Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Αύριο στη Τρίπολη ο Γιάννης Μανώλης παρουσιάζει τους υποψήφιους Αντιπεριφερειάρχες της "Πελοποννησιακής Ένωσης" - Στο πλευρό του και ο Δημήτρης Τσιγκούνης


 
Τους 5 υποψήφιους Αντιπεριφερειάρχες του συνδυασμού "ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ" παρουσιάζει αύριο Μεγάλη Τετάρτη 16 Απριλίου 2014 και ώρα 12.00, στο Εργατικό Κέντρο Τρίπολης, ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Γιάννης Μανώλης. 
Στο συνδυασμό της "Πελοποννησιακής Ένωσης" συμμετέχει και ο τ. Δήμαρχος Λεωνιδίου Δημήτρης Τσιγκούνης για την συμμετοχή του οποίου ο Γιάννης Μανώλης δήλωσε:

"Καλωσορίζω και ευχαριστώ θερμά τον ιστορικό Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, Δημήτρη Τσιγκούνη, με την τεράστια προσφορά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Η συμμετοχή του Δημήτρη Τσιγκούνη στο ψηφοδέλτιο της "ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ" δυναμώνει ακόμα περισσότερο τον συνδυασμό μας για την νίκη και την αλλαγή στην Περιφέρειά μας."


Τρείς διακρίσεις στην Τρίπολη γιά τον Άπις Ζευγολατιού

http://korinthiannews.gr/wp-content/uploads/2014/04/a192.jpg
Την Δευτέρα 14/04/2014 διεξήχθη στην Τρίπολη με την συμμετοχή 550 αθλητών από 55 συλλόγους από Πελοπόννησο και Δυτική Ελλάδα το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Στίβου Παίδων-Κορασίδων.
Στους αγώνες συμμετείχε και ο Α.Γ.Σ. Άπις Ζευγολατιού με μια νέα και σχετικά άπειρη ομάδα κατακτώντας τρία μετάλλια και αρκετά καλά πλασαρίσματα.
Κορυφαία αθλήτρια του Άπις αναδείχτηκε η Λέκκα Αναστασία κατακτώντας την Πρώτη θέση στα 200μ. Κορασίδων με χρόνο 26,40 και την Δεύτερη θέση στα 100μ. Κορασίδων με χρόνο 12,57 ,πιάνοντας και στα Δύο αγωνίσματα το υψηλό όριο που της δίνει το εισιτήριο να συμμετάσχει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.
Επίσης την Τρίτη θέση κατέλαβε η ομάδα της Σκυταλοδρομίας 4χ100μ Κορασίδων

 Α.Γ.Σ. Άπις Ζευγολατιού

Το μέλλον του Αντ. Κλαδούχου

Το μέλλον του Αντ. Κλαδούχου
H αποχώρηση του από τα κοινά του Ξυλοκάστρου έκανε πάταγο για πολλούς αλλά ήταν αναμενόμενη για άλλους.
 Ο Αντώνης Κλαδούχος αποτελεί πλέον ιστορία για την περιοχή στην οποία υπήρξε Δήμαρχος επί 12ετία. Οι λόγοι υγείας που εμφανίστηκαν δείχνουν μόνο τη μισή αλήθεια σύμφωνα με πρώην συνεργάτες του αφού η άλλη μισή ήταν η δυσμενής πολιτική θέση στην οποία είχε βρεθεί.
 Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στις δημοσκοπήσεις εμφανιζόταν 3ος και 4ος. Ελπίζουμε να γίνει σύντομα καλά.
 Οι φήμες πάντως για πιθανή ένταξη του στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές προς το παρόν είναι απλά φήμες.
 Βέβαια το τελευταίο θα προκαλούσε μια κάποια έκπληξη αφού προ διετίας σε τουριστική ημερίδα στο Sikyon Coast, στη Συκιά λίγο έξω από το Ξυλόκαστρο είχε βροντοφωνάξει ότι αν ο Πέτρος Τατούλης έκανε δικό του ψηφοδέλτιο θα τον ακολουθούσε.

isthmos.gr

Δίκη για τις πυρκαγιές της Ηλείας: Κατέθεσαν οι συγγενείς των θυμάτων.

Δίκη για τις πυρκαγιές της Ηλείας: Κατέθεσαν οι συγγενείς των θυμάτων.
Συνεχίστηκε χθες στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Πάτρας η δίκη για τις πυρκαγιές της Ηλείας 2007, οι οποίες στοίχισαν την ζωή σε 49 ανθρώπους.
Ενώπιον του δικαστηρίου κλήθηκαν και κατέθεσαν συγγενείς των θυμάτων που για μία ακόμα φορά περιέγραψαν τις τραγικές ώρες που έζησαν την 24η Αυγούστου του 2007.
Συγκλονιστικές ήταν οι μαρτυρίες τόσο της Ιωάννας Παππά που έχασε μέσα στις φλόγες τους γονείς της, όσο και του Παναγιώτη, Κώστα και Ευστάθιου Αλεξανδρόπουλου που στην μοιραία στροφή της Αρτέμιδας έχασαν την μητέρα τους η οποία είχε μαζί της τα δύο ανήλικα αγγελούδια (εγγόνια) τα οποία προσπάθησε να σώσει από την πύρινη λαίλαπα.
Στο δικαστήριο κατέθεσε και η Θεοδώρα Δρακοπούλου μητέρα του άτυχου πυροσβέστη Γιάννη Δρακόπουλου ο οποίος έχασε και εκείνος την ζωή του στην στροφή της Αρτέμιδας.
 Το δικαστήριο διεκόπη και οι καταθέσεις των μαρτύρων θα συνεχιστούν στις 23 Απριλίου.
Να σημειωθεί ότι πρωτόδικα το Τριμελές Πλημμελειοδικείο που είχε κρίνει αθώο τον Φώτη Παππά –τότε υπαρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ είχε επιβάλλει ποινές στους, Πανταζή Χρονόπουλο-πρώην δήμαρχο Ζαχάρως, τον Αντιπεριφερειάρχη Χαράλαμπο Καφύρα, τον Νίκο Μιχαλόπουλο- πρώην διοικητή της πυροσβεστικής Κρεστένων, στην Σοφία Νικολοπούλου- την ηλικιωμένη γυναίκα που άναψε την φωτιά και στον πρώην πυροφύλακα στην Μίνθη Παναγιώτη Τσούφα
isthmos.gr

Παναγιώτης Περιβολάρης - Mall "Σωληνουργείας" και άλλοι μπαμπούλες

Εμφάνιση pperivolary.jpg

Σε μια περίοδο που μέχρι και ο Δήμος δυσκολεύει την ομαλή εμπορική δραστηριότητα της πόλης (κλείνει το parking στο λιμάνι ‘λόγω ανάπλασης’ παραμονές εκλογών, αλλά και παραμονές Πάσχα), επανέρχεται στο παιχνίδι το πολυδιαφημισμένο Mall στην περιοχή της πρώην "Σωληνουργείας".

Ναι, το Mall στη "Σωληνουργεία"  είναι πιθανό να ανοίξει σε λίγο καιρό. Τι θα κάνουμε; Θα βάλουμε τα κλάματα; Θα περιμένουμε πότε θα κλείσουμε τα μαγαζιά ή θα τρέξουμε να πιάσουμε πόστο αλλού;

Φυσικά τίποτα από όλα αυτά. Εμείς πρέπει απλά να παίξουμε «επιθετική άμυνα».

Επιθετική άμυνα απέναντι στα Mall, απέναντι στην πτώση του τζίρου, απέναντι στον αφανισμό από τις οφειλές στον Ο.Α.Ε.Ε  και το Φ.Π.Α. Πώς θα τα καταφέρουμε; Θα τα καταφέρουμε με τη δημιουργία “Open Mall” μέσα στο κέντρο της πόλης.

Για τη δημιουργία Open Mall, δεν χρειάζονται ούτε τόνοι από τσιμέντο, ούτε πολλά λεφτά. Πρώτα από όλα πρέπει να οριοθετηθεί η εμπορική ζώνη μέσα στο κέντρο με ειδικές σημάνσεις. Στη συνέχεια πρέπει να γίνει αισθητική αναβάθμιση π.χ (αψίδες με φωτισμό, ηχητική εγκατάσταση, πολλές δενδροφυτεύσεις και πρωτότυπες εικαστικές παρεμβάσεις).

Ένα σύγχρονο Open Mall, πρέπει να έχει σταθμούς πληροφόρησης με οθόνες αφής, σύνδεση στο internet και wi-fi spots. Ο καταναλωτής  θα πηγαίνει για ψώνια, καφέ και φαγητό, όπως σε ένα mall, αλλά  ανοιχτό.

Τα  καταστήματα με τη βοήθεια και του εμπορικού συλλόγου, μπορούν να εκδίδουν ειδικές κάρτες πιστότητας  για την αγορά προϊόντων σε ειδικές τιμές ή σε χαμηλότερες  με την συγκέντρωση π.χ πόντων. Πολύ σημαντικό είναι επίσης ότι τα καταστήματα του κέντρου θα αποκτήσουν «κοινή βιτρίνα».Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα, οι πολιτιστικές εκδηλώσεις θα αρχίσουν να γίνονται συχνό φαινόμενο, όπως εκθέσεις ζωγραφικής μουσικές εκδηλώσεις και πολλά άλλα.

Με τη δημιουργία λοιπόν του Open Mall στο κέντρο της Κορίνθου, αυξάνεται η εξωστρέφεια, η ανταγωνιστικότητα και οι θέσεις εργασίας. Είναι ένα έργο εφικτό, χρήσιμο και μπορεί να πραγματοποιηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Τα προβλήματα είναι μεγάλα αλλά όχι ανίκητα. Λύσεις πάντα θα υπάρχουν, φτάνει να είμαστε ικανοί να τις βρίσκουμε.


Παναγιώτης Δ. Περιβολάρης

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τη  «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ»
Για το Δήμο Κορινθίων

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης «Αδιαπραγμάτευτη η ολοκλήρωση του Ασωπού μέσα στο 2015»



Εμφάνιση TATOYLHS 2.JPG 

Εμφάνιση TATOYLHS 1.JPG«Υποστηρίζουμε το έργο με όλες μας τις δυνάμεις, αλλά το έργο θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2015 και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά την επίσκεψή του στο φράγμα του Ασωπού τη Δευτέρα 14 Απριλίου 2014, μαζί με τον Ειδικό Γραμματέα Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Δημήτριο Ιατρίδη, τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Άγγελο Παπαγγελόπουλο, το Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη κ. Απόστολο Παπαφωτίου, τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Θανάση Πισιμίση και τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας.

Εμφάνιση L2.JPGΑπευθυνόμενος προς την ανάδοχο εταιρεία ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι «δεχόμαστε να βοηθήσουμε προς κάθε κατεύθυνση προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο. Να είμαστε όμως πολύ σοβαροί σε αυτά που διατυπώνουμε. Ανεξάρτητα με τους δανειοθαλάμους μπορούν να επισπευστούν και άλλες εργασίες. Μπορούν ταυτόχρονα να γίνουν και άλλες εργασίες συν τις εργασίες εκτροπής» και ζήτησε επίσπευση των εργασιών μαζί με δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα των υπολειπομένων εργασιών. 

Παρακολουθήστε το βίντεο

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κας ΑΝΝΑΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ "ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ" ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΥΡΙΖΑ κ. Γ. ΣΤΑΘΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ



Η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ιωαννίνων, κα Άννα Ασημακοπούλου, σχετικά με τις … “αξιόπιστες” εκτιμήσεις του υπεύθυνου Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γ. Σταθάκη για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, έκανε την ακόλουθη δήλωση:  
«Ο υπεύθυνος Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γ. Σταθάκης έλεγε πρόσφατα (Κοινωνία Ώρα Mega 9.4.2014) ότι “η έξοδος στις αγορές είναι της πλάκας” και “δεν θα έχει καμία επίδραση” στη μείωση των επιτοκίων.
Υποσχέθηκε, μάλιστα, πως, εάν μειωθούν τα επιτόκια των εντόκων γραμματίων, ο ίδιος θα σκίσει τα οικονομικά του βιβλία.
Στη σημερινή έκδοση εντόκων γραμματίων τρίμηνης διάρκειας, το επιτόκιο έπεσε στο 2,45% από 3,10% που ήταν στις 18 Μαρτίου.
Περιμένουμε, λοιπόν, σήμερα τον κ. Σταθάκη να πάει στην πλατεία Συντάγματος να σκίσει τα βιβλία του».

ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ - ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ



Η σύνθεση του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωεκλογές και τα βιογραφικά σημειώματα των υποψηφίων έχουν ως εξής:

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Το κρίσιμο είναι η ικανότητα και το σχέδιο της Περιφερειακής αρχής και του Περιφερειάρχη»



Ο νέος θεσμός αποτελεί το σημαντικότερο ίσως πυλώνα εξόδου της χώρας από την κρίση, αφού μπορεί να εκμεταλλευτεί καλύτερα τις αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» στον Ant1 την Τρίτη 15 Απριλίου 2014 και πρόσθεσε ότι το έργο που επιτελούν οι Περιφέρειες είναι πολύ σημαντικό, αξιοποιώντας το νέο θεσμικό πλαίσιο. 
Τη στιγμή που η κεντρική κυβέρνηση για πολύ καιρό θα ασχολείται με το δημοσιονομικό εξορθολογισμό της χώρας, πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης, η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση των τελευταίων ετών, ο Καλλικράτης έδωσε την ευθύνη στις Περιφέρειες, αλλά και τις προϋποθέσεις του αναπτυξιακού σχεδιασμού. 
«Ο ρόλος των θεσμών είναι διακριτός και δεν θα πρέπει να υπάρχουν φοβικά σύνδρομα σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα» τόνισε ο κ. Τατούλης και σημείωσε ότι «οι Περιφέρειες δεν είναι οι φτωχοί επαίτες της χώρας».
«Το κριτήριο για μεταφορά πόρων και αρμοδιοτήτων, σύμφωνα με τον κ. Τατούλη,  δεν θα πρέπει να είναι το ποιος βρίσκεται στην εξουσία, αλλά η ικανότητα και το σχέδιο της Περιφερειακής αρχής και του Περιφερειάρχη», ενώ αναφερόμενος στο έργο που υλοποιείται αυτή τη στιγμή στην Περιφέρεια Πελοποννήσου δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή έργο «ξεπερνά το 1 δις ευρώ σε αυτή τη δύσκολη ώρα»
Ο Περιφερειάρχης έθεσε το ζήτημα της θεσμικής συλλειτουργίας ως απαραίτητη συνθήκη για την πολιτική νηφαλιότητα, που τόσο ανάγκη έχει η χώρα αυτή την καίρια στιγμή και πρόσθεσε ότι από την πρώτη στιγμή, αναλάβαμε πρωτοβουλίες για προτάσεις νομοθετικού περιεχομένου για τη βελτίωση της περιφερειακής διοίκησης, αλλά και για την επίτευξη καλύτερης συνεργασίας μεταξύ του κοινοβουλίου, της κυβέρνησης και των περιφερειών.
«Ενάντια στα αλλοθικά φοβικά σύνδρομα, τα οποία αφού δημιουργηθεί ένας νέος θεσμός προσπαθούν να τον αποδομήσουν, πιστεύω ότι ο Καλλικράτης και ο θεσμός των αιρετών Περιφερειών είναι η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση των τελευταίων ετών στη χώρα, που πρέπει να αξιοποιηθεί και να βελτιωθεί» ανέφερε τέλος ο κ. Τατούλης και σημείωσε ότι από την πρώτη στιγμή υποστηρίξαμε ότι πρέπει να διαμορφώσουμε τις συνθήκες για την ανάπτυξη της δικής μας περιφερειακής οικονομίας, άποψη η οποία υιοθετείται πλέον καθολικά για τη λύση των προβλημάτων της χώρας.


Μπορείτε να παρακολουθήσετε το σχετικό βίντεο στον παρακάτω σύνδεσμο


Περιφερειάρχης Π.Τατούλης «Το Μουσείο της Σπάρτης είναι για εμάς το πιο εμβληματικό έργο της Πελοποννήσου»



Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Τρίπολη, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης δήλωσε ξεκάθαρα ότι το Νέο Αραχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης προχωράει με σοβαρό σχεδιασμό, που απαιτεί τεχνοκρατική προσέγγιση και δεν μπορεί να αποτελεί πεδίο αντεγκλήσεων. «Κατά την περίοδο που διετέλεσα υφυπουργός Πολιτισμού το 2004, εγκρίθηκε το κτιριολογικό πρόγραμμα του νέου αρχαιολογικού μουσείου της Σπάρτης, με δική μου απόφαση λίγο αργότερα αγοράστηκε το οικόπεδο και με δική μου πάλι απόφαση έγιναν οι αναγκαστικές απαλλοτριώσεις του απαιτούμενου χώρου μέχρι τα όρια του Ευρώτα» τόνισε ο κ. Τατούλης, για να καταλήξει ότι "Θέλουμε μουσείο - έμβλημα για την πόλη της Σπάρτης, γιατί και η επένδυση θα είναι σημαντική και γιατί η Σπάρτη χρειάζεται ένα έργο που θα συνιστά από μόνο του κίνητρο επισκεψιμότητας". Απευθυνόμενος στους πολίτες ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου δήλωσε ότι "Ούτε μελέτη, ούτε νόμιμη διαδικασία εκπόνησης μελέτης υπήρξε ποτέ" και χαρακτήρισε την ύπαρξη μελέτης ως το μεγάλο ψέμα του πρώην Νομάρχη για να καλύψει τη δική του ανυπαρξία. «Για να γίνει μελέτη χρειάζεται σχετική απόφαση. Εφόσον αυτή δεν υπάρχει, με δικά τους μελετητικά γραφεία παζάρευαν;» αναρωτήθηκε ο κ. Τατούλης και σημείωσε ότι προαπαιτούμενα εκπόνησης της μελέτης, τα οποία ωστόσο δεν υπάρχουν, είναι η μουσειολογική και μουσειογραφική μελέτη από το Υπουργείο Πολιτισμού και η αρχιτεκτονική μελέτη.
Ο Περιφερειάρχης ανέφερε επίσης ότι μετά από ενέργειες της περιφερειακής Αρχής και του ιδίου προσωπικά, το Ίδρυμα Νιάρχου έχει ανανεώσει το ενδιαφέρον του, το οποίο ωστόσο θα εκφραστεί ρητώς αφού ξεκαθαρίσει το νομικό πλαίσιο, η συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και η ανασκαφική διαδικασία