Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Έπεσε η Κόρινθος

Στο φινάλε του πρωτάθλήματος της Γ' Εθνικής , στο 4ο όμιλο, στο ντέρμπι παραμονής ανάμεσα στο ΠΑΟ Βάρδας και στην Κόρινθο, νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα της Ηλείας με σκορ 3 -0  η οποία κέρδισε την παραμονή της στη κατηγορία. Αντίθετα η ομάδα της Κορίνθου υποβιβάστηκε στην Α1 κατηγορία Κορινθίας.
 Ο Ντεντόπουλος άνοιξε το σκορ στο 7’ κι έβαλε… φωτιά στο ματς. Στο 9’ ο Τσουκαλάς έκανε το 2-0 και ο ΠΑΟ Βάρδας είχε βάλει τις βάσεις για παραμονή στην κατηγορία. Στο 55’ το 3-0 από τον Γραμματικόπουλο τελείωσε οριστικά το ματς, με τον Ντεντόπουλο να αποβάλλεται στις καθυστερήσεις, κάτι που δεν… ενδιέφερε και πολύ τους γηπεδούχους καθώς είχαν καταφέρει να σωθούν. 
ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ (Σταματίου): Καπετανάκης, Π. Πολίτης, Παναγιωτόπουλος, Τσολόπουλος (90’ Μπισμπάρδης), Βραχνής, Δ. Τσουκαλάς, Γ. Πολίτης (85’ Πασπαλιάρης), Ανδριέλος, Ντεντόπουλος, Σκοτζάι,Γραμματικόπουλος (78’ Παναγοπουλος).
ΚΟΡΙΝΘΟΣ (Γεωργούλης): Κόντης, Κουλός (23’ Αμπαδιωτάκης), Ντερτιλής (34’ Διαμαντόπουλος), Τάτσος, Τσορμπατζίδης, Σπυρόπουλος, Μπεχλής, Τσίτσι, Καφαντάρης, Κερμενίδης, Χαρίτος (71’ Κάτσικας).
Tην κατηγορία αποχαιρέτισε και ο Ατρόμητος Αχαΐας άν και νίκησε με 2 - 1 τον Παναργειακό. Ο Παναρκαδικός με το ίδιο σκορ νίκησε  την Αχαΐκή και παρέμεινε στην κατηγορία, ενώ ο ΠΦΟ Πανόπουλου εχασε και ο Άρης  Αιτωλικού  αποχαιρέτισαν την κατηγορία ισόπαλοι με σκορ 4- 4 . Ο Εθνικός Σαγέικων έχασε με 2 - 5 από  την Καλαμάτα, ενώ ο Πανναυπλιακός δάμασε με 2 - 0 την πρωταθλήτρια ΑΕ Ερμιονίδας. Το Μεσολόγγι και η  ΑΕ Καραϊσκάκης ανεδείχτηκαν ισόπαλοι 1 - 1, ενώ τέλος Μεσσηνιακός και Δόξα Μανωλάδας αποχαιρετούν ισόπαλοι 2 - 2 την κατηγορία

H 30ή  αγωνιστική του 4ου ομίλου.
Αστέρας Αμαλιάδας/Πανόπουλο - Άρης Αιτωλικού 4-4
Παναρκαδικός - Αχαϊκή 2-1
Εθνικός Σαγέικων - Καλαμάτα 2-5
ΑΕ Μεσολογγίου - ΑΕ Καραϊσκάκης 1-1
Ατρόμητος Αχαΐας - Παναργειακός 2-1
Μεσσηνιακός - Δόξα Νέας Μανωλάδας 2-2
ΠΑΟ Βάρδας - Κόρινθος 3-0
Πανναυπλιακός - Ένωση Ερμιονίδας 2-0

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΑΕ Ερμιονίδας
55-22
71
Παναργειακός
47-26
62
Καλαμάτα
52-22
61
ΑΕ Καραϊσκάκης
41-29
57
Δόξα Ν.Μανολάδας
38-32
50
Παναρκαδικός
32-23
48
Αχαϊκή
35-27
46
ΠΑΟ Βάρδας
28-22
46
Ατρόμητος Λάππα
43-30
45
ΠΑΣ Κόρινθος
35-26
44
Μεσολόγγι
42-37
40
Μεσσηνιακός
36-41
37
Πανναυπλιακός
24-46
24
Π.Φ.Ο. Πανόπουλου
21-69
15
Άρης Αιτωλικού
21-57
14
Εθνικός Σαγέικων
18-58
13

ΑΣΕΠ: Επί θύραις έξι διαγωνισμοί για 1.549 προσλήψεις

Στον προθάλαμο του ΑΣΕΠ βρίσκονται έξι διαγωνισμοί που αφορούν στην πρόσληψη συνολικά 1.549 τακτικών υπαλλήλων. Αμέσως μετά τις ευρωεκλογές το υπουργείο Μεταφορών, η Εθνική Τράπεζα, η ΔΕΗ και η εταιρεία ΗΔΙΚΑ θα υποβάλουν στην Ανεξάρτητη Αρχή τα αιτήματά τους, προκειμένου να αποσπάσουν την έγκρισή του και να προκηρύξουν τους διαγωνισμούς τους.
Οι διαγωνισμοί αυτοί αφορούν: 450 οδηγούς και τεχνίτες ΟΣΥ, 200 ηλεκτροδηγοί, εκδότες κι ελεγκτές εισιτηρίων, 70 ελεγκτές στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας στην ειδικότητα ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, 600 επιστήμονες και τεχνικοί στη ΔΕΗ, 29 θέσεις πληροφορικής στην εταιρεία Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης ΑΕ (ΗΔΙΚΑ ΑΕ) και 200 πτυχιούχους στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας.
Πηγή: Έθνος

Η ΝΔ... στο πόδι για τη συγκέντρωση Σαμαρά στο Σύνταγμα

Nea-Dimokratia-Syggrou
Ένα μεγάλο στοίχημα θέλει να κερδίσει η Νέα Δημοκρατία, με την ανοιχτή συγκέντρωση που οργανώνει την Παρασκευή στο Σύνταγμα, με κεντρικό ομιλητή τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Σε μια εποχή όπου οι πολίτες δεν δείχνουν ιδιαίτερη θέρμη για τα κοινά, η Συγγρού προχωρεί στο τόλμημα να οργανώσει μαζική προεκλογική συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας, στο κλείσιμο της προεκλογικής περιόδου, ώστε να στείλει μήνυμα υπεροχής και πολιτικής ηγεμονίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.
Στη Νέα Δημοκρατία ξεκίνησε από σήμερα πυρετός κινητοποίησης, ώστε η εικόνα που θα μεταδώσουν οι τηλεοπτικοί δέκτες το βράδυ της Παρασκευής από την πλατεία Συντάγματος, να μην αφήνει περιθώρια για την κυριαρχία του Αντώνη Σαμαρά και της κυβερνητικής παράταξης.
 Θα πρέπει άλλωστε να θεωρείται δεδομένο ότι η Νέα Δημοκρατία θα επιχειρήσει τη σύγκριση με προεκλογικές συγκεντρώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, που δεν έχουν χαρακτηριστεί από μαζικότητα.

ysterografa.gr

Δημοσκόπηση- βόμβα από τον καθηγητή Πανά για τις ευρωεκλογές

Δημοσκόπηση-βόμβα-από-τον-καθηγητή-Πανά-για-τις-ευρωεκλογές
Ο καθηγητής Επαμεινώνδας Πανάς, που έπεσε μέσα στις μετρήσεις του για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, εκτίμησε με δημοσκόπηση στο CRASH τον αριθμό των εδρών που θα πάρουν τα κόμματα στις ευρωεκλογές.
Στις σημειώσεις του σημειώνει τα εξής:
• Οι προβλέψεις – εκτιμήσεις για τις ευρωεκλογές του 2014 δείχνουν μια τελείως διαφορετική εικόνα σε σχέση με τις ευρωεκλογές του 2009. Τα πράγματα δεν είναι πλέον τα ίδια.
• Αναμένεται κάθετη άνοδος Ελλήνων ευρωβουλευτών που θα εκφράζουν τον ευρωσκεπτικισμό μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Δείτε αναλυτικά τον πίνακα με τις προβλέψεις:
600x425xpinakas1panas19-5

arouraios.gr

Βιωματικό σεμινάριο Εικαστικής Επικοινωνίας με τη Λήδα Βαρβαρούση

Εμφάνιση foto 04.jpg
Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Περιφέρειας Πελοποννήσου με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας της Ευρώπης (9 Μαΐου), διοργάνωσε διήμερο βιωματικό σεμινάριο Εικαστικής Επικοινωνίας για εκπαιδευτικούς και παιδαγωγούς, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Α’βάθμιας και Β’βάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, τη Δ/νση Α’βάθμιας Εκπ/σης Ν. Αργολίδας, το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard-Παράρτημα Ναυπλίου και την Εθνική Πινακοθήκη – Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου-Παράρτημα Ναυπλίου.

Εμφάνιση foto 03.jpg Την Τετάρτη, 14 Μαΐου 2014 τo Europe Direct υποδέχτηκε τη Λήδα Βαρβαρούση, συγγραφέα-εικονογράφο, στην αίθουσα διαλέξεων του ΚΕΣ του Πανεπιστημίου Harvard στο Ναύπλιο, η οποία παρουσίασε το βιβλίο της «Μια παρέα με καρδιά», που εξέδωσε η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και μας αφηγήθηκε ζωγραφίζοντας, την ιστορία μιας ετερόκλιτης αλλά αγαπημένης παρέας που ξεκινάει να εξερευνήσει την Ευρώπη.
Εμφάνιση foto 05.jpgΤο Europe Direct Ναυπλίου μοίρασε στους συμμετέχοντες το βιβλίο, που περιέχει CD με την αφήγηση της ιστορίας, ώστε να αξιοποιηθεί και στην τάξη μεταφέροντας στα παιδιά το πνεύμα μιας ενωμένης και ειρηνικής Ευρώπης. Ακολούθησε επίσκεψη στην Πινακοθήκη και ξενάγηση από την υπεύθυνη του Παραρτήματος Λαμπρινή Καρακούρτη στη νέα περιοδική έκθεση με τίτλο «Η θάλασσα στην ελληνική ζωγραφική».
Εμφάνιση foto 06.jpgΤην επόμενη μέρα, Πέμπτη 15 Μαΐου 2014, οι 50 συμμετέχοντες στο σεμινάριο παρακολούθησαν το βιωματικό εργαστήριο της Λήδας Βαρβαρούση και ζωγράφισαν στην αυλή της Πινακοθήκης ο καθένας το έργο του.

Στο σεμινάριο συμμετείχαν εκπαιδευτικοί και υπεύθυνοι βιβλιοθηκών από τους εξής φορείς:
1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ
4ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ
7ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΡΓΟΥΣ ·
9ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΡΓΟΥΣ
10ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΡΓΟΥΣ
ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΓΡΙΛΙΤΣΑΣ
ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ
 ΝΗΠ/ΓΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ΜΑΛΤΕΖΟΥ ΑΡΓΟΣ
 ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ-ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ "ΧΛΟΗ" ΝΑΥΠΛΙΟ
 ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ-ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ "ΠΑΛΑΤΑΚΙ" ΝΑΥΠΛΙΟ
1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ
2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ
3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ
5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ
6ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ
3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΡΓΟΥΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΙΛΑΔΑΣ
 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ΜΑΛΤΕΖΟΥ ΑΡΓΟΣ
 ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΝΑΥΠΛΙΟΥ
 ΠΑΙΔΙΚΗ-ΝΕΑΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ "ΦΟΥΓΑΡΟ"
 H Λήδα Βαρβαρούση έχει εικονογραφήσει πάνω από 150 βιβλία στην Ελλάδα και έχει γράψει 13 από αυτά. Συνεργάστηκε με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, για την εικονογράφηση των βιβλίων «Η γλώσσα μου» της Α΄ Δημοτικού και το «Λεξικό» της Α’, Β’ και Γ’ Δημοτικού. Σεμινάριο και παρουσίαση βιβλίου στο ΚΕΣ του Πανεπιστημίου Harvard-Ναύπλιο
cid:image001.jpg@01CEF4D8.46961FC0

Πέτρος Τατούλης: Μαζί με τους πολίτες και όχι απέναντι στο συμφέρον του τόπου και των πολιτών

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: 
«Ο κ. Βουδούρης συνεχίζει να θεωρεί, παρά τη σκληρή για εκείνον ετυμηγορία των πολιτών της Πελοποννήσου, ότι ένας τόπος μπορεί να κυβερνηθεί με χαλκευμένα δημοσιεύματα. Πορεύτηκε χωρίς σχέδιο, χωρίς να διατυπώνει ψήγμα ρεαλιστικής ελπίδας, με ανερμάτιστο λόγο και ήδη έχει αποχωρήσει από την Πελοπόννησο. Εμείς είμαστε διαχρονικά παρόντες με το σχέδιο και το έργο μας να εγγυηθούμε τη διέξοδο του τόπου μας και των συμπολιτών μας από τη δαιδαλώδη κρίση της χώρας. Μαζί με τους πολίτες και όχι απέναντι στο συμφέρον του τόπου και των πολιτών».

"Απάντηση του Υπουργείου Ανάπτυξης σε δημοσίευμα εφημερίδας για τις ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμάτων"

http://images.exelixeis.gr/2012/09/SDIT-APORRIMATA.jpg

21 Μαΐου, 2014

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Η αμφισβήτηση των διαγωνισμών των έργων για τη διαχείριση απορριμμάτων με Σύμπραξη Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) από συγκεκριμένη εφημερίδα σήμερα, δεν στηρίζεται σε κανένα στοιχείο. Η εφημερίδα επικαλούμενη μια τυπική επιστολή της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου – επιστολή που απευθύνεται στερεότυπα στον οποιονδήποτε κάνει αναφορά στη σχετική επιτροπή – σπεύδει κατά τρόπο αυθαίρετο να βγάλει «απόφαση» για λογαριασμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το οποίο ούτως ή άλλως δεν αποφασίζει γι’ αυτό το θέμα, αλλά και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Η πραγματικότητα είναι ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τη διεξαγωγή των διαγωνισμών των έργων ΣΔΙΤ που υλοποιούνται από τις Περιφέρειες και τους αρμόδιους φορείς διαχείρισης σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Οι διαγωνισμοί από τους αρμόδιους φορείς  για τα έργα διαχείρισης απορριμμάτων με ΣΔΙΤ υλοποιούνται σε όλη την Ελλάδα τηρώντας την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία. Ο σχεδιασμός των έργων δίνει έμφαση στην ανακύκλωση, τόσο μέσω της διαλογής στην πηγή, όσο και μέσω των μονάδων διαχείρισης, επιτυγχάνοντας συνολικά αυξημένους στόχους ανακύκλωσης.
Τα έργα αυτά αποτελούν προτεραιότητα σε εθνικό και σε περιφερειακό επίπεδο και για την ΕΕ και η διαδικασία δημοπράτησης και περιβαλλοντικής αδειοδότησης διασφαλίζει την τήρηση όλων των απαιτήσεων γι’ αυτό και χρηματοδοτούνται μέσω και του ΕΣΠΑ.
Η πρόληψη, η διαλογή στην πηγή και οι μονάδες διαχείρισης απορριμμάτων συνδυαστικά θα μειώσουν σημαντικά την ταφή απορριμμάτων, οδηγώντας σε πλήρη συμμόρφωση με την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Για όλα τα έργα ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων είναι απαραίτητες προϋποθέσεις τόσο η διαδικασία περιβαλλοντικής αδειοδότησης όσο και η τήρηση της οδηγίας για τα απόβλητα(98/2008).
Σε όλους τους διαγωνισμούς η τεχνολογία που έχει επιλέγει από τους διαγωνιζόμενους είναι η κομποστοποίηση (αερόβια, αναερόβια χώνευση) με εκτενή μηχανική διαλογή (ανακύκλωση).  Οι διαγωνισμοί είναι ανοιχτοί σε επιλογή τεχνολογίας, με την προϋπόθεση τήρησης της ευρωπαϊκής και της ελληνικής νομοθεσίας και με κύριο κριτήριο την χαμηλότερη τιμή προς τον πολίτη».
http://www.mindev.gov.gr/?p=15314 


Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Πελοποννήσου

Περιοδεύουν τα χωρια του Δημου, Ανδρικόπουλος και Τσιώτος

 Oι περιοδείες των δύο "μονομάχων" της Κυριακής για το Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, στις τοπικές κοινότητες του Δήμου συνεχίζονται
Ο κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος, υποψήφιος Δήμαρχος με τον συνδυασμό "ΟΜΟΝΟΙΑ" θα επισκεφτεί σήμερα 21/5: 18:30 ΘΑΛΕΡΟ,19:00 ΜΕΛΙΣΣΙ,19.30 ΣΥΚΙΑ,19.50 ΓΕΛΙΝΙΑΤΙΚΑ, 20.00 ΚΑΡΥΩΤΙΚΑ και 20.30 ΚΑΜΑΡΙ 
Ο κ. Βλάσης Τσιώτος, υποψήφιος Δήμαρχος με τον συνδυασμό "Ανανεωτική Συνεργασία", σήμερα

θα επισκεφτεί , τα  τοπικά διαμερίσματα: 18:00 ΡΙΖΑ, 18:30  ΜΑΡΚΑΣΙ, 19:00  ΠΑΝΑΡΙΤΙ, 19:30  ΣΤΥΛΙΑ, 20:00  ΚΑΡΥΩΤΙΚΑ και 20:30  ΣΥΚΙΑ
 Δεν αποκλείεται οι δύο Υποψήφιοι Δήμαρχοι να έχουν συνάντηση στα Καρυώτικα αφού επισκέπτονται το χωριό την ίδια ώρα.  

Η Συμπολιτεία δεν θα στηρίξει κανέναν στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Τετάρτη, 21 Μαΐου 2014
 Δελτίο τύπου
Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες,

όλοι οι άνθρωποι της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ, θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους πολίτες που στήριξαν το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού μας σ’ αυτές τις εκλογές. Καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια και κάναμε έναν προεκλογικό αγώνα με αξιοπρέπεια και σεβασμό προς τους ψηφοφόρους. Μιλήσαμε για τις αρχές μας, τα προβλήματα του τόπου που χειροτερεύουν όσο η χώρα είναι αιχμάλωτη των μνημονίων από τη μία και των τοπικών παραγόντων που υπηρετούν και διαιωνίζουν το πελατειακό πολιτικό σύστημα από την άλλη και καταθέσαμε τις προτάσεις μας για το μέλλον αυτού του τόπου. Τονίσαμε ότι δεν υπάρχουν άνωθεν σωτήρες και εκφράσαμε τη βαθιά μας πίστη ότι τα προβλήματα λύνονται από εκείνους που τα αντιμετωπίζουν και όχι από εκείνους που τα δημιουργούν, ούτε βέβαια κι απ’ τα γενόσημά τους.
Δεν καταφέραμε να διεκδικήσουμε το δήμο στο δεύτερο γύρο, αλλά το αποτέλεσμα ήταν ιδιαίτερα θετικό για το συνδυασμό μας. Όχι μόνο γιατί 3.500 άνθρωποι στήριξαν την αυτοδιοικητική μας πρόταση, αλλά κυρίως γιατί η Συμπολιτεία γέμισε με νιάτα, ζωντάνια, πρωτοτυπία, ανθρώπους που αγαπούν τη συλλογική δράση και επιμένουν να διεκδικούν μια αξιοπρεπή και δικαιότερη ζωή. Έτσι κι αλλιώς το παιχνίδι ήταν πολύ δύσκολο και δεν είναι διόλου τυχαίο ότι μπροστά στον «κίνδυνο» της νίκης της Συμπολιτείας, ενώθηκαν παραδοσιακά αντίπαλα στρατόπεδα και ξεχάστηκαν έχθρες δεκαετιών.
Οι τέσσερις εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι, οι πρόεδροι, οι εκπρόσωποι, οι τοπικοί σύμβουλοι, αλλά και δεκάδες ακόμα φίλοι της Συμπολιτείας δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε παρόντες και ενεργοί παντού και πάντα, στα επόμενα πέντε δύσκολα χρόνια. Η μεγάλη διεύρυνση των τελευταίων μηνών είναι μια ισχυρή παρακαταθήκη για το μέλλον αυτού του τόπου και θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη μέχρι την τελική απελευθέρωση του δήμου από τον παραγοντισμό, το παλιό, το δήθεν και το κιτς.
Λαμβάνοντας υπ όψη όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά της Συμπολιτείας σάς ανακοινώνουμε πως η ολομέλεια της παράταξής μας αποφάσισε χθες 20/5/2014, ότι δεν θα έχει καμία εμπλοκή στο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών  εκλογών του Δήμου μας και ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ  από τους δύο συνδυασμούς που διεκδικούν το δήμο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης.
Συνεχίζουμε δυναμικά και τη νέα πενταετία, μέχρι την τελική νίκη. Με τον τρόπο μας όμως, όχι με τον δικό τους…

Μαρινέλα Σούκουλη: Η Κορινθία θα περάσει μπροστά, η μάχη συνεχίζεται ακόμα πιο δυνατά, με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και τόλμη.

https://lh3.googleusercontent.com/-Lx8v6xwhMhY/AAAAAAAAAAI/AAAAAAAAAAA/-xoKKOY7Wo8/photo.jpg
Θα ήθελα να απευθυνθώ προς τις συμπολίτισσες και τους συμπολίτες μου, με λόγια ευγνωμοσύνης και συγκίνησης για την τιμή που μας έκαναν, στην Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία , στην Κορινθία.
Απέναντι σε ένα εχθρικό παραγοντικό, παρασιτικό και οπαδικό περιβάλλον δεν δείλιασαν, αντιστάθηκαν.
Οι πολίτες της Κορινθίας ήμασταν ενωμένοι και δώσαμε ένα ηχηρό μήνυμα σε αυτούς που  μας θεωρούν δεδομένους, άβουλους και έτοιμους να πούμε Ναι σε όλα και για Όλα .  
Η Κορινθία δεν υποκύπτει και η Κοινωνία της Εργασίας στο τέλος θα επικρατήσει.
Ευχαριστώ τον Γιώργο τον Δεδε για την εμπιστοσύνη του . Ευχαριστώ τους συνυποψήφιους μου για το Ήθος και την αγωνιστικότητα τους.  
Ήταν τιμή μου να στέκομαι δίπλα τους.
Η Κορινθία θα περάσει μπροστά, η μάχη συνεχίζεται ακόμα πιο δυνατά, με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και τόλμη.
Θα τα καταφέρουμε να φέρουμε την αξιοπρέπεια στα πρόσωπα των ανθρώπων μας.
Θα τα καταφέρουμε να φέρουμε την Κορινθία στο Προσκήνιο.
Ευχαριστώ τους πολίτες της Κορινθίας για την ανιδιοτελή Αγάπη και Εμπιστοσύνη τους .
Θα ήθελα να τους πω ότι Εγώ από αυτούς προέρχομαι, σε αυτούς μονό λογοδοτώ και από αυτούς θα κρίνομαι.
Αυτή η σχέση κρατάει χρόνια και παραμένει και θα παραμένει ανέπαφη γιατί απλά είναι ειλικρινής  .