Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Σοβαρό, μόνο με υλικές ζημιές, ατύχημα στο 145 χλμ Ν.Ε.Ο. στην Αιγείρα




ΝΕΑ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ λίγο πριν τη γέφυρα τού Κριού στην Αιγείρα στις 6,30 μ.μ., νταλίκα κατευθυνόμενη προς Αθήνα και ΙΧ κατευθυνόμενο προς Πάτρα, προκειμένου να αποφύγουν πλαγιομετωπική σύγκρουση, η μεν πρώτη καρφώθηκε στις μπάρες του αντίθετου διαζώματος, το δε ΙΧ σταμάτησε στο απέναντι πάρκινγκ...


froyros.blogspot.gr

Με την “αφρόκρεμα” του παγκόσμιου ποδοσφαίρου ο Ολυμπιακός!

Σε τουρνουά με τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης ο Ολυμπιακός!

 Ο Ολυμπιακός θα συμμετάσχει το προσεχές καλοκαίρι στο διεθνές τουρνουά International Champions Cup, μαζί με 7 υπερδυνάμεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και σίγουρα η παρουσία τους αποτελεί μέγιστη τιμή.
Οι “ερυθρόλευκοι” θα πάρουν μέρος σε ένα από τα μεγαλύτερα φιλικά τουρνουά του καλοκαιριού, που διεξάγεται στην Αμερική, μαζί με 7 υπερδυνάμεις της Ευρώπης, καθώς μετέχουν ακόμα οι: Ρεάλ Μαδρίτης, Μίλαν, Ίντερ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρόμα, Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ.
 Στο διεθνές τουρνουά που θα γίνει σε 13 πολιτείες των ΗΠΑ, με Σικάγο, Νέα Υόρκη, Γουάσινγκτον να είναι μερικές από αυτές.με τον τελικό να διεξάγετα στο Μαϊάμι.Τα ματς θα διεξαχθούν 26 Ιουλίου - 4 Αυγούστου.  Ο Ολυμπιακός  θα αντιμετωπίσει Μίλαν, Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ.
Στον άλλο όμιλο θα κοντραριστούν Ίντερ, Ρόμα, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Ρεάλ.

Το πρόγραμμα

26/07/14 Ίντερ-Ρεάλ Μαδρίτης: Φοίνιξ
26/07/14 Ρόμα-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντένβερ
26/07/14 Ολυμπιακός-Λίβερπουλ: Σικάγο
27/07/14 Μάντσεστερ Σίτι-Μίλαν: Πίτσμπουργκ
29/07/14 Ίντερ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ουάσινγκτον
29/07/14 Ρόμα-Ρεάλ Μαδρίτης: Ντάλας
30/07/14 Μίλαν-Λίβερπουλ: Φιλαδέλφεια
30/07/14 Μάντσεστερ Σίτι-Ολυμπιακός: Νέα Υόρκη
01/08/14 Ρόμα-Ίντερ: Νέα Υόρκη
02/08/14 Μίλαν-Ολυμπιακός: Χάρτφορντ
02/08/14 Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Σίτι: Σάρλοτ
03/08/14 Ημιτελικοί Αγώνες Μαϊάμι
04/08/14 Τελικός Μαϊάμι

Με την “αφρόκρεμα” του παγκόσμιου ποδοσφαίρου ο Ολυμπιακός!Ο Πιερ Ισά βρέθηκε στην επίσημη παρουσίαση του τουρνουά στη Φλόριντα, δηλώνοντας: «Είναι μεγάλη τιμή και περηφάνια για εμάς, την ομάδα του Ολυμπιακού, το να βρισκόμαστε εδώ, ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης! Η θέση μας είναι εδώ και στόχος μας είναι το να δείξουμε την καλύτερη εικόνα για τους θεατές που θα παρακολουθήσουν τους αγώνες. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που θα βρεθούμε κοντά στην ελληνική Ομογένεια στις ΗΠΑ»!

Η Ντόρα στην Κωνσταντινούπολη γιά τη 17η Ευρασιατική Οικονομική Σύνοδο Κορυφής - Συνάντηση με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο

 Εμφάνιση DSC_3281.JPG
Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη, αναχώρησε σήμερα για την Κωνσταντινούπολη όπου θα συμμετάσχει στη 17η Ευρασιατική Οικονομική Σύνοδο Κορυφής του ιδρύματος Στρατηγικών και κοινωνικών ερευνών Μαρμαρά.
Η Ντόρα Μπακογιάννη θα μιλήσει την Τετάρτη 05 Φεβρουαρίου και ώρα 14:00 με θέμα: «Η σημασία της ειρήνης: Από τον τοπικό διάλογο στον παγκόσμιο».
Σήμερα στις 14:00 η πρώην υπουργός  συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Φανάρι.
 
  Στη συνάντηση με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, παραβλέθηκε και ο Σοφολ Σεϊχουλισλάμ Χατζή Αλλαχσουκούρ Πασαζαντέ, Ηγέτης των Μουσουλμάνων του Καυκάσου (φωτογραφία).

ΚΟΡΙΝΘΙΑ:ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΑΣΤΙΚΟΥ

ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΜΠΛΕΓΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ!
Για μεγάλο πάρτι εκατομμυρίων που είχε στηθεί με τις απαλλοτριώσεις για τα έργα επέκτασης του προαστιακού από  την Κόρινθο έως την Ροδοδάφνη, μιλάει το σημερινό αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Χαράς Τζαναβάρα στην Εφημερίδα των Συντακτών.
Η έγκριτη δημοσιογράφος αναφέρει ότι από τα 300 εκατ. ευρώ που πληρώθηκαν για απαλλοτριώσεις τα 70 είναι «καπέλο».
Χρυσοπληρώθηκαν ακόμα και ανύπαρκτα κτίσματα. Σύμφωνα με την δημοσιογράφο « στο κόλπο φέρονται μπλεγμένοι ιδιοκτήτες, δικηγόροι αλλά και δικαστικές αρχές»
 Να τονίσουμε ότι υπάρχουν ήδη δικαστικές αποφάσεις που μειώνουν κατά 20-40% τα αρχικά ποσά που έχει ορίσει το Πρωτοδικείο. Η ΕΡΓΟΣΕ διεκδικεί να επιστραφούν τα χρήματα στο Ελληνικό Δημόσιο σε υποθέσεις που αποκαλύφθηκε η μεγάλη απάτη.
Χαρακτηριστική περίπτωση ότι δόθηκε για απαλλοτρίωση ανύπαρκτου φυτώριου το ποσόν του 1,2 εκατομμυρίου ευρώ!
Έπειτα από αυτό το δημοσίευμα γεννιέται ένα επίκαιρο και εύλογο ερώτημα : -Μήπως οι πρόσφατες «βόμβες και φωτιές» στα Δικαστήρια της Κορίνθου σχετίζονται με την υπόθεση αυτή; -Μήπως κάποιοι ήθελαν να εξαφανίσουν στοιχεία από τους φακέλους των δικαστηρίων;
 Δείτε το σχετικό δημοσίευμα στην Εφημερίδα των Συντακτών:
sfedona.gr

Θρήνος στο Κιάτο... 16χρονος μαθητής άφησε την τελευταία του πνοή την ώρα που έπαιζε μπάσκετ


Ένας 16χρονος μαθητής, από το Διμηνιό άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα το πρωί σε σχολείο του Κιάτου την ώρα που έπαιζε μπάσκετ, στο Λύκειο του Κιάτου, όταν κάποια στιγμή έχασε τις αισθήσεις του.
Μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Κιάτου για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες αλλά ήταν ήδη αργά για τον 16χρονο μαθητή ...  
Οι πρώτες ενδείξεις, σύμφωνα με το κέντρο υγείας Κιάτου, είναι ότι πρόκειται για ανακοπή αλλά το πόρισμα θα βγει μετά την ιατροδικαστική εξέταση. 

Εισαγγελική παρέμβαση για την φήμη περί εκκένωσης του Ληξουρίου - Ως και την Παρασκευή θα είναι κλειστά τα σχολεία στην Κεφαλονιά

kefalonia21_533_355
Την παρέμβαση του Εισαγγελέα προκάλεσαν οι φήμες που διακινήθηκαν για εκκένωση του Ληξουρίου, επειδή επίκεινται ισχυρός μετασεισμός.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες κατοίκων της περιοχής, κάποιοι που εμφανίστηκαν ως αστυνομικοί τους κάλεσαν να εγκαταλείψουν την πόλη, κάνοντας την… πρόβλεψη ότι θα γίνει ισχυρός μετασεισμός.


Κλειστά ως και την Παρασκευή θα παραμείνουν τα σχολεία στην Κεφαλονιά, δήλωσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος που βρίσκεται από χθες στο νησί.
«Θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία έως και την Παρασκευή για να έχει ολοκληρωθεί ο νέος έλεγχος, να επανεκτιμήσουμε τα δεδομένα και μετά να δούμε τι θα αποφασίσουμε. Επίσης, έχουμε παραγγείλει από τον ΟΣΚ τις πρώτες προκατασκευασμένες αίθουσες,  έρχονται οι πρώτες 10 σήμερα και οι υπόλοιπες 30 μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, που είναι και οι καταγεγραμμένες ανάγκες για να μπορέσουμε να δώσουμε μια επιλογή» ανέφερε.
«Μέριμνά μας είναι η ασφάλεια των μαθητών, σε πρώτο πλάνο, αλλά βεβαίως και η δημιουργία συνθηκών γρήγορης επανέναρξης της μαθητικής διαδικασίας. Για λόγους ψυχολογικούς τα παιδιά πρέπει να επανέλθουν στα σχολεία, αλλά με ασφάλεια» κατέστησε σαφές ο υπουργός Υγείας. Επισήμανε ότι σύμφωνα με τον πρώτο έλεγχο, υπήρχαν προβλήματα σε τρία σχολικά κτίρια, αλλά, όπως είπε, «με τον δεύτερο, που έχει ξεκινήσει και ολοκληρώνεται αύριο το πρωί, θα δούμε την κατάσταση και θα επανεκτιμήσουμε τα πράγματα».
Ερωτηθείς αν για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου θα υπάρξει ιδιαίτερη μέριμνα, ανέφερε: «όλα αυτά θα τα δούμε στη συνέχεια. Πρώτα ο Θεός, να σταματήσει η σεισμική δραστηριότητα, να επανέλθουμε στην ομαλότητα, να δούμε τι χρόνος χάθηκε, να δούμε τα προβλήματα που έχουν αντιμετωπίσει και θα δούμε αν χρειάζεται ιδιαίτερη μέριμνα για αυτούς τους μαθητές».
Ο κ. Αρβανιτόπουλος υπογράμμισε, επίσης, ότι «έχει γίνει μια τεράστια κινητοποίηση με εντολή του πρωθυπουργού όλου του κυβερνητικού μηχανισμού, ούτως ώστε να συνδράμει τους κατοίκους της Κεφαλονιάς και ιδιαίτερα τους κατοίκους του Ληξουρίου που έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλη περιοχή. Σε πρώτη φάση να ανακουφίσει τους πολίτες, να τους βοηθήσει να περάσουν τις πρώτες δύσκολες και να πάμε σε μιά αποκατάσταση των προβλημάτων και επιστροφή στην ομαλότητα. Από χθες στήθηκε και μια τεράστια αερογέφυρα των ενόπλων δυνάμεων με αεροσκάφη C-130-βρίσκεται εδώ και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ που επιβλέπει την όλη διαδικασία- και μέσα από αυτή την αερογέφυρα ήρθαν από την Αθήνα σκηνές,υπνόσακοι κλπ για να δοθούν κυρίως στους κατοίκους του Ληξουρίου».
Σχετικά με τις υποδομές του νησιού, υποστήριξε ότι «το αεροδρόμιο είναι σε πλήρη λειτουργία. Ο δρόμος από το Αργοστόλι στο Ληξούρι έχει αποκατασταθεί, αλλά το μεγάλο πρόβλημα είναι το λιμάνι του Ληξουρίου το οποίο έχει υποστεί σημαντικές ζημιές. Βεβαίως γίνεται συνολικός επανέλεγχος όλων των κτισμάτων για να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκονται. Ανάμεσα σε αυτά βεβαίως πρωτίστως και τα σχολειά μας»

Νέος γραμματέας της Κ.Ο. της ΔΗΜΑΡ ο Αναγνωστάκης

anagnostakisΝέος γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Αριστεράς είναι ο βουλευτής Εύβοιας, Δημήτρης Αναγνωστάκης.
Την απόφαση έλαβαν ομόφωνα τα μέλη της Κ.Ο. έπειτα από εισήγηση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ,  Φώτη Κουβέλη.

Ο Γιώργος… ξέχασε ποιός μας έβαλε στο Μνημόνιο

George-Papandreou
Twitter@EmOikonomidis
Η ιστορική εμπειρία έχει δείξει ότι απαιτείται η παρέλευση… στρατιάς ετών, ώστε να μπορέσει η ίδια η Ιστορία να αποτιμήσει με ψυχραιμία, νηφάλια και στο μέτρο του δυνατού αντικειμενικά, ένα σημαντικό γεγονός. Ένα tipping point στη διαδρομή εθνών αλλά και προσωπικοτήτων.
Απ΄την άλλη, ακόμη και τη στιγμή που οι παρενέργειες ενός τέτοιου γεγονότος είναι ακόμη ζωηρές και ζώσες, κανείς δεν απαγορεύει στην ίδια την πραγματικότητα να ξεκινήσει τη συγγραφή του προλόγου ενός απολογισμού τον οποίο η Ιστορία θα παραλάβει. Και είτε θα επικυρώσει, είτε θα ανατρέψει, σε κάθε περίπτωση βεβαίως θα προσθέσει τη δική της πινελιά στην αφήγηση.
Στην Ελλάδα… όχι μόνο του σήμερα, αλλά του χθες και του αύριο που έρχεται καλπάζοντας, η ένταξη της χώρας στο Μνημόνιο την άνοιξη του 2010 από τον Γιώργο Παπανδρέου, θα λειτουργεί ιστορικά ως το tipping point της εθνικής μελαγχολίας, και της απώλειας της εθνικής αυτοδιάθεσης. Που οδήγησε σε βαθιά υποτίμηση του βιωτικού επιπέδου της κοινωνίας, ίσως και στην απώλεια μιας ολόκληρης γενιάς. Και των ονείρων της.
Όσα προηγήθηκαν της ένταξης της Ελλάδας στο Μνημόνιο, οι χειρισμοί του Γιώργου Παπανδρέου προσωπικά, και όσα ακολούθησαν το πρώτο διάστημα του… Καστελόριζου, αποτελούν ακόμη ζώσα πραγματικότητα. Απολύτως αναμενόμενα λοιπόν, συνιστούν κεντρική παράμετρο στην πολιτική αντιπαράθεση, με έμφαση στην αναζήτηση πολιτικών ευθυνών για τον τελευταίο των Παπανδρέου που έγινε πρωθυπουργός.
Ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου έχει επιλέξει την εξωστρέφεια. Μιλάει ανοικτά και υπερασπίζεται τις επιλογές του, δίνοντας έμφαση στο δημοψήφισμα που δεν του επέτρεψαν να πραγματοποιήσει, καθώς και στον ακήρυχτο πόλεμο Ευρώπης-Ηνωμένων Πολιτειών, με επίκεντρο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Τη ρητορική αυτή επανέλαβε ο Γιώργος Παπανδρέου και με την ομιλία του στο London School of Economics. Δείχνοντας αυτή τη φορά την Άνγκελα Μέρκελ ως υπεύθυνη για την ένταξη της Ελλάδας στο Μνημόνιο, και την εμπλοκή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Φυσικά δεν έγιναν έτσι τα πράγματα, και ο Γιώργος Παπανδρέου το θυμάται καλά. Ο ίδιος ξεκίνησε τη στρατηγική αποδόμησης της Ελλάδας με τα περί “διεφθαρμένη χώρας”, ηχώ των οποίων ήταν οι ιστορικές πλέον ρήσεις του Γιώργου Παπανδρέου περί “Τιτανικού”.
Στην κορύφωση δε εκείνου του αυτοκτονικού ιδεασμού, ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου απειλούσε τη Γερμανία και τη Μέρκελ με το… περίστροφο στο τραπέζι, όπως περιέγραφε την ενδεχόμενη εμπλοκή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στον μηχανισμό οικονομικής στήριξης της Ελλάδας.
Το περίστροφο τελικά… πυροβόλησε τον ίδιο. Κυρίως όμως πυροβόλησε τον ελληνικό λαό. Και τη βιωσιμότητα του μέλλοντος του τόπου. Αυτή η πραγματικότητα δεν αλλάζει. Και η Ιστορία θα την καταγράψει, αποδίδοντας τις σχετικές ευθύνες.

ysterografa,gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

 http://www.lakoniapress.gr/wp-content/uploads/2013/12/Kipeftika401.jpg
Η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας σας ενημερώνει πως βρίσκεται σε εξέλιξη η υποβολή προτάσεων για επιδότηση από το Μέτρο 123Α για τη μεταποίηση και εμπορία αγροτικών προϊόντων και πως τα ποσοστά επιδότησης ξεκινούν από 20% και φτάνουν στο 65% ανάλογα με την περιοχή της Ελλάδας, το μέγεθος της επιχείρησης και το ύψος του προϋπολογισμού της πρότασης. Για την Πελοπόννησο το ποσοστό επιδότησης είναι 50%. Ο ελάχιστος προϋπολογισμός επένδυσης είναι 100.000 ευρώ και το ποσό της Δημόσιας Δαπάνης του προγράμματος έχει καθοριστεί στα €100.000.000, ενώ μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω, εάν προκύψουν αδιάθετοι ή επιπλέον πόροι. Το πρόγραμμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ξεκίνησε από τις 30/12/2013 βάσει της ΚΥΑ 4435/144452/22-11-2013 (ΦΕΚ 3078/τ.Β’/04-12-2013).

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, επιχειρήσεις που απασχολούν λιγότερους από 750 υπαλλήλους ή έχουν κύκλο εργασιών μικρότερο των 200 εκατ. ευρώ. 

Το Μέτρο 123Α αφορά επιδοτήσεις επενδύσεων στον τομέα της μεταποίησης αγροτικών προϊόντων. Συγκεκριμένα, επιδοτούνται επιχειρηματικά σχέδια που αφορούν την επεξεργασία / μεταποίηση των παρακάτω γεωργικών και κτηνοτροφικών ειδών:

Σε αυτό το γκαράζ γεννήθηκε η Google. Στην Ελλάδα θα ήταν παράνομο.

google-garage1

Η Google πριν λίγες ημέρες έκλεισε τα 15α γενέθλιά της και όπως ήταν φυσικό, αρκετοί έτρεξαν πίσω στο χρόνο, στους ιδρυτές της, αλλά και στον τόπο που γεννήθηκε.
Google, η εταιρεία που άλλαξε το Internet
google-garage9Όλα ξεκίνησαν σε ένα γκαράζ, σε μια τοποθεσία που κανείς μπορεί εύκολα να βρει χρησιμοποιώντας τα Google Maps. Η τοποθεσία βρίσκεται λιγότερο από 2 km από την Εθνική οδό που συνδέει το Σαν Φρανσίσκο με τη Silicon Valley, σε μια ήσυχη γειτονιά και σε απόσταση αναπνοής από το Πανεπιστήμιο του Stanford. Οι συνιδρυτές της Google Larry Page και Sergey Brin, νοίκιασαν αυτό το σπίτι στην οδό Santa Margarita από τη Susan Wojcicki που σήμερα είναι αντιπρόεδρος της εταιρείας.
google-garage3Το δίδυμο, πέρασε τον χειμώνα του 1998 σε αυτό το γκαράζ, οικοδομώντας την εταιρεία που θα άλλαζε το Internet και τον τρόπο που επικοινωνούμε, μια για πάντα. Έπειτα από 15 χρόνια, η Google αποτελεί πλέον μια εταιρεία αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων που μπορεί σε λίγο καιρό να οδηγάει ακόμα και τα αυτοκίνητά μας. Η Google έχει σήμερα την ιδιοκτησία του σπιτιού το οποίο δεν κατοικείται, αλλά υπάρχει εκεί για να μας θυμίζει από που ξεκίνησαν όλα.
Διαβάζοντας κανείς την ιστορία για το μέρος όπου δημιουργήθηκε η εταιρεία που άλλαξε το διαδίκτυο, δεν μπορεί κανείς να μη σκεφθεί πως στην Ελλάδα αυτό που έκαναν οι ιδρυτές της Google θα ήταν παράνομο. Startup σε γκαράζ στην Ελλάδα; Πρόστιμο! Πρέπει να αλλάξουν πολλά!

techit.gr

Δημόσιο: 8.810 προσλήψεις μόνιμων υπαλλήλων

Στην υγεία, στην ασφάλεια, τους φοροελεγκτικούς μηχανισμούς και τα ασφαλιστικά ταμεία θα πραγματοποιηθούν 8.810 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού το 2014, σύμφωνα με τις αποφάσεις που έχει λάβει το κυβερνητικό συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Η πλειονότητα των προσληφθέντων θα προέλθει από τη δεξαμενή των επιτυχόντων σε παλαιότερους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, οι οποίοι απογράφονται μέχρι και τις 7 Φεβρουαρίου στην ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής.
Στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχουν αποσταλεί τα αιτήματα των υπουργείων για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μετά την απογραφεί των πτυχιούχων διοριστέων θα γίνει η κατηγοριοποίηση όσων διαθέτουν τα τυπικά προσόντα για να προσληφθούν στις θέσεις που ανοίγουν στο Δημόσιο.
Δείτε αναλυτικά το δημοσίευμα: 



Πηγή: Έθνος

Επί θύραις 8.500 διαθεσιμότητες – καταργείται την Τετάρτη ο ΕΟΠΥΥ

Το πρώτο (κοινοβουλευτικό) βήμα για την κατάργηση του ΕΟΠΥΥ έγινε χθες με την υπερψήφιση κατά πλειοψηφία επί τις αρχής και επί των άρθρων από την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, του νομοσχεδίου για το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας.
Το τελικό βήμα θα γίνει την Τετάρτη με την εισαγωγή του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής. Με την ψήφιση του, περί τους 8.500 εργαζόμενους στον οργανισμό εντάσσονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας και, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, θα μετακινηθούν στο νέο οργανισμό ΠΕΔΥ που θα είναι αγοραστής υπηρεσιώς υγείας.
Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης ο κ. Γεωργιάδης απέσυρε το άρθρο 37 που αφορούσε την επαναλειτουργία ιδιωτικών κλινικών – ενώ άλλες νομοτεχνικές αλλαγές που κατέθεσε απόψε, διευκρινίζουν τα κριτήρια αξιολόγησης των γιατρών του ΠΕΔΥ, διευκολύνουν την πρόσληψη επικουρικών ιατρών και εξασφαλίζουν κλειστούς-σφαιρικούς προϋπολογισμούς για τα κέντρα υγείας, τα περιφερειακά ιατρεία και τις μονάδες παροχής υπηρεσιών που εντάσσονται στις Διοικητικές Υγειονομικές Περιφέρειες.
Ο υπουργός Υγείας τόνισε παρά τη συνεχιζόμενη απεργία των γιατρών, επιμένει να μην προβλέπει τη μεταβατική περίοδο που ζητούν οι ιατρικοί σύλλογοι, προκειμένου οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ να επιλέξουν μεταξύ των ιδιωτικών τους ιατρείων και της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης εντός του ΠΕΔΥ γιατί έχιε ως στόχο το σύστημα να λειτουργήσει πάνω στο μήνα, χωρίς κένα: «Δίνουμε στους γιατρούς μια εβδομάδα διορία να αποφασίσουν, ώστε να δούμε τα κενά στην πράξη και να τα καλύψουμε. Αν δώσουμε παράταση, όπως ζητάτε, θα παρατείνουμε τη διαθεσιμότητα του γιατρού του ΕΟΠΥΥ, η θέση του οποίου δεν θα αδειάζει όσο θα είναι σε διαθεσιμότητα, άρα δεν θα μπορούμε να προχωρήσουμε σε διαδικασία πρόσληψης επικουρικού ή συμβασιούχου».
Σχετικά με τις ανησυχίες των γιατρών, ότι με τον νέο χωροταξικό σχεδιασμό, μπορεί να βρεθούν «από τον Πειραιά στην Αλεξανδρούπολη», ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως ο νέος σχεδιασμός θα γίνει πάνω στο εξάμηνο, και πως «η μέγιστη μετακίνηση που μπορεί να φοβάται κάποιος, είναι από τον ένα δήμο στο διπλανό του, καθώς στόχος του νέου συστήματος είναι να υπάρχει τουλάχιστον μία μονάδα πολυιατρείου ή πολυδύναμου σε κάθε δήμο – και στους μεγάλους δήμους μπορεί να υπάρχει και πάνω από ένα».

aftodioikisi.gr

Ο Φιλιππίδης ισχυρίζεται ότι τον διώκουν... λόγω Καραμανλή!

Aggelos-Filippidis
Η χθεσινή απόφαση της τουρκικής Δικαιοσύνης να αφήσει ελεύθερο τον Άγγελο Φιλιππίδη προκάλεσε… σοκ στις ελληνικές δικαστικές αρχές, και αρνητικές εντυπώσεις για την προσπάθεια διαλεύκανσης του σκανδάλου με τα επισφαλή δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, για το οποίο είναι βασικός κατηγορούμενος ο πρόεδρος επικεφαλής του Τ.Τ.
Σήμερα, η Ιωάννου Μάνδρου στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ προχώρησε ένα βήμα παραπέρα τις αποκαλύψεις σχετικά με την υπερασπιστική γραμμή την οποία ακολούθησαν ενώπιον της τουρκικής Δικαιοσύνης οι συνήγοροι του Άγγελου Φιλιππίδη, προκειμένου να πετύχουν την αθωωτική για τον πελάτη τους απόφαση.
Σύμφωνα λοιπόν με όσα μετέδωσε η έμπειρη δικαστική συντάκτρια στην εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ “Τώρα” με την Άννα Μπουσδούκου, οι συνήγοροι του Άγγελου Φιλιππίδη υποστήριξαν ότι 0 πελάτης τους έχει πέσει θύμα πολιτικής δίωξης στην Ελλάδα λόγω των “σχέσεών” του με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.
Η Ιωάννα Μάνδρου πρόσθεσε ότι η υπερασπιστική γραμμή του Άγγελου Φιλιππίδη στηρίχτηκε ακριβώς στον ισχυρισμό ότι η εμπλοκή του στο σκάνδαλο των επισφαλών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου είχε ως στόχευση να πλήξει τον ίδιο τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.
Από το περιβάλλον του Κώστα Καραμανλή, είχαν ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή ότι ο άλλοτε πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν είχε καμία σχέση με τον πρώην πρωθυπουργό, φαίνεται ωστόσο ότι ο Άγγελος Φιλιππίδης προσπαθεί να επενδύσει στη γνωριμία του με συνεργάτες του Κώστα Καραμανλή, για να αποφύγει.. τα χειρότερα από τη Δικαιοσύνη.

ysterografa.gr

Το νέο, μεγάλο "όχι" της Μέρκελ στην ένταξη της Τουρκίας

Angela-Merkel-Tayyip-Erdogan
Η πλειοψηφία των πολιτών της Ευρώπης, έχει εκφραστεί με τρόπο απόλυτο στις σχετικές δημοσκοπήσεις: Η Τουρκία δεν ανήκει στην ήπειρό μας.
Οι πολιτικές ηγεσίες ωστόσο, που εκ των πραγμάτων είναι υποχρεωμένες να ακολουθούν μια στρατηγική ρεαλισμού, φλερτάρουν εδώ και αρκετά χρόνια με την ενταξιακή προοπτική της Τουρκίας, έστω και στο… χαλαρό επίπεδο μιας “ειδικής σχέσης”.
Φυσικά, η πραγματικότητα αυτή έχει απογοητεύσει, αν όχι εκνευρίσει τους Τούρκους, κάτι το οποίο επιβεβαιώνεται πλήρως και από τα ευρήματα των σχετικών δημοσκοπήσεων, που δείχνουν ότι οι πολίτες της γειτονικής χώρας δεν έχουν πλέον θετική άποψη για την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σε επίπεδο ηγετών, ο Νικολά Σαρκοζί ήταν εκείνος ο οποίος είχε… στηλώσει τα πόδια, και χωρίς διάθεση συμβιβασμών ή να κομπιάζει, είχε απορρίψει κάθε προοπτική ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σήμερα, το CDU, δηλαδή η Άνγκελα Μέρκελ, έχει να παρουσιάσει ένα εκλογικό μανιφέστο ενόψει της αναμέτρησης του Μαϊου για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο οποίο ξεχωριστό κεφάλαιο συνιστά το “όχι” στην υποψηφιότητα της Τουρκίας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Οι Γερμανοί Χριστιανοδημοκράτες αποφάσισαν να… βάλουν τα πράγματα στη θέση τους, και ουσιαστικά να στείλουν το σχετικό μήνυμα στο σύνολο των δυνάμεων της Κεντροδεξιάς στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Διατηρώντας κλειστή την πόρτα της Ευρώπης για μια χώρα με ιστορικό προηγούμενο διαρκούς επιδίωξης καταστροφής της ηπείρου μας.

ysterografa.gr

Από τη Ν.Δ. στο ΚΚΕ



Τοποθέτηση
Του Νίκου Αγγέλου μέλους της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ (ΠΑΣΥ) στην εκδήλωση για τις θέσεις του ΚΚΕ για τη μάχη των εκλογών.
3-2-2014

Φίλες και φίλοι
Συναντήθηκα με το ΚΚΕ το 1996 στο πρώτο μπλόκο στην Πελοπόννησο στη σήραγγα του Αρτεμισίου. Στην αρχή με δισταγμό, μιας και ήμουν στέλεχος της ΝΔ. ξεπέρασα τους όποιους δισταγμούς και από τότε ανελλιπώς είμαι στην πρώτη γραμμή των αγώνων.  Όχι μόνο της αγροτιάς και των κτηνοτρόφων αλλά συνολικά του λαϊκού κινήματος.
 Ήταν φυσικό σε μια τέτοια πορεία να ενταχθώ και στην πολιτική πάλη μαζί με το ΚΚΕ, που όχι μόνο με συνέπεια συμπαραστέκεται στα δίκαια αιτήματα όσων αγωνίζονται, αλλά δίνει και προοπτική στον αγώνα. Ο λαός να γίνει αφέντης στον πλούτο που παράγει, να εγκαθιδρύσει τη δική του εξουσία, τη λαϊκή εξουσία.
Η δική μου πορεία συνειδητοποίησης δεν είναι εξαίρεση κι αν αυτό συνέβαινε πριν κάποια χρόνια σήμερα μαζί με τις δυσκολίες υπάρχουν και νέες δυνατότητες. Απλός κόσμος που μέχρι χθες στήριζε τα κόμματα του κεφαλαίου να συμπορευτεί μαζί μας για ισχυρό ΚΚΕ για δυνατή αντιπολίτευση παντού και στον αγροτοκτηνοτροφικό σύλλογο και στο εργατικό σωματείο, αλλά και στα όργανα του κράτους. Στο Δήμο, στην Περιφέρεια, στη Βουλή, στην Ευρωβουλή, παντού.
Για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει εμείς πλατιά να απευθυνθούμε σε τέτοιο κόσμο κι ας μην συμφωνεί μαζί μας σε όλα. Στον κόσμο που συμμετέχει στο μπλόκο, στην διαδήλωση, στην απεργία και να του πούμε ότι εδώ είναι η θέση του, να στρατευθεί μαζί μας, να ψηφίσει τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης, στο Δήμο και στην Περιφέρεια, το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην Ευρωβουλή. Είμαι σίγουρος καλά θα πάμε.
Με ευχαρίστηση άκουσα την εισήγηση του Γενικού Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, που παίρνει ξεκάθαρη θέση στήριξης του αγώνα των αγροτών, καταγγέλλει τον αυταρχισμό της κυβέρνησης, στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων, για να μείνουμε στα χωριά μας, στα χωράφια μας, για να παράγουμε φτηνά και υγιεινά προϊόντα για τη διατροφή του λαού μας.
Όλοι και όλες να στηρίξουμε και να συμπαραταχθούμε στον αγώνα των μικρών και μεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων.

Όλοι και όλες στα μπλόκα της αγροτιάς.

kkeark@gmail.com

Δηλώσεις Γκάμπριελ του SPD και ανακοίνωση Die Linke: "Αν έχεις τέτοιους φίλους..."

Δευτέρα, 03 Φεβρουαρίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του ηγέτη του SPD, κ. Γκάμπριελ, η Ελλάδα κακώς μπήκε στο Ευρώ καθώς χρειαζόταν τότε περισσότερο χρόνο για να εναρμονίσει τις πολιτικές της με αυτές της Ευρωζώνης.
Μία τέτοια αντιμετώπιση την χρονική αυτή στιγμή, που βοηθάει να ανοίξει στη γερμανική κοινή γνώμη και πάλι το θέμα της συμμετοχής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, κάθε άλλο παρά βοηθά την προσπάθεια της χώρας.
Το ίδιο βλαπτική είναι και η ανακοίνωση του κόμματος της Γερμανικής Αριστεράς Die Linke υπέρ ενός εκτάκτου φόρου περιουσίας των Ελλήνων, αντί νέας δημοσιονομικής βοήθειας από την πλευρά της Γερμανίας, την ώρα που τεράστιο μέρος των εξοντωτικών φόρων περιουσίας που ήδη επιβάλλονται από την κυβέρνηση δεν εισπράττονται για λόγους πραγματικής αδυναμίας των φορολογουμένων.
Έτσι έχουμε τους βασικούς συμμάχους στην Ευρώπη, τόσο του Συριζα όσο και του ΠΑΣΟΚ, να τοποθετούνται με τρόπο που θίγει ακόμα περισσότερο τα συμφέροντα της χώρας.
Η Δράση καλεί τους Έλληνες πολίτες να βγάλουν τα αναγκαία συμπεράσματα.

Πάνος Μιχαλόπουλος 

ΔΡΑΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

O ΣΥΡΙΖΑ Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης στο πλευρό των δυνάμεων, Συμπολιτείας, κίνησης Δερβενίου, αριστερών και ανένταχτων πολιτών



Δελτίο τύπου

Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης αποφάσισε ομόφωνα να συμμετέχει και να ενθαρρύνει τη συγκέντρωση των δυνάμεων, Συμπολιτείας, κίνησης Δερβενίου, αριστερών και ανένταχτων πολιτών με κοινό στόχο την ανατροπή των συσχετισμών στο Δήμο και την ενιαία έκφραση στις επικείμενες δημοτικές εκλογές.
            Ξυλόκαστρο 4/2/2014

Έλληνες!! Έλληνες!! Πού είναι οι Έλληνες; (2ον)

Γράφει ο
Στέλιος Δημητρουλάκης
 
Συνεχίζουμε σήμερα  το υπό τον αυτόν τίτλο άρθρο μας, το πρώτο μέρος του οποίου δημοσιεύτηκε  την 28/1/14. Γιατί συνεχίζουμε; Μα διότι ψάχνουμε ακόμα να βρούμε που είναι, που τρύπωσαν, οι Έλληνες!!! Οι Έλληνες που ξέραμε. Οι Έλληνες που μας περιέγραφαν οι δάσκαλοί μας. Ψάχνουμε να βρούμε Έλληνες τίμιους, αγνούς πατριώτες, ηθικούς, που να είναι πρόθυμοι να συμβάλουν στη διατήρηση της εθνικής ενότητας και στον κοινό αγώνα για να εξέλθει η πατρίδα από αυτή την οικονομική, ηθική και κοινωνική κρίση. Όχι πως δεν υπάρχουν τέτοιοι Έλληνες. Υπάρχουν πολλοί, αλλά ο αριθμός τους, στο σύνολο του πληθυσμού, έχει αραιώσει επικίνδυνα.