Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Παρέμβαση Τατούλη για μεταφορά του ΕΛΓΑ Κορινθίας από την Πάτρα στην Τρίπολη

Εμφάνιση DSC_3088.jpg


Την υπαγωγή της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας στο υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στην Τρίπολη ζήτησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης με επιστολή του στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Έξαρχο.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ενημερώθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Παπαγγελόπουλο και τους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν από χαλαζόπτωση, κατά την πρόσφατη εκεί επίσκεψή του, για την παραδοξότητα της υπαγωγής της Κορινθίας στο υποκατάστημα του ΕΛΓΑ της Πάτρας και άμεσα ζήτησε την μεταφορά της στο περιφερειακό υποκατάστημα της Τρίπολης, όπου υπάγονται και οι υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στην επιστολή του ο Περιφερειάρχης επισημαίνει ότι η περιοχή της Κορινθίας αποτελεί σημαντικό πυλώνα της αγροτικής οικονομίας της Πελοποννήσου και ότι η μεταφορά της αρμοδιότητας στην Τρίπολη θα διευκολύνει την εξυπηρέτηση των παραγωγών, όπως είναι άλλωστε πάγιο αίτημά τους, και θα διευκολύνει τη συνεργασία με τις υπηρεσίες Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου. 

Ο κ. Τατούλης ζήτησε επίσης την άμεση καταγραφή των ζημιών που έχουν υποστεί οι καλλιέργειες της περιοχής από τη χαλαζόπτωση, αλλά και να επισκεφθεί ο ίδιος ο κ. Πρόεδρος την πληγείσα περιοχή ώστε να έχει προσωπική εκτίμηση της ζημιάς.