Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Νεκρός σε τροχαίο ο ηθοποιός Γιώργος Κατινάς

Νεκρός σε τροχαίο ο ηθοποιός Γιώργος Κατινάς 

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 42 ετών

Θρήνος στον καλλιτεχνικό κόσμο από τον τραγικό χαμού του ηθοποιού Γιώργου Κατινά, ο οποίος σκοτώθηκε σε τροχαίο το βράδυ της Κυριακής σε ηλικία 42 ετών, ενώ οδηγούσε μηχανή, χωρίς να φορά κράνος.
Ο Γιώργος Κατινάς ήταν μαχόμενος συνδικαλιστής στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και είχε συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου σε θέατρο,σινεμά και τηλεόραση. Ο ηθοποιός ήταν ιδιοκτήτης της εταιρίας «4actors».
Η κηδεία του, θα γίνει την Τετάρτη, στις 16:00 το απόγευμα, στο Κοιμητήριο της Νέας Φιλαδέλφειας.
Ο Γιώργος Κατινάς από τη σεζόν 2001-2002 που πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο με τα «Μικρά εγκλήματα μεταξύ φίλων» σε σκηνοθεσία Νίκου Καραγεώργου στο Θέατρο «Χώρα» μέχρι το 2008 που έπαιξε στον «Άμλετ στο σκοτάδι» σε σκηνοθεσία δική του και του Π. Πανταζή (Τεχνόπολις) είχε κάνει προσεκτικά βήματα στον χώρο. Είχε επίσης συμμετάσχει την περίοδο 2002-2011 σε αρκετά τηλεοπτικά σίριαλ μεταξύ των οποίων «Βέρα στο δεξί», «Θανάσιμες πεθερές», «Οικογενειακές ιστορίες» και «Μυστικά της Εδέμ».

 newsbeast.gr

Έκθεση της Βουλής: Το υψηλό δημόσιο χρέος θα οδηγήσει σε υψηλότερη φορολογία


Το υψηλό δημόσιο χρέος θα οδηγήσει σε υψηλότερη φορολογία αναφέρεται στην ενδιάμεση έκθεση του γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής για την οικονομική διακυβέρνηση
Για αδυναμία κρατών μελών της ευρωζώνης, όπως η Ελλάδα και η Πορτογαλία, να μειώσουν το δημόσιο χρέος τους στο επίπεδο που απαιτούν οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες της ζώνης του ευρώ, κάνει λόγο, μεταξύ άλλων, η ενδιάμεση έκθεση που δημοσίευσε το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, υπό τον τίτλο «Η νέα οικονομική διακυβέρνηση στη ζώνη του ευρώ και η Ελλάδα». Επίσης, εκφράζονται δυσμενείς προβλέψεις για τις προοπτικές της οικονομικής ανάπτυξης. Στην έκθεση σημειώνεται ότι «το παρόν σημείωμα στηρίζεται στην παραδοχή ότι η Ελλάδα παραμένει στη Ζώνη του Ευρώ ή ότι υπάρχει ευρεία πολιτική συναίνεση για να αποφευχθεί η επιστροφή στη δραχμή...». Σύμφωνα με την ενδιάμεση έκθεση, «στο μέλλον κάθε ελληνική κυβέρνηση, ανεξάρτητα αν υπογραφεί νέο μνημόνιο, θα πρέπει να. ..

Εντολή Σαμαρά: Συλλάβετε πάση θυσία τον Χριστόδουλο Ξηρό

maksimou
Η “απόδραση” Χριστόδουλου Ξηρού και η επανεμφάνισή του με επιστολή και βίντεο, στο οποίο απειλεί ανοιχτά με νέα ένοπλη δράση έχουν σημάνει συναγερμό στο Μέγαρο Μαξίμου και την ελληνική αστυνομία.
Όπως παραδέχεται κυβερνητικό στέλεχος, η επανεμφάνιση Ξηρού επιβεβαίωσε τους χειρότερους φόβους της κυβέρνησης. Ότι δηλαδή η απόδρασή του είχε στόχο την επανεργοποίησή του σε επιχειρησιακό επίπεδο.
Παράλληλα, σε πολλά δημοσιεύματα στο εξωτερικό γίνεται λόγος για την «επανεμφάνιση της αριστερής τρομοκρατίας στην Ελλάδα», ενώ έντονη είναι και η αντίδραση των ΗΠΑ, η οποία εκφράστηκε και προσωπικά από τον Τζον Κέρι στη συνάντηση που είχε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Για το λόγο αυτό από το Μαξίμου έγιναν αυστηρές συστάσεις στον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια.
Η εντολή του Μαξίμου και φυσικά προσωπικά του Αντώνη Σαμαρά είναι ξεκάθαρη: Να βρεθεί και να συλληφθεί πάση θυσία ο Χριστόδουλος Ξηρός και όσοι τον βοηθούν.

υστερογραφα

Τον... δάγκωσε στα Περιβόλια – Πήρε το ντέρμπι ο ΟΦΗ

Τον... δάγκωσε στα Περιβόλια – Πήρε το ντέρμπι ο ΟΦΗ
Χάρη στα τέρματα του Περογαμβράκη και του Ζε Εντουάρντο ο ΟΦΗ... πέρασε τα Χανιά, επικρατώντας 2-0 του Πλατανιά και πήρε το ντέρμπι της Κρήτης
Κακό ποιοτικά το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο στα Περιβόλια και χωρίς φάσεις, με τον Πλατανιά να πιέζει ψηλά και τον ΟΦΗ να δίνει χώρο και να παίζει πιο αμυντικά. Χαρακτηριστικό της εικόνας του πρώτου μέρους ήταν πως η μοναδική καλή ευκαιρία ήρθε στο 40', όταν ο Μακρής, ανενόχλητος μέσα στην περιοχή, δεν μπόρεσε να στείλει από πολύ κοντά την μπάλα στα δίχτυα
Με την έναρξη του δεύτερου μέρους όμως ο ΟΦΗ πήρε αυτό που... έψαχνε, αφού κατάφερε να ανοίξει το σκορ, με την βολίδα του Περογαμβράκη (47'). Ο Πλατανιάς προσπάθησε να αντιδράσει και ανέβασε την απόδοσή του με την είσοδο του Παναγιώτη Βλαχοδήμου, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Στο 75’ ο Λαμπρόπουλος έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Ζε Εντουάρντο πήδηξε ψηλότερα από όλους, νικώντας με κεφαλιά τον Γιωργαλίδη, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα!
Ο Πλατανιάς λοιπόν, με ένα μόνο τρίποντο στους πέντε τελευταίους αγώνες, παρέμεινε στους 19 βαθμούς και την 16η θέση, έναν πάνω από την Βέροια και εφτά από τον ουραγό Άρη και κινδυνεύει με υποβιβασμό.

Πλατανιάς (Νίκος Αναστόπουλος): Γεωργαλλίδης, Ινκούμ, Δημήτρης, Αγκιλέρα, Φαΐσκα, Βάσκο, Τετέ (80’ Καζναφέρης), Γουνδουλάκης (46’ Μενδρινός), Μπέλιτς, Κάταϊ (59’ Βλαχοδήμος), Τόρες. 
ΟΦΗ (Ρικάρντο Σα Πίντο): Φερνάντες, Μπούρμπος, Μιλιάζες, Ζόρο, Τριποτσέρης, Μακρής, Κάλαϊτζιτς, Ζε Εντουάρντο, Λαμπρόπουλος (86’ Όγιος), Περογραμβράκης (74’ Στάθης), Παπάζογλου (89’ Ροβίθης)

Ο Παναθηναϊκός, 58-48 τον τραγικό Ολυμπιακό!

bpao
Ο Παναθηναϊκός σφράγισε την κορυφή στην κανονική περίοδο, επικρατώντας 58-48 του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ για την 14η -1η του δεύτερου γύρου- αγωνιστική της Α1. Οπως μαρτυρά το χαμηλό σκορ, η Αθηναϊκη ομάδα, σ’ ακόμα ένα ντέρμπι αιωνίων παγίδευσε τον αντίπαλό του με την άμυνα του.
Η διαφορά των "αιωνίων" πλέον βρίσκεται στις 3 νίκες και όπως αντιλαμβάνεται κανείς δύσκολα θα ανατραπεί στις 12 αγωνιστικές που απομένουν για το τέλος της κανονικής περιόδου. Για ένα ακόμα μεταξύ του παιχνίδι, το θέαμα πέρασε σε δεύτερη μοίρα με τους δύο αντιπάλους να είναι... εκνευριστικά άστοχοι (9/47 τρίποντα, 30/59 δίποντα) αλλά και να έχουν γενικότερα κακές επιλογές (35 λάθη).
 Τα δεκάλεπτα: 17-12, 27-25, 41-37, 58-48

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 9 (1), Κάρι 12 (2), Μπατίστ, Φώτσης 6 (6 ριμπάουντ), Ούκιτς 2, Λάσμε 4, Μαυροκεφαλίδης 2, Διαμαντίδης 10 (5 ασίστ), Γκιστ 10 (6 ριμπάουντ), Παππάς, Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις 3 (1)
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Ντάνστον 8 (8 ριμπάουντ), Σπανούλης 3 (1/8 τρίποντα), Περπέρογλου 4, Σλούκας 4, Κόλινς 2, Σίμονς 3, Λοτζέσκι 10 (1), Πρίντεζης 8, Μάντζαρης 6 (1), Καββαδάς

Επίθεση με μολότοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ!

molotov
Στόχος επίθεσης αγνώστων και με βόμβες μολότοφ για άλλη μία φορά το ΠΑΣΟΚ.
Συγκεκριμένα, πέταξαν πέντε βόμβες μολότοφ στη διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν μπροστά από τα γραφεία του κόμματος στη Χαρίλαου Τρικούπη.
Δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμούς ή υλικές ζημιές.

Πινγκ-πονγκ Νικήτα-Βόζεμπεργκ στο Twitter

Nikitas-Kaklamanis
Ο Νικήτας Κακλαμάνης και η Ελίζα Βόζεμπεργκ, δυο στελέχη με σημαντική διαδρομή στον χώρο της Κεντροδεξιάς, έπαιξαν ένα ιδιαίτερο… πινγκ-πονγκ στο Twitter, μέσω των προσωπικών λογαριασμών τους.
Ο βουλευτής Α’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας και πρώην δήμαρχος Αθηναίων, σχολίασε το χαμηλό σύμφωνα με τον ίδιο επίπεδο της σημερινής Βουλής, και η πρώην Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ συμφώνησε.
“Η σημερινή Βουλή έχει 187 νεοεκλεγμένους βουλευτές. Έχει όμως και το χαμηλότερο επίπεδο στη ιστορία της Ελλάδας”, έγραψε ο Νικήτας Κακλαμάνης στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter.
“Πες το Νικήτα. Όμως, ποιοί ασχολούνται;”, αναρωτήθηκε η Ελίζα Βόζεμπεργκ, μέσω του δικού της προσωπικού λογαριασμού στο Twitter.

υστερογραφα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡAΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΜΟΛΟΤΟΦ ΣΕ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για την επίθεση με μολότοφ σε δυνάμεις των ΜΑΤ στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την αποψινή επίθεση με μολότοφ σε δυνάμεις των ΜΑΤ στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ.
Απόπειρες τρομοκράτησης δεν πτοούν κανέναν.
Θα πέσουν στο κενό».

Άννα Ασημακοπούλου: «Η Δημοκρατία δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από τα παραληρήματα δολοφόνων και αδίστακτων εγκληματιών... η καταδίκη στην τρομοκρατία πρέπει να είναι απόλυτη, έμπρακτη και χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις…».



Η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ιωαννίνων κα Άννα Ασημακοπούλου, για την εμφάνιση του Χριστόδουλου Ξηρού και την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Δημοκρατία δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από τα παραληρήματα δολοφόνων και αδίστακτων εγκληματιών. Ο Ελληνικός λαός είναι ενωμένος, απέναντί τους  –πέρα και πάνω από κόμματα και ιδεολογίες.
Για αυτό και επισημαίνουμε συνεχώς στον ΣΥΡΙΖΑ ότι η καταδίκη στην τρομοκρατία πρέπει να είναι απόλυτη, έμπρακτη και χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις…
Έμπρακτη καταδίκη θα ήταν για τον ΣΥΡΙΖΑ αν, εκτός από τα σημερινά κροκοδείλια  δάκρυά του για το παραλήρημα Ξηρού, μάζευε το επίσημο όργανό του την Αυγή που ζητούσε την αποφυλάκισή του, και αν απομόνωνε  πολιτικά τους Βουλευτές του που μιλούν για «πολιτικό υπόβαθρο» στη δράση της 17Ν. 
Έμπρακτη καταδίκη θα ήταν αν διέγραφε όσα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξαν στα δικαστήρια και υποστηρίζουν σε εκδηλώσεις τη δράση του Χριστόδουλου Ξηρού και κυρίως όσους χρησιμοποιούν ίδια γλώσσα και ίδια «επιχειρήματα» με τον Ξηρό, χωρίς να αντιλαμβάνονται το επικίνδυνο παιχνίδι τους με τη φωτιά και τη Δημοκρατία.
Αντί γι’ αυτό, ο  ΣΥΡΙΖΑ διαγράφει όσους  του επισημαίνουν τα αυτονόητα, ακόμα και αν είναι στελέχη του!  
Ελπίζουμε να αλλάξει!».

Πέτρος Τατούλης «Το έργο προστασίας των ακτών είναι το μεγάλο έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου στη Μεσσηνία»



«Το συνολικό έργο της προστασίας των ακτών της Μεσσηνίας από τη διάβρωση είναι το μεγάλο έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια επερώτησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο για το έργο της αντιμετώπισης της διάβρωσης των ακτών του ανατολικού Μεσσηνιακού κόλπου, τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014.
«Αντίθετα στις αρχικές προβλέψεις ότι το έργο ήταν αδύνατο να γίνει, αντίθετα στην ενοχοποίηση του έργου, αντίθετα στις τεράστιες τεχνικές δυσκολίες που υπήρχαν, είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι γιατί υλοποιούμε ένα πολύ μεγάλο έργο, αίτημα δεκαετιών της περιοχής, το οποίο δεν κατάφερε να το υλοποιήσει ούτε ο πρώτος βαθμός τοπικής αυτοδιοίκησης ούτε η τέως Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας» τόνισε ο Περιφερειάρχης.
Πρόσθεσε επίσης ο κ. Τατούλης ότι «στη Μεσσηνία παραλάβαμε ένα άθροισμα ημιτελών και ατελών έργων για τα οποία υπήρχε κίνδυνος επιβολής προστίμων και επιστροφής χρημάτων. Καταφέραμε και λύσαμε όλα τα προβλήματα και τα ολοκληρώσαμε, με αποτέλεσμα να μην υφίσταται πλέον καμία απειλή επιβολής προστίμου».
«Όποιο έργο και αν αγγίξεις στη Μεσσηνία έχει την υπογραφή της Περιφέρειας Πελοποννήσου» τόνισε ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε ότι και για την Κορινθία και τα προβλήματα του Κορινθιακού έχουν γίνει οι αντίστοιχες ενέργειες.  




Την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου η συζήτηση της ΜΠΕ για τη διαχείριση των απορριμμάτων στο Περιφερειακό Συμβούλιο



Την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014 θα γνωμοδοτήσει σε ειδική συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ.  

Το αυτοάνοσο της αυτοδιοίκησης

 
 
Τα κύτταρα των τοπικών κοινωνιών δέχονται ανελέητες επιθέσεις. Οι πολίτες μεταλλάσσονται σε ιδιώτες και απενεργοποιούνται, ενώ κάποιοι μετατρέπονται σε παράγοντες και διαχειρίζονται εν λευκώ τα αλλοιωμένα όργανα.
 
Του Ανδρέα Ζάρρου

Κατόπιν υπερωρίμου σκέψεως, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι η κοινωνία μας πάσχει από αυτοάνοσο νόσημα. Οι ειδικοί λένε για τα αυτοάνοσα ότι είναι ασθένειες που προκύπτουν γιατί το σώμα μας επιτίθεται και καταστρέφει τα δικά του κύτταρα και όργανα. Έτσι ακριβώς κάνουμε κι εμείς, και μάλιστα το κάνουμε σε πολλά επίπεδα, με μεγάλη ένταση και αποτελεσματικότητα. Καταφέραμε και φτιάξαμε έναν «πολιτισμό» κατανάλωσης και παραγωγής σκουπιδιών, κυριολεκτικά και μεταφορικά, με αποτέλεσμα να αυτοδιαλυόμαστε και ως άτομα και ως σύνολα με γοργούς ρυθμούς (οι εξαιρέσεις, που σίγουρα υπάρχουν, επιβεβαιώνουν τον κανόνα).

Τέσσερις έξυπνοι τρόποι για να μην χάσετε ποτέ το iPhone σας

Τέσσερις έξυπνοι τρόποι για να μην χάσετε ποτέ το iPhone σας
Οι περισσότεροι διαθέτουν πλέον ένα smartphone, ενώ για πολλούς αποτελεί όχι απλά ένα “έξυπνο” κινητό τηλέφωνο, αλλά ένα χρήσιμο εργαλείο σε διάφορους τομείς της προσωπικής και επαγγελματικής τους ζωής.
Τι μπορεί λοιπόν να κάνει κάποιος προκειμένου να είναι σίγουρος ότι ακόμη κι αν (ο μη γένοιτο κάτι πάει στραβά) χάσει τον υπερπολύτιμο υπολογιστή-τσέπης του, που ακούει στο όνομα iPhone, να μπορεί να τον βρει και να φροντίσει έτσι ώστε κάτι τέτοιο να μην ξανασυμβεί;

Πέτρος Τατούλης: «Απαραίτητη η αποκέντρωση της κεντροβαρούς εκπαίδευσης στην Ελλάδα»

Εμφάνιση DSC_3018[1].jpg


Τις δυνατότητες ανάπτυξης σχεδίου ανταλλαγών και συνεργασιών μεταξύ σχολείων της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Γαλλίας, αλλά και μεταφοράς τεχνογνωσίας στην εφαρμογή πολιτικών ενσωμάτωσης μεταναστών στη μαθητική κοινότητα, εξέτασαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και η κα Odile Cobacho, ακόλουθος της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα για θέματα εκπαιδευτικής συνεργασίας, κατά τη συνάντησή τους στην έδρα της Περιφέρειας, τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε ότι η εμπέδωση της γλωσσομάθειας της Γαλλικής γλώσσας αποτελεί προτεραιότητα, ούτως ώστε να αναπτυχθεί ένα μακροχρόνιο και αποδοτικό πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Γαλλίας και πρότεινε την εισαγωγή της στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.
Εμφάνιση DSC_3020[1].jpgΟ κ. Τατούλης σημείωσε επίσης ότι «η κεντροβαρής εκπαίδευση στην Ελλάδα έχει ανάγκη μεταρρυθμίσεων προκειμένου οι δομές της να αποκεντρωθούν και να μεταφερθούν στην ευθύνη των Περιφερειακών διοικήσεων, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τις προτεραιότητες της κάθε περιοχής. Η τεχνογνωσία της Γαλλίας στον τομέα αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντική, όπως άλλωστε και στην ενσωμάτωση των μεταναστών στις μαθητικές κοινότητες».
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου πρότεινε ακόμη την ανάπτυξη συνεργασίας για τον τομέα του μαθητικού τουρισμού και απήυθυνε πρόσκληση στον πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα να επισκεφθεί επίσημα την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Η κα Odile Cobacho απ’ την πλευρά της τόνισε ότι η Γαλλία κλήθηκε στο παρελθόν να αντιμετωπίσει παρόμοιες προκλήσεις στο επίπεδο της διοικητικής μεταρρύθμισης, όπως αντιμετωπίζει τώρα η Ελλάδα, και για το λόγο αυτό εφαρμόζεται η πρακτική της ανταλλαγής ειδημόνων μεταξύ των δύο χωρών.
Η κα Cobacho δήλωσε ότι το πρόγραμμα Erasmus + μπορεί να λειτουργήσει ως βάση για την ανάπτυξη της συνεργασίας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, αλλά και για τη σύνδεση των μαθητών με την αγορά εργασίας, μέσω της επαγγελματικής εκπαίδευσης.
Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Μισθός, ο οποίος στάθηκε στο επίπεδο της τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης στα σχολεία της Γαλλίας, αλλά και στη διασύνδεσή τους με την ιδιωτική οικονομία, και ο Σχολικός Σύμβουλος Γαλλικών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου κ. Στέλιος Μαρκαντωνάκης.