Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Η 23η αγωνιστική στην Α1 Κορινθίας

Με αρκετούς ενδιαφέροντες αγώνες συνεχίζεται στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής, το πρωτάθλημα της Α1 Κατηγορίας Κορινθίας. Ο πρωτοπόρος ΑΟ Λουτρακίου αντιμετωπίζει την Αναγέννηση Κιάτου, ενώ ο Παννεμεατικός υποδέχεται τον Πανκαμαριακό. Επικίνδυνη έξοδο στο Ξυλόκαστρο κάνει η Θύελλα Πετρίου κόντρα στον τοπικό Ηρακλή , ενώ δοκιμασία περιμένει και τον Ολυμπιακό Λουτρακίου στην έξοδό του στο Κιάτο κόντρα στον Πέλοπα. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο αγώνας του Κύψελου με την Ελλάδα Βέλου όπως και ο αγώνας του Ατρόμητου Χιλιομοδίου με τον Αστέρα Δερβενίου. Στο Σολομό το Σπαθοβούνι θα προσπαθήσει να πάρει τρίποντο κόντρα στους Αγίους Θεοδώρους, ενώ τρίποντο στα "χαρτιά" κερδίζει ο Πανσολυγειακός από τον Σαρωνικό που έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα

Η 23η αγωνιστική
ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ -ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ
ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ -ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛ.- .ΑΣΤΗΡ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛ. - ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ - ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ - ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΟΙ
ΠΕΛΟΠΑΣ- ΣΦΛ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ -ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ                           0 - 3

Μια ανάσα η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση – Εκτίναξη του ΚΚΕ στο 8,7%

Μια ανάσα η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση – Εκτίναξη του ΚΚΕ στο 8,7%

Ντέρμπι ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ δείχνει νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Εθνος της Κυριακής.

Οι οριακές διαφορές στην πρόθεση ψήφου για ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προηγείται, καταγράφονται τόσο για τις ευρωεκλογές όσο και για τις εθνικές εκλογές.

To ετήσιο εισόδημα του Ομπάμα και εισόδημα ενός αριστερού στην Ελλάδα

Μπορεί να μας πει ένας λογικός άνθρωπος σε αυτήν την χώρα, πως είναι δυνατόν ετήσιο εισόδημα του ισχυρότερου ανθρώπου, του πλανητάρχη κατά τα άλλα του Ομπάμα να είναι κάπου στα 240.000 ευρώ το χρόνο, και εισόδημα ενός αριστερού στην Ελλάδα 840.000 ευρώ ;

Αν το κοινοποιήσεις ίσως να έχουμε καλύτερη τύχη !
Ίσως βλέποντας την πραγματικότητα ένας Έλληνας ακόμα δεν θα κάνει το ίδιο λάθος που κάνει εδώ και 40 έτη της μεταπολίτευσης !

Μπορεί να μας πει έστω ένας λογικός άνθρωπος σε αυτήν την χώρα, πως είναι δυνατόν εισόδημα ενός δημοσίου υπαλλήλου να είναι 840.831 ευρώ και δει σε μια πτωχευμένη χώρα η οποία μετρά χιλιάδες αυτοκτονίες ;
Μπορεί να μας πει ένας λογικός άνθρωπος σε αυτήν την χώρα, πως είναι δυνατόν ετήσιο εισόδημα του ισχυρότερου ανθρώπου, του πλανητάρχη κατά τα άλλα του Ομπάμα να είναι κάπου στα 240.000 ευρώ το χρόνο, και εισόδημα ενός αριστερού στην Ελλάδα 840.000 ευρώ ; 

Γιωργος Βλαχογιαννακης/ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ . facebook.com

Με κακό καιρό το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας - Βροχές και καταιγίδες - Χιόνια σε μεγάλο υψόμετρο

Με κακό καιρό το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας - Βροχές και καταιγίδες - Χιόνια σε μεγάλο υψόμετρο
Με τις βροχές, τις καταιγίδες, τα χιόνια και τους ισχυρούς νοτιάδες θα τα βάλουν φέτος τα καρναβάλια και οι χαρταετοί. 
Η μεταβολή του καιρού έχει ήδη ξεκινήσει από σήμερα το πρωί,  από τα δυτικά, με κύριο χαρακτηριστικό τις βροχές και τις καταιγίδες που επηρρεάζουν προς το παρόν τα νησιά του βορείου Ιονίου και ολόκληρη την Ηπειρο. Σιγά σιγά τα φαινόμενα θα επεκταθούν νοτιότερα και μέχρι το βράδυ θα επηρρεάσουν ολη τη δυτική Στερεά Ελλάδα και τη δυτική Πελοπόννησο και μέσα στη νύχτα θα επεκταθούν ανατολικότερα. Χιόνια περιμένουμε στην Πίνδο σε υψόμετρο από 1200 μέτρα κι επάνω.

Καταργείται το πορτοκαλί βιβλίο στις επιχειρήσεις


"Αριστοναύτες" Σύλλογος επαγγελματιών Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης.
Μετά από χρόνια μάχες γα τη χρησιμότητά του, όπως φαίνεται καταργείται το λεγόμενο «πορτοκαλί βιβλίο» που ήταν υποχρεωμένες να τηρούν οι επιχειρήσεις και να αναγράφουν κάθε πρόσληψη πριν ακόμη αναλάβει εργασία ο εργαζόμενος. Είναι άπειρα τα πρόστιμα που έχουν μπει απο την αρχή της εφαρμογής του, ενώ οι αδικίες που γίνονταν πάνω σε αυτό αποτελούσαν πάντα θέμα τριβής μικρομεσαίων και υπουργών Εργασίας. Βεβαίως η κατάργηση δεν σημαίνει ότι τα πράγματα γίνονονται πιο χαλαρά, σε μια εποχή κρίσης, αφού η ηλεκτρονικη ενημέρωση για το προσωπικό αποτελεί ακόμη πιο ασφυκτικό μέσο ελέγχου.

Συγκλονιστικές εξελίξεις! 2.000 Ρώσοι στρατιώτες εισβάλλουν στην Κριμαία! - Συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Συγκλονιστικές εξελίξεις! 2.000 Ρώσοι στρατιώτες εισβάλλουν στην Κριμαία! - Συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ
 Ο ασκών χρέη προέδρου της Ουκρανίας, Αλεξάντρ Τουρτσίνοφ, κατηγόρησε απόψε τη Ρωσία για "ένοπλη εισβολή" στην Κριμαία και κάλεσε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν "να σταματήσει τις προκλήσεις".

Ο Τουρτσίνοφ υποστήριξε ότι η Ρωσία επεξεργάζεται για την Ουκρανία ένα σενάριο παρόμοιο με εκείνο που είχε θέσει σε εφαρμογή πριν από την εισβολή της στη Γεωργία, τον Αύγουστο του 2008.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο της Ουκρανίας 2.000 Ρώσοι στρατιώτες μεταφέρθηκαν με μεταγωγικά αεροσκάφη στο αεροδρόμιο της Συμφερόπολης, της πρωτεύουσας της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας, όπου έχει τη βάση του ο ρωσικός στόλος στη Μαύρη Θάλασσα.

"Σήμερα παρακολουθούμε μια εισβολή του ρωσικού στρατού (. . .). Ο εναέριος χώρος (της Κριμαίας) έχει κλείσει λόγω του μεγάλου αριθμού προσγειώσεων ρωσικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων", είπε ο εκπρόσωπος της ουκρανικής προεδρίας στην Κριμαία, Σεργκέι Κουνίτσιν, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ART.

Ο εναέριος χώρος της Συμφερόπολης έχει κλείσει με αποτέλεσμα να ακυρωθούν όλες οι πτήσεις. "Οι πτήσεις από και προς τη Συμφερόπολη για απόψε και αύριο το πρωί ματαιώθηκαν", είπε μια εκπρόσωπος του αεροδρομίου του Κιέβου μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο. "Η κατάσταση στη Συμφερόπολη δεν επιτρέπει την πραγματοποίηση πτήσεων, λόγω των πρόσφατων εξελίξεων", πρόσθεσε, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Περίπου δέκα ένοπλοι, που φορούν στρατιωτικές στολές χωρίς διακριτικά, έφτασαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στο διεθνές αεροδρόμιο και περιπολούσαν όλη την ημέρα έξω από αυτό.

Οι ουκρανικές αρχές υποστήριξαν ότι πρόκειται για "ρωσική εισβολή" διότι αυτοί οι μυστηριώδεις ένοπλοι "δεν έκρυβαν ότι ανήκουν στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις", όπως υποστήριξε ο μεταβατικός υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας Αρσέν Αβάκοφ.

Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για μετακινήσεις στρατιωτικών οχημάτων στο δρόμο που συνδέει τη Σεβαστούπολη με τη Συμφερόπολη ενώ υποστήριξαν ότι προσγειώθηκαν πολλά στρατιωτικά μεταφορικά αεροσκάφη σε ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο κοντά στη Συμφερόπολη.

Ένας ένστολος δήλωσε στο Euronews: "Θέλουμε οι κάτοικοι της Κριμαίας να καταλάβουν ότι θα μείνουμε εδώ για πολύ καιρό και ότι αυτός ο τόπος δεν είναι μόνο για Ρώσους, αλλά και για Ουκρανούς, Γερμανούς, Εβραίους, οι οποίοι θέλουν να ζήσουν εδώ ειρηνικά".


Νωρίτερα, η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, συζήτησε το θέμα της Ουκρανίας με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, και εξέφρασε την έντονη ανησυχία της για μια ενδεχόμενη αποσταθεροποίηση της χώρας.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο, η Μέρκελ έκανε έκκληση για αυτοσυγκράτηση όσον αφορά στην Κριμαία και τόνισε ότι θα πρέπει να αποφευχθεί οποιαδήποτε ενέργεια θα μπορούσε να οδηγήσει σε κλιμάκωση της ουκρανικής κρίσης.
Η καγκελάριος τόνισε επίσης στον πρόεδρο Πούτιν ότι θα πρέπει να γίνουν δεκτές οι προτάσεις που έχουν γίνει από διεθνείς οργανισμούς για παροχή βοήθειας ώστε να διευθετηθεί η κρίση στην Ουκρανία.

newsit.gr

Σύγκρουση δύο Ι.Χ. στην Πατρών-Πύργου με τρεις τραυματίες

Σύγκρουση δύο Ι.Χ. στην Πατρών-Πύργου με τρεις τραυματίες
 Τρεις τραυματίες είναι ο απολογισμός τροχαίου ατυχήματος το οποίο σημειώθηκε στις 8.45 το βράδυ στην Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου, στο ύψος των Τσουκαλείκων.
Όπως διαβάζουμε στο PatrasTimes. ένα αυτοκίνητο με κατεύθυνση προς την Πάτρα, λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος και ποσότητας λαδιών που υπήρχε σε αυτό,
βγήκε από την πορεία του και συγκρούστηκε με Ι.Χ. αυτοκίνητο που είχε κατεύθυνση προς τον Πύργο.
Η Εθνική Οδός Πατρών – Πύργου στο ύψος των Τσουκαλείκων παρέμεινε αποκλεισμένη επί αρκετή ώρα για όλα τα οχήματα, ενώ ακινητοποιημένα παραμένουν έως και αυτή την ώρα μεγάλα – βαρέα οχήματα, καθώς ο δρόμος δεν έχει δοθεί στην κυκλοφορία, με τα Ι.Χ. να κάνουν χρήση πλευρικού αγροτικού δρόμου.
Να σημειωθεί ότι παρά την έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής υπηρεσίας για τον καθαρισμό του οδοστρώματος από τα λάδια, η Πατρών – Πύργου δεν δόθηκε στην κυκλοφορία γιατί δεν υπήρχε πριονίδι, το οποίο απαιτείται σε αυτές τις περιπτώσεις προκειμένου να είναι απόλυτα ασφαλής η κίνηση των οχημάτων.

Μπάγερν και Τσέλσι, στο Action24


Η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Μπάγερν και η επίδοξη πρωταθλήτρια Αγγλίας, Τσέλσι, στο Action24.
Παρακολουθήστε τους σημαντικότερους αγώνες των ομάδων στην προσπάθειά τους να κατακτήσουν την κορυφή, τόσο στα πρωταθλήματά τους, όσο και στο τσάμπιονς λιγκ.
Την Καθαρά Δευτέρα στις 5 το απόγευμα θα μεταδοθεί η αναμέτρηση της Τσέλσι με αντίπαλο την Φούλαμ του Κώστα Μήτρογλου.
Την Τρίτη (4/3) στις 7 το απόγευμα η Μπάγερν αντιμετωπίζει την Σάλκε.
Action24, η νέα τηλεοπτική σας συνήθεια.

Στοιχεία σοκ για την ανεργία, τη φτώχια, την ανάκαμψη στην Ελλάδα

Στοιχεία σοκ από την ΤτΕ: Χάθηκαν 904.000 θέσεις εργασίας το 2009 - 2013!Σοκ προκαλούν τα στοιχεία της έκθεσης της Τράπεζας της Ελλάδος για τις επιπτώσεις που έχει στον τομέα της απασχόλησης η παρατεταμένη κρίση και η ύφεση. Χαρακτηριστικό είναι ότι μεταξύ του γ' τριμήνου του 2009 και του γ' τριμήνου του 2013 χάθηκαν συνολικά 904,2 χιλιάδες θέσεις εργασίας, με αποτέλεσμα το ποσοστό απασχόλησης του πληθυσμού ηλικίας 20-64 ετών να μειωθεί στο 53,3% το εννεάμηνο του 2013. Δριμεία κριτική του ΣΥΡΙΖΑ στην Ετήσια Έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος. Αναλυτικότερα, η έκθεση της ΤτΕ, αναφέρει ότι η έκταση της υποχώρησης της απασχόλησης...

Νέο ρεκόρ ανεργίας το Νοέμβριο - Σκαρφάλωσε στο 28%, στο... 59% οι νέοι!Το ένα μετά το άλλο καταρρίπτει τα ρεκόρ η ανεργία στην Ελλάδα, με τη χώρα μας να εμφανίζει σταθερά τα υψηλότερα ποσοστά στην Ε.Ε. στις γυναίκες και τους νέους. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Eurostat, το Νοέμβριο του 2013, η συνολική ανεργία ανήλθε στην Ελλάδα στο 28% (1,382 εκατ. άτομα). Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό στην Ε.Ε., ενώ στις επιμέρους κατηγορίες το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες ήταν 24,9%, τις γυναίκες 32,2% και τους νέους κάτω των 25 ετών 59% (173.000 άτομα). Ως προς τις χώρες της Ευρωζώνης...
ΙΝΕ/ΓΣΕΕ: Σε περίπου 20 χρόνια θα αναπληρωθούν οι θέσεις εργασίας που χάθηκαν!Περίπου 20 χρόνια θα χρειαστούν μέχρι να καταφέρει η ελληνική οικονομία να επιστρέψει στο επίπεδο της ανεργίας που υπήρχε πριν από την κρίση, αναφέρει το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ στη μηνιαία έκδοση του Φεβρουαρίου! Οι προβλέψεις του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ παραμένουν ιδιαίτερα δυσοίωνες. Συγκεκριμένα, εκτιμάται ότι η ανεργία πολύ δύσκολα θα διαμορφωθεί κάτω από το 17% μέχρι το...

Γιανούκοβιτς: Εκλογές και νέο Σύνταγμα χρειάζεται η Ουκρανία

ukraine1
Ο έκπτωτος Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από το Ροστόφ της Ρωσίας επιτέθηκε στη Δύση χαρακτηρίζοντας ανεύθυνη τη στάση της στις διαδηλώσεις στην Πλατεία Ανεξαρτησίας. 
Ο Γιανούκοβιτς μεταξύ άλλων τόνισε: «Κανείς δεν με έδιωξε από την Ουκρανία, Αναγκάστηκα να φύγω επειδή απειλούσαν εμένα και την οικογένεια μου. Φασιστικές δυνάμεις πήραν την εξουσία. Οι άνθρωποι αυτοί προάγουν τη βία, καλλιεργούν φόβο. Ανομία, τρομοκρατία και χάος ήρθαν στην Ουκρανία. Πρέπει να διεξαχθούν νέες εκλογές, χρειαζόμαστε νέο Σύνταγμα. Η τωρινή βουλή δεν είναι νόμιμη. Ανομία, τρομοκρατία και χάος ήρθαν στην Ουκρανία. Θέλω να αγωνιστώ για ένα καλύτερο μέλλον για την Ουκρανία. Ζητώ συγγνώμη από τον ουκρανικό λαό που δεν μπόρεσα να εγγυηθώ τη σταθερότητα. Θα επιστρέψω στην Ουκρανία όταν νιώσω ασφαλής εγώ και η οικογένειά μου. Δεν θα πάρω μέρος στις εκλογές του Μαΐου γιατί δεν είναι νόμιμες. Δεν έχω συναντηθεί με τον Πούτιν, έχουμε μιλήσει μόνο στο τηλέφωνο. Όσο είμαι ζωντανός θα είμαι Πρόεδρος της Ουκρανίας. Η Γιούλια Τιμοσένκο κόστισε στην Ουκρανία 20 δισ. δολάρια με τη συμφωνία για το αέριο και το ξέρει πολύ καλά. Δεν έδωσα ποτέ εντολή για να ανοίξουν πυρ αλλά οι αστυνομικοί είχαν κάθε δικαίωμα να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους, Η Ρωσία δεν μπορεί να μείνει αδιάφορη ως γείτονα χώρα στα προβλήματα της Ουκρανίας. Δεν θα ζητήσω την στρατιωτική βοήθεια της Ρωσίας. Ποτέ δεν είχα λογαριασμούς και περιουσία στο εξωτερικό».

 Παράλληλα, χαρακτήρισε ως φασιστικές τις δυνάμεις που ανέλαβαν την εξουσία, ζήτησε εκλογές και υποσχέθηκε… μεταρρυθμίσεις μέσα από ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

ysterografa.gr

Εφηβεία: Μια βασανιστική αλλά απαραίτητη μετάβαση


Όλοι στην ηλικία των 14-18 περίπου  χρονών παρουσιάζουμε μεγάλες αλλαγές, τόσο στο σώμα μας, όσο και στις νοητικές μας ικανότητες, αλλά και στην ψυχολογία μας.
 Ο έφηβος από το στάδιο κατοχής και διευθέτησης της ζωής του από τους γονείς, περνά στο στάδιο της προσωπικής επιλογής. Η μετάβαση στην εφηβεία συνεπάγεται για το παιδί μια απώλεια. Αυτή η απώλεια τον κάνει να νιώθει θλίψη και συχνά λύπη και κατάθλιψη.
O έφηβος στην μεταβατική αυτή περίοδο της ζωής του, νιώθει έντονη ανασφάλεια. Δεν είναι πλέον ούτε παιδί, αλλά ούτε και ενήλικας. Αφιερώνει πολύ χρόνο για να γνωρίσει αυτόν τον «νέο» εαυτό και αυτή λοιπόν η υπεραπασχόληση οδηγεί στον «ναρκισσισμό» της εφηβικής ηλικίας. 
Η υπεραπασχόληση αυτή οδηγεί πολλές φορές και στην «απόσυρση» του εφήβου. Κλείνεται στον εαυτό του για να τον ψάξει και να τον γνωρίσει καλύτερα.

Αίσθηση της κυριαρχίας
  Ο έφηβος αναπτύσσεται...
Περισσότερα στο  pinakio.blogspot.gr

Πώς να αποφύγετε την γρίπη ενώ βρίσκεστε στο εργασιακό σας περιβάλλον

Το Πανελλήνιο Σωματείο Ειδικευμένων Ιατρών Εργασίας εξέδωσε Δελτίο Τύπου στο οποίο αναφέρεται πώς να αποφύγετε την γρίπη όσο βρίσκεστε στο εργασιακό σας περιβάλλον.
Σύμφωνα με τα δεδομένα των συστημάτων επιτήρησης της εποχικής γρίπης που υποστηρίζει το ΚΕΕΛΠΝΟ, η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα παραμένει σε υψηλά επίπεδα.
Τα στελέχη του ιού της γρίπης που κυκλοφορούν στην κοινότητα είναι μέχρι τώρα ο τύπος Α , κυρίως ο υπότυπος Α(Η1Ν1) pdm09) και λιγότερο ο τύπος Β.
Στο πλαίσιο της Υγείας και της Ασφάλειας στην εργασία, βασική μέριμνα των εργοδοτών είναι και η λήψη των κατάλληλων μέτρων πρόληψης της διάδοσης  της εποχικής γρίπης στους χώρους εργασίας και η εφαρμογή των διατάξεων της ισχύουσας νομοθεσίας, που αφορούν την προστασία της υγείας των εργαζομένων (ενημέρωση των εργαζομένων, λήψη των κατάλληλων μέτρων πρόληψης των κινδύνων και διάθεση των απαραίτητων υλικών και μέσων, μέριμνα για καλό αερισμό των χώρων εργασίας κ.α).
 Οι Ιατροί Εργασίας ως αρμόδιοι για την προστασία και πρόληψη υγείας στους χώρους εργασίας, θα πρέπει θα πρέπει να εντείνουν την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των εργαζομένων, ειδικά σε εκείνους που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κίνδυνου.
Επίσης οι εργαζόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται άμεσα στους Ιατρούς Εργασίας αν εμφανίσουν τα συμπτώματα της γρίπης που μπορεί είναι: Υψηλός πυρετός, απότομη έναρξη έντονου πονοκεφάλου, έντονοι μυϊκοί πόνοι, εξάντληση, επίμονος βήχας, καταρροή, φτάρνισμα, κλπ.

Ενδεικτικά μέτρα προστασίας: Εμβολιασμός, αποφυγή επαφής των χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα, συχνό πλύσιμο των χεριών, αποφυγή συνωστισμού
Ενδεικτικά οι ομάδες υψηλού κινδύνου για σοβαρή νόσο και επιπλοκές από τη γρίπη είναι : άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω, εργαζόμενοι που πάσχουν από χρόνια νοσήματα (σακχαρώδης διαβήτης, καρδιακές παθήσεις, άσθμα ή άλλες χρόνιες πνευμονοπάθειες, χρόνια νεφροπάθεια, ανοσοκαταστολή, νευρομυϊκά νοσήματα, μεταμόσχευση οργάνων), εργαζόμενοi σε χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας, όπως ιατρονοσηλευτικό προσωπικό ή εργαζόμενοι σε ιδρύματα, γυναίκες σε κατάσταση εγκυμοσύνης.
Η πρόληψη και η επαγρύπνηση είναι οι πιο ασφαλείς και ενδεδειγμένοι τρόποι για την αντιμετώπιση της γρίπης και των δυσάρεστων συνεπειών της.

Το καλύτερο μνημόσυνο για τον Σάκη Μπουλά

«Το Σάββατο αποχαιρετήσαμε και από σκηνής τον αγαπημένο μας Σάκη. Το μικρόφωνο του θα μείνει πάντα στη θέση του και εκείνος στην καρδιά μας...

Οι αμοιβές των καλλιτεχνών από την παράσταση αυτή, θα δοθούν σε φίλο και συνεργάτη άνεργο μουσικό που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης, το όνομα του οποίου δεν θα ανακοινωθεί για ευνόητους λόγους.

Η παράδοση των χρημάτων θα γίνει μέσω τραπέζης, ώστε να εξασφαλιστεί τόσο η αξιοπιστία της κίνησης όσο και η αξιοπρέπεια του παραλήπτη.

Οι παραστάσεις μας, θα συνεχιστούν κανονικά κάθε Παρασκευή και Σάββατο, με καινούρια στοιχεία και καλεσμένους-έκπληξη, συνεχίζοντας το ψυχαγωγικό παρεΐστικο πρόγραμμα, που αγκαλιάστηκε θερμά από το κοινό από την πρώτη στιγμή και έκανε την Ακτή Πειραιώς το στέκι του φετινού Χειμώνα.

Σας περιμένουμε!

ΓκαΓκαΝτίν!» 

pinakio.blogspot.gr

Το σκοτάδι



Της Τατιάνας Παπαδοπούλου
Της αρέσει να περπατά υπό το φως του φεγγαριού, τη καθοδηγεί για να ανέβει το πλακόστρωτο στενό.
Μετράει τα σκαλοπάτια για μην χάνει τις μυρωδιές των λουλουδιών.
Το σκοτάδι κρύβει και από μια μικρή γειτονιά, με διαφορετικούς ήχους, αρώματα και χρώματα.
Ξαφνικά, υπό το φως του φεγγαριού όλα γίνονται γιορτή, σαν να είναι ένα ανοιξιάτικο απόγευμα.
Στο σκοτάδι όλα είναι διαφορετικά.
Ακούει τον ήχο μια μελωδίας και τον συνοδεύει με την δική της φωνή ,γνωρίζοντας ότι κρατά συντροφιά εκείνους που κοιτούν μελαγχολικά το φεγγάρι.
Σκέπτεται πόσες φορές έχει κάνει την ίδια διαδρομή, μεγαλώνοντας όμως ανακαλύπτει και κάτι διαφορετικό. Είναι σαν να μαθαίνει την αλφαβήτα από την αρχή.
Λίγο πριν φτάσει στο δικό της σκαλοπάτι είναι έτοιμη να ευχαριστήσει το φεγγάρι που την έφερε ως τη πόρτα της.
Του ζητάει να γίνει σύμμαχος με το σκοτάδι για να προστατεύουν τα όνειρα των ανθρώπων.
Το φεγγάρι σέβεται την επιθυμία της και με το πιο δυνατό του φώς ανοίγει τη πόρτα του σπιτιού της.



Όταν ο Μητσικώστας μιμήθηκε τον Σταύρο Θεοδωράκη…

Ο Γιώργος Μητσικώστας «χτύπησε» ξανά και αυτή την φορά μιμήθηκε τον Σταύρο Θεοδωράκη…Δείτε το βίντεο και γελάστε με την ψυχή σας!!!

pinakio.blogspot.gr

Ικανοποίηση Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για τη διατήρηση της ΠΥΤ του ΕΟΤ Πελοποννήσου



«Χαιρετίζω με ικανοποίηση την αναθεώρηση της άποψης του Υπουργείου Τουρισμού σχετικά με το ενδεχόμενο μεταφοράς του Γραφείου της ΠΥΤ του ΕΟΤ Πελοποννήσου στην Πάτρα» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης μετά τη διαβεβαίωση της Υπουργού Τουρισμού ότι θα συνεχίσει τη λειτουργία της η ΠΥΤ του ΕΟΤ στην Τρίπολη.
«Από την πρώτη στιγμή με παρέμβασή μου προς την κα Υπουργό, αλλά και το Περιφερειακό Συμβούλιο με απόφασή του και σύσσωμοι οι φορείς τουρισμού της Πελοποννήσου επισημάναμε την ανάγκη όχι μόνο διατήρησης της δομής αυτής, αλλά αντίθετα ενίσχυσής της» σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και πρόσθεσε ότι «η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει θέσει σε προτεραιότητα την ανάπτυξη του τουριστικού της προϊόντος, με αποτέλεσμα να καταστήσει αναγνωρίσιμο και ανταγωνιστικό τον προορισμό της Πελοποννήσου στη διεθνή αγορά. Το ενδεχόμενο της μεταφοράς της ΠΥΤ του ΕΟΤ θα σήμανε την αποδόμηση της προσπάθειας αυτής, όταν αντίθετα το ζητούμενο είναι η ενίσχυσή της».   

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΔΑΒΒΕΤΑ, 11/3



Εμφάνιση COVER ABRAMOVIC FRONT_Low.jpgΔημοσθένης Δαββέτας

Μαρίνα Αμπράμοβιτς
Η καλλιτέχνις είναι εδώ

Σελ.: 72   Σχήμα: 14 x 21                                                         
ISBN: 978-960-499-095-5 Τιμή: 11,00 €
1η έκδοση: Φεβρουάριος 2014 

  




Η σερβικής καταγωγής εκκεντρική καλλιτέχνις Marina Abramović (γεν. 1946, Βελιγράδι) θεωρείται η «γιαγιά» της performance art. Από την πρώτη κιόλας δουλειά της το 1973 με τίτλο «Rhythm 10 - Τελετουργία του πόνου» μέχρι και την πιο πρόσφατη αναδρομική έκθεση με τίτλο «Η Καλλιτέχνις είναι εδώ» (Μάρτιος - Μάιος 2010) στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης, οι παραστάσεις της προκαλούν, σοκάρουν, συγκινούν. Σε άμεση ρήξη με τις παραδοσιακές εκφράσεις τέχνης και αισθητικής, δημιούργησε μια νέα εικαστική γλώσσα που επαναπροσδιορίζει την έννοια της καλλιτεχνικής δημιουργίας και τη σχέση θεατή και έργου τέχνης. Το δοκίμιο αυτό είναι μια φιλοσοφική προσέγγιση του έργου και της μεθόδου της Αμπράμοβιτς από τον ποιητή, συγγραφέα, εικαστικό και performer Δημοσθένη Δαββέτα. 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2014 - ΛΟΥΤΡΑΚΙ

Εμφάνιση ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ-ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2014-ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ-ΛΟΥΤΡΑΚΙ.jpg

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κας ΑΝΝΑΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ κ. Κ. ΜΠΑΡΚΑΣ & ΙΩΑΝΝΑ ΓΑΪΤΑΝΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ



Η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ιωαννίνων, κα Άννα Ασημακοπούλου, αναφερόμενη στα όσα είπε σήμερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κ. Μπάρκας στη Βουλή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μετά τα λυντσαρίσματα και τα γουναράδικα,  σήμερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μπάρκας προσθέτει στην εμφυλιοπολεμική ρητορική του κόμματός του τον Γιανουκόβιτς και την Ουκρανία…
Μέχρι πού θα φτάσετε κ. Τσίπρα;» 



Επίσης η κα Άννα Ασημακοπούλου, αναφερόμενη στα όσα είπε σήμερα στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννα Γαϊτάνη περί νομιμοποίησης όλων των μεταναστών,  δήλωσε:

«Με αυτά που είπε σήμερα η κυρία Γαϊτάνη αποκαλύπτει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει τη χώρα ξέφραγο αμπέλι και “πλυντήριο” για τους σύγχρονους δουλεμπόρους.
Αυτή την Ελλάδα ονειρεύεται ο κ. Τσίπρας για εμάς και τα παιδιά μας;»