Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Το Ιράν προσεύχεται για τον Χαμενεϊ. Υπεβλήθη σε εγχείρηση προστάτη. Video πριν από την επέμβαση

Khamenei
Twitter@EmOikonomidis
Η Τεχεράνη κράτησε βαθιά την ανάσα της, όταν ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεϊ εμφανίστηκε στην τηλεόραση για να ενημερώσει τον λαό του ότι μετά από μερικές ώρες θα έμπαινε στο χειρουργείο για εγχείρηση προστάτη.
Ο 75χρονος Χαμενεϊ υπεβλήθη σε εγχείρηση προστάτη το πρωί της Δευτέρας, και σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της Τεχεράνης “όλα πήγαν καλά”, ενώ δεν εκφράζεται κάποιος φόβος για περαιτέρω προβλήματα υγείας.
Τον ανώτατο θρησκευτικό ηγέτη του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεϊ επισκέφτηκε ήδη στο νοσοκομείο ο Πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί, ενώ η είδηση για την επέμβαση του Χαμενεϊ προκάλεσαν… συναγερμό στη Μέση Ανατολή και τον αραβικό κόσμο.
Ο Χαμενεϊ ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία του Ιράν από το 1989, διαδεχόμενος τον ηγέτη της Ιρανικής Επανάστασης Αγιατολάχ Χομεϊνί, αποτελεί την πιο εμβληματική προσωπικότητα στην ευρύτερη περιοχή, καθώς κρατάει στα χέρια του τα… κλειδιά του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης, ενώ είναι ο φυσικός ηγέτης των Φρουρών της Επανάστασης.
Στη σύντομη δήλωση που έκανε στην τηλεόραση πριν από την επέμβαση, προκειμένου να καθησυχάσει τους πολίτες του Ιράν, ο Χαμενεϊ επεσήμανε ότι επρόκειτο και εγχείρηση ρουτίνας, που ήταν προγραμματισμένη.
“Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν έχω ανάγκη τις προσευχές όλων σας”, ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του ανώτατου θρησκευτικού ηγέτη του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεϊ.
Σύμφωνα με την επίσημη ιατρική ενημέρωση που ακολούθησε, η επέμβαση πραγματοποιήθηκε με τοπική και όχι ολική αναισθησία, διήρκησε μισή ώρα, και ο Χαμενεϊ είναι πολύ καλά στην υγεία του.

Video

ysterografa.gr