Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Πάγκαλος: Ούτε για θυρωρός δεν έκανε ο Άκης!

Πάγκαλος: Ούτε για θυρωρός δεν έκανε ο Άκης!
Ποιός είδε (ξανά) τον Θόδωρο Πάγκαλο και δεν τον φοβήθηκε! Χείμαρρος για ακόμη μια φορά ο πρώην υπουργός, μίλησε για διάφορες προσωπικότητες από ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ που προσπαθούσαν να βγάλουν τον Ακη Τσοχατζόπουλο πρωθυπουργό.
Μόνο που κατά τον Θόδωρο Πάγκαλο, ο φυλακισμένος «Μπρούμελ» δεν έκανε ούτε για θυρωρός των γραφείων του ΠΑΣΟΚ! Η... ατάκα της συνέντευξης που παραχώρησε στον ΒΗΜΑ FM ήρθε όταν η συζήτηση έφτασε στα εξοπλιστικά και στο πάρτι με τις μίζες. Για τις οποίες ο κ. Πάγκαλος υποστηρίζει πως δεν είχε αντιληφθεί τίποτα.

«Είναι προφανές ότι αν είχα αντιληφθεί ότι υπήρχαν τα θέματα που ανέδειξε η δικαστική έρευνα, αντιλαμβάνεστε ότι θα είχα ένα θέμα να τα βάλω και θα έμπαινε και ένα ζήτημα παραμονής μου στο κυβερνών κόμμα και στην κυβερνώσα πλειοψηφία. Δεν είχα αποδείξεις. Ότι κάτι γινόταν…
Θα σας πω κάτι. Τον Άκη Τσοχατζόπουλο δεν τον είχα υποστηρίξει σε τίποτα. Ούτε για θυρωρό των γραφείων του ΠΑΣΟΚ δεν θα τον ψήφιζα, για μια σειρά από λόγους, που δεν ήταν πάντοτε λόγοι νομιμότητας. Ουδέποτε τον έχω υποστηρίξει. Πάντα γι’ αυτόν μιλάω», είπε.
Και δε σταμάτησε εκεί. Κάλεσε όποιον ξέρει κάτι περισσότερο να πάει στη Διαιοσύνη για να μπουν οι υπεύθυνοι φυλακή και στη συνέχεια... γύρισε στον Άκη. «Βλέπω, όμως, ότι σε επίπεδο κομμάτων, και στο ΠΑΣΟΚ και σε άλλα κόμματα και του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχουν διάφορες προσωπικότητες κολλητές με τον Άκη και τον υποστήριζαν και με δράματα προσπαθούσαν να τον βγάλουν πρωθυπουργό και να κυβερνήσει τη χώρα. Θέλετε να μου πείτε ότι δεν ήξερα τίποτα και ότι κάπου στο μυαλό μου υπήρχε κάτι και κάτι είχε πιάσει, σαν το σκύλο, η υπερμεγέθης μύτη μου; Δεν τον είχα υποστηρίξει ποτέ αυτόν τον άνθρωπο», πρόσθεσε.

«Αναιδής ο Φιλιππίδης»
«Ήρθε ο Καραμανλής που ήταν ένα άλλο κόμμα, διότι όταν παίζεις δικομματικά, πάντα έτσι είναι το παιχνίδι... Ό,τι έκανε ο ένας σε βάρος του ενός κόμματος, πήγαινε αυτομάτως υπέρ του άλλου. Ήταν και το άλλο κόμμα μέσα. Και τα ζούμε αυτές τις ημέρες τι έκανε αυτό το κόμμα: Φιλιππίδης, Κοντομηνάς, Γριβέας… Αυτό το κόμμα, εκείνη την εποχή, ήταν μια παρέα και ήταν η πεμπτουσία της εξουσίας. Αυτοί κυβερνούσαν τη χώρα, διότι και ο Πρωθυπουργός τότε ήταν λιγότερο επιμελής ή δραστήριος και κυβερνούσαν αυτοί τη χώρα».
Αναφερόμενος στον πρώην πρόεδρο του Τ.Τ. Άγγελο Φιλιππίδη, είπε: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ, όταν γνώρισα τον κ. Φιλιππίδη, επειδή ήταν ένας νέος άνθρωπος από αυτούς που φαίνονται νεότεροι και ωραίος στην εμφάνιση, ότι μου έκανε εντύπωση η επάρκεια και η αναίδειά του, ο τρόπος με τον οποίο κινείτο».

Το Τ.Τ. και οι μισθοί του Δημοσίου
Η συνέχεια είχε φυσικά και αναφορά στο θέμα των ημερών, τις αποκαλύψεις για τα κόκκινα δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Μάλιστα «συνέδεσε» το σκάνδαλο του Τ.Τ. με τις... περικοπές των μισθών στο Δημόσιο. «Συνέλαβα τη φρίκη του μνημονίου και των συνεπειών του, όταν ήρθε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και μας πρότεινε σε μια ομάδα εργασίας που είχαμε και εξέταζε τις θέσεις που μας είχε φέρει η τρόικα και μία από αυτές ήταν η περικοπή του 13ου και 14ου μισθού.
Εγώ ήμουν εναντίον, γιατί θεωρούσα ότι υπήρχε ένα θέμα αισθητής μείωσης του εισοδήματος των δημοσίων υπαλλήλων και διότι υπήρχε ένα θέμα θεσμών τρόπον τινά και θεωρούσα ότι θα ήταν πολλαπλασιαστικές οι επιπτώσεις. Θυμάμαι ότι το ποσό αυτό που συζητούσαμε τότε στο σύνολο των υπαλλήλων του Δημοσίου – όχι του δημοσίου τομέα στο σύνολο, με ΔΕΚΟ κτλ. – ήταν περί τα 475 εκατ. ευρώ.
Δηλαδή, όσα έχουν κλέψει αυτοί οι κύριοι (σ.σ. οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου) και τα έχουν δανείσει ο ένας στον άλλον. Η αεριτζήδικη απάτη για την οποία συζητάμε είναι 500 εκατ., δηλαδή ο 13ος και 14ος μισθός των δημοσίων υπαλλήλων για ένα έτος. Δεν είναι τεράστιο το θέμα;».

«Πρώτη φορά μας βοηθάει η Γερμανία»
«Οι Γερμανοί είχαν λυσσάξει στην Ευρώπη μέσα. Ό,τι ήθελε η Ελλάδα, η Γερμανία ήταν εναντίον. Όχι τώρα, τότε. Διότι τώρα, όλοι αυτοί οι ανεγκέφαλοι και ηλίθιοι και ανερμάτιστοι τύποι που τα έχουν βάλει με τη Γερμανία, να ξέρουν ότι είναι η πρώτη φορά που η Γερμανία βοηθά την Ελλάδα. Μέχρι τώρα, η Γερμανία μας πολεμούσε σε όλα τα θέματά μας, και πολιτικά και οικονομικά. Και ήμασταν οι πελάτες τους για όλα τα εξοπλιστικά, και βλήματα και αεροπορικά και το ένα ή το άλλο».

newsit.gr