Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

74χρονος στο Αίγιο πυροβόλησε τραυματίζοντας 14χρονο - Ήταν ενοχλημένος από τις φωνές των παιδιών!


Αίγιο: 14χρονος τραυματίστηκε από πυροβολισμό ηλικιωμένου! Ο 74χρονος ήταν ενοχλημένος από τις φωνές των παιδιών!Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα του τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, σχετικά με τον τραυματισμό του 14χρονου, έπειτα από πυροβολισμό ενός 74χρονου, ο οποίος έχει συλληφθεί και κρατείται.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 74χρονος είχε παραπονεθεί κατά καιρούς, διότι ενοχλείτο από τις φωνές των παιδιών. Το απόγευμα ο ηλικιωμένος βρήκε έξω από το σπίτι του ένα μάρμαρο και φέρεται να θεώρησε ως υπεύθυνα μια παρέα παιδιών, που βρισκόταν στην περιοχή. Έτσι πήρε μια καραμπίνα και πυροβόλησε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πόδι ο ανήλικος! Ο 14χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αιγίου, όπου αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, μεταφέρθηκε στο «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο παίδων της Πάτρας και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 74χρονος είπε στους αστυνομικούς, ότι πυροβόλησε με κατεύθυνση προς ένα τοίχο αλλά η σφαίρα εξοστρακίστηκε.

Με αγγαρεία και δυο νίκες στους «8» ο Ολυμπιακός 1 - 0 στην Τρίπολη. . Ακυρώθηκαν 2 γκολ του Αστέρα


Στην... σούπα της Τρίπολης, ο Ιμπαγάσα έβαλε το... αλάτι (ασίστ), ο Σέποβιτς το... πιπέρι (το γκολ, 79'), ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 τον Αστέρα στο «Θ. Κολοκοτρώνης» και με δυο νίκες επί του Αστέρα  πάει στους «8» για να αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο.

Σ' ένα ματς που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στη νίκη με το γκολ του Σέποβιτς στο 79' (σ.σ: είχε μπει στο 76' αντί του «λίγου» Μήτρογλου) με τους Αρκάδες να βλέπουν τον Σιδηρόπουλο να τους ακυρώνει δυο γκολ.
Το πρώτο στο 42' για υπόδειξη οφσάιντ στον Ζησόπουλο (σ.σ.: δεν βοηθάει η τηλεοπτική λήψη) και το δεύτερο στο 90' για επιθετικό φάουλ του Χουάνμα στον Μέγερι. Μετά από 10 ματς αήττητος στην έδρα του (6 νίκες, 4 ισοπαλίες) ο Αστέρας λοιπόν λύγισε κι αποχαιρετά τον θεσμό, στον οποίο έφτασε πέρυσι ως τον τελικό.
Ο Αστέρας πατούσε καλύτερα στο γήπεδο από τον Ολυμπιακό, που  πήγε στην Τρίπολη για... αγγαρεία.
Ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» που έπαιξαν για το γόητρό τους, ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι με το σουτ του Φουστέρ να φεύγει άουτ στο 3'.
Οι Αρκάδες έφτασαν κοντά στο γκολ στο 5ο λεπτό, έπειτα από κούρσα του Ναβάρο από δεξιά, ο οποίος έβγαλε τη σέντρα, όμως ο Μουνάφο που κινήθηκε σε θέση φορ να χάνει την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με το κεφάλι.
Στο 11' ο Σανκαρέ σηκώθηκε πιο ψηλά απ' όλους, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, όμως ο Μέγερι μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια την κεφαλιά του υψηλόσωμου στόπερ.
Στο 15' ο Παπάζογλου έκανε γκέλα, όμως ο Μουνάφο που έγινε κάτοχος της μπάλας βγήκε πολύ πλάγια κι έχασε την ευκαιρία να σκοράρει, ενώ στο 22' ο μεσοεπιθετικός των Αρκάδων νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Μέγερι.
Με τον Μήτρογλου να μην μπορεί να βρει ρυθμό και να πάρει προσπάθειες, οι Φουστέρ, Τσόρι ήταν αυτοί που δημιουργούσαν κι εκτελούσαν για τον Ολυμπιακό, που είδε τον Ζησόπουλο να σκοράρει στο 42' όμως το γκολ του ακυρώθηκε, καθώς ο πρώτος βοηθός τον υπέδειξε σε θέση οφσάιντ.
Από το ριπλέι δεν φαίνεται καθαρά αν ο Σαλίνο που φαινόταν να είναι στην ίδια ευθεία τον κάλυπτε με τους γηπεδούχους να «φωνάζουν», μάλλον δικαιολογημένα, αλλά η κάμερα δεν βοηθάει όπως προαναφέραμε για ασφαλή συμπεράσματα.


Στο δεύτερο ημίχρονο, παρά τις αλλαγές που έκαναν Βεργέτης και Μίτσελ η εικόνα των δυο ομάδων δεν βελτιώθηκε και η πιο αξιόλογη στιγμή του δεύτερου μέρους, πριν έρθει το γκολ του Ολυμπιακού, ήταν... το σβήσιμο του ενός πυλώνα στο γήπεδο στο 63' με τον Σιδηρόπουλο να συνεχίζει το ματς με τους άλλους τρεις, καθώς έκρινε πως το φως ήταν επαρκές.
Στο 79' οι δυο αλλαγές του Ολυμπιακού συνεργάστηκαν άψογα με τον Αριέλ Ιμπαγάσα να βγάζει την κλάση του στο χορτάρι και να δίνει την ασίστ στον Σέποβιτς, ο οποίος στην πρώτη του προσπάθεια στο ματς σκόραρε, νικώντας τον Γεωργακόπουλο με σουτ κάτω από τα πόδια.
Στο 90' ο Αστέρας σκόραρε για δεύτερη φορά, όμως κι αυτό το γκολ δεν κατακυρώθηκε υπέρ των γηπεδούχων, καθώς ο Σιδηρόπουλος το ακύρωσε για επιθετικό φάουλ του Χουάνμα στον Μέγερι.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Γεωργακόπουλος, Λούι, Σανκαρέ (66' Γκοϊάν), Κυριακόπουλος (75' Ντε Μπλάσις), Ζησόπουλος, Εντό, Σέτι, Μουνάφο, Κάφα, Ναβάρο (52' λ.τρ. Κοντοές), Χουάνμα
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγερι, Μπονγκ, Σαλίνο, Παπαδόπουλος, Παπάζογλου, Πελέ, Εντινγκά, Φουστέρ, Μασάντο (65' Βάις), Ντομίνγκες (57' Ιμπαγάσα), Μήτρογλου (76' Σέποβιτς)

Ο μισθός του Παντελή Καψή… 451.250 ευρώ τον χρόνο την ίδια ώρα που η ΕΤ3 είναι κλειστή χωρίς λόγο…και η Βόρεια Ελλάδα έχει μείνει χωρίς κρατική τηλεοπτική συχνότητα


pinakio.blogspot.gr

Ελλάς Βέλου - Θύελλα Πετρίου και Παννεμεατικός - Ατρόμητος Χιλιομοδίου τα ζευγάρια του Κυπέλλου Κορινθίας

Ύστερα από κλήρωση που έγινε στα γραφεία της ΕΠΣ Κορινθίας για τους «4» του Κυπέλλου , τα 2 ζευγάρια που προέκυψαν  είναι :
Ελλάς Βέλου – Θύελλα Πετρίου
Παννεμεατικός – Ατρόμητος Χιλιομοδίου

Οι αναμετρήσεις θα διεξαχθούν 5 και 19 Φεβρουαρίου, ένώ όπως ανακοίνωσε η ΕΠΣΚ, ενώ ο τελικός του Κυπέλλου Κορινθίας έχει οριστεί για τις 5 Μαρτίου.

Πρόκριση με 5άρα στο Κύπελλο για τον ΠΑΟΚ

paok
Με κορυφαίο τον Στοχ (πέτυχε 2 γκολ, είχε και 1 ασίστ), εξαιρετικό τον Κάτσε στην επανεμφάνισή του με την ασπρόμαυρη φανέλα στην Τούμπα μετά από 4,5 μήνες, πολύ καλούς τους Λούκας, Αθανασιάδη και καθοριστικό τον Γλύκο, ο ΠΑΟΚ ξεπέρασε γρήγορα το… έμφραγμα (0-1 στο 4′ με γκολ του Πορτουλίδη) και με ανατροπή (5-1) νίκησε για δεύτερη φορά τον Ηρακλή παίρνοντας την πρόκριση για τους “8″ του Κυπέλλου Ελλάδος, όπου θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε... κοιμισμένα στην αναμέτρηση, αντίθετα με τον Ηρακλή που ξεκίνησε δυνατά το ματς, πίεσε ψηλά στο κέντρο και κατάφεραν να παγώσουν την Τούμπα στο 4', με το τέρμα του Ποτουρίδη, το οποίο όμως ήταν οφσάιντ. Ο Ηρακλής συνέχισε να έχει το πάνω χέρι μέχρι το 15λεπτο, φτάνοντας με ευκολία στην εστία του Γλύκου και κάνοντας τους οπαδούς των γηπεδούχων να αποδοκιμάζουν την ομάδα τους.

Μετά τον αρχικό αιφνιδιασμό του, ο ΠΑΟΚ ανέβασε την απόδοσή του, έφερε το ματς στα ίσα στο 20' με τον Αθανασιάδη -παίζοντας με 10 παίκτες, λόγω του τραυματισμού του Βίτορ-, ενώ “γύρισε” την αναμέτρηση δύο λεπτά αργότερα με τον Στοχ να βρίσκει δίχτυα, μετά από πολλούς μήνες. Μάλιστα, ο “δικέφαλος του Βορρά” πολύ κοντά και σε τρίτο γκολ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, με τον Ιντζόγλου να διώχνει πάνω στη γραμμή το σουτ του Κάτσε, που έκανε... δυναμική επανεμφάνιση, σχεδόν 4,5 μήνες μετά τη φωτογραφία του με την μπλούζα του UCK.

Ο ΠΑΟΚ έφτασε πολύ γρήγορα στο δεύτερο ημίχρονο σε ένα τρίτο τέρμα, με τον Στοχ (55'), “καθαρίζοντας” έτσι το παιχνίδι και την πρόκριση. Οι γηπεδούχοι έκαναν στην συνέχεια αρκετά λάθη στην άμυνα τους, αλλά ο Γλύκος ήταν εκεί για να “κόψει” τις όποιες προσπάθειες του “Γηραιού”. Ο ΠΑΟΚ είχε και δοκάρι με τον Νίνη στο 79', για να έρθει ο Ολίσε στο 82' και ο Μάρτενς στις καθυστερήσεις -με το πρώτο του γκολ με την ασπρόμαυρη φανέλα- για να διαμορφώσουν το τελικό 5-1. Να τονίσουμε πως λίγο πριν τη λήξη αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Τζαβέλλας

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Γλύκος, Κίτσιου, Λίνο, Τζαβέλλας, Βίτορ (21' λ.τ. Κατσουράνης), Μαντούρο, Κάτσε, Μάρτενς, Λούκας (78' Νίνης), Στοχ, Αθανασιάδης (68' Ολίσε)

Ηρακλής (Γκιγιέρμο Ογιος): Κηπουρός, Λίμα, Κοντοδήμος, Πουρτουλίδης, Ιντζόγλου, Ζάχορα, Μπαμπά, Παπαστεριανός, Τσιλιανίδης (72' Χιονίδης), Ονουάτσι (46' Ματσούκας), Τάι (46' Σιατραβάνης)

Εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία του ΔΣΑ ο Αδαμόπουλος

adamo
Την εκ νέου υποψηφιότητά του για την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) στις εκλογές της 23ης Φεβρουαρίου 2014, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γιάννης Αδαμόπουλος.
Ο κ. Αδαμόπουλος, ο οποίος προέρχεται από τον χώρο της ΝΔ, θα κατέλθει στις δικηγορικές εκλογές της Αθήνας με τον συνδυασμό «Κοινωνία των Δικηγόρων» με ένα ανανεωμένο και ευρείας αποδοχής ψηφοδέλτιο υποψηφίων συμβούλων, όπως υπογραμμίζει.
Ο εκ νέου υποψήφιος πρόεδρος του ΔΣΑ επισημαίνει, σε σχετική ανακοίνωσή του, ότι το λειτούργημα του δικηγόρου «επιστημονικά και κλαδικά, στοχοποιήθηκε και απειλήθηκε η υπόστασή του, ενώ επιχειρήθηκε να απαξιωθεί το κύρος και η διαχρονική κοινωνική του προσφορά».
«Μέσα στα τρία χρόνια της θητείας μου στον ΔΣΑ έγιναν πολλά και τέθηκαν οι βάσεις για ακόμη περισσότερα» σημειώνει ο κ. Αδαμόπουλος και αναφέρεται στο έργο που επιτέλεσε ως πρόεδρος του ΔΣΑ, αυτή την τριετία.
Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης ο κ. Αδαμόπουλος αναφέρει: «Δεν ισχυρίζομαι ασφαλώς ότι ο Έλληνας δικηγόρος έχει σήμερα τη θέση που του αξίζει. Διακατέχομαι, όπως όλοι μας, από την ίδια ανασφάλεια για το παρόν και από την ίδια αγωνία για το μέλλον- προϊόν της κοινωνικοοικονομικής συγκυρίας. Όταν όμως η Πατρίδα μας ορθοποδήσει, η ελληνική δικηγορία θα μπορέσει να ανακάμψει χάρη στους κοινούς μας αγώνες που την κράτησαν όρθια στις δύσκολες στιγμές που διανύσαμε- τον καθημερινό προσωπικό αγώνα καθενός από εμάς αλλά και τη συλλογική στάση θεσμικής μάχης και αξιοπρέπειας».
«Η ανανέωση της εμπιστοσύνης των δικηγόρων της Αθήνας θα είναι για εμένα τιμή και κινητήριος δύναμη να εξακολουθήσω να εργάζομαι σκληρά για τους δεσμούς που μας συνδέουν» υπογραμμίζει ο κ. Αδαμόπουλος και προσθέτει ότι περισσότερο από όλα «η δικηγορία έχει ανάγκη την ενεργό και δυναμική συμμετοχή μας, ανεξάρτητα από την επιλογή του καθενός, για να αντιστρέψουμε το κλίμα απάθειας και θεσμικής απαξίωσης που επιβάλλει η εποχή».

Δυσμενής μετάθεση για τη διευθύντρια των Φυλακών Κορυδαλλού

korudallos
Καθήκοντα διευθύντριας των φυλακών του Κορυδαλλού αναλαμβάνει, με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου η κ. Χαρά Κουτσομιχάλη, η οποία μέχρι σήμερα διηύθυνε το Κατάστημα Κράτησης Ελεώνα Θηβών. Η μέχρι πρότινος Διευθύντρια κ. Μαρία Στέφη μετακινείται σε άλλο κατάστημα κράτησης μέχρι να ολοκληρωθεί η πειθαρχική προκαταρκτική έρευνα που έχει διαταχθεί σε βάρος της.
Η κ. Στέφη ελέγχεται για τις καταγγελίες που υπάρχουν σχετικά με τον τρόπο φύλαξης του Χριστόδουλου Ξηρού και την άνεση με την οποία φαίνεται πως κινούνταν εντός των φυλακών.
Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η έρευνα που έχει διαταχθεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης για τις πειθαρχικές ευθύνες σωφρονιστικών υπαλλήλων που φέρονται να εμπλέκονται στη διευκόλυνση των μετακινήσεων εντός της φυλακής του Χριστόδουλου Ξηρού. Ήδη έχουν απολογηθεί οι δέκα σωφρονιστικοί υπάλληλοι που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ έχουν κληθεί ακόμη επτά υπάλληλοι για να απολογηθούν.

ysterografa.gr

techit – τεχνολογικές ειδήσεις | Η μάσκα που σου επιτρέπει να αναπνέεις κάτω από το νέρο χωρίς μπουκάλες οξυγόνου! techit – τεχνολογικές ειδήσεις Home Internet Smartphones Tablets Hardware Software Business Gadgets Lifestyle Science Gadgets prevnext Η μάσκα που σου επιτρέπει να αναπνέεις κάτω από το νέρο χωρίς μπουκάλες οξυγόνου!

Η μάσκα που σου επιτρέπει να αναπνέεις κάτω από το νέρο χωρίς μπουκάλες οξυγόνου!

Θα φανταζόσασταν ποτέ ότι θα μπορούσατε να κάνετε τη βόλτα σας στον βυθό της θάλασσας χωρίς να χρειάζεστε μπουκάλες με οξυγόνο; Ίσως, αν κάποτε γίνει πραγματικότητα το concept του σχεδιαστή Jeabyun Yeon για μια μάσκα που διαχωρίζει το οξυγόνο από το θαλασσινό νερό και επιτρέπει στον δύτη να αναπνεύσει κανονικά!
Η μάσκα ονομάζεται Triton Oxygen Respirator και διαθέτει ειδικά φίλτρα με τρύπες μικρότερες σε διάμετρο από τα μόρια του νερού. Χρησιμοποιεί έναν πολύ μικρό, αλλά εξαιρετικά ισχυρό μικρο-συμπιεστή, ο οποίος συμπιέζει το οξυγόνο και το αποθηκεύει μέσα στη μάσκα (ώστε να χρησιμοποιείται για την αναπνοή), ενώ η τροφοδοσία γίνεται από μπαταρία επόμενης γενιάς (30 φορές μικρότερη από τις σημερινές, φορτίζει 1000 φορές γρηγορότερα)

Περισσότερα: techit.gr

Οι υποψήφιοι της Χρυσής Αυγής στην Περιφέρεια Αττικής, Δήμο Αθηναίων και Δήμο Πειραιώς

 

Ο Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή  με  δελτίο τύπου ανακοινώνει ότι : 
Την Παρασκευή 24/1 σε κεντρικό ξενοδοχείο του Πειραιά θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του υποψηφίου δημάρχου Πειραιά, καθώς και των υποψηφίων αντιπεριφερειαρχών Πειραιώς, Νοτίου Τομέα και Νήσων. 
Το Σάββατο 25/1 σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων, του υποψηφίου περιφερειάρχη Αττικής, καθώς και των υποψηφίων αντιπεριφερειαρχών Κεντρικού και Βόρειου τομέα Αθηνών και Ανατολικής και Δυτικής Αττικής.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, για την απώλεια του Ανδρέα Αβραμόπουλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Πάτρα: Συγκίνηση για τον θάνατο του Ανδρέα Αβραμόπουλου - ''Έσβησε'' στο πάρκινγκ νοσοκομείου!«Ένας καλός φίλος, ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αχαΐας Ανδρέας Αβραμόπουλος, έφυγε από κοντά μας.
Υπηρέτησε με τους αγώνες του την Παράταξή μας και τίμησε με την προσφορά του την Αχαΐα.
Διακρινόταν για την ανιδιοτέλεια, το ήθος και την αξιοπρέπειά του.
Υπήρξε αγωνιστής για τους συμπολίτες του και την Ελλάδα.
Εκφράζω στους οικείους του τα πιο ειλικρινή συλλυπητήριά μου».

Περιπετειώδης σύλληψη σπείρας στην Αιγείρα που εξαπατούσε ηλικιωμένους


Συνελήφθησαν σήμερα (22-1-2014) το μεσημέρι, στην Αιγείρα , από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ακράτας, ένας 44χρονος ημεδαπός άνδρας και μία 33χρονη Ρουμάνα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη απάτης και απείθειας. Ειδικότερα οι δύο δράστες ενεργώντας από κοινού, μετέβηκαν στους Αμπελόκηπους Αχαΐας, όπου προσποιούμενοι τους εφοριακούς, με την πρόφαση της επιστροφής χρημάτων από εκκαθάριση φορολογικής δήλωσης, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν από 67χρονη ημεδαπή το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ. Για την διερεύνηση του περιστατικού οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ακράτας, ενήργησαν άμεσα συντονισμένες αναζητήσεις, εντοπίζοντας το όχημα των δραστών λίγη ώρα αργότερα, στην Αιγείρα και επιχείρησαν να το ελέγξουν. Στη θέα των αστυνομικών, οι δράστες ανέπτυξαν ταχύτητα προσπαθώντας να διαφύγουν, αλλά εγκατέλειψαν το όχημα τους, όταν προσέκρουσαν στη γέφυρα του ποταμού Κριού και συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς μετά από πεζή καταδίωξη. Στην κατοχή των δύο συλληφθέντων οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν το χρηματικό ποσό των 730 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα, ενώ κατασχέθηκε και το όχημα τους ως μέσο τέλεσης αδικήματος. Υπογραμμίζεται ότι σε βάρος του 44χρονου έχει σχηματιστεί δικογραφία, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης που εξαπατούσε ηλικιωμένους, στην Αττική και σε διάφορες περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, της Πελοποννήσου και της Κρήτης. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαβρύτων, ενώ οι έρευνες των αστυνομικών για εμπλοκή τους σε παρόμοια αδικήματα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Σημειώνεται ότι στη σύλληψη των δραστών συνέβαλλε σημαντικά η έγκαιρη καταγγελία του περιστατικού από συγγενικά πρόσωπα της παθούσας, με αποτέλεσμα την άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών για τον εντοπισμό των δραστών.

Συνεδριάζει αύριο το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.

Με 24 θέματα στην ημερησία διάταξη συνεδριάζει  αύριο ΠΕΜΠΤΗ 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014 στις  7  το βράδυ  το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.
 Η Συνεδρίαση που θα μεταδοθεί ζωντανά από το LIFE Ράδιο Ξυλόκαστρο 103.1
θα πραγματοποιηθεί  στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κέντρου Νεότητας Ξυλοκάστρου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:
 

  1. Αίτημα συμβουλίου Τ.Κ. Συκέας περί ηλεκτροφωτισμού παραλίας Τοπικής Κοινότητας Συκέας.
  2. Αίτημα Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Στομίου περί επιστροφής χώρου του που είχε παραχωρηθεί στην Κοινότητα Στομίου.
  3. Έγκριση υποβολής πρότασης στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ» του Υπουργείου Εσωτερικών –Ενδιάμεσος Φορέας Διαχείρισης «ΕΦΔ Ε.Ε.Τ.Α.Α.» της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης.
  4. Γνωμοδότηση επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΜΕ ΣΔΙΤ».
  5. Ανάθεση κατόπιν διαπραγμάτευσης της προμήθειας τροφίμων.
  6. Αναπλήρωση μέλους του ΔΣ στη ΔΕΥΑΞΕ, κατόπιν παραίτησης
  7. Αντικατάσταση τακτικού μέλους στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, κατόπιν παραίτησης.
  8. Aναπλήρωση μέλους του ΔΣ στη ΖΗΡΕΙΑ ΑΕ κατόπιν παραίτησης
  9. Aναπλήρωση μέλους του ΔΣ της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κατόπιν παραίτησης.
  10. Aναπλήρωση μέλους του ΔΣ της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κατόπιν παραίτησης.
  11. Αναπλήρωση μέλους στην Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης» κατόπιν παραίτησης.
  12. Αναγνώριση ως κύριας δημοτικής της οδού που συνδέει την επαρχιακή οδό υπ αρ 32 «ΔΕΡΒΕΝΙ-ΡΟΖΕΝΑ-ΣΑΡΑΝΤΑΠΗΧΟ-ΤΑΡΣΟΣ-ΣΤΕΝΟ» με τον οικισμό Άνω Αιγιαλό.
  13. Έγκριση αριθμ.4/2014 απόφασης ΔΣ ΔΗ.Κ.Ε.Ξ.Ε.
  14. Τροποποίηση προϋπολογισμού.
  15. Τροποποίηση προϋπολογισμού.
  16. Τροποποίηση προϋπολογισμού.
  17. Τροποποίηση προϋπολογισμού.
  18. Ορισμός μελών επιτροπής παραλαβής έργων.
  19. Ορισμός μελών επιτροπής καλής εκτέλεσης εργασιών και μεταφορών.
  20. Ορισμός γνωμοδοτικής επιτροπής για την επισκευή, συντήρηση και αγορά ανταλλακτικών των οχημάτων του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.
  21. Ορισμός επιτροπής καταστροφής αντικειμένων άνευ αξίας και επιτροπή Ακαταλληλότητας Οχημάτων και Μηχανημάτων του Δήμου.
  22. Ορισμός μελών επιτροπής σφράγισης καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος
  23. Συγκρότηση Επιτροπής παραλαβής υλικών ΕΚΠΟΤΑ, άρθρου 28.
  24. Ορισμός εποπτών Λαϊκών Αγορών του Δήμου για το Α΄ εξάμηνο έτους 2014.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡAΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΔΕΙΑΣΜΑ ΤΟΥ κ. ΤΣΙΠΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ, κ. Γ. ΣΤΑΘΑΚH



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για το “άδειασμα” του κ. Τσίπρα από το στέλεχος του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτή, κ. Γ. Σταθάκη, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Το στέλεχος του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γ. Σταθάκης προσγειώνει τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ στην πραγματικότητα.
Αξίζουν συγχαρητήρια στον κ. Σταθάκη για την κυνική του δήλωση ότι  με ενδεχόμενη εφαρμογή των θέσεων του κ. Τσίπρα δεν αποκλείεται να ζήσουμε στην Ελλάδα φαινόμενα τύπου Αργεντινής ή Κύπρου. 
Του αξίζουν επίσης συγχαρητήρια και για το άδειασμά του προς τον κ. Τσίπρα, με τη δήλωσή του  ότι δεν υπάρχει “επαχθές χρέος”, όπως ο ίδιος ο κ. Τσίπρας δηλώνει παντού. Θυμίζουμε, ο κ. Τσίπρας (Θεσσαλονίκη 13/9/2013)  δήλωνε ότι «το χρέος είναι τεράστιο και επαχθές».
Έστω και με αυτόν τον τρόπο, αναγνωρίζουμε το θάρρος του κ. Σταθάκη να δηλώσει ευθαρσώς ότι η εφαρμογή των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι καταστροφική για τον τόπο και ότι οι ανοησίες περί «επαχθούς» χρέους αποτελούν μια επικίνδυνη λαϊκίστικη προσέγγιση του κόμματός του.
Όμως, επειδή το μέλλον της πατρίδας δεν είναι «παιχνίδι»,  περιμένουμε από τον κ. Τσίπρα να μας διευκρινίσει αν ταυτίζεται με τις θέσεις του συνεργάτη του. Και αν ταυτίζεται, να μας ενημερώσει ευθέως για το τι ακριβώς θα συμβεί στην πατρίδα μας αν ποτέ εφαρμοζόταν η πολιτική του…».

Επισυνάπτεται το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της συνέντευξης του κ. Σταθάκη στο ραδιόφωνο του ALPHA.


Ερώτηση δημοσιογράφου (RADIO ALPHA)  Εσείς αποκλείετε το σενάριο αυτό που ήδη κυκλοφορεί και υποβόσκει και στους παραπολιτικούς διαδρόμους, ότι εάν πάει ο Τσίπρας ως πρωθυπουργός μιας αυριανής κυβέρνησης στην Ευρώπη και με τον πρώτο τσαμπουκά που θα τους πουλήσει θα κλείσει η ΕΚΤ την κάνουλα και τη χρηματοδότηση προς την Ελλάδα και θα έρχεται μετά ο κάθε ένας μικροαστός και θα σκούζει και λέει δε θα έχεις πετρέλαιο για το νοσοκομείο, δεν θα έχεις τρόφιμα στα ράφια και όλα αυτά τα κινδυνολογικά ακούγονται, αλλά τα έχουμε δει και στην Αργεντινή και λίγο πολύ τα έχουμε δει και εδώ δίπλα στην Κύπρο. Δεν μπορούν να συμβούν και στην Ελλάδα;

Γιώργος Σταθάκης: Κανείς δεν αποκλείει τίποτα. Εκτιμώ, όμως, ότι η διαδικασία της διαπραγμάτευσης θα είναι σκληρή, θα έχει διάρκεια, δε θα λυθεί σε ένα Eurogroup και δεν θα οδηγήσει ούτε από τη μια πλευρά ούτε από την άλλη πλευρά, φαντάζομαι, σε ακραίες καταστάσεις σαν αυτές που υπονοείτε. 

Μπροστά η ΝΔ με 24,8% - «Εξαφανίζεται» η ΔΗΜΑΡ - Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή.


Tο Newpost.gr μετά τη μεγάλη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε στις περιφέρειες Αθηνών συνεχίζει σε συνεργασία με την GPO με τις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας.
Αυτή τη φορά,  παρουσιάζει την έρευνα για την πρόθεση ψήφου στις εθνικές εκλογές και τις ευρωεκλογές όπως αποτυπώνεται στην περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας.
Στην πρόθεση ψήφου για τις εθνικές εκλογές η ΝΔ πρηγείται με 24,8% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 21%, η Χρυσή Αυγή με 9,6%, το ΚΚΕ με 4,9% και το ΠΑΣΟΚ με 4,3%.
Στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές η ΝΔ προηγείται με 21,8% και ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 18,2%, η Χρυσή Αυγή με 9,1%, το ΚΚΕ με 5,1% και το ΠΑΣΟΚ με 4,1%.
Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά ολόκληρη την έρευναnewpost.gr

Πάτρα: Συγκίνηση για τον θάνατο του γιατρού Ανδρέα Αβραμόπουλου - ''Έσβησε'' στο πάρκινγκ νοσοκομείου!

Πάτρα: Συγκίνηση για τον θάνατο του Ανδρέα Αβραμόπουλου - ''Έσβησε'' στο πάρκινγκ νοσοκομείου! Σοκ και θλίψη έχει προκαλέσει στην κοινωνία της Πάτρας ο ξαφνικός θάνατος του γιατρού, δερματολόγου και πρώην Προέδρου της ΝΟΔΕ Αχαΐας της ΝΔ Ανδρέα Αβραμόπουλου. Ο θάνατός του σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες προήλθε από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου αργά χθες το βράδυ (21-01-2014).

Ο γιατρός ήταν 59 μόλις ετών. Ήταν παντρεμένος. Σήμερα το πρωί στο σχολείο που εργάζεται η γυναίκα του ως δασκάλα, ανακοινώθηκε η θλιβερή είδηση του θανάτου του.

Σύμφωνα με το thebest.gr, o Ανδρέας Αβραμόπουλος, μετά το τέλος των ραντεβού στο ιατρείο του, στην οδό Κανακάρη και Πατρέων, αισθάνθηκε αδιαθεσία και κατευθύνθηκε με το αυτοκίνητό του, στη ΓΚΝΠ "Άγιος Ανδρέας". Μπήκε στο προαύλιο του νοσοκομείου, στάθμευσε το αυτοκίνητο, ωστόσο δυστυχώς, δεν πρόλαβε να βγει από αυτό...

Τον γιατρό βρήκαν στο σημείο οι οικείοι του, γύρω στη 01.00 τα ξημερώματα, οι οποίοι τον αναζητούσαν και υπέθεσαν ότι μπορεί να είχε κατευθυνθεί στο νοσοκομείο, καθώς γνώριζαν ότι αισθάνθηκε αδιαθεσία.

Η ΕΛΑΣ επικήρυξε τους τρομοκράτες για 4 εκατ. ευρώ

WANTED! Όλη η επικήρυξη της ΕΛ.ΑΣ. για Ξηρό, Μαζιώτη, Ρούπα και δολοφόνους των Φουντούλη - Καπελώνη
 Επικηρυγμένοι και επίσημα είναι ο Χριστόδουλος Ξηρός, ο Νίκος Μαζιώτης, η Παναγιώτα Ρούπα αλλά και οι δολοφόνοι των Φουντούλη και Καπελώνη, με ένα εκατομμύριο έκαστος, σύμφωνα με την επικήρυξη που ανέβηκε στο site της Ελληνικής Αστυνμίας.
Ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη δήλωσε σήμερα το πρωί ότι η ελληνική πολιτεία θα προχωρήσει στην επικήρυξη των τρομοκρατών με το ποσό των 4 εκατομμυρίων ευρώ.
Ο Νίκος Δένδιας υπογράμμισε ακόμη ότι τους προηγούμενους μήνες οι διωκτικές αρχές έχουν προχωρήσει στη σύλληψη πολλών τρομοκρατών, προδικάζοντας ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί και στη συνέχεια.
Λίγο αργότερα βγήκε επίσημη ανακοινωση για το θέμα.
Αναλυτικά η επικήρυξη αναφέρει:
«Με σημερινή Κοινή Υπουργική Απόφαση, του Υπουργού Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα, προκηρύχθηκε χρηματική αμοιβή τεσσάρων εκατομμυρίων (4.000.000) ευρώ, σε οποιονδήποτε παράσχει στοιχεία και πληροφορίες, που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό και σύλληψη των καταζητούμενων :
  • Χριστόδουλου Ξηρού του Τριαντάφυλλου και της Μοσχούλας, που γεννήθηκε το 1958 στην Ακαμάτρα Σάμου,
  • Νικόλαου Μαζιώτη του Αγαμέμνονα και της Σοφίας, που γεννήθηκε το 1971 στην Έδεσσα Πέλλας,
  • Παναγιώτας Ρούπα του Βίκτωρα και της Ειρήνης, που γεννήθηκε το 1969 στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, καθώς και
  • των αγνώστων δραστών που συμμετείχαν στη διάπραξη των δύο ανθρωποκτονιών και ενός σοβαρού τραυματισμού που έλαβαν χώρα την 01.11.2013 στο Νέο Ηράκλειο Αττικής.
Η αμοιβή καθορίζεται στο ποσό του (1.000.000) ευρώ, για καθεμία από τις παραπάνω περιπτώσεις, ενώ σημειώνεται ότι για τα πρόσωπα που θα παράσχουν πληροφορίες και στοιχεία θα εξασφαλιστεί ανωνυμία έναντι κάθε Αρχής και οποιουδήποτε τρίτου.
Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος των Χριστόδουλου Ξηρού, Νικόλαου Μαζιώτη και Παναγιώτας Ρούπα εκκρεμεί η εκτέλεση ποινών κάθειρξης για τρομοκρατικές πράξεις σε βαθμό κακουργήματος.
Όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό με τους παραπάνω καταζητούμενους παρακαλούμε να επικοινωνήσει με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 1014 και 10414 ή στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) ctu@hellenicpolice.gr της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας»

Συνελήφθη για χρέη της ΠΑΕ ΑΕΚ ο Θωμάς Μαύρος

Συνελήφθη για χρέη της ΠΑΕ ΑΕΚ ο Θωμάς Μαύρος
Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ συνελήφθη για τα χρέη της εταιρείας και μέχρι ν’ απολογηθεί την Πέμπτη, θα διανυκτερεύσει σε αστυνομικό τμήμα. Ο Θωμάς Μαύρος έλαβε το πρωί της Τετάρτης ειδοποιητήριο να παραστεί στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής και από εκεί -με συνοδεία- οδηγήθηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Παρά την εκκαθάριση της ΠΑΕ ΑΕΚ, τα χρέη που είχε έχουν μεταφερθεί πλέον προς φυσικά πρόσωπα και ο μεγάλος άσος του παρελθόντος διώκεται για το μικρό διάστημα που βρέθηκε στον προεδρικό θώκο της ομάδας, με την κατηγορία της μη απόδοσης ΦΠΑ, φόρων μεταγραφών, αλλά και οφειλών στο ΙΚΑ. Η ανακρίτρια δεν πρόλαβε να δει τον Μαύρο, ο οποίος θα αναγκαστεί να διανυκτερεύσει κρατούμενος στο κελί του αστυνομικού τμήματος της Γλυφάδας και να απολογηθεί το πρωί της Πέμπτης. Ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης αναμένεται να μείνει στην συνέχεια ελεύθερος, όπως είχε γίνει στο πρόσφατο παρελθόν με τους Θανόπουλο, Νικολαΐδη, Αδαμίδη και Δημητρέλο.

Εκπληκτικό ντοκιμαντέρ του National Geographic για την γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου

Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου ή επίσημα Γέφυρα Χαρίλαος Τρικούπης
Είναι πιθανότατα το πιο σημαντικό έργο της σύγχρονης Ελλάδας.
Κανείς όμως δεν μπορούσε να φανταστεί πόσο δύσκολη ήταν η υλοποίηση του οράματος του Χαρίλαου Τρικούπη.
Δείτε το εκπληκτικό ντοκιμαντέρ του National Geographic...

apocalypsejohn.com

Κυνηγητό και σύλληψη στην Αιγείρα


Σήμερα (22-1-2013, ώρα 11.42 π.μ) ύστερα από κυνηγητό ύποπτου αυτοκινήτου στην Παλαιά Εθνική Οδό, ο οδηγός του προκειμένου να ξεφύγει από το περιπολικό που τον πλησίαζε και ενώ κατευθυνόταν προς τη γέφυρα του Κριού ποταμού, έστριψε με υπερβολική ταχύτητα στο δρόμο προς το γήπεδο της Αιγείρας, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να "κρεμαστεί" στην κυριολεξία στο πρανές τής Γέφυρας. Το πλήρωμα του περιπολικού που τον ακολουθούσε συνέλαβε αμέσως τον οδηγό, ενώ η γυναίκα συνοδηγός κατάφερε να διαφύγει τρέχοντας παράλληλα τής κοίτης τού ποταμού. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ζευγάρι είχε πάει σε ορεινό χωριό και με τη γνωστή μέθοδο "με έστειλε ο τάδε που μου χρωστάει... να μου τα δώσεις" προσπάθησε να αποσπάσει χρήματα. Η αστυνομική επέμβαση όμως "φρέναρε" τη δράση τους, στον Ποταμό Κριό...

froyros.blogspot.gr

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας στον Αθλητικό Όμιλο Ξυλοκάστρου (Α.Ο.Ξ.)


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο αθλητικός Όμιλος Ξυλοκάστρου (Α.Ο.Ξ.) σας καλεί στη γιορτή του-κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης μας, το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 17:00.
Μπάλες μπάσκετ, βόλλεϋ, ρακέτες πινγκ-πονγκ και εμφανίσεις της ομάδας μας είναι τα δώρα των τυχερών.
          Οι προπονητές του Ομίλου θα ενημερώσουν τους γονείς για την πρόοδο των παιδιών τους και θα φωτογραφηθούν μαζί τους.
Μετά την εκδήλωση, το αγωνιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει την αναμέτρηση της ανδρικής μας ομάδας (Α.Ο.Ξ.) με την ομάδα Τηρών - Αγ. Θεοδώρων, ώρα έναρξης 19:30 .
 Σας περιμένουμε όλους!
                                                                     Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ   Δ.Σ.

                                                                                    ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ   ΓΚΟΥΡΒΕΛΟΣ

Δημήτρης Χριστογιάννης: Παίζουν σε βάρος της Δημοκρατίας



Ο Βουλευτής Πιερίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστογιάννης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
xristogiannis-660 
«Η παράταξη στην οποία έχω την τιμή να ανήκω, αποκατέστησε τη δημοκρατία στην Ελλάδα και ήταν και είναι πάντοτε απέναντι σε κάθε μορφή βίας και τυραννίας.
Τις θέσεις αυτές υπερασπίζομαι σε κάθε περίπτωση. 
Όποιοι, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, με διαστρεβλώσεις επιχειρούν λεκτικές αντιπαραθέσεις, αποβλέπουν σε ψεύτικες εντυπώσεις.
Παίζουν σε βάρος της Δημοκρατίας»