Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Σεισμική δόνηση στο Ξυλόκαστρο

Ασθενή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 17:08:33 στον Κορινθιακό κόλπο, πλησίον του Ξυλοκάστρου.  
Σύμφωνα με το Σεισμολογικό ινστιτούτο του Πανεπιστημίου Αθηνών, η δόνηση ειχε μέγεθος 1,5 R. και το επίκεντρο εντοπίζεται 98.1 km  δυτικά των Αθηνών, 33,1 km βορειδυτικά της Κορίνθου και 42,2 km νότια νοτιοδυτικά της Λειβαδιάς με εστιακό βάθος στα 10 km.

“Oλοκληρώθηκε η μεταγραφή του Μήτρογλου”, λένε οι Άγγλοι - Ολυμπιακός: Δεν υπάρχει συμφωνία με τη Φούλαμ

mitroglou 
 Πληροφορίες από την Αγγλία και την Ιταλία, αναφέρουν ότι ολοκληρώθηκε η μεταγραφή του Κώστα Μήτρογλου στην Φούλαμ, έναντι 15 εκατομμυρίων
“Δεν υπάρχει συμφωνία με τη Φούλαμ για τον Μήτρογλου”, ξεκαθαρίζουν στον Ολυμπιακό!
Από την ερυθρόλευκη ΠΑΕ τονίζουν ότι οι διαπραγματεύσεις με τη Φούλαμ συνεχίζονται, ενώ κάνουν σαφές ότι δεν πρόκειται να συναινέσουν στη μεταγραφή του “Μητρογκόλ” με ποσό μικρότερο των 15 εκατ. ευρώ.
Ο διεθνής επιθετικός μετέχει κανονικά στην αποστολή για το παιχνίδι Κυπέλλου με τον Ατρόμητο (29/1).
Αναλυτικά η αποστολή: Κάρολ, Μέγιερι, Μπονγκ, Κάμπελ, Ντομίνγκεζ, Φουστέρ, Μανιάτης, Μανωλάς, Μήτρογλου, Εντινγκά, Ολαϊτάν, Παπαδόπουλος, Σαλίνο, Σάμαρης, Σαβιόλα, Σέποβιτς, Τόρες, Βέργος, Βούρος.
Οι εντός αποστολής παίκτες θα δουλέψουν το πρωί της Τετάρτης (29/1) για λίγη ώρα επάνω στις στημένες φάσεις, ενώ οι εκτός αποστολής θα προπονηθούν κανονικά.
Ιατρικά δεν υπάρχουν αξιοσημείωτα, με τον Δημήτρη Σιόβα να αναρρώνει από τον τραυματισμό του.

Η ΕΥΔΑΠ παρούσα στο πλευρό των πληγέντων της Κεφαλλονιάς

EYDAP
Η ΕΥΔΑΠ στηρίζοντας τους πληγέντες του σεισμού της Κεφαλλονιάς, απέστειλε άμεσα κλιμάκιο ειδικευμένων επιστημόνων και τεχνιτών, ώστε να συνδράμουν τις τοπικές αρχές στον έλεγχο της καταλληλότητας των δικτύων ύδρευσης και να διασφαλίσουν την ποιότητα του πόσιμου νερού.
Συγκεκριμένα, το κλιμάκιο της ΕΥΔΑΠ έχει ήδη:
α.   Συνδράμει στην οργάνωση των τοπικών φορέων σε ομάδες εργασίας ώστε να γίνονται πιο συντονισμένα οι τεχνικές επεμβάσεις στο δίκτυο ύδρευσης.
β.  Οργανώσει Κέντρο Επιχειρήσεων στα πρότυπα του Κέντρου Επιχειρησιακής Λειτουργίας της ΕΥΔΑΠ, με στόχο την αξιολόγηση και την κατάταξη των αιτημάτων αποκατάστασης βλαβών κατά προτεραιότητα.
γ.  Μεταφέρει ειδικό εξοπλισμό για την ταχύτερη δυνατή αποκατάσταση λειτουργίας των δικτύων, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία της ΕΥΔΑΠ.
δ. Μεταφέρει και χρησιμοποιεί σύγχρονο μετρητικό εξοπλισμό για την παρακολούθηση των μεταβατικών φαινομένων του δικτύου κατά τις εργασίες επαναφοράς.

υστερογραφα

Ενημέρωση για την τήρηση Λογιστικών βιβλίων και τα νέα φορολογικά μέτρα ατον Αγροτικό Σύλλογο Σικιωνίων

 http://www.agronews.gr/files/temp/FAFA6749CC856FEDBDE4F265F1BC2926.jpg
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Αγροτικός Σύλλογος Σικιωνίων στις 26-1-2014 πραγματοποίησε την Γενική  Σύνελευσή του, στο Δημαρχείο Κιάτου, με βασικό θέματην τήρηση Λογιστικών βιβλίων και τα νέα φορολογικά μέτρα στους αγρότες με ομιλητή τον λογιστή Τσολάκο Χρήστο .
Ο Αγροτικός Σύλλογος καλεί τα μέλη και τους φίλους του που ενδιαφέρονται γιά οικονομικότερη τήρηση το βιβλίο τους, να απευθυνθούν έως 3/2 στο σύλλογο, με απότερω σκοπό μέσω της μαζικότητας να επιτευχθούν οι καλύτερες των δυνατών  προσφορές προς συμφέρον των αγρωτών.
 Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων πρέπει να διευκρινίσουμε πως ο Αγροτικός Σύλλογος  δεν έχει κλείσει καμία συμφωνλια με κανέναν λογιστή ούτε έχει δεχτεί οποιαδήποτε προσφορά από κανέναν!
 Έγινε εγγραφή νέων μελών και ανανέωσαν το ραντεβού τους γιά τις 3-2-14 γιά να ορίσουν ημερομηνία εκλογών νέου Δ.Σ και να συζητηθούν ενέργειεςκαι τυχόν κινητοποιήσεις παράλληλα με τους αγρότες από όλη την επικράτεια. 
Στη συνέλευσση συζητήθηκαν και άλλα θέματα όπως η μετατροπή της  ΕΑΣ σε Α.Ε , οι συνδρομές των μελών και η ενεργοποίηση των αγρωτώων στη συνολική συμμετοχή των δραστηριοτήτων του συλλόγου.

   ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ
Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ                  Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΣΙΟΓΚΑΣ ΒΛΑΣΗΣ           ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ ΛΙΤΣΑ

Οι νέοι Τομεάρχες Περιφέρειας της Γραμματείας Οργανωτικού της Ν.Δ στη Πελοπόννησο

Ανακοινώθηκαν από τη Γραμματεία Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας, οι νέοι Τομεάρχες του και της Περιφέρειας. Τομεάρχες στους 7 νομούς της Πελοποννήσου είναι οι:
ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΑΡΚΑΔΙΑΣ, ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ- ΖΑΧΑΡΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΑΧΑΪΑΣ ΜΑΧΑΙΡΑ ΚΙΚΗ
ΗΛΕΙΑΣ ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Νέα Δημοκρατία: Οι “μίζες” επιστρέφουν στον ελληνικό λαό

nd
Σε νέα της καμπάνια η Νέα Δημοκρατία αναφέρει πως με εντολή του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, οι «μίζες» επιστρέφουν στον ελληνικό λαό.
Η νέα αφίσα του κόμματος σημειώνει πως συνολικά 17.700.000 ευρώ που είχαν κάνει… φτερά επιστρέφουν τώρα στον ελληνικό λαό.
Πιο συγκεκριμένα, η ΝΔ επισημαίνει πως τα χρήματα αυτά διατίθενται για:
  • Κάλυψη χειρουργείων ανασφάλιστων πολιτών
  • Παροχή δωρεάν στέγης σε άπορους φοιτητές
  • Διάθεση υπολογιστών με ειδικά προγράμματα για την εκπαίδευση τυφλών μαθητών


ΝΕΡΙΤ: Προκηρύξεις για 615 εργαζόμενους αορίστου χρόνου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Στην πρόσληψη συνολικά 615 εργαζομένων σε διάφορες ειδικότητες εντός και εκτός διαδικασίας ΑΣΕΠ με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αόριστου χρόνου (ΣΑΧ) στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, προχωρά η ΝΕΡΙΤ Α.Ε.
Συγκεκριμένα, μέχρι και τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου και ώρα 12.00, συνεχίζεται η κατάθεση αιτήσεων για την κάλυψη 356 θέσεων εκτός ΑΣΕΠ (132 δημοσιογράφων και 224 θέσεων καλλιτεχνικών ειδικοτήτων), καθώς και για την  κατάρτιση Μητρώου Αξιολογητών, που θα συμβάλλουν στην επιλογή του προσωπικού της ΝΕΡΙΤ.
Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά με τη συμπλήρωση φόρμας υποβολής στην ιστοσελίδα www.opengov.gr. Ειδικότερα, για την υποβολή της αίτησής τους, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να επισκεφθούν τις παρακάτω ιστοσελίδες:

Δασκαλόπουλος: Ανασυγκρότηση του παραγωγικού ιστού για να βγει η Ελλάδα από την κρίση

daskalopoulos1
Tην εκτίμηση ότι η βιομηχανία παραμένει ο πιο σημαντικός κλάδος της ελληνικής οικονομίας, με τη μεγαλύτερη συνεισφορά στο ΑΕΠ, στην απασχόληση, στους φόρους και στις εργοδοτικές εισφορές, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος στην εκδήλωση των Ευρωπαίων εργοδοτών Business Europe σήμερα στις Βρυξέλλες.
Ο κ. Δασκαλόπουλος σημείωσε ακόμη ότι η έξοδος της Ελλάδας από την κρίση, με την επαναφορά της χώρας σε υψηλούς ρυθμούς εξωστρεφούς ανάπτυξης και με την ουσιαστική μείωση της ανεργίας, μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο μέσα από την ανασυγκρότηση του παραγωγικού της ιστού και μόνο με αιχμή του αναπτυξιακού δόρατος την ιδιωτική πρωτοβουλία και ιδιαίτερα τη βιομηχανία.
«Η κρίση έχει επιφέρει μεγάλη βλάβη στην παραγωγική μας δομή» σημείωσε ο κ. Δασκαλόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι «δεν αρκεί, όμως, να επαναφέρουμε τα πράγματα εκεί που ήταν πριν την κρίση. Πολύ περισσότερο, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την κρίση ως ευκαιρία για να αναβαθμίσουμε την παραγωγική μας ικανότητα και με νέες δραστηριότητες», τόνισε και ανέφερε ότι η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας μέσω της μείωσης του εργατικού κόστους όσο και να ήταν αναπόφευκτη έχει πεπερασμένα όρια.
«Οφείλουμε τώρα να στραφούμε στη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και στη δημιουργία νέων μέσα από την καινοτομία και την τεχνολογία, μέσα από την καθημερινή δουλειά και την επένδυση», κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΕΒ.

υστερογραφα.γρ

Αυτοί είναι οι 20 χειρότεροι κωδικοί ασφαλείας!

Αυτοί είναι οι 20 χειρότεροι κωδικοί ασφαλείας!
Πολλοί είναι οι χρήστες που πολλές φορές δεν δίνουν σημασία στους κωδικούς που βάζουν όταν κάνουν εγγραφή σε μία υπηρεσία..
Αυτό συμβαίνει γιατί έχουν πολλούς λογαριασμούς σε διαφορετικές υπηρεσίες και βαριούνται να κάτσουν κάθε φορά να σκεφτούν ένα νέο κωδικό ο οποίος θα τους παρέχει ασφάλεια όμως δεν είναι εύκολος να τον απομνημονεύσουν με αποτέλεσμα να καταφεύγουν στην εύκολη λύση των εύκολων κωδικών.
Οι εύκολοι κωδικοί όμως εύκολα σπάνε κι εκτός από, πολλοί είναι οι χρήστες που έχουν κοινούς εύκολους κωδικούς.
Παρακάτω μπορείτε να δείτε τους Top 20 εύκολους κωδικούς που υπάρχουν στο διαδίκτυο.

Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου και ώρα 19.00: έξτρα παράσταση για το μιούζικαλ ΑΝΝΙΕ_ λόγω αυξημένης ζήτησης


Λόγω αυξημένης ζήτησης,
μία Extra παράσταση
την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου και ώρα 19.00

για το απόλυτο οικογενειακό μιούζικαλ
                                                                  ΑΝΝΙΕ
Απολαύστε τους Μιχάλη Χατζηγιάννη, Κατερίνα Παπουτσάκη,
Αργύρη Αγγέλου, Ιωάννα Πηλιχού,
Μίρκα Παπακωνσταντίνου,
15 εκπληκτικά, ταλαντούχα κοριτσάκια
κι ένα εξαιρετικό καστ ηθοποιών, τραγουδιστών και χορευτών
στο πιο τρυφερό μιούζικαλ του Broadway υπό τη σκηνοθετική ματιά της Θέμιδας Μαρσέλλου.

Η προσφορά 1+1 (στα δύο άτομα, το ένα δωρεάν)
ισχύει και για την έξτρα παράσταση της Τετάρτης, 5 Φεβρουαρίου

 «ΘΕΑΤΡΟΝ» - Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Πειραιώς 254, Ταύρος //  Τηλ. 212 254 0300  // www.theatron254.gr

ΑΠΑΤΗ: Σε ποιους τηλεφωνικούς αριθμούς δεν πρέπει να απαντήσετε ποτέ!

ΑΠΑΤΗ: Σε ποιους τηλεφωνικούς αριθμούς δεν πρέπει να απαντήσετε ποτέ!
 Αν τυχόν σας καλέσουν από άγνωστο αριθμό του εξωτερικού στο κινητό σας τηλέφωνο και καλέσετε πίσω, κινδυνεύετε να χρεωθείτε από 10 εως 25 ευρώ. Πρόκειται για μια καλοστημένη απάτη που έστησαν κομπιναδόροι.
Τους τελευταίους μήνες ένας μεγάλος αριθμός συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας έχει δεχθεί αναπάντητες κλήσεις ή κάποιο SMS από κάποιον άγνωστο αριθμό του εξωτερικού και μάλιστα νυχτερινές ώρες, όπου ο ανυποψίαστος χρήστης στην Ελλάδα κοιμάται ή έχει το τηλέφωνο του κλειστό, αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ".


Πως δρουν οι κομπιναδόροι
Η απάτη είναι καλοσχεδιασμένη καθώς οι επιτήδειοι ποντάρουν πως ο χρήστης του τηλεφώνου μόλις δει την κλήση θα καλέσει πίσω τον αριθμό που έχει εμφανιστεί στη οθόνη του κινητού του. Ετσι πέφτει στην παγίδα, αφού οι αριθμοί αυτοί είναι συνήθως υψηλής χρέωσης και λίγα δευτερόλεπτα κλήσης αρκούν για να τον χρεώσουν από 10 εως 25 ευρώ.
Σε ποια τηλέφωνα δεν πρέπει να απαντήσετε ποτέ

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των εταιρειών, τρεις είναι οι ομάδες αριθμών του εξωτερικού από τους οποίους έχουν δεχθεί αναπάντητες κλήσεις οι Ελληνες συνδρομητές.

+37127913091(Λετονία)
+3598920111 (Βουλγαρία)
+375602605281(Λευκορωσία)

Ωστόσο δεν είναι μόνο οι κλήσεις από και προς το εξωτερικό που φουσκώνουν τους λογαριασμούς των κινητών τηλεφώνων. Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων προειδοποιεί ότι προσοχή απαιτούν και οι αυθαίρετες κλήσεις προς δεκαψήφιους αριθμούς των σειρών 901 +++ ++++ και 909 +++ ++++.

newsit.gr

Έρχονται τα ΚΕΠ Υγείας στους δήμους

Τον καινοτόμο θεσμό των ΚΕΠ Υγείας φέρνει στην τοπική αυτοδιοίκηση το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ), σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
Τα ΚΕΠ Yγείας των δήμων θα παρέχουν τη δυνατότητα στους υγιείς πολίτες να υποβάλλονται σε εξετάσεις προσυμπτωματικού ελέγχου, να ενημερώνονται και να ευαισθητοποιούνται σε θέματα υγείας και να αποκτούν την πρόσβαση που δικαιούνται στις υπηρεσίες υγείας της περιοχής τους. Η πρώτη μεγάλη παρουσίαση του θεσμού αυτού θα γίνει από το ΕΔΔΥΠΠΥ και τους 14 δήμους που ξεκινούν πιλοτικά τα ΚΕΠ Υγείας στις 4/2/2014 στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών.
Η προληπτική ιατρική αποτελεί για το ΕΔΔΥΠΠΥ τη βάση του Συστήματος Υγείας, που οφείλει πλέον να παρέχει η τοπική αυτοδιοίκηση, μετά τη μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων υγείας που πέρασαν στους ΟΤΑ από το Νόμο 3852/2010.
Ο πιο σημαντικός άξονας στην ίδρυση και λειτουργία των ΚΕΠ Υγείας είναι η ιατρική και κοινωνική μέριμνα της Πρόληψης που θεσμοθετημένα αναλαμβάνει ο δήμος απέναντι στον πολίτη. Κάνοντας μία στροφή της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας προς την τοπική αυτοδιοίκηση, θα έλεγε κανείς ότι ο θεσμός αυτός αναλαμβάνει τον έλεγχο της υγείας των «υγιών» πολιτών και την ευθύνη ενεργοποίησης και ευαισθητοποίησης τους, ως προς τη διατήρηση της υγείας τους και της ποιότητας της ζωής τους.
Τα δημοτικά ΚΕΠ Υγείας αναμένεται να λειτουργήσουν σε ήδη υπάρχουσες δομές των δήμων και με το ήδη υπάρχον προσωπικό μετά από ειδική εκπαίδευση, γεγονός που  θα διασφαλίσει και τη βιωσιμότητα του θεσμού στο βάθος του χρόνου.

Κόντρα Κουμουτσάκου-Κοππά στο Twitter για Καραμανλή-Παπανδρέου

Giorgos-Koumoutsakos-Marilena-Koppa
Αντιπαράθεση επί πολιτικών επιχειρημάτων είχαν στο Twitter ο Γιώργος Κουμουτσάκος και η Μαριλένα Κοππά, για τον… Κώστα Καραμανλή και τον Γιώργο Παπανδρέου.
Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και η ανεξάρτητη πλέον ευρωβουλευτής, πρώην του ΠΑΣΟΚ αντάλλαξαν απόψεις περί των ευθυνών του Κώστα Καραμανλή και του Γιώργου Παπανδρέου αναφορικά με τον εκτροχιασμό της ελληνικής οικονομίας.
Ο Γιώργος Κουμουτσάκος σημείωσε με νόημα ότι σε αντίθεση με τον Κώστα Καραμανλή, ο Γιώργος Παπανδρέου δεν άκουσε τις προειδοποιήσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργου Προβόπουλου, για να απαντήσει η Μαριλένα Κοππά ότι ο Κώστας Καραμανλής είναι εκείνος ο οποίος ευθύνεται για τον εκτροχιασμό της ελληνικής οικονομίας, που οδήγησε τελικά στο Μνημόνιο.
Η συζήτηση “άναψε”, και μεταξύ άλλων παρενέβη και ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Αντώνης Σαμαράς Γιώργος Μουρούτης.

ysterografa.gr

Η ομιλία του Προέδρου του Loutraki Tourism Organization Σπύρου Καραβούλη στην ημερίδα για την τουριστική ανάπτυξη του Λουτρακίου



 

O Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου ή LTO στα 2 πρώτα χρόνια λειτουργίας του έχει αποτελέσει το βασικό όχημα  επικοινωνίας, συνεργασίας και προβολής  μεταξύ των τουριστικών φορέων, οργανισμών και επιχειρήσεων της περιοχής μας, προβάλλοντας ποικιλοτρόπως την τουριστική ταυτότητα του Λουτρακίου  ως διεθνούς τουριστικού προορισμού,  για την επίτευξη κοινών στόχων.

Περπατώντας την Ερμού από το Σύνταγμα μέχρι την Πειραιώς


 Ξέρατε ότι η οδός Ερμού ήταν από τους πρώτους δρόμους που σχεδιάστηκαν στη σύγχρονη πόλη της Αθήνας και ένας από τους βασικούς άξονες του πρώτου πολεοδομικού σχεδίου της Αθήνας που συνέταξαν οι αρχιτέκτονες Κλεάνθης και Σάουμπερτ το 1833;
Ουσιαστικά εξαρχής σχεδιάστηκε προκειμένου να γίνει ο κεντρικός εμπορικός δρόμος της πόλης, να συγκεντρώσει καταστήματα και χρήσεις που είχε ανάγκη η Αθήνα προκειμένου να στεφθεί πρωτεύουσα της σύγχρονης εποχής - πέρα από την αίγλη που της προσέφεραν οι αρχαιότητες. 
Δεν είναι τυχαίο ότι δόθηκε στον δρόμο αυτό το όνομα του θεού του εμπορίου, του Ερμή.
Ας την περπατήσουμε λοιπόν καθώς σε κάθε βήμα πάνω της ευωδιάζει η σύγχρονη -και όχι μόνο- ιστορία της Αθήνας...
 
Περισσότερα: pinakio.blogspot.gr

ΩΣ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΦΟΡΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ ΚΟΥΡΕΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΩΝ



https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjltjYpfZKGKi_xOYMVSEAaPQHulwBsVYNLW9He_dMIoFgX3CQ7_SJgWgD3NHlNMUPIKp-CeAPom8YsJUYWDu_sp9NDLwMhq-pgY8dk4xs24BXrMQk-DFlLtgSGGEgA4TTlb_hnYVVgZ3wt/s1600/%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%BF+%CE%BB%CE%AE%CF%88%CE%B7%CF%82+(6).jpg 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ
ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Κάνιγγος 27, 10682 , Αθήνα
τ. 211 8001774, φ. 211 8001775
info@fpoed-members.gr
www.fpoed.gr

                                                    Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

                                                      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ως κατεπείγον αποφάσισαν να συζητηθεί στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου το θέμα του άδικου και παράνομου κουρέματος των Ελληνικών ομολόγων που κατέχουν Έλληνες μικροομολογιούχοι, οι συντονιστές της Επιτροπής Αναφορών στην χθεσινή τους συνεδρίαση στις Βρυξέλλες.

Συγκεκριμένα, μετά απο εισήγηση του Ευρωβουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ κ. Νικόλαου Σαλαβράκου,
στην Επιτροπή Αναφορών σχετικά με την αναφορά που είχε αποστείλει ο Σύλλογος Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων Ελληνικού Δημοσίου στις 23 Δεκεμβρίου 2013 με θέμα την πρωτοφανή και άδικη συμμετοχή 15000 Φυσικών Προσώπων-αποταμιευτών στο κούρεμα του ελληνικού χρέους, οι συντονιστές της Επιτροπής Αναφορών αποφάσισαν να συζητήσουν ως κατεπείγον το θέμα, στην παρούσα σύνοδο την 1η Απριλίου 2014.

Η εισήγηση του κ. Σαλαβράκου έλαβε την υποστήριξη όλων των πολιτικών ομάδων αφού το ζήτημα άφορα χιλιάδες μικροομολογιούχους και τις οικογένειές τους και αναμένεται η Επιτροπή να δώσει σημαντική γνώμη επί του θέματος για την πορεία των διεκδικήσεων τους.


Αντώνης Τζιαμτζής
Υπεύθυνος Τύπου Συλλόγου Φυσικών Προσώπων
Ομολογιούχων Ελληνικού Δημοσίου
τηλ : 6931147173
email : oedpress@gmail.com

Αλλάζει η ημερομηνία έναρξης - λήξης του σχολικού έτους - Ποιες αργίες καταργούνται.

sxoliki-taxi-660_6
Aλλαγές στις σχολικές αργίες, αλλά και στην ημερομηνία έναρξης και λήξης του σχολικού έτους ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας…

Σύμφωνα με το proto thema, το σχολικός έτος πρόκειται να επιμηκυνθεί κάτι που μπορεί μάλιστα να ισχύσει και από φέτος για τους καθηγητές. Ετσι, είναι πολύ πιθανό να κληθούν να εργαστούν έως και τα μέσα Ιουλίου.
Επίσης, συζητείται το ενδεχόμενο η σχολική χρονιά εφεξής να ξεκινά στις 8 και όχι στις 11 Σεπτεμβρίου και η λήξη του σχολικού έτους να γίνεται λίγες ημέρες μετά την καθιερωμένη 15η Ιουνίου.
Τέλος, μελετάται η κατάργηση ορισμένων σχολικών αργιών, όπως αυτής της 7ης Ιανουαρίου και εξετάζεται η επιστροφή στα θρανία, μετά τις διακοπές του Πάσχα, να γίνεται την Τετάρτη του Πάσχα και όχι τη Δευτέρα του Θωμά.

arouraios.gr

Έξαλλος ο Γιακουμάτος: Εμένα ήθελαν να χτυπήσουν, θα δείτε τι θα πάθουν.

  • 0


5662731C8D7700F70C234EF85F1DF947.jpg

Έξω φρενών με τη σύλληψη της συζύγου του Ελένης Θεοδώρου και του αδελφού του Δημήτρη για χρέη στο Δημόσιο είναι ο βουλευτής της ΝΔ, Γεράσιμος Γιακουμάτος:
«Θέλουν να χτυπήσουν εμένα, αλλά ψώνισαν από σβέρκο, θα δείτε τι θα πάθουν μόλις τελειώσουν τις απολογίες» ήταν η αντίδραση του πρώην υφυπουργού και βουλευτή της ΝΔ στη Β” Αθηνών, όπως χαρακτηριστικά γράφει ο «Βηματοδότης».
Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας «απειλεί θεούς και δαίμονες», σύμφωνα με το «Βηματοδότη», γιατί όπως υποστηρίζει ήταν μια παράβαση σε βαθμό πλημμελήματος για μια οφειλή κάτω από 20.000 ευρώ για χρέη του οίκου ευγηρίας της οικογενείας στο Νέο Ψυχικό.
Όμως, ο κ. Γιακουμάτος είναι οργισμένος και για έναν άλλον λόγο: επειδή πέρασαν χειροπέδες στη σύζυγό του, η οποία, όπως λέει, είναι πρόεδρος της οικογενειακής αυτής επιχείρησης και ως πρόεδρος, λέει, δεν φέρει ευθύνη. Μόνο ο διευθύνων σύμβουλος που είναι ο αδελφός του έχει εκ του νόμου ευθύνη. «Δεν έχω καμία σχέση εγώ ούτε με τις συλλήψεις ούτε με τον οίκο ευγηρίας» έλεγε στα απανωτά τηλεφωνήματα που είχε από τους ψηφοφόρους του.

arouraios.gr

Στο ΕΣΠΑ η σταθεροποίηση των βραχώδων πρανών του Κάστρου Μονεμβάσιας



http://www.akramorea.gr/images/top_photos/monemvasia2_big.jpg 
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ύστερα από τη θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε την απόφαση ένταξης για χρηματοδότηση από το ΔΕΠΙΝ – Πελοποννήσου 2007 – 2013 του έργου «Μέτρα Σταθεροποίησης Βραχώδων Πρανών Κάστρου Μονεμβασίας», στο πλαίσιο της πρόσκλησης Νο 25 του ΔΕΠΙΝ- Πελοποννήσου, συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 2.500.000,00€, με Τελικό Δικαιούχο τον Δήμο Μονεμβάσιας.
Το φυσικό αντικείμενο της Πράξης αφορά την πραγματοποίηση μέτρων σταθεροποίησης και συγκεκριμένα:
1.Καθαιρέσεις Επισφαλών Τεμαχίων 
2.Κατασκευές Λιθοδομών
3.Αγκυρώσεις μεμονωμένων τεμαχίων.
4.Τοποθέτηση μεταλλικού πλέγματος πάνω στο πρανές και σε θέσεις όπου η βραχομάζα είναι έντονα κερματισμένη και χαλαρωμένη, σε θέσεις που εμφανίζονται επικρεμάμενοι βράχοι πάνω σε κατοικίες κ.α.
5.Βραχοπαγίδες-Κατασκευή και Τοποθέτηση.
Με το εν λόγω έργο  θα αντιμετωπισθεί το σοβαρό πρόβλημα  αστάθειας των βραχωδών πρανών  στο χώρο του Κάστρου της Μονεμβάσιας με αποτέλεσμα την  προστασία του μοναδικού πολιτιστικού Μνημείου από τις καταπτώσεις βράχων.

Ψηφίστηκε η τροπολογία του Κώστα Κόλλια για τα αγροτικά δάνεια



Αποδεκτή έκανε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων την τροπολογία που κατέθεσαν Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τον Βουλευτή Κορινθίας κ. Κώστα Κόλλια, σχετικά με τη ρύθμιση των μη εξυπηρετούμενων και ενυπόθηκων αγροτικών δανείων. Σχετικά με το θέμα ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος, διότι ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης έκανε αποδεκτή την τροπολογία που κατατέθηκε με δική μου πρωτοβουλία από 30 Βουλευτές της συμπολίτευσης για τη ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων των αγροτών. Αργά το βράδυ της Δευτέρας, στα πλαίσια της τελευταίας συζήτησης επί του νομοσχεδίου του ΥΠΑΑΤ, ο Υφυπουργός κ. Χαρακόπουλος ανακοίνωσε ότι το Υπουργείο αποδέχεται αυτούσια τη ρύθμιση που προτείναμε.
 Η επιτυχία αυτή οφείλεται στην πίεση του συνόλου των Βουλευτών για τη θέσπιση ενός πλαισίου, το οποίο θα ανακούφιζε τους αγρότες μας από τον βρόγχο των δανείων. Θέλω να επαναλάβω την επισήμανση ότι το πρόβλημα, ειδικά με τα αγροτικά δάνεια, είναι τα πανωτόκια, που πολλαπλασιάζουν την οφειλή, και οι υπέρογκες υποθήκες, οι οποίες ξεπερνούν κατά πολύ τα ποσά των δανείων. Αυτοί οι ιδιαίτερα επαχθείς όροι δανεισμού διόγκωσαν τα χρέη των αγροτών. Αυτό, σε συνδυασμό με τη δυσμενή οικονομική συγκυρία, οδήγησε πολλούς παραγωγούς σε πλήρη αδυναμία εξυπηρέτησης των δανείων τους.
Για τους Βουλευτές, ιδιαίτερα της επαρχίας, κατέστη σαφές ότι, εάν δεν δίναμε λύση στο αδιέξοδο, η αγροτική παραγωγή σύντομα θα εκμηδενιζόταν και αυτό θα ήταν καταστροφικό, τόσο για τις κοινωνίες της ελληνικής υπαίθρου, όσο και για την εθνική οικονομία. Για το λόγο αυτό θεώρησα ύψιστης σημασίας να αναλάβω την πρωτοβουλία κατάθεσης αυτής της τροπολογίας, προκειμένου να κλείσουμε οριστικά το θέμα στα πλαίσια της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου.
Επαναλαμβάνω ότι η τροπολογία που ψηφίστηκε περιλαμβάνει προτάσεις τόσο για την απομείωση των τόκων υπερημερίας και κάθε είδους προσαυξήσεων, όσο και για τον περιορισμό των υποθηκών. Και στις δύο περιπτώσεις, τα οφειλόμενα ποσά και οι υποθήκες περιορίζονται στο 120% του δανειακού κεφαλαίου, και μέχρι το 200%, εάν το οφειλόμενο ποσό έχει ξεπεράσει το διπλάσιο του αρχικού δανείου. Αυτό στην ουσία σημαίνει:
α) Την αποδέσμευση των ακινήτων, που μέχρι σήμερα οι αγρότες μας κινδύνευαν να χάσουν και τα οποία, λόγω των υποθηκών, δεν μπορούσαν να μεταβιβαστούν ή να πουληθούν και
β) τη μείωση των οφειλόμενων ποσών, αφού περιορίζονται τα πανωτόκια, αλλά και την παράταση του χρόνου αποπληρωμής μέχρι και κατά 10 χρόνια.
Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που το Ελληνικό Κοινοβούλιο ανέλαβε με δική του πρωτοβουλία να δώσει λύση σε αυτό το μείζον κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα για τους αγρότες μας. Η ρύθμιση θα τεθεί σε ισχύ μετά τη δημοσίευση του νόμου στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, σε περίπου δέκα ημέρες. Από εκεί και έπειτα θα παρακολουθώ στενά την πορεία εφαρμογής των μέτρων και θα είμαι στη διάθεση των συμπολιτών μου παραγωγών, προκειμένου από κοινού να αντιμετωπίσουμε τυχόν προβλήματα και να προσαρμόσουμε τις ρυθμίσεις, όπου και εφόσον χρειαστεί, στις πραγματικές ανάγκες του Έλληνα αγρότη.»