Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Οι προτάσεις του Χρίστου Δήμα για την αντιμετώπιση της παιδικής πορνογραφίας ενσωματώθηκαν στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης

Πολύ σημαντικές αλλαγές για το ζήτημα της αντιμετώπισης της παιδικής πορνογραφίας προωθεί το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Υπενθυμίζεται ότι για το συγκεκριμένο ζήτημα είχε πάρει πριν λίγους μήνες υπερκομματική πρωτοβουλία ο Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας (συνυπέγραφαν την ερώτηση του Βουλευτές από την ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και ΑΝΕΛ) και είχε καταθέσει σχετική ερώτηση στους Υπουργούς Δικαιοσύνης, Δημόσιας Τάξης και Παιδείας.

Είναι χαρακτηριστικό πως αρκετές από τις προτάσεις που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας για την καλύτερη αντιμετώπιση της παιδικής πορνογραφίας υιοθετήθηκαν από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και έχουν ενσωματωθεί στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε την αυστηροποίηση των ποινών που θα προβλέπονται από τον ποινικό κώδικα για τον διακινητή, αγοραστή, προμηθευόμενο και κάτοχο υλικού παιδικής πορνογραφίας. Επίσης, υιοθετήθηκε και η πρόταση του Χρίστου Δήμα για την άμεση κατάσχεση και καταστροφή του παράνομου υλικού καθώς και την κατάργηση και απενεργοποίηση ιστοσελίδων που φιλοξενούνται στην Ελλάδα και φραγή πρόσβασης τους εάν η ιστοσελίδα δεν φιλοξενείται στην Ελλάδα.