Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Aγιασμός στον Αστέρα Τρίπολης



Πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου  στο γήπεδο ‘’Θεόδωρος Κολοκοτρώνης’’ ο καθιερωμένος αγιασμός για την νέα ποδοσφαιρική χρονιά 2014-2015 για τον Αστέρα Τρίπολης.

Για πρώτη φορά ο αγιασμός πραγματοποιήθηκε από τον Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρο με τη διοίκηση, τους ποδοσφαιριστές και τους προπονητές της ομάδας να παρακολουθούν με πίστη το μυστήριο και να ακούνε ευλαβικά τα λόγια και τις ευχές του Σεβασμιότατου για υγεία και καλή ποδοσφαιρική χρονιά και να φέρουν στη Αρκαδία ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες.
Απευθυνόμενος προς την ομάδα του Αστέρα και με λόγια πατρικά ο Μητροπολίτης, τους συνεχάρη αρχικά για την πρόκριση στον επόμενο γύρο του EUROPALEAGUE και την ανοδική πορεία που έχει κάθε χρόνο η ομάδα, ενώ στη συνέχεια τους ευχήθηκε υγεία, πολλές επιτυχίες τη φετινή χρονιά και νίκη στον επόμενο αγώνα που θα δώσει με την Μάιντς ο Αστέρας στη Γερμανία.
Παρών στην τελετή του αγιασμού ήταν και ο ένας εκ των ιδιοκτητών της ομάδας κύριος Καϋμενάκης και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Γιώργος Μποροβήλος αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη του χάρισε μια φανέλα της ομάδας του Αστέρα με τις υπογραφές των ποδοσφαιριστών.

Η ΜΑΧΗ ΣΤΑ ΔΕΡΒΕΝΑΚΙΑ

Μάχη στα στενά των Δερβενακίων (πίνακας του Θ. Βρυζάκη)
Μία από τις σημαντικότερες μάχες του αγώνα της Ανεξαρτησίας, στην οποία διαφάνηκε η στρατηγική ιδιοφυΐα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.
Στις αρχές Ιουλίου του 1822, ένας νέος κίνδυνος ανεφάνη για την Επανάσταση, με την κάθοδο στην Πελοπόννησο ισχυρής τουρκικής δύναμης υπό τον ικανότατο Μαχμούτ Πασά, γνωστότερο ως Δράμαλη. Ο Σουλτάνος, σε πλεονεκτική θέση μετά την εξολόθρευση του Αλή Πασά, είχε στρέψει την προσοχή του στους επαναστατημένους Έλληνες. Χωρίς να συναντήσει την παραμικρή αντίσταση στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα, ο Δράμαλης με 25.000 άνδρες προέλασε ταχύτατα και στις 6 Ιουλίου στρατοπέδευσε στην Κόρινθο. Βασικός του στόχος ήταν η ανακατάληψη της Τριπολιτσάς και η κατάπνιξη της Επανάστασης στον Μοριά με τη βοήθεια του στόλου, που θα κατέπλεε στον Αργολικό Κόλπο.
Παρακούοντας τους τοπικούς τούρκους ηγέτες, οι οποίοι τον συμβούλευσαν να κάνει ορμητήριό του την Κόρινθο κι έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του, ο Δράμαλης διέταξε τον στρατό του να προελάσει προς το Ναύπλιο για να λύσει την πολιορκία του. Αφού κατέλαβε τον Ακροκόρινθο, έφθασε ανενόχλητος στο Άργος και στρατοπέδευσε έξω από την πόλη στις 12 Ιουλίου. Οι επαναστάτες πιάστηκαν στον ύπνο και δεν μπόρεσαν να υπερασπίσουν τα μεταξύ Κορίνθου και Άργους στενά, από τα οποία διήλθε η τουρκική στρατιά.
Μόλις μαθεύτηκε ότι ο Δράμαλης με τον στρατό του πλησιάζει στο Άργος, επικράτησε μεγάλη σύγχυση στους Έλληνες, ιδιαίτερα μάλιστα όταν πληροφορήθηκαν τη λύση της πολιορκίας του Ναυπλίου. Κυβέρνηση και βουλευτές αναχώρησαν πανικόβλητοι από το Άργος για τους Μύλους και από εκεί στα πλοία.
Τη δύσκολη αυτή στιγμή όρθωσε το ανάστημά του ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο κήρυξε πανστρατιά, ενώ με δραστήρια μέτρα και συντονισμένες ενέργειες κατόρθωσε να περιορίσει τον στρατό του Δράμαλη στην Αργολίδα και να ματαιώσει την πορεία του προς την Τριπολιτσά. Τα μέτρα του Κολοκοτρώνη εστιάστηκαν στην κατάληψη στρατηγικών θέσεων στην Αργολίδα (κυριότερη απ' όλες ήταν η Λάρισα, η αρχαία Ακρόπολη του Άργους) και στην τακτική της «καμμένης γης» που εφάρμοσε, δημιουργώντας οξύ επισιτιστικό πρόβλημα στους εισβολείς.
Ο Δράμαλης δεν μπορούσε να προχωρήσει προς την Τριπολιτσά χωρίς να έχει εξασφαλισμένα τα νώτα του. Έχασε πολύτιμο χρόνο με την πολυήμερη πολιορκία του φρουρίου του Άργους και οι άνδρες του εγκλωβίστηκαν εκεί, έχοντας εξαντλήσει τα αποθέματα τροφών τους και χωρίς να έχουν δυνατότητα ανεφοδιασμού. Συνειδητοποιώντας τη δύσκολη κατάσταση, ο Δράμαλης αποφάσισε να επιστρέψει στην Κόρινθο, ελπίζοντας σε βοήθεια από τον Χουρσίτ Πασά της Λάρισας, τον Γιουσούφ Πασά της Πάτρας ή από τον στόλο.
Το σχέδιο υποχώρησης του Δράμαλη έγινε αντιληπτό από τον Κολοκοτρώνη και παρά τις διαφωνίες των προκρίτων, έσπευσε να καταλάβει τις στενές διαβάσεις που οδηγούσαν από το Άργος στην Κόρινθο, με 2.500 άνδρες. Δεν θα άφηνε για δεύτερη φορά τις στενωπούς αφύλακτες, όπως είχε γίνει κατά την προέλαση του Δράμαλη.
Στις 26 Ιουλίου 1822 στα στενά των Δερβενακίων, κοντά στη Νεμέα, οι Τούρκοι υπέστησαν δεινή ήττα, χάνοντας πάνω από 3.000 άνδρες. Στη μάχη εκτός του Κολοκοτρώνη διακρίθηκαν ο Δημήτριος Υψηλάντης, ο Παπαφλέσσας και ιδιαιτέρως ο Νικήτας Σταματελόπουλος, γνωστότερος ως Νικηταράς, που έλαβε το προσωνύμιο Τουρκοφάγος Ο Δράμαλης και οι εναπομείναντες άνδρες του προσπάθησαν να διαφύγουν την επομένη από την κλεισούρα του Αγιονορίου. Όμως, ο Νικηταράς, ο Υψηλάντης και ο Παπαφλέσσας ήταν κι εκεί για να προκαλέσουν νέες βαριές απώλειες στον Δράμαλη στις 28 Ιουλίου.
Ο υπερήφανος στρατηλάτης, που είχε αρκετές συμπάθειες μεταξύ των ελλήνων οπλαρχηγών για το ήπιο του χαρακτήρος του και τις ικανότητές του, ήταν ένα ανθρώπινο ράκος, αναλογιζόμενος τις συνέπειες από την οργή του Σουλτάνου. Με τα υπολείμματα του στρατού του έφθασε στην Κόρινθο, όπου στα τέλη Οκτωβρίου πέθανε από την απογοήτευσή του. Ο θριαμβευτής Κολοκοτρώνης ανακηρύχθηκε από την Κυβέρνηση Αρχιστράτηγος της Πελοποννήσου, κατ' απαίτηση των οπλαρχηγών. Η Επανάσταση όχι μόνο είχε διασωθεί, αλλά είχε αποκτήσει ισχυρά θεμέλια, χάρη στο σχέδιο και την τακτική του Γέρου του Μοριά.

Οι ήρωες του ΄21 όπως δεν τους έχετε ξαναδεί!


H Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, ο Γεώργιος Καραϊσκάκης, και ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης αποτυπώνονται σε μπλούζες του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος (ΠΛΙ) και 'οπως αναφέρει ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, σας περιμένουν να τις αγοράσετε και να πρωτοτυπήσετε!!!
Οι τρεις μας ήρωες επαναστατούν…και πάλι…στα νέα μπλουζάκια της ομάδας Greecerevisited – Wedesign. Μία ενδιαφέρουσα ιδέα, εκτελεσμένη με μια σύγχρονη προοπτική.
Αντιστέκεστε…ακόμα;
Υποχωρήστε…στο πωλητήριο του ΠΛΙ!
 Το κτίριο που στεγάζεται το Μουσείο του Ιδρύματος βρίσκεται στην οδό Βασ. Αλεξάνδρου 1 και Σοφρώνη, στο Ναύπλιο. ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ:
Καθημερινά: 09.00-14.30 (εκτός Τρίτης)
Κλειστά: 1η και 6η Ιανουαρίου, Πάσχα, 1η Μαΐου, Χριστούγεννα
email:pff@otenet.gr(link sends e-mail)
Τηλ:27520 28947


Ελεύθερος ο Αλέξης Σιώζος από τον Πανκαμαριακό


Παρελθόν ο Σιώζος από τον ΠανκαμαριακόΠαρελθόν από την ομάδα του Πανκαμαριακού, αποτελεί  ο Αλέξης Σιώζος που πλέον ελεύθερος αναζητεί τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.
Ο μέχρι χθες επιθετικός του Καμαρίου, αγωνίστηκε συνολικά δέκα χρόνια στο σύλλογο, έχοντας ενδιάμεσα φορέσει και τη φανέλα των Πέλοπα Κιάτου και Ηρακλή Ξυλοκάστρου, έλυσε τη συνεργασία του με την ομάδα και ήδη εξετάζει το που θα αγωνίζεται τη νέα περίοδο.
Παίκτης με αίσθηση του γκολ, ενώ μπορεί να αγωνιστεί και ως αριστερός ή δεξιός χαφ, κάτι που μπορεί να αποφασίσει ο εκάστοτε τεχνικός.
.

ΥΠΟ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ

ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΜΕΛΩΝ Δ.Σ)‏

Ένα χρόνο πριν, τον Ιούλιο του 2013, μια ομάδα ατόμων, με μοναδικό κίνητρο την αγάπη για τον τόπο μας και την ομάδα του Νομού μας, πήραμε στα χέρια μας την τύχη της ομάδας της Κορίνθου.
Η κατάσταση που βρισκόταν η ομάδα τόσο αγωνιστικά όσο και οικονομικά ήταν αποκαρδιωτική. Μέσα σε χρονικό διάστημα 20 ημερών καταφέραμε να χτίσουμε από την αρχή, μια ομάδα σε αγωνιστικό επίπεδο κάνοντας 24 μεταγραφές παικτών αλλά και σε οργανωτικό επίπεδο βάζοντας σε τάξη το διοικητικό χάος που επικρατούσε μετά την άτακτη φυγή του κου Μπεθάνη.
Έτσι δημιουργήσαμε ένα αξιόμαχο σύνολο και συμμετείχαμε στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας. Δυστυχώς τα οικονομικά βάρη των παρελθόντων ετών και ο αυξημένος αριθμός των ομάδων που υποβιβάζονταν, δεν μας επέτρεψε να επιτύχουμε το στόχο μας, που ήταν η παραμονή της ομάδας στην κατηγορία.
Σεβόμενοι την ιστορική ομάδα της Κορίνθου και τους φιλάθλους της που την λατρεύουν, αναλαμβάνουμε το μέρος της ευθύνης που μας αναλογεί.
Στην τακτική Γ.Σ του σωματείου ςπροτείναμε τη συγχώνευση της ομάδας με άλλη ομάδα της ίδιας κατηγορίας, διατηρώντας το όνομα, τα χρώματα και την έδρα της ομάδας της Κορίνθου, κάτι ανάλογο με αυτό που έγινε το 1999. Κάναμε την πρόταση αυτή γιατί πιστεύαμε και συνεχίζουμε να πιστεύουμε, ότι με τον τρόπο αυτό η ομάδα θα απαλλασσόταν από τα δυσβάστακτα οικονομικά χρέη των προηγούμενων ετών που λειτουργούν σαν βαρίδια στην οποία προσπάθεια ανάκαμψης και ταυτόχρονα θα άνοιγε το δρόμο μιας νέας προσπάθειας αναγέννησης της ομάδας με συμμετοχή νέων και οικονομικά ισχυρών φιλάθλων στη διοίκηση μιας ομάδας «καθαρής» από οικονομικά βάρη και εξαρτήσεις του παρελθόντος.
Η πρότασή μας αυτή συνάντησε σφοδρές αντιδράσεις από μερίδα αθλητικών παραγόντων, οι οποίοι μας κάλεσαν να παραιτηθούμε από την διοίκηση της ομάδας.
Στην ψηφοφορία που ακολούθησε, υπερψηφίστηκε η πρόταση συγχώνευσης, από την Γ.Σ με μικρή πλειοψηφία.
Με μοναδικό σύμβουλο την αγάπη για την ομάδα και μην επιθυμώντας να διχάσουμε τους φιλάθλους, δημιουργώντας έτσι περισσότερα προβλήματα στην ήδη ταλαιπωρημένη ομάδα, οδηγηθήκαμε στην απόφαση να υποβάλλουμε τις παραιτήσεις μας από το Δ.Σ, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε νέα μέλη να υπηρετήσουν την αγαπημένη μας ομάδα.
Θα είμαστε πάντα κοντά στην ομάδα σαν απλοί φίλαθλοι και θα παρέχουμε τις γνώσεις μας και την εμπειρία μας, εφόσον μας ζητηθεί, στη νέα διοίκηση.
«Πάντα εκκαλύπτων ο χρόνος εις το φως άγει» Σοφοκλής
(μετ. ο χρόνος αποκαλύπτει τα πάντα και τα φέρνει στο φώς)

Κόρινθος, 23-07-2014

Ο Πρόεδρος του ΔΣ
Μ. Σταματάκης

Τα μέλη του ΔΣ
Γ. Κωστήρης
Γ. Μουρούτσος
Γ. Φουρναράκης
Γ. Φιλιπακόπουλος
Γ. Χριστοδούλου
Η. Μπερδούσης
Θ. Μάρκου

«Στα κάγκελα» οι καναλάρχες στην Πελοπόννησο λόγω … Digea (VIDEO)

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhQCerx3i-CeBXHLnD30-dyxrb2LdtIyLFmXj8fCIksjlKz3mlvrmHvdnN3odvnIBEs6Hz8iz3TDwXwGMiNwLqID01ELp3_xa6Kp06U0PqZzOMPG221CatbyLgp6XscIz4ORufphr_lepeb/s1600/DSC_0002_zps9a734da3.jpghttps://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgBE6-rPm-ZS5f3yRoCrLforue2voZwAEXCwNA7hgH7j9nYhqaZfVIkXwxhYsGe7ZjA0W2qmiANPAjNK-7ZThrZBo8cHjeOWKQtCiqwMRcDgWqnaFEJSW3YtL_M0GTEIRrtpvncuL4VD6B9/s1600/1_zps7f06d2cd.jpg
Ανάστατοι είναι οι ιδιοκτήτες των 16 τηλεοπτικών σταθμών που εκπέμπουν από τη Digea στην Πελοπόννησο. Την Παρασκευή το μεσημέρι, εξέφρασαν τις αγωνίες τους για το μέλλον των επιχειρήσεων τους, μετά την μετάβαση τους στην ψηφιακή εποχή, κατά τη διάρκεια συνάντησης που έγινε στα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη.
Η συνάντηση έγινε παρουσία του Μενέλαου Δασκαλάκη (γενικός γραμματέας τηλεπικοινωνιών και ταχυδρομείων) και του Ιωάννη Παναγιωτόπουλου (γενικός γραμματέας μέσων ενημέρωσης). Ο Μ. Δασκαλάκης κατά την εισήγηση του μεταξύ άλλων ανέφερε ότι "είναι τεχνικό - τεχνολογικό και θεσμικό το ζήτημα. Τα πρώτα πράγματα που μας απασχόλησαν για τη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή είναι το εύρος κάλυψης κάθε τηλεοπτικού σταθμού, η διαμόρφωση κατανομής συχνοτήτων, το κόστος ανάπτυξης του δικτύου, η περιοχή κάλυψης και ο αριθμός των καναλιών. Θέλουμε να υπάρχουν περιφερειακά κανάλια, η μετάβαση σε γενικές γραμμές στην Πελοπόννησο πήγε καλά, υπάρχουν προβλήματα αλλά λιγότερα απ' αυτά που περιμέναμε. Η εθνική επιτροπή τηλεπικοινωνιών και ταχυδρομείων έχει ορίσει τις τιμές για κάθε περιοχή και κάθε ζώνη. Ο πάροχος ήδη έχει προβεί σε έκπτωση αυτού του κόστους, είναι ρυθμιζόμενο και επανεξετάζεται όταν πρέπει. Η υποχρέωση του παρόχου είναι να κάνει κάλυψη κατά 95% του πληθυσμού, η ΝΕΡΙΤ έχει υποχρέωση να καλύπτει το 98% επειδή είναι εθνικός φορέας. Βέβαια υπάρχουν κάποιες περιοχές που είναι "λευκές", δεν έχουν σήμα δηλαδή, είμαστε η πιο δύσκολη περιοχή, οι Δήμοι θα πρέπει να καλύψουν δαπάνες. Λένε ότι δεν μπορούν γιατί δεν έχουν κωδικούς, θα δούμε μήπως υπάρξει μια τροπολογία που θα τους δώσει αυτή τη δυνατότητα.
Για την Πελοπόννησο χρειάζονται 65 αναμεταδότες, που στοιχίζει 10-15 χιλιάδες ευρώ ο καθένας. Αυτά είναι τα χρήματα που θα πρέπει να καλυφθούν από τους δήμους. Κατά τη μεταβατική αυτή φάση δεν έχουμε πλήρη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή. Δεν έχει γίνει το οριστικό switc off. Αυτό θα γίνει μέχρι το τέλος Νοέμβρη. Υπάρχουν κέντρα εκπομπής με προβλήματα (πχ Όσιος Πατάπιος, Σμέρνα, Φραγκοπήδημα) και πολλά προβλήματα αντιμετωπίζει και η Αργοναυπλία".
Τεχνικοί - εκπρόσωποι καναλιών αναφέρθηκαν σε τεχνικής φύσεως θέματα που δεν τους επιτρέπουν να εκπέμπουν κανονικά. Τόνισαν ότι θα πρέπει να τεθούν τεχνικές προδιαγραφές για να είναι τυπικοί και αυτοί με τις υποχρεώσεις τους.
Τι συμβαίνει με το κόστος; Αν μειωθούν οι πάροχοι, το κόστος θα ανέβει και θα επιβαρυνθούν τα υπόλοιπα κανάλια, αλλά και το αντίστροφο (πράγμα απίθανο, να αυξηθούν δηλαδή τα κανάλια).
"Το μοντέλο αυτό λαμβάνει υπόψη τον πληθυσμό και όχι την γεωγραφική κάλυψη. Η Αττική, η Πελοπόννησος και η Θεσσαλονίκη έχουν περισσότερο πληθυσμό και πληρώνουν περισσότερα χρήματα στη digea. Οι συμβάσεις που υπογράφονται είναι μεταξύ σας (digea και καναλιών). Το πως θα διασφαλίσετε, ώστε η έκπτωση να μην εξαρτάται από την απόλυτη τιμή αλλά από την εκάστοτε απόλυτη τιμή είναι θέμα σύμβασης. Η τιμή αυτή έχει βγει με βάση τον προϋπολογισμό που έχει κάνει ο πάροχος (φάσμα, υποδομή, λειτουργικά), για τα οποία θα πρέπει να υπάρχουν τιμολόγια" πρόσθεσε ο Μ. Δασκαλάκης.
Ο κ. Φελούρης (εκπρόσωπος του "ΕΛΛΑΔΑ") είπε ότι "η απόφαση για να εισαχθούμε στην ψηφιακή εποχή ήταν πολύ άμεση και δεν είχαμε ιδέα καταρχήν τι σημαίνει ψηφιακή. Το κοστολόγιο είναι υπερβολικό και δε μπορούμε να διεκδικήσουμε διαφημίσεις σε όλους τους νομούς". Πρότεινε να δοθεί στα κανάλια μια χαριστική περίοδος (πχ 6 μήνες) για να προσαρμοστούν γιατί σε αυτή τη φάση δεν μπορούν να εκπέμψουν σε όλες τις περιοχές. "Ευτυχώς που μπαίνουμε στην ψηφιακή εποχή αλλά το κοστολόγιο μας φοβίζει μήπως αναγκαστούμε να κλείσουμε τις επιχειρήσεις μας" συμπλήρωσε.
Ο Γιώργος Δρίτσας (εκπρόσωπος του DRtv) ενημέρωσε ότι έχει στείλει εξώδικο στη digea για τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί και υποστήριξε ότι "σκοπός τους είναι να μας κλείσουν, συμπιέζουν τα κανάλια και παγώνει η εικόνα, το θέμα είναι καθαρά εμπορικό, ζητάνε πολλά χρήματα χωρίς να μπορούμε να παίξουμε κανονικά, να τα δώσουμε αλλά να έχουμε και την ανάλογη ποιότητα. Τα προβλήματα στην Αργολίδα παραμένουν. Γιατί δεν έγινε μια δοκιμαστική περίοδος; Χρησιμοποιείται η υπάρχουσα υποδομή ενώ η κοστολόγηση αφορά νέο δίκτυο"!
Η Νίνα Κασιμάτη (εκπρόσωπος του AXION) έθιξε το θέμα της ποιότητας του προγράμματος, θέτοντας χαρακτηριστικά το ερώτημα "το telemarketing είναι η αναβάθμιση;"
Ο Άγγελος Δρίτσας (από το ΜΑΧ) σε έντονο ύφος δήλωσε ότι "μας έχετε αναγκάσει να γινόμαστε ζητιάνοι στους δημάρχους και στους προέδρους για να βάλουμε έναν αναμεταδότη ψηλά και να πιάνει πιο μακριά το κανάλι μας. Η περιφέρεια θα πρέπει να μας στηρίξει, παίζονται βίντεο στο youtube από τη μυθική Πελοπόννησο, εμείς τι ρόλο παίζουμε; Διατίθενται τεράστια κονδύλια για spot. Οι περισσότεροι δεν έχουμε πληρώσει τον IP. Να μας βοηθήσει ο κ. Τατούλης". Στο σημείο αυτό υπήρξε έντονη αντιπαράθεση με την αντιπεριφερειάρχη Ντίνα Νικολάκου, για θέματα κατανομής των χρημάτων στα μέσα μαζικής ενημέρωσης της περιφέρειας.
Ο Ι. Παναγιωτόπουλος υποστήριξε ότι "θα πρέπει να αναζητήσετε λύσεις marketing, να συνεργαστείτε μεταξύ σας, ο καινούριος χώρος δίνει ευκαιρίες και προοπτικές".
Τέλος μίλησε για χρηματική στήριξη των καναλιών μέσω προγράμματος ΣΕΣ.
Ο κ. Δασκαλάκης τέλος τόνισε ότι "δεν είναι υποχρεωμένος κανένας να έχει κανάλι, δεν είναι υποχρέωση του κράτους να κάνει τις επιχειρήσεις κερδοφόρες, αυτό είναι θέμα των επιχειρηματιών, το δημόσιο αποφάσισε να μην δίνει δωρεάν χρήση φάσματος. Ξέρουμε ότι θα έχετε ένα κόστος παραπάνω αλλά θα έχετε ποιότητα. Αν δουλεύατε σοβαρά και νόμιμα είχατε κόστος και πριν τη DIGEA. Αυτοί που δεν δούλευαν έτσι έχουν πρόβλημα τώρα".
Εκπρόσωποι υπήρξαν από τα εξής κανάλια: ORT, BEST, ΕΛΛΑΔΑ, DR, ΑΡΚΑΔΙΚΗ, ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ, MAX, AXION, ΗΛΕΚΤΡΑ.
Βάσω Παπαδοπούλου
kalimera-arkadia.gr

Ανάμνηση το εφάπαξ των στρατιωτικών! Τι “κρύβει” νομοσχέδιο

Ανάμνηση το εφάπαξ των στρατιωτικών! Τι “κρύβει” νομοσχέδιο
 Το άρθρο 221 στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας “κρύβει” μεγάλο θέμα για το εφάπαξ των στρατιωτικών.
Με απλά λόγια το συμπέρασμα είναι ένα: το εφάπαξ των στρατιωτικών σε λίγα χρόνια θα αποτελεί ανάμνηση! Γιατί θα συμβεί αυτό;
 Το κείμενο που ακολουθεί είναι αποτέλεσμα συνεργασίας ομάδας στρατιωτικών που μελέτησαν τις παραγράφους 4 και 5 του “μυστήριου” άρθρου 221 του νομοσχεδίου. Ήταν απαραίτητη αυτή η συνεργασία και η έρευνα γιατί είναι -προφανώς σκοπίμως- τόσο ακατανόητα γραμμένα ώστε η “μετάφραση” είναι απαραίτητη.

Οι επίμαχες παράγραφοι 4 και 5 του παραπάνω άρθρου:

ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ - ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ

http://cdn.animalpolitico.com/files/israel_gaza.jpg
Αυτές τις μέρες γίνεται μια από τις μεγαλύτερες σε μίσος και μένος γενοκτονία του άμαχου παλαιστινιακού λαού.
Και εμείς ο Δυτικός κόσμος τι κάνουμε; Παρακολουθούμε απαθείς την σφαγή γυναικών και παιδιών. Το ίδιο κάνει και η κυβέρνησή μας.......
Η δημοκρατική και ευαίσθητη κυβέρνηση όλων των Ελλήνων.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μας που είναι; Ακούσατε κάτι; Είδατε μια ανακοίνωση έστω για στάχτη στα μάτια του κόσμου; Φαίνετε πως η συνεργασία στα "οικόπεδα" του πετρελαίου έχει θολώσει το μυαλό μας και την ανθρωπιά μας. ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ.
Και δυο φορές ντροπή στην ηγεσία αυτού του τόπου.                                                                                                                                                
ΙΩΑΝΝΗΣ  Δ  ΜΕΝΤΖΕΛΙΔΗΣ

"Στο Νήμα" με τον Αλέξη Τσίπρα. Οι δημιουργοί του ντοκιμαντέρ μιλούν στα "Υστερόγραφα"

tsipras3

Πολλοί έσπευσαν να τους κατηγορήσουν για προπαγάνδα. Τους κόλλησαν την ταμπέλα του «ΣΥΡΙΖΑίου» και δεν ασχολήθηκαν με το περιεχόμενο του ντοκιμαντέρ «Στο Νήμα», που… ακολούθησε για έναν ολόκληρο χρόνο τον Αλέξη Τσίπρα σε κάθε του βήμα.
Από τη μεριά τους, πάντως, ο Αλέξανδρος Παπανικολάου και η Έμιλυ Γιαννούκου, δεν ενοχλούνται. Οι δημιουργοί του ντοκιμαντέρ είναι πεπεισμένοι πως έχουν καταγράψει με την κάμερά τους μία ιδιαίτερα κρίσιμη για τη χώρα περίοδο και φυσικά μία από τις σπουδαιότερες εκλογικές αναμετρήσεις. Αυτή του Ιουνίου του 2012.
Ο Αλέξανδρος Παπανικολάου μιλάει ...  Περισσότερα  & video στα «Υστερόγραφα»

Ο Γιώργος ξαναπαίρνει το ΠΑΣΟΚ... μέσω Ανδρέα

Evangelos-Venizelos-George-Papandreou11

Κυκλωτικές κινήσεις που οδηγούμν στην ευθεία αμφισβήτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου, σχεδιάζει ο Γιώργος Παπανδρέου, στο περιθώριο και των επετειακών εκδηλώσεων της 3ης του Σεπτέμβρη.
Όπως αποκαλύπτει σε σχετικό ρεπορτάζ της η εφημερίδα “Real News”, ο πρώην πρωθυπουργός και τέως αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, προγραμματίζει εκδηλώσεις και ομιλίες σε όλη την Ελλάδα, στο περιθώριο της συμπλήρωσης 40 ετών από την ίδρυση του Κινήματος από τον Ανδρέα Παπανδρέου, την 3η του Σεπτέμβρη του 1974.
Οι κινήσεις του Γιώργου Παπανδρέου βρίσκονται εκ των πραγμάτων στο μικροσκόπιο της Χαριλάου Τρικούπη, καθώς το σημερινό ΠΑΣΟΚ μοιάζει εξαιρετικά εξασθενημένο ως πολιτικός φορέας, και ο γιος του ιδρυτή του διατηρεί ισχυρές εφεδρείες στην κομματική και κοινωνική βάση.
Σημειώνεται ότι η δραστηριοποίηση του Γιώργου Παπανδρέου συμπίπτει χρονικά με τη διεξαγωγή Συνεδρίου για την Κεντροαριστερά, που είναι εξαιρετικά πιθανό να οδηγήσει στην αλλαγή ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.

Χατζηνικολάου: Η Μεταπολίτευση... χρεοκόπησε

Nikos-Chatzinikolaou

Την άποψη ότι η Μεταπολίτευση… χρεοκόπησε, διατυπώνει με άρθρο του στη “Real News” ο Νίκος Χατζηνικολάου.
Ο εκδότης της εφημερίδας επισημαίνει με νόημα ότι η Δημοκρατία στην Ελλάδα είναι σήμερα σοβαρά τραυματισμένη, και πρέπει να γιατρευτούν οι πληγές της.
Η δημοκρατία μας είναι σοβαρά τραυματισμένη και πρέπει ταχύτατα να γιατρέψει τις πληγές της. Απαιτείται επειγόντως μια νέα, ριζική “μεταπολίτευση”.
Η προηγούμενη, δυστυχώς, χρεοκόπησε… Απαιτείται, λοιπόν, επειγόντως επανεκκίνηση!
Και αφού οι πολιτικοί ολιγωρούν, ας την επιβάλουν οι πολίτες!”, σημειώνει μεταξύ άλλων στο άρθρο του στη “Real News”, ο Νίκος Χατζηνικολάου.

ysterografa.gr

Ο Άρης μεταξύ Α’ και Β’ Αθηνών

Aris-Spiliotopoulos

Μια δύσκολη απόφαση φαίνεται ότι καλείται να πάρει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, αναφορικά με την εκλογική περιφέρεια στην οποία θα είναι υποψήφιος στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.
Επί σειρά πολλών ετών βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Β’ Αθηνών, και μάλιστα με πολυπληθές ακροατήριο, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος παραιτήθηκε από τη Βουλή για να είναι υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές.
Το εγχείρημά του είχε άδοξη κατάληξη, και σήμερα ο Άρης Σπηλιωτόπουλος προετοιμάζει μεθοδικά το πολιτικό comeback του.
Το ερώτημα είναι αν θα επιλέξει και πάλι τη Β’ Αθηνών, ή αν αυτή τη φορά θα κάνει το μεγάλο βήμα της “μετακόμισης” στην Α’ Αθηνών, γνωρίζοντας ωστόσο ότι η συγκυρία είναι εξαιρετικά δύσκολη, καθώς στην περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία είναι δεύτερο κόμμα, στην Α’ Αθηνών θα εκλέξει πιθανότατα μόλις δυο βουλευτές, με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και την Όλγα Κεφαλογιάννη να φαντάζουν ακλόνητα φαβορί.

(Και) ο Λοβέρδος βλέπει πρόωρες εκλογές

Evangelos-Venizelos-Andreas-Loverdos

Την προοπτική των πρόωρων εκλογών, λόγω του κλίματος που διαμορφώνεται και της αδυναμίας συγκρότησης προεδρικής πλειοψηφίας από τη σημερινή Βουλή, “έδειξε” και ο Υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.
Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ με τον Γιώργο Αυτιά, ο Ανδρέας Λοβέρδος ανέλυσε τα εμπόδια που κατά τη γνώμη του θα πρέπει να υπερβεί η κυβέρνηση, ώστε να καταφερει να ξεπεράσει τον σκόπελο της προεδρικής εκλογής, η προσπάθεια ωστόσο μοιάζει αντικειμενικά δύσκολη, όπως την παρουσιάζει ο Υπουργός Παιδείας.
Πιο συγκεκριμένα λοιπόν, ο Ανδρέας Λοβέρδος σημείωσε με νόημα ότι θα καταστεί εφικτή η συγκρότηση προεδρικής πλειοψηφίας από τη σημερινή Βουλή, και θα επιτευχθεί η εκλογή του διαδόχου του Κάρολου Παπούλια, χωρίς να χρειαστεί να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές, αν δεν προχωρήσουν οι απολύσεις στο δημόσιο, αν βρεθεί λύση για τις δόσεις των ασφαλιστικών εισφορών προς τα Ταμεία, και αν δρομολογηθούν δράσεις ανακούφισης της κοινωνίας.
Σημειώνεται ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος μπήκε από την πρώτη στιγμή απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον στρατηγικό σχεδιασμό της κυβέρνησης για απολύσεις στο δημόσιο, στο πλαίσιο σχετικής δέσμευσής της έναντι της τρόικας.

ysterografa.gr

Ο... Μπαλτάκος φέρνει πιο κοντά τις πρόωρες εκλογές

Takis-Baltakos

Ρόλο… επιταχυντή των πολιτικών εξελίξεων στην κατεύθυνση αποτυχίας συγκρότησης προεδρικής πλειοψηφίας από τη σημερινή Βουλή, και διεξαγωγής πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο του 2014, φαίνεται να διαδραματίζει… άθελά του ο Τάκης Μπαλτάκος.
Ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά και πρώην Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης, που έπεσε… θύμα του Ηλία Κασιδιάρη, με αποτέλεσμα να αποπεμφθεί, προκαλώντας πολιτική θύελλα, βρίσκεται σε εγρήγορση ζυμώσεων και κοινήσεων στον ευρύτερο χώρο της Κεντροδεξιάς.
Οι πληροφορίες θέλουν τον Τάκη Μπαλτάκο να μιλάει ανοιχτά για τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας, που θα επιδιώξει να συσπειρώσει διάσπαρτες δυνάμεις του χώρου, ώστε να έχει σημαντική κοινοβουλευτική εκπροσώπηση στην επόμενη Βουλή, και εκ των πραγμάτων ρόλο στις εξελίξεις που θα ακολουθήσουν τις επόμενες βουλευτικές εκλογές.
Στο πλαίσιο αυτό άλλωστε εντάσσεται και η συνάντηση που αποκαλύφτηκε ότι είχε με τον Χρήστο Ζώη και τον Βασίλη Καπερνάρο, στην κατεύθυνση του “τι κάνουμε;”.
Οι κινήσεις Μπαλτάκου ωστόσο, εκ των πραγμάτων δημιουργούν πρόβλημα στη στρατηγική του Αντώνη Σαμαρά να επιδιώξει τη συγκρότηση προεδρικής πλειοψηφίας 180 βουλευτών, ώστε να επιλεγεί ο διάδοχος του Κάρολου Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας από τη σημερινή Βουλή, και να αποτραπούν οι πρόωρες εκλογές.

ysterografa.gr

Η ΑΙΓΕΙΡΑ ΤΙΜΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΤΗΣ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ - ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΑΙΓΕΙΡΑΣ "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΚΟΝΕΤΣΗΣ"!

Εμφάνιση ag pant aigeira.jpg 
Για 34 συνεχή χρονιά, η Δημοτική Φιλαρμονική Αιγείρας "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΚΟΝΕΤΣΗΣ" θα συνοδεύσει την λιτανεία της Ιερής Εικόνας του πολιούχου Αγίου της Αιγείρας, Αγίου Παντελεήμονος!

Θα αποδώσει μουσικά το θρησκευτικο εμβατήριο "Fiesta La Madonna" !

Μετά το πέρας της λιτανείας θα παιανίσει για πρώτη φορά επίσημα το εμβατήριο "A LIFE ON THE OCEAN WAVE" του Henry Russel, σε διασκευή-ενοργάνωση του Σπυρίδωνος Προσωπάρη καθώς και το "ΚΟΡΥΦΩ", επίσης του ιδίου καί Αρχιμουσικού της Φιλαρμονικής Εταιρίας Κέρκυρας.

Εμφάνιση fil aigeiras.jpg
Η λιτανεία θα πραγματοποιηθεί απόψε στις 8.45 μ.μ.

Παρακαλούνται και προσκαλούνται οι ευσεβείς Χριστιανοί της Ανατολικής Αιγιάλειας και των περιχώρων της όπως τιμήσουν με τη παρουσία τους τον εορτασμό.

Τραγωδία στον αέρα Δύο νεκροί από πτώση ιδιωτικού αεροσκάφους στη Σπάρτη

http://images.inewsgr.com/96/ptosi-mikrou-aeroplanou-sta-kalavryta-me-travmaties.jpg 
Σπάρτη
Τραγικό θάνατο βρήκαν δύο άτομα όταν το ιδιωτικό αεροσκάφος, στο οποίο επέβαιναν, κατά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Σπάρτης έχασε ύψος και έπεσε 15 μέτρα έξω από την περίφραξη του αεροδρομίου στο Πυρί Λακωνίας.

Η Πυροσβεστική έσπευσε στο σημείο για να απεγκλωβίσει τους δύο επιβάτες του αεροσκάφους, οι οποίοι ανασύρθηκαν νεκροί. Πρόκειται για έναν 53χρονο και για ένα ακόμη άτομο αγνώστων λοιπών στοιχείων, η ηλικία του οποίου εκτίμαται γύρω στα 35.

Η πτώση του ιδιωτικού ιταλικού αεροσκάφους Ι-Α651, οφείλεται πιθανότατα σε ανθρώπινο λάθος.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι δύο επιβαίνοντες του αεροσκάφους το προσγείωσαν στην πίστα του εκτός λειτουργίας αεροδρομίου Σπάρτης. Στη συνέχεια, κατά την διαδικασία απογείωσης και πιθανότατα από λάθος χειρισμό, δεδομένου ότι έχει ανοίξει το αλεξίπτωτο του αεροσκάφους, κατέπεσαν 15 μέτρα έξω από την περίφραξη του αεροδρομίου.

Οι σοροί των δύο ατόμων μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Σπάρτης.

Στο σημείο του δυστυχήματος βρίσκονται άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Αστυνομίας καθώς και μέλη της Αερολέσχης Σπάρτης και διενεργούνται έρευνες.

 ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ζάχολη και Μαύρα Λιθάρια τιμούν Αγ. Παρασκευή και Άγιο Παντελεήμονα



Σήμερα πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός της Αγ. Παρασκευής στα Κουνιάνικα της Ζαχολης (Ευρωστίνη) όπου παραβρέθηκαν πλήθος κόσμου. Η Αγία Παρασκευή είναι ιστορική εκκλησία και χρίστηκε , καταρχάς λασπόκτιστος περίπου το 1830 ενώ ανοικοδομήθηκε εκ θεμελίων το 1963. Ξεχωρίζει το ξυλόγλυπτο τέμπλο του 1838 και το καμπαναριό της, το οποίο είναι λιθόχτιστο εξαιρετικής τέχνης, οικοδομημένο σύμφωνα με το βυζαντινό ρυθμό το έτος 1880 από ηπειρώτες τεχνίτες.

Αύριο πανηγυρίζει ο ενοριακός Ναός του Αγίου Παντελεήμονα στα Μαύρα Λιθάρια .

Η ΝΔ προωθεί τον Πατούλη για πρόεδρο της ΚΕΔΕ

Giorgos-Patoulis

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης θα είναι, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο “εκλεκτός” της Νέας Δημοκρατίας για το αξίωμα του προέδρου της ΚΕΔΕ, που σήμερα βρίσκεται στα χέρια της Κεντροαριστεράς, με τον Κώστα Ασκούνη.
Η Συγγρού βρίσκεται το τελευταίο διάστημα σε οργασμό ζυμώσεων και επαφών, προκειμένου να δαμορφωθεί η κατάλληλη πλειοψηφία, και να περάσει στον έλεγχο της Νέας Δημοκρατίας η ΚΕΔΕ, με τον Γιώργο Πατούλη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κεντρικό ρόλο στις ζυμώσεις έχει ο Γραμματέας Αυτοδιοίκησης του κόμματος, Δημήτρης Καλογερόπουλος, καθώς και άλλα αυτοδιοικητικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, ώστε να μετρηθεί η υποψηφιότητα Πατούλη, και να φανεί αν συγκεντρώνει τις σχετικές ψήφους.
Η Νέα Δημοκρατία δεν είχε καταφέρει τα προηγούμενα χρόνια να πάρει στα χέρια της την ΚΕΔΕ, ακόμη και σε περιπτώσεις που είχε την πλειοψηφία των δήμων της χώρας, ενώ και αυτή τη φορά βρίσκονται σε εξέλιξη διαβουλεύσεις στον χώρο της Κεντροαριστεράς, ώστε διάδοχος του Κώστα Ασκούνη να είναι ένα πρόσωπο από εκείνον τον χώρο.

υστερογραφα

Επιστολή Μητσοτάκη προς ΚΕΔΕ: Εγγυηθείτε ότι θα γίνει όπως πρέπει ο επανέλεγχος των συμβάσεων

Τη συνδρομή της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας στη διαδικασία ελέγχου της μετατροπής συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου ζητάει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Ένωσης, Κωνσταντίνο Ασκούνη.
«Όπως πολύ καλά γνωρίζετε από τη μακρόχρονη και πετυχημένη πορεία σας στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η τήρηση της αρχής της νομιμότητας, αποτελεί, την υπέρτατη υποχρέωση όλων των οργάνων διοίκησης. Οι “κραυγές” του παρελθόντος που είχαν μάθει με απειλές να επιβάλλονται, δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι αποδεκτές από κανέναν. Για το λόγο αυτό, σας καλώ, όπως πολύ εύστοχα το πράξατε και στο ζήτημα της απογραφής των ΝΠΙΔ, να διευκολύνετε και να εγγυηθείτε τη διενέργεια του εν λόγω ελέγχου», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης.
Ο υπουργός καταλήγει στην επιστολή του τονίζοντας ότι «είναι ηθική υποχρέωση όλων μας να ελέγξουμε και να εντοπίσουμε εκείνες τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή έργου που μετετράπησαν σε αορίστου κατά παράβαση των νόμιμων διαδικασιών, προκείμενου να διαλύσουμε οποιαδήποτε σκιά μπορεί να πλανάται ότι αυτές οι μετατροπές δεν έγιναν με σύννομο τρόπο».
Αναλυτικά, διαβάστε την επιστολή του Κ. Μητσοτάκη στον Κ. Ασκούνη εδώ

aftodioikisi.gr

Βασίλης Νανοπουλος: H νυν δημοτική αρχή αποφεύγει να ενημερώσει Σε ποια χωριά του δήμου Κορινθίων το νερό Στυμφαλίας είναι πόσιμο αποκλειστικά και σε ποια όχι

Εμφάνιση vassilis1.jpg 
Πριν από 15 μέρες ασχοληθήκαμε με ένα σοβαρό θέμα δημόσιας υγείας που είναι το πόσιμο νερό .
Καλέσαμε το δήμο Κορινθίων και τη ΔΕΥΑΚ να ενημερώσουν άμεσα, δημόσια  και υπεύθυνα (με σφραγίδα, υπογραφή και ονοματεπώνυμο υπογράφοντος -πράγμα που αποφεύγει συνήθως η νυν δημοτική αρχή )

  1. Σε ποια χωριά του δήμου Κορινθίων το νερό Στυμφαλίας είναι πόσιμο  αποκλειστικά  και σε ποια όχι ?
  2. Είναι ίδια η ποιότητα του νερού καθημερινά σε κάθε περιοχή η αλλάζει συχνά για διαφόρους λόγους πχ ανάμιξη με νερό από γεωτρήσεις  ?
Απάντηση στο θέμα επί της ουσίας δεν πήραμε ακόμα .Μια δημόσια διαβεβαίωση του κ. Πνευματικού ότι θα απαντήσει η ΔΕΥΑΚ  ήταν και αυτή ψεύτικη τουλάχιστον μέχρι σήμερα .
Η σιωπή στο θέμα αυτό είναι ομολογία ενοχής του νυν δημάρχου.
 Παραπλάνησε προεκλογικά με ψεύτικα λόγια και ανακοινώσεις ανυπόγραφες ο ίδιος και οι υποψήφιοι του τους δημότες λέγοντας ότι ήρθε στο χωριό τους νερό από τη Στυμφαλία πόσιμο .
Για να μην αποδειχτεί η προεκλογική εξαπάτηση  αρνείται το αυτονόητο  , να ενημερώσει υπεύθυνα τους πολίτες για να ξέρουν αν μπορούν η όχι να πιουν το νερό από τη βρύση του σπιτιού τους.
Οι ευκολόπιστοι που θα πιουν νερό που δεν πρέπει θα έχουν επιπτώσεις στην υγεία τους και πρέπει να προστατευτούν .

 Βασίλης Νανοπουλος

ΣΤ΄ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΕΙΑ ΜΕ ΤΗ ΜΟΥΣΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ στην Γλυκομηλιά Καλαμπάκας

Εμφάνιση ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΕΙΑ 2014.jpg


ΣΤ΄ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΕΙΑ

ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΝΝΑΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ
Οργάνωση: πολιτιστικός σύλλογος Γλυκομηλιάς


Με αφορμή την σημερινή εκδήλωση (26/7) μνήμης και τιμής στους μεγάλους καλλιτέχνες Χρήστο Κολοκοτρώνη και Γρηγόρη Μπιθικώτση, Άννα Μπιθικώτση  θα παρουσιάσει τη μουσική της παράσταση με τον τίτλο «ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΑΜΩΣΕ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΡΗΓΟΡΗ».
Μαζί της  οι εξαίρετοι συνεργάτες της, στο τραγούδι ο Σωτήρης Δογάνης στην κιθάρα ο Σπύρος Κονσολάκης στο μπουζούκι ο Λευτέρης Κονσολάκης. Συμμετέχει η  Λαϊκή Ορχήστα «Μελωδίες»

Σας παραθέτουμε ένα απόσπασμα από ποίημα της συγγραφέως- ποιήτριας, Άννας Μπιθικώτση, που έγραψε για την συγκεκριμένη εκδήλωση και που αποτελεί μέρος της παράστασης.

«Χθες βράδυ χάθηκα,
σ ΄ένα ταξίδι νοσταλγίας μες το χρόνο
σ΄ εκείνα τα τοπία που ματώνω,
με το καράβι που σε πάει η καρδιά.

Κι άκουσα τα βήματά του Μπιθικώτση στα σκαλιά μου
Τον Χρήστο μας να νανουρίζει τα όνειρά μου
Κι η κάμαρά μου γέμισε άνθη και πουλιά.

Κι έσταζε το βροχονέρι  απ΄ την τρύπια  οροφή μας
κι έπινα στάλα τη στάλα μες το σπίτι τη βροχή μας
κι έλεγα θα ξημερώσει άσπρη μέρα και για μας.

Μεγάλωνα αντί για παραμύθια με τραγούδια
με νότες άγιες που μοιάζαν με αγγελούδια
Με στίχους  που μιλούσαν στη καρδιά

Σαν να΄ναι τώρα βλέπω τον Κολοκοτρώνη
Να μου μιλά για την Γλυκομηλιά και να βουρκώνει
να νοσταλγεί και να θυμάται τα παλιά

Την μάνα του αποκαλούσε Παναγιά
και όλους τους φίλους του απ την Γλυκομηλιά
τους κέρναγε τραγούδια και φιλιά


Με τον Γρηγόρη Μπιθικώτση ήταν φίλοι
Ήταν τα ρόδα και τα αηδόνια του Απρίλη
Με την αξία τους στων αθανάτων σεργιανούν την γειτονιά

Τραγούδια έγιναν οι μαύρες αραπίνες
Μελαχρινές κούκλες τσιγγάνες και τσαχπίνες
Της φτωχομάνας τα καλύτερα παιδιά


Το πλουσιόπαιδο τραγούδησε ξανά
Και αναστέναξε όλη η γειτονιά
Και εγώ που ήθελα να ήμουνα πουλάκι
Με όλους τους στίχους του μου’ φτιαξε  μπαλκονάκι
Κι  έχω από τότε την πιο όμορφη φωλιά
Που την ονόμασα γλυκιά Γλυκομηλιά

Απόψε φίλα με Χρήστο να σε χορτάσω
Παιδί να γίνω κι ως τα αστέρια σου να φτάσω
Να γίνει θαύμα και στη γη να ρθεις ξανά!

Ποίηση :Άννα Μπιθικώτση

Eκπομπή και μουσικές από απολυμένους της ΕΡΤ - ΕΡΑ Πάτρας

Πάτρα: Eκπομπή και μουσικές από απολυμένους της ΕΡΤ - ΕΡΑ - ΔΕΙΤΕ ΝΕA ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ  Στην πλατεία Γεωργίου
Στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα πραγματοποιήθηκε η πολιτική και μουσική εκδήλωση αλληλεγγύης και αντίστασης που διοργάνωσαν οι Αγωνιζόμενοι Απολυμένοι της ΕΡΤ - ΕΡΑ Πάτρας και η Μόνιμη Συνέλευση Αλληλέγγυων.
Μια 10μελής Ορχήστρα Απολυμένων των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ παρουσίασε γνωστά τραγούδια Θεοδωράκη, Χατζιδάκι και άλλων Ελλήνων συνθετών.
"Ο αγώνας της ΕΡΤ - ΕΡΑ Πάτρας συνεχίζεται στο πλευρό της κοινωνίας μέχρι την τελική ανατροπή" ανέφερε η σχετική πρόσκληση που απευθυνόταν σε όλους τους αγωνιζόμενους πολίτες.
Κατά τη διάρκεια της έναρξης της εκδήλωσης δημοσιογράφοι της ΕΡΑ απηύθυναν μήνυμα στήριξης στο δοκιμαζόμενο λαό της Γάζας.
Υπενθυμίζεται ότι η ΕΡΑ Πάτρας εκπέμπει στα 92,5 – 89,9 – 93,9 fm
Επικοινωνία - Πληροφορίες: ΕΡΑ Πάτρας: 2610 240367, 6983769349free.erapatras@gmail.com και...
Περισσότερα στο  thebest.gr

Στην Κορίνθου – Πατρών περισσεύουν ο θάνατος, η βλακεία και η σπατάλη…



Τόσος θάνατος μαζεμένος όσος στην εθνική οδό Κορίνθου - Πατρών δεν θα πρέπει να υπάρχει. Πουθενά. Όχι στην Ελλάδα, στον κόσμο ολόκληρο. Πινακίδες αμέτρητες, ανά δύο τρία χιλιόμετρα, σε προειδοποιούν: Προσοχή κίνδυνος. Μεγάλος κίνδυνος. Μεγάλη επικινδυνότητα. Στα επόμενα δύο χιλιόμετρα συμβαίνουν θανατηφόρα ατυχήματα. Στα επόμενα τρία χιλιόμετρα συμβαίνουν θανατηφόρα ατυχήματα. Στα επόμενα πέντε. Στροφές επικίνδυνες. Προσοχή. Προσοχή ...ο θάνατος παραμονεύει. Παντού. Στο επόμενο χιλιόμετρο, στην επόμενη στροφή. Στην άλλη λωρίδα, στο αντίθετο ρεύμα. Μπροστά σου. Έξω από την Κόρινθο, στο Κιάτο, στο Ξυλόκαστρο, στο Διακοφτό, στην Ακράτα, στη στροφή για τα Καλάβρυτα, στο Αίγιο, πριν ή μετά τα διόδια για το Ρίο.
Παντού κίνδυνος. Παντού προσοχή για θανατηφόρα ατυχήματα. Αυτός δεν είναι δρόμος. Το τρενάκι του τρόμου είναι. Ο εφιάλτης στο δρόμο με τις λεύκες. Φτάνεις στον προορισμό σου και το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι να κάνεις είναι να πας στην εκκλησία ν' ανάψεις μια λαμπάδα που σώθηκες. Να κάνεις το σταυρό σου και να ευχαριστήσεις το Θεό που σου επέτρεψε να ζήσεις.
Όσοι έχετε κάνει τη διαδρομή θα συμφωνείσετε μαζί μου πως τέτοια και τόσο φοβιστική ατμόσφαιρα σε δρόμο είναι πρωτοφανής. Ξεκινάς να πας ας πούμε από την Αθήνα στο Αγρίνιο και το μόνο πράγμα που σκέφτεσαι είναι όχι το πόσες ώρες θα κάνεις, αλλά αν θα φτάσεις. Οδηγείς, βλέπεις τις πινακίδες και το μόνο που αναρωτιέσαι είναι αν θα τα καταφέρεις να βγεις ζωντανός απ' αυτή την ...κούρσα θανάτου. Στην εθνική οδό, τρόπος του λέγειν εθνική, Αθηνών - Κορίνθου δεν κάνεις ταξίδι, σε διαγωνισμό επιβιώσης συμμετέχεις.
Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο του Νίκου Φελέκη πατήστε εδώ 
nonews-news.blogspot.gr

Όταν οι Έλληνες Απελευθέρωναν την Μονεμβασιά…!! Δείτε το Βίντεο…

00000
 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγάλη συμμετοχή εορτάστηκε και φέτος η επέτειος της απελευθέρωσης της Μονεμβασιάς
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος σημείο αναφοράς των διήμερων επετειακών εκδηλώσεων 22 και 23 Ιουλίου ήταν το κάψιμο της τούρκικης γολέτας δρώμενο που συγκέντρωσε επισκέπτες από κάθε γωνιά της Λακωνίας.
Η αναπαράσταση σηματοδοτεί τις καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου.
Οι ψαράδες της Μονεμβασιάς είναι αυτοί που δημιούργησαν, γιγάντωσαν και καθιέρωσαν το μοναδικό αυτό θέαμα που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από άλλα ανάλογα.
Και είναι πραγματικά ένα μοναδικό θέαμα οι εκδηλώσεις της 23ης Ιουλίου αντάξιο της ιστορικής αλλά και τουριστικής αξίας της Μονεμβασιάς.
Το δρώμενο της αναπαράστασης της καταστροφής της τούρκικης γολέτας από τους Έλληνες , με τις βάρκες να έχουν κατακλύσει τη θάλασσα από τον Βράχο έως τη Πλάκα , με τα δεκάδες εντυπωσιακά βεγγαλικά ,ενθουσίασε.
Την εκδήλωση παρουσίασε η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Μονεμβασίας Κυρία Παναγιώτα Αλειφέρη, ενώ το ιστορικό κουβάρι των γεγονότων αφηγήθηκε ο φοιτητής της Νομικής Σωτήρης Πετάκος σε κείμενο του αρχαιολόγου Νεκτάριου Σκάγκου.

Επιμέλεια Ρεπορτάζ
Γιάννης Παυλάκος
Κάμερα
Μιχάλης Καρούνης

report24.gr

Η Χίλαρι θεωρεί "ένοχο" τον Πούτιν!

hillary

Σε συνέντευξή της στο CNN την Παρασκευή, η Χίλαρι Κλίντον έκανε λόγο για ξεκάθαρη ευθύνη του Βλαντιμίρ Πούτιν, στην αεροπορική τραγωδία που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα στην ανατολική Ουκρανία, με την κατάρριψη του Μαλαισιανού Boeing.
Συγκεκριμένα η πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ σημείωσε πως: “Θεωρώ ότι πλέον θα πρέπει όλοι να έχουν πειστεί πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει ξεκάθαρη έμμεση ευθύνη για αυτή την αεροπορική τραγωδία, λόγω της στήριξης και της ενίσχυσης των αυτονομιστών ανταρτών στην ανατολική Ουκρανία”.
Η Χίλαρι υποστήριξε ακόμη πως οι μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας, παίζουν μεγάλο ρόλο στην περιοχή και στηρίζουν τους αντάρτες, ενώ η Ρωσία ενισχύει με στρατιωτικό εξοπλισμό τους αυτονομιστές.
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η επίδοση επόμενη πρόεδρος των ΗΠΑ επιτίθεται ανοιχτά στον Βλάντιμιρ Πούτιν, τον οποίο την περίοδο της εισβολής στην Κριμαία, τον είχε χαρακτηρίσει “Χίτλερ”.

“Αντίο” και “εις το επανιδείν” του Ιμπαγάσα στον Ολυμπιακό!

saviola

Με επιστολή του προς τον κόσμο του Ολυμπιακού ο Αριέλ Ιμπαγάσα έστειλε τον δικό του αποχαιρετισμό, αποκαλύποντας παράλληλα πως έχει πρόταση να δουλέψει στην ομάδα από άλλο πόστο.
Η επιστολή του Αριέλ Ιμπαγάσα είχε ως κύριο αποδέκτη τον κόσμο του Ολυμπιακού και αναρτήθηκε στο επίσημο site της ομάδας.
Αναλυτικά αναφέρει: 
«Αγαπημένε Ολυμπιακέ, έφτασε η ώρα για έναν αποχαιρετισμό που θα είναι σύντομος. Δεν πρόκειται για ένα «αντίο», αλλά για ένα «εις το επανιδείν». Γιατί η ζωή μου και η επαγγελματική μου μοίρα είναι συνδεδεμένη με αυτόν τον σύλλογο, χάρις στον πρόεδρο, Βαγγέλη Μαρινάκη, που μου πρότεινε να επιστρέψω και να δουλέψω εδώ στο μέλλον.
Γι’ αυτό η οικογένειά μου κι εγώ θα είμαστε αιώνια ευγνώμονες στον πρόεδρο για την ευκαιρία να συνεχίσουμε να ζούμε στην Ελλάδα, στην Αθήνα και πάνω από όλα μαζί με την οικογένεια του Ολυμπιακού. Θέλω να ευχαριστήσω επίσης όλους και κάθε ένα ξεχωριστά τα άτομα που αυτά τα 4 χρόνια μου έμαθαν να αγαπώ και να σέβομαι τα χρώματα αυτού του συλλόγου, του Ολυμπιακού.
Τους παίκτες, τους φροντιστές, τους μασέρ, τους γιατρούς, τις γραμματείς, τους μεταφραστές και το τεχνικό επιτελείο. Ένα ευχαριστώ σε όλους και πάνω από όλα σε έναν προς έναν οπαδό κι επίσης στην Θύρα 7 που με στήριξαν σε κάθε αγώνα, τόσο στο Καραϊσκάκη, όσο και στην υπόλοιπη χώρα. Με έκαναν να αισθανθώ αγαπητός κάθε στιγμή.
Ευχαριστώ, τι παραπάνω μπορεί να ζητήσει ένας ποδοσφαιριστής; Πρόεδρε, αυτά τα 4 χρόνια κατακτήσαμε 4 πρωταθλήματα και 2 Κύπελλα Ελλάδας, είχαμε μεγάλες επιτυχίες στην Ευρώπη! Κύριε Βαγγέλη Μαρινάκη, φίλε, θα σου είμαι για πάντα ευγνώμων… Ζήτω ο Ολυμπιακός. Αριέλ Ιμπαγάσα 7».

Ρωσική εφημερίδα ζητάει “συγγνώμη” από την Ολλανδία!

RUSSIA-UKRAINE-PRESS
Η ρωσική εφημερίδα, Novaya Gazeta, κυκλοφόρησε την Παρασκευή με ένα πρωτοσέλιδο… απολογία προς τους Ολλανδούς, που μέτρησαν 190 θύματα στην αεροπορική τραγωδία με το αεροπλάνο των Μαλαισιανών αερογραμμών στην Ουκρανία.
Η συγκεκριμένη εφημερίδα κάνει αντιπολίτευση στον Πούτιν και θεωρεί πως η Ρωσία έχει ευθύνη για την τραγωδία, από τη στιγμή που το αεροσκάφος κατερρίφθη από πυρά των φιλορώσων αυτονομιστών.
Έτσι, στο εξώφυλλο της Παρασκευής η εφημερίδα είχε μία φωτογραφία από την πομπή των αυτοκινήτων που παρέλαβαν τις σωρούς των επιβατών στην Ολλανδία, η οποία έχει βυθιστεί στο πένθος.
Αντί για τίτλο, η εφημερίδα επέλεξε να ζητήσει συγγνώμη στην Ολλανδία: «Συγχώρεσέ μας, Ολλανδία», αναφέρει χαρακτηριστικά το πρωτοσέλιδο.

ysterografaa.gr