Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Παπαχρήστος: Ας ζητήσει και η Δούρου να βγει ο Πάγκαλος με μαγιό, να γίνει χαμός

Papaxristos
Ο γνωστός δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος θέλησε να δώσει μια εύθυμη νότα στο θόρυβο που έχει δημιουργηθεί μετά τις δηλώσεις του Πάγκαλου κατά της Δούρου και Γλέζο.
«Και προς τι όλος αυτός ο πανικός με το τι είπε ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ για την Δούρου: Ας ζητήσει κι αυτή να βγει ο Πάγκαλος με μαγιό να γίνει Ο χαμός!», έγραψε στο Twitterο Παπαχρήστος.

υστερογραφα.γρ

Ποιός πιστεύει ότι η Μέρκελ… κλαίει;

Angela-Merkel-Barack-Obama-Nicolas-Sarkozy-David-Cameron
Twitter@EmOikonomidis
Ας κοντοσταθούμε, ας πάρουμε μια βαθιά ανάσα, και ας το σκεφτούμε ψύχραιμα: Είναι δυνατόν αυτή η γυναίκα να κλαίει; Όχι στην ιδιωτική ζωή της, αλλά δημοσίως; Ενώπιον ανδρών-ηγετών, για τους οποίους είχε βαθιά ριζωμένη μέσα της την πεποίθηση ότι η ίδια ήταν πολύ ανώτερή τους, και εν πολλοίς το απέδειξε… μετά το “κλάμα;”
Ας σοβαρευτούμε λοιπόν. Η αφήγηση των Financial Times για τη νύχτα που συγκλόνισε την Ευρώπη στις Κάννες το 2011, όταν ο Γιώργος Παπανδρέου απειλούσε με δημοψήφισμα στην Ελλάδα, και ο Νικολά Σαρκοζί απειλούσε… να τον σκοτώσει, έχει το ενδιαφέρον της, ίσως και την ιστορική σημασία της.

Εθελοντικός καθαρισμός της παραλίας σε Δερβένι & Ξυλόκαστρο


Αν δε σεβαστείς τη φύση, δε θα το κάνει ούτε Αυτή για σένα!
Το Γλωσσικό Εργαστήρι  σας προσκαλεί στον εθελοντικό καθαρισμό της παραλίας
ΔΕΡΒΕΝΙ: ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014 9,30 ΠΜ (ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ AQUA)
ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ: ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014 9,30ΠΜ (ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ)

THE LINGUISTIC LAB (ΓΛΩΣΣΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ) Student group

Τη σύμβαση για την αντιπλημμυρική προστασία των οικισμών Έλους και Λεήμονα του Δήμου Ευρώτα υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης



Εμφάνιση DSC00029.JPG 
Τη σύμβαση για την αντιπλημμυρική προστασία των οικισμών Έλους και Λεήμονα του Δήμου Ευρώτα υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης με την ανάδοχο εταιρεία την Τρίτη 13 Μαΐου 2014 στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κας Αδαμαντίας (Ντία) Τζανετέα και των Περιφερειακών Συμβούλων Λακωνίας κ.κ. Σπύρου Φλώρου και Χαράλαμπου Σκούρου.  

«Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 2,5 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο θα δώσει οριστική λύση στα πλημμυρικά φαινόμενα του παρελθόντος στον ποταμό Ευρώτα» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και τόνισε ότι «παρεμβαίνουμε σε όλα τα επίπεδα προκειμένου να θωρακίσουμε τη Λακωνία.

Αυτή τη στιγμή έχουν δρομολογηθεί και ήδη εκτελούνται έργα υποδομής σε οδικούς άξονες, σε λιμάνια και αλιευτικά καταφύγια, σε αποχετεύσεις και υδρέυσεις, σε δομές υγείας και παιδείας, στο σύνολο της Λακωνίας που θα έχουν ως αποτέλεσμα την άρση του αποκλεισμού της και τη συγκροτημένη ανάπτυξη του τουριστικού και αγροτικού της προϊόντος».

Ακολούθως ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου επισκέφθηκε τους υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, τους οποίους ευχαρίστησε για την καθοριστική τους συμβολή στην επίτευξη των σημαντικών έργων που επιτελούνται στη Λακωνία, και συζήτησε μαζί τους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, με κυρίαρχο αυτό της έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού.

Η Ομιλία Γιώργου Δέδε στην Τρίπολη

Εμφάνιση δεδεσ τριπολη.jpg


Το κλίμα του φόβου, επιτέλους, έσπασε. Η επιτυχία της κεντρικής προεκλογικής εκδήλωσης της «Δημοκρατικής Πελοποννησιακής Συνεργασίας» στην Τρίπολη, με τη ομιλία του υποψήφιου περιφερειάρχη Πελοποννήσου Γιώργου Δέδε και του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Δημήτρη Μπερτζελέτου, ήταν ένα ακόμα μήνυμα ότι το καθεστώς που επικρατεί στην Περιφέρεια αλλάζει.

Οι πολίτες που έδωσαν το παρών έδειξαν ξεκάθαρα πως οι δυο διαφορετικοί πολιτικοι κόσμοι, οι δύο διαφορετικές πολιτικές αντιλήψεις είναι έτοιμες να συγκρουστούν και πως η πορεία προς το μέλλον δεν μπορεί να ανατραπεί.

Η Μαρινέλα Σούκουλη αύριο περιοδεύει στα χωριά του Δήμου Βέλου -Βόχας


Aύριο Τετάρτη η υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης  Κορινθίας της Δημοκρατικής Πελοποννησιακής Συνεργασίας κ. Μαρινέλα Σούκουλη επισκέπτεται  χωριά της Βόχας
ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΜΑΪΟΥ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΟΜΙΛΙΩΝ

ΩΡΑ       ΠΕΡΙΟΧΗ              ΣΗΜΕΙΟ
17:15    Ευαγγελίστρια       Καφέ Γρίσπου
17:30      Kρήνες                Καφενείο Βασιλείου
18:00    Ταρσινά                Καφέ Λιάκος
18:30   Ελληνοχώρι           Καφενείο Σιγγούνα
19:00   Στιμάγκα               Καφενείο Τρωγάδη
19:30    Πουλίτσα             Καφενείο «Ο Πλάτανος»
20:00    Κοκκώνι              Καφενείο Καλύβα
20:30    Νεράντζα             Καφετέρια «Σχολείο»
21:00    Βέλο                    Καφετέρια ΛΟΥΞ

BΑΣΙΛΗΣ ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ: "Mε αποκλειστικά δικές μας πρωτοβουλίες και συγκεκριμένες ενέργειες, τοποθετήσαμε την Κόρινθο στον τουριστικό χάρτη της κρουαζιέρας.".



Εμφάνιση NAN.jpg 
Δελτίο Τύπου για τα  κρουαζιερόπλοια 

Αναφορικά με το θέμα έλευσης των κρουαζιερόπλοιων της εταιρίας Thomson Cruises,  θυγατρικής  του τουριστικού κολοσσού TUI, στο λιμάνι της Κορίνθου:
Ότι μεθόδους και να χρησιμοποιήσει η απερχόμενη δημοτική αρχή, η πραγματικότητα δεν αλλάζει. Και η πραγματικότητα είναι πως από τον περασμένο Φεβρουάριο , ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Βασίλης Νανόπουλος έχει κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις στα ΜΜΕ για την συγκεκριμένη περίπτωση.
Αυτή είναι η ανόθευτη αλήθεια και παρουσιάζεται σε σειρά δημοσιευμάτων, ενδεικτικά:
Axion tv  12 Φεβρουαρίου 2014
Εκπομπή  TV Ηλέκτρα με τη Τζένη Σουκαρά 14 Μαρτίου 2014  
και εκπομπή στο top channel  17 Απριλίου 2014
Διευκρινίζεται πως η προσέγγιση κρουαζιερόπλοιων της Thomson Cruises στο λιμάνι της Κορίνθου είναι απόφαση της εταιρίας και δεν αφορά συμφωνία ούτε με το Δήμο, ούτε με το λιμενικό ταμείο.
Είναι θλιβερό το επίπεδο πολιτικού λόγου της απερχόμενης δημοτικής αρχής. Ένα απολίθωμα εξουσίας που επιχειρεί , αλλοιώνοντας την πραγματικότητα, να σφετεριστεί έργο άλλων . Δεν είναι τυχαίο ότι το μόνο λιμάνι της Πελοποννήσου που δεν έχει μέχρι σήμερα δεχτεί γραμμή κρουαζιερόπλοιων είναι της Κορίνθου.
Είμαστε περήφανοι που ακόμα και πριν αναλάβουμε αρμοδιότητες ως νέα Δημοτική Αρχή, με αποκλειστικά δικές μας πρωτοβουλίες και συγκεκριμένες ενέργειες, τοποθετήσαμε την Κόρινθο στον τουριστικό χάρτη της κρουαζιέρας.
Την ανεπάρκεια του δήμου και του λιμενικού ταμείου μπορούμε να την ανεχτούμε, αλλά την διαστρέβλωση της αλήθειας έχουμε υποχρέωση να την καταγγείλουμε .
Για οκτώ χρόνια η απερχόμενη δημοτική αρχή έκρυβε τις μεγάλες προκλήσεις, όπως αυτή της ανάπτυξης, κάτω από το χαλί γιατί, απλά, δεν μπορούσε να τις αντιμετωπίσει. Δυστυχώς για τον τόπο και τους συμπολίτες μας, επέλεξε να κρύψει και τη μεγαλύτερη πρόκληση όλων: Στην πρόκληση της αλήθειας, μικροί άνθρωποι εκστομίζουν μεγάλα ψεύδη.
Το τέλος ενός πολυετούς, φθαρμένου, συστήματος εξουσίας πλησιάζει.
Η μεγάλη αλλαγή έρχεται στο Δήμο.

Πρόσκληση σε εκδήλωση-ενημέρωση για τις νέες Ψηφιακές Υπηρεσίες του Επιμελητηρίου Κορινθίας

Επιμελητήριο Κορινθίας

Εκλογές 2014: Σε 325 δήμους 1441 υποψήφιοι - Πώς θα μεταδοθούν τα αποτελέσματα

Το έργο της συγκέντρωσης και μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων, των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, καθώς και των ευρωεκλογών του 2014, έχει αναλάβει η SingularLogic, για λογαριασμό του υπουργείου Εσωτερικών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ήδη λειτουργεί ο δικτυακός τόπος των εκλογών (ekloges.ypes.gr), όπου έχουν αναρτηθεί όλοι οι υποψήφιοι συνδυασμοί.

Ειδικότερα, στις 13 Περιφέρειες της χώρας συμμετέχουν 104 συνδυασμοί, ενώ, για τους 325 δήμους, ο αντίστοιχος αριθμός των υποψηφίων δημάρχων είναι 1441. Στις ευρωεκλογές συμμετέχουν 43 κόμματα/συνδυασμοί με 1298 υποψήφιους ευρωβουλευτές.

Όσον αφορά στα αποτελέσματα, ο δικτυακός τόπος θα προσφέρει στους πολίτες διευρυμένες δυνατότητες αναζήτησης και παρουσίασης στοιχείων σε όλα τα επίπεδα και όλες τις αναμετρήσεις. Ειδικά, για το βράδυ των εκλογών της 25ης Μαΐου, κάθε πολίτης θα έχει τη δυνατότητα να δει ολοκληρωμένα τα αποτελέσματα του δήμου της επιλογής του και για τις τρεις εκλογικές αναμετρήσεις (επαναληπτικές δημοτικές, επαναληπτικές περιφερειακές και ευρωεκλογές).

Η παρουσίαση των αποτελεσμάτων αναπροσαρμόζεται δυναμικά ανάλογα με τη συσκευή (smartphones, ταμπλέτες και γενικότερα οθόνες αφής), ώστε να εμφανίζονται με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο για τις συσκευές αυτές.

Στις εκλογές του Μαΐου θα αξιοποιηθεί, για μία ακόμη φορά, το σύστημα ασφαλούς μετάδοσης των αποτελεσμάτων (SRT), το οποίο αποτελεί εναλλακτική αυτοματοποιημένη μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων, με τη χρήση κινητού από το δικαστικό αντιπρόσωπο.

Το σύστημα SRT θα χρησιμοποιηθεί στο 20% των εκλογικών τμημάτων της χώρας, εξασφαλίζοντας ότι θα υπάρχει ικανό δείγμα αποτελεσμάτων από το σύνολο της Επικράτειας. Την πρώτη Κυριακή θα χρησιμοποιηθεί για την ταχύτερη συγκέντρωση των αποτελεσμάτων για τις 13 Περιφέρειες και για τους δήμους Αθηναίων, Πειραιώς, Θεσσαλονίκης, Πατρών και Ηρακλείου Κρήτης, ενώ τη δεύτερη Κυριακή θα αξιοποιηθεί για τις ευρωεκλογές.

Τα δίδυμα του β΄ γύρου στους 12 μεγάλους δήμους – Όλα τα προγνωστικά πριν την κάλπη


Μετά το χθεσινό ρεπορτάζ αναφορικά με τα προγνωστικά στις 13 περιφέρειες η aftodioikisi.gr εστιάζει στους 12 μεγάλους δήμους της χώρας από τους οποίους και θα εξαχθούν τα βασικά πολιτικά συμπεράσματα το βράδυ της 18ης Μαΐου. Τι λένε οι δημοσκοπήσεις, τα στελέχη των κομμάτων που ασχολούνται με τις αυτοδιοικητικές εκλογές, τι λένε οι τοπικοί παράγοντες. Όλα αυτά τα στοιχεία οδηγούν στα παρακάτω συμπεράσματα:

Αμυράς: Δεν έχω ταμπού, και δεν φοβάμαι να συνεργαστώ


Antonis-Samaras-Giorgos-Amyras
Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Αμυράς, παραχώρησε συνέντευξη στο ραδιόφωνο του “Alpha 9.89″.
Ακολουθούν τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης του Γιώργου Αμυρά:
“- Κατέβηκα στις ευρωεκλογές γιατί δεν έχω ταμπού και δεν φοβάμαι να συνεργαστώ.
- Το κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν μια βάρβαρη κίνηση, την έκλεισαν πρώτα ο άκρατος συνδικαλισμός και οι διοικήσεις που είχαν περάσει.
- Ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει αυτογκόλ, δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους.
- Ο κάθε πολιτικός σχηματισμός παίζει και λίγο μπλόφα προεκλογικά, δεν με παραξένεψαν αυτά που είπε ο κ.Βενιζέλο.
- Το πρώτο πρόβλημα των νέων στην περιφέρεια είναι η ανεργία”.

ysterografa.gr

Ο Παπαδήμος σε ρόλο (θλιβερής) εφεδρείας του συστήματος


Kostas-Simitis-Lukas-Papademos
Ο (καθηγητής) Λουκάς Παπαδήμος έγινε περισσότερο γνωστός στην ευρύτερη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, το διάστημα της πρωθυπουργίας του, από τα τέλη του 2011 μέχρι την άνοιξη του 2012.
Ένας τεχνοκράτης με μακρά διαδρομή, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, καθώς ξεκίνησε ως επιλογή του… Γιάννου Παπαντωνίου στη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδας, το 1994, και κατέληξε αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Ενδιάμεσα, είχε περάσει από το πλευρό του Κώστα Σημίτη, την… περίεργη εποχή των διαπραγματεύσεων και ζυμώσεων για την ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη, τότε που τα στοιχεία τα οποία παρουσιάστηκαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση… σκανδάλισαν, ως “greek statistics”.
Η θητεία του Λουκά Παπαδήμου στην πρωθυπουργία, χωρίς τη λαϊκή έγκριση και στήριξη, χαρακτηρίστηκε πρωτίστως από την υπογραφή του 2ου Μνημονίου, οι συνέπειες του οποίου για τα Ασφαλιστικά Ταμεία γίνονται όλο και περισσότερο ορατές και αισθητές από την ελληνική κοινωνία.
Ο ίδιος, μετά την αποχώρησή του από το Μέγαρο Μαξίμου, αναχώρησε για το εξωτερικό, και περιορίστηκε σε σπάνιες, και μετρημένες παρεμβάσεις για τις εσωτερικές εξελίξεις.
Χθες, ο Λουκάς Παπαδήμος επανήλθε και πάλι στο προσκήνιο, με ομιλία του στην Αθήνα. Θυμίζοντας σε όσους το έχουν ξεχάσει, ότι παραμένει (θλιβερή) εφεδρεία του συστήματος. Ενός συστήματος που οδήγησε την Ελλάδα στην κρίση, και μέχρι και σήμερα παλεύει για να δυσκολέψει την έξοδό της από αυτήν.

υστερογραφα

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης «Το νερό και ο αιγιαλός αποτελούν φυσικά και δημόσια κεφάλαια ανεκτίμητης αξίας και σημασίας»



Η Ευρωπαϊκή Νομοθεσία και δη το Πρωτόκολλο για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση της Παράκτιας Ζώνης, προστατεύει τις ακτές μας, βάσει της επικύρωσής του από την Ε.Ε. στις 13 Σεπτεμβρίου 2010. Το πρωτόκολλο της ολοκληρωμένης διαχείρισης των παράκτιων ζωνών προβλέπει περιορισμούς για τις δραστηριότητες στις παράκτιες ζώνες με σκοπό τη διασφάλιση της βιώσιμης χρήσης και διαχείρισης των εν λόγω ζωνών.
Επιπρόσθετα η νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας αποτελεί μία ακόμη ασπίδα προστασίας για τις ακτές της χώρας μας.
Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου κάνουμε συνεχή αγώνα για την προστασία των ακτών μας από τη διάβρωση προληπτικά και κατασταλτικά.
Στηρίζουμε την βιώσιμη διαχείριση των ακτών και θα συνεχίσουμε να διαφυλάττουμε τις ακτές μας από κάθε κίνδυνο, από όπου και αν προέρχεται.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΟΜΙΛΙΏΝ ΥΠ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΔΕ



ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
 – πράξη ανάπτυξης
Γραφείο Τύπου 
Υπ. Περιφερειάρχη Πελοποννήσου
ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΔΕ
                                                                 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εμφάνιση ΔΕΔΕΣ.jpgΣας ενημερώνουμε ότι το πρόγραμμα των κεντρικών ομιλιών του υποψήφιου Περιφερειάρχη Γιώργου Δέδε και των υποψήφιων αντιπεριφερειαρχών των Περιφερειακών Ενοτήτων έχει ως εξής:

·        Την Τρίτη, 13 Μαΐου, στις 8:30 το βράδυ, στην Καλαμάτα (πλατεία 23ης Μαρτίου).
·        Την Τετάρτη 14 Μαΐου, στις 8:00 το βράδυ, στο Ναύπλιο (Εργατικό Κέντρο).
·        Την Πέμπτη 15 Μαΐου, στις 8:30 το βράδυ, στην Κόρινθο (Δημοτικό Θέατρο).
·        Την Παρασκευή 16 Μαΐου, στις 8:30 το βράδυ, στην Σπάρτη (Ξενοδοχείο Sparta Inn).

   ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 
ΥΠ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
  ΓΙΩΡΓΟΥ  ΔΕΔΕ