προτίμησαν την έξοδο από τις υπηρεσίες τους από το να βρεθούν με πλαστά πιστοποιητικά. Υπενθυμίζεται πως το 2013, 780 υπάλληλοι αποχώρησαν για ποινικούς ή πειθαρχικούς λόγους.

Διοικητικός μόνιμος υπάλληλος κεντρικής υπηρεσίας υπουργείου, πανεπιστημιακής εκπαίδευσης παραιτήθηκε τον Αύγουστο του 2014. Ο συγκεκριμένος υπάλληλος είχε υποβάλει πλαστό πανεπιστημιακό τίτλο από το εξωτερικό. Είχε ξεκινήσει η διαδικασία για την πειθαρχική του δίωξη.

Διοικητικός υπάλληλος με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου σε δήμο της Αττικής, ο οποίος είχε τελειώσει το λύκειο, διαπιστώθηκε ότι είχε πλαστό τίτλο χειρισμού η/υ. Παραιτήθηκε τον Ιούλιο πριν ξεκινήσει η πειθαρχική και ποινική διαδικασία εναντίον του.

Διοικητικός υπάλληλος ασφαλιστικού ταμείου παραιτήθηκε τον Μάιο του 2014 από αποκαλύφθηκε πως είχε καταθέσει πλαστό πτυχίο.

Υπάλληλος τεχνικής ειδικότητας που εργαζόταν σε νησιωτικό νοσοκομείο παραιτήθηκε τον Μάρτιο του 2014 μόλις διαπιστώθηκε πως έχει πλαστό απολυτήριο λυκείου.

 iefimerida.gr
airetos.gr

Το σχέδιο Μητσοτάκη για χιλιάδες απολύσεις μέσω αξιολόγησης – Πώς ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας διευκολύνει τον υπουργό

Όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστηρίζει ότι μέσω της αξιολόγησης που προωθεί δεν θα απολυθεί κανένας ασφαλώς και δεν το εννοεί. Τουναντίον, στο στενό επιτελείο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης το σχέδιο είναι σαφές και βασικό εργαλείο του είναι ο εν ισχύι δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας (Ν. 3528/2007). Μάλιστα, ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης σε προ μηνών ραδιοφωνική του συνέντευξη δίνοντας τον τόνο είχε υπενθυμίσει τι προβλέπει ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας για τους νεοδιόριστους, τονίζοντας ότι αν δεν αξιολογηθούν θετικά στην πρώτη δοκιμαστική διετία μπορούν να απολυθούν: «Θυμίζω κάτι που έχουμε αμελήσει. Ότι από τον υφιστάμενο Κώδικα και τη νομοθεσία προβλέπεται διετής δοκιμαστική περίοδος στο Δημόσιο. Δεν εφαρμόζεται, όμως, ποτέ και ένα πρώτο βήμα θα ήταν να την εφαρμόσουμε και εάν σ’ αυτήν τη διετία εντοπίσουμε περιπτώσεις υπαλλήλων που δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του Δημοσίου, αυτοί να μην αποκτούν το καθεστώς του μόνιμου δημοσίου υπαλλήλου», είχε πει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Τι προβλέπει όμως το άρθρο 40 του Ν. 3528/2007:

Σφοδρή επίθεση Πρετεντέρη κατά Καραμανλή

Giannis-PretenterisΣφοδρή επίθεση κατά του Κώστα Καραμανλή για την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον πρώην πρωθυπουργό, εξαπολύει ο Γιάννης Πρετεντέρης μέσω του σημερινού άρθρου του στα “Νέα”, υπερασπιζόμενος την ίδια στιγμή την περίοδο Σημίτη.
Ο Γιάννης Πρετεντέρης παίρνει αφορμή από την αντίδραση των καραμανλικών σε όσα είπε εναντίον του Κώστα Καραμανλή ο Κώστας Σημίτης, υπερασπίζεται τον διάδοχο του Ανδρέα Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ… προσπερνώντας τις αναφορές στην περίπτωση Τσουκάτου και το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, και στέκεται στην περίοδο διακυβέρνησης του τόπου από τη Νέα Δημοκρατία, από το 2004 μέχρι το 2009.
“Θύμωσαν λέει διάφοροι καραμανλικοί, επειδή ο Σημίτης είπε σε ένα Συνέδριο ότι η Ελλάδα εκτροχιάστηκε δημοσιονομικά την πενταετία 2004-2009. Και αντί να πιούν ξίδι να τους περάσει ο θυμός, άρχισαν να διακινούν διάφορα ακατάληπτα για το Χρηματιστήριο ή τον Τσουκάτο. Επειδή όμως προσωπικά δεν εκτιμώ τους στόκους (κι ακόμη λιγότερο τους φαύλους στόκους…), να θυμίσω μερικούς αδιαμφισβήτητους αριθμούς, που δεν έχουν καμία σχέση με χρηματιστήρια, ούτε με Τσουκάτους”, σχολιάζει μεταξύ άλλων στο άρθρο του στα “Νέα” ο Γιάννης Πρετεντέρης.
Ο γνωστός αρθρογράφος του Συγκροτήματος Λαμπράκη υποστηρίζει ότι την περίοδο διακυβέρνησης του τόπου από τον Κώστα Καραμανλή, “η νεοδημοκρατική διακυβέρνηση είχε λανσάρει την εξής πατέντα: Έβαζε να δανείζεται το κράτος, για να μοιράζει η κυβέρνηση λεφτά από δανεικά. Και μοίρασε τόσα πολλά, ώστε ακόμη και ο επερχόμενος τότε Γιώργος Παπανδρέου πίστευε ότι… λεφτά υπάρχουν”.

ysterografa.gr

Ο Λακόπουλος αποκαλύπτει γιατί ο Βενιζέλος θέλει να καταργήσει το μπόνους των 50 εδρών

Giorgos-LakopoulosΣτην πρόθεση του Ευάγγελου Βενιζέλου να διεκδικήσει τον σχηματισμό μιας νέας κυβέρνησης συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία μετά τις επόμενες εκλογές, αποδίδει ο Γιώργος Λακόπουλος την εισήγηση του Ευάγγελου Βενιζέλου για αλλαγή του εκλογικού νόμου και κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών προς το πρώτο κόμμα.
Σε άρθρο του στα “Νέα”, ο Γιώργος Λακόπουλος τονίζει ότι μια ενδεχόμενη κατάργηση του μπόνους θα έστελνε μήνυμα ηττοπάθειας στην εκλογική βάση της Νέας Δημοκρατίας από το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ παράλληλα θα λειτουργούσε και αποσταθεροποιητικά, καθώς δεν θα διευκόλυνε τον σχηματισμό βιώσιμης κυβέρνησης μετά τις επόμενες εκλογές.
Σύμφωνα με τον Γιώργο Λακόπουλο, στη σχετική πρόταση αλλαγής του εκλογικού νόμου με κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών για το πρώτο κόμμα, λίγο πριν τις εκλογές, ενυπάρχει κα στοιχείο πολιτικής ανηθικότητας.

ysterografa.gr

Γιατί ο Σαμαράς είπε στον Αβραμόπουλο "πολλά χρόνια θα ζήσεις"...

Antonis-Samaras-Dimitris-Avramopoulos
Η αιφνιδιαστική εμφάνιση του Αντώνη Σαμαρά στη Βουλή και η συζήτηση που είχε χθες με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, στη διάρκεια της οποίας απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, είχε και τις… παρασκηνιακές στιγμές της.
Για παράδειγμα, την ώρα που ο Πρωθυπουργός συνομιλούσε με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας για τις εξελίξεις στην Ευρώπη και τη συγκρότηση της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπό τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, τηλεφώνησε στον Αντώνη Σαμαρά ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. “Πολλά χρόνια θα ζήσεις”, ήταν το άμεσο σχόλιο του Πρωθυπουργού προς τον Έλληνα Επίτροπο.
Το περιστατικό ήταν μια ακόμη αφορμή για να επιβεβαιωθεί η άριστη σχέση των δυο πολιτικών, που ξεκίνησε στη μάχη για τη διαδοχή του Κώστα Καραμανλή στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας το 2009, και συνεχίστηκε σχεδόν αδιατάραχτη αυτά τα πέντε χρόνια.

ysterografa.gr

Ο ΣΥΡΙΖΑ «μπλοκάρει» τον επανέλεγχο των συμβάσεων – Αιχμή του δόρατος δεκαεννέα δήμαρχοι και η Π. Αττικής

Την απόφασή τους να μην επιτρέψουν τον επανέλεγχο των συμβάσεων των υπαλλήλων των Δήμων που απαιτεί ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, καθιστούν σαφή σε κοινή δήλωσή τους  19 Δήμαρχοι της Αττικής. Κοινό τους χαρακτηριστικό ότι εξελέγησαν με τη σημαία του ΣΥΡΙΖΑ.  Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, την Τρίτη σχετική απόφαση θα λάβει το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής μετά από σχετικό αίτημα της Ρένας Δούρου. 
Οι δήμαρχοι κάνουν λόγο για έναν «κατ” ευφημισμό «επανέλεγχο» και, αναλυτικότερα, δηλώνουν τα εξής :
Η προσπάθεια της κυβέρνησης να “γεμίσει” τη “δεξαμενή” των απολύσεων, ώστε να μην παρεκκλίνει ούτε κατ” ελάχιστο των δεσμεύσεών της έναντι της τρόικα βάζει για ακόμη μία φορά στο στόχαστρο την Αυτοδιοίκηση – αυτή τη φορά με τον κατ” ευφημισμό “επανέλεγχο” των συμβάσεων εργασίας που μετατράπηκαν από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.
Επιστρατεύοντας τη συνήθη τακτική της επικοινωνιακής συκοφαντίας κάποιων δήθεν επίορκων, με πλαστά δικαιολογητικά  αλλά και τις ευθείες απειλές δίωξης τόσο των υπαλλήλων όσο και των αιρετών που αρνούνται να συμπράξουν στην περαιτέρω διάλυση των υπηρεσιών των Δήμων, η κυβέρνηση επιχειρεί να αποκρύψει την πραγματικότητα
Η πραγματικότητα είναι ότι η ίδια, όπως και οι προκάτοχοί της, όπως και οι εκλεκτοί του δικομματισμού στην Αυτοδιοίκηση, ευθύνεται για την κατάργηση στην ουσία της μόνιμης απασχόλησης και τη λειτουργία όλων των κρίσιμων υπηρεσιών των Δήμων σχεδόν κατ” αποκλειστικότητα με συμβασιούχους.
Η πραγματικότητα είναι ότι συνεχίζει – δέκα χρόνια μετά την έκδοση του “διατάγματος Παυλόπουλου” – την ταλαιπωρία χιλιάδων εργαζομένων που παρέμεναν επί μακρόν όμηροι της αγωνίας αν θα ανανεωθεί ή όχι η σύμβασή τους, που δούλευαν σκληρά, συχνά απλήρωτοι ή ανασφάλιστοι, και που κατάφεραν μόλις πριν λίγα χρόνια να δικαιωθούν.
Η πραγματικότητα είναι ότι η διαδικασία μετατροπής των συμβάσεων εργασίας από ορισμένου σε αορίστου χρόνου έγινε σύμφωνα με τα κριτήρια που έθετε ο νόμος, με την παρεμβολή αποφάσεων των δημοτικών συμβουλίων και με τον έλεγχο των συμβάσεων από το ΑΣΕΠ.
Η πραγματικότητα είναι ότι – αν ήθελε πράγματι να εντοπίσει τα πλαστά στοιχεία – η κυβέρνηση είχε τον τρόπο είτε δια του ΑΣΕΠ, που έχει στην κατοχή του τους φακέλους όλων των  συμβάσεων που μετατράπηκαν, είτε δια των ίδιων των Δήμων, να βρει και να διώξει παραδειγματικά τις περιπτώσεις αυτές.
Η πραγματικότητα είναι ότι η κυβέρνηση επιδιώκει την από μηδενική βάση και και με αλλαγμένα κριτήρια επανεξέταση των συμβάσεων, ώστε να βρει πρόφαση να προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις.
Η πραγματικότητα, τέλος, είναι ότι η απόλυση χιλιάδων συμβασιούχων και η κατάργηση των θέσεών τους, θα αφήσει τις υπηρεσίες των Δήμων πραγματικά διαλυμένες, αφού σε πολλές περιπτώσεις οι συμβασιούχοι αποτελούν την πλειοψηφία ακόμα και κρίσιμων υπηρεσιών, όπως η καθαριότητα, οι κοινωνικές δομές, οι παιδικοί σταθμοί κ.λπ.
Απέναντι σε αυτή την πραγματικότητα απευθυνόμαστε ανοιχτά και δημόσια, πρώτα απ” όλα στους πολίτες, αλλά και στους εργαζομένους και σε κάθε πολιτική και αυτοδιοικητική δύναμη που ενδιαφέρεται πραγματικά για τις ανάγκες της κοινωνίας και για την επιβίωση της Αυτοδιοίκησης.
Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να αποστείλουμε τα στοιχεία που ζητά το ΥΔΜΗΔ ή να συμπράξουμε με κανέναν τρόπο στη δημιουργία ενός ακόμα μηχανισμού που θα μας μετατρέψει σε διακοσμητικά στοιχεία, αφού χωρίς εργαζομένους δεν θα μπορούμε να προσφέρουμε καμία υπηρεσία προς τους πολίτες μας.
Στεκόμαστε δίπλα στους εργαζόμενους των Δήμων μας, οι οποίοι συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που έχουν ξεκινήσει για το θέμα η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕ-ΟΤΑ, δίνοντάς τους και το σχετικό “εντέλλεσθε” να απέχουν από κάθε διαδικασία που σχετίζεται με την επανεξέταση των συμβάσεων με νέα κριτήρια σύμφωνα με το Ν. 4250/14.
Καλούμε όλους τους αιρετούς να πάρουν δημόσια θέση για το θέμα, στηρίζοντας τους εργαζομένους και την Αυτοδιοίκηση.
Και, τέλος, απευθυνόμαστε στους πολίτες που μας εμπιστεύτηκαν τη διοίκηση των Δήμων τους και τους καλούμε να αναλάβουν και οι ίδιοι πρωτοβουλίες υπεράσπισης του δημόσιου χαρακτήρα των δημοτικών υπηρεσιών, να σταθούν αλληλέγγυοι στον αγώνα τον εργαζομένων και των αιρετών των Δήμων. Γιατί, ειδικά στη σημερινή κοινωνικά κρίσιμη συγκυρία, το να παραμείνουν οι παιδικοί σταθμοί, οι κοινωνικές υπηρεσίες, οι υπηρεσίες καθαριότητας και πρασίνου, οι δομές αλληλεγγύης των Δήμων ανοιχτές, είναι πρώτα και κύρια δικός τους αγώνας.
ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΗΣ            Δ. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ
ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ            Δ. ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
ΓΚΟΤΣΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ                Δ. ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
ΚΑΤΩΠΟΔΗΣ ΑΚΗΣ                  Δ. ΒΥΡΩΝΑ
ΚΑΦΑΤΣΑΚΗ ΤΙΝΑ                    Δ. ΖΩΓΡΑΦΟΥ
ΚΟΝΤΟΣΤΑΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ     Δ. ΚΑΙΣΙΑΡΙΑΝΗΣ
ΛΑΓΟΥΔΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ         Δ. ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
ΜΠΙΡΜΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ         Δ. ΑΙΓΑΛΕΩ
ΡΟΥΣΣΟΣ ΣΙΜΟΣ                       Δ. ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ      Δ. ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ         Δ. ΑΝΩΓΕΙΩΝ
ΝΙΚΟΛΟΥΖΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Δ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ       Δ. ΚΟΖΑΝΗΣ
ΠΟΥΛΟΥ ΓΙΩΤΑ               Δ. ΛΕΒΑΔΕΩΝ
ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ  Δ. ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΚΗΣ     Δ. ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ
ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΜΙΛΤΟΣ   Δ. ΣΚΥΡΟΥ
ΠΟΛΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ      Δ. ΣΦΑΚΙΩΝ
ΣΑΡΧΩΣΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ   Δ. ΤΥΡΝΑΒΟΥ

aftodioikisi.gr

Ο Αντώναρος στο Twitter για τα σενάρια αλλαγής του εκλογικού νόμου

Evangelos-Antonaros-pontium

Μέσω Twitter σχολίασε ο Ευάγγελος Αντώναρος τα σενάρια για αλλαγή του εκλογικού νόμου, που έχουν φουντώσει τις τελευταίες ημέρες.
Ο τελευταίος κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Καραμανλή θεωρεί αδιανόητη μία τέτοια εξέλιξη:
«Όποιος διανοηθεί στην τωρινή συγκυρία να αλλάξει τον εκλογικό νόμο δεν έχει ιδέα τι γίνεται στη κοινωνία και θα πληρώσει τεράστιο τίμημα», έγραψε συγκεκριμένα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Φαήλος στο Twitter: Είμαι ο Δραγασάκης και είμαι καλά!

Failos-Kranidiotis

Αιχμηρός απέναντι στον Γιάννη Δραγασάκη και τις εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία εμφανίστηκε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter, o Φαήλος Κρανιδιώτης.
Ο κ. Δραγασάκης σημείωσε πως οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία κατατίθενται «υπό τη συνθήκη των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών».
Αυτή τη δήλωση σχολίασε ο γνωστός δικηγόρος και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας:
«Το τζάμπα όλα του Αλέξη με ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς; “Είμαι ο Δραγασάκης και είμαι καλά”!» έγραψε ο Φαήλος Κρανιδιώτης.

ysterografa.gr

Συναντήσεις του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων με τους πρέσβεις Ιαπωνίας και Ιράν

 

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης δέχθηκε σήμερα διαδοχικά τους πρέσβεις της Ιαπωνίας κ. Masuo Nishibay Yashi και της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν κ. Behnam Behrouz.
Κατά τις συναντήσεις αυτές επιβεβαιώθηκαν οι πολύ καλές σχέσεις της Ελλάδας και με τις δύο χώρες, σχέσεις που διέπονται από αμοιβαίο σεβασμό μεταξύ λαών οι οποίοι εκπροσωπούν πανάρχαιους πολιτισμούς.

Ημερίδα στο Ε.Κ.Α. Κορίνθου ' οι συνέπειες της κισεις στην Δημόσια Υγεία.."

Φωτογραφία του χρήστη Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Κορίνθου.

Απάντηση στο ΣΥΡΙΖΑ για ΕΝΠΕ από την Λαϊκή Συσπείρωση Πελοποννήσου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί 
Πάει πολύ, με αφορμή τα αποτελέσματα των εκλογών στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου για την ανάδειξη αντιπροσώπων στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) και την εκλογή κομμουνιστή αντιπροσώπου, ο ΣΥΡΙΖΑ να ψέγει το ΚΚΕ. 
Πάει πολύ αυτοί που στηρίζουν τον Καλλικράτη και τον καλπονοθευτικό εκλογικό νόμο, να επικαλούνται την απλή αναλογική στις εκλογές μόνο στα Περιφερειακά Συμβούλια και να ζητούν τη μη αποδοχή, δηλαδή την παραίτηση, του κομμουνιστή αντιπροσώπου. 
 Ό,τι και να λέει ο ΣΥΡΙΖΑ και η παράταξή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, τους ενοχλεί ότι εκλέχθηκε ένας κομμουνιστής σύμβουλος από όλη την Πελοπόννησο στην ΕΝΠΕ. Ήθελαν να μην εκλεγεί ούτε ένας! Είναι σαφές ποιος είναι ο αντίπαλος για τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ. Όσο για τα “δώρα” και τα υπονοούμε της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, τους συνιστούμε να κοιτάξουν τους εαυτούς τους στον καθρέπτη και θα βρούνε απαντήσεις για την Πελοπόννησο αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα. Ο λαός να βγάλει τα συμπεράσματά του. 

ΚΚΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ 

Συνάντηση του Κώστα Κόλλια με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για τις καταστροφές στα αμπέλια

Συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Καρασμάνη είχε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, προκειμένου να τον ενημερώσει για τις καταστροφές που σημειώθηκαν σε αμπελώνες από τις πρόσφατες και αλλεπάλληλες καταρρακτώδεις βροχές.

Σχετικά με το θέμα ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
 «Τις τελευταίες ημέρες ο Νομός μας πλήττεται από σφοδρές βροχοπτώσεις, οι οποίες ήδη έχουν προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές σε επιτραπέζια σταφύλια και σταφύλια που προορίζονται για οίνους Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης. Ιδιαίτερα μεγάλο είναι το πρόβλημα στη Νεμέα, αλλά και σε πολλές περιοχές της κεντρικής και ορεινής Κορινθίας.
Ζήτησα συνάντηση από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Καρασμάνη, ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημά μου. Ήδη τον ενημέρωσα για τις καταστροφές και ζήτησα την προσωπική του συνδρομή για την ταχύτερη δυνατή και δίκαιη αποζημίωση των παραγωγών μας. Επιπλέον, είχα επικοινωνία για το ίδιο θέμα με τον Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Μποτό, από τον οποίο ζήτησα να επισκεφθεί με κλιμάκιο του Οργανισμού τις πληγείσες περιοχές, αίτημα στο οποίο ο κ.Μποτός ανταποκρίθηκε θετικά.
 Θεωρώ ότι εάν η ηγεσία του ΕΛΓΑ έχει ίδια αντίληψη και έρθει σε επαφή με τους παραγωγούς θα σχηματίσει καλύτερη εικόνα και θα ευαισθητοποιηθεί απέναντι στους αγρότες. Αν και είμαι βέβαιος ότι το σκάνδαλο με τις αποζημιώσεις του 2009 δεν πρόκειται να επαναληφθεί, θέλω να επιστήσω την προσοχή στους πληγέντες παραγωγούς ως προς τις προθεσμίες και τις ακριβείς ενέργειες που πρέπει να κάνουν προκειμένου να διασφαλίσουν τις αποζημιώσεις τους.
Τους καλώ άμεσα να ενημερωθούν από τους οικείους δήμους για το χρονοδιάγραμμα των αναγγελιών, ώστε να καταθέσουν εμπρόθεσμα τις αιτήσεις τους. Επίσης, ιδιαίτερη προσοχή συστήνω στους παραγωγούς που προτίθενται να τρυγήσουν τα σταφύλια τους. Υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες για τους μάρτυρες που πρέπει να αφήσουν στο αμπέλι, για τους οποίους πρέπει να συμβουλευτούν τις συνεταιριστικές τους οργανώσεις, και να βεβαιωθούν ότι όλα θα γίνουν σύμφωνα με τις προδιαγραφές που θέτει ο ΕΛΓΑ.
Τέλος, εάν οι παραγωγοί διαθέσουν σταφύλια νωπά ή προοριζόμενα για οινοποίηση ΠΟΠ σε χρήσεις κατώτερης αξίας, να φροντίσουν να έχουν στην κατοχή τους τιμολόγια που να το αποδεικνύουν. Βρισκόμαστε στην κρισιμότερη περίοδο για τα σταφύλια. Όσοι παραγωγοί δεν έχουν προλάβει να τρυγήσουν βρίσκονται σε δεινή θέση. Εάν δεν τρυγήσουν λόγω εκτεταμένων καταστροφών θα χάσουν το εισόδημα μιας ολόκληρης χρονιάς, ενώ όσοι τρυγήσουν είναι βέβαιο ότι δεν θα πετύχουν τις τιμές που θα είχαν αν το προϊόν τους ήταν ανέπαφο. Πιστεύω ότι οι αγρότες μας θα βρουν και το Υπουργείο και τον ΕΛΓΑ στο πλευρό τους και ότι αυτή τη φορά οι αποζημιώσεις θα είναι και γρήγορες και δίκαιες. Ωστόσο θα είμαι στη διάθεση κάθε αγρότη που αντιμετωπίζει τυχόν προβλήματα, και θα παρακολουθώ συνολικά τη διαδικασία μέχρι και ο τελευταίος παραγωγός να λάβει την αποζημίωση που δικαιούται.»

Νέα πολιτική κίνηση ίδρυσε ο Βασίλης Οικονόμου. Η ιδρυτική διακήρυξη του "Δημοκρατικού Σύνδεσμου"


Στην ίδρυση νέας πολιτικής κίνησης προχώρησε ο ανεξάρτητος βουλευτής Αττικής Βασίλης Οικονόμου. Η νέα κίνηση ονομάζεται Δημοκρατικός Σύνδεσμος και στόχο έχει την ανασυγκρότηση του ριζοσπαστικού κέντρου και την επαναφορά του πολιτικού αυτού χώρου σε πλειοψηφία, μαζί με τις μεταρρυθμιστικές δυνάμεις και την ανανεωτική αριστερά.


Η ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

«Δημοκρατικός Σύνδεσμος»

για την συγκρότηση του Ριζοσπαστικού Κέντρου

Το Cirque du Soleil χορεύει για έλληνα τραγουδιστή! [Video]

Το Σεπτέμβριο η διάσιμη ομάδα Cirque du Soleil θα βρίσκεται στην Ελλάδα με την παράσταση "Quidam". Στο μεταξύ εμείς ανακαλύψαμε οτι έχουν "χορέψει" για έναν έλληνα τραγουδιστή.
Ο λόγος για τον θεσσαλονικιό Γιώργο Ψωμιάδη, όπου ερμηνεύει το ιταλικό "Ammore annascunnuto" και στο video του στο you tube η ομάδα του Cirque du Soleil "χορεύει" γι αυτόν, και έχει δεκάδες χιλιάδες χτυπήματα.
Μάλιστα ο ίδιος ο χορευτείς που βλέπουμε στο video. Elijah Brown, σχολίασε στη σελίδα του τραγουδιστή στο facebook λέγοντας:

"Εχείς υπέροχη φωνή. Είναι τιμή μου που χορεύω για τη φωνή σου. Το λάτρεψα. Με έκανε να νοσταλγήσω εκείνες τις μέρες και σχεδόν μου έφερε δάκρυα χαράς. Μία υπέροχη έκπληξη, σε ευχαριστώ! Συνέχισε να ζεις το όνειρο σου, να τραγουδάς από την καρδιά σου και να δινεις χαρά, όπως έδωσες σε μένα απόψε!"
Δείτε το video εδω:

The Power of Music Art


Νέοι άνθρωποι με παλαιοκομματικές τακτικές…



Γράφει ο
Γιώργος Δρακούλης
τ. Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Αχαΐας
Η ΔΕΘ αποτελούσε ανέκαθεν για πολλούς από τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων βήμα παροχολογίας και υποσχεσιολογίας, ενίοτε και λαϊκισμού. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια η πλειονότητα της κοινωνίας αντιλαμβανόμενη πόσο ακριβά πλήρωσε την στήριξη στην όσμωση λαϊκισμού- σοσιαλισμού, κάνει στροφή επιζητώντας λόγους ειλικρινείς από τους πολιτικούς και ιδιαίτερα από την νέα γενιά πολιτικών.

Βέβαια, η νέα γενιά του πολιτικού σκηνικού δεν φαίνεται να είναι αντάξια των προσδοκιών των πολιτών. Παραδείγματος χάρη, ο κ. Τσίπρας. Οι εξαγγελίες του στην ομιλία του στη ΔΕΘ αφορούσαν κάθε άλλο πάρα την πραγματικότητα της χώρας.Aν και νέος προτίμησε να ακολουθήσει παλαιοκομματικές τακτικές, να μοιράσει τα πάντα στους πάντες, να ταχθεί «με όλα και με όλους», υποσχόμενος το «μάνα εξ ουρανού» και εκμεταλλευόμενος την αγωνία των πολιτών για το αύριο.

Το νέο αίμα της πολιτικής, όσο «αμόλυντο» και αν παριστάνει ότι είναι προσπαθεί να γίνει ίδιο και χειρότερο με την προτεραία πολιτική «σήψη». Το πολιτικό πρόγραμμα που παρουσίασε στη ΔΕΘ ο Πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Τσίπρας θύμισε κάτι από «Τσοβόλα δώστα όλα» του Ανδρέα Παπανδρέου και από «λεφτά υπάρχουν» του Γιώργου Παπανδρέου. Κινήθηκε ανάμεσα στον πολιτικαντισμό και στο λαϊκισμό, αυτό που λέει, δηλαδή και ο θυμόσοφος λαός «το τάξιμο δεν χαλάει σπίτια». Μερικά χαρακτηριστικά σημεία από όσα εξήγγειλε είναι ο βασικός μισθός στα 751€, 13η σύνταξη σε 1 εκ. 200.000 δικαιούχους, δωρεάν ρεύμα σε 300.000 νοικοκυριά, εξασφάλιση στέγης, 300.000 νέες θέσεις εργασίας κτλ. Ξέχασε, όμως, να μιλήσει για το βασικότερο, ποια είναι τα χρηματοδοτικά μέσα για την υλοποίηση του προγράμματός του.

Αν και νέος ο κ. Τσίπρας, που θα ήλπιζε κανείς ότι αποτελεί μέρος της πολιτικής ανανέωσης του τόπου, μιμείται ξεπερασμένες πολιτικές τακτικές και ενέργειες που θυμίζουν την δεκαετία του 80’ και τον Ανδρέα Παπανδρέου, που θυμίζουν νοοτροπίες που συντήρησαν τις πολιτικές και κρατικές παθογένειες και που ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για τα σημερινά αδιέξοδα που αντιμετωπίζει η χώρα.

Είναι, όμως, πραγματικά θλιβερό ηλικιακά νέοι άνθρωποι, που διεκδικούν τα ινία της διακυβέρνησης της χώρας να πολιτεύονται με γνώμονα το «αμαρτωλό» παρελθόν, χωρίς να τολμούν να μιλήσουν ειλικρινά και ξεκάθαρα, αλλά πουλώντας μια θολή εικόνα, στην οποία απουσιάζουν ρεαλιστικές πολιτικές προτάσεις, που αφορούν τις επόμενες γενιές. Τέτοιες απαρχαιωμένες αντιλήψεις μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω και σε καμιά περίπτωση δεν μας οδηγούν με σταθερά βήματα μπροστά.
Η Ελλάδα που επιζητάνε οι πολίτες έχει ανάγκη από πρόσωπα που δεν θα κρύβονται, που θα τολμάνε την ειλικρίνεια με όποιο κόστος και που θα εξηγούνε στον κόσμο τι ακριβώς συμβαίνει χωρίς μισόλογα, ανακρίβειες, «θα» και εξωπραγματικές υποσχέσεις. Από πρόσωπα με νοοτροπία δημιουργίας και προόδου και όχι κατεδάφισης. Από πρόσωπα που κοιτάνε με ευθύνη το μέλλον και όχι τη νίκη της κάλπης!

elzoni.gr

Η πατρίδα πορεύεται χωρίς «αυτούς», για πολύ μεγάλα κατορθώματα


Γράφει ο
Χρήστος Πασαλάρης
 
…Και όμως, η πατρίδα θα σωθεί αυτή τη φορά από μόνη της, χάρη στις αξίες που κρύβει μέσα της. Δεν ξέρω αν ο Σαμαράς ή ο Τσίπρας, θα καταφέρουν να την ξαλαφρώσουν από το δημόσιο χρέος της και να τη λυτρώσουν από τα δεσμά της ξενοκρατίας. Εκείνο που ξέρω είναι ότι στα επόμενα 6,5 χρόνια θα έχουν γίνει  πράγματα και θαύματα, στον ευλογημένο τόπο μας, έτσι κι αλλιώς. Και ότι στις 25 Μαρτίου του 2021, στα 200 χρόνια της ανεξαρτησίας, η πατρίδα θα καμαρώνει σαν το πιο λαμπρό αστέρι της Ευρώπης, όποιοι και αν την κυβερνήσουν ως τότε. Εκτός και αν η κατάρα του διχασμού την οδηγήσει, για μια ακόμη φορά στην καταστροφή…

Αντίστροφη μέτρηση για τη Σκωτία

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Ώρα μηδέν για τη Σκωτία και την ύπαρξή της στο Ηνωμένο Βασίλειο;

Μετά από αναρίθμητα γκάλοπ με αντικρουόμενα και διαρκώς αντιστρεφόμενα αποτελέσματα, άλλοτε να υπερισχύει το «ναι» υπέρ της ανεξαρτησίας και άλλοτε το «όχι», μετά από αναρίθμητες επισκέψεις του πρωθυπουργού Κάμερον, στελεχών της κυβέρνησης, προσωπικοτήτων του δημόσιου βίου, των επιχειρήσεων, της Τέχνης, η ώρα της Κρίσεως βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής.

Μέχρι την τελευταία στιγμή, ουδείς μπορούσε να προβλέψει έστω και με μια μικρή ασφάλεια το τελικό αποτέλεσμα.

Η αγωνία κορυφώνεται, καθώς αύριο στήνονται κάλπες, και θα φθάσει στο ζενίθ της όταν αυτές ανοίξουν.

Ερώτηση Χρίστου Δήμα για τα προβλήματα στους παιδικούς σταθμούς και τη διατήρηση της δράσης «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής.»

Τις ενέργειες του Υπουργείου Εσωτερικών προκειμένου τελικώς να αξιοποιηθεί το σύνολο των ευρωπαϊκών πόρων και να διασφαλιστεί φέτος η δωρεάν φιλοξενία σε παιδικούς, βρεφονηπιακούς και ειδικούς σταθμούς όλων των παιδιών που το δικαιούνται ζήτησε να πληροφορηθεί με ερώτησή του ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας.  Ο βουλευτής  της Ν.Δ. επισημαίνει ότι περίπου 22.000 παιδιά των οποίων οι οικογένειες πληρούσαν τα κριτήρια για την δωρεάν φιλοξενία τους βρέθηκαν χωρίς αυτή τη δυνατότητα καθώς από φέτος ορίστηκε πλαφόν που προβλέπει ότι οι δημοτικοί παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί μπορούν να καλύπτουν μόνο το 70% της δυναμικότητάς τους μέσω των κοινοτικών πόρων για την δωρεάν φιλοξενία παιδιών στο πλαίσιο της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής». Παράλληλα, ο κ. Δήμας θέλησε να πληροφορηθεί τις ενέργειες των αρμόδιων Υπουργείων ώστε και με το νέο ΕΣΠΑ (2014-2020) να προβλέπεται η αντίστοιχη πρόνοια για όσες οικογένειες έχουν το δικαίωμα και επιθυμούν να εγγράψουν δωρεάν τα παιδιά τους σε παιδικούς, βρεφονηπιακούς και ειδικούς σταθμούς. 

Συγκεκριμένα στην ερώτηση αναφέρεται:

Μεγαλείο ο Θρύλος, υποκλίθηκε η Ατλέτικο που είδε "αστράκια" στο Καραισκάκη με τον Ολυμπιακό να την... ισοπεδώνει 3 - 2


 Η πρωταθλήτρια Ισπανίας και φιναλίστ της περσινής διοργάνωσης, Ατλέτικο Μαδρίτης υπέκυψε στο Καραϊσκάκη με τον Ολυμπιακό να παίρνει τεράστια νίκη με 3-2 και να βάζει βάσεις πρόκρισης!
Η μεγάλη Ατλέτικο Μαδρίτης, πρωταθλήτρια Ισπανίας και δευτεραθλήτρια στο περσινό Champions League, υπέκυψε στο φλεγόμενο Καραϊσκάκη με τον Ολυμπιακό να παίρνει τεράστια νίκη στην πρεμιέρα των ομίλων με 3-2 και να κάνει αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση!
Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το μεγάλο… μπαμ και «ξέραναν» τους «ροχιμπλάνκος» που υπέκυψαν στον νόμο του Καραϊσκάκης! Μαζουάκου (13'), Αφελάι (31') και Μήτρογλου (73') τα γκολ του Ολυμπιακού. Μείωσαν δυο φορές στο γκολ οι Ισπανοί (38' Μάντζουκιτς, 86' Γκριεζμάν), όμως έφυγαν με άδεια χέρια από τον Πειραιά με τον… Θρύλο της Ευρώπης να την ρίχνει στο καναβάτσο!
http://www.onsports.gr/media/k2/items/cache/83a965ac6177c666666913126340000e_XL.jpg?v=1 
Στο πρώτο ημίχρονο, δυο φορές πήγε η μπάλα προς τα μέσα και τις δύο «έγραψε»… Ο Ολυμπιακός περίμενε την Ατλέτικο και χτύπησε μία από στημένο και μία στην κόντρα κι ευτύχησε να προηγηθεί με 2-0! Ωστόσο, η Ατλέτικο φαινόταν ότι θα σκοράρει, καθώς η δεξιά πλευρά των γηπεδούχων έμπαζε κι ο Μάντζουκιτς δεν έχανε κεφαλιά. Στην 5η του προσπάθεια τελικά, σκόραρε στο 38' κι έβαλε εκ νέου την ομάδα του στο παιχνίδι.
Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν αναγνωριστικό και βγήκε χωρίς φάση, με τον Ολυμπιακό να έχει ένα μακρινό σουτ εκτός εστίας από τον Αμπιντάλ. Ο Ολυμπιακός πάτησε απειλητικά περιοχή στο 12' όμως ο Μιράντα έδιωξε την τελευταία στιγμή σε κόρνερ.
Ωστόσο, από το κόρνερ αυτό ήρθε το γκολ. Οι «ερυθρόλευκοι» εκτέλεσαν με κοντινή πάσα, η μπάλα έφτασε στον Μαζουάκου ο οποίος με ένα ξερό συρτό σουτ από τη γωνία της περιοχής, έστειλε τη μπάλα να περάσει μέσα από πολλά πόδια και να καταλήξει στην αριστερή γωνία του Ομπλακ! Στο πρώτο τέταρτο, οι «ερυθρόλευκοι» με πολλά τρεξίματα κι αλληλοκαλύψεις κυριάρχησαν στο κέντρο και δεν επέτρεψαν στους Ισπανούς να κάνουν παιχνίδι.
Η Ατλέτικο απείλησε για πρώτη φορά στο 18' με τον Μάντζουκιτς να παίρνει κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, όμως η μπάλα έφυγε άουτ, σε μια φάση που τα μπακ του Ολυμπιακού έχασαν τον υψηλόσωμο φορ των «ροχιμπλάνκος».

Οσο περνούσε η ώρα, η ισπανική ομάδα έπαιρνε όλο και περισσότερο γήπεδο, με τον Ολυμπιακό να οπισθοχωρεί και να περιμένει την κόντρα για να χτυπήσει. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι ήταν απειλητικοί, καθώς μέχρι το 25' όσες φάσεις έγιναν στην περιοχή του Ρομπέρτο τις τέλειωσαν, αλλά ευτυχώς για τους Πειραιώτες, που έχασαν τις προσωπικές μονομαχίες, δεν τους στοίχησε.


Και αφού ο Ολυμπιακός έβγαλε «αναίμακτα» την πίεση, χτύπησε στην κόντρα και ευτύχησε να σκοράρει ξανά! Σε μια εξαιρετική αντεπίθεση, ο Τσόρι κινήθηκε από αριστερά, έσπασε στον άξονα στον Μήτρογλου, ο φορ του Ολυμπιακού άφησε τη μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του, ο Γκοντίν στην προσπάθειά του να διώξει έστρωσε τη μπάλα στον Αφελάι, ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Ομπλάκ για να κάνει το 2-0 στο 31' και να βάλει φωτιά στο Καραϊσκάκη, που σείστηκε για δεύτερη φορά!


Τελικά ό,τι δεν έγινε στις προηγούμενες επιθέσεις των Ισπανών, έγινε στο 38'. Η Ατλέτικο βγήκε και πάλι από αριστερά, εκεί που η πλευρά, Μανιάτη, Ελαμπντελαουί «έμπαζε», ο Ανσάλντι έβγαλε ωραία σέντρα κι ο Μάντζουκιτς που κυριαρχούσε στο ψηλό παιχνίδι ξέφυγε ωραία από τα μαρκαρίσματα των Αμπιντάλ, Μαζουάκου και με εξαιρετική κεφαλιά νίκησε τον Ρομπέρτο στο 38' για να βάλει και πάλι τους «ροχιμπλάνκους» στο παιχνίδι.
Το δεύτερο ημίχρονο πήγε όπως το περιμέναμε… Η Ατλέτικο πίεζε κι ο Ολυμπιακός περίμενε… Στο πρώτο 10λεπτο του δευτέρου μέρους οι Ισπανοί έκαναν το ίδιο παιχνίδι. Σέντρες για το κεφάλι του Μάντζουκιτς και… Αγιος ο Θεός. Ωστόσο, δεν έγινε η ζημιά. Ο Ολυμπιακός λοιπόν που έψαχνε την κόντρα βγήκε μπροστά με τον Τσόρι, ο Αργεντινός έσπασε ωραία στον Μήτρογλου, όμως ο «πιστολέρο» δεν βρήκε στόχο στο σουτ που επιχείρησε μέσα από την περιοχή στο 54'.
Στο 57' ο Μίτσελ έβγαλε τον Τσόρι κι έριξε στο ματς τον Φουστέρ για να πιέσει ψηλά τους Ισπανούς και να δυσκολέψει την κυκλοφορία της μπάλας, με τον Ισπανό μεσοεπιθετικό να είναι… μανούλα σ' αυτό το παιχνίδι.
Στο 60' ο Ρομπέρτο είπε «όχι» στον Γκριεζμάν σε σουτ που επιχείρησε μέσα από την περιοχή και στο 62' κατέβασε και πάλι ρολά σε προσπάθεια του ίδιου παίκτη, αυτή τη φορά πραγματοποιώντας απόκρουση με μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας. Ο Μίτσελ έκανε ακόμα πιο ξεκάθαρο το πλάνο του για να κρατήσει το αποτέλεσμα, ρίχνοντας στο ματς τον Εντινγκά αντί του Αφελάι.


Στο 73' ο Μανιάτης έκλεψε τη μπάλα στο χώρο του κέντρου, έσπασε στον Κασάμι, αυτός μπήκε από δεξιά στην περιοχή, πάσαρε συρτά στον Μήτρογλου, ο «πιστολέρο» έβγαλε επιτέλους το... όπλο του και με άψογη… πιρουέτα και τελείωμα κάτω από τα πόδια του Ομπλακ έκανε το 3-1 μέσα σε πανδαιμόνιο! Στο 84' ο Μίτσελ έβγαλε και τον εξαιρετικό και καταλυτικό Κασάμι που «έσκασε» από το τρέξιμο κι έβαλε τον Γιαννούλη για να τρέξει και να πιέσει στον άξονα.


Στο 86 όμως η Ατλέτικο μπήκε ξανά στο ματς, με τον εξαιρετικό από την ώρα που μπήκε, Γκριεζμάν να κάνει το 3-2 από κοντά έπειτα από αδράνεια της άμυνάς των γηπεδούχων. Ο Ολυμπιακός στο υπόλοιπο του αγώνα προσπάθησε να κρατήσει τη μπάλα και να παγώσει το ρυθμό και τελικά τα κατάφερε φτάνοντας σε μια τεράστια νίκη επί της πρωταθλήτριας Ισπανίας και φιναλίστ της περσινής διοργάνωσης βάζοντας τις βάσεις για πρόκριση!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Αμπιντάλ, Μαζουάκου, Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτης, Κασάμι (84' Γιαννούλης), Αφελάι (69' Εντινγκά), Ντομίνγκες (57' Φουστέρ), Μήτρογλου
ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Ομπλακ, Χουανφράν, Ανσάλντι, Μιράντα , Γκοντίν, Γκάμπι (56' Γκριεζμάν), Μάριο Σουάρεζ (Νίγκεθ), Κόκε, Τουράν, Ραούλ Γκαρσία (67' Σέρσι), Μάντζουκιτς