Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

Εμφάνιση ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΩΝ.jpg

Η απαξίωση της πολιτικής οδηγεί τελικά στην αναγέννησή της;

Γράφει η
Αντωνία Μπούζα
Οι τελευταίες δεκαετίες στην Ελλάδα και ο τρόπος του διοικείν και άρχειν από πλευράς των αιρετών της, οδήγησε σταδιακά στην υποβάθμιση της πολιτικής ζωής και στην καχυποψία των πολιτών.
Καχυποψία, που εκτείνεται σε όλο το φάσμα της Δημόσιας ζωής πλέον και οδηγεί πολλές φορές σε υπερβολές και αδικίες.
Σθεναρά υποστηρίζω πως η ισοπέδωση και η γενίκευση της απαξίωσης, είναι λογικές που δεν αρμόζουν σε σκεπτόμενους και συνειδητοποιημένους πολίτες.
Αφού περάσαμε τα κρίσιμα χρόνια της κρίσης από συμπληγάδες, αφού ματώσαμε και πονέσαμε, φθάσαμε σε κάποιο αποτέλεσμα, το οποίο κάτω από σωστές προϋποθέσεις, μπορεί να είναι ο φάρος εξόδου μας από τις παθογενείς αδιέξοδες καταστάσεις.

Το «καμιά θυσία για το ευρώ» περιλαμβάνει και το όνομα της Μακεδονίας;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Οι τελευταίες εξελίξεις, μετά τις βουλευτικές εκλογές και τον δεύτερο γύρο των προεδρικών της 27ης Απριλίου, στην ΠΓΔΜ και η έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί μετά την πρωτομαγιάτικη απόφαση της Κ.Ε. του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης (Σοσιαλδημοκρατική Ένωση - SDSM),να μην αναγνωρίσει το εκλογικό αποτέλεσμα και να μην αποδεχθεί τις κοινοβουλευτικές έδρες που του αναλογούν με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα, αποδεικνύουν την ανάγκη να σοβαρευτούν και μερικά ελληνικά κόμματα (παλαιότερα και νεοπαγή).
Η αντιπολίτευση κατηγορεί για νοθεία και εκμετάλλευση του κρατικού μηχανισμού τον Νίκολα Γκρούεφσκι, τον εθνικιστή που έχει στηρίξει την πολιτική του ύπαρξη στην κατά της Ελλάδας ρητορεία και είναι ο αρχιτέκτονας του περίφημου «εξαρχαϊσμού» της χώρας με την τοποθέτηση γελοίων αγαλμάτων στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων, την μετονομασία αεροδρομίων, δρόμων και πλατειών, δίνοντάς τους τα ονόματα των Μακεδόνων βασιλέων και την πλαστογράφηση της Ιστορίας.

Πρόσκληση στα εγκαίνια-αγιασμό του εκλογικού κέντρου του Βασίλη Νανόπουλου



Εμφάνιση eklogiko2.jpg 

Ο υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος και ο συνδυασμός ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ, σας προσκαλούν την Τρίτη 6 Μαΐου και ώρα 20.30, στα εγκαίνια – αγιασμό του εκλογικού κέντρου στην συμβολή των οδών Εθνικής Αντίστασης και Κύπρου.

Γραφείο Τύπου
ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Κορινθίων

΄ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ΄: Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ



Εμφάνιση dsc014746310989.jpg
            Ο αγροτικός τομέας είναι ο βασικός κοινωνικός και οικονομικός τομέας στο Δήμο μας. Πιστεύουμε ότι ο Δήμος μπορεί να παρεμβαίνει καταλυτικά, να υλοποιεί πολιτικές και να δίνει λύσεις βοηθώντας άμεσα την τοπική οικονομία, να δημιουργεί υποδομές από τη βάση έως την τελική κατάληξη των προϊόντων. Με αξιόλογες παραγωγές, με αξιόπιστα και επώνυμα προϊόντα, με γνώση της ντόπιας αλλά και της διεθνούς αγοράς, με δυναμική και εξωστρέφεια για την αξιοποίηση του σύγχρονου αγροδιατροφικού μοντέλου, μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα προς το καλύτερο.          Ο συνδυασμός ΄΄ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ΄΄ και ο υποψήφιος Δήμαρχος Βλάσης Τσιώτος, καταθέτουμε τους άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθούμε για τη στήριξη της αγροτικής οικονομίας:
            Η συνεχής συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την αγροτική παραγωγή.
            Αξιοποίηση  όλου του διαθέσιμου νερού για άρδευση με την κατασκευή αρδευτικών έργων. Ήρθε η ώρα να διεκδικήσουμε την κατασκευή της λιμνοδεξαμενής στη Ρίζα αλλά και να κατασκευάσουμε μικρά έργα αξιοποίησης του  νερού, ειδικά στις περιοχές που η υφαλμύρωση είναι ήδη μεγάλο πρόβλημα.  
            Άμεση στήριξη των δυναμικών καλλιεργειών της περιοχής όπως λεμόνια, ελιές, αμπελοειδή, μήλα, μούσμουλα, φυτώρια.
            Στήριξη των παραγωγών με νέες καλλιέργειες οι οποίες μπαίνουν τώρα στην  αγορά και καθοδήγησή προς αυτή την κατεύθυνση.
            Αναζήτηση και άνοιγμα νέων αγορών σε συγκεκριμένα καταναλωτικά     κέντρα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
            Οργάνωση της παραγωγής για την αύξηση της παραγωγικότητας και εξασφάλιση της τροφοδοσίας των αγορών.
            Στήριξη των ομάδων παραγωγών για την παραγωγή πιστοποιημένων προϊόντων με ταυτότητα, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες τυποποίησης και συσκευασίας.
           Αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων για τη δημιουργία δημοτικών ή ιδιωτικών επιχειρήσεων οι οποίες θα στηρίζουν κατάλληλα τη διακίνηση των προϊόντων.
           Αναβάθμιση της περιοχής σε πανελλήνιο επιστημονικό κέντρο αναφοράς πιστοποιημένου γενετικού και μητρικού υλικού ελιάς και εσπεριδοειδών.
          Οργάνωση ημερίδων και σεμιναρίων για ενημέρωση και επαφή των παραγωγών και των φορέων τους με τους αρμόδιους επιστήμονες.
          Προώθηση των προγραμμάτων εγκατάστασης νέων αγροτών και της υλοποίησης των σχεδίων βελτίωσης.
          Δημιουργία Γεωτεχνικής Υπηρεσίας του δήμου κατάλληλα στελεχωμένη, για την ουσιαστική παρέμβαση του Δήμου στον αγροτικό τομέα.
         Αντιδήμαρχος με μοναδική αρμοδιότητα την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας του δήμου.  

ANANΕΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ  ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗ

Πελοπίδας Καλλίρης Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, «Δέσμευσή μας η αξιοποίηση του Ισθμού με έργα και όχι με λόγια».



Εμφάνιση KALLIRIS_20140504.jpg 
«Δέσμευσή μας η αξιοποίηση του Ισθμού με έργα και όχι λόγια ώστε να την αναδείξουμε στην πύλη της Πελοποννήσου» δήλωσε ο Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Πελοπίδας Καλλίρης κατά την επίσκεψή του την Κυριακή 4 Μαΐου 2014 στην περιοχή των Ισθμίων και τις συνομιλίες του με τους κατοίκους, συνοδευόμενος από τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της «Νέας Πελοποννήσου»
Ο κ. Καλλίρης χαρακτήρισε ιδιαίτερα κρίσιμο παράγοντα ανάπτυξης της αγροτικής οικονομίας της περιοχής, τη χωροθέτηση στην Κορινθία του Δημοπρατηρίου Αγροτικών Προϊόντων της Πελοποννήσου, αλλά και της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, «εργαλεία με ιδιαίτερη αναπτυξιακή προοπτική για την Κορινθία», όπως τόνισε.  
Ο Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας επεσήμανε ακόμη ότι η ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος της Κορινθίας θα πρέπει να υπακούσει σε ένα σχέδιο βασισμένο στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και συγκριτικά της πλεονεκτήματα, αξιοποιώντας το φυσικό κάλλος με το πλούσιο πολιτιστικό απόθεμά της, αλλά και τα μοναδικά αγροτικά προϊόντα όπως η Κορινθιακή σταφίδα. 
Ο Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Πελοπίδας Καλλίρης και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι του συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος» επισκέφτηκαν τις περιοχές Άσσου, Περιγιαλίου, Λεχαίου, Καλαμακίου, Ισθμίων, Κόρφου, Αγγελόκαστρου και Σοφικού. 
Το πρωί της Κυριακής οι κάτοικοι του Άσσου,  Περιγιαλίου και Λεχαίου υποδέχτηκαν θερμά τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη. Ο κ. Καλλίρης συζήτησε μαζί τους θέματα που τους απασχολούν και τους διαβεβαίωσε ότι θα προσπαθήσει για την ανάπτυξη της περιοχής τους.
Το απόγευμα ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι επισκέφτηκαν την ευρύτερη περιοχή της Σολυγείας. Ξεκινώντας από το Καλαμάκι και τα Ίσθμια, σε συζήτηση με τους κατοίκους της περιοχής ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης κ. Καλλίρης δεσμεύτηκε για την αξιοποίηση του Ισθμού. Δήλωσε μάλιστα κατηγορηματικά ότι φτάνουν τα πολλά λόγια, χρειάζονται έργα για την ανάδειξη του Ισθμού ως πύλη της Πελοποννήσου.
Στον Κόρφο, στο Αγγελόκαστρο και στο Σοφικό ο κ. Καλλίρης συνομίλησε με τους κατοίκους και στην ομιλία του δεσμεύτηκε ότι μέσα από ουσιαστικό διάλογο θα πρέπει να τεθούν προτεραιότητες για την περιοχή.  Ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι πρόκειται για μία περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, η οποία όμως μέχρι τώρα δεν έχει αξιοποιηθεί. Χρειάζονται σχεδιασμός και μελέτες για την αξιοποίηση του Κόρφου αλλά και του Σοφικού. Τους διαβεβαίωσε ότι θα καταβάλλει όλες τις δυνάμεις του για να συμβάλλει στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, προσελκύοντας το ενδιαφέρον Ελλήνων και ξένων.
Πρέπει η Κορινθία μας να ανέβει ψηλά. Οι ομορφιές της να προβληθούν. Χρειάζονται σχεδιασμός και αποτελέσματα

Βιογραφικό Σημείωμα Απόστολου Ε. Παπαφωτίου

Εμφάνιση Απόστολος Ε. Παπαφωτίου.JPG

                                                     r
Βιογραφικά στοιχεία:
Γεννήθηκα στην Ήπειρο, τελείωσα το 1ο Δημοτικό σχολείο Κορίνθου και το εξατάξιο Γυμνάσιο Κορίνθου.

  • Τοπογράφος Μηχανικός Ε.Μ.Π.
  • Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π.
  • Πτυχιούχος Θεολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών
  • Υποψήφιος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα: "Η βασιλική του Λεχαίου και η Μνημειακή Τοπογραφία της Χριστιανικής Κορίνθου (Παλαιοχριστιανικοί Ναοί)".
  • Συγγραφέας
v  Διατηρώ τεχνικό γραφείο στην Κόρινθο το οποίον ασχολείται με μελέτη και κατασκευή ιδιωτικών τεχνικών έργων. Επιπλέον ασχολούμαι με την ανέγερση, συντήρηση και επισκευή ιερών ναών στην Κορινθία. Έργα μου είναι ο Ιερός Ναός Αγίων Αναργύρων στο νοσοκομείο Κορίνθου, ο Ιερός Ναός Αποστόλου Παύλου στην Αρχαία Κόρινθο, ο Ιερός Ναός Παναγίας στο Ιερό Ησυχαστήριο Αγίου Γερασίμου στην Περαχώρα, η Ιερά Μονή Αγίου Θεράποντος στο Γαλατάκι Κορινθίας, και πολλά άλλα.

v  Έχω λάβει μέρος σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια με θέματα αρχαίων λιμενικών έργων με αντίστοιχες παρουσιάσεις και δημοσιεύσεις.

v  Έχω δώσει διαλέξεις σε ξένα πανεπιστήμια με θέματα αρχαιογνωστικού αντικειμένου, π.χ. Κρακοβία Πολωνίας, Πανεπιστήμιο Notre Dame, Ιντιάνα Η.Π.Α., Μπράιτον Αγγλίας, Μόσχα Ρωσίας και αλλού.

v  Συγγραφέας δύο βιβλίων:
1.“Σεισμοί και κατασκευές στην Κορινθία (Ιστορική αναδρομή)”, Έκδοση "Καταγράμμα", Κόρινθος 2002
2.“Ο Δίολκος στον Ισθμό της Κορίνθου”, Έκδοση "Καταγράμμα", Κόρινθος 2007 - Προλογίζει ο Καθηγητής Θ. Π. Τάσιος
      (Επίκειται η έκδοσή του στην Αγγλική γλώσσα, στην οποία μεταφράζεται)

v  Μητροπολιτικός σύμβουλος Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου.

v  Νομαρχιακός σύμβουλος στην Ν.Α. Κορινθίας από το 1996 μέχρι το 2010. Διετέλεσα επί 4 χρόνια αντινομάρχης (2003-2004 κ’ 2006-2007) στον τομέα Παιδείας και Πολιτισμού.

v  Πρόεδρος Λυσίππειου Πνευματικού Κέντρου της Ν.Α. Κορινθίας με πλούσιο και πολυσχιδές πολιτιστικό έργο.

v  Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου από το 2011 μέχρι σήμερα, στους τομείς Ενέργειας – Βιομηχανίας – Πολιτισμού. Μεγάλη δραστηριότητα στον τομέα της Ενέργειας, με ιδιαίτερη ώθηση στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (Α.Π.Ε.).
Ομοίως, στον τομέα του Πολιτισμού εκτελούνται στην Πελοπόννησο έργα  ενταγμένα στο ΕΣΠΑ προϋπολογισμού 65 εκατομ. ευρώ, εκ των οποίων έργα προϋπολογισμού 7,5 εκατομ. ευρώ εκτελούνται στην Κορινθία.

v  Ερευνητής του Αρχαίου λιμένος Λεχαίου.

v  Τεχνικός σύμβουλος στην Αμερικανική Σχολή Κλασσικών Σπουδών.

v  Μελετητής της βασιλικής του Αγίου Λεωνίδη στο αρχαίο λιμάνι Λεχαίου και γενικότερα της Ύστερης Αρχαιότητος στην Κορινθία.

v  Μέλος της ΕΜΑΕΤ (Εταιρία Μελέτης Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας) και παλαιότερα Μέλος του Δ.Σ. αυτής.

v  Εκλεγμένο Μέλος Αντιπροσωπείας Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Τ.Ε.Ε. Πελοποννήσου).

v  Μέλος της “Ένωσης Κορινθίων Συγγραφέων”.


Ασχολούμαι με τα πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα του νομού με διαλέξεις και ανακοινώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αντιστοίχου περιεχομένου.

Παντρεμένος με την παιδίατρο Μαργαρίτα Μπίτση-Παπαφωτίου.
Έχουμε δύο παιδιά, την Χρυσάνθη, η οποία είναι Ιατρός και Υποψήφια Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών και τον Βαγγέλη, ο οποίος είναι Πολιτικός Μηχανικός.