Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Αναστάτωση και διευκρινίσεις από τις… τριπλές εκλογές του Μπαρόζο

barroso
Οι δηλώσεις του Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο μετά τη συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά ήταν ενθαρρυντικές για την πορεία της Ελλάδας, ωστόσο, σε μία αποστροφή του λόγου του ο πρόεδρος της Κομισιόν δημιούργησε… πανικό.
Τη στιγμή που μιλούσε ο πρόεδρος της Κομισιόν αναφέρθηκε σε… τριπλή εκλογική αναμέτρηση τους επόμενους μήνες στην Ελλάδα και όπως είναι φυσικό δημιουργήθηκε αναστάτωση.
Λίγο αργότερα βέβαια ο κ. Μπαρόζο διευκρίνισε πως εννοούσε διπλές εκλογές απλά αναφερόταν στις δημοτικές και περιφερειακές σαν δύο διαφορετικές αναμετρήσεις.

Σε διαθεσιμότητα 10 σωφρονιστικοί υπάλληλοι για το ρεβεγιόν Ξηρού

N
Σε διαθεσιμότητα τίθενται δέκα σωφρονιστικοί υπάλληλοι με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου, που φέρονται να επέτρεψαν στον καταδικασμένο Χριστόδουλο Ξηρό να μετακινηθεί στην πτέρυγα όπου κρατούνται μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου, που θέλουν τον Χριστόδουλο Ξηρό να κάνει ρεβεγιόν με τα μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς, αποφάσισε να θέσει σε διαθεσιμότητα μέχρι την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, δύο αρχιφύλακες, τρεις υπαρχιφύλακες και πέντε σωφρονιστικούς υπαλλήλους που ήταν σε βάρδια.

Την καυστική αντίδραση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, καθώς και της ΕΛ.ΑΣ., προκάλεσαν δημοσιεύματα με βάση πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης, οι οποίες εμμέσως επιρρίπτουν ευθύνες στην Αστυνομία για την εξαφάνιση του Χριστόδουλου Ξηρού, αφού δεν φρόντισαν να τον επιτηρούν κατά τη διάρκεια της άδειας που έλαβε από τις φυλακές.
Πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. απαντώντας στις θέσεις που διατύπωσαν οι πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης ανέφεραν τα εξής: «Στην Ελληνική Δημοκρατία δεν υπάρχει θεσμικό πλαίσιο για την παρακολούθηση κρατουμένων στους οποίους χορηγείται άδεια. Η άδεια χορηγείται εφόσον το αρμόδιο συμβούλιο, στο οποίο προεδρεύει δικαστικός λειτουργός, έχει κρίνει ότι ο συγκεκριμένος κρατούμενος δεν είναι ύποπτος φυγής ή ύποπτος για την τέλεση νέου εγκλήματος. Σε περίπτωση άλλωστε διαφωνίας του δικαστικού λειτουργού αποφαίνεται αμετάκλητα το αρμόδιο δικαστήριο (οικείο δικαστήριο Εκτελέσεως Ποινών) ως συμβούλιο. Άρα, η άδεια χορηγείται με κυρίαρχο ρόλο των δικαστικών λειτουργών χωρίς παρέμβαση ή προηγούμενη ερώτηση προς την αστυνομία.
Η ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ. αφορά τον έλεγχο και μόνο της τήρησης των περιοριστικών όρων διαμονής, όπως η εμφάνιση στα οικεία αστυνομικά τμήματα. Και προφανώς δεν περιλαμβάνει κανενός είδους παρακολούθηση κρατουμένων που βρίσκονται σε άδεια. Αντί λοιπόν κάποιοι να παραβλέπουν την υφιστάμενη νομοθεσία για να αποσείσουν τις ευθύνες τους θα ήταν καλύτερο να ήταν πιο προσεκτικοί κατά την εφαρμογή της».

Σε κλίμα οδύνης η κηδεία της 22χρονης στο Μεσολόγγι που σκοτώθηκε στα Μάλγαρα

malgara
Συγγενείς, φίλοι, συμφοιτητές, αλλά και πλήθος κόσμου συνόδευσαν το απόγευμα στην τελευταία της κατοικία, την 22χρονη φοιτήτρια Ειρήνη Τριανταφύλλου που έχασε τη ζωή της μετά τη σύγκρουση του υπεραστικού λεωφορείου με νταλίκα χθες το απόγευμα στην Εγνατία οδό, κοντά στα διόδια των Μαλγάρων. Νωρίτερα είχε ψαλεί η εξόδιος ακολουθία στον ιερό ναό του Αγίου Παντελεήμονα στο Μεσολόγγι.

Σε ψήφισμα που εξέδωσε το τμήμα Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο οποίο φοιτούσε η 22χρονη φοιτήτρια, τονίζεται ότι «η Ειρήνη με την καθημερινή της παρουσία στις αίθουσες, την επιμέλεια και συνέπειά της, την έμφυτη ευγένεια που τη διέκρινε και το χαμογελαστό της πρόσωπο θα μείνει σε όλους αξέχαστη».
Επίσης, αύριο το μεσημέρι θα γίνει από τον νέο ιερό ναό Αγίου Χρυσοφόρου στο Αγρίνιο, η κηδεία της 20χρονης φοιτήτριας της Νομικής Κομοτηνής, που έχασε τη ζωή της στο ίδιο τροχαίο. Μάλιστα, στη γειτονιά της 20χρονης Αγγελικής, στην περιοχή του παλαιού νοσοκομείου του Αγρινίου, κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πως χάθηκε τόσο ξαφνικά.

Σαμαράς: Η Ελλάδα σύμβολο επιτυχίας για την ΕΕ

sam
Η Ελλάδα, από αδύναμος κρίκος της Ευρώπης, μέχρι το τέλος της προεδρίας θα γίνει σύμβολο ότι η Ευρώπη μπορεί, ότι δουλεύει και ότι θα τα καταφέρει δήλωσε ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς κατά την ομιλία του στο Μέγαρο Μουσικής με την οποία κήρυξε την έναρξη της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ.
Στην ομιλία του, την οποία άρχισε με αναφορά στον Κωνσταντίνο Καραμανλή και την υπογραφή της ένταξης της χώρας στην τότε ΕΟΚ, ο κ. Σαμαράς ανέφερε: Η Ελλάδα επουλώνει τις πληγές της. Οι Έλληνες είμαστε πεισματάρηδες και θα τα καταφέρουμε. Σήμερα η Ελλάδα αναλαμβάνει την προεδρία, δεν πρόκειται για μία εναλλαγή. Η Ελλάδα δοκιμάστηκε περισσότερο από την κρίση, πλήρωσε πιο ακριβά δικά της σφάλματα αλλά και κατασκευαστικές αδυναμίες της ΕΕ, έχει διαψεύσει όλες τις Κασσάνδρες. Ορισμένοι προέβλεπαν και κάποιοι εύχονταν την έξοδο της Ελλάδας από τη ΕΕ σημείωσε ο κ. Σαμαράς, τονίζοντας ότι η Ελλάδα απέδειξε ότι μπορεί και η Ευρώπη απέδειξε ότι μπορεί.
Η Ελλάδα πέτυχε την μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή που έγινε ποτέ σε συνθήκες ύφεσης. Όλοι μαζί δεν ξεχνάμε γιατί ξεκίνησε η ευρωπαική ενοποίηση και τί πέτυχε μέσα σε πέντε δεκαετίες. Η ΕΕ είναι το πιο φιλόδοξο εγχείρημα που επιχειρήθηκε ποτέ, μία Ένωση με κοινές αξίες στην οποία κάθε λαός, χωρίς να χάνει την ταυτότητά του, μπορεί να πετύχει με άλλους πολλά.
Ελευθερία, Δημοκρατία, Ανταγωνιστικότητα, Κοινωνική Δικαιοσύνη είναι τα τέσσερα προτάγματα που διαμορφώνουν στον σύγχρονο κόσμο. Απαντούμε στην κρίση με περισσότερη και καλύτερη Ευρώπη. Αυτό σημαίνει ότι κάθε πολίτης θα βρίσκεται πιο κοντά στις αποφάσεις που τον αφορούν εξήγησε ο κ. Σαμαράς.
Όπως είπε ο πρωθυπουργός, σήμερα που περάσαμε τα πιο δύσκολα και αποφύγαμε τα χειρότερα είναι ώρα να νικήσουμε την ύφεση και την ανεργία, είναι ώρα να βρούμε την ισορροπία ανάμεσα στην ανάπτυξη και την σταθεροποίηση, είναι ώρα να αναπτύξουμε τις θαλάσσιες πολιτικές, είναι ώρα να εμβαθύνουμε την τραπεζική ένωση.
Θα αναδείξουμε αυτά που μας ενώνουν
Η ελληνική προεδρία θα αναδείξει αυτά που μας ενώνουν και μας θέτουν σε πορεία ανάπτυξης είπε ο κ. Σαμαράς και συνέχισε: Περισσότερη και καλύτερη Ευρώπη είναι ο καλύτερος κόσμος που μπορούμε να χτίσουμε για τα παιδιά μας, είναι παράλληλα αυτό που ζητά ο υπόλοιπος κόσμος από εμάς. Ευρώπη είμαστε εμείς, ο καλύτερος εαυτός μας. Ευρώπη δεν είναι αφηρημένες στατιστικές είναι μήτρα ελευθερίας και ανάπτυξης.

ysterografa.gr

Παραίτηθηκε ο ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κορινθίων κ. Κώστας Γιώτης.

 
Την παραίτηση του από επικεφαλής του συνδυασμού « Η ΠΟΛΗ ΜΠΡΟΣΤΑ» υπέβαλε απόψε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κορινθίων κ. Κώστας Γιώτης.
 Η δήλωση του κ. Γιώτη:
"Παραιτούμαι και για προσωπικούς, επαγγελματικούς και για πολιτικούς λόγους αφού στηρίχθηκε η παράταξη από μια πολιτική δύναμη με την οποία έχω πολλές διαφωνίες" είπε ο κος Γιώτης διευκρινίζοντας ότι σε καμία περίπτωση δε γίνεται για αντιπολιτευτικούς λόγους

 O Kώστας Γιώτης είναι γνωστός δικηγόρος της  Κορίνθου, δυναμικός και ιδιαίτερα αγαπητός στους Κορίνθιους αυτοδιοικητικός έχει μια έντιμη και καταξιωμένη πορεία στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης .
Στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές ο Κώστας  Γιώτης, που άτυπα στηρίχθηκε από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας,  αναμετρήθηκε στο Β΄ Γύρο με τον σημερινό δήμαρχο Κορίνθου  Αλέκο Πνευματικό , που επίσημα υποστηριζόταν  από το ΠΑΣΟΚ.  και έχασε αφού συγκέντρωσε όμως ένα πολύ σημαντικό ποσοστό 43,58%.
Δεν γνωρίζουμε ποιες θα είναι οι επόμενες πολιτικές επιλογές του Κορίνθιου δικηγόρου ,σίγουρα όμως αποφάσισε και ειπε απόψε οριστικά «αντίο» στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ολοκληρώθηκε το Loutraki Christmas Basketball Cup 2014!

Εμφάνιση basket2.jpg

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2014 Loutraki Youth Christmas basketball Cup την Κυριακή 29.12.2013. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η TNBA Greece, σε συνεργασία με το SPORTCAMP διοργάνωσε ένα μοναδικό τουρνουά μπάσκετ Παίδων και Εφήβων.
Μετά από 3 ημέρες πλήρους αγωνιστικής δράσης τα αγόρια της ΑΕΚ U17 και  τα αγόρια του ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΡΧΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ U15 κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 15 αγώνες παρουσία πολλών δεκάδων θεατών που παρακολούθησαν από κοντά την προσπάθεια των νεαρών αθλητών.

Η τελική κατάταξη των ομάδων έχει ως εξής:
Εμφάνιση basket3.jpgAge group U17     1. ΑΕΚ, 2. ΑΟ ΣΟΥΡΜΕΝΑ/ΕΛΛΗΝΙΚΟ, 3. ΑΟ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
Age Group U15    1. ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΡΧΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ 2. ΑΟ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ 3. ΑΕΚ, 4. ΑΙΑΣ ΑΡΤΑΣ, 5. ΑΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

Οι διοργανωτές εκτός από τις νικήτριες ομάδες βράβευσαν και τους MVP στις κατηγορίες U17 Ορλάντο Μούτσα (ΑΕΚ) και U15 Χρήστου Αθανάσιος  (ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ), καθώς και τους νικητές του διαγωνισμού ‘‘3πόντων’’ ανά κατηγορία U17 Γιώργος Τράμπαρης (ΑΟ ΣΟΥΡΜΕΝΑ/ΕΛΛΗΝΙΚΟ) και U15 Λουλούδης Γιάννης (ΑΕΚ ) προσφέροντας επίσης αναμνηστικά δώρα σε όλους τους συμμετέχοντες.

Εμφάνιση basket1.jpgΤο SPORTCAMP A.E. ευχαριστεί θερμά τις ομάδες και τους γονείς των αθλητών για τη συμμετοχή τους στο 2014 Loutraki Youth Christmas basketball Cup.

Οι συμμετέχουσες ομάδες ανανέωσαν το ραντεβού τους για το επόμενο τουρνουά που θα διεξαχθεί κατά την περίοδο των Πασχαλινών εορτών στις εγκαταστάσεις του SPORTCAMP. Μείνετε συντονισμένοι!

Περισσότερες φωτογραφίες από το τουρνουά μπορείτε να δείτε στη σελίδα της διοργάνωσης στο facebook (http://tinyurl.com/loutrakibasket)

Χρόνια πολλά και καλή αθλητική χρονιά!


Sportcamp Group - Press

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ κ. ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΟΤΙ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΜΕ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΤΗΣ 17Ν



Από τη Νέα Δημοκρατία, σχετικά με την ομολογία Τατσόπουλου ότι στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν στελέχη που βλέπουν με συμπάθεια τις ιδέες της 17Ν, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τατσόπουλος σε συνέντευξη του (ΣΚΑΪ TV) επιβεβαίωσε περίτρανα τη Νέα Δημοκρατία λέγοντας απόψε επί λέξει: «υπάρχουν άνθρωποι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι μπορεί να βλέπουν με συμπάθεια τις ιδέες αυτών των ανθρώπων (17Ν)».
Μετά τη δημόσια παραδοχή του βουλευτή του, ο κ. Τσίπρας αν δεν διαγράψει απόψε κιόλας τους κατά ομολογία Τατσόπουλου «συμπαθούντες» των τρομοκρατικών ιδεών της 17Ν, σημαίνει ότι ταυτίζεται με τις απόψεις τους.

Ένα μεγάλο παγκόσμιο διαδικτυακό Πανεπιστήμιο EDX


Του Ηλία Βερβαινιώτη

Θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε μια online πρωτοβουλία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που ιδρύθηκε από το πανεπιστήμιο του Harvard και το MIT.
Τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια ενώνονται για να προσφέρουν παιδεία και γνώσεις στους ανθρώπους όλου του κόσμου, όπου φτάνει το διαδίκτυο και μάλιστα ΔΩΡΕΑΝ.

Εφαρμογή Έλληνα ομογενή εξαγοράστηκε από την Apple!

Εφαρμογή Έλληνα ομογενή εξαγοράστηκε από την Apple!

Ο Γιάννης Παπανδριόπουλος είναι Έλληνας ομογενής από την Αυστραλία και κατάφερε να τραβήξει το ενδιαφέρον της Apple με την εφαρμογή που δημιούργησε για το νέο iPhone 5S.
O 35χρονος ομογενής είναι ο δημιουργός της εφαρμογής SnappyCam η οποία επιτρέπει στο iPhone να τραβάει φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης σε 20 με 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο, πράγμα που κάνει την εφαρμογή του πολύ πιο γρήγορη από την ήδη υπάρχουσα επιλογή (burst mode) που διαθέτει το δημοφιλές smarthpone της Apple.
H Apple όπως ήταν λογικό ήρθε σε επαφή μαζί του και τελικά κατάφερε να αγοράσει την εφαρμογή του για άγνωστο μέχρι στιγμής ποσό το οποίο όπως είναι λογικό ανέρχεται σε πολλά εκατομμύρια.
Τον τελευταίο καιρό η Apple έχει κάνει πολλές παρόμοιες κινήσεις εξαγοράς μικρότερων ομάδων που βρίσκονται πίσω από δημοφιλείς εφαρμογές, τις λειτουργίες των οποίων ενσωματώνει στο iOS.
Ο 35χρονος, ζει και δουλεύει στο Σαν Φρανσίσκο τα τελευταία χρόνια και οι γονείς του στη Μελβούρνη.

techit.gr

ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: "... η τρομοκρατία δεν αλλάζει ποτέ τον ρου της ιστορίας"

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟ BHMA FM ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΒΑΣΙΛΗ ΧΙΩΤΗ ΚΑΙ ΝΟΤΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δεν ξέρω αν σας ικανοποίησαν τα μέτρα που ανακοινώθηκαν  χθες μετά την σύσκεψη που υπήρξε στο πρωθυπουργικό γραφείο ή αν εξακολουθείτε να ανησυχείτε για τα όσα συνέβησαν μετά την εξαφάνιση του Χριστόδουλου Ξηρού.   

ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Καταρχήν βεβαίως και ανησυχώ και θέλω να είμαι πολύ ξεκάθαρη σε αυτό. Θα μου επιτρέψετε να πω ότι στα 23 χρόνια που ασχολούμαι με το θέμα αυτό έχω αποκτήσει μια μικρή, ελάχιστη εμπειρία για το πώς περίπου αντιδρούν οι άνθρωποι αυτοί και ποιες είναι οι λογικές τις οποίες έχουν και ανησυχώ παρά πολύ. Ανησυχώ γιατί έχουμε μια αλληλουχία γεγονότων με αποκορύφωμα την ιστορία του Ξηρού που δείχνουν, αναφέρεται και στο σημερινό τύπο, ότι υπάρχει μια ευρύτερη συνεργασία παλαιών, νέων και οργανωμένου εγκλήματος  το οποίο με οδηγεί στο συμπέρασμα, σε μία κρίσιμη στιγμή για την χώρα μας, διότι η Ελλάδα έχει μπροστά της ένα μεγάλο στοίχημα το οποίο πρέπει να κερδίσει που είναι το στοίχημα της ελληνικής προεδρίας, ότι  οι κύριοι αυτοί έχουν βαλθεί να κάνουν κάποιου είδους ζημιά στη χώρα. Αυτό είναι η άποψη μου και θεώρησα χθες υποχρέωση μου να το πω αυτό δημόσια διότι χρειάζεται να καταλάβουμε όλοι ότι είναι ένα θέμα το οποίο βλάπτει πλέον τον κάθε πολίτη. Δηλαδή αν η Ελλάδα βρεθεί αύριο σε μια δύσκολη θέση, τα αποτελέσματα μια τέτοιας  κίνησης βλάπτουν τον πολίτη, τον άνεργο που πρέπει να βρει δουλειά, τις επενδύσεις στη χώρα, την εικόνα της Ελλάδας.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δεν θα έρθει κανένας να επενδύσει ας πούμε λέτε, όταν εδώ πέρα σκοτώνουν στον δρόμο πολιτικούς.

ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Μα δεν είναι θέμα αν σκοτώνουν πολιτικούς ή οποιονδήποτε σκοτώνουν, γενικώς η τρομοκρατία δεν αλλάζει ποτέ τον ρου της ιστορίας, για να το ξεκαθαρίσουμε διότι άκουσα διάφορες αηδίες από χθες περί επαναστάσεων  κλπ. Ο κ. Ξηρός δεν είναι ούτε ο Λένιν ούτε ο Μάο ούτε ο Φιντέλ. Πρόκειται περί ενός απλού δολοφόνου ο οποίος δολοφονεί άοπλους πισώπλατα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Και τι πρέπει να γίνει τώρα;

Παρουσίαση Βιβλίου: Ιωάννης Σ.Παπουτσάκης "Στις Ράγες Της Μνήμης"


papoutsakis05























"Στις ράγες της μνήμης" είναι ο τίτλος του πρώτου  βιβλίου ποιητικής ανθολογίας του συμπολίτη μας, με καταγωγή από το Δερβένι, δημοσιογράφου Ιωάννη Σ Παπουτσάκη, που η παρουσία του θα γίνει απόψε στις 8 το βράδυ , στο Δημαρχείο Καισαριανής. papoutsakis02Ο Γιάννης  είναι εδώ και πολλά χρόνια εραστής της ποίησης. Ξεκίνησε να γράφει από παιδί και σήμερα έχει υλικό στα χέρια του, το οποίο γεμίζει και μία και δύο ποιητικές συλλογές… 
Ο Γιάννης είναι ένας άνθρωπος που, πέρα από την τεράστια γνώση του για τον αθλητισμό και τη μουσική, μιλάει υπέροχα ελληνικά,  διαθέτει μοναδική χροιά, που νιώθει παιδί, που θεωρεί την αγάπη το καλύτερο εφαλτήριο για κάθε προσπάθεια. Για εκείνον η αγάπη είναι το ίδιο σημαντική με αυτή καθαυτή την ύπαρξη! Απολυμένος από την ΕΡΤ όπου ασχολήθηκε ως συντάκτης στο παλαι ποτέ περιοδικό, "Ραδιοτηλεόραση" , στην περιγραφή ποδοσφαιρικών αγώνων στο  ραδιόφωνο καθώς και τις εκπομπές που έχει κάνει για τη μουσική και δη για τη μουσική για τον κινηματογράφο καθώς είναι φανατικός "έραστη
ς" της 7ης τέχνης.


Η πρώτη ποιητική συλλογή του Ιωάννη Παπουτσάκη  υπό τον τίτλο «Στις ράγες της μνήμης» που κυκλοφορεί σύντομα, με το εξωφυλό της να κοσμούν  οι ράγες του σιδηροδρομικού σταθμού Δερβενίου, της γραφικής κωμόπολης της Κορινθίας που τόσο αγαπά,  προσφέρεται να μας πάει βόλτα στο φθινοχείμωνο, φυτεύοντας στο γκρίζο ανοιξιάτικα μπουμπουκάκια, τοποθετώντας λωρίδες φωτός στο ποιητικό σούρουπο, κάνοντάς μας να μουρμουρίσουμε υπερήφανα, πριν το φωνάξουμε ίσως, πως «Δεν θα τους περάσει»! Υπόσχεση, γλυκιά μελαγχολία, νοσταλγία, πασπαλίσματα οργής και όχι μόνο είναι τα συστατικά… 

 Αλλά ας δούμε τον ίδιο τον Γιάννη τι είπε γιά την ποιητική του συλλογή και όχι μόνο , στη συνέντευξη που έδωσε στον Κώστα Κούλη και στο Noizy.gr, μερικές ώρες πριν έλθει το 2014… 

"Στις ράγες της μνήμης"; Είναι το πρώτο σου βιβλίο;
Είναι το πρώτο που εκδίδω, βεβαίως.


Πέρα από τη δημοσιογραφία και τις εκπομπές που έχεις κάνει για τη μουσική και δη για τη μουσική για τον κινηματογράφο…
Κάνω ακόμα…

Βαρθολομαίος: Ιστορική στιγμή για την Ελλάδα

Vartholomaios-Ieronimos
Πηγή: www.romfea.gr
Το κατώφλι της Ιεράς Αρχιεπισκοπής πέρασε πριν από λίγο ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος πραγματοποιεί ταξίδι αστραπή στην Αθήνα.
Στην είσοδο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών τον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας υποδέχθηκε ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμ. Μάξιμος Παπαγιάννης και ο Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Γραφείου Αρχιμ. Χρυσόστομος Παπαθανασίου.
Στην συνέχεια ο Οικουμενικός Πατριάρχης εισερχόμενος στην Ιερά Αρχιεπισκοπή ευλόγησε τους αρχιερείς που τον υποδέχθηκαν και στη συνέχεια μετέβησαν στο γραφείο του Αρχιεπισκόπου.
Ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε την ιδιαίτερη σημασία που έχει κάθε φορά η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Ελλάδα.
”Παναγιώτατε ζητουμε τις προσευχές σας για τις δύσκολες μέρες που βιώνει η Ελλάδα μας” ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης από την πλευρά του, ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για τα φιλόφρονα λόγια του και την θερμή υποδοχή που του επιφύλαξε στο αεροδρόμιο.
”Αυτή η προεδρία της Ελλάδος στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι μια ιστορική στιγμή για την Ελλάδα η οποία συμπίπτει σε μια δύσκολη συγκυρία της χώρας και προσωπικά είμαι ευγνώμων στο κ. Πρωθυπουργό που με προσεκάλεσε τιμητικά”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Οικουμενικός Πατριάρχης.
Σε άλλο σημείο ο Πατριάρχης αναφέρθηκε στο έργο που επιτελεί η Εκκλησία της Ελλάδος με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.
”Η κοινή γνώμη αναγνωρίζει την μεγάλη προσφορά της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και των Μητροπόλεων”, υπογράμμισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Το μήνυμα της Μαριέττας για την Προεδρία, μέσω Twitter

Marietta-Giannakou
Η επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας Μαριέττα Γιαννάκου, χρησιμοποίησε τον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter, προκειμένου να στείλει ένα βαθιά πολιτικό μήνυμα, με αφορμή τη σημερινή επίσημη έναρξη της Ελληνικής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για το πρώτιο εξάμηνο του 2014.
Ξεκινάει σήμερα η Ελληνική Προεδρία στην ΕΕ, σε μια κρίσιμη περίοδο για την Ευρώπη.
Ας κάνουμε όλοι το καλύτερο, κυβέρνηση και πολίτες, όχι μόνο για την Ευρώπη που θέλουμε, αλλά και για την διεθνή εικόνα της χώρας μας”, έγραψε χαρακτηριστικά στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter η επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, Μαριέττα Γιαννάκου.

ysterografa.gr

Πέτρος Τατούλης «Το αποτελεσματικό έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου τρομάζει πολιτικά όσους με ψέματα προσπαθούν να φοβίσουν τους πολίτες»

Εμφάνιση DSC_3005[1].jpg


Υλοποιούμε με συνέπεια το σχέδιο δράσης μας για να γίνει η Πελοπόννησος «Περιφέρεια της αειφορίας»
«Οι πολιτικές επιτυχίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου «τρομάζουν» τους επαγγελματίες συκοφάντες που προσπαθούν με ψέματα να ενσπείρουν το φόβο στους πολίτες» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σχετικά με την εξέλιξη της διαβούλευσης της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τη Διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων, την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014, με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας κ. Ευάγγελου Γιαννακούρα, της Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη κας Κωνσταντίνας Νικολάκου και του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη κ. Απόστολου Παπαφωτίου.
Οι μονάδες που θα κατασκευαστούν για τη διαχείριση των απορριμμάτων δεν θα παράγουν ρύπους, ούτε αέριους, ούτε υγρούς, ούτε στέρεους, καταρρίπτοντας τις ψευδείς αναφορές για τον κίνδυνο μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα, του εδάφους και του αέρα.
Το υπόλειμμα που θα προορίζεται για το ΧΥΤΥ θα είναι κάτω του 10% επί του συνόλου των διαχειριζόμενων απορριμμάτων, αφού, αφενός, θα έχει επιτευχθεί ανακύκλωση σε ποσοστό 50% και, αφετέρου,  η εταιρεία θα ανακυκλώνει επιπλέον 35% επί των σύμμεικτων απορριμμάτων που θα κληθεί να διαχειριστεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συνολικό ποσοστό ανακύκλωσης ξεπερνά κατά πολύ τις ευρωπαϊκές και διεθνείς προδιαγραφές.
Δεν υφίσταται κίνδυνος μόλυνσης του εδάφους, γιατί μέσω των μηχανισμών επεξεργασίας που έχουν επιλεγεί, το υλικό που θα καταλήγει στο ΧΥΤΥ θα είναι πλήρως αδρανοποιημένο και ουδέτερο. Το οργανικό υπόλειμμα θα αξιοποιείται από την ίδια τη μονάδα ούτως ώστε να καλύπτει τις δικές της ενεργειακές ανάγκες και να αυτοσυντηρείται.
«Με σαφήνεια δεσμευτήκαμε προεκλογικά ότι θα απεγκλωβίσουμε την Περιφέρεια Πελοποννήσου από τους ΧΑΔΑ και την πολιτική της ανεξέλεγκτης διάθεσης των απορριμμάτων και με τη μεθοδικότητά μας και το όραμά μας αυτό το επιτυγχάνουμε με απόλυτη συνέπεια» τόνισε ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε ότι «αυτοί που μεταχειρίζονται τα ψέματα για να φοβίσουν τους πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου με τη δραστηριότητά της είναι αυτή που έχει ουσιαστικά αδρανοποιήσει τα δυσβάσταχτα πρόστιμα για τους ΧΑΔΑ στους Δήμους».
«Οι περιβαλλοντικοί όροι που έχουμε θέσει για το έργο αυτό ξεπερνούν κατά πολύ τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής και Ελληνικής νομοθεσίας και είμαι σίγουρος ότι είναι το έργο που θα απαλλάξει την Πελοπόννησο από τους ΧΑΔΑ και θα εκπαιδεύσει τους πολίτες σε μια νέα και σύγχρονη περιβαλλοντική κουλτούρα» δήλωσε τέλος ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Βαρύ πένθος σε Μεσολόγγι και Αγρίνιο για τις δύο φοιτήτριες


Η 23χρονη φοιτήτρια Ειρήνη Τριανταφύλλου από το Μεσολόγγι είναι η μια εκ των δύο επιβατών του τραγικού λεωφορείου που έχασαν την ζωή τους χτες το μεσημέρι μετά την σφοδρή σύγκρουση με νταλίκα.
Η Ειρήνη, φοιτήτρια του ΑΠΘ, μετέβαινε όπως και άλλοι φοιτητές στην Θεσσαλονίκη με το μοιραίο λεωφορείο. Δυστυχώς η νεαρή κοπέλα όπως και μια συνομήλική της από το Αγρίνιο είχαν τραγικό θάνατο καθώς κάθονταν στις πρώτες θέσεις και ήταν οι πρώτες που χτύπησαν από το τρακάρισμα.
Οι γονείς της άτυχης κοπέλας κλήθηκαν χτες το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη και μόλις έφθασαν αναγνώρισαν την κόρη τους. Αμέσως η είδηση έπεσε σαν βόμβα στην πόλη καθώς επρόκειτο για μια πολύ γνωστή και αγαπητή κοπέλα από μια εξαιρετική οικογένεια.
Εν τω μεταξύ ο 55χρονος Ναυπάκτιος οδηγός του λεωφορείου νοσηλεύεται στην εντατική σε κρίσιμη κατάσταση ενώ αρκετά σοβαρά είναι και άλλοι τρεις επιβάτες, αλλά έχουν διαφύγει του κινδύνου.
Πηγή: aixmisnews.gr

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κας ΑΝNΑΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ - ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ



Άννα ΑσημακοπούλουΗ Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ιωαννίνων κα Άννα Ασημακοπούλου, σχετικά με την απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της τρομοκρατίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τα ψέματα του κόμματός του τελείωσαν. Καλούμε τον κ. Τσίπρα, αντί για τις αμήχανες απαντήσεις, άμεσα:
           να διαγράψει όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που παρέστησαν ως μάρτυρες υπεράσπισης της 17Ν
           να διαγράψει όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αποκαλούν «πολιτικούς κρατούμενους» τους δολοφόνους της 17Ν
           να διαγράψει όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετέχουν σε εκδηλώσεις για την «απελευθέρωση» Κουφοντίνα και Γιωτόπουλου
           να ξηλώσει το διευθυντικό επιτελείο της «Αυγής» που επιμόνως χαρακτηρίζει ως «πολιτικούς κρατούμενους» τους Κουφοντίνα και Γιωτόπουλο, ζητώντας την «προσωρινή έξοδό» τους από τη φυλακή
           να αποκηρύξει τη στήριξη του Antonio Negri που έχει καταδικαστεί από την Ιταλική δικαιοσύνη για υποκίνηση ένοπλης βίας.
Ο Ελληνικός λαός δεν ανέχεται, πλέον, καμία υπεκφυγή».