Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Κωνσταντίνα Νικολάκου, αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Έργων, «Ο κ. Βουδούρης θέλει να μην ολοκληρωθούν τα έργα στους Βουτιάνους και παροτρύνει τους Λάκωνες να πληρώνουν διόδια»




 Η θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κ Κωνσταντίνα Νικολάκου σε δήλωσή της τονίζει τα εξής:
"Ο κ Βουδούρης  κατά την επίσκεψη του στο έργο της  Παράκαμψης  των  Βουτιάνων  μεταξύ άλλων δήλωσε - διερωτώμενος: "ποια είναι η χρησιμότητα αυτής  της  παράκαμψης  όταν  ξέρουμε  ότι  μέχρι το τέλος  του 2014 θα  παραδοθεί  -  ελπίζουμε  τουλάχιστον -  ο  δρόμος  Λεύκτρο – Σπάρτη …" 
Ο εκλεκτός του κ. Τσίπρα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όσο περνούν οι μέρες αποκαλύπτει το πραγματικό του πρόσωπο. Είναι πια πασίδηλη η σκανδαλώδης του άγνοια για όλα τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τον αγαπημένο μας τόπο, αλλά και το γεγονός ότι ο κ. Βουδούρης βαριέται να κάνει ακόμη και τα αυτονόητα να ενημερωθεί έστω και επιφανειακά. Αυτό φαίνεται ότι είναι κατανοητό ακόμη και από τους όψιμους συντρόφους του, που δεν θέλουν να εκτίθενται ιδιαίτερα στο πλευρό του, όπως για παράδειγμα ο βουλευτής κ. Πετράκος.
Θα  θέλαμε  να  ενημερώσουμε τον  κύριο  Βουδούρη  ότι  ο  κλάδος  Λεύκτρο – Σπάρτη  αποτελεί  τμήμα  του  Αυτοκινητόδρομου  Μορέα,  έργου  με  σύμβαση  παραχώρησης  και  ως εκ τούτου  και  σε αυτό  το  τμήμα  θα  λειτουργούν  διόδια .   Επιπλέον  ο  κύριος  Βουδούρης   θα  πρέπει  να  γνωρίζει  ότι  η  Περιφέρεια Πελοποννήσου,  αφενός μεν, είναι  υπεύθυνη  για  τη  συντήρηση  και  βελτίωση   της  Εθνικής  Οδού  Τρίπολης – Σπάρτης,  μέρος  της οποίας  είναι  η  παράκαμψη  των  Βουτιάνων και ως εκ τούτου  είναι  σε  εξέλιξη  δύο  εργολαβίες  συντήρησης  του  συγκεκριμένου  οδικού  άξονα  από  τις  τεχνικές  υπηρεσίες  των περιφερειακών  ενοτήτων  Αρκαδίας  και  Λακωνίας,  και,  αφετέρου,  θα πρέπει να γνωρίζει ότι είναι  υποχρεωμένη  να  προσφέρει  εναλλακτική διαδρομή σε  όσους  δεν επιθυμούν ή δεν  έχουν  την οικονομική δυνατότητα να  καταβάλλουν το χρηματικό αντίτιμο των διοδίων για τη χρήση του συγκεκριμένου τμήματος, που άλλωστε δεν εξυπηρετεί όλες τις μετακινήσεις  από και προς  τη Σπάρτη. 
Η δήλωση  του  κ. Βουδούρη  αναδεικνύει  την διαφορετική αντίληψη  που έχουμε ως αιρετή Περιφέρεια σχετικά με τη διαχείριση  του  δημόσιου χρήματος  που αποτυπώνεται  στη στρατηγική  μας  επιλογή  να προβούμε στην  αποκατάσταση του συγκεκριμένου  τμήματος, εξοικονομώντας περίπου 25 εκ ευρώ σε σχέση με το εγκεκριμένο αρχικό έργο αποκατάστασης, ώστε να αποδοθεί στους  μοναδικούς  δικαιούχους που είναι  οι πολίτες.
Η δική μας απάντηση στους πολίτες είναι ξεκάθαρη: Η Περιφερειακή Αρχή είναι έτοιμη να παραδώσει τους πολύπαθους Βουτιάνους για χρήση στους πολίτες και να εγγυηθεί ότι κανένα έργο πια στην Πελοπόννησο δεν θα μείνει ανολοκλήρωτο, όπως μας είχε συνηθίσει το αναποτελεσματικό και χωρίς σχέδιο μίζερο παρελθόν. Αυτό είναι το σύστημα Τατούλη, το πιο αντισυστημικό σύστημα σε όλη την χώρα, που μιλάει με σχέδιο, εργάζεται σκληρά, φέρνει αποτελέσματα και διαθέτει συγκεκριμένο όραμα για τη Νέα Πελοπόννησο."